|
پلیس فتا: «مزاحمت» در فضای مجازی جرم است
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای انتظامی کشور گفت: ایجاد مزاحمت در فضای مجازی جرم است و قانونگذار برای مرتکبان، مجازات حبس در نظر گرفته است. سرهنگ علیمحمد رجبی اظهار داشت: هرگونه ایجاد مزاحمت و سلب آسایش در فضای مجازی جرم بوده و برابر قانون با مجرم برخورد میشود به گونهای که طبق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی هر گاه کسی در فضای مجازی برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند به حبس از یک تا ۶ ماه محکوم میشود.
ارسال به دوستان
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در گفتوگو با «وطنامروز» مطرح کرد
عدالت درمانی با بیمه همگانی
برقراری بیمه همگانی رایگان برای افراد فاقد بیمه در ۳ دهک اول جامعه و نیز ارائه تسهیلات بیمهای به دهکهای چهارم تا هشتم، گام بزرگی به سوی تحقق عدالت درمانی است که برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مرحله اجرا رسیده است.
به گزارش «وطنامروز»، یکی از مهمترین شعارها و برنامههای دولت سیزدهم، پوشش بیمه همگانی برای اقشار متوسط و پایین درآمدی بود و اکنون با گذشت کمتر از یک سال از روی کار آمدن دولت، شاهد تحقق این موضوع و برقراری عدالت درمانی با بیمه همگانی هستیم.
اردیبهشت امسال بود که اخباری مبنی بر پوشش رایگان بیمهای برای نزدیک به 6 میلیون نفر از افراد فاقد بیمه در دهکهای اول تا سوم منتشر شد، البته در دولتهای پیشین نیز اقدامات ناتمام و ناقصی برای تحقق این موضوع انجام شده بود اما از آنجا که با عزم جدی و برنامه مطالعاتی دقیق همراه نبود، به نتیجه نرسید.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در این باره به «وطنامروز» میگوید: اتفاق مهم این روزها، پوشش بیمهای رایگان برای حدود 6 میلیون نفر از دهکهای اول تا سوم جامعه است که فاقد امکانات و خدمات بیمهای بودهاند.
محمدمهدی ناصحی افزود: 95 درصد هزینههای بستری و 80 درصد هزینههای درمان سرپایی برای این افراد توسط سازمان بیمه سلامت پرداخت میشود و سهم مردم در این موارد به ترتیب 5 و 20 درصد است.
وی با اشاره به شرایط بیمهای برای دهکهای چهارم تا دهم اظهار داشت: برنامهریزی ما به این صورت است که هزینههای دهکهای چهارم و پنجم را تا حد زیادی کاهش دهیم و البته دهکهای ششم تا هشتم نیز از تخفیفات بیمهای بهرهمند باشند تا همه اقشار جامعه به صورت عادلانه به خدمات و امکانات بیمه سلامت دسترسی یابند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت تصریح کرد: بر این اساس دهک 4 فقط ۱۰ درصد از مبلغ یک میلیون و ۱۰۴ هزار تومان که برای حق بیمه هر نفر در نظر گرفته شده است را پرداخت میکند و این میزان برای دهکهای پنجم و ششم ۲۵ درصد، دهک هفتم و هشتم ۵۰ درصد و دهکهای نهم و دهم، صددرصد است.
* پوشش بیمهای مادران باردار و بیماران خاص
ناصحی همچنین با اشاره به تدابیر و اقدامات دولت برای جبران هزینههای بیماران خاص و صعبالعلاج میگوید: متاسفانه بسیاری از این بیماران و خانوادههایشان تا امروز برای تامین هزینههای درمان، مجبور به فروش دارایی و اموال خود بودند، بنابراین یکی از مهمترین دغدغههای دولت این بود که شرایط درمان و مسیر آن را برای این بیماران تسهیل کند و عدالت درمانی در این بخش محقق شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: بنابراین از ۳ ماه قبل اقدامات و برنامههایی را برای حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج در دستور کار قرار دادیم و 5 هزار میلیارد تومان به این موضوع اختصاص یافت تا بخش قابل توجهی از هزینههای درمانی این افراد توسط بیمه سلامت پرداخت شود.
وی افزود: بر همین اساس، 29 بیماری صعبالعلاج و مزمن حتی دیابت و کاشت حلزون تحت پوشش بیمهای قرار گرفت.
ناصحی درباره حمایت بیمهای از مادران باردار گفت: برنامهریزی شده است که مادران باردار تا 5 سال بعد از تولد فرزندشان نگران هزینههای درمانی و خدمات سلامت نباشند و پوشش بیمهای در این مدت برای آنها برقرار خواهد بود.
* روند استعلام افراد متقاضی و مستحق بیمه
بر اساس بند «د» تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱، وزارت رفاه اسامی افراد فاقد بیمه ۳ دهک پایین درآمدی را در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار داده است. افراد متقاضی استفاده از یارانه دولت برای حق سرانه بیمه از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، استعلام میشوند و بر این اساس بیمه رایگان به آنها تعلق میگیرد.
همه شهروندان فاقد بیمه پایه، برای برقراری پوشش بیمه پایه سلامت میتوانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری شهروندی این سازمان به نشانی www.bimehsalamatiranian.ir یا دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد، برای پوشش بیمهای خود و خانوادههایشان اقدام کنند.
بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۱، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شد با استفاده از پایگاه رفاه ایرانیان، ظرف ۲ هفته بعد از ابلاغ این قانون، شماره ملی افراد فاقد بیمه پایه از ۳ دهک پایین درآمدی را در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار دهد که بنا بر اعلام سازمان بیمه سلامت اطلاعات در تاریخ ۱۰ اردیبهشت در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار گرفته است.
سازمان بیمه سلامت مکلف شد ظرف مدت یک هفته این اشخاص را بدون نیاز به ثبتنام و حضور آنها تحت پوشش بیمه رایگان قرار دهد. این سازمان مکلف است پوشش بیمهای رایگان برای سایر افراد متقاضی را در صورت تایید بر اساس آزمون وسع (با استفاده از پایگاه رفاه ایرانیان) برقرار کند.
ارسال به دوستان
قائممقام سازمان دانشآموزی در گفتوگو با «وطنامروز»:
مهارتآموزی دانشآموزان پیشتاز کلید میخورد
برپایی هزار و ۵۱۰ پایگاه تابستانی از سوی سازمان دانشآموزی
با گذشت بیش از 2 سال از آغاز بیماری «کووید-19» سازمان دانشآموزی برنامههای ویژهای را برای دانشآموزان پیشتاز ترسیم کرده است تا با اقدامات قابل توجه بتواند فرصتهای از دسترفته دوران کرونا را جبران کند؛ اقداماتی که دانشآموزان در پایگاههای تابستانی میتوانند علاوه بر کسب مهارت، به ورزش بپردازند و علوم و معارف اسلامی همچنین اصول اخلاقیات را بخوبی بیاموزند. آموزش خبرنگاری یکی از مهارتهایی است که این سازمان بر آن تمرکز کرده است طوری که تاکنون توانسته است 60 هزار دانشآموز را در این عرصه تربیت کند. در این باره حسین عبادتی در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره برنامههای تابستانی سازمان دانشآموزی اظهار کرد: با بازگشایی مدارس و صفر شدن فوتیهای کرونا، ظرفیت استفاده از حضور فیزیکی دانشآموزان در برنامههای پرورشی فراهم شده است.
قائممقام سازمان دانشآموزی با بیان اینکه فعالیت پایگاههای تابستانی از اول تیر ماه آغاز میشود، افزود: در کل کشور 1510 پایگاه تابستانی در نظر گرفته شده است. بر این اساس در هر منطقه یک پایگاه تابستانی ایجاد میشود و هزار و ۵۱۰ مدیر با ۶ هزار و ۴۰ مربی برنامههای مهارتی، ورزشی و تفریحی را اجرا میکنند.
وی با بیان اینکه در بخش مهارتی تاکید ما بر ارتقای زیست اجتماعی دانشآموزان است، ادامه داد: ظرفیت مجازی را نباید از دست داد، همچنین در بستر شاد فعالیتهایی صورت گرفته که باید از بخشهای مفید آن ظرفیتهای پرورشی را با برگزاری ۲۱ پویش احیا کرد. عبادتی خاطرنشان کرد: اردوهای ملی امسال برگزار میشود که ویژه دانشآموزان برگزیده و تشکیلاتی با مهارتهای تشکیلاتی است. وی با بیان اینکه یکی از پیوستهای اجرای برنامهها خارج شدن از تمرکز در تهران است، گفت: برگزاری اردوی سبلان و استفاده از اردوگاه مقدس اردبیلی برای صعود دانشآموزان پیشتاز به سبلان یکی از برنامههای اردویی ما است. قائممقام سازمان دانشآموزی یادآور شد: اردوی دانشآموزی ۱۴۰۰ نفره عشایر از هفته آینده در مشهد برگزار خواهد شد و آموزشهای تشکیلاتی و خبرنگاری برای صدور کارت خبرنگاری را برای دانشآموزان عشایر خواهیم داشت. وی در پاسخ به سوال «وطن امروز» که چه اقداماتی برای مهارتآموزی دانشآموزان در حین تحصیل یا در اوقات فراغت مدنظر این سازمان است تا آنها پس از پایان تحصیل پیشزمینه یک شغل را داشته باشند، گفت: البته در کتب درسی به موضوع آموزش کسبوکار توجه ویژه شده است اما باید گفت: در مهارتهای دانشآموزی کسبوکار را باید به دانشآموز پیشتاز آموزش داد، این کسبوکار باید مبتنی بر عرصه دیجیتال باشد که برای این امر برنامه ویژه داریم و این کار از مهرماه کلید میخورد.
عبادتی درباره توسعه عدالت آموزشی خاطرنشان کرد: آموزشهای تربیتی برای دانشآموزان عشایر قدم اول سازمان دانشآموزی برای عدالت آموزشی است؛ بخش قابل توجهی از کشور از زیرساختهای تربیتی بیبهره یا کمبهره هستند که تلاش میشود با ظرفیتهای موجود در برخی از مناطق اردوگاههایی را ایجاد یا اردوگاههای نیمهکاره را تکمیل کنیم. عبادتی با بیان اینکه پروژه ۳۱۳ کار محوری سال ۱۴۰۱ سازمان است، گفت: بر این اساس در ۳۱۳ شهر کشور یکی از مفاخر علمی و فرهنگی شهر از سوی دانشآموزان شناسایی و در مدارس نمایشگاههایی برپا میشود. بعد از داوری و انتخاب مدرسه برگزیده، کنگره ملی ۳۱۳ اسفندماه در تهران برگزار خواهد شد تا بتوانیم مفاخر علمی و فرهنگی کشور را به جامعه معرفی کنیم.
ارسال به دوستان
یک نفر قربانی کرونا در شبانهروز
آمار جانباختگان و مبتلایان به بیماری «کووید-19» کماکان نزدیک به صفر است به طوری که در شبانهروز گذشته فقط یک نفر مبتلا به این بیماری در کشور جان خود را از دست داد. به گزارش «وطنامروز»، روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی شبانه روز گذشته ۵۹ بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شدند و یک بیمار نیز جان خود را از دست داد. بر این اساس از ظهر دوشنبه تا ظهر سهشنبه ۱۶ خردادماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۱۶ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، یک بیمار مبتلا به «کووید-19» در کشور جان خود را از دست داد و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۳۳۲ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۵۶ هزار و ۲۰۶ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۴۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر هیچ یک از شهرستانهای کشور در وضعیت قرمز و نارنجی قرار ندارد.
* تزریق واکسن کرونا در کشور از ۱۵۰ میلیون دوز گذشت
بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور از ۱۵۰ میلیون دوز فراتر رفت. بر این اساس تاکنون ۶۴ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۲۴۹ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۸۷۵ هزار و ۶۹۱ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۵۷۴ هزار و ۷۰۸ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور نیز به ۱۵۰ میلیون و ۶ هزار و ۶۴۸ دوز رسید.
* جهش جدیدی از کرونا به وجود نیامده است
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه جهش جدید نگرانکنندهای از کرونا به وجود نیامده است، گفت: البته احتمال اینکه سویه جدیدی از کرونا شکل بگیرد، وجود دارد. دکتر عباس شیراوژن در این باره گفت: بر اساس آنچه که رسما در آزمایشگاههای کشور از سویههای کرونا به ثبت رسیده است، آخرین سویه موجود همان اُمیکرون است که شکل غالبی دارد، بنابراین سویه جدیدی از کرونا وجود ندارد. تظاهرات بالینی بیماری که در برخی افراد خود را به صورت علائم گوارشی نشان میدهد ممکن است همان اُمیکرون باشد. وی در عین حال با اشاره به اینکه احتمال اینکه سویه جدیدی از کرونا شکل بگیرد وجود دارد، تصریح کرد: درصد زیادی از مردم دنیا واکسن نزدهاند و رعایت شیوهنامههای بهداشتی خیلی در کشورهای دیگر کم است و این عوامل سبب میشود چرخه انتقال بیماری به سرعت ایجاد شود و احتمال اینکه سویههای جدیدی ایجاد شود، وجود دارد. شیراوژن ادامه داد: فعلا جای نگرانی وجود ندارد و امیدواریم با سطح ایمنی خوب در برابر سویههای جدید کرونا، مقاومتی که در بدن مردم هست فضای ایمنی مناسبی در جامعه ایجاد کند تا ابتلای خفیفتر و سبکتری داشته باشند.
ارسال به دوستان
حمایت بنیاد برکت از کسبوکارهای خانوادگی
بنیاد برکت علاوه بر ساخت مسکن، مدارس، مساجد و تامین زیرساختهای مورد نیاز در مناطق محروم کشور، اقدامات قابل توجهی را برای اشتغالزایی در این مناطق انجام داده است. به گزارش «وطنامروز»، مدیرعامل بنیاد برکت در تشریح برنامههای این بنیاد در حوزه کسبوکارهای خانوادگی گفت: حمایت از ۲ هزار و ۵۰۰ طرح کسبوکارهای خانوادگی در قالب کارگاههای خرد و کوچک برای سال جاری در دستور کار قرار دارد که زمینه ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار و ۲۵۰ نفر را به شکل مستقیم فراهم خواهد آورد. محمد ترکمانه افزود: هدف از این اقدام تبدیل طرحهای خرد و خانگی خانوادگی به کارگاهی و توسعه کسبوکارشان است. کسبوکارهای خانوادگی به طرحهایی گفته میشود که ۴۰ درصد اعضای تشکیلدهنده آنها از اعضای یک خانواده بوده یا رابطه خویشاوندی داشته باشند. مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به برنامههای پیشبینیشده در این حوزه برای سال ۱۴۰۱ اظهار داشت: راهاندازی و حمایت از ۲ هزار و ۵۰۰ کسبوکار خانوادگی را در برنامه امسالمان داریم که از این تعداد هزار و ۷۵۰ طرح در قالب کارگاههای خرد و ۷۵۰ طرح نیز به صورت کارگاههای کوچک خواهند بود. وی ادامه داد: هر کارگاه خرد به طور متوسط برای ۳ تا ۵ نفر و هر کارگاه کوچک برای ۶ تا ۱۰ نفر به شکل مستقیم ایجاد اشتغال میکند. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، راهاندازی و توسعه ۲ هزار و ۵۰۰ طرح کسبوکار خانوادگی در سال جاری باعث ایجاد ۱۲ هزار و ۲۵۰ فرصت شغلی مستقیم برای متقاضیان اشتغال خواهد شد. ترکمانه خاطرنشان کرد: بنیاد برکت سال گذشته نیز با حمایت از هزار طرح کسبوکار خانوادگی علاوه بر کمک به بزرگ شدن کسبوکار آنها، زمینه ایجاد اشتغال برای ۴ هزار و ۹۰۰ نفر را فراهم کرده است. وی درباره نحوه حمایت بنیاد برکت از کسبوکارهای خانوادگی توضیح داد: کمک اصلی بنیاد در حوزه ایجاد، استقرار و بزرگ شدن این نوع کسبوکارها است. تسهیلات تخصیص یافته به هر طرح از سوی بنیاد برکت ۳ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال است که مجموع سرمایهگذاری با آورده متقاضی به ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال میرسد. بیشتر آورده در این طرحها از سوی اعضای تشکیلدهنده تامین میشود. مدیرعامل بنیاد برکت تاکید کرد: با راهاندازی کلینیک کسبوکار برکت در آیندهای نزدیک، تبدیل طرحهای کسبوکار خانوادگی به کارگاهی به شکل سیستماتیک انجام خواهد شد. ترکمانه تصریح کرد: راهاندازی و حمایت از کسبوکارهای خانوادگی از سال گذشته در سراسر کشور آغاز شده و در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت. وی یادآور شد: کسبوکارهای خانوادگی بیشتر در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی و حوزههای مرتبط با صنایع دستی فعال هستند. مدیرعامل بنیاد برکت درباره نحوه برخورداری کسبوکارهای خانوادگی از حمایت این بنیاد گفت: علاقهمندان میتوانند با مراجعه به اپلیکیشن بنیاد برکت به آدرس app.barkat.ir طرح خود را در قسمت کارگاهی و کسبوکارهای خانوادگی ثبت کنند. ارسال به دوستان
مقام وزارت بهداشت:
موردی از آبله میمون در کشور شناسایی نشده است
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت اعلام کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از بیماری آبله میمون در کشور شناسایی نشده است.
دکتر بهزاد امیری در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه تاکنون (ظهر دوشنبه 16خرداد) هنوز هیچ مورد مثبتی از ابتلا به آبله میمون در کشور شناسایی نشده است، گفت: تمام موارد محتمل مورد بررسی قرار میگیرند. موارد محتمل یا مشکوک در صورت سرپایی بودن به مراکز منتخب ارجاع میشوند و در صورتی که شرایط بیمار از شکل سرپایی خارج شود آنها را به بیمارستانهای منتخب ارجاع میدهیم.
وی ادامه داد: افراد توسط پزشک متخصص معاینه میشوند و اگر محتمل باشد که بیماری آنها آبله میمون است برای تشخیص قطعی و آزمایشگاهی، نمونهگیری از فرد انجام میشود.
امیری با اشاره به اینکه نمونهگیری از افراد مشکوک و محتمل بیماری در ابتدا در انستیتو پاستور ایران انجام میشد، اظهار کرد: اکنون در دانشگاههای قطب هر منطقه هم این نمونهگیری انجام میشود.
وی درباره نحوه انجام نمونهگیری از فرد محتمل بیماری بیان کرد: در صورتی که هنوز علائم پوستی بیماری آشکار نشده باشد نمونهگیری حلقی از فرد مشکوک گرفته میشود ولی در صورتی که بثورات جلدی آشکار شده باشد، از زخم هم نمونهگیری انجام میشود تا بتوان با تشخیص آزمایشگاهی بیماران را شناسایی کرد که خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از این بیماری در کشور شناسایی نشده است.
البته موارد اخیر ابتلا به آبله میمون در برخی کشورها نگرانیهایی را درباره این ویروس ایجاد کرده اما سازمان جهانی بهداشت گفته است هنوز دلیلی برای وحشت وجود ندارد.
ارسال به دوستان
اخبار
تعداد جانباختگان متروپل به ۴۱ نفر افزایش یافت
فرماندار ویژه آبادان گفت: با خارج کردن پیکرهای ۳ جانباخته دیگر از زیر آوار و شناسایی هویت آنها تعداد جانباختگان حادثه متروپل به ۴۱ نفر افزایش یافت. احسان عباسپور اظهار داشت: با تلاش گروههای جستوجو هویت پیکر ۳ نفر دیگر از شهروندان حادثه متروپل که از زیر آوار بیرون کشیده شده بود شناسایی شد. سخنگوی حادثه ساختمان متروپل آبادان اظهار داشت: تلاش برای یافتن پیکرهای احتمالی زیر آوار توسط گروههای امدادی حاضر در میدان ادامه دارد. وی با بیان اینکه پزشکی قانونی مرجع اعلام آمار نهایی جانباختگان حادثه متروپل است، گفت: آمار اعلامی از سوی پزشکی قانونی بلافاصله از طریق رسانههای موثق در اختیار مردم قرار میگیرد.
***
سرقت از یک بانک در تهران
طی تعطیلات اخیر، سارقان با ورود به شعبه بانک ملی روبهروی دانشگاه تهران، حدود هزار صندوق امانات و بخشی از تجهیزات اتاق سرور و مرکز مانیتورینگ این شعبه را به سرقت بردند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بانک ملی طی اطلاعیهای اعلام کرده است حادثه شعبه دانشگاه این بانک که منجر به بروز برخی خسارات محدود به صندوق امانات شد، از سوی پلیس و مراجع ذیربط در حال پیگیری است. بر اساس اعلام این بانک، علل بروز حادثه پس از بررسیهای نهایی اعلام خواهد شد و بانک ملی ایران در چارچوب مقررات قانونی در حال پیگیری خسارات وارده بوده و فعالیت شعبه دانشگاه نیز طبق روال سابق ادامه دارد.
***
اخطار پلمب برای ناایمنترین بیمارستان کشور
دادستان تهران گفت: مدیران آموزشوپرورش و دانشگاههای علومپزشکی تهران، مهمترین مشکل مربوط به نوسازی مدارس و بیمارستانهای ناایمن را فقدان بودجه و اعتبار کافی جهت تملک یا تخریب و نوسازی ساختمانها عنوان میکنند. به گزارش ایسنا، علی صالحی با اعلام بررسی وضعیت ساختمانهای ناایمن وزارت بهداشت و آموزشوپرورش در دادستانی تهران اظهار کرد: در این جلسه ناایمن بودن ساختمانها از سوی رؤسا و معاونان دانشگاههای علومپزشکی و مدیران آموزشوپرورش مورد تأیید قرار گرفت و فقدان بودجه و اعتبار کافی جهت تملک یا تخریب و نوسازی ساختمان، مهمترین مشکل در این زمینه عنوان شد. وی افزود: طبق گزارش مدیران آتشنشانی در ۲ سال گذشته حدود ۹۳۰ فقره اخطاریه و دستورالعمل ایمنی به اداره کل آموزشوپرورش شهر تهران صادر شده که متأسفانه اقدام مناسبی از سوی آموزشوپرورش در پی نداشته است. دادستان تهران تصریح کرد: طبق گزارش رؤسای دانشگاه علومپزشکی، ناایمنترین بیمارستان کشور در تهران قرار دارد که اخطار پلمب و تعطیلی آن به همراه یکی دیگر از ساختمانهای دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی حسب درخواست سازمان آتشنشانی صادر شده است.
***
اختصاص ۵ درصد اعتبارات پژوهشی دستگاهها به تحقیقات فرزندآوری
رئیس مرکز توسعه، هماهنگی و ارزیابی تحقیقات وزارت بهداشت گفت: نگاهی به مطالعات و تحقیقات ملی حاکی از تبدیل شدن کنش کمفرزندی به یک رفتار فرهنگی متداول در سطح جامعه است. شقایق حقجوی در نخستین نشست از مجموعه وبینارهای هماندیشی چالشها و راهکارهای جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با حضور معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاههای علومپزشکی و رؤسای مراکز تحقیقاتی برگزار شد، با بیان اینکه نرخ باروری در کشور روند نزولی داشته و میانگین سن ازدواج افزایش یافته و همچنین جمعیت سالمندان رو به افزایش است، گفت: در ضرورت بازنگری در سیاستهای جمعیتی و همچنین تصویب قوانین تشویقی و تسهیلگر در راستای حمایت از فرزندآوری در کشور، تردیدی وجود ندارد، بویژه که نگاهی به مطالعات و تحقیقات ملی حاکی از تبدیل شدن کنش کمفرزندی به یک رفتار فرهنگی متداول در سطح جامعه است. با این وجود، رفع موانع رشد جمعیت مسالهای نیست که تنها به یک نهاد مرتبط باشد و نیازمند یک عزم ملی است. وی افزود: بند ۳۹ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که آبانماه ۱۴۰۰ ابلاغ شد، بر عهده معاونت تحقیقات و فناوری سپرده شده است و طبق آن باید ۵ درصد از اعتبارات پژوهشی در جهت حمایت ویژه از پایاننامههای دانشگاهی و حوزوی مرتبط با اولویتهای پژوهشی ستاد ملی جمعیت اختصاص یابد. به گفته وی، در ماده ۴۰ به اختصاص ۵ درصد از اعتبارات توسعه علوم و فناوریهای نو به تحقیقات بنیادی و تجاریسازی درمان ناباروری، فرزندآوری و سلامت مادر اشاره شده است. همچنین در ماده ۴۱ نیز اختصاص ۱۰ درصد از بودجه طرحهای نوآورانه جهاد دانشگاهی به طرحهای درمان ناباروری و زایمان طبیعی با هدف تحقق اهداف جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مورد اشاره قرار گرفته است.
***
اعلام اقلام ممنوعه برای حجاج
رئیس پلیس پیشگیری با اعلام دستورالعمل سفر زائران به حج تمتع، فهرست ۱۴ قلم داروی ممنوعه برای ورود به عربستان را اعلام کرد. سردار مهدی معصومبیگی اظهار کرد: حمل ۱۴ قلم دارو به کشور عربستان ممنوع است که آمپول پتیدین ۵۰ و ۱۰۰ میلیگرم، آمپول مرفین ۱۰ میلیگرم و قرص متادون ۵ و ۲۰ میلیگرم در این دسته قرار میگیرد. همچنین شربت متادون، هیدرومرفین ۲ میلیگرم، قرص متیل فنیدات هیدرو کلراید، قرص ترامادول ۵۰ و ۱۰۰ میلیگرم، آمپول ترامادول ۵۰ میلیگرم، شربت اکسپکتورانت کدئین، قرص استامینوفن کدئین، آمپول دیازپام ۱۰ میلیگرم، قرص دیازپام ۲،۵ و ۱۰ میلیگرم و آمپول و قرص بوپرونورفین نیز جزو اقلام ممنوعه هستند. به گفته وی، همچنین به همراه داشتن ارز برای هر مسافر حداکثر تا رقم ۵۰۰۰ یورو مجاز است و هر مسافر نیز در نهایت میتواند ۱۵۰ گرم طلا با خود حمل کند. وی افزود: همراه داشتن مواد مخدر و مواد مشابه آن نیز ممنوع است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|