|
اخبار
تجهیز ۵۶ نقطه تهران به نیروگاه خورشیدی
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران گفت: ۵۵ نقطه در تهران مجهز به نیروگاه خورشیدی شده بود و با افتتاح نیروگاه خورشیدی منطقه ۱۱ ،۵۶ نقطه در پایتخت مجهز به نیروگاه خورشیدی شده است.
حلیاسادات حسینی در آیین افتتاح نیروگاه خورشیدی منطقه ۱۱ اظهار کرد: بهرهبرداری از این نیروگاه شهرداری تهران را به ظرفیت ۱۱۶۴ مگاوات تولید برق میرساند. وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه هیات وزیران در سال ۹۶ شهرداریها ملزم به تامین ۲۰ درصدی برق مصرفی خود از نیروگاههای تجدیدپذیر هستند، تصریح کرد: هنوز تا نقطه مطلوب فاصله بسیار داریم و میطلبد با توان بیشتری در بحث انرژیهای خورشیدی ورود کنیم. نیروگاه خورشیدی منطقه ۱۱ با هدف بهینهسازی مصرف منابع و انرژیهای نو و تجدیدپذیر در راستای کاهش هزینهها و حفاظت از محیط زیست، روی سقف سوله ورزشی محوطه شهرداری منطقه۱۱ افتتاح شد. این نیروگاه۴۴ پنل ۴۵۵ واتی دارد و روزانه ۲۰کیلووات معادل ظرفیت ماهانه۲۶۰۰ کیلووات ساعت در تولید انرژی پاک دارد.
***
اعلام «شهریه» مدارس غیردولتی در اواخر خرداد
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزشوپرورش ضمن بیان اینکه شهریه مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی جاری اواخر خرداد مشخص میشود، گفت: عدد شهریه برای سال تحصیلی ۳ـ۱۴۰۲ هنوز مشخص نشده است و تا زمان اعلام آن، مدارس میتوانند با شهریه سال جاری به صورت علیالحساب ثبتنامها را انجام دهند.
احمد محمودزاده در گفتوگو با ایسنا، درباره شهریه مدارس غیردولتی در سال جاری نیز توضیح داد: شهریه ثابت سال ۱۴۰۱ از 2.5 میلیون تومان تا ۳۷ میلیون تومان بود البته برخی مدارس به علاوه این شهریه ثابت، ۳۸ درصد نیز شهریه اضافه بابت فوقبرنامه و مکمل دریافت میکردند.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه تعیین سقف و کف شهریه فرمول خاصی دارد و ما حدود 6 ماه روی این فرمولها کار کردهایم، افزود: بنابراین افزایش درصدی برای شهریه مدارس غیرانتفاعی نخواهیم داشت بلکه میزان شهریه مدارس غیردولتی به عملکرد مدرسه نسبت به سال گذشته، امکانات و تجهیزات مدرسه بستگی دارد.
***
بیماران مبتلا به «پیکییو»:
نه دارو داریم نه غذا!
مدیرعامل انجمن فنیلکتونوری ایران با بیان اینکه غذای بیماران پیکییو مانند داروی آنهاست، گفت: از 54 ماده غذایی مورد نیاز این کودکان تنها 7 قلم آن به دست ما میرسد و مابقی آن نیز به صورت چمدانی از کشورهای دیگر وارد میشود.
علیرضا معصومی در تعریف بیماری پیکییو میگوید: فنیلکتونوری یا همان پیکییو، یک بیماری ارثی است که گاه باعث اختلال رشد و تکامل و بروز ضایعات پوستی در بدن کودکان میشود و مهمترین تأثیر این بیماری، ضرورت استفاده از رژیم خاص غذایی دارای محدودیت شدید استفاده از پروتئین در رژیم غذایی آنهاست. وی خواستار توجه سازمان غذا و دارو به کودکان مبتلا به پیکییو شد و اظهار کرد: غذای مورد نیاز این بیماران، باید به دور از بوروکراسیهای اداری در سازمان غذا و دارو در شمار داروها قرار گیرد تا سازمانهای بیمهگر بتوانند در پرداخت هزینههای غذای این کودکان که دارو است کمک کنند. معصومی اعتقاد دارد، بیماران پیکییو یک بیماری خاص است و باید از سوی صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج حمایت شوند.
ارسال به دوستان
درمانگاههای تأمین اجتماعی در مناطق محروم توسعه مییابد
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: در راستای خدماترسانی به مردم و جامعه هدف، درمانگاههای تامین اجتماعی در مناطق محروم کشور با همکاری علوم پزشکی مناطق مختلف توسعه مییابد. میرهاشم موسوی در بازدید از درمانگاه تخصصی دهدشت افزود: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی نیروی انسانی تخصصی و فوقتخصصی برای خدماترسانی بهتر تامین خواهد شد.
ارسال به دوستان
بارشهای بهاری در 15 استان باعث جاری شدن سیل شد؛ 7 نفر از هموطنان جان باختند و سیلاب خسارات زیادی را به منازل، زیرساختها و زمینهای کشاورزی وارد کرد
سیل در نیمی از کشور
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی پیشبینی کرد؛ بارشهای پاییزی بهنگام و نرمال در راه است
با وجود هشدارهای پیاپی سازمان هواشناسی نسبت به وقوع رگبار، توفان و رعد و برق در اغلب استانها، بارشهای سیلآسایی که در ۳ روز گذشته نیمی از استانهای کشور را در بر گرفت، به جاری شدن سیل منجر شد که متاسفانه باعث مرگ 7 نفر از هموطنانمان شد و خسارات زیادی را به منازل، جادهها، زمینهای کشاورزی و زیرساختها وارد کرد. بارشها از شامگاه چهارشنبه در استانهای تهران، سمنان و مرکزی شروع شد و برخی روستاهای را با سیل و آبگرفتگی مواجه کرد. در این میان دامنه بارشها خیلی سریع اغلب استانهای کشور را در برگرفت و وقوع سیلاب ناگهانی مشکلات زیادی را برای ساکنان این مناطق بویژه در مناطق روستایی و عشایری ایجاد کرد. نیروهای امدادرسان از هلال احمر، راهداری و دیگر ارگانها نیز از لحظات اولیه جاری شدن سیل اقدام به یاریرسانی و خدماتدهی به سیلزدگان و افرادی کردند که در راهها و جادها و مسیلهای رودخانه گرفتار شده بودند و طی این مدت توانستند با خدماتدهی مناسب و به موقع مانع از خسارات مالی و جانی بیشتر به مردم این مناطق شوند.
* امدادرسانی به بیش از ۱۰۰۰ نفر در سیل و آبگرفتگی
امدادگران هلالاحمر در سیل و آبگرفتگی 3 روز گذشته در ۱۵ استان به بیش از ۱۰۰۰ نفر امدادرسانی کردند. طبق گزارش هلالاحمر، عملیات امداد و نجات در سیل و آبگرفتگی از ١٦ خرداد تا صبح ١٩خرداد (دیروز) در ۲۷ منطقه از ۱۵ استان آذربایجانشرقی، اصفهان، البرز، تهران، خوزستان، سمنان، زنجان، قزوین، قم، کرمان، لرستان، مازندران، مرکزی، همدان و یزد انجام شد و امدادگران هلالاحمر در این مدت به ١٠٢٣ آسیبدیده از سیل امدادرسانی کردند. در سیل و آبگرفتگی ۱۵ استان کشور ۷۲ نفر اسکان اضطراری داده شدند و ۲۶ نفر به مناطق امن انتقال یافتند، همچنین آب وارد شده به ۱۲۱ واحد مسکونی تخلیه شد. پنجشنبه شب در جاده چالوس به دلیل ریزش سنگ ناشی از بارشها، بخشی از جاده تخریب شد و هلالاحمر به مسافران در راهمانده امدادرسانی و بستههای غذایی توزیع کرد. بر اساس این گزارش، در پی وقوع سیل متاسفانه ۷ نفر از هموطنانمان در سوانح جوی طی 3 روز گذشته در استانهای اصفهان (۴ نفر بر اثر سیل)، آذربایجان شرقی (یک نفر براثر سیل)، استان مرکزی (یک نفر بر اثر برخورد صاعقه) و مازندران (یک نفر بر اثر ریزش سنگ در جاده چالوس به دلیل بارشها) جان خود را از دست دادند. همچنین ٧٢ تیم شامل ٢٧٨ امدادگر و نجاتگر جمعیت هلالاحمر در این مدت در حال امدادرسانی به متاثران از سوانح جوی بودند.
* ارسال 2 میلیون پیامک هشدار از سوی مدیریت بحران به مردم
رئیس سازمان مدیریت بحران درباره وضعیت آمادگی سازمان مدیریت بحران در استانهایی که هشدار هواشناسی صادر میشود، اظهار کرد: خوشبختانه پیشبینیها و هشدارهای سازمان هواشناسی نسبت به سالهای گذشته بیشتر به واقعیت نزدیک است و ما از 2 روز قبل این هشدارها را دریافت میکنیم و با دریافت این هشدارها در ستاد بحران جلساتی برگزار میشود و تمام استانداران، فرمانداران و دهیاران در این جلسات شرکت دارند. محمدحسن نامی افزود: ما از همه همکاران درخواست میکنیم بازدید میدانی داشته باشند، چرا که در برخی مناطق عشایر در بستر رودخانهها هستند و کمتر با اخبار و رسانهها ارتباط دارند. بر این اساس برای آنها پیامک هشدار ارسال کردیم، بویژه در برخی استانها که هشدار قرمز داشتند، همچون غرب استان سمنان و شرق استان تهران، حدود 2 میلیون پیامک به مردم سمنان در چندین نوبت ارسال شد و علاوه بر این در مناطق عشایری فرمانداران و استانداران در 5 شهر ستاد بحران تشکیل دادند. وی افزود: طی روزهای گذشته بسیاری از عزیزانی را که در کنار رودخانهها بودند جمعآوری کردیم و اسکان اضطراری دادیم و پیشبینی میشود برخی هشدارها صحیح نباشد اما وقتی استاندار و فرماندار تشخیص میدهند امکان وقوع بارندگی شدید وجود دارد و برای افراد خطرناک است، افراد را در آن مناطق جابهجا میکنیم.
* ماجرای خانوارهایی که زیر آب رفتند
با آغاز تملک تعدادی از خانهها و زمینها در اطراف سد گتوند از سال ۱۳۸۸، چند خانواده به دلیل اختلافات حقوقی و نداشتن توافق درباره قیمت، در یکی دو روستا از جمله روستای «تلخاب تاجدین» از توابع بخش عنبر مسجدسلیمان باقی ماندند که با آبگیری تدریجی سد در طول ۲۰ روز گذشته تا امروز، این خانهها اکنون زیر آب رفتهاند. علاوه بر امدادرسانی هلالاحمر به مردم این منطقه، فرماندار مسجد سلیمان نیز از آغاز بررسی این موضوع توسط تیم کارشناسان امور حقوقی وزارت نیرو خبر داده است.
* تأثیر مثبت بارندگیهای خرداد بر ورودی سدها
سخنگوی صنعت آب کشور نیز درباره وضعیت منابع آبی با توجه به بارندگیهای اخیر اظهار کرد: بارندگیهایی که بویژه در خرداد اتفاق افتاد، تاثیرات مثبتی بر ورودی منابع آبی سدها داشته است. طی سال گذشته 1.5 میلیارد مترمکعب در این بازه زمانی ورودی آب داشتیم که امسال 2 میلیارد بود و افزایش داشته است. فیروز قاسمزاده ادامه داد: مساله مهم این است که عمده بارشها در فلات مرکزی رخ داده است که به دلیل کمبارش بودن آن مناطق طی سال مخازن ذخیره آب وجود ندارد و چندان ذخیرهسازی آب اتفاق نمیافتد و چون در این مناطق جمعیت زیادی وجود ندارد و از سویی میزان بارندگی این مناطق این قابلیت را ندارد که در این مناطق سد و منبع ذخیره ایجاد کنیم، لذا ساخته نمیشود اما هر آبی که در این مناطق تولید شود، اگر سدی در مسیر وجود داشته باشد، در آن ذخیره میشود یا به منابع آبی زیرزمینی که ارزش بسیار زیادی دارند میپیوندد. طی خرداد حجم عظیمی آب موثر در بارندگیهای اخیر ذخیره شده است. سخنگوی صنعت آب درباره تاثیر بارندگیهای رگباری در منابع آبی کشور اظهار کرد: امسال نسبت به سال گذشته حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب بیشتری دریافت کردیم و برآورد ما حدود ۳ میلیارد در همین خرداد است که به آب زیرزمینی، سدها یا تالابها روان شده و بر منابع آبی تاثیرگذار است. قاسمزاده تاکید کرد: ۲۵ درصد بارندگیها در بهار و ۱۰ درصد از آن ۲۵ درصد معادل ۶ میلیمتر در خرداد دریافت میشود و امسال ما حدود ۷ میلیمتر بارندگی دریافت کردیم که تا حدودی بیشتر از نرمال است ولی کل این عدد بسیار کمتر از ۳ درصد کل سال آبی است و اینچنین تلقی نشود که وضعیت منابع آبی بهتر شده است و باید همچنان در مصرف آب رعایت و صرفهجویی کنیم. قاسمزاده در پایان تصریح کرد: در مخازن سدهای تهران نیز تاثیرات مثبتی داشته و هرچند عدد کم است اما نسبت به سال قبل بیشتر بوده است.
ارسال به دوستان
انتقادهای تند اژهای از وضعیت انبارهای بنادر، گمرکات و اموال تملیکی مازندران
مبارزه با فساد اولویت راهبردی دستگاه قضاست
رئیس قوهقضائیه مبارزه و ریشهکنی فساد در حوزههای مختلف را اولویت راهبردی دستگاه قضا بیان کرد. حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای صبح پنجشنبه در دیدار با جمعی از مسؤولان ارشد استان مازندران با اشاره به اینکه مبارزه با فساد و جلوگیری از آن در حوزههای مختلف حق مردم است، تحقق این هدف را اولویت راهبردی قوهقضائیه بیان کرد. وی افزود: در دستگاه قضایی برای مبارزه با فساد برنامهریزی خوب شده است و در صدد تحقق برنامهها هستیم. وی با بیان اینکه برنامهریزی خوبی برای مبارزه با فساد در دستگاه قضا شده است، گفت: امیدواریم با عزم همگانی قضات و کارکنان برای تحقق این هدف گام برداریم. رئیس قوهقضائیه گفت: علیرغم اقدامات صورت گرفته، هنوز در مقوله ساماندهی انبارها با مشکلات و معضلاتی مواجهیم که این امر ناشی از وجود فرآیندهای دارای اشکال است. حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در ادامه بازدیدهای میدانی خود از انبارهای بنادر، گمرکات و اموال تملیکی، در راستای صیانت از حقوق عامه، انسداد گلوگاههای فسادزا و ساماندهی فرآیندهای ناظر بر واردات و صادرات، در جریان سفر به استان مازندران از بندرهای «امیرآباد» واقع در شرق مازندران و «نوشهر» در غرب این استان بازدید به عمل آورد. در بندر امیرآباد که مورد بازدید و سرکشی رئیس قوهقضائیه قرار گرفت، مهمترین معضل «فاسد شدن بیش از ۲ هزار و 913 تن ذرت» است؛ 900 تن از کل ذرتها متعلق به یک شرکت و 2 هزار تن برای شرکت دیگری است. در حال حاضر شرکتی که مالک 2 هزار تن ذرت است، اقدامی جهت ترخیص محمولهها به عمل نیاورده و این امر موجب سرایت رطوبت حاصل از فساد ذرتها به دیوارهای کنار انبار و در نتیجه آسیب به سازه شده است، همچنین این ذرتهای فاسد باعث شده باقی ذرتهای سالم نیز آلوده شوند. وی در همین راستا تصریح کرد: وجود محمولههای فاسد در انبارها، از جهات مختلف واجد ضرر و زیان است؛ علاوه بر ضررهای مادی که به واسطه تخصیص ارز برای واردات آنها به کشور تحمیل میشود یا هزینههایی که بعضاً برای معدومسازی آنها صرف میشود، موضوع مهم دیگر آن است که این محمولههای فاسد گاه موجبات سرایت فساد به سایر محمولههای موجود در انبار را فراهم میآورد. رئیس قوهقضائیه در جریان این بازدید بر ضرورت تسریع در روند تعیین تکلیف کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی قبل از فاسد شدن آنها تاکید کرد. وی در ادامه بازدید از بندر امیرآباد تاکید کرد: در این قبیل بازدیدها، موضوع فقط منحصر به فاسد شدن یک یا چند محموله نیست، بلکه بحث بر سر ریشههای فساد است که سبب تحمیل خسارات زیادی بر بیتالمال میشود و ما مصمم بر خشکاندن این ریشهها هستیم. رئیس قوهقضائیه در ادامه بازدید خود از منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد، از برخی مخازن نگهداری گندم و روغن این بندر بازدید کرد. بخش پایانی بازدید میدانی قاضیالقضات از بندر نوشهر به پارکینگ خودروهای لوکس واقع در این بندر اختصاص داشت. معضل عمده در این بخش، ناظر بر عدم تعیین تکلیف 42 خودروی لوکس با ماندگاری 10 سال در فضای باز است؛ دلیل توقیف اولیه تمام این خودروهای لوکس، اجرای قانون ممنوعیت واردات خودروهای بالای 2500 سیسی بوده است. رئیس عدلیه در جریان بازدید از این بخش به این موضوع اشاره کرد فارغ از مسائلی که سبب توقیف این خودروها شده است که باید در جای خود مورد رسیدگی دقیق قرار گیرد، موضوع مهم در این قضیه، ماندگاری بالغ بر 10 ساله تعداد قابل توجهی خودروی توقیفشده در پارکینگ و تحت شرایط جوی مختلف است که سبب وارد آمدن خسارت به آنها میشود، لذا باید هرچه سریعتر در راستای تعیین تکلیف این خودروها اقدامات لازم انجام شود. ارسال به دوستان
ورود بیش از ۴۲ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی
رئیس سازمان حج و زیارت تعداد زائران ایرانی در عربستان را تا عصر روز پنجشنبه ۴۲۳۹۵ نفر اعلام کرد. معاون کنسولی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که به ریاست سرپرست حجاج ایرانی در مدینه منوره تشکیل شد، ابراز امیدواری کرد زائران در این سفر معنوی از برکات سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بهرهمند شوند. علیرضا بیگدلی اولویت محور مذاکرات خود در سفر به عربستان با مسؤولان کشور میزبان را مسائل مربوط به حوزه حج عنوان کرد و گفت: امیدواریم انتظارات زائران عزیز ایرانی که به این سرزمین مشرف میشوند با توجه به برقراری و بهبود روابط سیاسی و همسایگی 2 کشور تحقق یابد. در این جلسه، سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت تعداد زائران ایرانی در عربستان را تا روز پنجشنبه ۴۲۳۹۵ نفر و حدود 4.48 درصد سهمیه کل زائران اعلام کرد و گفت: روند اعزام زائران در روزهای گذشته به سهولت انجام شده و انتظار میرود بقیه آنها هم بهموقع به سرزمین وحی مشرف شوند. جواد دانشیار نیز به دریافت ۷۶۹۴۹ روادید زائران اشاره کرد و از انجام ۱۴۳ پرواز به فرودگاه مدینه و ۴۹ پرواز به فرودگاه جده خبر داد. وی افزود: تعداد زائران مکه روزبهروز در حال افزایش است. در حال حاضر بیش از ۳۲ هزار زائر در قالب ۲۲۳ کاروان در هتلهای مکه مستقر شدهاند و تعداد زائران حاضر در مدینه نیز بیش از 10 هزار نفر است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|