|
وقوع چندین انفجار در کییف؛ پارلمان اروپا، روسیه را یک دولت حامی تروریسم خواند
منابع خبری گزارش دادند روز گذشته صدای چندین انفجار در پایتخت اوکراین به گوش رسیده است. به گزارش تسنیم، منابع غربی اعلام کردند موجی از حملات جدید روسیه به پایتخت و دیگر شهرهای اوکراین صورت گرفته و زیرساختهای انرژی را هدف قرار داده است. پارلمان اروپا ساعتی پیش از موج حملاتی که به روسیه نسبت داده شد، با صدور قطعنامهای روسیه را یک دولت حامی تروریسم خواند که باید با پیامدهای بینالمللی مواجه شود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اسلامی: غنیسازی اورانیوم ۶۰ درصد
در فردو با IR-6 انجام میشود
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در نطنز ظرفیت جدید و زنجیرههای جدید گازدهی شروع شده و در فردو ظرفیتی که تولید ۲۰ درصد میکرد را به ۶۰ درصد رساندیم. محمد اسلامی در جمع خبرنگاران در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: همانطور که قبلا اعلامکردیم، رفتار سیاسی و فشار سیاسی و اقداماتی که از جنس عدم توجه به روند توافق و مذاکرات بوده دارای یک عمل متقابل خواهد بود و سازمان انرژی اتمی در راستای قانون اقدام راهبردی در سایت فردو و نطنز ظرفیت جدیدی را برای غنیسازی ایجاد کرد که کل این عملیات در چارچوب موازین و مقررات آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. اسلامی ادامه داد: در نطنز ظرفیت جدید و زنجیرههای جدید گازدهی آن شروع شده است و در فردو ظرفیتی که تولید ۲۰ درصد میکرد را به ۶۰ درصد رساندیم و در گام تکمیلی که در حال اقدام است از سانتریفیوژهای نسل جدید استفاده و نسل ششم را جایگزین نسل اول خواهیم کرد. وی تصریح کرد: فشار سیاسی و قطعنامه راهحل موضوع نیست و ملاک و معیار برای حل و فصل موضوعات، این نوع رفتارها نیست که به موارد اتهامی دامن بزنند و رفتار حرفهای آژانس را میطلبد. معاون رئیسجمهور همچنین گفت: تولید اورانیوم ۶۰ درصد در فردو برای نخستین بار و با همان ماشینهای نسل جدید IR-6 انجام میشود. اسلامی درباره ادعاهای آژانس نیز تاکید کرد: ما نمیتوانیم بپذیریم آنها بیایند بگویند ایران «سایت اعلام نشده» دارد. جایی که گاوداری است و آهن قراضه در آن میفروشند، چطور میتواند سایت هستهای باشد؟ وی افزود: چرا موارد اتهامی که تولیدکننده آنها یک جریان تروریستی است و در کشور ما اقدام به ترور دانشمندان ما کرده و انفجار و خرابکاری هستهای انجام داده و با صدای بلند هم میگوید، من این کار را کردم، اینقدر راحت میتواند اتهام ناروای خود را پیش ببرد؟
***
عمران خان: انتخابات برگزار شود به قدرت باز میگردیم
رئیس حزب تحریک انصاف پاکستان گفت با شرایط کنونی این کشور، درصورت برگزاری انتخابات، آنها حتی بدون تبلیغات نیز به قدرت بازمیگردند. به گزارش تسنیم، «عمران خان» رئیس حزب تحریک انصاف پاکستان در سمیناری با تأکید بر لزوم برگزاری فوری انتخابات آزاد و عادلانه، آن را برای خروج پاکستان از آشفتگی اقتصادی و بازگرداندن ثبات و اعتماد ضروری دانست. نخستوزیر سابق پاکستان افزود: هرچه دولت انتخابات را بیشتر به تعویق بیندازد، برای حزب تحریک انصاف بهتر خواهد بود، با توجه به شرایط فعلی کشور، ما حتی نیازی به مبارزات انتخاباتی نخواهیم داشت. عمران خان با انتقاد از دولت «شهباز شریف» گفت: دولت جدید باید تصمیمات سختی برای «اصلاح مسیر کشور» بگیرد. وی همچنین افزود: باید دولتی با اکثریت قاطع بیاید تا بتواند تصمیمات جسورانه بگیرد. گفتنی است عمران خان از هوادارانش خواسته است برای تحت فشار قرار دادن دولت کنونی پاکستان جهت موافقت با انتخابات زودهنگام، 26 نوامبر(5 آذر) در راولپندی تجمع کنند.
***
سفر پوتین به ایروان برای شرکت در اجلاس سازمان پیمان امنیت جمعی
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دیروز (چهارشنبه) برای شرکت در نشست شورای امنیت جمعی، ارگان اصلی بلوک تحت رهبری مسکو موسوم به سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) به ایروان سفر کرد. به گزارش تاس، قرار است در این اجلاس نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان، الکساندر لوکاشنکو رئیسجمهور بلاروس، سدیر جباروف رئیسجمهور قرقیزستان و امامعلی رحمان رئیسجمهور تاجیکستان حضور داشته باشند. مشارکت قاسم جومارت توکایف، رئیسجمهور قزاقستان که در انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری ۲۰ نوامبر با قاطعیت پیروز شد، اکنون زیر سوال رفته است، زیرا مراسم تحلیف وی در ۲۶ نوامبر برگزار میشود. سرویس مطبوعاتی کرملین پیشتر گزارش داده بود نشست سران در ایروان روی زمینههای کلیدی همکاری در داخل سازمان و همچنین مشکلات مهم بینالمللی و منطقهای متمرکز خواهد بود. قرار است پوتین در حاشیه این مراسم با پاشینیان دیدار کند.
***
رایزنی علیاف و پوتین درباره امنیت مرزی جمهوری آذربایجان- ارمنستان
رئیس جمهوری آذربایجان در تماس تلفنی با همتای روس خود درباره توافقهای اخیر برای امنیت در مرز باکو و ایروان رایزنی کرد. به گزارش خبرگزاری آناتولی، دفتر ریاست جمهوری آذربایجان در بیانیهای اعلام کرد: الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان و ولادیمیر پوتین، همتای روس در تماس تلفنی شامگاه سهشنبه درباره اجرای عملی توافقنامههای حاصل شده در سوچی در ۳۱ اکتبر سال جاری میلادی میان رهبران مسکو، باکو و ایروان و همچنین بیانیههای مشترک قبلی این ۳ کشور در سطح مقامات عالی مذاکره کردند. در ادامه این بیانیه آمده است: این دو رهبر بر اهمیت ادامه تلاشها در یک چارچوب سهجانبه برای تضمین امنیت در مرز آذربایجان- ارمنستان و احیای خطوط حملونقل در قفقاز جنوبی تاکید کردند. در این بیانیه همچنین آمده است: دورنماهای مربوط به توسعه همکاری انرژی نیز در این تماس تلفنی به بحث گذاشته شد.
ارسال به دوستان
وقوع ۲ انفجار در پایانه اصلی اتوبوسها در غرب قدس اشغالی موجب هلاکت یک صهیونیست و زخمیشدن 23 نفر دیگر شد
اتوبوس مرگ صهیونیستها
حماس عملیات ضدصهیونیستی در قدس اشغالی را تبریک گفت، گروههای مقاومت فلسطین در غزه نیز به حالت آمادهباش درآمدهاند
گروه بینالملل: وقوع چند انفجار در پایانه اصلی اتوبوسها و چهارراه راموت در غرب قدس اشغالی باعث کشته شدن یک صهیونیست و زخمی شدن دستکم 23 نفر دیگر شد که حال 5 نفر از آنها وخیم است.
رسانههای عبری گزارش دادند علت انفجار یک خودرو بوده که با انفجار آن آتشسوزی در ترمینال و ایستگاه اتوبوسها رخ داده است.
بر اساس گزارش رسانههای صهیونیستی، فعالیت کلیه خطوط حملونقل عمومی از جمله اتوبوسها در شهر قدس متوقف شد. رسانههای عبری ابتدا علت انفجار را یک کیف حاوی بمب اعلام کرده بودند که در داخل خودرو جاسازی شده بود اما بعدا پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد این بمب بستهای انفجاری بوده که در یک دوچرخه تعبیه شده بود.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد پلیس این رژیم در پی انفجارهای دیروز در شهر قدس به حالت آمادهباش کامل درآمده و تحقیقات برای شناسایی عاملان عملیاتها آغاز شده است. بر اساس این گزارش، پلیس رژیم صهیونیستی ورودیهای شهر قدس اشغالی را بست.
رسانههای عبریزبان همچنین از وقوع دومین انفجار خبر دادند که در غرب شهر قدس اشغالی (صهیونیستنشین) با موتوسیکلت در محله «راموت» واقع در شمال شهر قدس اشغالی رخ داد. در این انفجار که در یک ایستگاه اتوبوس دیگر در تقاطع راموت رخ داد، 3 صهیونیست مجروح شدند. روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت اعلام کرد طی 2 انفجار در قدس اشغالی، در مجموع 24 اسرائیلی با جراحتهای مختلف زخمی شدند. حال 4 نفر از مجروحان بسیار وخیم گزارش شده و پزشکان از 2 نفر قطع امید کردهاند. گزارش شده یکی از مصدومان انفجارهای قدس اشغالی به هلاکت رسیده است.
رادیو عبریزبان «ریشت کان» هم اعلام کرد ظاهراً انفجار نخست در ایستگاه اتوبوسها در قدس بر اثر جاسازی یک بمب داخل کیفی توسط یک شخص موتورسوار انجام شده که بلافاصله از این منطقه متواری شده است.
منبع مذکور تاکید کرد مجری عملیات در دومین انفجار در تقاطع راموت، این موتوسیکلت را که بمبگذاری شده بود، منفجر کرده است.
برخی منابع خبری هم از وقوع سومین انفجار در محله راموت شهر قدس اشغالی خبر دادند. گزارش شده است در این انفجار 3 صهیونیست زخمی شدند. جزئیات بیشتری از انفجار سوم گزارش نشده است.
بر اساس تصاویر منتشر شده، در پی این انفجار و حضور گسترده نیروهای امنیتی، ترافیک سنگینی در بزرگراهی در قدس اشغالی رخ داد. «یعکوو شبتای» رئیس پلیس رژیم صهیونیستی با حضور در محل انفجارها در شهر بیتالمقدس اعلام کرد هدف اصلی ما در شرایط حاضر جلوگیری از انفجارهای بعدی است.
* وحشت صهیونیستها
این مقام ارشد امنیتی رژیم صهیونیستی با صدور دستور توقف فعالیت اتوبوسها در سطح شهر قدس اشغالی از آغاز عملیات چک و خنثیسازی در تمام ایستگاههای اتوبوس این شهر خبر داد. پس از وقوع سلسلهانفجارهای صبح دیروز در شهر بیتالمقدس، ترس و هراس از عملیاتهای مجاهدان فلسطینی سراسر سرزمینهای اشغالی را فرا گرفته است. در تازهترین واکنشها به انفجارهای دیروز، پلیس رژیم صهیونیستی از دریافت بیش از 60 تماس تلفنی و گزارش مشاهده اجسام مشکوک توسط ساکنان سرزمینهای اشغالی از زمان وقوع انفجارها خبر داد.
* جلسه کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی
در پی وقوع سلسلهانفجارهای دیروز در شهر بیتالمقدس، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی به ریاست «یائیر لاپید» نخستوزیر موقت و با حضور «بنی گانتس» وزیر جنگ، «عمر بارلو» وزیر امنیت داخلی، «ایال خولاتاه» مشاور امنیت قومی، «یعقوب شبتای» رئیس پلیس و «رونن بار» رئیس شاباک ظهر امروز تشکیل جلسه خواهد داد.
* واکنش حماس
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در بیانیهای عملیات ضدصهیونیستی در قدس اشغالی را «قهرمانانه و منحصر به فرد» دانست و آن را به ملت فلسطین و شهروندان این کشور در قدس اشغالی تبریک گفت. سخنگوی حماس تاکید کرد: عملیات بینظیر امروز در ایستگاه اتوبوسهای قدس را که در راستای پاسخ طبیعی به تعرض به مسجدالاقصی، یهودیسازی و تلاش برای تقسیم زمانی و مکانی این مسجد مبارک انجام شد و نتیجه جنایات نظامیان و شهرکنشینان اشغالگر اسرائیلی علیه ملت فلسطین بود، تبریک میگوییم. در همین حال «ایتامار بن گویر» نماینده افراطی و ضد فلسطینی کنست اسرائیل (پارلمان) و عضو ائتلاف لیکود به رهبری نتانیاهو خواستار حمله ارتش این رژیم به نوار غزه به دلیل انفجارهای دیروز قدس اشغالی شد. بن گویر یکی از گزینهها برای تصدی سمت وزارت امنیت داخلی رژیم اسرائیل است.
گفتنی است پیش از انفجارهای روز گذشته در ادامه سلسله آتشسوزیهای مشکوک هفتههای اخیر در سرزمینهای اشغالی، سهشنبه نیز آتشسوزی وسیعی در ساختمان تجاری قیصریه به وقوع پیوست که آتشنشانهای چندین ایستگاه آتشنشانی را راهی این منطقه کرد. کانون اصلی آتشسوزی در یکی از مراکز تجاری نزدیک به ویلای شخصی بنیامین نتانیاهو نخستوزیر مکلف رژیم صهیونیستی در شهر قیصریه بود.
* آمادهباش نیروهای مقاومت
هنوز هیچ گروهی مسؤولیت این انفجارها را به عهده نگرفته است اما برخی منابع خبری در فلسطین اشغالی مسؤولیت این عملیات ضدصهیونیستی را متوجه گروه فلسطینی «عرین الاسود» (بیشه شیران) دانستهاند. در پی وقوع چند انفجار در قدس اشغالی و کشته و مجروح شدن چند صهیونیست، منابع خبری از آمادهباش نیروهای مقاومت در نوار غزه و آمادگی آنها برای هر اتفاق احتمالی خبر دادند. شبکه خبری المیادین به نقل از منابع مطلع اعلام کرد گروههای مقاومت فلسطین در غزه گروههای ضربتی خود را در حالت آمادهباش قرار دادهاند و آماده مقابله با هر اتفاق احتمالی و پیشبینی نشده هستند. بر پایه این گزارش، در پی وقوع انفجار در قدس، گروههای مقاومت فلسطین در غزه در حال انجام اقدامات امنیتی بیسابقه هستند. این منابع همچنین گفتند: با توجه به تحولات میدانی، مقاومت در حال آماده شدن برای یک تشدید تنش بزرگ است که میتواند به جنگی گسترده تبدیل شود. گروههای فلسطینی چهارشنبه پس از ۲ انفجار در شهر قدس که منجر به هلاکت یک صهیونیست و زخمی شدن 23 نفر شد، در بیانیههای جداگانه تاکید کردند این عملیات دلاورانه پاسخی طبیعی به جنایات و تجاوزات رژیم اشغالگر اسرائیل و شهرکنشینان صهیونیست آن در قدس اشغالی، مسجدالاقصی و بقیه شهرها و شهرکهای فلسطینی است.
***
معاریو: یک دهه گذشته تاریکترین دهه اسرائیل بود
کارشناس اسرائیلی با اشاره به بحرانها و تنشهای مختلفی که اسرائیل طی یک دهه گذشته یکایک آنها را به خود دیده است و شکاف شدید شکلگرفته در جامعه اسرائیل، آن را هشداری در رابطه با پایان اسرائیل توصیف کرد. آفرایم گانور، کارشناس امور امنیتی و نظامی در یادداشتی که در روزنامه معاریو منتشر شد، اعلام کرد: یک دهه اخیر یکی از تاریکترین و دشوارترین دورههای سیاسی و اجتماعی اسرائیل محسوب میشود که در آن بحران رهبری هم در اسرائیل نمایانتر از گذشته شد. به اعتراف این کارشناس، اسرائیل علاوه بر شکاف سیاسی شاهد شکاف و اختلافات شدید اجتماعی هم هست که با ورود به هر یک از پروسههای انتخاباتی شدیدتر از گذشته میشود و باعث شد کنست شاهد بیسابقهترین بحران خود شود و اسرائیل را تا آستانه جنگ داخلی پیش برد و اصولا وارد پروسه شمارش معکوس پایان خود کرد.
گانور نوشت: حمله سال 2021 اسرائیل به نوار غزه که 12 روز به طول انجامید و اسرائیل بر آن نام نگهبان دیوار نهاد باعث شد ساختار روابط بین عربهای داخل (عربهای 1948) و اسرائیل تنش بیشتری به خود گیرد و شرایط آنها را در آستانه انفجار قرار دهد. کارشناس اسرائیلی بر این باور است، دادههای فوقالذکر تأکید دارند این دهه سیاهتر و نگرانکنندهتر خواهد بود و بسیاری از کسانی که در جنگهای اسرائیل شرکت کردند و خدمت نظامی خود را بهطور کامل انجام دادند تا برای دولتی مخلصانه عمل کنند که همه به شکل مساوی بار مسؤولیت را بهدوش بکشند اما خواهند دید این دهه تاریکترین دههای است که اسرائیل به خود دیده است.
ارسال به دوستان
امیرعبداللهیان: رفتار دوگانه آمریکاییها با هدف گرفتن امتیاز در میز مذاکره است
توافق باید قویتر شود
گروه سیاست خارجی: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه دوم آذرماه در نشستی خبری با حضور رسانههای داخلی و خارجی به تشریح آخرین تحولات حوزه سیاست خارجی پرداخت.
وزیر امور خارجه در ارتباط با برخی تحولات جدید در محیط داخلی ایران بیان کرد: خوشبختانه توطئهای که براساس اسناد دقیق و موجود در دستگاه دیپلماسی کشور با هدف ایجاد جنگ تروریستی و داخلی و در نهایت تجزیه ایران در هشت هفته گذشته با سوءاستفاده از احساسات پاک مردمی در ایران دنبال میشد شکست خورد. زمانی در اثنای این توطئه یک دیپلمات عالیرتبه غربی اظهار داشت که آمریکا در عراق در سالهای اخیر و در دوره نخست وزیری عادل عبدالمهدی توانست در یک کشور دارای ۴۱میلیون نفر جمعیت تنها با آوردن ۳۰ هزار زن و جوان عراقی به میدان التحریر بغداد و برخی میادین استانها در عراق و به کارگیری ظرفیتهای موجود در فضای مجازی، دولت حاکم در عراق را ساقط کند و عبدالمهدی در نهایت برای مصالحی بزرگتر از سمت خود استعفا داد. آن مقام غربی مدعی بود در قبال ایران نیز با استفاده از برخی شرایطی که در داخل کشور پیش آمده و احساسات عدهای از جوانان در ایران برانگیخته شده است چنین فرصت بزرگی را آمریکا و تعداد اندکی از کشورهای غربی در مقابل خود میبینند و امیدوارند به اهدافشان دست یابند.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: ۳ کشور اروپایی و آمریکا و لابی صهیونیستها درک درستی از تحولات و وقایع نداشتند و مداخلات زیادی را در عرصههای رسانهای و اظهارنظرهای سیاسی به عمل آوردند. برخی مقامات در کشورهایی که ذکر کردم تلاش کردند در روزهای بعد از اظهارات منفی خودشان با مصاحبههای متفاوتی تا حدودی اشتباهات خود را اصلاح کنند.
وزیر خارجه تاکید کرد: در بخشی از روزهای اغتشاش در ایران طرف آمریکایی تصور میکرد ما در نقطهای قرار داریم که از خطوط قرمز خود عبور میکنیم. پیامها بین ما و آمریکاییها در حال تبادل است. در مسیر دیپلماتیک تبادل پیامها را داریم ولی در مسیر اظهارات رسانهای برخی مقامات آمریکایی مواضع ریاکارانه خود را ادامه میدهند. امیدواریم با نگاه واقع بینانه متناسب با منافع ملت و منافع حداکثری کشور در صورتی که به گام نهایی توافق برسیم از توافق خوب و پایدار صحبت کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات هستهای با آرایش جدید نیز گفت: یکی از نکاتی که در ماههای گذشته قدری تاخیر در نقطه پایانی رسیدن به توافق ایجاد کرد حل مسائل اتهامی آژانس علیه ایران بود. پیشنهاد طرف آمریکایی این بود که برجام را مورد تایید قرار دهیم ولی مسائل بین ایران و آژانس را در فرصت موسعی در آینده حل و فصل کنیم. معنایش این بود ما پیچ و مهرهها و سانتریفیوژها و... را باز کنیم و به کنار بگذاریم و بعد از اینکه دستمان کاملا خالی بود درباره مسائل بین ما و آژانس اقدام کنیم که این یکی از خطوط قرمز ما بود. در مذاکرات ماههای گذشته با طرفهای اروپایی، روسیه و چین و در تبادل پیام با آمریکا در این خصوص تاکید کردیم که آژانس همواره از مسیر فنی منحرف شده و صرفا در مسیر سیاسی گام برداشته که آنها گفتند تضمین میکنیم و به آژانس توصیه میکنیم در مسیر فنی قدم بردارد. در حالی که معاونان وزرای خارجه و سازمان انرژی اتمی به وین سفر و با آژانس به نقشه راهی دست یافتند و مقامات آژانس گفتند قطعنامهای در کار نخواهد بود و مقامات آژانس به ایران میآیند، در چنین شرایطی به یکباره در مجموعه جنگ ترکیبی علیه ملت ایران با یک قطعنامه جدید مواجه شدیم. به مقامات آمریکا و سه کشور اروپایی گفتیم چگونه به شما اعتماد کنیم؛ در حالی که قرار بود ضامن رفتار فنی آژانس باشید، در صدد سوءاستفاده سیاسی از آژانس برآمدید. وی گفت: دستورکار ما در مذاکرات پیگیری مذاکرات با روش مقتدرانه و تامین حداکثر منافع ملی در بازگشت به برجام است. برجام همچنان روی میز قرار دارد و طرفهای مقابل ما معتقدند موضوعی که ماهها در پایان دولت قبلی و یک سال گذشته دولت جدید درباره آن گفتوگو شده میتواند به نقطه نهایی و پایانی برسد.
وی درباره احیای برجام نیزگفت: متنی که روی میز الان قرار دارد آخرین متن ما در نتیجه گفتوگوهای چند ماهه در وین و همچنین ایدههای مختلفی که در ماههای گذشته مطرح شد تکمیل شده است. به صورت مشخص در سه موضوع با طرف آمریکایی همچنان تفاوت دیدگاه و اختلاف نظر داریم و ۳ کشور اروپایی در این موضوعات با طرف آمریکایی همکاری میکنند. بورل و مورا تلاش دارند به یک راهحلی در این زمینه دست یابیم. یکی از این موضوعات حل مسائل باقیمانده آژانس است و موضوع دیگر به تضمین اقتصادی برمیگردد و سعی کردیم این موضوع را فرموله کنیم. وزیر امور خارجه بیان کرد: براساس آخرین متنی که تجمیع شده از دیدگاههای کارشناسی و تبادلات فزاینده دیدگاههای دو طرف بود، اکنون در روی میز متن ارائه شده دارای چنین ویژگی از سوی بورل هستیم که به مقدار زیادی دیدگاههای طرفین در آن تجمیع شده ولی در سه موضوع مشخص همچنان معتقدیم متن باید نیرومندتر شود. سومین مورد هم این است که در راستای تضمین اقتصادی این بازی که طرفهای غربی ایجاد کردند و تسری تحریم به طرفهای ثالث را عاملی برای تداوم تحریمها قرار دادند با یک مکانیسم مورد توافق باید از میان برداشته شود. در این رابطه باید تبادل پیامها ادامه یابد. امیرعبداللهیان درباره ارسال پیامها از سوی آمریکا و تضاد بین مواضع اعلامی و اعمالی آنها نیز گفت:آمریکاییها در میز تبادل پیامها در مسیر دیپلماسی به یک شکل عمل میکنند اما در رسانه به شکل دیگری عمل میکنند. وقتی به آنها پیام میدهیم چه رفتار متناقضی است، پاسخ میدهند در رسانه نگاهشان به افکار عمومی است. اظهارات مقامات آمریکایی دوگانه و با هدف تشویق اغتشاش در ایران و گرفتن امتیاز در میز مذاکره است.
ارسال به دوستان
اردوغان: ممکن است با اسد دیدار کنم، دشمنی دائم در سیاست وجود ندارد
رجب در آستانه تسلیم
گروه بینالملل: رئیسجمهور ترکیه با موضعگیری درباره روابط میان سوریه و ترکیه اعلام کرد دیدار با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه امکانپذیر است.
به نقل از روسیاالیوم، رجب طیب اردوغان روز گذشته از امکان دیدار خود با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه خبر داد و گفت: ما در نهایت در این خصوص گامهایی اتخاذ خواهیم کرد. وی در گفتوگو با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا امکان دیدار با بشار اسد رئیسجمهور سوریه وجود دارد، گفت: ممکن است با اسد دیدار کنم، دشمنی دائمی در سیاست وجود ندارد، در نهایت گامهایی را اتخاذ خواهیم کرد. اردوغان تصریح کرد شاید در سیاست هیچ رنجش و نارضایتیای نمیتواند وجود داشته باشد.
این در حالی است که چندی قبل روزنامه «الوطن» سوریه به نقل از منابع نزدیک به دولت ترکیه گزارش داده بود آنکارا در تلاش است سوریه را تشویق کند درهای خود را از طریق «عادیسازی اقتصادی» به روی ترکیه باز کند. گفتنی است رئیسجمهور ترکیه مهرماه امسال گفته بود دیدار با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه در حال حاضر روی میز نیست اما این موضوع در زمان مناسب خود، «غیرممکن نیست». اردوغان گفت: «تا اینجای کار چنین دیداری در دستور کار نیست اما نمیتوانم بگویم دیدار با بشار اسد برای من غیرممکن است. وقتی زمان مناسب فرا برسد میتوانیم با رئیسجمهور سوریه هم دیدار کنیم».
خبرگزاری رویترز در آن مقطع نوشت هر گونه دیدار میان مقامهای سوریه و ترکیه میتواند شکل جنگ یک دههای سوریه را تغییر دهد. حمایت ترکیه در باقی ماندن شورشیها در آخرین قرارگاهشان در شمال شرق سوریه اثرگذار خواهد بود. این در حالی است که ارتش سوریه توانسته سایر بخشهای این کشور را از گروههای افراطی و شورشی پاکسازی کند. تمایل اردوغان برای دیدار با بشار اسد، پیش از این به صورت علنی مطرح نشده بود. تنها در تیرماه سال جاری روزنامه حریت ترکیه نوشته بود که «رجب طیب اردوغان» در یک نشست غیرعلنی با اعضای حزب عدالت و توسعه برای دیدار با بشار اسد ابراز تمایل کرده بود. این روزنامه نوشت اردوغان در این نشست که به دور از چشم رسانهها بود، گفته است: «اگر بشار اسد در نشست شانگهای در ازبکستان حضور یابد، تمایل دارم با او دیدار کنم. متاسفانه او نمیتواند به ازبکستان بیاید تا با او دیدار کنم و حرفهایم را شخصا به او بگویم».
پیش از این، دولت باغچهلی، رهبر ملیگرایان ترکیه که بخشی از ائتلاف با شرکت حزب حاکم است، از دولت خواسته بود «فرصتی» برای دیدار با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه ایجاد کند.
نشریه ملی گازته چند روز قبل به نقل از بولنت کایا، معاون رهبر حزب سعادت ترکیه نوشت که حزب عدالت و توسعه به اعضای تشکیلات خود اعلام کرده هر آنچه درباره بشار اسد در صفحات مجازی خود نوشتهاند را پاک کنند. در این دستورالعمل ذکر شده که با توجه به دیدار احتمالی رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه با بشار اسد که هر آن ممکن است رخ دهد، برای اینکه حزب و اعضای آن در شرایط سختی قرار نگیرند، در همه شبکههای اجتماعی بازنگری انجام شده و هر آنچه مربوط به بشار اسد است، پاک شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|