|
وزارت خارجه آلمان مدعی بازداشت یک فرد آلمانی در ایران شد
خبرگزاری رویترز، به نقل از وزارت خارجه آلمان اعلام کرد یک «توریست آلمانی» در ایران بازداشت شده است. وزارت خارجه آلمان جز اعلام اینکه این فرد در حال دریافت خدمات کنسولی است، جزئیات بیشتری در این باره ارائه نکرده است. رویترز همچنین به نقل از برخی دیگر از رسانههای اروپایی مدعی شد این فرد یک مرد ۶۶ ساله آلمانی است که حدود یک ماه پیش به خاطر عکسبرداری در منطقهای که عکسبرداری از آن ممنوع بوده، بازداشت شده است.
ارسال به دوستان
مقامهای غربی میگویند مذاکرات هستهای ممکن است چند هفته زمان ببرد
مذاکره ادامه دارد
گروه سیاسی: برای مذاکرات احیای برجام برای رفع تحریمهای ایران گویا نمیتوان نقطه پایانی در مقطع کنونی متصور بود. «مسائل جزئی اما کلیدی باقیمانده» گزارهای است که بویژه پس از پاسخ با تأخیر آمریکا به متن پیشنهادی اروپا و اصلاحات ایران بر آن، بیان میشود؛ مسائلی که ممکن است بار دیگر هیاتهای مذاکرهکننده را به وین بکشاند.
به گزارش «وطنامروز»، سیاست ادامه مذاکرات، مسالهای است که دولت جو بایدن تمایل به آن دارد، چرا که رئیسجمهور آمریکا به هیچ وجه دوست ندارد عامل شکست مذاکرات لقب بگیرد و برنامه هستهای ایران در آستانه انتخابات کنگره آمریکا بدل به یک شکست فاحش در کارنامه سیاست خارجی دولتش شود. این البته به این معنا هم نیست که دولت دموکرات و در رأس آن جو بایدن، بشدت مایل به احیای توافق هستهای با ایران است، چه اینکه بازگشت صرف به برجام 2015 چیزی نبوده و نیست که بایدن و تیم سیاست خارجی او دنبال کرده باشند. این توافق حامیان زیادی حتی در میان همحزبیهای بایدن هم نخواهد داشت.
از این رو، بیراه نیست که دولت آمریکا به جهت تحمیل شرایط، تمایل دارد وضعیت به همین منوال باشد، مواضع چندباره بایدن مبنی بر اینکه از تصمیم نادرست ترامپ در خروج از برجام رنج میبریم ناشی از همین شرایطی است که به دولت بایدن تحمیل شده است. «بلومبرگ» خبر داد موانع بر سر راه توافق برجام همچنان ادامه دارد و تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ضمانتهای اقتصادی، همچنان محل منازعه طرفین است. در گزارش بلومبرگ به نقل از «مقامهای مطلع» آمده است: «ایالاتمتحده و ایران بر سر جزئیات کلیدی یک توافق قریبالوقوع برای احیای توافق هستهای با هم اختلاف دارند و ممکن است چند هفته برای حل اختلافاتشان زمان نیاز باشد». این رسانه آمریکایی ادامه داد: «با پاسخ واشنگتن و تهران به پیشنهاد نهایی اتحادیه اروپایی که در ازای به عقب برگرداندن برنامه هستهای رو به گسترش ایران، تحریمها علیه اقتصاد این کشور از جمله صادرات نفت را کاهش میدهد، انتظارات برای یک پیشرفت قریبالوقوع بالا رفت».
به نوشته بلومبرگ، یکی از مقامات ارشد اروپایی گفت طرفین هرگز تا این حد به احیای توافقنامه ۲۰۱۵ (برجام) نزدیک نشدهاند و یک مشاور ارشد دولت بایدن هم این اظهارات را بازگو کرد. به نوشته این رسانه آمریکایی: «با این حال، ۲ مقام دیگر که از مذاکرات مطلع بودند، گفتند اختلافات بر سر تحقیقات ناظران بینالمللی (بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی) درباره فعالیت هستهای گذشته جمهوری اسلامی و دریافت ضمانتهای اقتصادی مورد درخواست تهران در صورت خروج دولت آینده آمریکا از توافق ادامه دارد، همانطور که دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا 4 سال پیش چنین کاری را انجام داد». همه مقامهایی که بلومبرگ در گزارش خود به اظهارات آنها استناد کرده است، از این رسانه آمریکایی خواستند به دلیل صحبتشان درباره «اطلاعات حساس»، هویتشان فاش نشود. در گزارش این رسانه آمده است: «مذاکرات (برجامی) به دقت توسط تاجران نفت و گاز زیر نظر گرفته میشود و همچنین توسط سیاستمدارانی که با واکنش منفی افکار عمومی روبهرو هستند، چرا که قیمتهای بالای انرژی باعث افزایش تورم در سراسر جهان میشود و این توافق میتواند میلیونها بشکه نفت و محصولات پالایش شده (پتروشیمی) را که ایران از زمان اعمال مجدد تحریمهای آمریکا در سال ۲۰۱۸ توسط دولت ترامپ ذخیره کرده است، آزاد کند». یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید ضمن اذعان به وجود شکافها و اختلافات در مذاکرات اعلام کرد واشنگتن در حال ادامه دادن به مذاکره است.
* موانع متعدد بایدن!
«مرکز امنیت جدید آمریکا» (CNAS) اندیشکده مستقر در واشنگتن که نزدیک به جریان دموکرات است، در گزارشی نوشت بزرگترین مانع برای بازگشت آمریکا به توافق برجام، ایران نیست بلکه کنگره آمریکا است. در گزارش این اندیشکده آمریکایی آمده است: «مبهم بودن فرآیند [مذاکرات] و عدم قطعیت درباره اینکه تهران در نهایت چه میخواهد و با چه چیزی میتواند موافقت کند، باعث ایجاد تردیدهایی درباره اینکه آیا توافق در دسترس است یا خیر شده است». این تحلیل اضافه میکند: «اما اگر بیاعتمادیمان را درباره اینکه آیا تیمهای مذاکرهکننده میتوانند تردیدها و اختلافهایشان را کنار بگذارند یا خیر کنار بگذاریم، آنچه باید در واشنگتن رخ دهد بازگشت به توافق را پیچیدهتر میکند؛ کنگره باید نظر بدهد». این اندیشکده مدعی شد قانون موسوم به «بررسی توافق هستهای ایران» (اینارا) که سال 2015 به تصویب کنگره رسید به نهاد قانونگذار آمریکا اختیار میدهد بر توافق هستهای برجام یا هر توافق دیگر درباره برجام نظارت کند. در این تحلیل آمده است: «اینارا دربردارنده مفادی برای گزارشدهیها و مجوزهای دورهای است که قوه مجریه باید درباره پایبندی ایران به توافق ارائه کند. مساله دیگر بندی داخل «اینارا» است که رئیسجمهور را ملزم میکند هر گونه توافق حاصلشده با ایران درباره برنامه هستهای خود را برای یک دوره بررسی 30 روزه تحویل کنگره دهد. در این دوره، چنانچه کنگره یک «قطعنامه مشترک عدم تأیید» (JRD) به تصویب برساند، توانایی رئیسجمهور برای رفع هر گونه تحریم علیه ایران خنثی خواهد شد». با این حال، مطابق این تحلیل، آنچه هنوز مشخص نیست این است که آیا دولت بایدن باید توافق احتمالی جدید با ایران را هم به کنگره ارائه کند یا خیر:«مسالهای که هنوز روشن نیست این است که اگر ایران و ایالات متحده هر دو به پایبندی به برجام اولیه بازگردند، آیا این هم «توافقی جدید» محسوب میشود که لازم است به کنگره ارائه شود؟ پاسخ این سوال به لحاظ حقوقی روشن نیست. از لحاظ سیاسی، دشوار بتوان تصور کرد دولت بایدن نظارت کنگره روی موضوعی را که محل مناقشات سیاسی تا این حد داغ است نادیده بگیرد». ماه مه، راب مالی، مذاکرهکننده اصلی آمریکا در گفتوگوهای وین در یک جلسه استماع در کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفت دولت بایدن هر گونه توافق حاصلشده با ایران را به موجب قانون اینارا تحویل کنگره خواهد داد. اندیشکده آمریکایی نوشته است در صورت وقوع چنین اتفاقی کنگره ممکن است با صدور یک قطعنامه ترمز توافق با ایران را بکشد. هر سناتوری میتواند قطعنامه مشترک عدم تأیید را معرفی کند اما تصویب آن به 60 رأی موافق نیاز خواهد داشت. CNAS (مرکز امنیت جدید آمریکا) همچنین نوشته است: «اگر فرض کنیم توافق حاصل شود و برای بررسی به کنگره ارائه شود، آیا دوام خواهد آورد؟ پاسخ کوتاه این است که محتمل است اما سخت و طاقتفرسا خواهد بود».
* برجام؛ کلاف سردرگم تلآویو
شمار سران و مقامات صهیونیست که اعتراف میکنند سیاست این رژیم در تحریک دونالد ترامپ جهت خروج از برجام اشتباهی راهبردی بوده این روزها در حال افزایش است. تلآویو در حالی تحرکات دیپلماتیک خود و تماس با واشنگتن جهت مخالفت با احیای برجام را شدت بخشیده که شکافها میان سران و نهادهای این رژیم در مخالفت با توافق افزایش یافته است. یک مقام ارشد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در گفتوگو با خبرنگاران به ارائه جزئیاتی درباره دیدار بنی گانتس، وزیر جنگ صهیونیستی و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا پرداخت. به نوشته روزنامه تایمزآو اسرائیل، این مقام ارشد صهیونیست گفت بنیگانتس به مشاور امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرده اسرائیل «نیاز دارد» آمریکا گزینه نظامی معتبری علیه ایران داشته باشد. وی همچنین به خبرنگاران گفت گانتس مخالفت اسرائیل با توافق در حال شکلگیری با ایران برای احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ را به سالیوان اعلام کرده است، چراکه معتقد است این، یک توافق بسیار بد است. این مقام وزارت جنگ رژیم صهیونیستی افزود: برنامه هستهای ایران از زمان خروج دونالد ترامپ (رئیسجمهور پیشین آمریکا) از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸ گسترش یافته است. از نظر من این اقدام ترامپ اشتباه بود. وی گفت اسرائیل تلاش کرده است تا حد امکان در یکسری جنبههای خاص بر این توافق تاثیر بگذارد اما همانطور که میداند در حال حاضر (توافق) به نفع اسرائیل نیست. این مقام صهیونیست تصریح کرد آنها به دنبال طولانیتر و قویتر کردن توافق احتمالی با ایران هستند.
***
پیام بایدن به ایران: دنبال تنش نیستم
یک روزنامه آمریکایی در گزارشی به نقل از منابع آگاه ادعا کرد، دولت بایدن طی پیامی که از طریق کانالهای خصوصی به ایران منتقل کرده، اعلام کرده که به دنبال تشدید درگیریها در منطقه نیست و تنها به دنبال محافظت از منافع آمریکاست. به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورکتایمز در گزارش خود با اشاره به حملات هوایی هفته گذشته آمریکا به مناطقی در شرق سوریه با ادعای اینکه در پاسخ به حملات گروههای مورد حمایت ایران در ۱۵ آگوست بوده، خبر داده است: یک مقام آمریکایی نزدیک به این موضوع گفته است که دولت جو بایدن (رئیسجمهور آمریکا) از طریق کانالهای خصوصی و همچنین به طور علنی به ایران پیام داده است که به دنبال تشدید درگیریها در منطقه نیست و فقط به دنبال حفظ منافع آمریکاست. مقامات ارشد آمریکا همچنین مدعیاند که حملات ۱۵ آگوست به ۲ پایگاه ایالات متحده در سوریه ممکن است تلاشی از سوی ایران برای گرفتن انتقام حمله قبلی اسرائیل از طریق هدف قرار دادن متحدان آمریکایی اسرائیل باشد. جمهوری اسلامی ایران هرگونه ارتباط با این گروهها را در سوریه رد کرده است. به نوشته نیویورکتایمز، حمله پهپادی به پایگاه آمریکایی در التنف، واقع در نزدیکی مرز جنوب سوریه یک روز پس از آن انجام شد که اسرائیل به اهداف نظامی در استانهای دمشق و طرطوس سوریه حمله کرد.
ارسال به دوستان
سخنگوی شورای نگهبان از برطرف شدن اکثر ایرادات قانونی طرح شفافیت قوای سهگانه خبر داد
چراغ سبز به اصلاحات مجلس
گروه سیاسی: سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه اکثر ایرادات طرح شفافیت قوای سهگانه با اصلاحاتی که در مجلس انجام شد، برطرف شد، گفت: با این حال هنوز چند ایراد بر این طرح باقی است. به گزارش «وطنامروز»، به نظر میرسد پرونده پربسامد و پرحاشیه شفافیت قوای سهگانه سرانجام به مرحله پایانی خود نزدیک میشود. تصویب طرح شفافیت مهمترین پرونده سیاسی مجلس یازدهم بود؛ طرحی که ابتدا بنا بود در چارچوب قانون شفافیت آرا پی گرفته شود اما بهرغم رای اکثریت مجلس به علت عدم نصاب دوسوم آرای موافق در سال99 به بنبست خورد. با این حال عدم تصویب شفافیت آرای نمایندگان پرونده شفافیت را نبست تا سرانجام با پیگیری نمایندگان طرحی جامعتر که فراتر از آرای نمایندگان، قوای سهگانه را در بر میگرفت در دستور کار بهارستان قرار گرفت. بر همین اساس طرح دوفوریتی شفافیت قوای سهگانه و دستگاههای اجرایی و سایر نهادها اردیبهشت سال جاری با ۱۸۳ رأی موافق، ۳۰ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع به تصویب نمایندگان مردم رسید؛ طرحی که با توجه به دایره گسترده شمولش نسبت به دستگاههای اجرایی، قانونگذاری و قضایی میتوانست فصل جدیدی از حکمرانی شفاف را سامان بخشد. با این حال این طرح پس از تصویب با مخالفت شورای نگهبان مواجه شد و این شورا ایرادات حقوقی فراوانی را به آن وارد دانست تا بار دیگر اما و اگرهایی برای سرانجام این طرح مطرح شود. عزم بهارستان برای تصویب این طرح و عمل به وعده انتخاباتی طیف غالب نمایندگان باعث شد کارگروه بررسی طرح شفافیت شکل گرفته و برای رفع ایرادات قانونی طرح وارد عمل شود. اوایل مرداد بود که رئیس این کارگروه از برگزاری ۴ نشست مشورتی کارگروه با برخی حقوقدانان و کارشناسان شورای نگهبان خبر داد و گفت: متن نهایی کمیسیون برای ارجاع به صحن آماده شده و در دستور کار این هفته مجلس قرار گرفته است.
پیگیریهای مجلس برای به سرانجام رساندن این طرح تقریبا جواب داد و روز گذشته سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری اعلام کرد: طرح شفافیت قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و سایر نهادها در جلسه روز چهارشنبه گذشته شورای نگهبان بررسی شد و با اصلاحاتی که در مجلس انجام شد، اکثر ایرادات این طرح برطرف شد اما هنوز چند ایراد باقی مانده است. هادی طحاننظیف با بیان اینکه ایرادات و ابهامات شورای نگهبان به طرح شفافیت قوای سهگانه، تنها ۳ - ۲ مورد است، افزود: هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام هم ایراداتی به این طرح گرفته بود و اخیرا هم نامهای به ما دادند و در این نامه آمده است که اکثر ایرادات آنان همچنان به قوت خود باقی است. ما این ایرادات را به مجلس ارسال میکنیم تا اصلاح شود. وی تصریح کرد: مصوبه مجلس درباره طرح مدیریت دادهها و اطلاعات ملی در جلسه شورای نگهبان بررسی شد که اکثر ایرادات و ابهامات ما برطرف شده و فقط چند ایراد باقی مانده است.
با توضیحات طحاننظیف مبنی بر رفع عمده ایرادات طرح شفافیت قوای سهگانه میتوان امید داشت در کوتاهمدت جامعه شاهد تبدیل شدن این طرح به قانون باشد.
* امید شورای نگهبان به برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم با قانون جدید انتخابات
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره آخرین اقدامات انجام شده برای اصلاح قانون انتخابات، بیان کرد: اصلاح قانون انتخابات از جمله مطالبات همیشگی ما بوده است. طحاننظیف با بیان اینکه اصلاح قانون انتخابات مبتنی بر سیاستهای کلی انتخابات است، تصریح کرد: بنده بارها عرض کردم که این سیاستها هم برای آسیبشناسی انتخابات و هم برای رفع آسیبها، راهکارهایی را پیشنهاد کرده است. سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: ۶ سال از تصویب سیاستهای کلی انتخابات میگذرد و مقام معظم رهبری هم در دیدار نمایندگان در این زمینه تاکید داشتند. وی با اشاره به بررسی طرحی در این زمینه در کمیسیون شوراهای مجلس، گفت: طبیعتا ما بعد از بررسی و تصویب این طرح در کمیسیون و صحن علنی مجلس، نسبت به آن اظهارنظر خواهیم کرد. طحاننظیف اظهار داشت: این موضوع دغدغه ما بوده، با این حال ما با دولتمردان در این زمینه جلسهای نداشتیم و چیزی مطرح نبوده و بنده هم از رسانهها فهمیدم که وزیر کشور گفته است روی لایحه جامع انتخابات کار میکنند. سخنگوی شورای نگهبان گفت: البته بنده فکر میکنم مجلس مقداری در این مباحث جلوتر باشد. ما پیشتر هم گفتهایم بسیار علاقهمندیم که انشاءالله سال آینده انتخابات مجلس را با قانون جدید و بهروزرسانی شده برگزار کنیم.
ارسال به دوستان
با گذشت بیش از 40 روز از دستگیری ناموجه خلیل دردمند در عربستان، کماکان وضعیت وی در هالهای از ابهام است
سرنوشت نامعلوم حاجی ایرانی
گروه سیاسی: یک ماه از بازگشت آخرین گروه حجاج ایرانی از مکه و مدینه میگذرد، با این حال کماکان خانواده «خلیل دردمند» حاجی ایرانی دستگیر شده در مکه منتظر بازگشت وی به ایران هستند. عید قربان امسال همزمان با برگزاری مناسک حج تمتع بود که خبری عجیب در رسانهها منتشر شد. یکی از فعالان رسانهای کشورمان که به عنوان حاجی عازم مکه مکرمه شده بود به علت آنچه تصویربرداری از کعبه عنوان شد از سوی پلیس عربستان دستگیر شد. انتشار تصویری از کعبه در صفحه توئیتر وی که در آن عکسی از سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی نیز دیده میشد به دستگیری حاجی ایرانی منتهی شد. دردمند که از درچه اصفهان عازم مکه شده بود پس از انجام مناسک حج تمتع در روز عید قربان توسط نیروهای امنیتی عربستان سعودی در مسجدالحرام دستگیر و به زندانی که چند ایرانی در آنجا بودند، منتقل شد اما پس از ۲ روز توسط نیروهای سعودی فرا خوانده شد و به زندانی دیگر انتقال یافت. بر اساس گزارش خبرگزاریها، وی اکنون در بند زندانیان سیاسی رژیم آلسعود است و در شرایطی که بیش از 40روز از دستگیریاش میگذرد کماکان هیچ خبری حکایت از آزادی این حاجی ایرانی ندارد. مهمترین واکنش دستگاه دیپلماسی کشورمان به این حادثه هفته گذشته در جریان دیدار حسین امیرعبداللهیان با خانواده خلیل دردمند بود. وزیر امور خارجه کشورمان در همین زمینه با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: «در این دیدار این خانواده را در جریان اقدامات انجام شده از سوی وزارت امور خارجه از ابتدای بازداشت تا امروز قرار دادم. به آنها گفتم وزارت امور خارجه وظیفه دارد از منافع مردم عزیز ایران در سراسر جهان دفاع کند و همکارانم مخصوصا در اداره کنسولی با تمام توان پیگیر آزادی این شهروند ایرانی هستند، در این رابطه قولهایی نیز مبنی بر مساعدت از طرف عربستان دریافت کردهایم. لازم به ذکر است در روزهای اخیر در گفتوگوی تلفنی جداگانه با وزرای خارجه عراق و عمان نیز درباره این موضوع صحبت کردم و مقرر شد پیگیریهایی از جانب ایشان نیز صورت گیرد». بازداشت غیرموجه این حاجی ایرانی در شرایطی است که در یک سال اخیر مذاکرات میان تهران و ریاض برای عادیسازی روابط 2 کشور شروع شده است. سر زدن چنین رفتاری از سوی رژیم آلسعود آن هم در میانه این مذاکرات که تاکنون به نتایج روشنی نرسیده است گویای عدم جدیت این رژیم در تغییر موضع خباثتآلودش در قبال جمهوری اسلامی است. در این میان با توجه به گذشت بیش از 40روز از دستگیری ناموجه خلیل دردمند و عدم آزادی وی، وزارت امور خارجه باید نسبت به آخرین وضعیت حاجی ایرانی و علت تعلل عربستان در آزادسازی این شهروند کشورمان شفافسازی کند. ارسال به دوستان
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی ارتحال آیتالله ناصری
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی درگذشت عالم ربانی و سالک الیالله آیتالله آقای حاجشیخ محمدعلی ناصری را تسلیت گفتند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
رحلت عالم ربانی و سالک الیالله آیتالله آقای حاجشیخ محمدعلی ناصری رحمهاللهعلیه را به عموم مردم اصفهان و به همه ارادتمندان و مستفیدان از فیوضات آن مرحوم، و بالخصوص به فرزندان محترم و مکرم ایشان تسلیت عرض میکنم. این عالم بزرگوار و معلم اخلاق، وظیفه بزرگ تزکیه و نشر معارف اخلاقی اسلام را تکلیف خویش دانسته و با بهرهمندی از خشیت و خضوع دل نورانی خود، بیان اثرگذار و نافذی را در این جهت به کار میبردند؛ رحمت و رضوان خدا بر ایشان باد. از خداوند متعال قبول خدمات و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای- ۵ شهریور ۱۴۰۱
***
گزارش امیرعبداللهیان از سفر به تانزانیا
مناسبات در مسیر پیشرفت است
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (شنبه) پس از رایزنیهایش با مقامات تانزانیا و زنگبار در توئیتی نوشت: در تانزانیا گفتوگوی عالی و سازنده با خانم سامیه حسن، رئیسجمهور و همچنین همتایم داشتم. مدیران چندین وزارتخانه و بخش خصوصی همراهم هستند و نشستهای تخصصی دارند. وی افزود: همه برای تقویت روابط تلاش میکنند. رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: مناسبات ۲ کشور در مسیر پیشرفت است. حسین امیرعبداللهیان در دومین مقصد سفرش به آفریقا به تانزانیا و از آنجا به زنگبار سفر کرد. وی پیش از این هم در سفر به مالی ضمن شرکت در نخستین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و جمهوری مالی با وزیر خارجه و رئیسجمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
***
اتخاذ تدابیری برای انتقال زندانیان ایرانی از زندانهای ترکیه
وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران در دیدار رئیس آمبودزمان جمهوری ترکیه و هیات همراه خواستار انتقال زندانیان ایرانی که هماکنون در زندانهای ترکیه در حال تحمل کیفر هستند، شد. امینحسین رحیمی در دیدار شریف مالکوچ، رئیس آمبودزمان جمهوری ترکیه و هیات همراه، ضمن تقدیر از سازمان بازرسی کل کشور برای تدارک سفر این هیات به تهران گفت: ترکیه و ایران از دیرباز ارتباط گستردهای در ابعاد مختلف از جمله فرهنگی و تاریخی دارند. وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال تقویت همهجانبه روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی با کشورها بویژه کشورهای همسایه است، تاکید کرد: به یقین در این تعاملات هر قدر روابط مستحکمتر باشد فواید آن برای مردم بیشتر خواهد بود. وزیر دادگستری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید از مکتب خودمان که مخالف جنگ و کشتن انسانهاست درس بگیریم، افزود: تلاش کنیم هیچ کشوری بویژه کشورهای اسلامی با یکدیگر درگیر نشوند. وی با اشاره به همکاری ایران، ترکیه و روسیه برای ایجاد صلح در سوریه گفت: با وجود اینکه کشورهای اسلامی دارای منابع غنی علوم انسانی هستند اما در زمینه مطالعات دانشگاهی روی این موضوع خوب کار نشده و غربیها حقوق بشر را متعلق به خودشان میدانند. رحیمی در ادامه به چند موافقتنامه بینالمللی بین ایران و ترکیه اشاره کرد و خواستار توجه بیشتر به مفاد این موافقتنامهها شد. وزیر دادگستری خواستار اتخاذ تدابیر ویژه برای زندانیان ایرانی در زندانهای ترکیه شد و از هیات اعزامی ترکیه خواست این موضوع را از سوی وزیر دادگستری ترکیه پیگیری کند و البته این قول را داد که ایران هم برای انتقال زندانیان ترکیه از زندانهای ایران همکاری میکند.
***
پیگیری وضعیت پناهجویان سرگردان در آبهای مدیترانه
روابط عمومی وزارت امور خارجه اعلام کرد: پیرو انتشار اخبار و تصاویری مبنی بر سرگردانی تعدادی از پناهجویان در آبهای نزدیک به یونان و نیز اخبار تایید نشده مبنی بر ایرانی بودن تعدادی از آنها، وزارت امور خارجه بلافاصله از طریق سفرای کشورمان در آتن و رم در تماس با مراجع ذیصلاح این کشورها موضوع را مورد پیگیری جدی قرار داد. همچنین در این رابطه رئیس اداره حمایتهای کنسولی قضایی وزارت امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با کاردار یونان در تهران ضمن ابراز نگرانی شدید جمهوری اسلامی ایران در این زمینه، خواستار مساعدت و همکاری جدیتر پلیس ساحلی و مقامات ذیربط برای رسیدگی فوری و امدادرسانی به این پناهجویان شد. بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت امور خارجه، این وزارتخانه با حساسیت و جدیت این موضوع را در دست پیگیری دارد.
***
سرلشکر موسوی:
ارتش در حوزههای مختلف پیشرفتهای چشمگیری داشته است
فرمانده کل ارتش درباره اهمیت جنگ رسانهای دشمن گفت: دشمن با تمام قدرت و با هزینههای زیاد در حوزه جنگ نرم، جنگ رسانهای وسیعی را علیه کشور ما طراحی و دنبال میکند و این امر وظیفه و تکلیف ما را در خنثیسازی توطئه شوم دشمنان صدچندان میکند که راهاندازی قرارگاه جنگهای نوپدید، فضای مجازی، فرماندهی جنگال، سایبر و... اقدامات انجام شده در این حوزه هستند. امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش تاکید کرد: امروز در ظاهر ما در صلح هستیم اما جنگ امروز، جنگ ترکیبی است؛ جنگی در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی. هر چند جنبه نظامی این جنگ آشکار نیست اما نیروهای ما با هوشیاری کامل لحظه به لحظه دشمنان را رصد میکنند. امیر موسوی گفت: با وجود تحریمها و مشکلات، پیشرفتهای چشمگیری در حوزههای مختلف در ارتش حاصل شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|