|
پسر قذافی نامزد انتخابات ریاستجمهوری لیبی شد
پسر ارشد دیکتاتور سابق لیبی در حالی نامزد انتخابات ریاستجمهوری این کشور سهپاره شده است که دولت مرکزی در لیبی دیگر معنایی ندارد. سیفالاسلام قذافی ۴۹ ساله که زمانی فوتبال حرفهای در لیگ ایتالیا و قائممقامی پدرش در رژیم گذشته را تجربه کرده، یکی از 7 پسر دیکتاتور سابق است که البته ۳ تن از آنها در جریان انقلاب سال 2011 کشته شدند. او به رغم نامزدی در این انتخابات، تحت پیگرد دادگاه جنایی بینالمللی قرار دارد.
ارسال به دوستان
سیر صعودی مبتلایان به کرونا در اروپا بار دیگر منجر به برقراری محدودیتهای سفت و سخت در این قاره شد
اتحادیه کرونایی اروپا
گروه بینالملل: طی هفتههای اخیر با افزایش موارد ابتلا، قاره اروپا بار دیگر به کانون همهگیری «کووید-۱۹» تبدیل شده است. در پی این اتفاق کشورهای اروپایی محدودیتهای جدیدی را در شهرهای مختلف این قاره اعمال کردهاند که با واکنش منفی و اعتراضات گروههای مختلف و سندیکاها مواجه شده است. در حال حاضر بر اساس آخرین آمارها از 20 کشور دارای بیشترین آمار ابتلا به «کووید-۱۹»، 10 کشور اروپایی در این فهرست قرار دارند.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از رویترز، قاره اروپا بار دیگر به کانون شیوع ویروس کرونا تبدیل شده و این مساله شک و شبهههای زیادی را در این باره به وجود آورده است که آیا واکسن به تنهایی برای مقابله با این ویروس کافی است یا نه. بر اساس این گزارش، شیوع گسترده ویروس کرونا در کشورهای اروپایی موجب شده است برخی دولتها بار دیگر محدودیتها را اعمال کنند که این اقدام با نارضایتی گسترده عمومی روبهرو شده است.
اروپا بیش از نیمی از موارد ابتلا به ویروس کرونا در جهان طی 7 روز گذشته را به خود اختصاص داده و حدود نیمی از مرگومیرها نیز مربوط به کشورهای اروپایی بوده است. این بالاترین آمارها در اروپا از آوریل سال گذشته است. دولتها و شرکتها نگران آن هستند شیوع مجدد ویروس کرونا موجب شود رشد و رونق اقتصادی بار دیگر از مسیر اصلی خود خارج شود. در این بین کشورهایی مثل آلمان، اتریش، هلند و چک بار دیگر محدودیتهای کرونایی را اعمال کردهاند. «مارک روته» نخستوزیر موقت اتریش قرنطینه 3 هفتهای سراسری را اعلام کرده است. این وضعیت در حالی است که حدود 65 درصد جمعیت منطقه اقتصادی اروپا که شامل اتحادیه اروپایی ایسلند و نروژ است تاکنون ۲ دوز واکسن دریافت کردهاند.
* دلایل شیوع مجدد کرونا در اروپا
همزمان با آغاز فصل سرما و در حالی که مقررات سختگیرانه پس از واکسیناسیون گسترده در بسیاری از کشورهای اروپایی کمتر رعایت میشود، موارد ابتلا به «کووید-۱۹» در شماری از این کشورها پس از ماهها کاهش، بار دیگر افزایش یافته است.
در همین راستا سازمان جهانی بهداشت (WHO) هفته گذشته موج جدید شیوع ویروس در اروپا را «نگرانی جدی» توصیف کرد و خواستار اقدامات جدی برای کنترل آن شد. به عقیده کارشناسان و متخصصان سازمان جهانی بهداشت، یک سلسله دلایل باعث بالارفتن دوباره آمار ابتلا به کرونا در سراسر اروپا شده است؛ از جمله کسانی که مخالف تزریق واکسن کرونا هستند و همچنان از واکسینه شدن طفره میروند، سرد شدن هوا که باعث شده مردم بیشتر در فضاهای بسته بمانند، کاهش میل به استفاده از ماسک و اینکه ایمنی ناشی از واکسن با گذشت 5 ماه از نخستین سری تزریق واکسن رو به کاهش میگذارد. اینها و برخی موارد دیگر از دلایل شیوع دوباره کرونا در اروپاست.
* آلمان برای مقابله با کرونا از ارتش کمک خواست
در انگلیس وزیر بهداشت این کشور ماه گذشته در یک نشست خبری یادآور شد: آمار مبتلایان به کرونا در فصل زمستان افزایش مییابد و «آثار آن بتدریج در حال ظاهر شدن است». اقدام دولت انگلیس در لغو همه محدودیتهای کرونایی در شرایطی که شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به روزانه بیش از 50 هزار نفر و به بالاترین میزان در 6 ماه اخیر رسیده بود، موجی از انتقاد نهادهای بهداشتی و درمانی و شهروندان را در پی داشت؛ اقدامی که سبب شد حدود ۱۲۰۰ نفر از دانشمندان و پزشکان انگلیسی در نامهای تصمیم دولت برای لغو محدودیتها را غیرعلمی، غیراخلاقی و حتی مجرمانه توصیف کنند.
در آلمان نیز اوایل آبان برای نخستین بار از نیمه ماه مه (اواخر اردیبهشت) تعداد مبتلایان افزایش یافت. بر این اساس روز شنبه برای دومین روز متوالی رکورد جدیدی از موارد ابتلا به «کووید-۱۹» در این کشور گزارش شد.
در همین حال ارتش آلمان در حال آماده شدن برای بسیج ۱۲۰۰۰ سرباز تا روز کریسمس برای کمک به خدمات بهداشتی در شرایط اضطراری است. نرخ ابتلا به ویروس کرونا در یک بازه 7 روزه در این کشور در روز شنبه به 4/277 (به ازای هر فرد مبتلا در هر ۱۰۰،۰۰۰ نفر) افزایش پیدا کرده است. در اتریش نیز وضعیت کرونا کم و بیش مانند کشور همسایهاش آلمان است. شهردار وین هفته گذشته گفت: «مهم است قبل از اینکه بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها پر شود، ما تصمیممان را بگیریم».
در هلند تنها یک ماه پس از آنکه دولت آخرین محدودیتهای کرونایی را هم برداشت و اجبار زدن ماسک جز در وسایل نقلیه عمومی و ایستگاههای مرکزی قطار در این کشور برداشته شد، دولت مجدد مجبور شد به محدودیتهای کرونایی بازگردد. در هلند آمار ابتلا به کرونا در عرض یک هفته ۴۰ درصد بیشتر شده است.
به رغم آنکه وزارت بهداشت هلند اعلام کرده ۸۴ درصد مردم این کشور دوبار واکسینه شدهاند اما آمار ابتلا همچنان رو به افزایش است و در میان آنها جوانان مبتلا دائما بیشتر میشوند. روسیه هم با موارد صعودی ابتلا به کرونا و مرگومیر بر اثر آن دست و پنجه نرم میکند و هر چند وقت یکبار رکورد تازهای در شمار مبتلایان ثبت میکند. روسیه اگرچه با تولید واکسن اسپوتنیک وی، نخستین سازنده واکسن «کووید-۱۹» بود اما استقبال از آن در میان شهروندان این کشور بشدت پایین است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه اواخر ماه گذشته دستور تعطیلی ۱۱ روزهای را برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت صادر کرد. وضعیت در دیگر کشورهای اروپایی از جمله بلغارستان، اسلواکی و لهستان نیز نگرانکننده است. در همین حال شهرهای مختلف در ایتالیا، فرانسه و اتریش نیز صحنه اعتراضات به محدودیتهای کرونایی است.
* خشم اروپاییها از محدودیتهای جدیدکرونایی
با تبدیل دوباره اروپا به کانون شیوع کرونا، دولتهای اروپایی مقررات جدیدی را برای اعمال محدودیت وضع کردهاند که خشم مردم این قاره را برانگیخته است. تارنمای شبکه خبری اسکاینیوز دیروز گزارش داد: ۱۵ نفر به دنبال اعتراضات خیابانی در هلند بر سر اعمال قرنطینه بازداشت شدهاند. معترضان یکشنبه شب در شهر لواردن واقع در شمال آمستردام گرد هم آمدند و تصاویر منتشر شده نشان میدهد آنها مواد آتشزا در دست داشتند. مقامات پلیس شمال هلند گفتهاند برخی معترضان از دستور پلیس برای بازگشت به منازلشان خودداری کردهاند.
شبکه تلویزیونی «اناناس» هلند گزارش داد پلیس ضد شورش برای پراکنده کردن معترضان در میدان اصلی این شهر اعزام شد. این در حالی است که دولت دستور محدودیتهای ۳ هفتهای را داده است که شامل اجبار رستورانها و سوپرمارکتها برای تعطیلی در ساعت ۸ شب و تعطیلی فروشندگان کالاهای غیرضروری در ساعت ۶ بعد از ظهر میشود. اقدامات مربوط به حفظ فاصله اجتماعی نیز بخشی از این قرنطینه است که از زمان آغاز موج جدید ابتلاها در دیگر کشورهای قاره اروپا برای نخستینبار در این کشور اروپای غربی اجرا میشود.
به دنبال اعلام محدودیتهای جدید در روز جمعه همچنین معترضان در خیابانهای لاهه جمع شدند. تاکنون حدود 20 هزار هلندی بر اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند. تقریبا ۸۵ درصد جمعیت بزرگسال هلند به طور کامل واکسینه شدهاند. در اتریش نیز طرح دولت برای اعمال قرنطینه برای افرادی که واکسن نزدهاند صدها نفر را به خیابانها کشید. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، حدود هزار نفر از معترضان در پی این تصمیم در شهر زالتسبورگ اتریش تجمع کردند تا اعتراض خود را به طرح دولت برای اعمال قرنطینه برای کسانی که واکسن کرونا نزدهاند، نشان دهند.
معترضان با حرکت به سوی دفتر منطقهای شبکه تلویزیونی «اُ آر اف» این رسانه را به «دروغگویی» متهم و طرح دولت برای اجباری کردن واکسن را محکوم کردند. هزاران نفر نیز در خیابانهای ایتالیا در اعتراض به سیاستهای مهارکننده «کووید-19» و در بحبوحه افزایش ابتلاها در برخی مناطق اروپا به خیابانها آمدند. برخی گزارشها نشان میدهد اعتراضات در ایتالیا با درگیری مواجه بوده است.
***
کمبود اقلام و تجهیزات ضروری در بیمارستانهای آمریکا
در پی کمبود تجهیزات بیمارستانی در سرتاسر آمریکا، بیمارستانهای این کشور خواستار اهدای این اقلام از سوی مردم شدند. به نوشته خبرگزاری شینهوآ، یکی از بیمارستانهای ایالت کارولینای جنوبی در بیانیهای آورده است: «کمبود جهانی آلومینیوم موجب شده بیمارستانهایی نظیر «بیوفورت مموریال» منابع بشدت مورد نیاز برای عصای زیر بغل برای بیماران را در اختیار نداشته باشند و خواستار اهدای اقلام دست دوم از سوی انجمنها شوند». علاوه بر این ایالت، بیمارستانهایی در ایالتهای تگزاس و یوتا نیز درخواست فوری برای اهدای تجهیزات ارتوپدی را اعلام کردهاند. کمبود آلومینیوم خام در آمریکا موجب شده صنایع مختلف از تولید قوطی مواد غذایی و نوشیدنی تا خودرو و کامپیوتر تحت تأثیر قرار گیرد. به گفته معاون یک بیمارستان کودکان در شمال تگزاس، کمبود سوخت نیز موجب اختلال در زنجیرههای تأمین در آمریکا شده و بیمارستانهای سراسر این کشور برای پر نگه داشتن قفسهها دچار مشکل شدهاند. علاوه بر مشکلات ناشی از کمبود سوخت و اختلال در زنجیره تأمین کالاهای ضروری، یازدهم آبان شرکت هواپیمایی «امریکن ایرلاینز» بیش از ۳۵۰ پرواز را لغو کرد تا چهارمین روز اخلال در پرواز به دلیل کمبود نیروی کار را تجربه کند. پایگاه «فلایتاور» که فعالیت شرکتهای هواپیمایی را رصد میکند، گزارش داده امریکن ایرلاینز دهم آبان نیز بیش از یکسوم برنامههای پروازی خود را که بالغ بر ۱۰۰۰ پرواز میشد، لغو کرده بود. خبرگزاری آسوشیتدپرس یکشنبه گزارش داد لغو نزدیک به دوسوم از موارد پروازهای انجامنشده به دلیل عدم حضور مهمانداران و یکسوم باقی لغوها هم به دلیل کمبود خلبان بوده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
2 کشته و زخمی بر اثر انفجار خودرو در لیورپول انگلیس
اسکاینیوز دیروز در خبری فوری اعلام کرد حدود ساعت 11 صبح دیروز انفجار یک دستگاه خودرو در نزدیکی بیمارستان زنان در منطقه موسوم به «کراون استریت» منجر به کشته و زخمی شدن 2 نفر شد. به گزارش «سیانان» پس از این حادثه، نیروهای پلیس به شکل گستردهای در خارج از بیمارستان مستقر شدند. پلیس مرسیساید تایید کرد ساعت 10:59 صبح روز یکشنبه با گزارشات مربوط به انفجار خودرو در خارج از بیمارستان زنان لیورپول با این مرکز پلیس تماس گرفته شده است. این نیرو در بیانیهای اعلام کرد: متأسفانه میتوانیم تأیید کنیم که یک نفر جان خود را از دست داده است و یک نفر دیگر به دلیل جراحات وارده به بیمارستان منتقل شده است. پلیس انگلیس اعلام کرد خودروی منفجر شده یک دستگاه تاکسی بوده که اندکی قبل از وقوع انفجار در محل حادثه پارک شده بود. در همین حال افسران ضد تروریسم تحقیقات درباره حادثه را شروع کردهاند. مقامات این بیمارستان اعلام کردند دسترسی به بیمارستان «تا اطلاع ثانوی» محدود شده است و بیماران «در صورت امکان» به بیمارستانهای دیگر هدایت میشوند.
***
آینده تشکیل دولت جدید عراق
منابع عراقی امکان تشکیل دولت جدید عراق با توجه به اعتراضات گسترده به نتایج انتخابات را بعید دانستند. «محمد الخالدی» رئیس فراکسیون «بیارق الخیر» در مجلس قبلی عراق گفت امکان تشکیل دولت جدید با توجه به مخالفت گسترده به نتایج انتخابات پارلمانی عراق وجود ندارد. وی افزود: نتایج انتخابات اکتبر و تخلفات رخ داده در آن به مراتب بدتر از انتخابات 2018 بود. تخلفات کمیساریا در انتخابات اکتبر آشکار بود و کمیساریا به سؤالات گروههای سیاسی پاسخ نداد. الخالدی گفت: بدون توافق گروههای سیاسی درباره نتایج نمیتوان بهسمت تشکیل دولت آتی حرکت کرد، بویژه که اعتراضات به نتایج انتخابات گسترده است. وی اضافه کرد: ابهام آشکاری در نتایج وجود دارد و بسیاری از نامزدها آرای خود را از دست دادهاند. معترضان حق دارند پاسخ قانعکننده از کمیساریا بشنوند. «صباح العکیلی» تحلیلگر سیاسی عراقی هم گفت تصویر مبهمی از آینده سیاسی به علت نتایج انتخابات وجود دارد. وی افزود: آرای باطله 700 هزار است و این رقم بزرگی است که معادل آرای کرسیهای فراکسیون صدر است. شمار صندوقهای مشکلدار 3650 صندوق است و کمیساریا فقط 25 درصد از آنها را قرمزرنگ تشخیص داده است.
***
۵۰ هزار پناهجوی افغان در پایگاههای آمریکا بدون سرپناه زمستانی
با گذشت نزدیک به 3 ماه از آغاز روند تخلیه شتابزده و پرهرجومرج نیروهای آمریکا و شماری از اتباع افغانستان از این کشور، هنوز حدود 50 هزار پناهجوی افغان با وجود دریافت واکسن و سپری کردن زمان قرنطینه، در پایگاههای نظامی آمریکا محبوس هستند. به گزارش «هافینگتنپست»، پناهجویان افغان که 44 درصد آنان را کودکان تشکیل میدهند، وضعیت نامعلومی دارند و با وجود کاهش تدریجی دما، منابع غذایی کافی و امکانات لازم برای گذراندن زمستان سرد را ندارند. شماری از پناهجویان افغان به این نشریه آمریکایی گفتند که لباسهای زمستانی ندارند، ماههاست در پایگاه بهسر میبرند و هنوز مشخص نیست چهزمانی میتوانند آنجا را ترک کنند. برخی دیگر از پناهجویان که به دلیل ترس از رفتار انتقامجویانه خواستند نامشان فاش نشود، با انتقاد از رفتار مسؤولان آمریکایی و عدم رسیدگی به پناهجویان، گفتند در صورت بیماری مجبور هستند برای مراجعه به پزشک چندین ساعت در صف طولانی منتظر بمانند و وقتی به کارکنان نظامی درباره وضعیت شکایت میکنند با پاسخ سخت آنها روبهرو میشوند.
***
جواب مبهم معاون بایدن به سؤالی درباره آماده شدنش برای ریاستجمهوری
«کاملا هریس» معاون رئیسجمهور آمریکا در سفر به فرانسه، به سوال خبرنگاری درباره رئیسجمهور شدنش، جواب سربالا داد. به نوشته وبگاه شبکه «فاکسنیوز»، هنگامی که هریس از فروشگاهی در پاریس خارج میشد با این سوال یک خبرنگار مواجه شد که سفر او به فرانسه چگونه به آماده شدن وی برای ریاستجمهوری کمک کرده است؟ معاون «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا با نگاهی حیرتزده به این خبرنگار گفت: «این را به شما میگویم که سفر خوب و سازندهای بود. کارهای زیادی در دست پیگیری است». هریس افزود: «ظرف روزهای گذشته گفتوگوهای فشردهای صورت گرفت و هدف این سفر، تأکید بر قدمت روابط ۲ طرف و البته این امر بود که همزمان با ورود جهان به عصری جدید، همکاریهای ما ادامه پیدا میکند». او در ادامه گفت: «ما این کار را بر پایه خوشبینی انجام میدهیم اما در عین حال این اعتقاد قوی وجود دارد که همکاری بین ایالات متحده و فرانسه بسیار قوی خواهد ماند».
***
پیشروی نیروهای یمنی این بار به سمت سواحل راهبردی الحدیده
رسانههای یمنی دیروز (یکشنبه) گزارش دادند نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی عملیات جدیدی را به سمت غرب یمن و مناطق ساحلی استان الحدیده آغاز کرده و به سرعت در حال پیشروی هستند. به نوشته وبگاه الخبر الیمنی، نیروهای یمنی دیروز توانستند برخی مناطق بندر «الحیمه» در استان الحدیده را به کنترل خود درآورند و این بندر در شرف آزادی کامل قرار دارد. بندر «الحیمه» در شهرستان «الخوخه» در جنوب استان الحدیده واقع شده و با آزادی این بندر بخشی از فشار محاصره اقتصادی ائتلاف سعودی میتواند کاهش یابد. همزمان با این پیشرویها، به گفته منابع مطلع، شبهنظامیان همسو با امارات به فرماندهی «طارق صالح» نیز پا به فرار گذاشتهاند و نیروهای دولت صنعا تنها چند کیلومتر با بندر «الحیمه» فاصله دارند. با وجود امضای توافق استکهلم سوئد در آذرماه ۱۳۹۷ میان دولت صنعا و دولت منصورهادی برای پایان درگیریها در الحدیده، اما شبهنظامیان دولت هادی به طور روزانه با حملات خود این توافق را زیر پا گذاشتهاند.
ارسال به دوستان
گروه هکری«عصای موسی» از 3 هفته پیش حملات سایبری بیسابقهای را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرده است
وقتی اسرائیل لخت است
ضربات سایبری بر پیکره در حال زوال رژیم صهیونیستی وارد مرحلهای تاریخی شده است. گروه هکری «ماته موشه» یا «عصای موسی» (Moses Staff) که از 3 هفته پیش بیسابقهترین حملات سایبری را به شبکه دادههای محرمانه و حساس نظامی و امنیتی اسرئیل آغاز کرده است، مدعی شد تا جایی در زیرساختهای اسرائیل نفوذ کرده که میتواند سراسر قلمروی اشغالی آن را رصد کرده یا با بالاترین دقت (5 سانتیمتر) مورد دخل و تصرف قرار دهد.
این گروه در جدیدترین اقدام خود فایل امنیتی و راهبردی نقشه سهبعدی زیرساختی رژیم صهیونیستی را هک و در فضای شبکه تاریک (دارک وب) به شکل عمومی منتشر کرده است. این نقشه سهبعدی امنیتی، مختصات دقیق تمام اماکن، سازهها، تاسیسات و پایگاههای اسرائیلی در فلسطین اشغالی را با دقت 5 سانتیمتر برملا میکند.
در فیلمی که گروه هکری «عصای موسی» در این رابطه منتشر کرده، چنین توضیحی آمده است: «جامعه جهانی در تلاش برای تامین امنیت حکومت جنایتکار صهیونیستی است. به عنوان مثال، تلاش برای محدود کردن دسترسی به نقشهها و تصاویر هوایی اسرائیل در همین رابطه انجام میشود. با این حال ما توانستیم به زیرساختهای سایبری رژیم صهیونیستی نفوذ کنیم و به فایل سهبعدی 22 ترابایتیای دست پیدا کنیم که خودشان از تمام مناطق اسرائیل با دقت 5 سانتیمتر گرفتهاند».
در انتهای فیلم مزبور به شکلی طعنهآمیز، یک سورپرایز(غافلگیری) کوچک هم به ارتش رژیم صهیونیستی هدیه داده شده است. این غافلگیری مربوط به انتشار تصاویر رصد مراکز حساس نظامی اسرائیل با دقت بسیار بالا آن هم از زاویه نگاه پیشرفتهترین ماهوارههای نظامی- جاسوسی این رژیم به نام اوفک (به معنای افق) است. در این فیلم تصاویر بسیار دقیق از ساختمان سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) در منطقه آفکا در شمال تلآویو به چشم میخورد.
البته گروه هکری «عصای موسی» مدعی است تصاویر منتشره تنها بخش کوچکی از اطلاعاتی است که از شرکتهای اسرائیلی به سرقت برده شده است. این گروه همچنین روز 13 نوامبر در پیامی دیگر خطاب به صهیونیستها اعلام کرد: «در حالی که فکرش را هم نمیکنید، به شما ضربه میزنیم». این گروه بخشی از تصاویر و اطلاعات سربازان و کارکنان یگان 8200 این رژیم را که در زیرمجموعه سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل قرار دارد و وظیفه جمعآوری اطلاعات سیگنالی و شنود الکترونیک را بر عهده دارد منتشر کرد.
این اتفاق درست زمانی رخ داد که رژیم صهیونیستی با برگزاری نخستین رزمایش نظامی مشترک تاریخ نکبتبار 7 دههایاش با همراهی کشورهای عربی، در صدد القای توسعه قدرت نظامی- دریایی خود در خاورمیانه است. این رزمایش که با هدایت ناوگان آمریکا و همراهی امارات و بحرین، ۲ شیخنشین خائن خلیجفارس، در محدوده دریای سرخ برگزار شد، توسط «نبیل قاووق» عضو شورای مرکزی حزبالله لبنان به خنجری در قلب قدس، فلسطین و تمام ملتهای منطقه تعبیر شد. با این حال عملیات بیسابقه گروه «عصای موسی» و گروههای مشابه هکری در فضای سایبری اسرائیلیها در همین بازه زمانی، نشان داد صهیونیستها با وجود رفتارها و شعارهای پرطمطراقشان در خاورمیانه و شمال آفریقا، در داخل مرزهای خود بشدت آسیبپذیرند.
۳ هفته قبل بود که گروه هکری «عصای موسی» با حمله به سرورهای اطلاعاتی شرکتهای اسرائیلی، از جمله شرکت پست و شرکتهای زیرساختی مخابراتی و دیجیتالی، نخستین اسناد به دست آمده از این رهاورد را به انتشار عمومی درآورد. این مهاجمان خیلی سریع حملات خود را متوجه پایگاههای داده نظامی و امنیتی کردند و ۲ هفته پیش در اقدامی که رسانههای عبری از آن به عنوان «شوک روانی به جامعه نظامیان اسرائیلی» یاد کردند، خصوصیترین اطلاعات پرسنلی گردان «الفون» ارتش صهیونیست شامل ایمیل، آدرس منزل و شماره تلفن و حتی روابط خصوصی و گزارشهای شغلی را در دارکوب و همچنین در پیامرسان تلگرام به اشتراک عمومی گذاشتند.
آنها حتی اقدام به انتشار عکسها و اسنادی کردند که حکایت از خیمه اطلاعاتیشان بر «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی داشت. این گروه در پیامی تهدیدآمیز ذیل یک عکس شخصی گانتس نوشته بود: «ما از تمام تصمیمات تو با خبریم و سرانجام جایی را هدف قرار میدهیم که انتظارش را نداری، همانطور که پیشتر شرکتهای خصوصی اسرائیل مورد حمله سایبری قرار گرفت و اطلاعات صدها کاربر آن منتشر شد».
همان زمان روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت در گزارشی به تحلیل ابعاد این ضربه پرداخت و اشاره کرد چنین افشاگریهایی باعث فلج شدن ساختار نظامی و انتظامی اسرائیلیها میشود، چرا که اساس جامعه یهودیان اسرائیلی که اکثریت ایدئولوژیک ساکنان فلسطین اشغالی را تشکیل میدهند، جوامع کوچک محلی و خانوادگی است که در آنها اغلب افراد یکدیگر را از نزدیک میشناسند. افشاگریهای اینچنینی درباره اطلاعات شخصی افراد میتواند لطماتی جبرانناپذیر به آبروی آنها و جایگاه و روابط اجتماعیشان وارد آورد که به منزله فروپاشی مهمترین بخش جامعه اسرائیل خواهد بود.
نهاد سایبری رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به موج اول حملات هکرهای «عصای موسی» و انتشار اطلاعات محرمانه نظامی اعلام کرده بود: «ما طی ماههای اخیر بارها و بارها نسبت به وجود و فعالیت هکرهایی که از حفرهها و نقاط ضعف امنیتی شرکتهای مختلف مانند پست الکترونیک آنها استفاده کرده و به این موسسات حمله میکنند، هشدار داده بودیم».
«عصای موسی» در حملات بعدی خود، ۳ شرکت بزرگ مهندسی رژیم صهیونیستی و همچنین شرکتهای مشاوره مالیاتی این رژیم را هک کرد و به اطلاعات مشتریان، دادههای محرمانه و دیگر اطلاعات خصوصی آنها دست یافت و اقدام به انتشار آنها کرد. همزمان با این حملات و ضعف عملکرد و دفاع سایبری این رژیم، روزنامه جروزالم پست از حملات یک گروه هکری دیگر موسوم به «سایه سیاه» خبر داد که سرورهای شرکت اینترنتی اسرائیلی «سایبرسرو» را هک و بلافاصله آنها را خاموش و تهدید به درز اطلاعات کرده است. هنوز صهیونیستها از این حملات کمر راست نکرده بودند که گروهی به نام «عدالت برای فلسطین» اطلاعات محرمانه تازهای از مقامات بلندپایه اطلاعاتی و نظامی این رژیم در فضای مجازی منتشر کرد. اطلاعات مذکور از عکسهای شخصی «آویو کوخاوی» رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی تا آدرس منزل «یوسی کوهن» رئیس سابق موساد و شماره تلفن «رونن بار» رئیس سازمان تروریستی «شاباک» را شامل میشود.
چند روز بعد ژنرال کوخاوی در یک مصاحبه تلویزیونی در کمال ناباوری اعتراف کرد این رژیم از مواجهه با حملات سایبری اینچنینی عاجز است. در حالی که «یورام هاکوهین» رئیس جمعیت اینترنت رژیم صهیونیستی به نوبه خود این حملات را یکی از خطرناکترین حملات علیه اسرائیل دانسته است اما «ایمن الرفاتی» کارشناس سایبری عرب بر این باور است اسرائیلیها همچنان درباره سطح و گستردگی حملات سایبری و ماهیت آن پنهانکاری میکنند تا خود را ضعیف نشان ندهند.
به باور او با وجود حملات گسترده علیه اسرائیل در زمینه سایبری اما این رژیم همواره بسیاری از اطلاعات مربوط به ماهیت این حملات را پنهان و همزمان تلاش میکند خود را برخوردار از توانمندی دفاعی سایبری بزرگ جا بزند.
با این حال واکنشهای متناقض صهیونیستها حکایت از سردرگمی آنان دارد، چرا که رسانههایشان گاهی حملات را از جانب ایران دانسته و گاهی انگشت اتهام را به سوی هکرهای روس و چینی دراز میکنند. با این حال به نظر میرسد با حمله اخیر گروه «عصای موسی»، اشراف اطلاعاتی و عملیاتی هکرها بر تمام نقاط فلسطین اشغالی به سطحی رسیده که در صورت به اشتراک گذاشتن نقشههای امنیتی لو رفته اخیر با گروههای مقاومت بویژه با توجه به پهپادهای پیشرفته، اسرائیل به سوی افول بازدارندگی سایبری و فیزیکی میرود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|