|
اعتصاب کارکنان روزنامه نیویورکتایمز
بخشی از کارکنان روزنامه نیویورکتایمز در آستانه جمعه سیاه اعتصاب کردند. روزنامه نیویورکپست، رقیب همشهری اما جمهوریخواه روزنامه نیویورکتایمز فاش کرد کارکنان تارنمای وایرکاتر از زیرمجموعههای شرکت نیویورکتایمز، در اعتراض به وضعیت دستمزدها و بنبست ۲ ساله مذاکرات برای افزایش تنها 5/2 درصدی حقوق و دستمزد سالانهشان اعتصاب کردند.
ارسال به دوستان
عبور تلفات کرونایی آلمان از مرز 100 هزار نفر
درد بیدرمان ژرمنها
گروه بینالملل: انستیتوی رابرت کخ آلمان صبح دیروز اعلام کرد 76414 نفر دیگر در این کشور در عرض 24 ساعت به کرونا مبتلا شدند که تعداد آنها 23444 نفر بیشتر از جمعه هفته گذشته است و نرخ مبتلایان جدید به ازای هر 100 هزار نفر در عرض یک هفته در آلمان هم به 2/438 افزایش یافته است. 357 نفر دیگر هم در عرض 24 ساعت بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
* مرکل: اوضاع بسیار غمانگیز است
در پی رکورد جدید بیش از ۷۶۰۰۰ ابتلا به کرونا در آلمان تنها در یک روز و کمبود تخت و فشار بر مراکز درمانی این کشور در بخشهای جنوبی و شرقی، نیروی هوایی آلمان بیماران نیازمند مراقبتهای ویژه را به نقاط دیگر منتقل میکند. این در حالی است که روز پنجشنبه گذشته آلمان از آستانه ۱۰۰ هزار مرگ ناشی از کرونا عبور کرد. آلمان دیروز جمعه (۲۶ نوامبر) رکورد جدید بیش از ۷۶۰۰۰ ابتلا به «کووید-۱۹» در یک روز را گزارش کرد و همزمان نیروی هوایی این کشور برای نخستینبار از آغاز همهگیری آماده میشود برای کاستن از فشار بر مراکز درمانی در مناطق بشدت درگیر، بیماران نیازمند به مراقبتهای ویژه را به سایر نقاط کشور ببرد. این در حالی است که بیمارستانهای عمدتا در جنوب و شرق این کشور چندی است از تکمیل ظرفیت بخش مراقبتهای ویژه خود خبر میدهند.
فرانک اولریش مونتگومری، رئیس انجمن جهانی پزشکان با توجه به شمار روزافزون موارد ابتلا به کرونا در آلمان، درباره به وجود آمدن شرایط دراماتیک در کلینیکهای آلمان هشدار داده است. وی در این باره گفته است: ما همگی خود را برای به وجود آمدن شرایط تریاژ آماده میکنیم. اوضاع در آلمان به حدی وخیم است که فرانسه هم میخواهد بیماران بخش مراقبتهای ویژه از آلمان را بپذیرد. این خبر را سخنگوی نخستوزیر فرانسه اعلام کرده است.
«آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان هم برای ایجاد مشترک ستاد دائمی بحران کرونا با دولت ائتلافی آینده برای مهار این بحران اعلام آمادگی کرده است. وی عبور آمار مرگهای کرونایی در آلمان از مرز 100 هزار نفر را بسیار غمانگیز دانست و گفت: متاسفانه ما همچنان در مرحله افزایش تصاعدی شمار مبتلایان جدید قرار داریم و میدانیم شمار بیماران بخش مراقبتهای ویژه هم همچنان افزایش مییابد. ما به محدودیتهای ارتباطی بیشتر نیاز داریم.
یک منبع امنیتی به رویترز گفت: اواخر روز جمعه نیروی هوایی آلمان بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» را از شهر جنوبی ممینگن به مونستر در نزدیکی اوزنابروک در شمال منتقل کرد تا به مراکز درمانی در جنوب کمک کند. این نخستینبار است که نیروی هوایی آلمان مجبور شده از به اصطلاح واحد مراقبتهای ویژه هوایی خود، هواپیماهایی که تا 6 تخت آیسییو دارند، برای انتقال بیماران کرونا در داخل این کشور استفاده کند.
* نارضایتی شهروندان آلمانی از اقدامات ضدکرونایی
نتایج یک نظرسنجی هم نشان میدهد حدود دوسوم شهروندان آلمانی (63 درصد) بر این عقیدهاند به اندازه کافی برای حمایت علیه ویروس کرونا کار انجام نشده است. 31 درصد هم اقدامات را کافی ارزیابی کردهاند. این نظرسنجی که به سفارش زددیاف آلمان انجام شده نشان میدهد 52 درصد شهروندان خواستار تقویت اقدامات برای مهار این بحران هستند، 15 درصد اقدامات فعلی را بیش از حد دانسته و 30 درصد هم اقدامات فعلی را درست دانستهاند.
* جولان کرونا در سراسر اروپا
روند مبتلایان، بستریها و مرگهای کرونایی در اروپا محدود به آلمان نیست و کشورهای مختلف اروپایی از جمله انگلیس، هلند و بلژیک نیز شاهد سیر صعودی مبتلایان به کرونا هستند.
در این بین رسانهها از مثبت شدن تست کرونای رئیسجمهور چک خبر دادهاند. دولت جمهوری چک به علت افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا بار دیگر وضعیت اضطراری ملی در این کشور اعلام کرد. این در حالی است که میلوش زمان، رئیسجمهور چک هم که پنجشنبه گذشته و بعد از تقریبا ۷ هفته از بیمارستان مرخص شده بود دوباره در همان روز به بیمارستان بازگردانده شد. رسانههای محلی دلیل این مساله را مثبت شدن تست کرونای وی اعلام کردند.
در هلند به دلیل افزایش تعداد بیماران کرونایی بستری شده، بیمارستانها در این کشور مجبور خواهند بود درمان حاد سایر بیماران را به تعویق بیندازند؛ این خبر را وزیر بهداشت هلند در لاهه اعلام کرد. وی اعلام کرد در حال حاضر در حال بررسی این مساله است که آیا باید برای بیمارستانها وضعیت اضطراری اعلام شود یا خیر. در پرتغال دوباره موارد ابتلای جدید به کرونا افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل این کشور مجددا محدودیتهای کرونایی را در دستور کار قرار داده است.
بر اساس اعلان نخستوزیر پرتغال، همه مسافران هوایی که میخواهند وارد این کشور شوند و قبلا واکسینه شدهاند باید در بدو ورود یک تست منفی کرونا هم ارائه دهند. کشور بلژیک هم رکورد جدیدی را در آمار مبتلایان روزانه ثبت کرده و بر اساس اعلام نهادهای بهداشتی در این کشور در عرض 24 ساعت 23621 مورد ابتلای جدید به کرونا ثبت شده که بالاترین رکورد از آغاز شیوع بحران در این کشور است. این رقم از آنجا که در بلژیک آمارها با تاخیر اعلام میشود مربوط به روز دوشنبه است.
* روند صعودی مبتلایان به کرونا در انگلیس
در انگلیس هم موارد ابتلا به کرونا همچنان رو به افزایش است. نهادهای بهداشتی در این کشور از ابتلای 47240 مورد جدید ابتلا به کرونا در عرض 24 ساعت خبر دادهاند. شمار موارد ابتلا به کرونا در انگلیس بین 19 و 25 نوامبر 5/9 درصد در مقایسه با هفته قبل از آن گسترش پیدا کرده است. 147 نفر هم در عرض 24 ساعت در این کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
* سازمان جهانی بهداشت: میلیونی شدن تلفات کرونا در اروپا قابل پیشبینی است
همچنین سازمان جهانی بهداشت در حال نظارت بر گونه جدید «کووید-۱۹» است. سویه جدید ممکن است به طور رسمی توسط سازمان جهانی بهداشت طبقهبندی و به آن یک حرف یونانی اختصاص داده شود. پیشتر سازمان جهانی بهداشت هشدار داده بود اگر اقدامات بیشتری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در اروپا انجام نشود، مرگومیر در این قاره تا مارس آینده(فروردین ۱۴۰۱) میتواند از ۲میلیون نفر فراتر رود.
اروپا در بحبوحه موج چهارم ویروس کرونا قرار دارد و این مساله کشورها را مجبور به اعمال مجدد قرنطینه و محدودیتها برای کمک به جلوگیری از افزایش موارد ابتلا و مرگومیر کرده است. به گفته سازمان جهانی بهداشت، محاسبات کنونی نشان میدهد از هماکنون تا اول مارس ۲۰۲۲ بحران شدید در بیمارستانها و بخش مراقبتهای ویژه بسیاری از کشورهای اروپایی وجود خواهد داشت. بر اساس روند فعلی، پیشبینی میشود تا بهار سال آینده تعداد مرگهای ثبت شده به بیش از 2/2 میلیون نفر برسد.
***
هجمه اروپا علیه آفریقا
با توجه به کشف سویه جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی، کشورهای اروپایی در اقدامی هماهنگ محدودیتهای سنگینی برای مسافرانی که طی روزهای اخیر از این قاره به اروپا آمدهاند، وضع کردند. هلند پروازهای خود از این منطقه را متوقف کرده است. ایتالیا هم ورود افرادی که در 14 روز گذشته به کشورهای جنوب آفریقا سفر کردهاند را ممنوع کرده است. چک هم این قاعده را در دستور کار قرار داده است. اتحادیه اروپایی هم اعلام کرده میخواهد توقف ترددهای هوایی با جنوب آفریقا را در دستور کار قرار دهد. انگلیس نیز پروازها از 6 کشور آفریقایی را به دلیل بروز سویه جدیدی از ویروس کرونا متوقف کرده است.آلمان هم آفریقای جنوبی را به دلیل کشف نوع جدید ویروس کرونا به عنوان منطقه خطر با ویروسهای جهشیافته اعلام کرده است. یک منبع وزارت بهداشت آلمان گفت برلین همچنین آفریقای جنوبی را پس از شناسایی نوع جدیدی از «کووید-۱۹» در آنجا، منطقهای آلوده اعلام خواهد کرد. به گفته این منبع، این تصمیم به این معناست که خطوط هوایی مجاز خواهند بود فقط شهروندانی آلمانی را از آفریقای جنوبی به آلمان بیاورند و آلمانیهای بازگشته هم - حتی آنهایی که واکسینه شدهاند- باید ۱۴ روز را در قرنطینه بگذرانند. «ینس اسپان» وزیر بهداشت آلمان اعلام کرد: این نوع تازه کشف شده ما را نگران میکند. به همین دلیل است که اینجا فعالانه و زودتر عمل میکنیم، زیرا فقط نوع جدید که مشکلات بیشتری را ایجاد میکند در این شرایط کم داریم. دانشمندان آفریقای جنوبی پیشتر اعلام کرده بودند سویه B.1.1.529 تعداد جهشهای بسیار بالایی» دارد. جو فاهلا، وزیر بهداشت آفریقای جنوبی، این سویه را «به طور جدی نگرانکننده» دانسته است. به گفته آژانس امنیت بهداشت بریتانیا، گونه جدید دارای پروتئین سنبلهای است که بشدت با نوع ویروس کرونای اصلی که تمام واکسنهای «کووید-۱۹» بر اساس آن ساخته شده، متفاوت است. برخی کارشناسان نگرانند این گونه اثربخشی واکسنهای فعلی را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. بر اساس گزارشها، جهشهای جدید احتمالا از واکنش ایمنی ایجاد شده توسط ابتلای قبلی فرار میکنند.
ارسال به دوستان
فضای تنش و اتهامزنی متقابل بین اوکراین و روسیه بالا میگیرد
آمریکا در پی جنگافروزی در شرق اروپا
تنش میان اوکراین و روسیه به خطرناکترین مرحله ممکن پیش از یک جنگ محتمل رسیده است. در حالی که جنگ لفظی کییف و مسکو به بالاترین حد ممکن رسیده و ۲ طرف مشغول متهم کردن یکدیگرند، سازمان ناتو به پیشداری انگلیس و آمریکا نقشی آشکار در افزایش تنش میان ۲ کشور از طریق ارائه گزارشهای هدفمند درباره وقوع جنگ دارد. طی هفتههای اخیر در راستای ایجاد جنگ روانی، واشنگتن بارها گزارشهایی به استناد ماهوارههای جاسوسی و منابع ناتو درباره آرایش جنگی نیروهای روس پشت مرزهای شرقی اوکراین منتشر کرده است. این در حالی است که روسیه و اوکراین، دور تازهای از رزمایشها را در حوالی شرق اوکراین به منظور حفظ آمادگی رزمی برگزار کردهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اخیرا مدعی شده بود: «ما نگرانی واقعی درباره فعالیت نظامی غیرعادی روسیه در مرز با اوکراین داریم. ما نگرانیهای واقعی درباره نحوه گفتاری که از روسیه میشنویم و شاهد آن هستیم و همچنین در رسانههای اجتماعی شاهدیم، داریم». کایرلو بودانف، رئیس سازمان اطلاعات دفاعی اوکراین نیز هفته پیش آتش بیار معرکه شده و در مصاحبه اختصاصی با تارنمای میلیتاری تایمز به نقل از اطلاعات واصله از ناتو مدعی شده بود روسیه بیش از 92 هزار نظامی اطراف مرزهای اوکراین مستقر کرده و در حال آماده شدن برای حمله به اوکراین تا پایان ژانویه یا اوایل فوریه است.
بودانوف همچنین ادعا کرد حملهای که روسیه تدارک میبیند، بسیار ویرانگرتر از چیزی است که سال ۲۰۱۴ انجام و به ادعای او باعث کشته شدن 14 هزار اوکراینی شد. لیز تراس، وزیر خارجه انگلیس نیز با بهرهبرداری از این اظهارنظرها، چهارشنبه گذشته ادعای مطرح شده درباره حمله احتمالی روسیه به اوکراین را بزرگنمایی کرد و گفت: «ما از متحدان بسیار نزدیک اوکراین هستیم و با شرکای خود در ناتو و همچنین مستقیما با اوکراین همکاری خواهیم کرد تا اطمینان یابیم از آنها حمایت کامل میشود». الکسی رزنیکوف، وزیر جدید دفاع اوکراین و همتای آمریکاییاش ژنرال لوید آستین نیز ادعاهای مشابهی را مطرح کرده بودند، با این تفاوت که طرف اوکراینی با احتیاط بیشتری به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اتهام زده بود. سخنگوی وزارت خارجه روسیه اما در پاسخ به این اظهارات ضمن هشدار درباره افزایش حملات به منطقه دونباس در جنوب شرق اوکراین، دولت کییف را متهم کرد که قصد دارد این منطقه را به زور تصرف کند.
به گزارش راشا تودی، ماریا زاخاروا گفت: «افراد خیرهسر در رژیم کییف ظاهرا احساس مصونیت کامل کرده و به راهحل نظامی برای حل بحران داخلی اوکراین تمایل دارند. وضعیت در منطقه درگیری رو به وخامت است. اطلاعات بیشتر و بیشتری از به کار گرفتن سلاحهای ممنوع شده در توافق مینسک میرسد که از طرف ناتو به اوکراین داده شده است». دولت آمریکا به بهانه افزایش فعالیتهای نظامی روسیه و تقویت قدرت تدافعی و رزمی اوکراین، اعلام کرده کمک ۶۰ میلیون دلاری به این کشور ارائه میدهد. یک مقام ارشد دولت آمریکا به خبرنگاران گفت این کمکها شامل سامانههای ضدخودروی زرهی «جاولین» و دیگر سامانههای تدافعی و رزمی خواهد بود. این به جز اعزام نیروهای نظامی خصوصی و تروریستی توسط شرکت آمریکایی «آکادمی» به شرق اوکراین در هماهنگی با پنتاگون و ناتو است. مسکو این رفتار واشنگتن را در جهت کمرنگ کردن امید برای رسیدن به صلح در دونباس خوانده و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور گفته است: «تشدید تنش کاملا مشهود است. تلاشهایی برای ایجاد شرایط تحریکآمیز میشود تا به نحوی شبهنظامیان و احتمالا روسیه را به یک نوعی از استفاده از نیروی نظامی درگیر کنند». در عین حال ارتش اوکراین اعلام کرده توانسته پرتاب موشک از پهپاد بیرقدار خریداری شده از ترکیه را با موفقیت انجام دهد و تجهیزات توپخانهای نیروهای استقلالطلب موسوم به نوا روسیا را نابود کند. وزارت دفاع روسیه هفته پیش ضمن اشاره به رهگیری ۶ فروند از هواپیماهای ائتلاف ناتو بر فراز دریای سیاه، گفت فعالیتهای نظامی آمریکا ثبات این منطقه را تهدید میکند.
نکته اینجاست که ادعای اخیر بودانوف، رئیس سازمان اطلاعات دفاعی اوکراین بسیار شبیه گزارشی است که آمریکا و ائتلاف ناتو بهار امسال درباره تجمع نیروهای روس به همراه تجهیزات نظامی نظیر تانک و جنگنده نزدیک مرز اوکراین منتشر کردند. آخرین دور اتهامزنیهای میان کییف و مسکو اما به اظهارات رئیسجمهور اوکراین بازمیگردد که از تلاش احتمالی برای انجام کودتا در کشورش در ماه آتی میلادی با دخالت افرادی در روسیه خبر داد. به گزارش روزنامه جروزالمپست، ولودیمیر زلنسکی دیروز در این باره گفت: «ما نهتنها از سوی فدراسیون روسیه و تشدید تنشهای احتمالی با چالش مواجهیم، بلکه چالشهای داخلی بزرگی داریم. من اطلاعاتی دریافت کردم که قرار بود کودتایی در تاریخ اول یا دوم دسامبر در کشور ما رخ دهد». زلنسکی سپس با اشاره به فرار یکی از رؤسایجمهور پیشین اوکراین پس از وقوع کودتای مورد حمایت غرب در کییف تاکید کرد از کشورش نخواهد گریخت. او که چندی پیش از محتمل بودن وقوع جنگ تمامعیار میان اوکراین و روسیه سخن گفته بود، این بار نیز تلویحا تاکید کرد اوکراین برای جنگ با همسایهاش آماده میشود. در مقابل برخی منابع نظامی روس با مزخرف خواندن ادعاهای دولت اوکراین، هدف از این فضاسازیها توسط مهرههای غرب در کییف را ایجاد یک جنگ به رهبری ناتو در مرزهای اروپایی روسیه برای فاصله انداختن بین این کشور و اروپا توصیف کردهاند.
***
خنثیسازی کودتا در قرقیزستان
کمیته امنیت ملی قرقیزستان دیروز از خنثیسازی یک کودتای طرحریزی شده در آستانه انتخابات سراسری روز یکشنبه این کشور خبر داد. در بیانیه این کمیته آمده است: «کمیته امنیت ملی و وزارت کشور نقشههای یک گروه تبهکار را که قصد داشتند با خشونت به قدرت دست پیدا کنند، بر ملا کردهاند. شواهد متقنی به دست آمده که فعالیتهای تبهکارانه گروهی از افراد به رهبری نیروهای سیاسی مخرب از جمله اعضای شورای عالی و مقامهای بلندپایه سابق را نشان میدهد». بر اساس این گزارش، مظنونان که اسامی آنها هنوز اعلام نشده، قصد داشتهاند با راهاندازی تظاهراتهای گسترده در بیشکک، پایتخت قرقیزستان بعد از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی میان مردم و نیروهای انتظامی درگیری ایجاد کنند. کمیته امنیت ملی قرقیزستان میگوید مظنونان قصد داشتند از 1000 جوان خشن در این عملیات استفاده کنند. این کمیته میگوید به منظور جلوگیری از «فعالیت تبهکارانه» این گروه، روز 26 نوامبر منازل و دفاتر این افراد مورد جستوجو قرار گرفت و مقادیر زیادی سلاح، بمب و مواد مخدر کشف شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
حضور سوریه در نشست اینترپل پس از ۱۰ سال
همزمان با دیدار محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در آنکارا، یک هیات سوری برای نخستینبار ظرف یک دهه اخیر، در نشست اینترپل در ترکیه شرکت کرد. این در حالی است که احمد ناصر الریسی، مسؤول امنیت پیشین وزارت کشور امارات اخیرا به مدت ۴ سال به عنوان رئیس سازمان بینالمللی پلیس جنایی (اینترپل) انتخاب شده است. حضور هیات نمایندگی وزارت کشور سوریه در هشتادونهمین اجلاس مجمع عمومی اینترپل که به مدت ۳ روز در استانبول ترکیه برگزار شد، در حالی انجام شد که طی آن رئیس کل سازمان، دستیاران او و اعضای کمیته اجرایی انتخاب شدند. بیش از 160 کشور در این نشست از سهشنبه شرکت کردند که 15 کشور در سطح وزرا، 9 کشور در سطح معاونان وزیر، 4 کشور در سطح مستشاران و 51 مدیر امنیتی از جمله 17 سازمان بینالمللی حضور داشتند.
***
تظاهرات ضداسرائیلی بزرگ اردنیها
هزاران اردنی بعد از ظهر دیروز در مخالفت با عادیسازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی، بویژه پس از زمزمههای اخیر درباره توافق جدید امان و تلآویو به خیابانها آمده و شعارهای ضداسرائیلی سر دادند.
به گزارش المیادین، معترضان علیه توافق آب در برابر برق با رژیم صهیونیستی شعار سر دادند و آن را ذلت و خواری در برابر اشغالگران خواندند. برخی رسانههای عبری گزارش دادند دولت هاشمی با رژیم صهیونیستی توافق کرده به ازای ارسال ۶۰۰ مگاوات برق تولید شده با انرژی خورشیدی از اشغالگران فلسطین حق آب دریافت کند. تظاهراتکنندگان شعارهایی نظیر «گاز دشمن، نوعی اشغالگری است»، «عادیسازی روابط خیانت است» و «توافق وادی عربه با اشغالگران باید ساقط شود»، «وادی عربه صلح نیست، وادی عربه تسلیم شدن است» سر دادند. اردن و رژیم صهیونیستی سال ۱۹۹۴ توافقنامه صلحی موسوم به «وادی عربه» امضا کردند که در آن بر پایان دادن به خصومت ۲طرف و اجرای مفاد منشور ملل متحد و قانون بینالمللی درباره روابط ۲ طرف تأکید شد. از سوی دیگر، شعار علیه دریافت گاز از اشغالگران اشاره به توافق سال ۲۰۱۶ بین شرکت برق اردن و شرکت اسرائیلی «نوبل انرژی» دارد که به موجب آن رژیم صهیونیستی برای تجهیز اردن به حدود ۴۵ میلیارد مترمکعب گاز به مدت ۱۵ سال متعهد شده است. آب برای اردن یک موضوع حیاتی است. طبق توافق سازش «وادی عربه» در سال ۱۹۹۴ قرار بر این شد رژیم صهیونیستی از رود اردن آب برداشت کند و در فصول خشکسالی آن را به سمت اردن روانه کند اما در دوره نخستوزیری بنیامین نتانیاهو، اردن به دشواری توانست بخشی از نیاز آبی خود را از رود اردن در مرز ۲ طرف برداشت کند تا جایی که نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی چندین بار تهدید کرد «اردن را تشنه خواهد گذاشت». خشم مردم اردن از رفتار تحقیرآمیز اسرائیلیها زمانی برای موجودیت عبدالله دوم پادشاه این کشور تعابیری خطرناک پیدا میکند که بدانیم نیمی از جمعیت اردن، فلسطینیهای آواره شده از آن سوی رود اردن هستند.
***
آینده ملتهب ترکیه
بر اساس تازهترین اطلاعات اقتصادی از بازار ترکیه، قیمت هر دلار آمریکا در این کشور به نرخ 12 لیر و 66 قوروش رسیده است. این در حالی است که مردم ترکیه سال 2021 میلادی را با دلار 7 لیر و 35 قوروش آغاز کرده بودند و بدبینانهترین پیشبینیها، حول محور 8 لیر و 50 قوروش برای روزهای پایانی سال بود ولی همه محاسبات غلط از آب درآمد و تورم و بحران، ترکیه را در بر گرفت. کار به جایی رسید که پس از مدتها، رسانههای ترکیه خبرهایی را درباره راهپیمایی، تجمع و اعتراض مردم به تورم منتشر کردند؛ اتفاقی که چندین سال در ترکیه مشاهده نشده بود و حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان، در نبود هرگونه اعتراض، با خاطری آسوده و با کالسکه 6 اسبه در مسیر اهداف خود حرکت میکرد. در همین راستا کنفدراسیون اتحادیههای کارگری انقلابی ترکیه در استانبول، آنکارا و دیگر شهرهای این کشور، اقدام به برگزاری راهپیماییهای اعتراضی نسبت به وضعیت معیشتی خود کردند. معترضان شعار میدادند: دیگر بس است، نمیتوانیم بگذرانیم. آنها خواستار رسیدن حداقل حقوق که در حال حاضر 3570 لیر است به ۵۲۰۰ لیر در سال آینده هستند.
***
چین: آمریکا باید بابت کشتار غیرنظامیان سوری غرامت دهد
وزارت دفاع چین حملات هوایی آمریکا علیه غیرنظامیان سوری را لکه ننگی در تاریخ حقوقبشر توصیف کرد و از واشنگتن خواست به خانوادههای قربانیان غرامت پرداخت کند. وزارت دفاع چین اعلام کرد آمریکا باید به خانوادههای قربانیان حملات هوایی در سوریه غرامت پرداخت کند. به نوشته خبرگزاری «شینهوا»، «وو کیان» سخنگوی وزارت دفاع ملی چین با اشاره به اینکه عاملان کشتار غیرنظامیان باید محاکمه شوند، گفت: «جان سوریها نیز اهمیت دارد». این مقام چینی افزود این حملات هوایی که جان غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان را گرفت، نمایشی از تکبر، دورویی و استانداردهای دوگانه آمریکا در قبال مسائل حقوق بشری بود. وو در ادامه این حمله را «لکه ننگ و مایه شرم» در تاریخ حقوق بشر توصیف کرد و از آمریکا خواست از مداخله در امور داخلی دیگر کشورها خودداری کرده و با احترام به حقوق بشر، از تکرار تراژدیهای مشابه جلوگیری کند. آمریکاییها که به بهانه مبارزه با داعش در سوریه حضور نظامی دارند، سال ۲۰۱۹ طی یک حمله هوایی جان دهها شهروند سوری را گرفتند.
در این حادثه، جنگنده «اف ۱۵» آمریکایی، بمبی 200 کیلویی بر روی تجمعی در کنار رودخانه که اغلب زن و کودک بودند انداخت. این جنگنده برای اطمینان از اینکه بازماندهای باقی نمانده باشد ۲ بمب یک تنی دیگر در این نقطه رها کرد.
به نوشته روزنامه «نیویورکتایمز»، در این حادثه 70غیرنظامی سوری جان خود را از دست دادند و هیچگاه تحقیقات مستقلی درباره آن صورت نگرفت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|