|
سازمانملل: بیش از 88 میلیون انسان در جهان از گرسنگی حاد رنج میبرند
سازمان ملل هشدار داد در بحبوحه ویروس کرونا، ناامنی غذایی نیز بسیاری از کشورها را تهدید و اوضاع را پیچیده کرده است. بر اساس آمارهای سازمان ملل، در پایان سال 2020، بیش از 88 میلیون نفر از مردم جهان به دلیل درگیریها و بیثباتی، از گرسنگی حاد رنج میبردند که در مقایسه با سال گذشته افزایش 20 درصدی داشته است.
ارسال به دوستان
مخالفت صریح دولت صنعا با طرح یکجانبه آمریکاییها درباره آتشبس
هوشیاری انصارالله
گروه بینالملل: در شرایطی که اوضاع در جبهه مأرب برای عربستان و متحدان آن روزبهروز بدتر میشود، طی هفتههای گذشته همپیمانان غربی عربستان با اتخاذ رویکرد حقوقی- سیاسی و چشم بستن بر جنایات جنگی عربستان، خواستار پایان عملیات یمنیها در مأرب شدهاند. در همین راستا نماینده آمریکا در امور یمن با ارائه طرحی به عنوان «طرح آتشبس» عملا شروط قبلی عربستان را مطرح کرده است؛ موضوعی که صراحتا از سوی دولت صنعا رد شد. نکته قابل تامل اینجاست که سعودیها اگر چه به گفته متحدان غربیشان به دنبال توقف درگیریها هستند اما با توجه به شکست محتمل در مأرب در پی باز کردن جبهه جدیدی در جنوب یمن و استان الحدیده هستند. حال آنکه این استان از سال 2018 به عنوان منطقه آتشبس مورد توافق قرار گرفته است. حال باید دید همپیمانان سعودی بویژه آمریکا و انگلستان که در این مدت تحرکات زیادی را در رابطه با یمن در دستور کار قرار دادهاند، چه موضعی در این باره اتخاذ خواهند کرد اما آنچه مسلم است با وجود اثبات جنایات جنگی عربستان در یمن، این پادشاهی از سوی جامعه جهانی بازخواست نخواهد شد و برقراری هرگونه آتشبس احتمالی نیز با هدف فراری دادن سعودی از یک شکست مفتضحانه خواهد بود.
* دلیل مخالفت مقامات یمنی با طرح آتشبس آمریکا
به گزارش «وطنامروز» به نقل از شبکه خبری المسیره، رئیس هیأت مذاکرهکننده دولت یمن در ارتباط با پیشنهاد مطرح شده اخیر از سوی «تیموتی لیندرکینگ» فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن که از آن با عنوان «طرح آتشبس» یاد کرده است، گفت: آمریکا با پیشنهاد خود به دنبال رفع تجاوز و محاصره از سر ملت یمن نیست، بلکه میخواهد آنچه را با جنگ و ویرانی به دست نیاورده، در گفتوگو به دست آورد. «محمد عبدالسلام» تاکید کرد این طرح، نقشهای برای قرار دادن یمن در مرحلهای خطرناکتر است. وی افزود: «در پیشنهاد آمریکا بحثی از توقف محاصره و حملات علیه یمن نیست، بلکه به شکلی دور زدن واقعیت است که منجر به از سرگیری محاصره از طریق دیپلماتیک میشود». وی تاکید کرد: «از شروط مطرح در این طرح، مشخص شدن مقاصد فرودگاه صنعا و صدور مجوز پرواز از سوی ائتلاف سعودی است؛ یعنی یمن صلاحیت این را ندارد که مجوزهای پرواز از فرودگاه صنعا را صادر کند». این مقام یمنی خطاب به آمریکا تاکید کرد: «اگر برای توقف تجاوز و محاصره علیه یمن جدی هستید، به طور جدی توقف جنگ و محاصره را اعلام کنید، آن زمان ما از این اقدام استقبال خواهیم کرد». رئیس هیأت مذاکرهکننده یمن افزود: «اینکه فرستاده آمریکا بیاید و طرحی کمارزشتر از طرح فرستاده سازمان ملل ارائه بدهد، قابل قبول نیست. چیزی که فرستاده آمریکا ارائه داد، توطئهای برای قرار دادن یمن در وضعیتی خطرناکتر از چیزی است که هست». وی همچنین تأکید کرد: «آنها آنچه را که از طریق جنگ و ویرانی به دست نیاوردهاند، از طریق گفتوگو به دست نخواهند آورد. تجاوز و محاصره طی 6 سال گذشته یک روز هم متوقف نشده، آن وقت منظور آمریکا از درگیری و محاصره چیست». عبدالسلام گفت: «آمریکاییها با ارائه شروط عربستان سعودی به عنوان پیشنهادی برای توقف جنگ بار دیگر ثابت کردند به صراحت از تجاوز و محاصره حمایت میکنند». این مقام یمنی با تاکید بر اینکه هیچ تحول واقعی به سمت پایان جنگ و رفع محاصره وجود ندارد، گفت: «این مسائل به دست طرف دیگر است. آنها میخواهند ما در گفتوگو به آنچه با جنگ و محاصره به دست نیاوردند، پاسخ دهیم. این واقعیت را همه باید درک کنند». وی درباره کمکهای بشردوستانه نیز گفت: «آنچه فرستاده آمریکا درباره کمکهای بشردوستانه به یمن و نرسیدن آن به دست کسانی که مستحق آن هستند مطرح میکند، دروغ بسیار بزرگی است». عبدالسلام گفت: «کشتیهای نفتی را که تجار یمنی با پولهای خودشان خریداری کردند و مجوز سازمان ملل را دارد، ائتلاف سعودی خودسرانه مانع رسیدنشان به یمن میشود».
* شباهت طرح آمریکا با شروط عربستان علیه یمن
«محمدعلی الحوثی» رئیس شورای عالی انقلاب یمن نیز گفت این جنبش تمایل دارد به میز مذاکره بیاید اما نخست خواستار آن است شاهد اقدام بیشتری از سوی دولت آمریکا باشد. این مقام جنبش انصارالله که با شبکه خبری «سیانان» مصاحبه میکرد، گفت: «اول از همه، رئیسجمهور بایدن، شریکی در دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور اسبق آمریکا بوده و در آن زمان، آنها اعلام کردند به ائتلاف علیه کشور ما میپیوندند». وی اضافه کرد: «آنها همچنین به ائتلاف برای ادامه کشتار در کشورمان چراغ سبز نشان داده و با آن موافقت کردند». محمدعلی الحوثی گفت: «اعتماد به وسیله اقدامات و نه کلمات ایجاد میشود. اعتماد باید با تصمیمگیری حاصل شود. تاکنون ما شاهد هیچ گونه تصمیم قاطعی نبودهایم». فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن بعد از ظهر جمعه در یک نشست خبری مدعی شد این کشور به دنبال توقف درگیری در یمن است و واشنگتن طرحی را برای آتشبس در این کشور به انصارالله ارائه کرده است. تیموتی لیندرکینگ با بیان اینکه بدون آتشبس، یمن وارد درگیری و بیثباتی بزرگی وارد خواهد شد، افزود: «آمریکا منتظر نشانهای از پاسخ انصارالله به طرح آتشبس جدید است». لیندرکینگ گفت تثبیت اوضاع اقتصادی در یمن و حفظ توانایی بازپرداخت بانک مرکزی اهمیت زیادی دارد. وی گفت به محض اینکه انصارالله یمن و دولت نجات ملی آماده مذاکره شد، فورا به منطقه بازخواهد گشت. این مقام آمریکایی اظهار داشت جنبش انصارالله یمن نقش مهمی در یمن ایفا میکند و کسی نمیتواند آن را نادیده بگیرد. «عبدالملک العجری» عضو دفتر سیاسی این جنبش نیز به اظهارات فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن واکنش نشان داد و گفت شروطی که واشنگتن اعلام کرده، همان شروط ائتلاف متجاوز سعودی است. او در حساب توئیتری خود نوشت: «حقیقت این است که آنچه او ارائه کرده، همان شروط عربستان سعودی برای آتشبس است. لیندرکینگ باید بداند اگر چنین پیشنهادهایی قابل قبول بود، ما به صورت مستقیم آن را از عربستان سعودی قبول میکردیم و دیگر نیازی به فرستاده آمریکایی نبود که روایت سعودی را اصل قرار دهد».
* نقض صریح آتشبس از سوی عربستان در الحدیده
پیشروی نیروهای ارتش یمن در استان مأرب، ائتلاف سعودی را دستپاچه کرده و این ائتلاف درصدد است با حمله به ساحل غربی یمن مانع این پیشرویها شود. ائتلاف سعودی اعلام کرد برای مقابله با نیرویهای دولت نجات ملی یمن و پیشروی این نیروها، جبهه استان الحدیده را تقویت میکند تا از این طریق فشار به نیروهای مورد حمایت خود را کاهش دهد. شبکه سعودی العربیه به نقل از منابعی در ائتلاف متجاوز به یمن به فرماندهی عربستان سعودی گزارش داد تقویت این جبهه که نزدیک به ۲ سال است آتشبس در آن حاکم است، به ۲ صورت خواهد بود. بر اساس ادعای این منابع، ائتلاف سعودی علاوه بر اعزام نیروهای اضافی به ساحل غربی الحدیده، نیروهای دریایی را نیز به آبهای نزدیک الحدیده اعزام کرده است. در صورت حمله ائتلاف سعودی به ساحل الحدیده، این ائتلاف رسما توافق آتشبس در این استان ساحلی را نقض خواهد کرد و جان بیش از یک میلیون نفر از یمنیها را- چه آنهایی که ساکن این استان بوده و چه آنهایی که به این منطقه مهاجرت کرده و پناهنده شدهاند- به خطر خواهد انداخت. نمایندگان دولت نجات ملی (صنعا) و دولت مستعفی یمن (مستقر در عدن و مورد حمایت ریاض)، ۱۳ دسامبر ۲۰۱۸ بود که در شهر استکهلم، پایتخت سوئد بر سر آتشبس در استان الحدیده، تبادل اسرا و تداوم گفتوگوها توافق کردند. با این حال نیروهای دولت مستعفی که مورد حمایت ائتلاف سعودی هستند، از زمان حصول این توافق، بارها آن را نقض کرده و مانع پیشرفت این توافق شدهاند.
این توافق با هدف توقف درگیریها در این شهر بندری یمن که گفته میشود بیش از ۷۰ درصد کمکهای انسانی به این کشور از طریق آن وارد میشود، شکل گرفت تا این کمکها در سایه بازگشت آرامش به این شهر با سرعت بیشتری انجام شود. ائتلاف سعودی همچنین تلاش دارد در استانهای تعز (جنوب غرب) و حجه (شمال غرب) جبهههای جدیدی را علیه نیروهای دولت نجات ملی بگشاید که نشاندهنده جدی بودن خطر سقوط مرکز استان مأرب است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آمادگی روسیه برای مذاکره با ترکیه درباره فروش سوخو 35 و 57
والریا رشتنیکووا «سخنگوی سرویس فدرال روسیه برای همکاریهای نظامی و فنی» اعلام کرد مسکو در صورت دریافت درخواست مربوط آماده است مذاکرات با ترکیه پیرامون ارسال احتمالی جنگندههای سوخو ۳۵ و سوخو ۵۷ را برگزار کند. این مقام روس گفت: درباره برنامههای بالقوه آنکارا برای خرید جنگندههای روسی سوخو ۳۵ و سوخو ۵۷ لازم به ذکر است که طرف ترکیهای به طور کامل از مشخصات فنی این جنگندهها مطلع شده است. اگر ترکیه درخواستی برای خرید این جنگندهها ارائه کند، ما برای مذاکره درباره این موضوع آماده هستیم. رشتنیکووا افزود: روسیه پیشتر آمادگی خود را برای مشارکت در برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم تیاف- ایکس ترکیه اعلام کرده بود. وی تصریح کرد: طرف ترکیهای مدتهاست قصد خود را برای اجرای پروژه ساخت جنگنده نسل پنجم تیاف- ایکس ابراز کرده است. روسیه پیشتر اعلام کرده بود برای بررسی احتمال همکاری در این برنامه آماده است. با این حال، ما هنوز هیچ درخواستی در این زمینه از سوی آنکارا دریافت نکردهایم.
***
هزینه ۵۲۱ میلیون دلاری مأموریت گارد ملی در کنگره آمریکا
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کنگره، وزارت دفاع آمریکا روز جمعه اعلام کرد استقرار گارد ملی در ساختمان کنگره آمریکا تا ماه مه بیش از 521 میلیون دلار هزینه در برخواهد داشت. بر اساس این گزارش، پنتاگون افزود: به هزینه ماموریت گارد ملی آمریکا در کنگره که اخیرا به مدت 2 ماه دیگر تمدید شد، 111 میلیون دلار دیگر اضافه خواهد شد. برآوردهای قبلی نشان میدهد هزینه استقرار نیروهای گارد ملی در ساختمان کنگره طی ماههای ژانویه تا مارس به بیش از 410 میلیون دلار رسیده است. پنتاگون پیش از این نیز اعلام کرد: لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده با تمدید حضور 2300 نیروی گارد ملی در ساختمان کنگره تا 23 ماه مه موافقت کرده است. هماکنون حدود 5100 نظامی گارد ملی در اطراف ساختمان کنگره آمریکا مستقر هستند. چهارشنبه ششم ژانویه 2021، در جریان حمله هواداران دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا به کنگره این کشور که به تحریک شخص ترامپ انجام شد، دستکم 5 نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شدند. در پی این حادثه، پنتاگون اعزام نیروهای گارد ملی به واشنگتن را آغاز کرد و هر روز بر تعداد نیروهای مستقر در واشنگتن افزود به طوری که در روز تحلیف جو بایدن (اول بهمنماه) بالغ بر 20 هزار نیروی گارد ملی آمریکا در واشنگتن بویژه در اطراف کنگره مستقر بودند. ابتدا قرار بود نیروهای گارد ملی تنها برای مراسم تحلیف بایدن مستقر شوند ولی ماموریت آنها به خاطر نگرانیهای امنیتی تا 12 مارس تمدید شد. پلیس کنگره آمریکا 4 مارس از پنتاگون خواسته بود ماموریت گارد ملی به مدت 2 ماه دیگر تمدید شود.
***
بیش از ۵۵ کشته و زخمی در انفجار افغانستان
در پی انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در هرات افغانستان دستکم ۷ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر زخمی شدند. به گفته وحید قتالی، والی هرات این انفجار در نزدیکی حوزه چهاردهم پلیس شهر هرات روی داد. وی تصریح کرد: چندین زن و کودک در میان کشتهها هستند و دستکم ۵۳ نفر از جمله غیرنظامیان و نیروهای امنیتی در این انفجار آسیب دیدهاند. به گفته والی هرات، دهها خانه و مغازه بر اثر انفجار آسیب دیدهاند و امدادگران برای کمک به افرادی که زیر آوار گرفتار شدهاند به محل حادثه رفتهاند. به گزارش یورونیوز، وزارت کشور افغانستان نیز در بیانیهای اعلام کرد طبق گزارشهای اولیه در این رویداد ۳ نیروی پلیس مجروح شده و ۶ غیرنظامی زیر آوار ماندهاند و ۶ باب خانه مسکونی تخریب و ۱۰ باب خانه مسکونی نیز دچار خسارت شدهاند. وزارت کشور افغانستان انگشت اتهام را به سوی نیروهای طالبان گرفت و افزود: این نوع حملات همواره از سوی طالبان تروریست انجام شده است. هنوز هیچ گروهی مسؤولیت این انفجار را برعهده نگرفته است. بیم آن میرود که آمار کشتهها بسیار بیشتر از آمار اولیه باشد. طبق گزارش رسانههای افغانستان، صدای انفجار در هرات در قسمتهای مختلف شهر به گوش رسید و باعث وحشت و هراس در میان مردم شد. شدت این انفجار به حدی بود که تا شعاع چند کیلومتری آن شیشههای خانههای مسکونی به لرزه درآمد و شکسته شد.
***
تخریب یک محله فلسطینی در مجاورت مسجدالاقصی توسط رژیم صهیونیستی
کمیته دفاع از حیالبستان و سلوان در قدس اشغالی اعلام کرد رژیم صهیونیستی تصمیم دارد تمام خانههای واقع در حیالبستان را تخریب کند. این کمیته اعلام کرد شهرداری این شهر اشغالی تمام توافقات امضاشده با ساکنان فلسطینی در این محله مبنی بر خودداری از تخریب خانههایشان را لغو کرده است. رسانههای فلسطینی پیشبینی کردند رژیم صهیونیستی در دوره آتی دست به جنایت جدیدی علیه فلسطینیان حیالبستان بزند و دهها خانه در این محله را تخریب کند. شهرداری قدس اشغالی از سالها پیش سعی دارد صدها واحد مسکونی در حیالبستان را تخریب و در راستای اجرای طرحهای یهودیسازی، این محله را به «پارک توراتی» تبدیل کند اما این طرح تاکنون چندینبار تحت فشارهای مردمی به تعویق افتاده است. طبق گزارش وبگاه «عربی ۲۱»، «فخری ابودیاب» عضو کمیته دفاع از حیالبستان و سلوان گفت شهرداری قدس اشغالی تصمیم دارد با نادیده گرفتن تمام توافقات امضاشده، حیالبستان در مجاورت مسجدالاقصی را تخریب کند.
ارسال به دوستان
اقدام تحریکآمیز انگلستان علیه ثبات استراتژیک؛ لندن به دنبال گسترش زرادخانههای اتمی
انگلیس اتمیتر میشود
گروه بینالملل: در شرایطی که جامعه انگلیس بیشترین آسیب را بر اثر شیوع کرونا در یک سال گذشته در بین کشورهای اروپایی دیده و بیکاری به عنوان یک معضل جدی در این کشور مطرح شده است، رسانههای این کشور از تصمیم نخستوزیری انگلیس به منظور گسترش زرادخانههای اتمی خبر دادند.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف، انگلستان به دنبال افزایش کلاهکهای هستهای در زرادخانههای خود است. این روزنامه در ادامه با اشاره به گزارش آوریل ۲۰۲۰ مرکز کنترل تسلیحات و عدم اشاعه نوشت: انگلیس حدود ۱۹۵ کلاهک هستهای در اختیار دارد که از آن میان، ۱۲۰ کلاهک به لحاظ عملیاتی در دسترس هستند. کلاهکهای مستقر شده انگلیس در کنترل نیروی دریایی سلطنتی است. بر اساس توئیت لوسی فیشر، معاون سیاسی دیلی تلگراف، اعلامیه رسمی درباره افزایش تعداد کلاهکهای هستهای احتمالا سهشنبه در گزارش «بررسی یکپارچه امنیت، دفاع، توسعه و سیاست خارجی» منتشر خواهد شد. این گزارش که ۱۶ مارس منتشر میشود، سیاست خارجی، دفاعی، امنیتی و توسعه بینالمللی انگلیس را توصیف خواهد کرد. فیشر اشاره کرد که انگلیس حدود ۱۸۰ کلاهک ذخیره شده در اختیار دارد. افزایش بالقوه تعداد کلاهکهای ذخیره شده، نخستین افزایش اینچنینی از پایان جنگ سرد خواهد بود. این اقدام در حالی است که انگلیس در بررسی دفاعی استراتژیک سال ۲۰۱۵ خود به کاهش «مجموع ذخایر تسلیحات هستهای خود تا اواسط دهه ۲۰۲۰ تا حدود ۱۸۰ کلاهک» متعهد شده است. روزنامه انگلیسی گاردین نیز با تایید این مطلب نوشت: انتظار میرود انگلیس در بازنگری سیاست خارجی و دفاعی خود تعداد کلاهکهای هستهای ترایدنت را افزایش دهد؛ موضوعی که به گفته برخی تحلیلگران، از نظر دیپلماتیک تحریکآمیز خواهد بود. این روزنامه انگلیسی نوشت: انتظار میرود داونینگ استریت (دفتر نخستوزیری انگلیس) هفته آینده افزایش احتمالی تعداد کلاهکهای هستهای ترایدنت را برای نخستینبار از زمان پایان جنگ سرد(۱۹۹۰) اعلام کند. برآورد میشود هر یک از کلاهکها قدرت انفجاری ۱۰۰ کیلوتن را داشته باشد. بمب اتمی که در پایان جنگ دوم جهانی روی هیروشیما افتاد تنها ۱۵ کیلوتن بود. گاردین نوشت: هنوز دلایل این تصمیم انگلیس معلوم نیست اما در بحبوحه گمانهزنیها برای کمک به ترغیب آمریکا برای سرمایهگذاری مشترک در برنامه جایگزینی کلاهک ترایدنت تا دهه ۲۰۳۰ اتخاذ شده است. هزینه توسعه این کلاهکها هنوز معلوم نیست. در همین باره «دیوید کولن» مدیر موسسه «سرویس اطلاعرسانی هستهای» به روزنامه گاردین گفت: «در صورتی که این موضوع تایید شود، اقدام بسیار تحریکآمیزی به شمار میآید». وی ادامه داد: «انگلیس بارها تکرار کرده که کاهش زرادخانه کلاهک هستهای این کشور مدرکی است که این کشور به تعهدات قانونی خود تحت پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای پایبند است». کولن اضافه کرد: «اگر آنها دههها پیشرفت در کاهش کلاهکهای هستهای را از بین ببرند این اقدام ضربهای به 190 کشور دیگر این پیمان بوده و به عنوان نقض پیمان تکاندهنده به شمار خواهد آمد». زرادخانه کلاهک هستهای انگلیس اواخر دهه 1970 دارای حدود 500 کلاهک بود اما این تعداد به مرور کاهش یافت. در جریان جنگ سرد، آمریکا نیز زرادخانهای از کلاهکهای هستهای در انگلیس ذخیره کرده بود. اگر چه این تسلیحات تحت کنترل آمریکا بود اما توسط پرتابگرهای انگلیس نیز قابل استفاده بود.
ارسال به دوستان
اعتراضات اجتماعی در لبنان منجر به دور جدید تلاشهای مقامات سیاسی جهت حل مشکل بیدولتی شده است
لبنان همچنان در بنبست سیاسی
گروه بینالملل: تداوم بیدولتی در لبنان خشم مردم در شهرهای مختلف را برانگیخته و مردم از هر فرصتی برای ابراز اعتراض و اعلام مخالفت خود با وضعیت موجود استفاده میکنند. در این شرایط «سعد حریری» نخستوزیر مکلف لبنان همچنان بر مطالبات خود در برابر رئیسجمهوری لبنان تاکید دارد. با این حال برخی شخصیتهای سیاسی از جمله شخص رئیسجمهوری و رئیس مجلس با اعمال ابتکار عملهای جداگانه سعی در شکستن این بنبست سیاسی دارند.
* اعتراض به تداوم بیدولتی در لبنان
به گزارش «وطنامروز» به نقل از روزنامه الاخبار، اعتراضات و تظاهرات در لبنان به خاطر وخامت اوضاع اقتصادی و بحران مالی کماکان ادامه دارد و تظاهراتکنندگان خواهان تسریع در تشکیل دولت و بازخواست مفسدان هستند.
در بخش سیاسی نیز «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان تلاش جدیدی را برای در جریان انداختن پرونده تشکیل دولت این کشور - که تاکنون به خاطر اختلافنظر جریانهای سیاسی به نتیجه نرسیده- آغاز کرده و ابتکار عملی را در این زمینه مطرح کرده است.
این در حالی است که عرصه سیاسی لبنان منتظر پاسخ سعد حریری به ابتکار عمل «میشل عون» رئیسجمهوری این کشور است. الاخبار لبنان پیشتر نوشته بود: عون به «عباس ابراهیم» مدیرکل دستگاه امنیت داخلی لبنان (مامور مذاکره از جانب حریری) ابلاغ کرده است درباره وزیران دولت آینده، به معرفی اسامی 5 وزیر به همراه یک وزیر «حزب طاشناق» در یک دولت متشکل از ۱۸ وزیر اکتفا خواهد کرد و بر این اساس عون بهانه «یکسوم تعیینکننده» در دولت آینده را -که حریری برای عدم تشکیل دولت پشت آن سنگر گرفته بود- از وی خواهد گرفت. عون در مقابل اصرار کرده است پست وزارت کشور را در اختیار جریان سیاسی خود بگیرد. این در حالی است که بر اساس ساختاری که حریری قبلا برای دولت خود ارائه کرده بود، حتی پست وزارت دادگستری نیز در اختیار جریان سیاسی عون قرار نگرفته است.
* نبیه بری به دنبال تغییر وضع موجود
به نوشته منابع خبری لبنان، در این شرایط ابتکار عمل نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان مبنی بر تشکیل یک دولت متشکل از ۲۰ وزیر بدون برخورداری آن از یکسوم تعیینکننده همراه با تفاهم بر سر پستهای کلیدی بین عون و حریری است. روزنامه «الدیار» لبنان در این باره به نقل از منابع خود نوشت: تلاش بیوقفه و جدی از ۳ روز پیش در ۲ سطح داخلی و خارجی برای تشکیل دولت جریان است. تلاش در سطح داخلی روی ابتکار عمل نبیه بری برای خارج کردن فضا از رکود سیاسی متمرکز است تا بر اساس آن، رئیس پارلمان لبنان، «علی حسن الخلیل» وزیر سابق دارایی را به دیدار حریری بفرستد تا او را جهت تشکیل یک دولت متشکل از ۲۰ وزیر متقاعد کند. الدیار نوشت: این تلاش با پاسخ مثبت حریری روبهرو شده است، به این شرط که عون با حریری تماس گرفته و او را به کاخ ریاستجمهوری در منطقه بعبدا دعوت کند. در همین حال، برخی منابع خبری نیز درباره جزئیات ابتکار عمل نبیه بری تصریح کردند بر این اساس، در دولت پیشنهادی متشکل از ۲۰ وزیر، وزارت دادگستری سهم جریان ملی آزاد و وزارت کشور سهم جریان المستقبل خواهد بود و انتخاب وزیران بر اساس توافق بین حریری و عون انجام خواهد شد. در همین راستا، پایگاه المنار لبنان نوشت: به گفته منابع ذیربط در پرونده تشکیل دولت، حریری به تماسهای خود با برخی طرفهای سیاسی ذیربط در تشکیل دولت از جمله نبیه بری از طریق الخلیل و سایر طرفها ادامه داده است. به نوشته این پایگاه، همزمان نیز نبیه بری خود را برای به جریان انداختن پرونده تشکیل دولت مهیا کرده تا چارچوبی برای یک راهحل را شکل دهد که هنوز همه جوانب آن اعلام نشده و امکان موفقیت آن معلوم نیست و آنطور که گفته شده، بر مبنای ایده یک دولت متشکل از ۲۰ وزیر است. این رسانه لبنانی افزود: عون و جبران باسیل، رئیس جریان ملی آزاد، موضعگیری جدیدی در این باره انجام ندادهاند و این در حالی است که درهای کاخ بعبدا به روی نخستوزیر مامور تشکیل دولت همچنان باز است؛ به این امید که با خود یک دولت جدید را با رویکردی متفاوت به همراه بیاورد که ملاحظات سابق عون را مدنظر قرار دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|