|
بیانیه خانواده شهید فخریزاده به مناسبت چهلمین روز ترور این شهید
خانواده شهید فخریزاده در چهلمین روز ترور این شهید در بیانیهای تاکید کردند: صهیونیستها با رویشهای جوانان برای همیشه نام «شهید دکتر محسن فخریزاده» را فراموش نخواهند کرد که با شهادتش هزاران فخریزاده وارد عرصه علم و دانش خواهند شد؛ همانگونه که با شهادت علیمحمدی، شهریاری، رضایینژاد، احمدیروشن و حاجقاسم سلیمانی، روح تازهای به مقاومت ملت ایران در مقابل استکبار دمیده شد.
ارسال به دوستان
آنچه آمریکاییها در فتنه سال 88 برای ایران تجویز کردند چهارشنبه شب در واشنگتن تجربه کردند
فتنه 88، کارمای 99
نوع مواجهه مقامات و ساختار سیاسی آمریکا با حوادث اخیر واشنگتن و مقایسه آن با فتنه 88 نشان از تناقض آشکار دارد
گروه سیاسی: ماهها پیش از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، تحلیلگران بسیاری این انتخابات را فارغ از ادوار پیشین خود به عنوان یک نقطه عطف سیاسی در تاریخ آمریکا توصیف کردند. بالا گرفتن نزاعهای اجتماعی از یک سو (که در حادثه قتل جورج فلوید تشدید شد) و ترکیب کاندیداهای 2 حزب از سوی دیگر حکایت از آن داشت که این میدان رقابت فارغ از نتیجهاش تبدیل به موقعیتی جدی برای عیان شدن بخشهایی از واقعیت سیاسی ایالات متحده خواهد شد. فحاشی بیسابقه کاندیداها در مناظرههای انتخاباتی، بالا گرفتن اختلافات در روند شمارش آرا و در نهایت استنکاف ترامپ از پذیرش نتیجه انتخابات باعث شد فضای سیاسی این کشور شرایط ویژهای را تجربه کند. با این حال، حادثه حمله حامیان ترامپ به کنگره آمریکا به عنوان نقطه اوج سلسله حوادث انتخاباتی باعث خلق یک رسوایی آشکار و همچنین عیان شدن تناقضهای ساختاری این کشور شد.
با این حال فارغ از شرح کم و کیف حوادث روز چهارشنبه در واشنگتن، نوع مواجهه ارکان و نهادهای سیاسی آمریکا با این حادثه را میتوان یک مصداق استثنایی برای نشان دادن استاندارد دوگانه مدیریتی میان آنچه آمریکا برای خود و دیگران تجویز میکند دانست. قرار گرفتن آزادی سیاسی به عنوان مهمترین شعار سیاسی آمریکا در مقابل امنیت ملی به عنوان مرکزیترین بایسته حکمرانی باعث شد پرده از بسیاری تناقضها برداشته شود؛ مسالهای که رهبر حکیم انقلاب نیز روز گذشته در بیاناتشان به آن اشاره داشتند و با مقایسه فتنه 88 در ایران و حوادث سال 99 آمریکا فرمودند: «آنها در فتنه ۸۸ به دنبال ناامنی و ایجاد آشوب و جنگ داخلی در ایران بودند که موفق نشدند و خداوند همین مساله را سال ۹۹ بر سر خودشان آورد».
بر این مبنا مشاهده شکاف موجود میان نسخه داخلی دولت آمریکا در مواجهه با یک بحران امنیتی با نسخههایی که برای کشورهای دیگر (از جمله ایران) تجویز میکند، در حادثه حمله حامیان ترامپ به کنگره و ادعای ابطال انتخابات بیش از پیش مشهود شد.
* آزادی؟ شاید زمانی دیگر...
حوادث روز چهارشنبه واشنگتن و حمله حامیان کاندیدایی که مدعی تقلب انتخاباتی است، به ساختمان کنگره هر قدر برای فضای آمریکا امری دور از انتظار بود اما تصویر آشنایی برای بسیاری از کشورهای جهان است که آمریکا تمایلی به ادامه یافتن حیات دولتهایشان نداشته است. تجربه کودتاهای رنگین و سرنگونی دولتهای نامطلوب آمریکا به واسطه طرح ایدههایی از قبیل تقلب انتخاباتی مسالهای آشنا در حافظه تاریخی جهانیان است. با این حال مواجهه ساختار سیاسی و حتی حزب همسو با کاندیدای شکستخورده نشان از نسخهای متمایز در این باره داشت.
واشنگتن که دهههاست با ابزار قرار دادن کلیدواژه «آزادی سیاسی» پروژه سرنگونی دولتهای متفاوتی را از سمت اپوزیسیون غربگرا پیگیری کرده است، خود در واکنش به حادثهای با شدت و حدت بسیار کمتر هیچگونه حقی برای مخالفان خیابانی قائل نشد. قیاس حوادث محدود واشنگتن در روزهای اخیر با فتنه سال 88 در تهران بخوبی شکاف میان ۲ نسخه تجویز شده آمریکایی را عیان میکند. آمریکایی که بدون در نظر گرفتن اردوکشی خیابانی کاندیدای مدعی تقلب از ساحت و جایگاه قانون انتخاباتی به عنوان امری تداومبخش دفاع کرد، همواره در پروژه براندازی دولتهای دیگر بیشترین اهتمام خود را بر بیاعتبارسازی نهاد قانون و اصالتبخشی به شورشهای خیابانی استوار میکرد. مجموعه نیروهای سیاسی آمریکا (حتی بخش قابل توجهی از جمهوریخواهان) بخوبی دریافته بودند که از میان برداشته شدن جایگاه قانون در بررسی اعتراضات میتواند به یک هرجومرج دائمی مبدل شود که انتهای آن چیزی جز یک جنگ داخلی نیست. آنها بر مبنای همین منطق همواره سعی میکنند با جرقه خوردن هرگونه اعتراض برنامهریزی شده یا خودجوش در کشورهای مورد خصم آمریکا، فضا را به سمت فروپاشی نهادهای قانونگذار پیش ببرند و از دل این فضا، یک جنگ داخلی تا نیل به اهداف خود به وجود آورند.
* تجویزهای دوگانه آمریکایی
از همان نخستین ساعات اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و طرح ادعای تقلب از سوی دونالد ترامپ بود که صفحات او در شبکههای اجتماعی با پیامهای هشدارآمیز پیرامون اثبات نشده بودن مواضعش روبهرو شد و در نهایت با برخی محدودیتها نیز مواجه شد؛ اتفاقی که در حال رخ دادن بود کاملا ساده به نظر میرسید. یک ساختار سیاسی در مواجهه با ادعاهایی که نهایتا میتوانست «فرضیه» باشد اما امکان یک آشوب خیابانی را فراهم میکرد، رویه محدودیت را در پیش گرفت تا از این طریق مانع از رخ دادن اقدامی خلاف امنیت و مصالح ملی شود. این واکنش محدودیتآفرین اگر در هر کشوری که مورد خصم آمریکاست رخ میداد، دولت آمریکا فورا از آن به عنوان امری در راستای سرکوب سیاسی یاد میکرد اما زمانی که این موقعیت برای واشنگتن به وجود آمد به راحتی و با در نظر گرفتن اولویت امنیت بر آزادی سیاسی، نسخه محدودیت را تجویز کرد، تا جایی که حتی اکانت رئیسجمهور آمریکا نیز با محدودیت روبهرو شد.
تجربه فتنه سال 88 در دوران دولت دموکرات اوباما و حوادث سالهای 96و98 در دوره زمامداری ترامپ باعث شد دولت ایران هم نسخه محدودیتهای ارتباطی را برای کنترل فضا و جلوگیری از بالا گرفتن ناامنیها به صورت موقت تجویز کند. واکنش آمریکا اما در برابر این نسخه ایران نهتنها چیزی خلاف نسخه تجویزشده برای خود بود که حتی بعدها اسناد زیادی پیرامون تلاش حداکثری آمریکا برای تقویت فضای ترویج شایعات سیاسی با نیت عمیق کردن نزاعهای خیابانی منتشر شد. در مشهورترین مورد هیلاری کلینتون، وزیر وقت خارجه آمریکا در زمان فتنه 88 در کتاب خاطراتش با عنوان «انتخابهای سخت» به شرح یکی از این اقدامات پرداخت و نوشت: «ژوئن همان سال(2009)، جوانان ایرانی از وبسایتها و شبکههای اجتماعی به منظور ارسال پیامهای خود در جریان اعتراضات پس از انتخابات استفاده کردند. درست در همان زمان بود که صحنه تیراندازی به خانم 26 سالهای به نام «ندا آقا سلطان» توسط نیروهای شبهنظامی طرفدار دولت(!) با استفاده از دوربین تلفنهای همراه ضبط و در توئیتر و فیسبوک منتشر شد. بدین ترتیب، در کمتر از چند ساعت میلیونها نفر از مردم جهان مشاهده کردند که چطور در یکی از خیابانهای تهران دختر جوانی در خون خود غلتید. به گفته مجله تایم: «در طول تاریخ حیات بشری، هیچ صحنه قتلی با این حجم از بیننده مواجه نبوده است». همین ویدئو خشم جهانیان را نسبت به ظلمی که به معترضان میرفت برانگیخت. درست 5 روز پیش از این حادثه، مقامات وزارت خارجه آمریکا که پیگیر تلاشهای مخالفان دولت ایران در فضای مجازی بودند، متوجه بروز یک مشکل شدند. توئیتر قصد داشت به منظور انجام تعمیرات دورهای برای مدت زمان کوتاهی خدمات جهانی خود را محدود کند که دقیقا نیمه روز در تهران بود. برای حل این مساله یکی از اعضای واحد برنامهریزی سیاسی وزارت خارجه به نام «کوهن» که جوانی 27 ساله بود، انتخاب شد. آوریل همان سال او طی سفری به بغداد با «جک دورسی» یکی از بنیانگذاران و مدیران توئیتر، ملاقاتی داشت. به همین دلیل او بلافاصله تلاش کرد ضمن ارتباط با دورسی به او هشدار دهد که محدود کردن خدمات توئیتر در آن بازه زمانی چه ضربهای به فعالان اجتماعی در ایران وارد میکند. در نتیجه همین گفتوگوها، توئیتر برنامه تعمیرات خود را تا نیمه شب بعد به تعویق انداخت. این شرکت در توضیح علت این کار در یادداشتی که در وبلاگ خود منتشر کرد، نوشت: به نظر میرسد در حال حاضر توئیتر نقش ارتباطی مهمی در ایران ایفا میکند».
* خس و خاشاکهای واشنگتنی!
فراتر از واکنش ساختار سیاسی آمریکا در صیانت از عنصر امنیت با ایجاد محدودیت برای رئیسجمهور و نیمی از شهروندانش، میتوان به بررسی ادبیات مقامات این کشور در مواجهه با آشوب حامیان ترامپ و مقایسه آن با ادبیاتی که در توصیف فتنهگران در سال 88 استفاده میکردند نیز پرداخت. برای نمونه جو بایدن، رئیسجمهور برگزیده آمریکا در واکنش به حوادثی که در کنگره این کشور رخ داد، معترضان را با الفاظ «تروریست» و «اراذل و اوباش» مورد خطاب قرار داد. هیلاری کلینتون نیز در توئیتی با «تروریست داخلی» خطاب کردن معترضان خیابانی اقدام آنها را محکوم کرد. اما سناتور میچ مککانل، رهبر اکثریت جمهوریخواهان در سنای آمریکا که همحزب ترامپ هم محسوب میشود با «اراذل و اوباش» خطاب کردن معترضانی که به ساختمان کنگره حمله کرده بودند، گفت: جلوی بیقانونی سر خم نخواهیم کرد.
با انداختن نگاهی به القابی که مقامات رسمی آمریکایی خطاب به معترضان خیابانی به کار بردند و توماری از توصیفات حمایتی آنها از آشوبگران ایرانی و حتی گروههای شناخته شده تروریستی میتوان به تناقض آشکار میان نسخه حکمرانی آمریکایی و نسخهای که به دیگر کشورها تجویز میکند پی برد اما نگاهی به موضعگیری باراک اوباما، رئیسجمهور وقت آمریکا در میانه آشوبهای خیابانی جریان فتنه، عمق این تناقض و نفاق را بیشتر روشن میکند. اوباما در شرایطی که جریان فتنه تمام تلاش خود را برای فروپاشی ایران در سایه حمایتهای خارجی به کار گرفته و عملا امنیت ملی کشورمان را با مخاطرات جدی مواجه کرده بود، در پیامی خطاب به سایر کشورهای جهان گفت: «این مسؤولیت همه مردم و کشورهای آزاد است تا روشن کنند ما طرف کسانی هستیم که در پی آزادی، عدالت و عزت هستند. شجاعت مردم ایران الگویی برای همه ما است و ما را به چالش میکشد تا تاریخ را به سمت عدالت هدایت کنیم». اظهارات اینچنینی که بارها از سوی مقامات دولتی آمریکا خطاب به جریان فتنه بیان شد، در کنار رفتار آشکاری که این روزها در مواجهه با نخستین جرقههای اقدامات خلاف امنیت طرفداران ترامپ نشان دادند، یک جلوه تام از نفاق رسانهای استکبار جهانی است.
***
کنایه شمخانی به روحانی و ظریف
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در واکنش به اتفاقات اخیر در آمریکا در پیامی توئیتری نوشت: در انتخابات ۲۰۱۶، سلامت روانی ترامپ مورد سوال واقع شد. پس از وقایع واشنگتن و با همان استدلال، برخی سناتورها درخواست کردند بنا بر متمم ۲۵ قانون اساسی، ترامپ عزل شود. وی در ادامه این توئیت عنوان کرد: پاسخ افرادی که در ایران از مذاکره و توافق با این دیوانه سخن میگفتند چیست؟
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس مجلس در سفر استانی به چهارمحالوبختیاری:
شکستن دیوانسالاری نخستین کار شهید سلیمانی بود
محمدباقر قالیباف در ادامه برنامه نظارتهای میدانی خود با سفر به استان چهارمحالوبختیاری از شرکت فولاد سفیددشت بروجن، جاده لردگان- ایذه و روستای عشایرنشین لبد شهرستان کوهرنگ بازدید کرد و در جمع علما و فرهیختگان این استان به سخنرانی پرداخت. محمدباقر قالیباف در بدو ورود به استان چهارمحالوبختیاری، اظهار داشت: در برخی شهرستانها حداقل امکانات و نیازها وجود ندارد و مشکلات جدی است. ما باید برای اداره کشور از تمرکزگرایی بپرهیزیم. محمدباقر قالیباف در دومین روز سفر خود به این استان روز پنجشنبه از روستای لبد شهرستان کوهرنگ نیز بازدید کرد و در جریان مشکلات مردم قرار گرفت.رئیس مجلس همچنین در نشست با علما و نخبگان استان چهارمحالوبختیاری اظهار داشت: دیوانسالاری امروز باعث ناکارآمدی شده، البته سوءمدیریت هم در این موضوع تأثیرگذار است و یقینا اگر سوءمدیریت نبود، دیوانسالاری در هم میشکست. شهیدان فخریزاده و حاجقاسم سلیمانی نخستین کارشان شکستن همین دیوانسالاری بود. وی ادامه داد: ربع قرن است با همه وجود درک کردم اگر کسی میگوید ارزشی و انقلابی هستم و میخواهم راه شهدا و شهید حاجقاسم سلیمانی را ادامه دهم، باید قادر باشد کارآمدی دین در جامعه را به اثبات برساند.
***
نظارت میدانی آیتالله رئیسی بر بخشهای قضایی استان کرمانشاه
رئیس قوه قضائیه در جریان نوزدهمین سفر استانی خود به همراه جمعی از معاونان و مسؤولان قضایی کشور از بخشهای مختلف قضایی استان کرمانشاه بازدید کرد.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جریان نوزدهمین سفر استانیاش به همراه جمعی از معاونان و مسؤولان قضایی کشور، 18 دیماه وارد کرمانشاه شد.
حضور در شورای اداری استان کرمانشاه، دیدار با قضات، کارکنان و مسؤولان قضایی و حضور در شورای قضایی از برنامههای سفر آیتالله رئیسی به استان کرمانشاه بود.
در این سفر بررسی مسائل و مشکلات قضایی- حقوقی استان کرمانشاه و نتیجه ارزیابی تیمهای کارشناسی که از هفتههای گذشته برای بررسی آخرین مسائل و تهیه گزارشهای کارشناسی در این استان حضور یافته بودند در دستور کار قرار گرفت.
آیتالله رئیسی در نشست با نهادهای مردمنهاد حوزه صلح و سازش استان کرمانشاه نیز اظهار داشت: یکی از محورهایی که در دستور قوهقضائیه قرار گرفته، صلح و سازش، داوری و میانجیگری و حل اختلافات و رفع خصومتها با کمک مردم است.
رئیس قوه قضائیه همچنین در دیدار قضات و کارکنان دستگاه قضایی کرمانشاه گفت: دستگاه قضایی باید مانند پدری مهربان عمل کند، به گونهای که اگر فردی به او ستم شده به دستگاه قضا به عنوان یک ملجا و پناهگاه نگاه کند.
***
سرلشکر باقری:
انتقام شهید فخریزاده قطعی است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مجازات آمران و عاملان جنایت ترور شهید محسن فخریزاده مسیر خود را طی میکند و در زمان و مکان خود اتفاق خواهد افتاد؛ انتقام الهی قطعی است اما زمان و مکان آن را جبهه اسلام تعیین میکند. به گزارش ایسنا، سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در مراسم بزرگداشت چهلمین روز شهادت دانشمند هستهای و دفاعی کشورمان شهید محسن فخریزاده گفت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب گفتند مجازات آمران و عاملان این جنایت مسیر خود را طی میکند و در زمان و مکان خود اتفاق خواهد افتاد. انتقام الهی قطعی است اما زمان و مکان آن را جبهه اسلام تعیین میکند. سرلشکر باقری ادامه داد: برای شهید فخریزاده بنبست معنا نداشت. خود من شاید در چند مورد به این عزیز میگفتم که فلان مشکل را داریم، هیچگاه نمیگفت ما هنوز به این سطح از علم و فناوری نرسیدهایم. میگفت تلاش میکنیم و خداوند هم برکت میدهد و همین طور هم بود. شاید 90 درصد طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی در مجموعه را ایشان دنبال کردند و به نتیجه رسیدند یا در حال به نتیجه رسیدن است. قابل بیان نیست، اما واقعیت این است که هر چه میگفتیم با فاصله زمانی معقولی در اختیار ما قرار میگرفت.
***
دادستان نظامی تهران:
پرونده هواپیمای اوکراینی بزودی به دادگاه نظامی تهران ارسال میشود
دادستان نظامی تهران درباره بررسی قضایی پرونده سقوط هواپیمایی اوکراینی تاکید کرد: در تحقیقات این پرونده هیچ خط قرمزی برای کشف حقیقت و اجرای قانون و عدالت وجود نداشت. دادستان نظامی تهران طی اطلاعیهای درباره سقوط هواپیمای اوکراینی اعلام کرد: این سانحه با حضور 40 متخصص با انجام ۲ پرواز و رعایت تمام مختصات پرواز سانحهدیده شبیهسازی شد که در نوع خود در بررسی سوانح هوایی منحصربهفرد بود و اطلاعات جعبههای سیاه نیز در آزمایشگاه BEA پاریس با حضور بازپرس پرونده و نمایندگان تمام کشورهای ذیربط به طور شفاف با رعایت استانداردهای بینالمللی پیادهسازی شد. غلامعباس ترکی در ادامه از نهایی شدن گزارش گروههای کارشناسی این پرونده خبر داد و افزود: گزارش سازمان هواپیمایی کشوری برای کشورهای ذیربط ارسال شده است. به گفته این مقام قضایی، همکاریهای فنی و قضایی دوجانبه ایران و اوکراین در چارچوب موافقتنامه همکاریهای قضایی بین ۲ کشور با حسننیت و شفافیت ادامه دارد. دادستان نظامی تهران در پایان گفت: تحقیقات دادسرا به اتمام رسیده و بزودی پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه نظامی تهران ارسال میشود و مرحله رسیدگی در دادگاه، مستقل از دادسرا انجام خواهد شد.
ارسال به دوستان
پس از رونمایی از شهرهای زیرزمینی و مزارع موشکی سپاه، نوبت به رونمایی سواحل موشکی رسید
سهگانه سورپرایز موشکی سپاه
گروه سیاسی: پس از رونمایی سپاه از شهرهای موشکی و مزرعه موشکی خود، حالا نوبت به رونمایی از پایگاههای راهبردی موشکی نیروی دریایی سپاه در سواحل خلیجفارس رسیده است.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته فرمانده کل سپاه پاسداران همراه با فرمانده نیروی دریایی سپاه از سواحل موشکی سپاه در خلیجفارس رونمایی کردند، به این ترتیب تاکنون زرادخانههای موشکی ابتکاری سپاه یک سهگانه را تشکیل داده است. سرلشکر حسین سلامی روز گذشته در آیین رونمایی از سواحل موشکی سپاه گفت: منطق ما برای دفاع از تمامیت ارضی و استقلال کشور و دستاوردهای انقلاب اسلامی، قوی شدن است.
وی با اعلام اینکه دشمنان ما قدرت منطق ما را نمیپذیرند، افزود: ما اعتقاد داریم دشمنان ما، قدرت منطق را نمیپذیرند بلکه بر منطق قدرت تکیه دارند، لذا برای جلوگیری از تحمیل اراده سلطهطلبانه و برنامه آنها، راهی جز تقویت قدرت بازدارنده دفاعی و تهاجمی برای ما وجود ندارد. فرمانده کل سپاه، این مجموعه را از جمله تاسیسات نگهدارنده موشکهای راهبردی نیروی دریایی سپاه اعلام کرد و گفت: آنچه امروز در این مجموعه میبینید یکی از چندین تاسیسات نگهدارنده موشکهای راهبردی نیروی دریایی سپاه است که در آن، ستونی از موشکها و سیستمهای پرتاب آنها را ملاحظه میکنیم. وی افزود: طول این ستونها کیلومترها ادامه دارد و تعداد زیادی از این مجموعهها در نیروی دریایی سپاه وجود دارد. الحمدلله نیروی دریایی سپاه امروز به کفایت و بلوغ قدرت دست یافته است. سرلشکر سلامی تاکید کرد: این موشکها با برد صدها کیلومتر، نقطهزن و دقیق، با قدرت تخریب بسیار بالا، قادر به عبور از تجهیزات جنگ الکترونیک دشمن هستند.
فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه هماکنون افسران جوان بیشماری در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند که سامانهها را آماده برای هر گونه عملیات آنی نگه میدارند، تاکید کرد: اگر ارادهای در شیاطین، مستکبران و دشمنان ما وجود داشته باشد، این جوانان شجاع و برومند، اراده آنها را در نطفه خفه میکنند.
سرلشکر سلامی با تاکید بر اینکه پیشرفتهای فناورانه در نیروی دریایی سپاه، به عنوان یک نیروی راهبردی، از نظر کمی و کیفی بسیار قابل قبول است، افزود: در این نیروی مقتدر در سطح سامانههای اطلاعاتی کشف اهداف و سیستمهای جستوجوگر و همچنین سامانههای راداری متصل به سیستم موشکی، پیشرفتهای بسیار خوبی حاصل شده است.
وی خاطرنشان کرد: موشکهای نیروی دریایی سپاه جزو پیشرفتهترین موشکهایی است که در عرصه نبردهای ساحل به دریا، سطح به سطح، هوا به دریا و دریا به هوا در رده بهترین موشکهای جهان هستند. فرمانده کل سپاه در پایان تصریح کرد: هر لحظه نیاز باشد رزمندگان اسلام از منافع حیاتی ملت بزرگ ایران در آبهای نیلگون خلیجفارس و ماورای آن، دفاع تهاجمی قدرتمندانه را خواهند داشت. اظهارات فرمانده سپاه و اقدام او در رونمایی از سواحل موشکی سپاه در حالی انجام شده است که طی روزهای گذشته برخی رسانههای خبری از افزایش تحرکات نظامی آمریکا در منطقه خبر دادند و برخی مقامات نظامی نیز عنوان کردند احتمال دارد مقامات فعلی آمریکا به دنبال درگیری با ایران باشند.
* مزرعه موشکی
سواحل موشکی سپاه که از آن به عنوان یک زرادخانه استراتژیک موشک و پهپاد یاد میشود، دومین اقدام سپاه در سال جاری در به نمایش گذاشتن بخشی از توانمندی موشکی خود به حساب میآید. مردادماه سال جاری در جریان برگزاری رزمایش پیامبر اعظم 14، ابتکاراتی از سوی سپاه صورت گرفت که اخبار آن بهسرعت مورد توجه رسانههای جهان قرار گرفت. متخصصان نیروی هوافضای سپاه توانستند در یک طرح ابتکاری، موشکهای بالستیک را از عمق زمین و در حالی که در استتار کامل بودند، شلیک کنند. شلیک موشکهای بالستیک مدفونشده در زیر خاک به سمت اهداف، موضوعی بود که برخلاف شلیک موشکهای بالستیک از سیلوهای زیرزمینی -که آن هم تنها در اختیار چند کشور محدود جهان قرار دارد- تاکنون سابقهای از آن در دنیا وجود نداشت و فناوری آن تاکنون در انحصار ایران قرار دارد. این دستاورد مهم میتواند سازمانهای اطلاعاتی دشمن را در رویارویی احتمالی با چالشهای جدی روبهرو کند. در تصاویر منتشرشده از رزمایش پیامبر اعظم ۱۴، یک موشک بالستیک جدید نیز که پیش از این دیده نشده بود به نمایش درآمد. این موشک سوخت جامد که به نظر از خانواده موشکهای فاتح باشد، از درون کپسول شلیک میشود که برای نخستینبار است بالستیکهای ایرانی از چنین لانچری استفاده میکنند.
پیش از این نیز نیروی هوافضای سپاه بخشی از شهرهای زیرزمینی موشکی خود را به نمایش گذاشته بود. فرمانده هوافضا اعلام کرد در بسیاری از استانهای کشور شهرهای زیرزمینی موشکی سپاه احداث شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|