|
جنگ یمن پروژه مشترک سعودیها و صهیونیستهاست
حسن ایرلو، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن در صفحه توئیتر خود نوشت: پیام روشن است. بعد از آشکار شدن اهداف جنگ علیه یمن و پروژههای سعودی مرتبط با رژیم صهیونیستی و تروریسم داعشی معلوم شد برنامه و پروژه یکی است. دیگر از هیچ کس مخفی نیست که پشت تجاوز ۶ ساله علیه ملت یمن طمعورزیهایی وجود دارد.
ارسال به دوستان
قالیباف در جلسه علنی مجلس گفت زندگی و معیشت مردم را نباید به پیروزی یا شکست کسی در کاخ سفید گره زد
مسأله پاستور است نه میشیگان
گروه سیاسی: با اعلام نتیجه انتخابات آمریکا و پیشتازی جو بایدن، دولت روحانی بهرغم اظهار بیتفاوتی اولیه نسبت به آن، حالا تلاش میکند این انتخابات را به موضوع محوری فضای داخلی کشور تبدیل کرده و با بیم و امید، معیشت مردم و اقتصاد کشور را به انتخابات آمریکا پیوند بزند.
به گزارش «وطن امروز»، با وجود اینکه اشتباه بودن گره زدن مصالح و منافع ملی کشور به امری که کنترل آن در اختیار کشورمان نیست مسالهای بدیهی است اما بروز نشانههایی از پیروزی بایدن دموکرات در انتخابات، رئیسجمهور را مجددا به وادیای کشاند که با آن رویکرد کار خود را در پاستور آغاز کرد؛ گرهزدن حداکثری مسائل کشور به سیاست خارجی و خوشبینی نسبت به تغییر در واشنگتن.
این در شرایطی است که شرطی کردن اقتصاد کشور به امور بیرونی تا جایی پیش رفت که پیگیری انتخابات این دوره آمریکا و آرای الکترال ایالتهای چرخشی توسط افکار عمومی و محافل اقتصادی کشور، حتی دستمایه طنز در جامعه قرار گرفت.
در چنین شرایطی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز گذشته به گره زدن مشکلات کشور به انتخابات آمریکا واکنش نشان داد.
محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در این زمینه بیان کرد: هر چند از شکست ترامپ قمارباز خوشحالیم اما عمیقا باور داریم زندگی و معیشت مردم را نمیتوان و نباید به پیروزی یا شکست کسی در کاخ سفید گره زد. این تصمیمات ما است که مستقل از این رفتنها و آمدنها، پایههای اصلی اقتصاد ما را میسازد و قدرت ما را در این عرصه مشخص میکند. باور کنیم؛ کسی که واگن خود را به لکوموتیو دیگران ببندد، باید منتظر بنشیند تا با آنچه در اختیارش نیست شادی کند یا عزا بگیرد.
* گرانیها به جورجیا و میشیگان ربط ندارد
رئیس مجلس تاکید کرد: تصمیمات ما در حوزه مسکن، بورس، ترخیص کالاهای اساسی از گمرک، سیاستهای پولی و بانکی، نظام بودجهریزی، اختصاص ارز ترجیحی، سوداگریها در بازار ارز، طلا و خودرو، بیتفاوتی نسبت به گرانیها و رها کردن بازار و بیتوجهی به تولید ملی، به پاستور و بهارستان و باب همایون و میرداماد ارتباط دارد نه به جورجیا و میشیگان و آریزونا. پس به مردم آدرس غلط ندهید. مهمترین ریشه مشکلات کشور سوءمدیریت، استفاده نکردن از ظرفیتهای عظیم داخلی، دست روی دست گذاشتن و ناهماهنگی میان نهادهای سیاستگذار و مجری است؛ و همین سوءمدیریتهاست که باعث عدم برقراری ارتباط مناسب تجاری با کشورهای همسایه و منطقه و کشورهای مهم دنیا بویژه کشورهای آسیا و اوراسیا شده است.
قالیباف در ادامه افزود: بدیهی است لغو تحریمها باید یکی از اهداف در سیاست خارجی باشد اما واقعبینی حکم میکند لغو تحریمها بدون فرصتسازی و تولید قدرت، سادهاندیشانه است و تنها راه برداشته شدن فشار تحریمها از دوش مردم و ناامید کردن دشمن از فشار حداکثری، این است که ایران و تکتک مردم ایران بویژه طبقه مستضعف و متوسط را قوی کنیم. لذا اگر و تنها اگر اقتصاد داخلی رونق گیرد، چرخ تولید و اشتغال را به حرکت درآوریم و معیشت و رفاه را برای مردم ایجاد کنیم، دشمن را از فشار بیشتر ناامید خواهیم کرد همچنین در این راه، هر سیگنالی که تصویر ضعف و نیاز به خارج را به دشمن بدهد، فرصتسوزی است. بنابراین مجلس شورای اسلامی معتقد است باید با تغییر برآورد آمریکا، فشار تحریمی و اقتصادی بر ایران را برای آنان هزینهزا کرد.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه مشخص است رئیسجمهور جدید آمریکا ادعا میکند سیاستها و روشهای متفاوتی نسبت به فرد قبلی دارد، گفت: همین تمایز، سیاستهای متفاوتی را در ۴ سال پیش رو در آن کشور رقم خواهد زد. یکسان دانستن جزء به جزء این ۲ فرد، موافق تجربه ما نیست ولی آنچه در عمل تفاوت را مشخص میسازد دیگر لفاظی و ادعاهای بیهوده نیست. ما ضمن قائل بودن به این تفاوت، باور داریم فرد جدید مستقر در کاخ سفید نیز اهدافی مشخص و روشن دارد و سیاستهای او پیش از این نیز اجرایی شده است.
رئیس قوه مقننه با یادآوری اینکه درست است که بایدن با ترامپ فرق دارد اما مهم این است که بدانیم بایدن در بهترین حالت با اوبامایی که طراح تحریمهای به اصطلاح فلجکننده و نخستین ناقض تعهدات آمریکا است، تفاوتی ندارد، تصریح کرد: بایدن نفر دوم دولت اوباما و تنظیمکننده اصول سیاست خارجی آن دولت بود و تیم کارشناسی و تصمیمساز او عمدتا همان تیم دولت اوباماست و مردم ایران فراموش نکردهاند که دولت اوباما / بایدن چگونه با ایجاد ساختارهای پیچیده، برای وضع تحریمهای فلجکننده اقدام کردند و سختترین فشارهای تحریمی را بر مردم ایران وارد آوردند و هنگامی که از به نتیجه رسیدن این تحریمهای فلجکننده شکست خوردند و مجبور شدند وعده رفع تحریمها را بدهند، نسبت به اجرای آن بدعهدی کردند و با ایجاد «ترس تحریمی» تحریمها را در عمل، اعمال و ساختار تحریمها را حفظ کردند و ترامپ بر مبنای همان ساختار تحریمی بود که توانست فشارها را بیشتر کند و آن چیزی را درو کرد که اوباما و بایدن کاشتند. هنوز سوابق بدعهدی و جواب منفی صریح دولت اوباما / بایدن به تلاش شرکتهای اروپایی برای گرفتن تضمینی مکتوب برای تجارت با ایران در کارنامه آنها وجود دارد و هنوز فراموش نکردهایم که جان کری پس از این جواب منفی با فریبکاری دلیل عدم رفع عملی تحریمها را تصمیم شرکتهای اروپایی اعلام کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مردم ایران فراموش نکردهاند دولت اوباما / بایدن فقط به شرکتهایی اجازه فعالیت در اقتصاد ایران را داد که منافع اقتصادی آنها را تامین میکردند و شرکتهایی که میتوانستند در حل مسائل ساختاری اقتصاد ایران موثر باشند، امکان فعالیت پیدا نکردند.
وی با تاکید بر اینکه مواضع رسمی شخص بایدن و مشاورانش تصریح دارد که قرار نیست آنها فشار را از سر مردم ایران بردارند، یادآور شد: آنها تصمیم دارند فشار حداکثری ترامپ را به فشار هوشمند علیه مردم ایران تبدیل کنند، یعنی با گشایشهای اندک و اغواکننده اجازه رها شدن از اقتصاد وابسته را به کشور ما نداده و معیشت مردم ما را گروگان خود نگه دارند تا بتوانند هر جا که میخواهند هوشمندانه فشار بیاورند و از ما امتیازهای سنگین بگیرند.
* امضای بایدن هم تضمین نیست
قالیباف افزود: همین سابقه بد و مواضع صریح بایدن و مشاورانش به ما نشان داده که برای ما امضای بایدن هم تضمین نیست، برای ما فقط اقدامات عملی دولت بایدن شرط است و در صورتی که عادی شدن فرآیند فروش نفت، فعالیتهای بانکی و تجارت شرکتهای ایرانی با دنیا را در عمل مشاهده کنیم به آن روی خوش نشان میدهیم، گرچه به آن خوشبین نیستیم.
رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران طبق گزارشهای مکرر آژانس انرژی اتمی تمام تعهدات خود را به طور کامل اجرا کرد، بنابراین اگر بایدن واقعا معتقد به توافقی است که به عنوان نفر دوم دولت قبل با ایران امضا کرده، باید بدون پیششرط تعهدات عمل نشده را اجرا و خسارات چندساله مردم ایران را از انجام ندادن تعهدات دولت آمریکا جبران کند تا همانطور که رهبر حکیم انقلاب در شهریورماه 1398 سیاست عقلانی و اصولی ایران را تبیین کردند، بتواند در قالب کشورهای عضو توافقنامه 1+5 با ایران تعامل کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیسجمهور جدید آمریکا باید بداند که مردم ایران راه خود را پیدا کردهاند، گفت: مردم تصمیم دارند با تقویت مؤلفههای قدرت در اقتصاد، رفاه و امنیت و ایجاد فرصتهای راهبردی، هر فشار موثری را بر ایران ناممکن و هزینهزا کنند؛ مردم ایران با هوشمندی کامل، فقط به تصمیمات توجه میکنند نه به تبلیغات و فقط منتظر عمل هستند نه حرف و متناسب با آن پاسخ مقتضی بر اساس منافع ملی خواهند داد.
رئیس مجلس همچنین با اشاره به شکست ترامپ گفت: همانگونه که چند روز پیش، برادر عزیزم سیدحسن نصرالله گفت؛ ما از شکست قاتل شهید حاجقاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس خوشحالیم و همه با چشمان خود دیدند کسی که در این دنیا ندای «انا ربکم الاعلی» سر دهد، بر اساس سنت الهی او در دنیا و آخرت خوار و خفیف میشود. ما نظام فاسد حاکم بر آمریکا را مقصر اصلی تصمیمات غلط آنها میدانیم و تنها خونبهای آنها را اخراج سربازان آمریکایی از منطقه میدانیم ولی از کوچکی و زبونی صادرکننده فرمان آن جنایت بزرگ هم شادمان میشویم.
ارسال به دوستان
اخبار
رایزنی سفرای ایران و انگلیس در عراق
ایرج مسجدی، سفیر کشورمان در عراق و «استفان هیکی» سفیر مقیم انگلیس در این کشور، دیروز یکشنبه ۲۵ آبانماه ۱۳۹۹ در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد با یکدیگر ملاقات و گفتوگو کردند.
به گزارش مهر، در این دیدار اهم تحولات سیاسی عراق و منطقه مورد بحث و رایزنی قرار گرفت و بر اهمیت همکاری با دولت مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق تاکید شد. سفیر کشورمان با برشمردن ضرورت بازگشت ایالات متحده به توافق برجام، آن را گامی ضروری در مسیر تعهدات این کشور دانست. سفیر انگلیس نیز خواهان عمل به تعهدات مندرج در سند برجام از سوی همه طرفهای توافق شد. بر اساس این گزارش، ایرج مسجدی روز گذشته ملاقات جداگانهای نیز با سفیر نروژ در عراق در محل سفارت ایران داشت.
***
ایران با وجود تحریمها ابرقدرت پهپادی شد
پایگاه خبری اوراسیا تایمز در گزارشی اعلام کرد ایران با وجود تحریمهای شدید آمریکایی موفق شده است از طریق دانش بومی و مهندسی معکوس به یک ابرقدرت در زمینه ساخت پهپاد تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، اوراسیا تایمز نوشت: دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا از زمان تصمیم به خروج از برجام در سال ۲۰۱۸ و اعمال تحریمها همواره مانعی برای حرکت ایران به سمت توسعه بوده است. با این حال از آنجا که میگویند «عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد»، ایران در حالی که شاهد محدودیتهایی در زمینه واردات و صادرات تجهیزات دفاعی بوده اما این توانایی را در درون کشور پیدا کرده است که ظرفیتهای دفاعی را بویژه در زمینه فناوری پهپادی ارتقا دهد.
این سایت خبری- تحلیلی آسیایی افزود: ایران بتازگی جدیدترین نمونه پهپاد مهاجر-۶ را رونمایی کرده است. پهپاد کیان هم سال گذشته طی مراسم رسمی در تهران رونمایی شد و مقامات دفاعی گفتهاند که این پهپاد میتواند بیش از ۶۰۰ مایل و تا ارتفاع ۱۵ هزار فوت پرواز کند. بر اساس این گزارش، ایران پیش از این نیز تعدادی از پهپادها را به نمایش گذشته بود، از جمله پهپاد «مبین» که میتواند تا ارتفاع ۴۵ هزار فوت به مدت ۴۵ دقیقه پرواز کند. مقامات ایران میگویند این پهپادها و دیگر نمونههای مشابه نقش مهمی در دفاع از مرزها در برابر تهدیدات دارند. به گفته «ست جی. فرانتسمان» مدیر اجرایی مرکز خاورمیانه برای گزارش و تحلیل، ایران اکنون به یک ابرقدرت در زمینه ساخت پهپاد تبدیل شده است. وی گفت: من به این نتیجه رسیدهام که ایران با توجه به توسعه شاخه پهپادی در سالهای اخیر به یک ابرقدرت پهپادی تبدیل شده است.
***
مشاجره کلامی نمایندگان ایران و عربستان در نشست گروه ۷۷ و چین
روزنامه رای الیوم به مشاجره کلامی نمایندگان ایران و عربستان بر سر مساله توافق هستهای در نشست اخیر گروه ۷۷ و چین و پاسخ کوبنده نماینده ایران پرداخته است.
به گزارش ایسنا به نقل از رای الیوم، نشست گروه ۷۷ و چین که در مقر سازمان ملل شنبهشب برگزار شد شاهد مشاجره کلامی میان نمایندگان عربستان و ایران بود.
عبدالله المعلمی، نماینده دائم عربستان در سازمان ملل به درج موضوع توافق هستهای ایران در بیانیه پایانی گروه ۷۷ و چین اعتراض کرد و گفت: این موضوع بدون اینکه موضوعیت داشته باشد، چند سالی است در بیانیه پایانی وزرای خارجه گروه ۷۷ و چین گنجانده میشود. این توافق شکست خورده است. علی حاجیلاری، رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل در پاسخ به اظهارات نماینده سعودی گفت: من از کلام نماینده سعودی که مدعی است بند مربوط به توافق هستهای با فشار ایران در بیانیه گنجانده شده است تعجب میکنم. حاجیلاری خطاب به المعلمی گفت: آیا تو معتقد هستی که ۱۴۰ وزیر خارجه در درج این موضوع در بیانیه اشتباه کردهاند و تنها عربستان این اشتباه را فهمید؟ وی تاکید کرد: عربستان حقایق موجود را مشخص نمیکند و تجربه ثابت کرده است که این کشور تعریف دیگری از حقیقت دارد.
***
جزئیات نشست نمایندگان با عراقچی درباره انتخابات آمریکا و تحولات قرهباغ
محمد باقری، رئیس فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در جلسه این فراکسیون با حضور عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه، جابری انصاری معاون حقوقی، کنسولی و پارلمانی وزیر امور خارجه و مدیران کل امور مجلس و دیپلماسی پارلمانی، آخرین تحولات قرهباغ و انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مورد بررسی قرار گرفت.
باقری در همین راستا ادامه داد: مسؤولان وزارت امور خارجه در این جلسه عنوان کردند که ما نباید از آمدن بایدن ذوقزده باشیم اما اگر فرصتی پیش آمد از آن استفاده میکنیم و نباید فرصتسوزی شود؛ باید منتظر بمانیم و در صورت ایجاد شدن شرایط از آن استفاده کنیم.
به گزارش تسنیم، وی با اشاره به بخش دیگری از این جلسه، بیان داشت: در موضوع قرهباغ ضمن پرداختن به سوابق تاریخی آن، گزارشی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد صلح با حفظ تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان و همچنین جزئیات طرح صلح جمهوری اسلامی ایران که هماکنون برقراری آتشبس و صلح جاری از سوی روسیه، در قالب کلیات آن در حال انجام است، ارائه شد.
نماینده بناب در مجلس اظهار کرد: در این جلسه همچنین نگرانیهای نمایندگان در حوزههای امنیتی مرتبط با اتفاقات قرهباغ و لزوم حفظ دقیق و کامل خطوط مرزی مطرح شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ارسال به دوستان
انفعال پیگیری حادثه تروریستی فرودگاه بغداد از سوی دولت الکاظمی با اعتراض نمایندگان پارلمان عراق همراه شد
علیه فراموشی
گروه سیاسی: «دولت الکاظمی بهرغم وعدههای مستمر خود مبنی بر اعلام نتایج جنایت در فرودگاه بغداد، هنوز این کار را انجام نداده است». این جملهای بود که عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در اعتراض به عملکرد دولت الکاظمی در مساله پیگیری عملیات تروریستی دولت آمریکا در جریان به شهادت رساندن شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس به زبان آورد.
به گزارش «وطن امروز»، گذشت بیش از 10ماه از اقدام تروریستی دولت آمریکا در فرودگاه بغداد که منجر به شهادت فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نایب رئیس بسیج مردمی عراق(حشدالشعبی) شد هنوز از اهمیت آن حادثه و لزوم پیگیری قاطع در محکومیت و مجازات عاملانش نکاسته است. شهادت ۲ سردار عالیرتبه ایرانی و عراقی در جریان این عملیات تروریستی، ۲ مطالبه «انتقام سخت» در ایران و «اخراج نیروهای آمریکایی» را در عراق بهوجود آورد. ایران در نخستین گام عملی خود یک هفته پس از حادثه شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، پایگاه عینالاسد آمریکا در خاک عراق را موشکباران کرد و پارلمان عراق نیز طرح اخراج نیروهای آمریکایی از عراق را تصویب کرد. با این حال هیچکدام از این ۲ اقدام تا تحقق کامل هدف خود متوقف نخواهند شد.
لزوم پیگیری عملیات انتقام در سطوح مختلف آن چه در بستر فاز نظامی و چه در بستر فعالیتهای دیپلماتیک و حقوقی باعث شده مطالبات عمومی در این زمینه کماکان پابرجا بماند. در این میان مساله انفعال دستگاه دیپلماسی ۲ کشور از جدیترین موضوعاتی است که مورد انتقاد گسترده قرار گرفته است. پیش از این «وطن امروز» در شماره 8 مهرماه در پروندهای با عنوان «پیگیر خون حاجقاسم هستید؟» نسبت به انفعال دستگاه دیپلماسی کشورمان و بایستههای این پیگیری هشدار داده و نوشته بود: «انداختن نگاهی به عمده فعالیتهایی که در سطح دستگاه سیاست خارجی در 9 ماه گذشته پیگیری شده، نشان از آن دارد که این دستگاه بیش از هر چیز به واکنشهای نمادین و تشریفاتی چشم دوخته است و کمتر گام عملی جهت پیگیری حقوقی این اقدام متجاوزانه و محکومیت دولت آمریکا در فضای نهادهای بینالمللی برداشته است؛ برخورد منفعلانهای که بدون بهرهگیری از اجماع جهانی پیرامون غیرقانونی و نامشروع بودن این ترور، تنها به برخی محکومیتها محدود مانده است».
اما این روزها اخباری مشابه در فضای سیاسی عراق نیز به گوش میرسد و نمایندگان پارلمان این کشور نیز به انفعال دولت الکاظمی در این زمینه معترض شدهاند.
«ایناس المکصوصی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» با اشاره به اینکه طبق آییننامه پارلمان، همه وزارتخانهها و نهادهای دولتی موظف هستند نتایج تحقیقات را بدون نیاز به نامهنگاریهای رسمی به مجلس ارسال کنند، اظهار داشت: دولت الکاظمی بهرغم وعدههای مستمر خود مبنی بر اعلام نتایج جنایت فرودگاه بغداد و کشف تحقیقات درباره قاتلان تظاهراتکنندگان و همچنین مسأله اخراج نیروهای آمریکایی و سایر تحقیقات، این کار را انجام نداده است، خصوصا که این پرونده یکی از مهمترین پروندههایی است که دولت الکاظمی بر اساس آن تشکیل شده است. المکصوصی از دولت کاظمی خواست نتایج تحقیق درباره جنایت فرودگاه بغداد را فورا اعلام کند و در این زمینه تاخیر نداشته باشد. «جابر الفتلاوی» عضو فراکسیون پارلمانی الصادقون نیز از دیگر نمایندگان عراق بود که در تذکری مشابه از دولت الکاظمی خواسته است نتایج تحقیق ویژه حمله به مقرهای حشدالشعبی را بدون هیچگونه تعلل یا تعویق به پارلمان ارسال کند.
در همین باره «طارق حرب» کارشناس عراقی هم به المعلومه گفت: قانون اساسی در هر کشوری، عالیترین مرجع برای حاکمیت ملی است و هر گونه نقض آن نقض حاکمیت است و منشور ملل متحد، یک قانون برای همه جهان است که نقض آن جایز نیست. وی افزود: یک قانون اساسی وجود دارد که متعلق به همه دنیاست و آن هم منشور ملل متحد است و نقض آن نشاندهنده نقض جهان و کشورهایی است که مورد حمله قرار گرفتند. از جمله این موارد، حادثه حمله به فرودگاه بغداد است که به شهادت ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس و همراهان آنها منجر شد.
لازم به ذکر است پیش از این «محمد الغبان» رئیس فراکسیون فتح پارلمان عراق از تأسیس کمیته تحقیقی در زمینه پیگیری حادثه تروریستی فرودگاه بغداد خبر داده بود.
* تدوین سند همکاریهای دفاعی ایران و عراق
همزمان با وقایع داخلی عراق،«جمعه عناد سعدون» وزیر دفاع عراق که در جریان سفری رسمی عازم ایران شده است، روز گذشته میهمان سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بود. سرلشکر محمد باقری در جریان این دیدار از تدوین سند همکاریهای دفاعی ایران و عراق خبر داد و گفت: در گذشته همکاریهایی در حوزه دفاعی و تجهیزاتی داشتیم و در این رابطه قراردادهایی را نیز منعقد و اجرا کردیم و محصولاتی که کشور عراق نیاز داشته، توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین شده است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: همچنین همکاریهای آموزشی، عملیاتی و مستشاری فراوانی با عراق داشتیم و در این رابطه مباحثی صورت گرفت که هر زمان طرف عراقی احساس نیاز و ضرورت کند، ما در کنار برادرانمان هستیم و خواهیم بود که مقدمات آن فراهم شده است و قرار شد به تناسب وضعیت و مناطق مورد نیاز، این همکاریها توسعه یابد.
وزیر دفاع عراق نیز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا لغو تحریم تسلیحاتی ایران و امکان خرید سلاح از ایران باعث این سفر شده است؟ گفت: عراق این اختیار را دارد که تعیین کند از چه کشوری سلاح بخرد یا نخرد و کشوری مستقل است. ما در این زمینه از هیچکسی اجازه نمیگیریم. وی همچنین خاطرنشان کرد: در سفر به تهران برخی پیشرفتهای چشمگیر در حوزه دفاعی و نظامی را مشاهده کردیم و میتوانیم از این توانمندیها برای تقویت بنیه دفاعی خود بهره ببریم. کمک مستشاری ایران در عملیات ضدتروریسم داعش برای ما بسیار تعیینکننده و کارساز بود و ما در این زمینه روابطی دوستانه و برادرانه داشتیم.
سعدون همچنین ظهر دیروز با دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز دیدار و گفتوگو داشت. در این دیدار شمخانی با اشاره به همکاریهای خوب و موثر دفاعی و امنیتی ایران و عراق در مبارزه با تروریسم سازمانیافته از سوی آمریکا و ایادیاش در منطقه و حمایتهای بیدریغ جمهوری اسلامی ایران برای نجات شهرهای عراق از اشغال داعش تصریح کرد: این همکاریها متضمن ثبات و امنیت منطقه است و باید تا سطوح راهبردی ارتقا یافته و نهادینه شود. دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اعتراف صریح مقامات ارشد آمریکایی مبنی بر اینکه حضور آنان در منطقه غرب آسیا جز جنگافروزی، بیثباتی و از بین رفتن منابع حیاتی منطقه نتیجهای نداشته است، با تمجید از مصوبه مجلس عراق برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق، تصریح کرد یکی از مهمترین مولفههای ایجاد صلح و آرامش در این منطقه خروج کامل نظامیان آمریکاست.
ارسال به دوستان
مادر شهید مالک طاهر از شهدای اخیر حادثه تروریستی غرب کشور در مراسم تدفین پسرش خنچههای عروسی وی را به همراه داشت
پاسخ سپاه به تروریستها
گروه سیاسی: روابط عمومی قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای از حمله توپخانهای رزمندگان سپاه به مواضع گروهکهای ضدانقلاب در آن سوی مرزها خبر داد.
به گزارش «وطن امروز»، در این اطلاعیه که شامگاه شنبه منتشر شد، آمده است: رزمندگان نیروی زمینی سپاه صبح روز شنبه مواضع گروهکهای تروریستی ضدانقلاب را در آن سوی مرزهای شمال غرب کشورمان هدف قرار دادند که طی این حملات خسارات و تلفات سنگینی به ضدانقلاب وارد شد.
در این اطلاعیه هشدار داده شده است: همانگونه که بارها تصریح شده، امنیت ملی و حفظ آرامش و آسایش ملت ایران بویژه مردم استانهای مرزی، خط قرمز نیروهای مسلح کشور بویژه نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده و در این باره هیچ ملاحظه و مرزی را نمیشناسد و تروریستها را در هر سوراخی که خزیده باشند، به سزای اعمال ننگین و جنایتکارانهشان خواهند رساند.
روز شنبه همچنین پیکر مطهر ۳ شهید مرزبانی ارومیه، استوار دوم «مسلم جهانآرا»، استوار دوم «مالک طاهر» و سرباز وظیفه «کامران کرامت» با حضور خانوادههای این ۳ شهید و برخی مقامات استان آذربایجان غربی تشییع شد. یکی از تصاویری که از مراسم تشییع شهدای مرزبانی منتشر شد و در فضای مجازی انعکاس گستردهای پیدا کرد، تصویری از مادر شهید مالک طاهر بود که در مراسم تدفین فرزندش خنچههای عروسیاش را به همراه داشت.
بر اساس خبری که توسط پایگاه اطلاعرسانی پلیس منتشر شد، روز جمعه عناصر مسلح ضدانقلاب در حوزه گروهان مرزی «تکور» در استان آذربایجان غربی با تعدادی از عوامل مرزبانی به صورت مسلحانه درگیر شدند که با اعزام عوامل کمکی به منطقه و با مقاومت نیروهای جان بر کف مرزبانی ضمن دفع حمله تروریستها از نفوذ آنان به خاک کشورمان جلوگیری به عمل آمد.
در این درگیری ۳ نفر از نیروهای مرزبانی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و ۲ نفر مجروح شدند. در این خبر همچنین آمده است با توجه به تبادل آتش پرحجم نیروهای خودی شواهد حاکی از وارد شدن تلفات سنگین به عناصر مسلح ضدانقلاب است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|