|
مادورو: از نبرد نمیترسیم
رئیسجمهوری ونزوئلا در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: ما خواهان جنگ نیستیم. ما خشونت نمیخواهیم. ما تروریسم نمیخواهیم اما از نبرد نظامی نمیترسیم و به دنبال تضمین صلح هستیم. نیکلاس مادورو ادامه داد: دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا متقاعد شده که میتواند به آسانی وارد ونزوئلا شود. ایالات متحده نیروی مزدور برای حمله به ونزوئلا جمع میکند.
ارسال به دوستان
پیشتاز نامزدهای دموکرات: نخستین رئیسجمهور یهودی آمریکا میشوم
خیز سندرز برای جلب آرای یهودیان
گروه بینالملل: برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت که در انتخابات مقدماتی دموکراتها برای رقابتهای ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در ایالت آیووا نفر دوم و در نیوهمپشایر نفر اول شده، تلاش جدیدی را برای رأیآوری با تکیه بر استفاده از یهودی بودن خود آغاز کرده است.
سندرز گفت: نخستین رئیسجمهور یهودی آمریکا میشوم.
وی با انتشار ویدئویی از تبدیل شدن به نخستین رئیسجمهوری یهود ایالات متحده سخن گفته و به موضوعاتی چون تغییرات اقلیمی، هولوکاست و حوادث اخیر که رنگ و بوی یهودستیزی دارد، پرداخته است.
سندرز با مطرح کردن بحث دین خود به دنبال جذب آرای یهودیان آمریکا به سود خویش است. وی اگرچه انتقادات تند و تیزی را به عملکرد صهیونیستها وارد آورده اما امیدوار است بهواسطه یهودی بودنش بتواند آرای همکیشان خود را جلب کند.
جمعیت جامعه یهودیان آمریکا 5 میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تخمین زده میشود که نزدیک به 5/2 درصد از کل جمعیت آمریکا را در بر میگیرند اما دانشگاه برندایس در ایالت ماساچوست آمریکا اعلام کرده بر اساس تحقیقات انجام شده آنها، جمعیت یهودیان آمریکا بیش از 7 میلیون نفر است. یهودیان آمریکا بیشتر در شهرهای نیویورک، میامی، لسآنجلس، فیلادلفیا، شیکاگو، سانفرانسیسکو، بوستون، بالتیمور و واشنگتن دیسی سکونت دارند.
* چرا آرای یهودیان مهم است؟
با وجود شمار اندک جامعه یهودیان آمریکا اما تاریخ نشان داده شمار آرای این جامعه در برد و باخت نامزدهای ریاستجمهوری آمریکا تاثیر داشته است. به طور نمونه پیروزی فرانکلین روزولت، رئیسجمهوری آمریکا (۱۹۴۵-۱۹33) که 2 دوره برنده شد، با آرای ۸۲ تا ۹۰ درصدی یهودیان همراه بود.
همچنین هری ترومن که در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا ۱۹۴۸ برنده شد، آرای ۷۵ درصد یهودیان آمریکا را همراه داشت. جان افکندی نیز سال ۱۹۶۲ آرای ۸۲ درصد رأیدهندگان یهودی را به خود اختصاص داده بود. جیمی کارتر هم سال ۱۹۷۶ میلادی توانسته بود آرای ۷۱ درصد جامعه یهودیان را کسب کند اما در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۹۸۰ میلادی با ریزش آرای یهودیان و رسیدن به ۴۵ درصد آرا، شکست خورد.
بیل کلینتون نیز در هر دو دوره انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سالهای ۱۹۹۲ و ۱۹۹۶ توانسته بود ۸۰ و ۷۸ درصد آرای رایدهندگان یهودی آمریکایی را کسب کند.
همچنین باراک اوباما در هر دو انتخابات ریاستجمهوری آمریکا سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ میلادی که برنده شد، ۷۸ و ۶۸ درصد جامعه یهودیان به او رای دادند.
هیلاری کلینتون در این زمینه یک مورد استثنا بود و با وجود آنکه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا آرای مردمی بالایی را نسبت به رقیب جمهوریخواه خود کسب کرد و ۷۱ درصد رأیدهندگان یهود به او رای داده بودند، از رقیبش دونالد ترامپ شکست خورد.
* حضور گسترده یهودیان در مراکز علمی آمریکا
با وجود آنکه جامعه یهودیان درصد اندکی از کل جمعیت آمریکا را تشکیل میدهند اما طبق مطالعات موسسه هیلل (Hillel) که یکی از بزرگترین نهادهای یهودیان در جهان است، شمار یهودیان در دانشگاه هاروارد و دانشگاه پنسیلوانیا ۳۰ درصد کل دانشجویان این دو دانشگاه را تشکیل میدهد، همچنین در دانشگاه جرج واشنگتن و دانشگاه کرنل آمریکا دانشجویان یهودی به ترتیب ۳۱ و ۲۵ درصد شمار کل دانشجویان این دانشگاهها هستند.
* یهودی منتقد اسرائیل
یهودی بودن سندرز اما نتوانسته صهیونیستها را به حمایت از وی متقاعد کند. وی نیز در زمره مشهورترین سیاستمداران آمریکا در انتقاد از اسرائیل است و همواره گفته: مخالفت با اسرائیل به منزله یهودیستیزی نیست.
با وجود سرسپردگی هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا به اسرائیل، صهیونیستها معتقدند هیچ رئیسجمهوری در چند دهه اخیر آمریکا به اندازه ترامپ به تحقق اهداف صهیونیستها کمک نکرده است. همین موضوع هم سبب شده صهیونیستها تلاش فراوانی برای پیروزی ترامپ انجام دهند.
اگر نظرسنجیهای انجام شده در ایالتهای مختلف آمریکا را بررسی کنیم، در اردوگاه دموکراتها برنی سندرز بیش از دیگران شانس معرفی به عنوان کاندیدای نهایی دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری را دارد. سندرز مانند همه سیاستمداران آمریکا تردیدی درباره دفاع از اسرائیل ندارد اما در برخی موارد مثل شهرکسازیها یا موضوع صلح ادعایی آمریکا، انتقاداتی هم به اسرائیل دارد. همین موضوع بهانهای شد تا روزنامه صهیونیستی هاآرتص هفته پیش در گزارشی به بررسی سیاست شورای امور عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) علیه برنی سندرز بپردازد. هاآرتص نوشت: پس از اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، حمایت از حق حاکمیت اسرائیل بر جولان، درخواست از تشکیلات خودگردان فلسطین در متوقف کردن حمایت از خانواده مبارزان فلسطینی و هماکنون حمایت از طرح صلحی که بشدت به نفع اسرائیل است، هیچ فضایی برای دموکراتها باقی نگذاشته تا به رقابت با وی برای کسب عنوان دوست اسرائیل بپردازند. در ادامه گزارش هاآرتص آمده است: در دورهای که به انتخابات آیووا منتهی میشد، گروه «دموکراتهای حامی اسرائیل» که عمری یک ساله دارند، به طور گستردهای در راستای از دور خارج کردن برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت از رقابتها فعالیت کردند.
***
[رشد آرام بلومبرگ]
برنی سندرز همچنان نفر اول اردوگاه دموکراتهاست. با این حال اما جایگاه نفر دوم دموکراتها همچنان در نوسان است. قبل از شروع انتخابات داخلی در آیووا، جو بایدن، معاون باراک اوباما در برخی ایالتها اول و در برخی نظرسنجیها دوم بود اما بعد از انتخابات نیوهمپشایر و آیووا جایگاه وی بشدت سقوط کرد و اگرچه همچنان لابی قدرت حزب دموکرات او را دارای شانس میداند اما وی در نظرسنجیها دیگر جایگاه مناسبی ندارد. نفر دوم نظرسنجیها اما بین بوتیجیج و بلومبرگ در نوسان است. میلیاردر بزرگ آمریکا حالا به کمک ولخرجیهای شگفتانگیز خود در حال کسب محبوبیت در میان حامیان دموکراتهاست. وی لااقل فعلا در نوادا نفر دوم دموکراتهاست و همین هم سبب شده امروز برای اولین بار در مناظره دموکراتها حاضر باشد. در آستانه انتخابات انجمنهای درونحزبی دموکراتها در ایالت نوادا که قرار است 10 اسفندماه برگزار شود، نتایج جدیدترین نظرسنجیها نشان میدهد برنی سندرز با کسب 31 درصد آرا همچنان از دیگر نامزدهای انتخابات پیشی گرفته است. مایکل بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک هم بعد از برنی سندرز در جایگاه دوم نامزدهای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا قرار دارد. طبق این نظرسنجی تقریباً یکسوم دموکراتها و طرفداران احزاب مستقل که تمایلهایی به حزب دموکرات دارند که حدود ۳۱ درصد میشوند، در نظرسنجیهای انجام گرفته اعلام کردند از سندرز حمایت میکنند و ۱۹ درصد رأیدهندگان نیز تصریح کردند اگر همین امروز انتخابات برگزار شود، از بلومبرگ حمایت میکند. بلومبرگ در دقیقه ۹۰ به رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا پیوست. این میلیاردر آمریکایی کمپین تبلیغاتی بسیار وسیع و گستردهای را در فیسبوک و اینستاگرام به راه انداخته است. گزارشها حاکی از آن است بلومبرگ دیروز صلاحیت شرکت در نهمین مناظره نامزدهای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا را که قرار است امروز در لاسوگاس ایالت نوادا برگزار شود، به دست آورد. این اولین حضور شهردار سابق نیویورک در مناظره دموکراتهاست و پیش از این از شرکت در این مناظرهها خودداری میکرد و حالا باید با دیگر رقبای انتخاباتی خود یعنی برنی سندرز، جو بایدن، الیزابت وارن، ایمی کلوبچار و پیت بوتیجیج مناظره و بحث کند. بلومبرگ پیش از این، ضمن انتقاد از سندرز و دیگر نامزدهای دموکرات، تأکید کرده بود اعضای حزب دموکرات باید با یکدیگر برای شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا متحد شوند. سندرز هم درباره بلومبرگ گفته بود: حقیقت ساده این است که شهردار بلومبرگ با تمام پول و ثروت خود، هیچ نوع انرژیای برای شکست دونالد ترامپ در رأیدهندگان ما ایجاد نمیکند. بنا به گفته استیو بانون، استراتژیست ارشد سابق کاخ سفید، بلومبرگ یکی از حامیان اصلی استیضاح ترامپ بوده و بیش از ۱۱۰ میلیون دلار در حمایت از دموکراتهای کنگره در فرآیند استیضاح ترامپ هزینه کرده است. نتایج جدیدترین نظرسنجیها نشان میدهد بایدن با کسب ۱۵ درصد در جایگاه سوم قرار دارد و وارن با ۱۲ درصد، کلوبچار با ۹ درصد و بوتیجیج با ۸ درصد آرا در جایگاههای بعدی قرار گرفتهاند.
ارسال به دوستان
هشدار صریح وزیر خارجه عراق به مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی:
عراق نباید محلی برای حمله به دیگر کشورها باشد
گروه بینالملل: بعد از ترور سردار سلیمانی، ابومهدی المهندس و همراهانشان توسط آمریکا، موج گستردهای از آمریکاستیزی در عراق بهوجود آمد که در نهایت سبب تصویب طرح اخراج ارتش آمریکا از عراق شد.
با وجود مخالفت ترامپ و خط و نشان کشیدن پمپئو برای دولت بغداد، برگزاری تظاهرات چند میلیون نفری علیه حضور آمریکا و سردادن شعارهای ضدآمریکایی، سبب شد آمریکاییها به دنبال استقرار ناتو در عراق به جای حضور مستقل خود باشند.
در کنفرانس امنیتی مونیخ هم دبیرکل ناتو مدعی موافقت مقامات عراقی با حضور ناتو در عراق شد. آنچه تاکنون مشخص شده اینکه عراقیها به دنبال گذاشتن قیدوبندهای شدید برای حضور آنها در کشورشان برای مبارزه با داعش هستند که حمله نکردن از عراق به کشورهای دیگر در رأس این قیود است.
همین موضوع هم محور دیدار وزیر خارجه عراق با مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی بود که در آن طرف عراقی گفت: مخالف استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای دیگر هستیم.
بنا بر گزارشها، محمدعلی الحکیم، وزیر خارجه عراق دیروز با ژوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی دیدار و گفتوگو کرد. در بیانیه وزارت خارجه عراق آمده است، در این دیدار که در مونیخ آلمان انجام شد، الحکیم از اتحادیه اروپایی خواست به حمایتهای خود در بازسازی مناطق آزادشده و تکمیل اجرای پروژههای اتحادیه اروپایی در بخش رشد و توسعه عراق که در کنفرانس سال 2018 کویت ارائه شد، ادامه دهد. محمدعلی الحکیم همچنین بر اهمیت احترام به حاکمیت عراق از سوی همه طرفها و رد استفاده از خاک این کشور برای حمله به هر کشوری تاکید کرد و خواستار حمایت از تلاشهای عراق برای تبدیل شدن به عامل ثبات و توافق در منطقه و جهان شد.
برهم صالح، رئیسجمهور عراق نیز پیشتر گفته بود که کشورش تحت هیچ شرایطی اجازه استفاده از پایگاههای عراق را برای حمله نظامی به کشورهای همسایه نخواهد داد.
* تقدیر تروریستها از مسؤولان اقلیم کردستان عراق!
با وجود درخواستهای مکرر مردم عراق برای اخراج سربازان آمریکایی از کشورشان، مقامات اقلیم کردستان در یک ماه گذشته چند دیدار با مقامات آمریکایی داشتهاند. بعد از دیدار بارزانیها با سفیر آمریکا در عراق، سرکنسول آمریکا در عراق، وزیر خارجه آمریکا، هیأت بلندپایه کنگره، مقامات ارشد سنا و دهها مقام ارشد دولتی دیگر، اینبار یکی دیگر از بارزانیها با فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه دیدار کرد. نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان و جیمز جفری، فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه، درباره تحولات اخیر در منطقه خاورمیانه با هم گفتوگو کردند. بارزانی در این دیدار، از حضور و ایفای نقش نیروهای آمریکایی و بینالمللی در سوریه تقدیر کرد و بر لزوم همکاری و هماهنگی همه این عوامل جهت یافتن راهحلی سیاسی و آشتیجویانه تأکید کرد. رئیس اقلیم کردستان و فرستاده ویژه آمریکا، در بخش دیگری از این دیدار، درباره آخرین تحولات عراق و تلاش برای تشکیل کابینه جدید عراق و موضع مثبت اقلیم کردستان درباره باقی ماندن نظامیان آمریکایی در عراق به بحث و تبادلنظر پرداختند. نماینده آمریکا بارها از بارزانی بهخاطر حمایت مستقیم از دولت آمریکا تقدیر کرد و مقامات حکومت اقلیم کردستان را متحد واقعی و مورد اعتماد آمریکا در منطقه خواند.
چراغ سبز مقامات اقلیم کردستان به آمریکاییها برای ادامه حضور در این منطقه سبب شده مقامات آمریکایی از احداث پایگاههای جدید خود در این منطقه خبر دهند.
* بیش از 2 هزار ایزدی در چنگ داعش
دفتر نجات ربودهشدگان ایزدی مورد تایید سازمان ملل، در جدیدترین گزارش خود درباره قربانیان ایزدی جنایات داعش اعلام کرد: جمعیت این اقلیت دینی در عراق به ۵۵۰ هزار نفر میرسد. شمار آوارگان طی حمله داعش از سوم آگوست ۲۰۱۴، ۳۶۰ هزار نفر است. در گزارش دفتر نجات ربودهشدگان ایزدی، شمار کشتههای ایزدی در روزهای نخست حمله داعش به سنجار، به هزار و ۲۹۳ نفر میرسد و بر اساس آمار موجود، ۲ هزار و ۷۴۵ نفر در جریان حمله داعش به عراق، یتیم شدند. علاوه بر گورهای فردی، تاکنون ۸۱ گور جمعی متعلق به ایزدیها کشف شده است. ۶۸ مقبره و مرقد دینی نیز منفجر شده است. بر اساس این گزارش، بیش از ۱۰۰ هزار نفر از ایزدیها به خارج از عراق مهاجرت کردهاند و ۶ هزار و ۴۱۷ نفر از جمله ۳ هزار و ۵۴۸ زن و دختر و ۲ هزار و ۸۶۹ مرد و پسربچه، از سوی داعش ربوده شدند. در این میان، ۳ هزار و ۵۳۰ نفر از دست داعش نجات یافتهاند که هزار و ۱۹۹ نفر آنها زن و ۳۳۹ تن از آنها مرد بودند. شمار کودکان دختر ربوده شده، هزار و ۴۱ نفر و شمار کودکان پسر به ۹۵۱ تن میرسد. بر اساس این آمار، هنوز ۲ هزار و ۸۸۷ ایزدی ربوده شده در دست داعش اسیرند که هزار و ۳۰۸ نفر آنها زن و هزار و ۵۷۹ نفر آنها مرد هستند.
* پشتپرده فشار آمریکا به حشدالشعبی
محمد البلداوی، نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق، از تحرکات آمریکا برای استقرار فلسطینیها در استانهای غربی عراق از طریق دور کردن نیروهای حشدالشعبی از این مناطق، خبر داد. وی در گفتوگو با پایگاه خبری المعلومه تصریح کرد: آمریکا برای دور کردن حشدالشعبی از استانهای غربی عراق بویژه استان الانبار برنامهریزی میکند و هدف آن، ایجاد بستری مناسب برای اسکان فلسطینیها در داخل عراق است. آمریکا تلاش میکند مساحت زیادی از صحرای الانبار را برای انتقال خانوادههای فلسطینی مهیا کند. البلداوی افزود: آمریکا به همراه گروههای سنی و کرد همسو با خود، برای دور کردن حشدالشعبی از مناطق غربی عراق تلاش میکند و به دنبال ایجاد گروههای جدید طایفهای در خدمت اهداف خود، در این مناطق است. حضور حشدالشعبی در این مناطق، مانع اجرای معامله قرن و ایجاد موطنی جدید برای خانوادههای فلسطینی است. کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز پیشتر درباره حمایت آمریکا از برخی شخصیتهای سیاسی و گروهها برای فشار بر دولت فدرال و انحلال حشدالشعبی هشدار داده بود. آذرماه گذشته و پیش از رونمایی از طرح صلح آمریکا موسوم به معامله قرن، عزت الشابندر، نماینده سابق پارلمان عراق فاش کرد که رژیم صهیونیستی و امارات طرحی را برای جدا کردن استان الانبار عراق به منظور اسکان آوارگان فلسطینی در راستای اجرای معامله قرن در دست اجرا دارند.
ارسال به دوستان
اشرف غنی در ریاستجمهوری ماندگار شد
سرانجام پس از ۴ ماه از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری افغانستان، دیروز نتایج آن اعلام شد. بر اساس اعلام رئیس کمیسیون انتخابات افغانستان اشرف غنی با کسب 6/50 درصد آرا پیروز این انتخابات شد. همچنین بر اساس اعلام این کمیسیون، عبدالله عبدالله با کسب ۷۲۸۴۱ رأی، 52/39 درصد آرا را به خود اختصاص داد. چهارمین انتخابات ریاستجمهوری افغانستان با مشارکت کمتر از ۳ میلیون نفر از شهروندان این کشور در تاریخ ۲۸ مهر برگزار شد. اعلام نتایج چهارمین انتخابات ریاستجمهوری افغانستان 2 بار به دلیل مشکلات فنی و عدم اجازه بازشماری آرا در چندین ولایت افغانستان به تعویق افتاده بود.
* عبدالله: نتایج تقلبی را نمیپذیریم
عبدالله عبدالله، رقیب اصلی محمد اشرف غنی، رئیسجمهور فعلی افغانستان، دقایقی پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاستجمهوری افغانستان، به اعلام این نتایج واکنش نشان داد. در همین ارتباط، عبدالله عبدالله با اشاره به نتایج اعلام شده از سوی کمیسیون مستقل انتخابات که در آن محمد اشرف غنی، به عنوان پیروز نهایی انتخابات ریاستجمهوری اخیر عنوان شده، گفت: در جلسه با شورای انسجام مجاهدین اعلام کرده نتیجه تقلبی را نمیپذیریم و تنها نتیجه آرای پاک و شفاف برای ما قابل قبول است. به گفته عبدالله عبدالله، شرکتکنندگان در جلسه اخیر نیز حمایت همهجانبه خود را از ریاست اجرایی و مواضع آن درباره رسیدگی به شکایات و شفافیت انتخابات اعلام کردهاند.
* توافق آمریکا و طالبان نهایی شد
رئیس اجرایی دولت افغانستان در سخنانی خطاب به شورای وزیران این کشور اظهار کرد توافق صلح میان طالبان و آمریکا «نهایی شده است». به گزارش پایگاه خبری «طلوع»، عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت افغانستان اظهار امیدواری کرد پیشرفت اخیر در فرآیند صلح مربوط به این کشور ادامه پیدا کرده و وارد مرحله مذاکرات بین افغانی شده و سپس منجر به صلح پایدار در افغانستان شود. این در حالی است که زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در فرآیند صلح و آشتی افغانستان توئیتی درباره پیشرفت در روند صلح افغانستان منتشر و به موضوع توافق [کاهش خشونت میان آمریکا و طالبان] اشاره کرد اما در عین حال گفت، هنوز دستیابی به موفقیت را نمیتوان تضمین کرد.
ارسال به دوستان
جاسوس لبنانی: موساد با من مثل سگ ولگرد رفتار میکند
یک جاسوس کهنهکار لبنانیالاصل که سالها برای رژیم اسرائیل جاسوسی کرده بود، حالا با بیتفاوتیهای موساد به او، خبرساز شده است. روزنامه «تایمز آو اسرائیل» فاش کرد، «بنیامین فیلیپ» (نام مستعار) ۹ سال برای موساد فعالیت کرده و در جنگ با حزبالله لبنان با این سازمان همکاری داشته است. او پس از شناسایی 2 سال را در زندان گذراند و پس از آن در سال ۲۰۱۵ به یک کشور در شرق آسیا رفت و پیش از آنکه با خطر اخراج از این کشور و انتقال به لبنان مواجه شود، 2 سال نیز در این کشور زندگی کرده است. این روزنامه درباره این جاسوس لبنانی اسرائیل آورده است: فیلیپ که اکنون به دنبال پناهندگی در یک کشور اروپایی است، میگوید اسرائیل، که از ۲۰۱۱ تاکنون به آن در جنگ با حزبالله کمک کرده، از پذیرش او سر باز میزند و حتی به تماسهای تلفنی و ایمیلهایش نیز پاسخ نمیدهد و تنها در ماه دسامبر پاسخی از اداره دادرسی اسرائیل با این مضمون دریافت کرده است که: شکایت شما را به اطلاع نیروهای امنیتی رساندیم. طبق این گزارش، فیلیپ میگوید عاشق اسرائیل است اما موساد و دولت این رژیم با او مانند یک «سگ ولگرد» برخورد میکنند. وی همچنین از سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی و دولت این رژیم درخواست کرده است او را نجات داده و رهایش نکنند. «تایمز آو اسرائیل» در ادامه نوشت: فیلیپ میگوید اگر به لبنان بازگردانده شود، ممکن است با دهها سال حبس مواجه شود و اگر موفق به پناهندگی در اروپا نشود به شکل جدی به خودکشی فکر میکند. جاسوس اسرائیل در گفتوگو با رسانه مذکور تأکید کرد: من یک همجنسگرا هستم. 2 سال را در زندان گذراندم و میتوانم تحقیری را که میتواند در صورت بازگشتم به لبنان اتفاق بیفتد تصور کنم.
بیتفاوتی صهیونیستها به جاسوسان سابق خود اتفاق تازهای نیست. هر جاسوس از نگاه موساد تاریخ مصرفی دارد که بعد از انقضا، زنده و مرده آنها برای موساد فرقی ندارد و چهبسا مردهشان بهتر از زنده بودن آنهاست. نکته جالبتر اینکه بعد از گیر افتادن این جاسوسها، موساد نهتنها سکوت پیشه میکند، بلکه حتی هرگونه ارتباط میان خود و این جاسوسان را تکذیب میکند. در ماجرای ترور دانشمندان هستهای ایران نیز این اتفاق تکرار شد و آنها پس از اعتراف به ترور دانشمندان هستهای کشور، با سکوت اسرائیل مواجه و در نهایت سرنوشتی بهتر از اعدام نیافتند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ترامپ: فریبکاری اوباما را ببینید
یک توئیت باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا درباره شکوفایی اقتصادی و اشتغالزایی در دوران وی سبب واکنش تند دونالد ترامپ، رئیسجمهوری فعلی این کشور شد. روسایجمهوری آمریکا معمولا در انظار عمومی از یکدیگر انتقاد نمیکنند و بیشتر از روندهای سابق انتقاد میکنند ولی این بار ترامپ رسما اوباما را به فریبکاری متهم میکند. باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا روز دوشنبه در توئیتی عکسی از آنچه ظاهرا امضایش بر پای یک بسته تحریک رشد اقتصادی موسوم به «قانون بازیابی اقتصادی» را نشان میداد منتشر کرد؛ قانونی که در فوریه 2009 از سوی اوباما امضا شد. اوباما در متن همراه با این عکس نوشت: «11 سال پیش در چنین روزی و در حوالی اوج بدترین رکود اقتصادی چند نسل گذشته، من قانون بازیابی اقتصادی را امضا کردم و راه را برای بیش از یک دهه رشد اقتصادی و طولانیترین روند اشتغالزایی در تاریخ آمریکا هموار کردم». با این حال ترامپ با انتشار توئیتهایی به این صحبتهای اوباما واکنش نشان داد و بشدت به وی تاخت. رئیسجمهور آمریکا در توئیتهایش نوشت: «آیا جدیدترین فریبکاری را شنیدهاید؟ اوباما حالا دارد تلاش میکند اعتبار شکوفایی اقتصادی که در دولت ترامپ رخ میدهد را به خودش اختصاص دهد. ترامپ عنوان کرد: اوباما ضعیفترین بازیابی اقتصادی را از زمان رکود بزرگ اقتصادی رقم زد. او ادامه داد: من مجبور شدم ارتشمان را که کاملا از منابع تهی شده بود بازسازی کنم. نرخ اعتبارات فدرال را بالا ببرم و مالیاتها و قوانین را کاهش دهم. اگر دموکراتها در سال 2016 در انتخابات ریاستجمهوری پیروز میشدند آمریکا هماکنون درگیر یک رکود اقتصادی بزرگ و مصایب نظامی بود. هنوز بهترینها در راه هستند. آمریکا را با عظمت نگاه دارید!»
***
خیز رئیس سیاست خارجی پارلمان آلمان برای کسب قدرت
نوربرت راتگن، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان برای ورود به رقابت رهبری حزب اتحاد دموکرات- مسیحی که در گذشته رهبری آن در دست آنگلا مرکل بود، آماده میشود. اوایل همین ماه آنگرت کرامپ کارنباوئر، رهبر کنونی محافظهکاران اتحاد دموکرات- مسیحی (CDU) اعلام کرد پایان همین سال میلادی کنارهگیری میکند و به دنبال صدراعظمی نیست. کرامپ کارنباوئر در سال ۲۰۱۸ به این سمت انتخاب شد؛ پس از آنکه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت قصد ندارد برای رهبری این حزب نامزد شود. نوربرت راتگن بین سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ وزیر محیطزیست، حفظ طبیعت و امنیت هستهای بود و بین سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۹ معاون حزب اتحاد دموکرات - مسیحی شد.
***
تأسیس مقر دفتر ضدترور سازمان ملل در قطر
دولت قطر و سازمان ملل یادداشتتفاهمی را در زمینه تقویت همکاری در راستای مبارزه با تروریسم امضا کردند. مجلس شورای قطر به نمایندگی از دولت این کشور یادداشتتفاهمی را با سازمان ملل با هدف ایجاد چارچوب همکاری برای تقویت نقش پارلمانها در مقابله با تروریسم و شرایط مربوط به آن و نیز پیشبرد همکاری دوجانبه در زمینههای مهم و مورد توجه امضا کرد. این یادداشتتفاهم که در دفتر ضدترور سازمان ملل در نیویورک امضا شد، شامل ورود مجلس شورای قطر و سازمان ملل به تمهیدات مستقیم برای تاسیس دفتر برنامههای ضدترور سازمان ملل است و این امر به معنای مشارکت پارلمانی در ممانعت و مبارزه با تروریسم بوده که دفتر آن در کشور قطر است.
***
احتمال برقراری پرواز مستقیم اسرائیل به عربستان
میکی زوهر، رئیس فراکسیون لیکود در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) از احتمال برقراری پرواز مستقیم از اراضی اشغالی به عربستان سعودی خبر داد. شبکه خبری «روسیاالیوم» به نقل از زوهر گزارش داد تلاش خواهد کرد مسلمانان حاضر در اراضی اشغالی فلسطین، بتوانند با پروازهای مستقیم، از تلآویو عازم عربستان شوند، نه از طریق اردن. وی تأکید کرد در این زمینه، پیشرفتهایی نیز حاصل شده است و این مسأله، با مداخله بنیامین نتانیاهو حل خواهد شد. این مسؤول اسرائیلی ابراز امیدواری کرد نتانیاهو شخصا مسؤولیت پیگیری این موضوع مهم را برعهده گیرد تا هرگونه مانعی را از سر راه این مسأله بردارد. زوهر با این ادعا که حزب لیکود، مؤید آزادی عبادت و ادیان است، مدعی شد تلاش خواهد کرد با همکاری نتانیاهو، با مسؤولان سعودی تماس برقرار کند؛ زیرا نتانیاهو موفق شده است تماسهای نزدیکی با سعودی داشته باشد. منابع دیپلماتیک عربی 18 بهمنماه به روزنامه اسرائیلی «اسرائیل هیوم» گفتند گفتوگوهایی با وساطت آمریکا بین ریاض و تلآویو در حال انجام است که ممکن است در نهایت به دیدار نتانیاهو و بنسلمان در قاهره یا منامه منجر شود.
***
آغاز رزمایش نظامی مشترک روسیه و بلاروس
نیروهای هوابرد روسیه و نیروهای عملیات ویژه بلاروس از روز دوشنبه رزمایش نظامی مشترکی را در منطقه پسکوف آغاز کردند. رومان ساموخین، معاون فرمانده نیروهای هوایی پسوف در بیانیهای اعلام کرد: طی این رزمایش، نیروها باید شماری از ماموریتهای تمرینی را به پایان برسانند، از جمله فرود با چتر، به دست گرفتن کنترل مکانها و همچنین عملیات دفاعی.
***
بازداشت ۲۲۸ نفر در ترکیه
دادستانهای ترکیه دیروز قرار بازداشت ۲۲۸ نفر را به اتهام ارتباط با فتحالله گولن، سیاستمدار منتقد دولت صادر کردند. این خبر را منابع امنیتی اعلام کردند. دادستانهای ازمیر دستور بازداشت ۱۰۱ گروهبان و ۵۶ سرباز بازنشسته یا اخراجی را صادر کردند. منابع امنیتی گزارش دادند عملیات بازداشت این افراد در ۴۳ منطقه انجام شد. در آنکارا نیز ۷۱ نفر از جمله ۳۳ مقام نظامی بازداشت شدند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|