|
اخبار
حذف نیما عالمیان از مسابقات تنیس روی میز ایتالیا
بازیکن تنیس روی میز ایران با شکست برابر حریف فرانسوی از جدول انفرادی مسابقات ایتالیا کنار رفت. به گزارش ایسنا، نیما عالمیان در مرحله یکهشتم نهایی جدول انفرادی مسابقات ایتالیا برابر بازیکن فرانسوی قرار گرفت و شکست خورد. عالمیان با نتیجه 3 بر یک بازی را واگذار کرد و از صعود به مرحله یکچهارم نهایی بازماند. عالمیان پیش از این در مرحله یکسیودوم نهایی استراحت داشت و در مرحله یکشانزدهم نهایی با نتیجه ۳ بر صفر جوردی از ایتالیا را شکست داده بود. امیرحسین هدایی، دیگر نماینده ایران، در مرحله یکسیودوم نهایی با نتیجه 3 بر صفر مغلوب حریف ژاپنی شده بود.
***
پرونده ویلموتس با ۴ میلیون و۷۰۰ هزار دلار بسته شد
معاون امور بینالملل فدراسیون فوتبال از بسته شدن پرونده مربی بلژیکی سابق تیم ملی خبر داد. علی تارقلیزاده از بسته شدن پرونده مارک ویلموتس با پرداخت ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار از سوی فدراسیون فوتبال خبر داد. به گفته او، پرونده این مربی بلژیکی یکم آبان ۱۴۰۳ در فیفا بسته شد. مارک ویلموتس سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران، بعد از دریافت نکردن ۲ ماه حقوقش، ایران را ترک و علیه فدراسیون فوتبال در فیفا طرح شکایت کرد که این موضوع در نهایت به محکومیت فدراسیون فوتبال به ۶ میلیون دلار منجر شد.
***
بیرانوند: عذرخواهی میکنم
دروازهبان تراکتور گفت: من قصد اهانت و اتهامزنی به کسی را نداشتم و تحت تأثیر فشار بازی برخی حرفها را زدم. علیرضا بیرانوند درباره شرایط تراکتور در آستانه دیدار با آلومینیوم اراک اظهار داشت: پس از بازگشت از تاجیکستان طی روزهای گذشته بخوبی ریکاوری کردهایم و پس از یک جلسه تمرینی آماده بازی با آلومینیوم میشویم. وی افزود: معتقدم آلومینیوم تیم قدرتمندی است و نتایج بسیار خوبی در هفتههای اخیر کسب کرده است. با این حال ما هم تیم قدرتمندی هستیم و امیدوارم با انجام بازی زیبا و حمایت هوادارانمان ۳ امتیاز خانگی را کسب کنیم. وی درباره دیدار با تیم روشن تاجیکستان بیان کرد: همانطور که پیش از این گفته بودم، روشن تیم خوب و قابل احترامی بود که با نهایت توان بازی کرد اما ما هم نمایش خیرهکنندهای داشتیم و میتوانستیم به گلهای بیشتری دست یابیم. بیرانوند در رابطه با حکم کمیته انضباطی به خاطر مصاحبهاش بعد از بازی با فولاد گفت: برخی ماههاست علیه من جو منفی راه انداختهاند؛ پس از بازی با فولاد هم از نتیجه به دست آمده بسیار ناراحت بودم و در آن شرایط حرفهایی زدم. اگر سخنان من باعث رنجش خاطر کسی شده، عذرخواهی میکنم. واقعیتش قصد توهین و اتهامزنی نداشتم.
***
موافقت آنچلوتی با جذب مدافع النصر
سرمربی ایتالیایی رئال با جذب آیمریک لاپورت موافقت کرد و به احتمال زیاد مدافع اسپانیایی النصر ژانویه راهی مادرید شود. رئالمادرید به احتمال زیاد در زمستان یک مدافع جدید جذب و در خط دفاعش تغییراتی را ایجاد میکند.
روزنامه آ.اس این خبر را تایید و اعلام کرد آیمریک لاپورت مدافع مورد نظر رئالیهاست و کارلو آنچلوتی موافقتش را برای جذب این مدافع اسپانیایی اعلام کرده است.
این روزنامه اسپانیایی نوشت: آنچلوتی با توجه به آسیبدیدگی داوید آلابا در بیشتر بازیها از رودیگر و ادر میلیتائو استفاده میکند. فایخو کمتر در ترکیب اصلی به میدان میرود و همین باعث شده رئالیها به دنبال جذب یک مدافع میانی جدید باشند. لاپورت بازیکنی است که باشگاه رئال در تلاش است او را در زمستان جذب کند، البته قبل از اینکه پیشنهاد رسمی به او داده شود باید درباره قیمت این انتقال توافقات لازم انجام شود. لاپورت در فصل جاری عملکرد بسیار خوبی در النصر داشته و در ۴ دیدار اخیر این تیم موفق به گلزنی شده است. او تابستان هم مورد نظر رئالمادرید بود اما در نهایت این انتقال انجام نشد.
***
انتخاب جانشین مربی ناکام کرهای در تیم ملی
با حکم رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان، بهزاد پاکزاد سرمربی تیم ریکرو شد. به گزارش روابط عمومی فدراسیون تیراندازی با کمان، بهزاد پاکزاد با حکم شعبانیبهار رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان به عنوان سرمربی تیم ریکرو انتخاب شد. وی جایگزین هونگ سرمربی کرهای تیم ملی شد که قراردادش پس از المپیک پاریس به پایان رسیده بود. بهزاد پاکزاد از ورزشکاران و مربیان باسابقه تیمهای ملی است که هدایت تیم ملی ریکرو را بر عهده گرفته است.
ارسال به دوستان
ادامه تاریخسازی «واژیر» در مسابقات شیرجه قهرمانی آسیا
دومین مدال انفرادی شیرجه ایران در تاریخ مسابقات شیرجه قهرمانی آسیا توسط سام واژیر به دست آمد. به گزارش روابط عمومی فدراسیون ورزشهای آبی، در ادامه یازدهمین دوره رقابتهای شیرجه قهرمانی آسیا در جیانگمن چین، سام واژیر در مسابقات شیرجه از روی تخته ۳ متر در رقابت با 10 شیرجهرو دیگر، موفق به کسب مقام سوم و مدال برنز شد. این چهارمین مدال ایران در یازدهمین دوره مسابقات قهرمانی شیرجه آسیاست که هر ۴ مدال، برنز بوده است.
ارسال به دوستان
استقلال با سرمربی جدیدش هم باخت
به خیبر هم نه نگفتند!
تیم فوتبال استقلال که سرمربی آفریقایی خود را برای نخستین بار روی نیمکت داشت برابر خیبر خرمآباد تن به شکستی تلخ داد تا آبیپوشان به جمع تیمهای قعر جدول نزدیک و نزدیکتر شوند. تیمهای فوتبال خیبر و استقلال تهران در چارچوب هفته نهم رقابتهای لیگ برتر در ورزشگاه تختی خرمآباد با قضاوت سیدوحید کاظمی و با وجود سیستم داور ویدئویی VAR به مصاف هم رفتند که این بازی در پایان با نتیجه ۳ بر یک به سود خیبر به پایان رسید. مهرداد قنبری، مسعود محبی و محسن سفیدچغایی زنندگان گلهای خیبر بودند و رامین رضاییان تنها گل استقلال را در این بازی به ثمر رساند.
بازیکنان خیبر در همان دقیقه اول این بازی حملهای را به سمت دروازه استقلال تدارک دیدند که شوت سینا خادمپور از بیرون محوطه جریمه با اختلاف کمی از کنار دروازه به بیرون رفت. در ادامه باز هم حملات این تیم ادامهدار بود که این بار مدافعان استقلال توپ را دور کردند. دقیقه ۴ بازیکنان استقلال به سمت دروازه خیبر حملهور شدند و در نزدیکی محوطه جریمه تیم میزبان، بازیکن خیبر توانست توپ را از اسلامی بگیرد و باعث سرنگونی بازیکن استقلال شد که همین موضوع اعتراض استقلالیها را به همراه داشت. آنها معتقد بودند داور باید به سود تیمشان ضربه آزاد اعلام میکرد. دقیقه ۹ بازیکنان خیبر باز هم به سمت دروازه استقلال حملهور شدند و در محوطه جریمه ضربه عارف رستمی را سیدحسین حسینی با واکنشی زیبا راهی کرنر کرد. مهرداد قنبری در دقیقه ۱۰ همان توپ را از نقطه کرنر به سمت محوطه جریمه استقلال سانتر کرد که حسینی نتوانست توپ را دور کند و همان توپ مستقیم وارد دروازه استقلال شد تا آبیها خیلی زود از میزبان خود گل دریافت کنند. اواخر نیمه اول جلالالدین ماشاریپوف توپ را از سمت راست به سمت دروازه خیبر ارسال کرد که در آن سمت زمین به جلالی رسید و این بازیکن پس از کنترل توپ با پای راست به آن ضربه زد که باتیستا توپ را به زیبایی در اختیار گرفت.
بازیکنان استقلال نیمه دوم را بهتر از میزبان خود آغاز کردند و دقیقه ۵۴ روی پاس گائل کاکوتا، رامین رضاییان با ضربه سر روی غفلت مدافعان خیبر موفق شد گل تساوی را برای استقلال به ثمر برساند اما بازیکنان خیبر خیلی زود توانستند به بازی برگردند و دقیقه ۵۹ حملهای را به سمت دروازه استقلال تدارک دیدند که با واکنش حسینی توپ راهی کرنر شد و در ادامه توپ به مسعود محبی رسید و این بازیکن با ضربهای زمینی دروازه حسینی را هدف قرار داد که پس از برخورد توپ به مدافعان استقلال برای دومین بار وارد دروازه میهمان شد تا بار دیگر هواداران خیبر خوشحال شوند. دقیقه ۷۸ بازیکنان خیبر بار دیگر فرصت باز کردن دروازه استقلال را داشتند که سیدحسین حسینی مانع این کار شد. محسن سفیدچغایی به زیبایی محمدحسین مرادمند را از پیش رو برداشت و در مصافی تک به تک با حسینی قرار گرفت اما در زدن ضربه نهایی دقت کافی را نداشت و کاپیتان استقلال توپ را دور کرد. دقیقه ۳+۹۰ بازیکنان خیبر روی غفلت مدافعان استقلال به محوطه جریمه نفوذ کردند و پس از دفع ناقص توپ توسط مرادمند، سفیدچغایی با شوتی دقیق توانست گل سوم را به ثمر برساند.
ارسال به دوستان
زنگ خطر برای نمایندگان فوتبال ایران در آسیا
کاهش سهمیه
عملکرد تیمهای ایرانی در لیگ نخبگان آسیا زنگ خطر را برای کاهش سهمیههای ۲ فصل آینده به صدا درآورده و در صورتی که استقلال و پرسپولیس وضعیت خود را تغییر ندهند، اتفاقات بدی رخ خواهد داد. طبق تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC)، رقابتهای آسیایی در فصل جدید مانند سالهای گذشته برگزار نشد و تیمهای باشگاهی در ۳ تورنمنت که شامل (لیگ نخبگان، لیگ قهرمانان و چلنج کاپ) میشود، رودرروی حریفان خود قرار گرفتند. سهمیه ایران برای رقابتهای لیگ نخبگان آسیا ۱+۲ بود که ۲ تیم پرسپولیس و استقلال تهران به عنوان قهرمان و نایبقهرمان فصل گذشته لیگ برتر مستقیما به مرحله گروهی لیگ نخبگان صعود کردند و تیم سپاهان راهی پلیآف شد که با قبول شکست مقابل الاهلی امارات نتوانست جواز حضور در مرحله گروهی لیگ نخبگان را کسب کند. به همین دلیل سپاهان که قهرمان جام حذفی شده بود راهی لیگ قهرمانان آسیا شد و تراکتور هم به عنوان دومین سهمیه ایران در این رقابتها حضور یافت. رنکینگ کشورهای آسیایی برای کسب سهمیه در رقابتهای مختلف بسته به عملکرد نمایندههای آنها در مسابقات است. ۲ تیم پرسپولیس و استقلال که در لیگ نخبگان آسیا حضور دارند نتایج خوبی در ۳ هفته ابتدایی مرحله گروهی کسب نکردهاند. استقلال بازی اول خود مقابل الغرافه را با پیروزی پشت سر گذاشت اما ۲ دیدار بعد خود مقابل السد قطر و النصر عربستان را واگذار کرد، پرسپولیس هم کار خود در آسیا را با شکست مقابل الاهلی عربستان آغاز کرد و در دیدار دوم شاگردان «گاریدو» در تهران با تساوی یک - یک مقابل پاختاکور متوقف شدند و در دیدار سوم هم بازی را به السد واگذار کردند تا آنها عملکرد ضعیفتری نسبت به استقلال در لیگ نخبگان داشته باشند. در جدول این مسابقات استقلال با ۳ و پرسپولیس با یک امتیاز در ردههای ششم و دهم قرار گرفتهاند. تیم سپاهان هم در لیگ قهرمانان آسیا در گروه C ضعیف ظاهر شده است و شاگردان مورایس تنها استقلال تاجیکستان را شکست داده و مقابل الوحدات اردن و الشارجه امارات دیدارهای خود را واگذار کردهاند. تراکتور تنها تیم ایرانی است که تاکنون همه بازیهای خود در آسیا را با پیروزی پشت سر گذاشته است. این تیم در گروه A با تیمهای الوکره قطر، موهان باگان هند و روشن تاجیکستان همگروه است که به دلیل عدم حضور نماینده هند برای بازی با تراکتور در ایران این تیم از جدول مسابقات از سوی AFC حذف شد تا این گروه برخلاف گروههای دیگر با ۳ تیم برگزار شود و تراکتور هم تاکنون هر 2 تیم الوکره و روشن را شکست داده است و با ۶ امتیاز در صدر جدول گروه خود قرار دارد. در جدول کشورهای غرب آسیا، ایران در پایان هفته سوم رقابتهای آسیایی با 990.60 امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفته و این در حالی است که قطر با فاصلهای اندک نسبت به کشورمان با 813.60 امتیاز در رده چهارم است. امتیاز کشورها بستگی به عملکرد نمایندگان آنها در رقابتهای آسیایی دارد و اگر تیمهای ایرانی نتوانند در آسیا نتایج خوبی کسب کنند و از آن طرف تیمهای قطری امتیازهای موجود را به دست آورند، جایگاه ۲ کشور در جدول غرب آسیا تغییر خواهد کرد و سهمیه ایران که اکنون برای لیگ نخبگان آسیا ۱+۲ است، در صورتی که جای خود را به قطر دهد به ۱+۱ در لیگ نخبگان برای سال ۲۷-۲۰۲۶ کاهش خواهد یافت که این خبر خوبی برای فوتبال ایران نخواهد بود. ارسال به دوستان
پول خرج کردنهای سعودی باعث آبادی باشگاهها و نابودی تیم ملی شد
علت اخراج مانچینی
پنجشنبه هفته گذشته فدراسیون فوتبال عربستان توافق خود را برای قطع همکاری با مانچینی اعلام کرد. سرمربی ایتالیایی در دوران حضورش در تیم ملی عربستان از بازیکنان متعددی استفاده کرد. ۴۴ بازیکن در دوره حضور روبرتو مانچینی، سرمربی ایتالیایی، در تیم ملی فوتبال عربستان بازی کردند. این بازیکنان در ۱۴ بازی رسمی و ۴ بازی دوستانه تحت هدایت سرمربی ایتالیایی به میدان رفتند. سالم الدوسری، وینگر و کاپیتان تیم، با بیشترین تعداد بازی و دقایق حضور، از جمله بازیکنان اصلی مانچینی بود. مانچینی در ۱۶ مسابقه به او اعتماد کرد و مجموعا ۱۳۳۷ دقیقه او را به میدان فرستاد. پس از او، عبدالرحمن غریب با ۱۵ بازی در رتبه دوم از لحاظ تعداد بازیها قرار دارد و علی البلیهی، مدافع تیم، با ۱۲۰۰ دقیقه حضور در ۱۲ بازی، از نظر تعداد دقایق در رتبه سوم است. تیم ملی عربستان در این دوره ۲۴ گل به ثمر رساند و ۱۸ گل دریافت کرد. صالح الشهری با ۴ گل بهترین گلزن این دوره بود و پس از او فراس البریکان با ۳ گل قرار دارد. ۱۰ بازیکن دیگر بقیه گلها را به ثمر رساندند، که از بین آنها، ۷ نفر هر کدام ۲ گل زدند. تیم عربستان به طور میانگین در هر بازی یک گل دریافت کرده و میانگین گلزنی آن نیز 1.3 گل در هر بازی بوده است. عبدالعزیز البیشی، وینگر تیم، با تنها یک بازی و مجموع ۱۳ دقیقه حضور، کمترین تعداد بازی و دقایق را در دوران حضور مانچینی داشته است. قطع همکاری با مانچینی پس از نتایج ضعیف تیم عربستان در مرحله نهایی مقدماتی جامجهانی آسیا انجام شد. عربستان در گروه سوم این مرحله، از ۴ بازی خود ۵ امتیاز کسب کرد. آنها با اندونزی ۱-۱ و با بحرین صفر - صفر مساوی کردند، تنها پیروزیشان را با نتیجه ۲ بر یک برابر چین برانکو به دست آوردند و با نتیجه ۲ بر صفر هم به ژاپن باختند. با این نتایج، عربستان در رتبه سوم گروه قرار گرفت و تنها به دلیل تفاضل گل، بالاتر از بحرین ایستاد. بر اساس قوانین، تیمهای اول و دوم گروه به طور مستقیم به جامجهانی ۲۰۲۴ صعود میکنند و تیمهای سوم و چهارم برای حضور در مسابقات تکمیلی به پلیآف میروند.
بیتردید هزینههای نجومی باعث باکیفیت شدن تیمهای باشگاهی سعودی شد اما طبیعتا وقتی ستاره بزرگ میآوری دیگر فرصت برای بازی ملیپوش سعودی نیست تا در باشگاه خودنمایی کند.
باید دید در ادامه و با حفظ این سیاست چه بلایی بر سر تیم ملی فوتبال عربستان میآید. مانچینی در روزهای آخر نسبت به این موضوع هشدار داد و گفت اکثر ملیپوشان تاثیرگذار ما در تیمهای باشگاهی خود نیمکتنشین هستند. همین دلیل تضعیف تیم ملی است.
ارسال به دوستان
نگاه
«شوخی و لطیفه» در حکم ابزار عملیات روانی
محمد رستمپور: تمسخر اقدامات و تحرکات رقیب، از گذشته به عنوان یک سنت و روش پرکاربرد در عملیات روانی مورد استفاده قرار گرفته است اما با آغاز جنگهای هیبریدی و تسری نزاع به میدانها و ساحتهای غیرنظامی، این روش شکلهای نوین و مبتکرانهای پیدا کرده و به ویژه در مقابله با اطلاعات گمراهکننده فریبکارانهترین نوع اخبار جعلی، کاربرد دارد. علاوه بر این، با تکثر رسانههای اجتماعی و بالا رفتن مراجعه به شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی، به ویژه افزون شدن تولیدات مردمی در رسانهها، «شوخی» به یکی از مهمترین واکنشها به رخدادها تبدیل شده است. از این جهت میتوان روزانه با شوخیهای جالب کلامی، متنی و ویدئویی پرشماری در شبکههای اجتماعی روبهرو شد که اتفاقا بدون هیچ گونه سازماندهی یا برنامهریزی، اهداف پیچیده شناختی دشمن را ناکار میکنند. دشمن در هر معرکهای، پیش و پس از هر گونه عملیات نظامی، به دنبال تسخیر ذهن مخاطبانی از جامعه ایرانی است تا بتواند نزاع را به میان صفوف جامعه بکشاند و در یک نگاه بلندمدت، پشتیبانی حیرتانگیز مردمی را از آنچه نظام سیاسی و هیات تصمیمگیر راهبردی بدان فرمان میدهد، کاهش دهد یا کوچکنمایی کند.
شوخی آنچنان اثری دارد که حتی میتواند بردی فراتر از مرزهای جغرافیایی پیدا کند و حتی ذهن مهاجمان را هم نسبت به ارزیابی موفقیت خود به اشتباه بیندازد. علاوه بر این، توان طنازی، نشاندهنده انعطافپذیری و تابآوری یک جامعه است. شوخی نشان میدهد امکان و حد سازگاری با یک وضعیت تا کجا عمق و ارتفاع دارد و در نتیجه همین قابلیت است که شوخی به عنوان یک ابزار عملیات روانی، به شکل آفندی و پدافندی مطرح شده و به جهت پتانسیل شوخی در اهرمسازی اجتماعی، به عنوان یک روش پربازده در عملیاتهای اطلاعاتی به کار گرفته شود.
طراحان شوخی و لطیفه به عنوان ابزار عملیات روانی معتقدند اعتبارزدایی از پروپاگاندا و خبر جعلی به دلیل دشواری راستیآزمایی و البته نیاز به گونهای از دانشمندی برای تحلیل واقعه، زمان میبرد و البته در رویدادهای گوناگون ممکن است مخاطب فراگیری پیدا نکند. با این حال، باید توجه داشت ساخت شوخی به دقت بالایی در جامعهشناسی نیاز دارد. شوخیهای پربازدید در شبکههای اجتماعی پس از حمله رژیم صهیونی به ایران همزمان حاوی ۲ پیام است: اولا از حساسیت جامعه نسبت به رویداد خبر میدهد.
هر قدر شوخیها بیشتر، متنوعتر و متفاوتتر باشد، نشانگر این است که گروههای بیشتری به واقعه واکنش داشتهاند. فراگیری این واکنش بویژه در شرایطی که جامعه با نوعی از سیاستگریزی روبهرو است، زنده بودن و پویایی جامعه را نشان میدهد و اثبات میکند سازوکارهای مشارکتجویی مردم در سیاست، دچار نقصانهای جدی است. ثانیا غیر از حساسیت، باید توجه داشت هر شوخی و لطیفهای بویژه در جامعه ایرانی، گیرایی و پذیرش ندارد و شکلی از چسبندگی اجتماعی برای اصابت به شوخی به گرانیگاه «توجه» نیاز است. اگر این چسبندگی اجتماعی اتفاقا در راستا و سوی هنجارهای رسمی باشد، نظام سیاسی توانایی بالایی در تثبیت گزارههای معنایی مطلوب خود داشته است. برای نمونه، بخش قابل اعتنایی از شوخیها پس از حمله شنبه اسرائیل به ایران، اطمینان به توان نظامی و بویژه قابلیت پدافندی جمهوری اسلامی ایران را منتقل میساخت. درست همان چیزی که سالیان سال است دشمنان ایران در پی القای مخالف آن یعنی ضعف نظامی ایران، در رادیوها، رسانهها و حسابها و صفحات کاربری مختلف وابسته هستند.
با این حال باید دانست شوخی و لطیفه مانند هر تاکتیک یا ابزار نظامی یا روانی، حد، اندازه و ظرفیت و البته کارکرد مشخصی دارد و نباید از آن به عنوان یک تاکتیک دائم و همگانی استفاده کرد. در غرب برای بهرهمندی بیشتر از شوخی، انجمنها یا شرکتهای خصوصی پرشمار تبلیغاتی وجود دارند که مبتنی بر شناخت سویهها و گرایشهایشناختی یک جامعه با تکیه بر اشتراکات فکری، به طراحی و ترسیم شوخی مبادرت میکنند. تولید، فرآوری و سازماندهی شوخی به عنوان یک تاکتیک، در کنار سایر تاکتیکها مثل تبیین روشنگرانه، صداقت و صراحت در اعلام صدمات و آسیبهاست که کارایی پیدا میکند. استفاده از شوخی به نوآوری و البته تساهل و رواداری نیاز دارد و نباید جای بیانیه رسمی یا برنامه تحلیلی و حتی سوگواری تصور شود، چرا که اساسا شوخیهای مختلف، مخاطبان گوناگون دارد و اتفاقا وجه تمایز شوخی با سایر تاکتیکها همین ویژگی است.
در نتیجه میتوان گفت به جای تمرکز بر ساخت شوخی، باید روی ارزیابی الگوهای سازنده شوخی تمرکز کرد و البته به توزیع آن کمک کرد. شوخی، خستگی ذهنی را میگیرد و به مقاومت در برابر بازیگری همچون رژیم صهیونی که در همه میدانهای جنگ هیبریدی، سرمایهگذاری هنگفتی کرده، تداوم میبخشد. اسرائیل به کمک آزمایشگاهها و مراکز افکارسنجی و اندیشکدههای اروپایی و آمریکایی همپا با شرکتها و محصولات تسلیحاتی ضدانسانی غربی، در قامت یک عنصر شریرِ بدذات کثیف کودککش ظاهر شده و مقاومت برای آنکه کارآمد باشد، باید زندگی بسازد و زندگی، به روانکنندههای ذهنی و فکری نیاز دارد تا بقا همچنان نیاز ضروری به نظر آید. جنگ در فضای هیبریدی، مرز جنگ و صلح را از بین میبرد و شوخی است که زندگی در جنگ را اثبات میکند.
ارسال به دوستان
یادداشت روز
نمایش ضعف؛ بازی حقارت
حمید ملکزاده*: در نخستین ساعات بامداد روز گذشته ارتش رژیم اشغالگر قدس به بهانه پاسخ به عملیات مشروع «وعده صادق 2» - که بر اساس ماده 51 منشور ملل متحد و در نتیجه اقدامات خصمانه این رژیم علیه حاکمیت ملی دولت جمهوری اسلامی ایران، شهروندان آن و فرماندهان جبهه مقاومت در محدوده سرزمینی ایران - اجرا شده بود، به برخی اماکن نظامی کشورمان حمله کرد. اصل اقدام اسرائیل علیه مراکزی در محدوده سرزمینی جمهوری اسلامی ایران چیزی نبود که نتوان آن را پیشبینی کرد. مقابله شجاعانه و موثر پدافند هوایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با این اقدام نامشروع و خصمانه رژیم، امکان پیشبرد اهداف برنامهریزی شده برای آن را از دستگاه تبلیغاتی رژیم صهیونیستی سلب کرد. با این حال این تنها موضوعی نیست که درباره حمله بامداد دیروز رژیم صهیونیستی به ایران میتوانیم بگوییم. برای اینکه بتوانیم فهم روشنتری از میزان ناکارآمدی این اقدام به دست بیاوریم، باید به آن روندی بازگردیم که مجموعه دستگاههای تبلیغاتی رژیم و سربازان فارسیزبانشان در طول یک ماه گذشته طی کرده بودند؛ یعنی باید روایت دقیقی از تلاشی که رژیم برای تصویرسازی و آمادهسازی این حمله، از نظر تبلیغاتی انجام داده بود را در مقابل خود قرار دهیم.
* عملیات روانی: ایران یا جمهوری اسلامی؟
درست از نخستین دقایق به اجرا درآمدن عملیات «وعده صادق 2» مجموعه دستگاه تبلیغاتی رژیم صهیونیستی یکجور عملیات روانی پیچیده را برای آماده کردن شرایطی که فکر میکردند برای پاسخ دادن به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران لازم است آغاز کردند. مهمترین بخش این عملیات روانی تلاش برای جدا کردن ایران از جمهوری اسلامی ایران بود. آنها سعی کردند این موضوع را به شکل گستردهای تبلیغ کنند که ایران و مردمش چیزی هستند و جمهوری اسلامی ایران چیز دیگری؛ مهمترین بازیگران این عملیات نخنما را بیشتر در میان اطرافیان باقیماندههای رژیم پهلوی میشد پیدا کرد. خط تبلیغی برجستهای که در این عملیات روانی میشد به وضوح مشاهده کرد از این قرار است: الف- ایران یک چیز و جمهوری اسلامی ایران چیز دیگری است؛ ب- مردم ایران منتظر فرصتی برای اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران هستند؛ پ- این فرصت را ارتش اسرائیل برای آنها فراهم خواهد کرد؛ ت- خلأ قدرت احتمالی بعد از اقدام اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران توسط باقیماندههای پهلوی پر میشود.
بر اساس این تصویر اینطور تبلیغ میکردند که مردم ایران که آماده براندازی حکومت هستند، تنها به بهانهای نیاز دارند - که ارتش رژیم صهیونیستی برایشان فراهم میکند - و شاهی که بنا بود بههمراه موشکهای صهیونیستی در ایران فرود بیاید.
این گزافهگویی تا جایی ادامه پیدا کرد که بعضی سربازان فارسیزبان رژیم صهیونیستی، به طور علنی در رسانههای خودشان، پیشنهادهایی درباره اهداف ارتش رژیم ارائه کردند. آنها انتظار داشتند تهاجم دشمن خارجی به کشور به صحنه جلوس ظفرمندانه آنها بر تخت پادشاهی تبدیل شود. با این وجود شب افتخاری که انتظار میکشیدند در نهایت برای آنها به یکجور روسیاهی ابدی در حافظه مردم ایران منتهی شد. در شبی که یک کلمه واحد، یعنی «جمهوری اسلامی ایران» به پشتوانه مردم و به وسیله مدافعان غیورش از کیان کشور و امنیت ملت بهخوبی دفاع کرد، برای دشمنان ایران و مردمش حقارتی ابدی به یادگار ماند که نمیشود آن را به سادگی از چهره آنها زدود.
این نخستین باری نیست که دشمنان ایران، با تدبیر قدرت عاقله جمهوری اسلامی ایران و حمایت مردمی که دل در گرو آن دارند، طعم تلخ حقارت ناشی از شکست را میچشند. امروز دیگر بازی حقارت برای ایشان به بخشی از روزمرّگیهای سیاسیشان تبدیل شده است: چه در اقدام علیه رژیم صهیونیستی و چه در دفاع از کیان ایران اسلامی در هر ۲ حالت نمایش ضعف و بازی حقارت برای دشمنان ایران تکرار میشود.
در جریان عملیات «وعده صادق 2»، در حالی که رسانههای صهیونیستی انتظار داشتند صبر استراتژیک ایران به ابزاری علیه انسجام داخلی در ایران و در میان اعضای مقاومت تبدیل شود؛ نمایش قدرت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در سراسر منطقه باعث ایجاد موجی از شادی، دلگرمی، انسجام و وحدت حول مفاهیم و ارزشهای بنیادین مقاومتی شد که موشکهای ایرانی به ارمغان میآوردند. در سراسر منطقه و در همه سرزمینهای اشغالی شوق و جشن و پایکوبی جریان داشت و چراغ سفیران صلح ایرانی در آسمان، برای آنها خاطراتی بهیادماندنی را رقم زد.
رژیم صهیونیستی و دلبستگانش حتی پیش از اینکه موشکهای ایرانی به زمین فرود بیایند چه در میدان و چه در ارواح مردمان منطقه بازنده بازی بودند.
برای ما «وعده صادق 2» نمایش قدرت و بازی عزت بود؛ ما، بدون توجه به دستاوردهای نظامی قابل توجه در «وعده صادق 2» در میدان، بازی حقیقت را به شکل دیگری روایت کرده بودیم. حقارت ناشی از این شکست، حتی قبل از انتشار عکسهای ماهوارهای، در سراسر منطقه و در همه جای جهان معلوم بود؛ داغ ننگی که در حمله بامداد دیروز رژیم صهیونیستی به ایران دوباره تکرار شد. این بار به شکلی آرامتر، به صورتی متینتر و در آرامش خواب مردمانی که تنها روز بعد از این تهاجم خصمانه و نامشروع، از جزئیات آن مطلع شدند. در تهران و شهرهای دیگر هیچ خبری از آنچه رژیم صهیونیستی انتظارش را میکشید نبود. پمپ بنزینها، خیابانها، مراکز شهری و در مجموع روند عادی زندگی روزمره ایرانیان به هیچ عنوان دچار اختلال ناشی از این هیاهوی پوچ نشد. هیچ کس، در هیچ جای منطقه کلاهی از سر برنداشت و تحلیلگرانی که معتقد بودند ایران در میان کشورهای منطقه منزوی است آبروی نداشتهشان را از دست دادند. رژیم صهیونیستی این بار هم جدا از حقارتی که بهخاطر توان قابل توجه مدافعان ایران تحمل کرد، در بازی تبلیغات نیز شکست خورد.
مساله مهمی که درباره این موضوع باید در ذهن داشته باشیم این است که نباید تنها به این دستاوردها اکتفا کنیم. مناقشه میان ایران و رژیم صهیونیستی مناقشهای است که هنوز در جریان است. نه باید در بزرگنمایی دستاوردهایمان افراط کنیم و نه باید آنها را کوچک بشماریم. همینطور باید این نکته را در نظر داشته باشیم که در مواجهه با موضوعاتی که به جنگ مربوط میشود حفظ وحدت داخلی و توجه به اعلانات و اعتماد به تصمیمات مقامات رسمی و تصمیمگیران اصلی در کشور از اهمیتی فوقالعاده برخوردار است. جمهوری اسلامی ایران پیشتر نشان داده در برخورد با متجاوزان به حریم ایران و ناقضان امنیت ایرانیان به هیچ عنوان کوتاهی نخواهد کرد. در ادامه این مسیر با حفظ وحدت، انسجام و سرلوحه قرار دادن اصل منافع ملی باید در کنار هم و نیروهای مسلح کشورمان باشیم.
پژوهشگر اندیشههای سیاسی *
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|