|
آقای روحانی به جای رفع تحریمهای آمریکا به فکر حفظ برجام است
فرمانده قرارگاه بقیهالله گفت: آقای روحانی به جای اینکه به فکر مردم و رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه منافع ملی ایران باشد، به فکر برجام و حفظ آن است. سرلشکر محمدعلی جعفری افزود: اگر واقعا ایشان به فکر مردم بود، باید همانند رهبر انقلاب میگفت «مساله اصلی ما، برداشتن تحریمهای ایران است، نه برگشتن آمریکا به برجام» و از طرفی باید تاکید میکرد «اگر تحریمها برداشته شود ما هم به تعهداتمان بازمیگردیم» نه اینکه بگوید «اگر آمریکا به برجام بازگردد، ما هم بازمیگردیم».
ارسال به دوستان
پس از توقیف نفتکش کرهجنوبی در خلیج فارس توسط سپاه پاسداران، سئول برای آزادسازی منابع ارزی مسدود شده ایران، واشنگتن را تحت فشار قرار داده است
کره در اضطرار!
گروه سیاسی: ماموریت دیپلماتیک سئول در تهران برای رفع توقیف نفتکش کرهجنوبی با شکست مواجه شد. این خبری است که رسانههای کرهای به نقل از دیپلماتهای این کشور روز گذشته مخابره کردند.
به گزارش «وطن امروز»، روزنامه «کُریا جونگآنگ» کرهجنوبی در گزارشی درباره سفر اخیر «چویی جونگ کان» معاون وزیر خارجه کرهجنوبی به ایران اعلام کرده که ماموریت او برای حل دیپلماتیک موضوع توقیف نفتکش کرهجنوبی در ایران شکست خورد. این روزنامه در گزارش روز چهارشنبه خود نوشت: «دیپلماتهای کره که درباره آزادی یک نفتکش کرهجنوبی مذاکره کردند، به دنبال اختلاف نظر بر سر داراییهای بلوکه ایران و ادعاها درباره آلودگی محیطزیست، این کشور را دست خالی ترک کردند».
خبرگزاری یونهاپ کرهجنوبی پیش از سفر هیات کرهای به تهران گزارش داده بود که این دیپلمات قصد دارد ضمن بحث درباره موضوع پولهای بلوکه جمهوری اسلامی ایران در کرهجنوبی به واسطه تحریمهای ایالات متحده، درباره آزادی نفتکش و خدمه آن گفتوگو کند. «چویی جونگ کان» که از روز یکشنبه-۲۱ دیماه - در سفری 3 روزه راهی تهران شد دیدارهای متعددی با مقامات ایرانی داشت اما با پاسخ محکم نسبت به اقدام غیرقانونی سئول در مسدود کردن منابع ارزی ایران در این کشور مواجه شد.
در این زمینه وزارت خارجه کرهجنوبی در بیانیهای به اظهارات قائممقام وزارت خارجه این کشور درباره ادامه بلوکه 7 میلیارد دلار منابع ایران اشاره کرد و مدعی شد او به مقامهای ایران تاکید کرده است نظام مالی کرهجنوبی بشدت به نظام مالی آمریکا مرتبط و پیوسته است و استفاده از این منابع بلوکه، به همکاری واشنگتن نیاز دارد. به روایت این وزارتخانه، چویی جونگ کان گفت: «ما از ایران خواستیم این واقعیت را بفهمد و به طور فعال در تلاشها برای یافتن راههایی به منظور تضمین استفاده موثر از داراییهای بلوکه همکاری کند».
طبق اعلام وزارت خارجه کرهجنوبی، مذاکرات برای «حصول راهحلهایی فوری و سازنده در موضوعات اختلافی» بین کرهجنوبی و ایران بر اساس اصول دوستی بلندمدت بین ۲ کشور ادامه خواهد یافت. وزارت خارجه کرهجنوبی همچنین اعلام کرد، طرف ایرانی درباره موضوع توقیف نفتکش کرهجنوبی وعده انجام «فرآیند منصفانه قضایی» و همچنین رفتار انساندوستانه و ارائه خدمات و دسترسیهای کنسولی برای 20 خدمه نفتکش را داد.
بیانیه وزارت خارجه کرهجنوبی مبنی بر اینکه استفاده ایران از منابع بلوکهاش به همکاری واشنگتن نیاز دارد، در شرایطی صادر شده که سئول انتظارداشت با اعزام هیات دیپلماتیک به ایران و رایزنی درباره آزادی نفتکش توقیفی این کشور با نام هانکوک چیمی، این نفتکش از سوی تهران رفع توقیف شود اما تلاشهای کره به در بسته خورد. از سال ۹۷ کرهایها به بهانه تحریم آمریکا از پرداخت پول نفتی که از ایران خریداری کردهاند اجتناب و منابع ارزی کشورمان را که 7 و حتی تا 9 میلیارد دلار تخمین زده میشود مسدود کردهاند.
با این حال طی این ۲ سال ایران راهکارهای متعددی را برای دسترسی به منابع ارزی خود به سئول پیشنهاد داده است اما با بیاعتنایی طرف کرهای، سئول بر بلوکه کردن پولهای ایران پافشاری کرد و به کارشکنی در حل این مساله ادامه داد و حتی احضار سفیر کره از سوی تهران هم گره این بحران را باز نکرد. تیرماه سال جاری «حسین تنهایی» رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کرهجنوبی تصریح کرد: «با ایجاد شرایط بغرنج اقتصادی پس از شیوع ویروس کرونا و مشکلات متعدد برای کشورمان، از کرهجنوبی خواسته شد دستکم ۵۰ میلیون دلار برای تهیه غذا و دارو در این بحران، به ایران بدهد اما این کشور سر باز زده و حتی نهتنها برای آزادسازی پولهای بلوکه ایران کاری نمیکند، بلکه «ووری بانک» کُره اعلام کرده «حقالعمل و اجرت نگهداری پول» را هم از ایران میخواهد!» ووری بانک (Woori Bank) یک شرکت خدمات مالی و بانکی است که دومین بانک بزرگ و مهم کرهجنوبی به شمار میرود. آذرماه ۹۷ پس از دیدار مقامات کُرهای با مقامات ایرانی، قرار شد طرف کُرهای به جای پرداخت پول، به ایران کالا بدهد اما سئول از انجام همین کار هم سر باز زد و تنها به ارسال محموله دارویی نیم میلیون دلاری در قبال بدهی ۷ میلیارد دلاری اکتفا کرد. همان زمان «سیدعباس موسوی» سخنگوی وقت وزارت امور خارجه و سفیر فعلی ایران در آذربایجان با کنایه به کرهایها گفت: «زحمت کشیدهاند. ما چیزی حدود ۲ سال با کرهجنوبی مذاکره داشتیم ولی کرهایها در این زمینه به آمریکاییها گوش میدهند و برای پرداخت بدهیشان منتظر پاسخ مثبت آمریکا بودند». موسوی همچنین گفت: «به صراحت به کرهجنوبی اعلام کردیم بهانه کرهجنوبی قابل قبول نیست».
کارشکنی کرهایها 2 سال پابرجا ماند تا اینکه 15 دیماه 99 یک فروند شناور متعلق به کرهجنوبی توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران در آبهای خلیجفارس توقیف شد. این نفتکش که از مبدأ بندر الجبیل عربستان در خلیجفارس در حرکت بود، به دلیل نقض پیاپی قوانین زیست محیطی دریایی توسط ناوگروه ذوالفقار منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شد. پس از اینکه مقامات آمریکایی و رسانههای کرهای اقدام ایران را گروگانگیری توصیف کردند، علی ربیعی، سخنگوی دولت در واکنش گفت: دولت کره حتی درباره کالاهایی که ادعا میشد تحریم نیست، از جمله در شرایط سخت و دشوار که حتی وارد کردن چند میلیون تن نهاده و دارو برای مردم ما بسیار مهم بود، به بهانههای واهی از این کار امتناع کرد. دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری گفت: ما گروگانگیر نیستیم. اگر کسی گروگانگیر باشد، دولت کره است و حافظه تاریخی ملت ما این را فراموش نمیکند؛ آنها هیچ تلاشی برای اینکه این پول بتواند در مسیر خدمت به مردم قرار بگیرد انجام ندادند.
مقام کرهای در تهران چه شنید؟
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در دیدار هیات دیپلماتیک کرهای با اشاره به ناموفق ماندن مذاکرات مختلفی که در این مدت با مقامات کرهای بویژه توسط بانک مرکزی کشورمان انجام شده است، گفت: از نظر ما مسدود ماندن منابع ارزی ایران در کره بیش از آنکه به دلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا باشد ناشی از فقدان اراده سیاسی نزد دولت کرهجنوبی است. وی از قائممقام وزارت خارجه آن کشور خواستار اهتمام جدی سئول برای یافتن سازوکار لازم برای حل این موضوع، به عنوان اولویت روابط ۲ کشور شد. عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی هم در دیدار هیات اعزامی کرهجنوبی درباره عملکرد کرهجنوبی در قبال منابع ایران در این کشور تصریح کرد: این رفتار کرهجنوبی خطای بزرگی است و اساسا این نکته که کره با تبعیت از دستور کشوری ثالث پول ایران را مسدود کند غیرقابل قبول است. وی یادآور شد: ما انتظار داریم دولت کرهجنوبی به صورت مستقل و بدون در نظر گرفتن دستورات دولت در حال اخراج آمریکا در این باره تصمیمگیری کند. همتی با بیان اینکه کرهجنوبی نباید به آمریکاییها اعتماد کند، گفت: معتقدم کرهجنوبی نباید مبنای روابط قدیمی و صمیمی خود با ایران را بر اساس روابط سایر کشورها و شخصی همچون ترامپ قرار دهد. سیدکمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی نیز از دیگر مقامات ایرانی بود که این هیأت را به حضور پذیرفت و در این دیدار با بیان اینکه 7 میلیارد دلار داراییهای ایران در بانکهای کرهای گروگان گرفته شده است، گفت: در سالهای اخیر شرکتهای کرهای فرصتهای خوبی را در ایران از دست دادند. اگر هم روابط ۲ کشور در آینده عادی شود، شرکتهای کرهای از این پس باید به جای فروش کالاهای خود به ایران، درباره سرمایهگذاری، انتقال دانش فنی و مشارکت در تولید در ایران فکر کنند.
* اولین گام رو به عقب سئول
در جلسه روز سهشنبه عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی ایران و چویی جونگ کان، قائممقام وزیر خارجه کرهجنوبی، مقام کرهای پیشنهاد داد به ازای این پول آمبولانس و کیت تشخیص کرونا به ایران بدهد اما همتی رئیسکل بانک مرکزی ضمن مخالفت با این پیشنهاد اعلام کرده: «مشکل ما با 20 یا 50 میلیون دلار حل نمیشود و کره باید 7 میلیارد دلار ایران را به همراه سود این پول برگرداند، چرا که هماکنون کره در حال استفاده از منابع ایران است». به گزارش «وطن امروز»، این پیشنهاد از سوی کرهایها اگر چه توهینآمیز به نظر میرسد اما با این حال این اقدام یک گام رو به عقب از سوی سئول ارزیابی میشود، چرا که سئول را وادار کرد تا حداقل یک پیشنهاد جایگزین به ایران ارائه دهد؛ پیشنهادی که البته تهران قاطعانه آن را رد کرد و خواستار دسترسی به تمام منابع ارزی مسدودشدهاش در کرهجنوبی شد.
* مکافات عمل
حالا کرهجنوبی در وضعیت اضطرار قرار گرفته است، سئول نمیتواند در بردار فشار آمریکا علیه ایران حرکت کند و همزمان از مواهب رابطهای مبتنی بر حسن نیت با ایران بهره ببرد و انتظار داشته باشد ایران چشمهایش را بر آلودگی زیستمحیطی نفتکشهای این کشور در خلیجفارس و تنگه هرمز ببندد و امنیت دریایی آنها را تامین کند. این دولت کرهجنوبی است که با نتیجه سیاستهایش در قبال ایران مواجه شده است و حالا باید به واشنگتن برای آزادی منابع ارزی ایران فشار بیاورد.
* به امید بازگشت دلار
حسن روحانی روز گذشته به پیشبینی نرخ ارز در سال آینده پرداخت و گفت: یکی از مسائل بسیار مهم در لایحه بودجه ۱۴۰۰ این بوده که ارزش پول ملی را بالا بردیم. در حالی که قیمت دلار در کشور ۲۳ یا ۲۴ هزار تومان بوده؛ قیمت دلار را برای سال آینده ۱۱ یا ۱۲ هزار تومان دیدهایم و افق آینده را دولت اینگونه دیده است. رئیسجمهور ادامه داد: اگر منابع در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد قیمت دلار از ۲۴ هزار تومان به حدود ۱۶ هزار تومان میرسد. کارشناسان معتقدند این اظهارات رئیسجمهور با استناد به اقدام نیروی دریایی سپاه در توقیف نفتکش کرهای صورت گرفت. به بیان دیگر روحانی چون امیدوار است در نتیحه اتفاق صورتگرفته در خلیجفارس، سئول مجبور خواهد شد برای تامین امنیت عبور و مرور کشتیهای خود و همچنین آزادسازی نفتکش هانکوک چیمی طلب ایران را پرداخت کند، بنابراین آزادسازی 7 میلیارد دلار از منابع ارزی ایران و تزریق آن به بازار سبب خواهد شد در نهایت قیمت ارز در داخل کشور کاهش پیدا کند.با این وجود کارشناسان عقیده دارند ممکن است در صورت آزادسازی این مبلغ از سوی کرهایها، دولتمردان و جریان غربگرای داخلی بخواهند تفسیر متفاوت و خاصی از این اتفاق ارائه دهند که در جای خود محل بررسی خواهد بود.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور بار دیگر با مقایسه شرایط سال 99 با سال 95 از کارنامه مدیرانش دفاع کرد
فرار به عقب روحانی!
گروه سیاسی: حسن روحانی با بیان اینکه همان مدیرانی که ۹۵ را اداره کردهاند، ۹۹ را با همان قدرت و روحیه بهتر و توانمندی و تجربه بیشتر اداره میکنند، اظهار داشت: فرق ۹۵ و ۹۹ هر چه هست مال جنایت آمریکاست و این تفاوت هر چه هست، مربوط به تروریسم آمریکا و تحریم و فشارهای ظالمانه و غلط و نابجا میشود. به گزارش «وطن امروز»، رئیسجمهور روز گذشته باز هم برای فرستادن لعن و نفرین، آدرس کاخ سفید را به مردم داد و به دفاع از عملکرد خود و کابینهاش در اوج نارضایتیهای عمومی پرداخت. 3 ماه پیش بود که حسن روحانی در حاشیه یکی از جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا از آدرس کاخ سفید برای ارسال لعن و نفرینهای مردم رونمایی کرد و گفت: «مردم اگر میخواهند برای کمبود و مشکلات لعن و نفرین کنند، آدرس آن کاخ سفید در واشنگتن است و کسی آدرس اشتباه به آنها ندهد». او مردم را از ارسال لعن و نفرین به «آدرس اشتباه» که احتمالا پاستور باشد منع کرد تا با بخشیدن عاملیت مطلق به تحریمهای آمریکا، عملا هر گونه انتقادی نسبت به مدیریت دولت را خنثی کند. روحانی پیش از این نیز حتی مدعی گذار از تحریم به جنگ اقتصادی در زمان مدیرتش شده و گفته بود: «ما از سال 59 تحریم اقتصادی داشتیم ولی از سال 97 جنگ اقتصادی شروع شد و الان بحث تحریم مطرح نیست، بلکه جنگ اقتصادی است».
* روحانی95، روحانی99
رئیسجمهور روز گذشته در جلسه هیات دولت، بار دیگر در تفسیر وضعیت فعلی کشور، تمام بارها را از روی شانههای دولت برداشت و به تکرار ادعاهای پیشین خود پرداخت. روحانی پس از تفسیر و تشریح پایان دوره زمامداری ترامپ در کاخ سفید، با بیان اینکه «در روزی که مردم ایران احساس پیروزی در برابر این فشار و تروریسم را شاهد هستند مردم آمریکا شاهد یک شکست بزرگ در زندگی اجتماعی و سیاسی خودشان هستند»، خاطرنشان کرد: شاهد یک شکاف بزرگ در داخل آمریکا هستیم و ما میگفتیم یک آدم قانونشکن وقتی نسبت به ملتهای مظلوم و مستقل دنیا قانونشکنی میکند، یک روز نوبت خود ملت آمریکا هم فرا میرسد.
روحانی با بیان اینکه امروز میخواهم یک معیار برای کسانی مشخص کنم که میگویند مدیریت و تحریم چند درصد مشکل برای کشور درست کرده، اظهار داشت: سالهای ۹۵ و ۹۹ را کنار هم قرار دهید؛ همان مدیرانی که ۹۵ را اداره کردهاند ۹۹ را با همان قدرت و روحیه بهتر و توانمندی و تجربه بیشتر اداره میکنند. فرق ۹۵ و ۹۹ هرچه هست مال جنایت آمریکاست و این تفاوت هرچه هست، مربوط به تروریسم آمریکا و تحریم و فشارهای ظالمانه و غلط و نابجا میشود. وی افزود: البته در این راه ناموفق بودند ولی رنج فراوانی را برای ملت درست کردند و ملت ما صبوری و ایستادگی کرد و خم به ابرو نیاورد و زانوی ملت در برابر این فشار خم نشد و ایستاد ولی در عین حال فشار زیادی هم به مردم وارد شد. روحانی با بیان اینکه «چیز عجیبی هست که هر مشکلی پیدا میشود میگویند دولت چرا این کار را کرد و این کار را نکرد، در حالی که این دولت همان دولت سال ۹۵ و پایان ۹۴ و آغاز ۹۶ است»، اظهار داشت: آنچه تفاوت ایجاد شده تحریم ظالمانه علیه یک ملت بزرگ بوده و امروز ما کاملا مطمئن هستیم که پایان مقاومت و ایستادگی مردم نمایان خواهد شد و در ماههای آینده نتیجه این صبر و مقاومت و ایستادگی را خواهیم دید.
روحانی در ادامه سخنانش به ارزش پول ملی و پیشبینی نرخ ارز در سال آینده پرداخت و گفت: یکی از مسائل بسیار مهم در لایحه بودجه ۱۴۰۰ این بوده که ارزش پول ملی را بالا بردیم. در حالی که قیمت دلار در کشور چیزی حدود ۲۳ یا ۲۴ هزار تومان است، قیمت دلار را برای سال آینده حدود ۱۱ یا ۱۲ هزار تومان دیدهایم و افق آینده را دولت اینگونه دیده است. رئیسجمهور ادامه داد: اگر این دلار کمی بیشتر باشد، درآمد دولت بالاتر میرود ولی برعکس اگر قیمت دلار را بالا نگه دارید و سال آینده قیمت دلار پایین بیاید که تصمیم ما هم این هست، اگر منابع در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد، قیمت دلار از ۲۴ هزار تومان به حدود ۱۶ هزار تومان میرسد.
* دولت نتیجه تحریمها بود!
اظهارات اخیر روحانی هر چند در مقام توجیه عملکرد دولت در ماههای پایانی عمرش باشد اما نمیتواند او را از پاسخگویی به سوالات بنیادین بازدارد. او پیش از این تیرماه سال جاری نیز گفته بود: «وعدههایی که من در سال ۹۵ دادم، برای شرایط آن زمان بود». با این حال رئیسجمهور در حالی علت همه مشکلات و فجایع اقتصادی تجربهشده در سالهای اخیر را به وجود یک عامل خارجی (دولت ترامپ) نسبت میدهد و از تحریمهای آمریکا به عنوان مسبب فشارهای اقتصادی سخن میگوید که اساسا کارویژه اصلی دولت او از ابتدا رفع تحریمها بوده است. حیات و شکلگیری دولت روحانی وابسته به وجود تحریمهای آمریکا بوده و اگر چنین تحریمهایی نبود اساسا دلیلی نیز برای امکان یافتن تشکیل دولت یازدهم و دوازدهم وجود نداشت. دولتی که فلسفه شکلگیری آن رفع تحریمها بوده است، نمیتواند در پاسخ به انتقادات، وضعیت موجود را نتیجه همان تحریم بداند. روحانی پیروز میدان انتخابات شد چون وعده رفع تحریمها را داده بود، پس گذار از «تحریم اقتصادی» به «جنگ اقتصادی» نهتنها کارنامه دولتش را سفید نمیکند، بلکه او را بیش از پیش محکوم میسازد.
روحانی در حالی با ارجاع مردم به شرایط سال95 و مقایسه آن با سال99 به دنبال تبرئه کابینه و مدیران دولتی خود است که اساسا او با به نقد کشیدن وضعیت کشور در سال پایانی دولت قبل (پس از تحمیل تحریمهای گسترده) موفق به کسب آرای مردم شد. با منطق وی، مدیران کشور در سال92، عمدتا همان مدیران سال89 بودهاند، مقایسه شرایط اقتصادی این ۲ سال گویای 2 وضعیت کاملا متفاوت است، پس او حق نقد به این وضعیت را در زمان ورودش به عرصه انتخابات نداشته است.
ارسال به دوستان
روز گذشته ناوبندر مکران، بزرگترین کشتی جنگی ایران به آب انداخته شد
غول خلیجفارس
گروه سیاسی: روز گذشته بزرگترین کشتی جنگی ایران با حضور سرلشکر باقری، فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح با نام «ناوبندر مکران» به نیروی دریایی ارتش در منطقه چابهار و کنارک ملحق شد. این کشتی عظیم جنگی با شکل و شمایل ویژه و با طول 228 متر و عرض 42 متر، بزرگترین کشتی جنگی ایران به شمار میرود که قادر است بدون پهلوگیری 3 دور کمربند کره زمین را دور زده و پیمایش کند و با بهرهمندی از مخازن بزرگی به گنجایش مجموعا 100 هزار تن، 5 ناوشکن را به مدت 3 ماه دریانوردی، پشتیبانی کند.
به گزارش «وطن امروز»، این ناوبندر با قابلیت حمل همزمان 5 فروند بالگرد، 6 قایق تندرو و انواع پرشمار پهپادهای رزمی و شناسایی و یک گروهان تکاور، با دارا بودن امکانات متعدد رفاهی و پشتیبانی از جمله یک بیمارستان مجهز به بخشهای آزمایشگاه، رادیولوژی، اتاق عمل، دندانپزشکی، داروخانه و بخش بستری و پزشکان عمومی و متخصص یک تراز قابل اتکایی را به ظرفیتهای پیدا و پنهان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران میافزاید و دست بلند ایران برای حضور بیش از پیش در آبهای بینالمللی، آزاد و دور خواهد بود. جای خالی این ناوبندر در میان ناوگان پرحجم و قدرتمند نیروهای مسلح کشورمان در دریاها خالی بود که از امروز دیگر اقتدار ایران را در سطح دریاها بیش از پیش تثبیت کرده و میتواند محور انجام مأموریتهای جدید و ویژه از سوی نیروی دریایی ارتش باشد. این ناوبندر از مجموعهای از ظرفیتهای موشکی و تسلیحاتی ویژه نیز برخوردار است که دژ مستحکم اقتدار ملت ایران در آبها خواهد بود و یک پایداری دفاعی و امنیتی را در منطقه برای ایران خلق میکند. ساخت و توسعه این پروژه بزرگ و افتخارآفرین در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح انجام شده و تمام مراحل پیچیده فنی و عملیاتی آن از نصب و بهکارگیری موتور و دیگر تجهیزات راهبری و نظامی به دست پرتوان متخصصان داخلی انجام شده است.
* دریای سرخ را مجدداً در منطقه گشت دریایی قرار میدهیم
سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در مراسم الحاق ناو موشکانداز زره و ناوبندر بالگردبر مکران طی سخنانی اظهار داشت: ناوبندر جمهوری اسلامی مکران یک پایگاه شناور دریایی ارزشمند برای توسعه و تعمیق فعالیتهای حمایتی و عملیاتی جمهوری اسلامی ایران در دریاهای دوردست خواهد بود. ساخت اینگونه مجموعههای ارزشمند نشانگر این است که صنایع دفاعی کشور و کارخانجات نداجا از تحریم دشمن با موفقیت عبور کردهاند و کارآمدترین تسلیحات و تجهیزات را با دست و امکانات ایرانی بخوبی ساختهاند. رئیس ستادکل نیروهای مسلح، وحدت بینظیر نیروهای مسلح را یکی دیگر از نقاط ارزشمند برشمرد و با بیان اینکه نیروهای مسلح امروز یک ید واحده هستند، اظهار داشت: ارتش و سپاه به عنوان ۲ بازوی قدرتمند نظام و صنایع دفاعی به عنوان پشتوانه قدرتمند آنها با قدرت تمام و با همافزایی کامل، مأموریتهای دفاعی خود را به انجام میرسانند به طوری که دشمنان هیچگونه قدرت عرضاندام در آبها و مناطق تحت حاکمیت جمهوری اسلامی را ندارند. وی ادامه داد: اگر امروز شاهد هستیم که شناورهای نفتکش و تجاری جمهوری اسلامی ایران با وجود تمام تهدیدها تا سواحل دریای کارائیب در ونزوئلا با امنیت و آرامش ذیل پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران حرکت میکنند، دلیل آن اقتدار و قدرت بازدارندگی دریادلان و نیروهای ارزشمند جمهوری اسلامی ایران است. سرلشکر باقری گفت: اگر هفته گذشته شاهد رونمایی از شهرک موشکی زیرزمینی نیروی دریایی سپاه پاسداران بودیم، این هفته هم شاهد الحاق 2 فروند شناور ارزشمند نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران هستیم و هر هفته و هر ماه شاهد افزون شدن قدرت دفاعی این ملت بزرگ و شهیدپرور هستیم که به آن میبالیم. سرلشکر باقری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته و روزبهروز با قدرت بیشتر از تمام منافع خود حمایت خواهد کرد، تأکید کرد: ما دریای سرخ را که در دورههای اخیر شناورهای تجاری جمهوری اسلامی با برخی تعرضات محدود مواجه شدند، مجددا در منطقه گشت دریایی خود قرار خواهیم داد و امنیت کامل شناورها و ناوگان نفتکش و تجاری خود را در آن دریا هم برقرار خواهیم کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
عدم برگزاری عمومی مراسم عزاداری فاطمیه در حسینیه امام خمینی
دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیهای اعلام کرد مراسم عزاداری ایام فاطمیه در حسینیه امام خمینی(ره) به صورت عمومی برگزار نمیشود و مشروح برنامههای عزاداری در حضور رهبر حکیم انقلاب اسلامی از شبکههای تلویزیونی پخش خواهد شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مقام معظم رهبری، متن اطلاعیه دفتر معظمله به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام شهادت صدیقهکبری حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها به اطلاع میرساند مراسم عزاداری آن بانوی بزرگ اسلام که هر سال با حضور انبوه دلباختگان اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار میشد، امسال به علت شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا بدون حضور جمعیت برگزار و مشروح برنامههای عزاداری در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظلهالعالی هر شب از شبکه یک سیما و سایر شبکههای تلویزیونی پخش خواهد شد.
***
سرلشکر سلامی:
دشمن بر «قائمه» نظام یعنی رهبر انقلاب متمرکز شده است
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: قاعده نظام ما، مردم و قائمه آن، رهبر است که دشمن بر ایشان متمرکز شده و هرچه بگویند، ولو درباره واکسن، جنجال به راه میاندازند، چون نمیتوانند سرچشمه منطق و حکمت و کلام طیبه را تحمل کنند. سرلشکر حسین سلامی در مراسم گرامیداشت علامه محمدتقی مصباح یزدی گفت: این روزها عطر دلانگیز شهادت مردان تاریخساز این سرزمین هم در عرصه جهاد سخت و هم در عرصه جهاد نرم در مقابل آرایش گسترده جهانی علیه اسلام یعنی سردار پرافتخار اسلام سپهبد حاجقاسم سلیمانی و علامه مجتهد، فقیه، متفکر، اندیشمند، مجاهد نستوه، مدافع حریم امامت و ولایت و بیرقدار فقاهت و چهره درخشان سپهر اجتهاد، حضرت آیتالله مصباح از یک سو و از سوی دیگر عطر دلانگیز شهادت عصمت هستی و گوهر زیبای آفرینش، حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها فضای دلهای همه مؤمنین را آکنده از عشق و معنویت کرده است. وی با بیان اینکه نظام ما یک قاعده و یک قائمه دارد، تصریح کرد: قاعده نظام ما، مردم و قائمه آن، رهبر است که دشمن بر ایشان متمرکز شده و هرچه بگویند، ولو درباره واکسن، جنجال به راه میاندازند، چون نمیتوانند سرچشمه منطق و حکمت و کلام طیبه را تحمل کنند. ولیفقیه تجسم کلمه طیب است و عمل صالح، او را رفعت میدهد. فرمانده کل سپاه همچنین با بیان اینکه یک مؤسسه متعلق به دشمن میگوید رژیم صهیونیستی از درون پوسیده و تعادل خود را از دست داده، گفت: وضع آمریکا را هم که میبینیم. این در حالی است که ما از برجام مستغنی شدهایم و آنها چه به برجام برگردند چه نه، برای ما فرقی ندارد.
***
جلیلی:
آمریکا با بازگشت بدون هزینه به برجام 1500 تحریم روی میز ایران میگذارد
عضو شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه آمریکا 1500 تحریم را با شناسه جدید علیه ایران اعمال کرده است، گفت: آنها میخواهند به برجام برگردند و بگویند اینها که در برجام نیست و من به برجام برگشتم، اینها تحریمهای دیگری است. سعید جلیلی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای در ارزیابی طرح محدودیتهای هستهای مجلس گفت: این یک تصمیم کاملاً منطقی و عاقلانه است. در هر توافقی اگر طرف مقابل شما بخشی از تعهدش را انجام نداد، اقتضای عقل این است که شما هم بخشی از تعهدت را انجام ندهی؛ حالا چه برسد به اینکه طرف اصلاً کلاً بزند زیر میز و خارج شود. ضمن اینکه اصلاً خود برجام در بند ۳۶ و بند ۲۶ یک بحث دارد که اگر آن طرف انجام نداد، ایران میگوید من میتوانم توقف کلی و جزئی به تعهداتم بدهم. تازه اینجا توقف جزئی دادند و توقف کلی ندادند. حتی در همین مصوبه مجلس توقف کلی نسبت به تعهدات داده نشده که اگر داده میشد، منطق داشت و درست بود، چون آن طرف هیچ کاری نکرده است. جلیلی درباره پیشبینی پیرامون اقدامات آتی علیه کشورمان گفت: همین تیمی که امروز با بایدن دارند کار میکنند، معمار تحریمها علیه ایران اینها بودند. اینکه رهبر انقلاب میفرمایند رفع تحریمها، برای این است که این تیم دارد دوباره میآید سر کار. این تیم میگوید من فشار حداکثری را تبدیل میکنم به فشار هوشمند. اینها دوباره شروع میکنند ائتلاف ایجاد میکنند. میگویند ببینید من که برگشتم به برجام! خب! برگشتی به برجام، چه فایدهای کرد برای ایران؟ کدام تحریم رفع شد؟ که بعد هم مثلاً بگوید من که دیگر ترامپ نیستم و در برجام هستم. اینها آن نکاتی است که حائز اهمیت و قابل توجه است.
***
واکنش ایران به تروریستی خواندن جنبش انصارالله یمن توسط آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه تروریستی خواندن جنبش انصارالله یمن توسط آمریکا را آخرین تلاش دولت ترامپ برای تکمیل نقش مخرب خود در جنگ تحمیلی و شرمآور یمن و به بنبست کشاندن راهحل سیاسی و مذاکرات صلح خواند. سعید خطیبزاده با تاکید بر اینکه این تصمیم وزارت خارجه آمریکا موجب نگرانی جامعه جهانی شده و راهحل صلحآمیز و وصول کمکهای انسانی را تحت تاثیر قرار داده و ماموریت مصالحهجویانه سازمان ملل را نیز مسدود میکند، ابراز امیدواری کرد جامعه جهانی در برابر این تصمیم شرورانه وزارت خارجه رژیم ترامپ از خود واکنش نشان دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|