|
لزوم ارائه بسته حمایتی برای داوطلبان هلال احمر
رئیس بنیاد شهید و امور ایثار گران گفت: مجلس، دولت و بنیاد شهید باید داوطلبان هلالاحمر را ثبت کنند و به آنها خدمت ارائه دهند. قاضیزادههاشمی افزود: داوطلبان پایهگذار جمعیت هلالاحمر هستند، زیرا افراد بدون انتظار و هیچ مزدی براساس احساس مسؤولیت در زمان آسیب و تنگنا قدم پیش میگذارند و چهبسا خود هم درگیر همین مسائل باشند.
ارسال به دوستان
از آغاز پاندمی «کووید-19» تاکنون ۳۰۰ نفر از مدافعان سلامت کشور جان خود را از دست دادهاند
به شهادت سلامت
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا: زیرسویههایی از اُمیکرون در برخی کشورها مشاهده شده است؛ پروتکلها همچنان رعایت شود
کاهش آمار مرگ و میر ناشی از کرونا به بین 3 تا 8 نفر در روزهای اخیر و مقایسه آن با چنین روزهایی در سال گذشته، نشان از ایثار، تلاش و زحمات کادر درمان و کنشگران سپیدپوش عرصه سلامت دارد.
به گزارش «وطنامروز»، هفته سلامت در حالی به پایان میرسد که آمار ابتلا، مرگ و بستریهای روزانه کرونا به پایینترین رقم در 27 ماه گذشته رسیده است. هر چند به مناسبت این هفته، آیینهایی به رسم قدردانی و تجلیل از مدافعان سلامت برگزار شد اما بهترین هدیه و اتفاق برای آنها، تداوم پایبندی عموم مردم به پروتکلهای بهداشتی است تا بار دیگر شاهد اوجگیری این ویروس منحوس نباشیم.
بنا به اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در شبانهروز منتهی به ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳۸۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۶۷ نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۴۲۸ نفر رسید.
همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه 8 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۲۰۹ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۱۶ هزار و ۶۷۷ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
این در حالی است که ۷۶۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۵۱ میلیون و ۶۹۵ هزار و ۷۸۵ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است.
در حال حاضر هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز نیست و 4 شهرستان در وضعیت نارنجی، 319 شهرستان در وضعیت زرد و 125 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز اعلام شده است: تاکنون ۶۴ میلیون و ۴۲۵ هزار و ۶۱۰ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۶۹۰ هزار و ۹۷۵ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۲۸۹ هزار و ۹۷۶ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۹ میلیون و ۴۰۶ هزار و ۵۶۱ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز یادشده ۱۶ هزار و ۲۲ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
* شهدای سلامت از لشکر خوبانند
فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران از شهادت ۳۰۰ مدافع سلامت از آغاز پاندمی تاکنون خبر داد و بر اهمیت تلاش و ایثار مدافعان سلامت در کاهش آمار کرونا در کشور تاکید کرد.
علیرضا زالی اظهار کرد: در طول سالهای اخیر فعالیتهای جهادگران، تبلور ایثارگرانهای را در مسیر کمک به مردم جامعه رقم زده است. وی با اشاره به حضور مؤثر بسیج اساتید در میدان مقابله با پاندمی عنوان کرد: همه اعضای بسیج از همان روزهای آغازین شیوع کرونا در کنار مردم تهران و بویژه شهروندانی که درگیر تکانههای ناشی از ابتلا به کرونا بودند، ایستادند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: به همت مدافعان سلامت و پاسداشت خون مطهر شهدای مدافع سلامت، شرایط مطلوبی در راستای کنترل بحران در کشور حاکم است.
زالی با اشاره به کاهش تعداد فوتیها در کشور به ۳ نفر در روزهای گذشته اظهار کرد: مقایسه این آمار با چنین روزهایی در سال گذشته و سال ابتدایی همهگیری، زحمات همکاران و کنشگران سپیدپوش عرصه سلامت را در کنترل نسبی کرونا بیش از پیش نمایان میکند. وی اظهار کرد: به یاری خداوند و با همت رادمردان عرصه سلامت و مشارکت سازنده و عالمانه مردم بویژه در امر واکسیناسیون، دستاورد بزرگی در زمینه کنترل بحران حاصل شده است. زالی با بیان اینکه وجه تسمیه لشکر خوبان در تجلی عناوین و مصادیق شهدا آورده شده است، گفت: جهادگران آسمانی، شهدای مدافع سلامت و شهدای امنیت، حرم و دفاعمقدس و تمام افرادی که در کسوت شهید عامل تنومندی درخت سربلند جمهوری اسلامی شدند، لشکر خوبان نام دارند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران از شهادت ۳۰۰ مدافع سلامت از آغاز پاندمی تاکنون خبر داد و گفت: با تکمیل پوشش واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان، این آمار روند نزولی داشته است. البته شهدای مدافع سلامت تجلیبخش قله ایثارگری همکاران در سیستم بهداشت و درمان هستند و سایر همکاران نیز در این عرصه به دلیل مواجهه مستقیم با ویروس دچار مشکلات جسمی و روحی و چالشهای متعدد اجتماعی و خانوادگی شدند. زالی اظهار کرد: شهدای مدافع سلامت گل سرسبد ایثار و جلوه پرشکوه کنار مردم ایستادن، هستند. مدافعان آسمانی سلامت نیز عضوی از این لشکر خوبان محسوب میشوند.
* بیماری هنوز تمام نشده است
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا اظهار داشت: با وجود اینکه خیلی به شرایطمان خوشبین و امیدوار هستم ولی حداقل نیاز است که ۲ هفته این حالت آرامش طی شود تا نفس راحتی بکشیم؛ به همین دلیل هنوز زود است که رعایت پروتکلها را کاهش دهیم.
مجید مختاری با اشاره به شرایط مطلوب فعلی کرونا در کشور به ایسنا گفت: آمار بستری، ابتلا و مرگومیر در شرایط کنترل شده است و در روند خوبی از نظر بیماری قرار داریم. مقداری نوسان داریم اما این نوسانات خطرناک و هشداردهنده نیست. برخی میخواهند پاندمی را در کشورهای خود پایانیافته اعلام کنند که این موضوع غلط است، زیرا کشورها با یکدیگر در ارتباط هستند و اتمام پاندمی در یک کشور نمیتواند اتمام پاندمی جهانی باشد.
وی افزود: اکنون شاهدیم که در چین و برخی کشورهای دیگر تعداد موارد بیماری بسیار زیاد است و به همین دلیل با وجود اینکه خیلی به شرایطمان خوشبین و امیدوار هستم ولی حداقل نیاز است که ۲ هفته این حالت آرامش طی شود تا نفس راحتی بکشیم؛ به همین دلیل هنوز زود است که رعایت پروتکلها را کاهش دهیم و دچار عادیانگاری در شرایط جامعه شویم.
* رفتار ویروسها غیرقابل پیشبینی است
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا تاکید کرد: رفتار ویروسهایی مثل کرونا و آنفلوآنزا غیرقابل پیشبینی است. بیش از یکصد سال گذشته وقتی که آنفلوآنزای اروپایی سراسر دنیا را گرفت، بشر دچار همین اشتباه شد و فکر کرد پاندمی تمام شده است؛ در صورتی که پس از آن غافلگیر شد و مرگومیر زیادی بعد از پایین آوردن سپرها در مقابل بیماری رخ داد؛ پس نباید این اشتباه تکرار شود.
مختاری درباره علت عدم بروز موجهای بیماری پس از تعطیلات نوروز بهرغم بیتوجهی به هشدارها نسبت به سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی تصریح کرد: چند سویه از اُمیکرون بروز کرده است و این سویههای ترکیبی از BA1 و BA2 خوشبختانه با وجود اینکه قدرت سرایت بیشتری دارد اما کشندگی بیشتری ندارد. به نظر میرسد روندی که در کشورهای شبیه ایران میبینیم، ایجاد ایمنی زیاد در سطح جامعه است؛ یعنی تعداد زیادی از مردم اُمیکرون را بسیار خفیف گرفتند و به نظر میرسد ایمنی وسیعی ایجاد شده است. او تاکید کرد: از طرفی فراموش نکنید که واکسیناسیون در ایران یکی از موفقیتهای بزرگ بوده و ایران جزو کشورهای برتر واکسیناسیون است؛ پس ایجاد ایمنی عمومی به واسطه ابتلای افراد به اُمیکرون و واکسیناسیون را میتوان علت افزایش نیافتن آمار دانست.
مختاری درباره احتمال بروز موج هفتم کرونا در کشور، تصریح کرد: پاسخ به این سوال بسیار سخت است. در چین تعداد مبتلایان به طور غیرمترقبهای افزایش یافته است. اگر قرار باشد با سویه جدیدی از کرونا مواجه شویم که توانایی بیشتری داشته باشد، شرایطی بد و غیرقابل پیشبینی خواهیم داشت ولی اگر با همین روند پیش رویم و گرفتار سویههای ترکیبی نشویم، به احتمال زیاد پیکهای بعدی وحشتناکی نخواهیم داشت.
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا ادامه داد: اکنون سویههای دیگری که قرابت زیادی به اُمیکرون دارد در کشورهای دیگری مشاهده شده است. به عنوان مثال در شهر لامبوردی ایتالیا اخیرا تعداد زیادی از این موارد دیده شده و حدود ۳۵ درصد مواردشان از این سویه جدید است ولی این نویدبخش است که این سویه بستری بیمارستانی و بخش آیسییو را افزایش نداده است. در سایر کشورها نیز زیر یک درصد از این سویه نسبتا جدید گزارش شده است، پس در حال حاضر ایجاد شرایط هراسانگیز درست نیست، زیرا امیدواریم اگر با این روند پیش برویم و واکسیناسیون را با قدرت ادامه دهیم، به احتمال زیاد مشکلی نخواهیم داشت.
ارسال به دوستان
گذشت معلم و شکایت آموزشوپرورش از همسایه ضارب
معاون مدرسه شیخ فضلالله نوری کرج که ویدئو و تصاویر سیلی خوردن او از آقای همسایه به طور گسترده در فضای مجازی منتشر شده بود، فرد ضارب را بخشید اما وزارت آموزشوپرورش اعلام کرد این ماجرای جنجالی را بهطور جدی پیگیری میکند.
به گزارش «وطنامروز» چند روز قبل بود که یکی از ساکنان در همسایگی دبستان شیخ فضلالله نوری آموزشوپرورش ناحیه 4 کرج به خاطر بلند بودن صدای بلندگوی مدرسه با عصبانیت به فریدون گودرزی، معاون مدرسه هجوم برد و به او سیلی زد. مطابق تصاویر این حادثه، آقای معلم بدون واکنش متقابل و مشابه، همسایه را دعوت به آرامش کرده بود. روز گذشته خبری در رسانهها منتشر شد که آقای معلم، همسایه ضارب را بخشیده است اما وزارت آموزشوپرورش بنا دارد این موضوع را با قاطعیت پیگیری کند تا از این به بعد شاهد بروز چنین حوادث تاسفباری نباشیم.
یوسف نوری، وزیر آموزشوپرورش نیز در تماس تلفنی با این فرهنگی، از وی دلجویی کرد؛ ضمن آنکه صبوری این آقامعلم را هم ستود و او را قهرمان نامید. نوری در این تماس گفت: معلم من هم هستید، اینکه جواب این بیحرمتی را ندادید، نشاندهنده شخصیت والای شماست؛ همین صبوری و گذشت شما نشان داد که معلم هستید.
وزیر آموزشوپرورش تصریح کرد: شما نه تنها معلم بلکه قهرمان ملی هستید چون با رفتار خود به مردم درس گذشت و صبر دادید و من از شما عذرخواهی میکنم.
بنا بر اعلام فارس، صادق ستاریفرد، سخنگوی وزارت آموزشوپرورش هم در صفحه شخصی خود نوشت: آقای وزیر ضمن تماس، دلجویی و تشکر از متانت، نجابت و صبوری همکار معلم عزیزمان، دستور عاجل برای پیگیری موضوع از طریق معاونت حقوقی وزارت جهت احقاق حق ایشان و ساحت مقدس مدرسه و معلم صادر کردند.
وی افزود: به فوریت شکوائیه تنظیم شد و روال قانونی در حال طی شدن است.
از سوی دیگر، مراد مالمیر، مدیر آموزشوپرورش منطقه 4 کرج نیز اعلام کرد در حمایت از همکار فرهنگی خود که توسط همسایه مدرسه مورد بیحرمتی قرار گرفت، از سمت خود استعفا کرده است.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی پیشبینی کرد
بارش پراکنده و افزایش نسبی دما تا روز سهشنبه
طبق پیشبینی سازمان هواشناسی بارش باران در هفته پیش رو ادامه خواهد داشت و از طرفی احتمال افزایش نسبی دمای هوا و البته وزش باد و همچنین مواجهه برخی استانها با پدیده گرد و غبار وجود دارد. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به بارش پراکنده در استانهای نیمهشمالی کشور طی روزهای دوشنبه و سهشنبه ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت، از افزایش نسبی دما تا روز سهشنبه خبر داد.
صادق ضیاییان با اشاره به وضعیت جوی کشور در چند روز آینده گفت: شنبه (امروز) در مناطقی از چهارمحالوبختیاری، ارتفاعات غرب اصفهان، شرق یزد، کرمان، سیستانوبلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی ابرناکی، بارش پراکنده و وزش باد شدید گاهی گردوخاک پیشبینی میشود. یکشنبه ۲۵ اردیبهشت در شرق هرمزگان و سیستانوبلوچستان وزش باد شدید پدیده غالب است و در سایر مناطق جو آرام خواهد بود.
وی با اشاره به وضعیت بارش در میانه هفته افزود: دوشنبه ۲۶ اردیبهشت در برخی مناطق شمال غرب و دامنههای جنوبی البرز واقع در قزوین، البرز و تهران بویژه در ساعات بعد از ظهر ابرناکی، رگبار پراکنده، گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک رخ میدهد. سهشنبه ۲۷ اردیبهشت در شمال غرب، غرب کشور و در سواحل دریای خزر ابرناکی، بارش پراکنده و وزش باد و در دامنههای جنوبی البرز وزش باد شدید رخ میدهد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با تشریح وضعیت جوی تهران افزود: آسمان تهران شنبه (امروز) کمی ابری و وزش باد با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد و طی یکشنبه ۲۵ اردیبهشت کمی ابری و وزش باد با حداقل دمای ۱۹ و حداکثر دمای ۲۸ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* 70 درصد گرد و غبارهای گسترده کشور منشأ خارجی دارد
استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه تغییرات اقلیمی و فعالیتهای انسانی عامل اصلی خیزش گرد و خاک هستند، اظهار کرد: کمبود منابع آبی و سدسازی برای مهار و نگهداری آبهای زیرزمینی موجب خشکسالی، کمبود آب و خیزش گرد و خاک میشود. حسن احمدی در گفتوگو با ایسنا درباره اثرات مخرب گرد و غبار اظهار کرد: یکی از عمدهترین مشکلاتی که امروز بر سلامت انسان و اکوسیستم آسیب وارد میکند، گرد و غبار است که این مشکل نهتنها در ایران بلکه در سطح دنیا مطرح است و دانشمندان بسیاری در این زمینه در حال فعالیت و مطالعه هستند. وی با بیان اینکه آلایندهها به چند دسته تقسیم میشوند، گفت: یک دسته آلایندههای مرتعی هستند که تاثیرات زیادی بر حوزه سلامت محیطزیست دارند و دسته دوم آلایندههای جهانی هستند که موجب گرمایش زمین و تخریب لایه ازن میشوند.
این آلایندهها شامل ذرات معلق، اکسیدهای کربن، اکسیدهای نیتروژن و اکسیدهای فوتوشیمیایی، اکسیدهای گوگرد، ترکیبات فرار، سرب و سایر ترکیبات سمی هستند که به وسیله صنایع مختلف ایجاد و در هوا معلق میشوند و اثرات مخرب نامحدودی دارند.
استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران ضمن اشاره به اینکه در کشور ما بین گرد و غبار، گرد و خاک و ریزگردها تفاوتی قائل نمیشوند، تصریح کرد: گرد و غبار ذرات کوچکتر از 2.5 میکرون است که بر اثر فرسایش بادی ایجاد میشود، در صورتی که ریزگرد در مناطق مرطوب و در نتیجه بخار آب یا رطوبت بسیار ایجاد میشود. ما باید این تفاوت را بشناسیم و از عنوان ریزگرد برای گرد و خاک استفاده نکنیم.
وی ادامه داد: گرد و غباری که روز ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ در تهران دیده شد، هم منشأ داخلی داشت و هم منشأ خارجی که منشأ داخلی آن نتیجه تخریب پوشش گیاهی در مناطق خشک بود. به گفته احمدی، سطح پوشش گیاهی در ایران حدود۴۰ میلیون هکتار است که حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون هکتار آن درگیر فرسایش بادی است که نتیجه گرد و غبار در محدوده داخلی است.
وی افزود: در فروردین ۱۴۰۱ گرد و خاک به تهران و حتی استانهای شمالی رسید و با توجه به اینکه گرد و خاکهای دارای منشأ خارجی فقط محدوده استانهای غرب، جنوب غرب و جنوبی را فرا میگیرد، محدودهای که ایران درگیر گرد و غبار شد، نشاندهنده این است که ۳۰ درصد این گرد و غبار منشأ داخلی و ۷۰ درصد آن منشأ خارجی داشت.
ارسال به دوستان
اخبار
تصادفات در ایران سالانه ۱۷۰۰۰ کشته و ۴۴۰۰۰ معلول برجا میگذارد
رئیس گروه آموزشی و مرکز تحقیقات سلامت حوادث و بلایای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اعلام کرد: حوادث ترافیکی، سالانه بیش از ۱۷ هزار کشته و بیش از ۴۴ هزار معلول دائمی به جا میگذارد. حمیدرضا خانکه همزمان با هفته سلامت اعلام کرد: حوادث ترافیکی، سالانه بیش از 17 هزار کشته و بیش از 44 هزار معلول دائمی به جا میگذارد و متاسفانه در کنار آن، 53 مخاطره در ایران شناسایی شده است که 13 مخاطره اولویت دارند و همه این حوادث سبب بیش از 750 هزار مراجعه در سال به نظام سلامت میشود. وی افزود: این در حالی است که سالانه عددی حدود 10 تا 15 درصد تولید ناخالص ملی کشورمان فقط برای حوادث هزینه میشود که حجم زیادی از آن به حوادث ترافیکی اختصاص دارد. خانکه افزود: در حال حاضر متاسفانه بالای 90 درصد حملونقل در کشور ما جادهمحور است، در صورتی که این عدد در دنیا کمتر از 50 درصد بوده و بیشتر حملونقل عمومی در دیگر کشورها، ریلمحور است. بنابراین باید این زیرساختها فراهم شود تا سلامت و ایمنی مردم تامین شده و بتوانیم جامعهای پربار با توسعه پایدار داشته باشیم.
***
20 درصد زوجین کشور نابارورند
کمپین حمایت از زوجهای نابارور به مناسبت روز ملی جمعیت برگزار میشود. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابنسینا، این مجموعه برای نهمین سال متوالی کمپین حمایت از زوجهای نابارور را برگزار میکند. این کمپین در سال جاری با همراهی برنامه تلویزیونی «پایان ناباروری» از شبکه 4 سیما در هفته منتهی به روز ملی جمعیت، ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت برگزار میشود. طبق آمارهای موجود، نرخ شیوع ناباروری حدود ۲۰ درصد است، بنابراین حدودا از هر 5 زوج یک زوج بهرغم تمایل به فرزندآوری با مشکل ناباروری مواجهند و نیاز به حمایتها و مداخلات درمانی دارند. اهداف اصلی این کمپین طرح مشکلات و دغدغههای زوجهای نابارور، افزایش آگاهی عمومی درباره علل، عوامل خطر و روشهای تشخیص و درمان ناباروری است. حمایت از زوجهای نابارور، هزینهها و بیمهها، عوامل خطر ابتلا به ناباروری و راهکارها، باورهای نادرست درباره ناباروری، روشهای نوین درمان ناباروری، سلامت باروری و اطمینان از تولد فرزند سالم، حفظ باروری و جمعیت، خانواده و فرندآوری عناوین روزشمار کمپین حمایت است.
***
۵۰ درصد کودکان دچار سردرد میشوند
فوقتخصص مغز و اعصاب کودکان، سردرد در کودکان را شایع دانست و گفت: نیمی از کودکان دچار سردرد میشوند. سیدحسین حسنپوراونجی اظهار کرد: کودکان به دنبال بروز عفونتهای ویروسی، مثل کرونا، عفونتهای چشم، سرماخوردگی، دندان درد، کمآبی، استرس و گاهی اوقات ضربه دچار سردرد میشوند که در ۹۰ درصد مواقع علل شایع دارد و در ۱۰ درصد مواقع نیاز به مداخله و بررسی جدی حس میشود. به گفته حسنپور، سردرد مشکلات عدیدهای برای کودک و والدین به همراه دارد و منجر به اختلال در یادگیری و ارتباط اجتماعی و... خواهد شد. وی با تاکید بر ضرورت درمان سردرد در کودکان افزود: کنترل درد، جلوگیری از تکرار، کاهش تکرار حملات و شدت و مدت آن، کاهش محدودیت فعالیت بیمار، کاهش استرس و فشارهای عصبی، روحی و روانی و افزایش اعتماد به نفس بیمار، اصلاح و بهبود کیفیت زندگی فرد از جمله اهداف درمان این بیماری در کودکان محسوب میشود.
***
۹۸ درصد مکملهای دارویی در داخل کشور تولید میشود
رئیس سندیکای مکملهای دارویی گفت: ۹۸ درصد مکملهای دارویی توسط ۱۰۰ شرکت تولیدکننده در داخل کشور تولید میشود؛ در حالی که قبل از ایجاد این نهاد ۹۵ درصد مکملهای اطفال، زنان، مردان، سالمندان و دیگر گروهها وارداتی بود. عباس کبریاییزاده در مجمع عمومی انجمن داروسازان ایران با تاکید بر اینکه برآورد تولید مکملها امسال ۱۵۰ هزار میلیارد ریال است، افزود: اگر قیمتگذاریها بهصورت کارشناسی انجام شود نرخهای بالا به بهانه تغییر نرخ ارز مشاهده نخواهد شد. وی ادامه داد: بسیاری از مشکلات درباره کیفیت، کنترل کیفیت و بستهبندی مکملها مشاهده شده و میتوان با مدیریت درست نارضایتیهای موجود را برطرف کرد و اجازه سودجویی بیش از این را به سودجویان نداد. وی با بیان اینکه مشکلات زیادی در نظام دارویی داریم که ریشه در علم سیاستگذاری دارد، ادامه داد: با توجه به اینکه دانشمند به اندازه کافی داریم، اگر به سمت و سویشان برویم بسیاری از مشکلات حل میشود. مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامتمحور سازمان غذا و دارو نیز در این همایش گفت: باید طریق تجویز و مصرف منطقی دارو در دستور کار قرار بگیرد تا با کمبود دارو در آینده روبهرو نشویم و داروخانهها نیز خدمتمحور حرکت کنند. دکتر اصغری، رئیس شورای آموزشی داروسازی و تخصصی سازمان غذاو دارو نیز در این همایش گفت: حدود ۲۳ دانشکده داروسازی در سطح کشور فعال بوده و کمتر از ۱۰ هزار دانشجو در این رشته تحصیل میکنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|