|
بسیجیان با توجه به «افق تمدنی انقلاب» عهدهدار مسؤولیتهای خطیری هستند
سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی در آستانه سالروز صدور فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل بسیج مستضعفین نوشت: اینک در شرایطی که جمهوری اسلامی و ملت قهرمان ایران عزم خود را در «گام دوم انقلاب» به سمت «تمدنسازی نوین اسلامی» جزم کردهاند، بسیجیان با توجه به «افق تمدنی انقلاب» عهدهدار مسؤولیتهای خطیر و سنگینی هستند.
ارسال به دوستان
رئیسی ضمن دستور به سازمان اداری و استخدامی برای تدوین نظام پرداخت عادلانه حقوق و دستمزد:
حقوق نجومی باید خاتمه یابد
گروه سیاسی: رئیسجمهور با اشاره به قابل تحمل نبودن پرداختهای نامتعارف در دولت و شرکتهای دولتی، از سازمان اداری و استخدامی کشور خواست قبل از نهایی شدن بودجه ۱۴۰۱ نسبت به تدوین یک نظام پرداخت عادلانه حقوق و دستمزد اقدام کند. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی صبح دیروز در جلسه هیات دولت ضمن گرامیداشت هفته بسیج و تشکر از خدمات بسیجیان به همه بخشهای کشور گفت: بسیج در مسکنسازی، اقتصاد مقاومتی و فضای مجازی اقدامات خوبی انجام داده است و میتواند برای همه بخشها گرهگشا باشد. رئیسجمهور با اشاره به فعالیت بسیج در طرح غربالگری شهید سلیمانی اظهار داشت: نقش بسیج بسیار اثرگذار است و بسیجیان نیروهای مخلص و کارآمد هستند و استفاده از این ظرفیت میتواند کارها را دقیقتر و سریعتر کند. امروز بسیجی بودن و داشتن روحیه بسیجی از شاخصهای مهم تحرک و پویایی در دولت است. وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و موفقیت دولت در تامین واکسن و واکسیناسیون عمومی بیان داشت: پس از موضوع کرونا مسأله اصلی دولت معیشت مردم است، وزرا نیز اقدامات انجام شده خود در این زمینه را برای مردم تبیین کنند. رئیسی همچنین درباره مشکلات آب در استانهای اصفهان و چهارمحالوبختیاری گفت: باید مصوبات در این باره، پیگیری و نتیجه به مردم گفته شود. مسأله تامین آب شرب و کشاورزی مردم مهم است. همچنین رئیسجمهور ضمن تشکر از سرپرست وزارت آموزشوپرورش برای برگزاری کلاسهای مدارس به صورت حضوری بیان داشت: والدین دانشآموزان هم از برگزاری توأمان کلاسها به صورت حضوری و مجازی راضی هستند. مهمترین بخش سخنان رئیسجمهور در این جلسه اما مربوط به واکنش وی به برخی پرداختیها و فیشهای نجومی بود که در روزهای اخیر منتشر شد. رئیسی با اشاره به موضوع حقوقهای غیرمتعارف تصریح کرد: حقوق یک حدی دارد که حد آن باید برای تمام افراد شاغل در دولت و شرکتهای دولتی مشخص شود و بیش از آن میزان هم نباید پرداخت شود. مردم انتظار شنیدن اخباری درباره حقوقهای چند ده میلیونی را ندارند و به حقوق نجومی باید خاتمه داده شود. رئیسجمهور در همین زمینه از سازمان اداری و استخدامی کشور خواست هر چه سریعتر و قبل از نهایی شدن بودجه ۱۴۰۱ نسبت به تدوین نظام پرداخت عادلانه حقوق و دستمزد اقدام کند. وی تاکید کرد: شاید طبق قانون دستگاههایی اجازه تعیین حقوق برای شرکتها یا افراد دولتی را داشته باشند که باید در این زمینه نیز اقداماتی انجام شود. پرداختهای نابرابر و غیرمتعارف در دولت و شرکتهای دولتی قابل تحمل نیست. رئیسی با تاکید بر اهمیت یکصدایی در دولت گفت: سند تحول دولت در ۳۷ مسأله اصلی کشور تدوین شده که بزودی اعلام خواهد شد.
* نجومیخواری، زخمی قدیمی
پدیده شوم نجومیخواری به عنوان یکی از مصادیق بیعدالتی در سیستم توزیع مالی شناخته میشود؛ پدیدهای که هم باعث افزایش نابرابری در جامعه میشود و هم در درازمدت تبعیض را به یک رویه ثابت تبدیل میکند. به رغم پیشینه این سنت نامیمون اما چند سال است حساسیتها نسبت به این مساله افزایش پیدا کرده است.
خرداد 95 بود که موج انتشار فیشهای حقوقی برخی مدیران دولتی در رسانهها و شبکههای اجتماعی سروصدای زیادی به پا کرد؛ فیشهایی که نشان از شکاف عمیق میان دریافتی مدیران با باقی حقوقبگیران دولتی داشت و لفظ «نجومیخوار» را وارد ادبیات سیاسی کشور کرد. رهبر حکیم انقلاب نیز همان زمان در جلسه با مدیران دولتی ضمن محکوم کردن این رویه، حقوقهای نجومی را «هجوم به ارزشها» خوانده و فرمودند: این موضوع نباید شامل مرور زمان شود، بلکه باید حتما به صورت جدی پیگیری و نتیجه آن به اطلاع مردم رسانده شود.
در این میان اما آنچه خشم افکار عمومی را افزود، واکنش سرد و حتی حمایتآمیز دولتمردان وقت در مواجهه با این بدعت بود، تا جایی که دولت به جای برکنار کردن نجومیبگیران، از آنها خواست برای آرام کردن جو عمومی استعفا کنند. با این حال این پایان کار نبود و محمدباقر نوبخت، رئیس وقت سازمان مدیریت و برنامهریزی در جلسه تودیع صفدر حسینی که یکی از مدیران نجومیخوار بود، او را «ذخیره» و «امانتدار» نظام خواند(!)
* آزمون رئیسی در مواجهه با فیشهای نجومی
5 سال پس از آنکه پرونده حقوقهای نجومی جامعه را بیش از پیش نسبت به چنین بدعتی حساس کرد، سیدابراهیم رئیسی در جریان مناظرههای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری به این مساله گریزی زد و گفت: فاصله طبقاتی محصول بیعدالتی است، محصول سیاستهای نادرست اقتصادی و نوع تصمیمگیریهاست. یکی برخوردار از حقوق نجومی میشود و یکی کمتر میگیرد. یا مثلا در طرح سلامت شاهد بودیم که برخی ۱۰۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون دریافت میکردند و یک پرستار یا یک پزشک دریافتی کمی داشت. وی با بیان اینکه تعدادی از بخشنامهها صادر شده که تصمیم گرفتیم اگر رای مردم را کسب کردیم، در همان ابتدا در موردش تجدید نظر کنیم و حقوق مدیران را به عدالت نزدیک کنیم، اظهار داشت: عدالت در جذب و نگهداری نیروی انسانی و همچنین پرداخت حقوق لازم است. ظرفیتها باید بر اساس عدالت توزیع شود. اگر همه ظرفیتها به عدالت توزیع شود، ما شاهد فاصله طبقاتی نخواهیم بود. حالا 3 ماه پس از آغاز به کار دولت، انتشار تصاویری از فیشهای نجومی 3 مدیر دولتی در پتروشیمی بار دیگر این زخم کهنه را تازه کرد. هرچند این بار صدای حمایتی از سوی دولتمردان در همراهی با حقوقهای نجومی شنیده نشد و حتی معاون امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر از برکناری این 3 نفر از شرکتهای زیرمجموعه وزارت کار به خاطر فیشهای حقوقی نجومی داد اما مواجهه با این پدیده یکی از مهمترین ماموریتهای دولت رئیسی در مبارزه با تبعیض و احیای اعتماد عمومی خواهد بود. دستور رئیسجمهور به سازمان اداری و استخدامی کشور برای تدوین نظام پرداخت عادلانه حقوق و دستمزد میتواند پیامی برای تمام مدیران دولتی و نشانی از عزم دولت سیزدهم برای ایستادن مقابل تبعیض در سیستم توزیعی کشور باشد. با این حال تحقق این امر آزمون سخت رئیسجمهور در سالهای آتی به حساب میآید.
***
رئیسجمهور برای شرکت در اجلاس سران «اکو» به ترکمنستان میرود
سیدابراهیم رئیسی روز شنبه به دعوت «قربانقلی بردی محمداف» رئیسجمهور ترکمنستان، در رأس هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی عازم عشقآباد، پایتخت ترکمنستان میشود. رئیسجمهور با حضور و سخنرانی در اجلاس سران سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو)، مواضع و پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران در زمینه تقویت مناسبات منطقهای و بینالمللی بویژه رفع موانع و افزایش سطح همکاریها و تبادلات اقتصادی کشورهای عضو سازمان اکو را تشریح و تبیین خواهد کرد. رئیسی همچنین در این سفر ضمن دیدار با همتایان شرکتکننده در اجلاس، راههای توسعه و تعمیق روابط دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار میدهد. دیدار با تجار و ایرانیان مقیم ترکمنستان از دیگر برنامههای سفر رئیسجمهور است.
ارسال به دوستان
اظهارات گروسی درباره مذاکرات روز سه شنبه در تهران نشان می دهد ایران پس از حمله خرابکارانه رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات کرج، همچنان به آژانس اجازه دسترسی و بازرسی به این مکان را نمی دهد
درزگیری از آژانس
گروسی: آژانس هیچ ظرفیتی برای کنترل درز اطلاعات ندارد!
گروه سیاسی: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نخستین اظهاراتش پس از بازگشت از ایران گفت که گفتوگوهایش با مقامات ایرانی درباره مسائل باقیمانده پادمانی «بینتیجه» بود. با وجود آنکه قابل پیشبینی بود که رافائل گروسی نسبت به خواستهای غیرواقعبینانه آژانس، با دست خالی تهران را ترک کند، دیپلمات ارشد آرژانتینی روز چهارشنبه با ایراد سخنانی در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد: «بهرغم تلاشهای من، این مذاکرات- دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه ایران- و رایزنیهای گسترده برای رسیدگی به مسائل پادمانی باقیمانده ایران که در ۲ گزارش به تفصیل شرح داده شد، بینتیجه بود».
به گزارش «وطنامروز»، نشست مجازی شورای حکام در شرایطی برگزار شد که ساعتی قبل از آغاز آن، «لارنس نورمن» خبرنگار روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» مستقر در وین، به نقل از «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادعا کرد: برخلاف توافق صورتگرفته بین آژانس و ایران در ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۱، عدم دسترسی به کارگاه کرج (مجتمع تسا) به این معناست که احیای نظارت و بازرسی بر تمام تأسیسات و مکانهای ایران در رابطه با برجام تکمیل نشده است. این مساله به طور جدی بر توانایی آژانس برای تداوم اطلاع از وضعیت کارگاه تأثیر میگذارد، چیزی که به طور گسترده در رابطه با بازگشت به برجام ضروری شناخته شده است. در همین حال، آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز گذشته اقدام به انتشار کامل گزارش مدیرکل درباره ایران کرد. گروسی در این گزارش که در پایگاه اطلاعرسانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی منتشر شده، اعلام کرد: تا ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، آژانس اجرای تعهدات هستهای ایران تحت برجام را راستیآزمایی و بر آن نظارت کرد. با این حال، از آن تاریخ، این فعالیتها به طور جدی در نتیجه تصمیم ایران برای توقف اجرای تعهدات مرتبط هستهای خود تحت برجام، از جمله پروتکل الحاقی، تضعیف شده است. گروسی در ادامه گفت: در غیاب دسترسی منظم آژانس به تجهیزات نظارتی خود در تمام تأسیسات و مکانهای ایران در رابطه با برجام، آژانس بر این باور است که توافق موقتی که فوریه ۲۰۲۱ با ایران به دست آورد، حفظ تداوم آگاهی را تسهیل کرد. با این حال، تمدید مکرر توافق، که اکنون برای حدود ۹ ماه برقرار است، به چالشی مهم برای توانایی آژانس به منظور تداوم آگاهی (از فعالیتهای ایران در این مکانها) تبدیل شده است. مدیرکل آژانس در گزارش خود ادعا کرد: علاوه بر این، برخلاف توافق صورتگرفته بین آژانس و ایران در ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۱، عدم دسترسی به کارگاه کرج باعث شده که بازگرداندن نظارت بر تمام تأسیسات و مکانهای ایران در رابطه با برجام تکمیل نشود. این به طور جدی بر توانایی آژانس برای احیای تداوم آگاهی در کارگاه (مجتمع تسا) تأثیر میگذارد، چیزی که به طور گسترده در رابطه با بازگشت به برجام ضروری شناخته شده است. وی در ادامه اعلام کرد: شما همچنین گزارش من را تحت عنوان موافقتنامه پادمانهای «انپیتی» با جمهوری اسلامی ایران دریافت کردهاید که تلاشهای آژانس از زمان آخرین گزارش من برای روشن کردن سوالات مربوط به صحت و کامل بودن اعلامیههای ایران تحت موافقتنامه پادمان و پروتکل الحاقی را تشریح میکند. گروسی با اشاره به گزارشهای سابق خود، مدعی شد: وجود ذرات متعدد اورانیوم با منشأ انسانی در ۳ مکان در ایران شناسایی شده و به آژانس اعلام نشده و همچنین وجود ذرات تغییریافته ایزوتوپی در یکی از این مکانها، نشانه روشنی است که مواد یا تجهیزات هستهای آلوده به مواد هستهای در این مکانها وجود داشته است. وی همچنین نسبت به آنچه بازرسیهای بیش از حد بازرسان آژانس توسط مقامات امنیتی در تاسیسات هستهای ایران خواند، ابراز نگرانی کرد و افزود: مجددا از ایران میخواهم اقدامات فوری برای اصلاح وضعیت انجام دهد و رویههای امنیتی در تأسیسات هستهای را به شیوهای مطابق با رویههای امنیتی پذیرفتهشده بینالمللی و تعهدات قانونی ایران در رابطه با امتیازات و مصونیتهای آژانس و بازرسان آن اجرا کند.
* پافشاری عجیب مدیرکل
اصرار مدیرکل آژانس برای بازگشت دسترسیهای نظارتی آژانس به برخی اماکن در ایران نظیر مجتمع تسای کرج در حالی است که پرونده حمله خرابکارانه به این مکان هنوز بسته نشده و گروسی به همراه مجموعه تحت امرش هنوز از واکنش روشن نسبت به این اقدامات خرابکارانه اسرائیل که در نتیجه نشت اطلاعات تاسیسات هستهای ایران توسط بازرسان آژانس حاصل شده، امتناع میکند. اگر قرار به تکرار این فرآیند باشد تهران به این ارزیابی میرسد که بازرسی آژانس ماهیتا معنای خود را از دست میدهد. جالب اینجاست که رافائل گروسی در آخرین موضع خود باز هم از این مساله فرار کرد. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه با شبکه «پرستیوی» درباره درز اطلاعات محرمانه از این نهاد بینالمللی اعلام کرد آژانس هیچ ظرفیتی برای کنترل این موضوع ندارد. گروسی در این باره گفت: آژانس از همه اطلاعاتی که کسب میکند، حفاظت میکند و اگر افرادی هستند که اطلاعات را درز میدهند، آژانس هیچ ظرفیتی برای کنترل این موضوع ندارد!
این در حالی است که مقامات ایرانی طی ماههای گذشته یادآور شدند آژانس، آمریکا و ۳ کشور اروپایی نمیتوانند هم در برابر اقدامات تروریستی رژیم اسرائیل سکوت کنند و جلوی آن را نگیرند و هم خواهان تداوم نظارت و حضور دوربینهای آژانس در تأسیسات تحت خرابکاری تروریستی باشند. نماینده سابق ایران در سازمانهای بینالمللی در وین پیش از این بیان کرده بود: هنگامی که تجهیزات نظارتی آژانس توسط رژیم صهیونیستی از کار میافتد، از ایران انتظار نداشته باشید مجددا آن را بدون هزینهای برای این رژیم و بدون هیچ اقدامی از سوی آژانس و کشورهای مدعی بازنصب کند. رئیس سازمان انرژی اتمی هم صراحتا اصرار آژانس برای نصب دوربین در مکانهایی که بر اثر عملیات تروریستی صدمه دیده است را در راستای همان عملیاتی دانسته است که علیه ایران انجام شده و گفته است: ما هرگز آن را نمیپذیریم.
* اظهارات گروسی پس از نشست شورای حکام
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین دیروز چهارشنبه در کنفرانس خبری خود در «وین» تصریح کرد: رایزنیها با مقامات ایران بینتیجه بود. وی در این باره گفت: «اینطور باید توصیف کنم که رایزنیها و مذاکرات در ایران بینتیجه بود به این مفهوم که ما نتوانستیم مسائل را به پایان و نتیجه برسانیم. من تلاشها برای رسیدن به تفاهم را رها نخواهم کرد اما درباره موضوعاتی که دیروز درباره آن بحث کردیم، نتوانستیم به نتیجه برسیم». مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره مذاکره با مقامهای ایرانی گفت: «مذاکرات موفقیتآمیز نبود. من خواهان احیای ظرفیت نظارت و بازرسیهای مورد نیاز آژانس هستم. خواهان احیای دوربینهای آژانس، سرویس و تعمیر تجهیزات آژانس و تمام این چیزها هستم و مساله دیگر این است که موضوعات باقیماندهای در مسائل پادمانی داریم. در مذاکرات شما تلاش میکنید از مسائل دفاع کنید و چیزهایی را پیشنهاد دهید اما توافق با ما برای ایران امکانپذیر نبود». گروسی در ادامه درباره محدودیتهای نظارتی و بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران گفت: «ما در حال نزدیک شدن به نقطهای هستیم که من نخواهم توانست تداوم دانش آژانس (از فعالیتهای هستهای ایران) را تضمین کنم». گروسی همچنین در بخشی از کنفرانس خبری خود در پاسخ به سوالی درباره اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی ایران مبنی بر اعتراف آژانس به عدم انحراف برنامه هستهای ایران گفت: «اول از همه من چیزی برای اعتراف کردن ندارم! ما درباره چنین چیزی بحث و گفتوگویی نداشتیم! فکر میکنم به گزارشهای پیشین آژانس اشاره کردهاند که گفته بودم هیچ انحرافی در برنامه هستهای ایران صورت نگرفته است اما من دیروز درباره این مساله بحثی نداشتم». مدیرکل آژانس در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی گزارشها درباره بازرسی بدنی از بازرسان آژانس گفت: «امیدواریم چنین چیزی مجددا رخ ندهد و دلایلی وجود داشته است اما هر گونه اقدام امنیتی باید با توافقات بین آژانس و تمام کشورها سازگار باشد». گروسی درباره محدود شدن دسترسی آژانس به اطلاعات و فعالیتهای هستهای ایران توضیح داد: «واضح است طولانی شدن عدم دسترسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تأسیسات ایران و عدم اطلاع از تداوم فعالیتهای عملیاتی ایران به خودی خود موجب میشود من نتوانم اطلاعاتی را درباره آنچه در ایران در حال رخ دادن است، ارائه کنم».
ارسال به دوستان
اژهای: قضات وضعیت زندانیان را به صورت مستمر ارزیابی کنند تا افراد بیدلیل در زندان نمانند
دستور کاهش صدور حکم حبس
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه به موضوع نقص پروندهها در دادگاهها اشاره و با تأکید بر لزوم تدبیر برای تسریع در رسیدگی به پروندهها، اظهار کرد: نباید اجازه داد یک پرونده یک سال بماند و بعد بررسی و معلوم شود نقص داشته و تازه بخواهید برای رفع نقص آن را عودت دهید. وقتی پروندهای ارجاع شد ترتیبی اتخاذ کنید و اجمالا به آن نگاه کنید و اگر نقص داشت همان موقع برای رفع نقص اقدام کنید یا اگر نیاز به کارشناسی داشت زودتر اقدام شود. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای روز گذشته در مجتمع دادگاههای تجدیدنظر استان تهران حضور یافت و در نشستی با قضات این دادگاهها، گفت: از ابتدای تصدی مسؤولیت دستگاه قضا، تمرکز خود را بر روی بررسی و حلوفصل مسائل قضایی گذاشتهام و همه باید تلاش کنیم به یک نظام قضایی در تراز گام دوم انقلاب اسلامی دست یابیم. وی در ادامه تأکید کرد اگرچه تقریبا کل عمر کاری خود را در دستگاه قضایی گذرانده اما هنوز برای آشنایی بیشتر با ابعاد و زوایای مختلف کار، نیاز به تحقیق و شنیدن نظرات دلسوزان و خیرخواهان دارد. رئیس قوه قضائیه گفت در همین راستا از تیرماه سال جاری که ریاست عدلیه را بر عهده گرفته تاکنون در حد توان با همکاران بخشهای مختلف قضایی و نخبگان و اقشار مختلف جامعه و همچنین سران قوا، معاونان رئیسجمهور، ۶ وزیر، هیاترئیسه و اعضای ۹ کمیسیون و فراکسیون مجلس و همچنین کارشناسان حوزههای قضایی و حقوقی، کانون وکلا، کانون کارشناسان دادگستری، اتاق بازرگانی و اتاق اصناف، چهرههای سیاسی، اجتماعی و اصحاب رسانه جلساتی را برگزار کرده است. محسنیاژهای در ادامه گفت که این جلسات با اهداف مشخص و به صورت کاربردی برای رسیدن به فهم مشترک درباره مشکلات و راهکارهای آنها و استفاده از ظرفیتهای موجود در کشور برای حل مشکلات مردم بویژه در حوزه قضایی بوده است. رئیس قوه قضائیه در این نشست گفت: اینک در تهران ۱۱۵ شعبه تجدیدنظر مصوب داریم ولی به لحاظ کمبود قاضی فعلا فقط ۸۲ شعبه تجدیدنظر فعال است. محسنیاژهای گفت: امر قضا سنگین است و در حال حاضر بیش از حد متعارف کار برای کارمندان و قضات تعریف شده است و متاسفانه محدودیتهایی برای بهکارگیری و استخدام وجود دارد که باید با یک برنامهریزی دقیق و مدبرانه و با کمک دولت و مجلس از حجم کار کاسته شود یا با به کارگیری بیشتر قاضی و کارمند، خدمات بهتری به مردم ارائه شود. وی تاکید کرد: باید حجم کار قضات را کم کنیم تا کیفیت کار بالاتر رود. رئیس قوه قضائیه به موضوع نقص پروندهها در دادگاههای تجدیدنظر نیز اشاره کرد و با تأکید بر لزوم تدبیر برای تسریع در رسیدگی به پروندهها، گفت: نباید اجازه داد یک پرونده یک سال بماند و بعد بررسی و معلوم شود نقص داشته و تازه بخواهیم آن را عودت دهیم. وی خطاب به قضات محاکم تجدیدنظر افزود: وقتی پروندهای میآید، همان اول یک نگاه اجمالی به آن بیندازید و اگر نقص داشت همان موقع برگردانید یا اگر نیاز به کارشناسی داشت این کار زودتر انجام شود. محسنیاژهای همچنین درباره برخی احکام در محاکم تجدیدنظر، گفت: مجازات باید متناسب با جرم باشد؛ باید جهات مختلف حکم به صورت مستند و مستدل در رای ذکر شود و احکام باید معقول باشد که منجر به شبهه نشود. رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه قضات باید وضعیت زندانیان را به صورت مستمر مورد پایش و ارزیابی قرار دهند تا کسانی که امکان استفاده از ارفاقات قانونی همچون آزادی مشروط و مرخصی دارند، بیدلیل در زندان نمانند و تا جایی که امکان دارد حکم زندان و حبس داده نشود، در عین حال گفت: به طور مثال اگر کسی به ۱۰ سال حبس محکوم شده، چرا به طور ناگهانی مدت حبس او به یک سال تبدیل میشود؛ البته گاهی یک رأی نقض میشود که تکلیف آن مشخص است ولی باید همه جهات حکم مستند و مستدل باشد. ارسال به دوستان
اخبار
بسیجیان قدرشناس جایگاه خود باشند
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی با تبریک هفته بسیج، «همت بلند، خردمندی، درستاندیشی و توکل به خدا» را ابزارهای تجربهشده برای غلبه بر مشکلات کشور دانستند. متن پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
هفته بسیج بر همگان مبارک باد، بویژه بر رویشهای تازه و باطراوت بسیجی که همچنان مانند نسل پیش از خود، فرزندان محبوب امام راحل عظیمالشأنند.
عزیزان!
قدرشناس جایگاه خود باشید و بدانید که با همت بلند و در پرتو خردمندی و درستاندیشی، و با اعتماد و توکل به خداوند دانا و توانا، میتوانید در همه مسائل عمومی کشور و ملت، اثربخش و مشکلگشا باشید. این تجربه چند دهه ملت ایران است.
والسلام علیکم و رحمهالله
سیدعلی خامنهای/ ۳ آذر ۱۴۰۰
***
دبیر شورای نگهبان:
نباید در این مملکت کسی پیدا شود که شب را گرسنه بخوابد
آیتالله جنتی گفت: باید قدردان مردم باشیم و تا آنجا که میتوانیم مشکلات اقتصادی را کم کنیم، نباید در این مملکت کسی پیدا شود که شب را گرسنه بخوابد. به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شورای نگهبان، آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان طی سخنانی در جلسه این شورا با اشاره به تشکیل بسیج در ۵ آذر ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی(ره) ضمن تبریک هفته بسیج گفت خداوند را برای این نعمت الهی شاکریم. وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات اقتصادی و معیشتی اشاره و با بیان اینکه اگر روحیه بسیجی حاکم باشد همه مشکلات حل میشود، خاطرنشان کرد: مسؤولان باید تمام تلاش خود را برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی به کار گیرند. دبیر شورای نگهبان افزود: این مردم که همه چیزشان را در راه اسلام و انقلاب فدا کردهاند و در همه صحنههای دفاع از اسلام و انقلاب حاضر بودهاند، باید مشکلاتشان برطرف شود. جنتی یادآور شد: باید قدردان مردم باشیم و تا آنجا که میتوانیم مشکلات اقتصادی را کم کنیم، نباید در این مملکت کسی پیدا شود که شب را گرسنه بخوابد. وی در پایان خاطرنشان کرد: انشاءالله خداوند کمک کند تا با تاسی از امیرالمومنین علی(ع) به مردم، اسلام و انقلاب خدمت کنیم و خداوند این مملکت را حفظ و مسؤولان را توفیق خدمات صادقانه عطا کند.
***
هیأت ایرانی برای پیگیری پرونده شهادت سردار سلیمانی وارد بغداد شد
منابع عراقی گزارش دادند هیأتی قضایی از ایران برای بررسی پرونده ترور فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و نایبرئیس شهید سازمان حشدالشعبی عراق وارد بغداد شده است. به گزارش فارس، رسانههای عراقی روز گذشته گزارش دادند هیأتی قضایی از ایران وارد بغداد شده است. بر اساس گزارش پایگاه خبری «العهد نیوز»، هدف از سفر این هیأت ایرانی به بغداد پیگیری پرونده ترور سردار شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و شهید ابومهدی المهندس، نایبرئیس سازمان حشدالشعبی است. در ادامه این گزارش آمده است که «فائق زیدان» رئیس شورای قضایی عالی عراق با اعضای هیأت ایرانی دیدار و گفتوگو کرده است.
***
سردار شکارچی:
به دنبال تولید پیشرفتهترین تجهیزات نظامی هستیم
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفت: به دنبال ساخت و تولید قویترین و پیشرفتهترین سلاحها و تجهیزات نظامی هستیم. به گزارش مهر به نقل از صداوسیما، سردار ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ضمن گرامیداشت هفته بسیج با بیان اینکه کشور ما با همه کشورهای دنیا یک سری تفاوتها و یک سری وجوه مشترک دارد، گفت: وجوه مشترک ما با دنیا این است که ما دنبال ارتقای تکنولوژی و امکانات، بویژه در حوزه نظامی هستیم و برای دفاع از کشور، انقلاب، نظام و مردممان به دنبال این کارها هستیم. وی تصریح کرد: تنها چیزی که دنبال نمیکنیم سلاح اتمی است و هر چیز دیگر را برای دفاع از کشور، مملکت و مردممان دنبال میکنیم. دستاوردهای زیادی هم داشتهایم؛ یعنی سرعت عملمان چه به لحاظ کمی و چه به لحاظ کیفی به صورت میانگین بیشتر از همه دنیاست و این به برکت خون شهدا و رهبریهای امام(ره) و مقام معظم رهبری است. سخنگوی ارشد نیروهای مسلح تاکید کرد: این چیزها را دنیا هم دارند و همه داریم دنبال میکنیم که پیشرفته شویم و دارای برجستگیهایی باشیم اما آن چیزی که کشور ما دارد و همه کشورهای دنیا ندارند، بسیج است. سردار شکارچی اضافه کرد: به دنبال ساخت و تولید قویترین و پیشرفتهترین سلاحها و تجهیزات نظامی هستیم. وی با بیان اینکه ما «یک سری داشته» داریم و این در همه کشورهای دنیا مشترک است، اظهار داشت: دنیا هم این را میداند و ما مرتب رزمایش انجام میدهیم. تمرین میکنیم و در بعضی عملیاتهای جدی مثل عملیات عینالاسد از آن استفاده میکنیم. یا در هدف قرار دادن پهپاد آمریکایی از آن استفاده میکنیم و دنیا این را میبیند و چشمهای دنیا به این توانایی و اقتدار باز است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|