|
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با گلستان جعفریان، نویسنده کتاب«پاییز آمد» به عنوان اثر تازه منتشرشده حوزه پایداری
یک تراژدی عاشقانه
گروه فرهنگ و هنر: «پاییز آمد» عنوان تازهترین کتابی است که در حوزه ادبیات پایداری منتشر شده است. این کتاب خاطرات فخرالسادات موسوی، همسر شهید احمد یوسفی، فرمانده سپاه زنجان را به قلم گلستان جعفریان روایت کرده است. حاصل ساعتها مصاحبه و پژوهش گلستان جعفریان، خواندن این اثر را لذتبخش کرده و یک سیر داستانی جذاب برای مخاطب به وجود آورده است؛ این اثر توانسته عاشقانهای را در دل جنگ روایت کند. با گلستان جعفریان، نویسنده کتاب «پاییز آمد» درباره مراحل نگارش این کتاب به گفتوگو نشستیم.
***
* چه شد نوشتن خاطرات همسر شهید یوسفی را شروع کردید؛ انتخاب خودتان بود یا به شما پیشنهاد شد؟
20 سال است در حوزه ادبیات پایداری قلم میزنم و در 10 سال اخیر انتخاب سوژهها برعهده خودم بوده است. سوژههای مختلفی پیشنهاد میشود اما هر کدام که باعث ایجاد مساله در ذهن من شود، آن را قبول میکنم. در غیر این صورت، سوژه را خودم انتخاب میکنم. این نوع نگاه، سبب پیدا کردن سوژه با توجه به سوال و مساله من در ادبیات پایداری میشود. «پاییز آمد» توسط حوزه هنری زنجان به من پیشنهاد شد؛ مصاحبه با همسر شهیدی بود که در 18 سالگی ازدواج کرده و در 25 سالگی با داشتن ۲ فرزند، همسر خود را از دست داده بود. خانواده این خانم، با ازدواج او موافق نبودند و حتی پدرش در مراسم عقدش شرکت نکرده بود. همین موضوع برای من عجیب و باعث درگیری ذهنی شد. دائما پرسشهای مختلفی مطرح میشد. از خودم میپرسیدم در گذشته که جوانان و نوجوانان بشدت پیرو نظر پدر و مادر بودند، فخرالسادات با چه رویکردی با احمد که پاسدار هم بوده، ازدواج کرده یا این دختر 16 ساله چطور توانسته با مردی که 26 سال داشته و در همان جلسه اول مساله شهادت یا جانباز شدن خود را بیان کرده، ازدواج کند؟
* پس شخصیت فخرالسادات موسوی درگیرتان کرد؟
بله! هدف من کاوش دختر 16 سالهای بود که حالا در آستانه 60 سالگی است. «پاییز آمد» یک تراژدی عاشقانه است چون نشان میدهد چطور آدمها عاقلانه عاشق میشوند، عاقلانه انتخاب میکنند، عاقلانه رشد میکنند و تصمیم میگیرند و چگونه خود را به چالش میکشند. دختری که در 16 سالگی تصمیم میگیرد با پسری که قرار است شهید شود ازدواج کند، در واقع خودش را به چالش میکشد که همین موضوع سبب پیدایش یک عشق و یک رنج خودخواسته میشود. هدف ما در نگارش ادبیات پایداری فقط بازگویی خاطره نیست بلکه بیان تفکر رزمندهها و خانوادههایشان است که این تفکر باید باز شود.
* این نوع کتابها در واقع زندگی خصوصی شهدا و همسرانشان را بیان کرده و ما را به لحظههایی میبرد که این سالها کمتر دربارهشان حرف زده شده است. این نگاه چه تأثیری بر مخاطب دارد؟
ابتدا باید بدانیم درباره چه مخاطبی صحبت میشود؛ مخاطبی که فقط میخواهد کتاب بخواند و سرگرم شود یا مخاطبی که علاقهاش ادبیات پایداری است. اگر نویسنده بداند در اثرش چه چیزی را میخواهد انتقال دهد، آن وقت هر خوانندهای با مساله نویسنده و راوی آشنا میشود. در واقع برگ برنده دست نویسنده است. او میتواند مخاطب را با خودش همراه کند و بگوید این نوع تفکر برای شما اصلح است و شما میتوانید با این زاویه دید به زندگی نگاه کنید. هنگامی که در نگارش کتاب تأمل نباشد، ما نمیتوانیم مخاطب را با خود همراه کنیم. اگر سبک نگارش ما ادبیات فلسفی باشد، یعنی یک اندیشه پشت کار باشد، مسلما هر مخاطبی به چالش کشیده میشود و تفکر میکند. این سطحینگری یک فرد است که بگوید به ادبیات پایداری نیاز نداریم چون زندگی هر لحظهاش جنگ است. در حال حاضر ما در جنگ طبیعی با کرونا هستیم. این بدین معنی است که ما همیشه در حال مبارزه هستیم و به قالب مبارزه و چالش احتیاج داریم. ممکن است یک زن بر اثر حادثهای همسر خود را از دست بدهد. او باید بداند که چطور با این مساله روبهرو شود. در این کتاب فخرالسادات دائما در چالش با خودش است که همین موضوع باعث میشود بارها و بارها از خودش سوال و جواب کند تا بتواند راهی را که انتخاب کرده است، ادامه دهد. ادبیات پایداری موجب نشان دادن تلنگرهای یک آدم با خودش میشود، البته به شرط اینکه در ورای نگارش، تفکر نیز باشد.
* چنین پرداختهایی آیا ما را به سمت داشتن تصویری کاملتر و واقعیتر از آدمهای سالهای جنگ نمیکشاند؟
دقیقا! در این کتاب، هدف بررسی انسانهایی است که با چالشهای عجیب همچنان بدون یک لحظه پشیمانی بر سر انتخابهایشان ایستادهاند. همین موضوع برای خواننده خیلی جذابتر و ملموستر است. بیان ویژگیهای خوب اسطورههای جنگ، در صحنه نبرد کار راحتی است زیرا تمام کسانی که در اطراف وی حضور داشتند، همرزمان و همفکران او بودهاند. اما مساله مهم این است که آن شهید به عنوان همسر، پدر، دوست و همسایه چگونه انسانی بوده است. در نتیجه به بررسی دقیق زندگی شهری و اجتماعی این افراد پرداختم. آموختهام بزرگان جنگ را در صحنه نبرد جستوجو نکنم بلکه در زندگی شخصی جستوجو کنم.
* اصولاً حرف زدن با آدمها از زندگی خصوصی، عاشقی و آشنایی کار راحتی نیست. چطور این مشکل را حل میکنید؟
کار بسیار سختی است و بسیاری از افراد مصاحبه نمیکنند اما تجربه 20 ساله من باعث شده، هنگام شروع کار یقین داشته باشم که چگونه به طرز تفکر آن فرد برسم. گاهی اوقات یک اثر در مرحله چاپ یک سال متوقف شده، زیرا مصاحبه شونده تمایلی به چاپ کتاب و آگاه شدن دیگران از زندگی شخصیاش ندارد. چون در شیوه خاطرهنگاری هیچ دروغ یا اغراقی در کار نیست، البته این امر به تواناییهای نویسنده که تا چه اندازه توانسته درون راوی را کنکاش کند نیز بستگی دارد. نویسنده با مطالعات درونکاوانانه و تجربه میتواند تواناییهای خود را بالا ببرد. او باید پویا، معاشرتی و اجتماعی، اهل سوال و هیاهو و چالش باشد.
* کتابهای خاطره را مواد خام خوبی برای نویسندگان میدانند. آیا شما کارتان را خاطرهنگاری میدانید؟
خیر! کار خود را خاطرهنگاری نمیبینم زیرا در حین مصاحبه، شخصیت راوی را شناخته و با توجه به آن شروع به نوشتن میکنم، در حالی که در خاطرهنگاری روی مستندات تاکید و به ترتیب زمانی نوشته میشود که این سبک کارکردن بسیار کلیشهای است و باعث کمرنگ شدن خاطرهنگاری شده است. این بدین معنی نیست که تاریخها را تغییر میدهم اما گاهی اوقات خاطرات را جابهجا میکنم و ممکن است خاطرهای را در دل خاطره دیگر بیان کنم چون هدف فقط چاپ خاطره نیست.
* خاطرهنگاری تا چه اندازه میتواند به نویسندگان رمانها کمک کند؟
رماننویس نیستم و نمیتوانم اظهارنظر کنم اما هر چه خاطره با جزئیات بیشتری باشد، رماننویس راحتتر میتواند آن را پیاده کند.
* دغدغه شما در نگارش ادبیات پایداری و خاطرهنویسی چیست؟
ادبیات پایداری در حال پیشرفت است و علت آن، نگاه عمیق و وسیع به مسائل است. جوانان نیز با این سبک نگارش ارتباط بیشتری برقرار میکنند. آنها به خاطرات جنگ تحمیلی علاقهمندند اما از حالت کلیشهای خسته شدهاند و باید به دنبال یک حس ناب بود.
ارسال به دوستان
وزیر ارشاد در آیین بازگشایی هنرستانهای هنرهای زیبای کشور:
مسأله مربوط به «ساترا» بدون جنجال حل میشود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام خبر معرفی مدیران جدید وزارت ارشاد طی هفته پیش رو، به پرسشهایی پیرامون نحوه نظارتهای ساترا، بیمه هنرمندان و موارد دیگر پاسخ داد.
به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز شنبه سوم مهرماه در حاشیه آیین بازگشایی هنرستانهای هنرهای زیبای کشور در جمع خبرنگاران به پرسشهای آنها پاسخ داد. اسماعیلی در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر تازهترین اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره انتصاب مدیران جدید معاونتهای مختلف این وزارتخانه و احتمال ابقای برخی مدیران فعلی ارشاد تا زمان فرا رسیدن رویدادهای هنری فجر گفت: فرآیند تغییر و تحولات مدیریتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقریبا انجام شده و ما بزودی انتصابات جدید را خواهیم داشت. البته برخی دوستان هم در بخشهای مختلف ابقا شدند. چند تغییر هم داشتیم که طی هفته پیش رو به طور رسمی معرفی خواهند شد.
وی در جواب سوالی مبنی بر مواضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به برخی حاشیههای پیرامونی «ساترا» و انتقاداتی که تعدادی از هنرمندان و صنوف مختلف خانه سینما درباره نحوه مدیریت این مجموعه روی مجوز آثار تصویری داشتهاند، توضیح داد: من در جریان جزئیات این شرایط طی سالهای اخیر بودهام و معتقدم بدون جنجال رسانهای این بحث باید حل شود و چند روز پیش هم گفتهام. موضوع نیز کاملا روشن است و ما باید همه اقدامات را در چارچوب قانون انجام بدهیم. اسماعیلی گفت: ما طی روزهای اخیر با شورای عالی فضای مجازی، دوستان مجلس شورای اسلامی و سازمان صداوسیما گفتوگوهای خوب و فشردهای داشتیم و کار در حال جمعبندی است که بزودی در مراکز قانونی تصمیمگیری این ماجرا اتفاق میافتد. قطعا ما معتقد هستیم که جایگاه نظارتی و شأن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیری که تا به امروز ادامه داشته باید ادامه پیدا کند و اگر ابهامی در این زمینه هست و مسائل جدیدی پیش آمده که نیازمند تصمیمگیری جدید است باید با رعایت قوانین و رویههای موجود تصمیمگیری شود. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از پاسخ به پرسشها، با اشاره به جزئیات بستههای حمایتی دولت از هنرمندان حوزههای مختلف که طی روزهای گذشته از سوی وی در فضای مجازی مطرح شده بود، گفت: در حوزه حمایتهای کوتاهمدت اخیرا یک بسته حمایتی به تصویب آقای رئیسجمهور رسید که در اختیار صندوق اعتباری هنر نیز قرار گرفته است، بنابراین این بسته حمایتی از ماه آینده در قالب تسهیلات بلاعوض یا کمبهره به اصحاب فرهنگ و هنر تعلق خواهد گرفت. این موضوع اولویت اول ما بود. اولویت دوم ما هم از سرگیری تدریجی همه فعالیتهای فرهنگی- هنری است که امیدواریم با تکمیل چرخه واکسیناسیون شاهد بازگشایی همه فعالیتها با در نظر گرفتن شیوهنامههای بهداشتی در این زمینه باشیم.
اسماعیلی در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به برگزاری آیین بازگشایی هنرستانهای هنرهای زیبای کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا وزارت ارشاد در رابطه با موضوع آموزش موسیقی در حوزههای مختلف برنامه خاصی دارد یا خیر؟ تصریح کرد: ما در حوزه هنرآموزی اصلا معتقد به تفاوتهای جنسیتی نیستیم حتی خانمها در بسیاری از حوزههای هنر جلوتر از آقایان هستند. ما به عنوان مجموعه دولت باید حضور خانمها در این عرصهها را تسهیل کنیم. برنامه ما هم این است که حلقه هنرستانها در سراسر کشور تکمیل شود. به هر حال مطلع هستید که آموزش رشتههای تخصصی هنر در انحصار وزارت ارشاد است.
ارسال به دوستان
روایت هادی حجازیفر از ایفای نقش متوسلیان
به حافظه عاطفیام رجوع کردم
رادیو صبا در برنامه «ترینها»، فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» را بهترین فیلم سینمایی دفاعمقدس از نگاه مخاطبان اعلام کرد. به گزارش «وطنامروز»، شبکه رادیویی صبا به مناسبت چهلویکمین سالگرد آغاز جنگ تحمیلی و هفته دفاعمقدس، در برنامه «ترینها»، روز جمعه دوم مهر مروری بر سینمای دفاعمقدس داشت. برنامه «ترینها» روز جمعه دوم مهر بهترین فیلمهای حوزه دفاعمقدس را از بین ۱۰ فیلم سینمایی «ایستاده در غبار»، «ملکه»، «تنگه ابوقریب»، «اتوبوس شب»، «ویلاییها»، «روز سوم»، «شیار ۱۴۳»، «دوئل»، «چ» و «۲۳ نفر» از نگاه مخاطبان رادیو صبا معرفی کرد. در همین راستا فیلم «ایستاده در غبار» از نگاه مخاطبان رتبه اول بهترین فیلم دفاعمقدس را کسب کرد و فیلمهای «ملکه» و «تنگه ابوقریب» به ترتیب مقامهای دوم و سوم را کسب کردند. سیدهادی حجازیفر در این برنامه درباره نقش خود در «ایستاده در غبار» گفت: من برای بازی در این نقش ۲ راه بیشتر نداشتم. برای شناخت شخصیت احمد متوسلیان باید به صداهای ضبط شده که مرا عملا هدایت میکرد، گوش میدادم یا باید به حافظه عاطفی خودم رجوع میکردم که هر ۲ کار را انجام دادم. وی درباره تاثیرگذاری کاراکتر احمد متوسلیان بر خودش گفت: این تاثیر دوطرفه بوده؛ هر ۲ روی هم تاثیر گذاشتیم. من باید این شخصیت را بازی میکردم نه اینکه آن را ستایش کنم و تمام تلاشم را کردم و تاثیرگذاری شخصیت فیلم روی من بعد از پایان فیلمبرداری شروع شد و این شخصیت روی من تاثیر گذاشت. در پایان بازیگر نقش احمد متوسلیان گفت: خدا را شکر نتیجه کار خوب شد و هم کارگردان راضی بود، هم مردم و در نهایت خانواده شهید متوسلیان. ارسال به دوستان
شهادت مختار در تالار رودکی روایت شد
شنیدن نوحههای ۱۵۰ ساله
هفتمین دوره «بر خط ماه و نوا» به صورت آنلاین توسط انجمن موسیقی ایران با مشارکت بنیاد فرهنگی- هنری رودکی و حمایت دفتر موسیقی برگزار شد.
به گزارش «وطنامروز»، این اجراها تا ۴ مهرماه (امروز) همزمان با اربعین حسینی برگزار میشود و مخاطبان میتوانند بر اساس زمانبندی مشخصشده در جدول، به صورت رایگان اجراها را مشاهده کنند.
در روز دوم اجراها، ابتدا رضا کدخدا از تهران روی صحنه رفت و غزلیاتی درباره امام حسین(ع) را اجرا کرد. سپس قاسم هاشمی روایتی از حربنیزید ریاحی را اجرا کرد.
اجرای دوم به نعشخوانی ابراهیم عباسپور از چهارمحالوبختیاری اختصاص یافت. در این اجرا، ۳ برنامه اجرا شد که شامل تعزیه قدیمی و ثبت نوحههایی از ۱۵۰ سال گذشته بود. حجله حضرت قاسم(ع)، نعش حضرت علیاکبر(ع)، سبک بختیاری در ذکر امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) برنامههایی بود که ابراهیم عباسپور اجرا کرد.
پس از این اجرا، نوبت به محسن میرزاعلی و مرشد علی ناری رسید که در این اجرا، مباحث مختلفی از تولد، نوع قیام و در نهایت شهادت مختار را روایت کردند.
اجرای پایانی روز دوم، به اجرای سوگوارههای غم و حزن از عباس زند اختصاص داشت. مبنای این اجرا، بر اساس تعزیه و تاریخچه آن در روستاها و شهرها بود. همچنین در این اجرا که حدود ۲۰ دقیقه به طول انجامید، چند ملودی نیز از موسیقیهای آیینی نواخته شد که عباس زند برای نخستینبار در برنامههای تعزیه از ساز بالابان برای اجرای این قطعات استفاده کرد.
ارسال به دوستان
انتشار ۶۰ عنوان کتاب با موضوع دفاعمقدس
مدیرعامل انتشارات آستان قدس رضوی با بیان اینکه ۸ سال دفاعمقدس بخشی از تاریخ و هویت ملی ما را میسازد، گفت: انتشارات «بهنشر» تاکنون ۶۰ عنوان کتاب با محوریت دفاعمقدس منتشر کرده است. به گزارش «وطنامروز»، محمد سعیدی گفت: انتشارات بهنشر در راستای اهداف و رسالتهایی که برعهده دارد، در تمام ردههای سنی کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال آثاری در زمینه دفاعمقدس تولید کرده است و با توجه به زبان شیوا، روان و جذابی که این کتابها دارند، علاوه بر جذب مخاطب بسیار تاثیرگذار نیز بودهاند.
وی با اشاره به اینکه انتشارات بهنشر تاکنون ۶۰ عنوان کتاب با محوریت دفاعمقدس منتشر کرده است، گفت: از میان این آثار، ۴۵ عنوان مربوط به حوزه کودک و نوجوان و ۱۵ اثر در قالب داستان و رمان بزرگسال منتشر شده که در جشنوارههای مختلف از جمله پاسداران اهل قلم، کتاب سال بانوان، ایثار و شهادت و... حائز رتبههای برتر شدهاند.
مدیرعامل انتشارات آستان قدس رضوی افزود: همچنین با همکاری مؤسسه رسانههای صوتی و تصویری آستان قدس رضوی، همزمان با آغاز هفته دفاعمقدس ۹عنوان کتاب صوتی در بهنشر تولید شده است که کتابهای «پیرمرد و حوری» و «سنگر علافها»، به نویسندگی اکبر صحرایی از نویسندگان برجسته حوزه داستان دفاعمقدس و کتاب «تا ابد با تو میمانم» از مریم عرفانیان به ترتیب با گویندگی سینا خدادادی، مصطفی جلالی و سمانه هادی از جمله این آثار است. سعیدی با اشاره به انتشار کتابهای صوتی مجموعه «روزهای جنگ» اظهار کرد: «آب و زنجیر»، «روشنای خاموش»، «وقتی در آغوش کوه بودیم»، «مرد قورباغهای»، «پل جغاتو» و «آرزوی چهارم» از جمله آثار بهنشر با موضوع جنگ و دفاعمقدس است که ویژه کودکان و نوجوانان به نویسندگی حسین قربانزادهخیاوی، علیاکبر والایی، فاطمه فروتناصفهانی، فرخنده حقشنو، مجید مجبوبی و اکبر صحرایی نوشته شده است. وی ادامه داد: این آثار با گویندگی محمد جهانپا، محمد سخاییمهر، سارا رفوگران، مهناز آسوده، سیداحمد هاشمآبادی و صادق سفیدباغی روانه بازار کتاب شدهاند. مدیرعامل انتشارات بهنشر گفت: به خاطر تغییر سبک زندگی مردم به دلیل شیوع کرونا تلاش کردیم تا با بهرهگیری از نشر الکترونیک، آثار فاخری در این زمینه تولید و منتشر کنیم. سعیدی همچنین از انتشار ۲ عنوان کتاب «نوشانوش» و «رنجهور» با محوریت دفاعمقدس همزمان با آغاز هفته دفاعمقدس خبر داد و اظهار کرد: این آثار به قلم محمد محمودینورآبادی از نویسندگان برجسته حوزه دفاعمقدس نوشته شده که تاکنون ۱۸ مقام در جشنوارههای ملی از جمله کتاب سال دفاعمقدس، داستان انقلاب، کتاب سال رضوی، حبیب غنیپور و... را کسب کرده است. وی در ارتباط با موضوع داستان کتاب «نوشانوش» گفت: این کتاب روایتکننده خاطرات جنگ در ۲ جبهه ایران و عراق است و دغدغهها، آداب و رسوم، خاستگاههای فکری، ذهنی، قلبی و عقیدتی ۲ رزمنده ایرانی و عراقی به نامهای شهید علی شیر شفیعی و رشیدالتکریتی را به تصویر میکشد و نگاهشان به عشق و زندگی، انسانیت و جنگ را نشان میدهد.
سعیدی با اشاره به اینکه در رمان «رنجهور»، قصه از محیط بکر عشایری در دامنههای قلهای به نام رنج در فارس شروع میشود، عنوان کرد: داستان رُنج از این قرار است که سالها پیش قتلی در ایل رخ میدهد و طبق قانون «خون بس» که تا پیروزی انقلاب اسلامی هم رواج داشت، دختری از خانواده قاتل به عقد خانواده مقتول درمیآید، بعد از گذشت مدتی پسر مقتول برای گرفتن انتقام از قاتل پدرش راهی جبهه و جنگ میشود و نزاعهایی بین این ۲ نفر در منطقه هور رخ میدهد که بسیار جذاب و خواندنی است.
ارسال به دوستان
اخبار
پاسداشت غیرت و ایثار قهرمان نوجوان ملی در جشنواره فیلم کودک
دبیر سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان عنوان کرد این رویداد غیرت و ایثار «علی لندی» قهرمان ملی را پاس خواهد داشت. به گزارش «وطنامروز»، علیرضا تابش، دبیر سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در پیامی به مناسبت درگذشت علی لندی، نوجوان فداکار ایذهای عنوان کرد: جشنواره فیلم کودک و نوجوان و پنجمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان، غیرت و ایثار این قهرمان ملی را پاس خواهد داشت. در متن پیام علیرضا تابش چنین آمده است: «نوجوانان پرشور این مرز و بوم، در عرصه علم و عمل، همواره نگاه منتظر تاریخ را خیره خود ساختهاند. در ایامی که مردم ایرانزمین از یک سو در اربعین سالار شهیدان به سوگ نشستهاند و از دیگر سو، یاد و خاطره سلحشوران ۸ سال دفاعمقدس را احیا میکنند، شاهد خلق حماسه دیگری از سوی نوجوان آسمانی شده هستیم، علی لندی، متولد دهه ۸۰، فرزند برومند ایذهای که ایثارگرانه، دل به آتش زد و در قامتی پهلوانانه، خود را به کاروان مردان و زنان زلال این سرزمین رساند. امسال هنرمندان در سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان و پنجمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان غیرت و ایثار این قهرمان ملی را پاس خواهند داشت».
***
نویسنده «اغما» سریال میسازد
تصویربرداری سریال «تب و تاب» به نویسندگی و کارگردانی داریوش مختاری در تهران ادامه دارد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از روابط عمومی سیمافیلم، تصویربرداری سریال «تب و تاب» به کارگردانی داریوش مختاری و تهیهکنندگی مهدی شفیعی که چندی پیش در تهران آغاز شد، با ضبط صحنههای داخلی و خارجی ادامه دارد. تاکنون فرشته سرابندی، حدیث نیکرو، مهری آلآقا، ریحانه رضی، فهیمه مومنی، خیام وقار و عطا عمرانی جلوی دوربین رفتهاند و در روزهای آتی نیز بازیگران جدید به گروه بازیگران اضافه خواهند شد. تصویربرداری سریال «تب و تاب» از ۲۱ شهریورماه آغاز شد. این سریال با موضوع خانواده ایرانی و توجه به سبک زندگی در ۲۵ قسمت آماده میشود. در این سریال بازیگرانی همچون محمود پاکنیت، فرشته سرابندی، حدیث نیکرو، خیام وقار، عطا عمرانی، نسرین مرادی، فهیمه مومنی، ریحانه رضی، افسانه ناصری و... به ایفای نقش میپردازند. سریال «تب و تاب» در گروه فیلم و سریال شبکه ۲ سیما تولید میشود. نویسندگی سریال پرمخاطب «اغما» و کارگردانی فیلم تلویزیونی «دل شوره» از آثار مهم داریوش مختاری، کارگردان مجموعه «تب و تاب» است.
***
«درخت گردو» بهترین فیلم جشنواره بایکال شد
جشنواره بایکال روسیه «درخت گردو» را به عنوان بهترین فیلم بلند داستانی خود برگزید. به گزارش «وطن امروز»، جشنواره بینالمللی فیلم بایکال ۲۰۲۱، «درخت گردو» ساخته محمدحسین مهدویان را به عنوان بهترین فیلم بلند داستانی خود برگزید. این فیلم که یکی از ۳ فیلم رقیب در بخش بهترین فیلم بلند داستانی بود، موفق شد جایزه موسوم به «لئونید گایدی» را از آن خود کند. در این دوره «آخرین نفسها» ساخته فراز فداییان نیز یکی از ۷ فیلم بخش آثار مستند بود که جایزه را به مستند «جزیره بورومسکی» ساخته اولگا استفانووا محصول ۲۰۲۰ واگذار کرد. در بخش انیمیشن نیز فیلم «کلمات روی تپه» محصول روسیه ساخته والنتین تلگین به عنوان بهترین انیمیشن انتخاب شد. امسال در فهرست نهایی بخش رقابتی این جشنواره در مجموع ۳۹ فیلم مستند، علمی، بلند داستانی، انیمیشن و فولدوم (فیلمهایی با زاویه دید نیمکره) حضور داشتند که از ۱۱ کشور مختلف انتخاب شده بودند. روسیه، سوئد، آلمان، کانادا، ایران، آرژانتین، استرالیا، لستو، آفریقای جنوبی و ایتالیا از جمله شرکتکنندگان در این دوره بودند. این فیلمها از میان ۱۸۶ فیلم انتخاب شدند که ۷ مستند، ۵ فیلم علمی، ۳ فیلم بلند و ۱۲ فیلم انیمیشن را دربرگرفته بودند. در بخش غیررقابتی نیز ۱۲ فیلم به نمایش درآمد. امسال بیستمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم بایکال با تمرکز بر موضوع «مردم و محیط زیست» از ۸ تا ۱۲ سپتامبر برگزار شد. «درخت گردو» با بازی پیمان معادی، مینا ساداتی، مینو شریفی و مهران مدیری، تصویرگر داستانی واقعی از فاجعه بمباران شیمیایی سردشت است.
***
شبیهسازی سهبعدی رشادتهای حضرت عباس(ع) در «سقا»
در شبهای منتهی به اربعین حسینی، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) میزبان علاقهمندان به نمایش شبیهسازی سه بعدی «سقا» است. به گزارش «وطنامروز»، نمایش شبیهسازی سهبعدی حضرت عباس(ع) تهیهشده در سازمان فضای مجازی سراج، از یکشنبه چهارم (امروز) لغایت پنجشنبه هشتم مهرماه هر شب از ساعت ۱۷ الی ۲۲ برگزار میشود. این نمایش، سفری به 1400 سال پیش را فراهم میکند تا با استفاده از فناوری واقعیت مجازی، قدم در نخلستانهای اطراف فرات نهاده و شاهد ایثارگری حضرت عباس(علیهالسلام) باشیم. گفتنی است در واقعیت مجازی سقا، تلاش بر این بوده تا تنها گوشهای از رشادتهای علمدار کربلا در برابر هزاران سرباز کفر به نمایش درآید. علاقهمندان میتوانند برای حضور در این اکران، به ضلع شرقی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|