|
انفجار بمب قدیمی در ایستگاه قطار مونیخ
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از منابع محلی در آلمان، از وقوع یک انفجار در نزدیکی ایستگاه قطار شهر مونیخ خبر داد. طبق این گزارش، پلیس آلمان خبر انفجار در ایستگاه قطار «دونرسبرگر بروکه» را تایید کرد. تحقیقات اولیه نشان میدهد دلیل انفجار، یک بمب عمل نکرده متعلق به دوره جنگ دوم جهانی بوده است. این بمب در نتیجه عملیات ساختوساز کارگران در ایستگاه قطار منفجر شد.
ارسال به دوستان
یک دانشآموز 15 ساله در یکی از مدارس ایالت میشیگان آمریکا با شلیک گلوله 3 همکلاسی خود را کشت و 8 نفر را زخمی کرد
کیو کیو بنگ بنگ!
فرماندار میشیگان : تیراندازی در مدارس یک مشکل منحصر به فرد آمریکایی است
گروه بینالملل: صبح دیروز رسانهها از کشته و زخمی شدن 11 نفر در پی تیراندازی یک دانشآموز دبیرستانی در یکی از مدارس ایالت میشیگان خبر دادند. به گزارش «وطنامروز» به نقل از سیانان، در این حادثه که عصر سهشنبه (به وقت محلی) رخ داد، 3 دانشآموز کشته و 8 نفر از جمله یک معلم مجروح شدند. بر اساس این گزارش، پس از کشته شدن ۳ دانشآموز و مجروح شدن ۸ نفر دیگر در تیراندازی بعد ازظهر سهشنبه در دبیرستانی در آکسفورد میشیگان، یک پسر 15 ساله به عنوان عامل این جنایت بازداشت شد. دانشآموزان کشته شده این دبیرستان «تیت مایر» 16 ساله، «هانا سنت جولیانا» 14ساله و «مدیسین بالدوین» 17ساله بودند. به گفته «مایکل بوچارد» کلانتر اوکلند، 8 مجروح این حادثه شامل 7 دانشآموز و یک معلم هستند که هدف گلوله قرار گرفتند. حال ۳ نفر از جمله یک دختر 14 ساله که پس از انجام عمل جراحی زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار دارد و یک پسر 14 ساله که از ناحیه فک و سر زخمی شده، وخیم است. بوچارد افزود: تعداد زیادی از افراد حین فرار از محل حادثه دچار سانحه شدند که در حال مداوا هستند. «گرچن ویتمر» فرماندار ایالت میشیگان در این باره گفت: «من فکر میکنم این بدترین کابوس هر پدر و مادری است». وی افزود: تیراندازی در مدارس «یک مشکل منحصر به فرد آمریکایی است که ما باید به آن رسیدگی کنیم». ویتمر گفت: «این یک تراژدی غیرقابل تصور است». کلانتر اوکلند طی یک کنفرانس خبری درباره جزئیات تیراندازی گفت: مظنون، یک نوجوان 15 ساله و دانشآموز سال دوم دبیرستان است که ۲ تا ۳ دقیقه پس از حضور نیروهای امنیتی در محوطه مدرسه، بدون درگیری با آنها بازداشت شد. وی افزود: یک دوربین فیلمبرداری در مدرسه نشان داد دانشآموز مسلح «با اسلحه از دستشویی بیرون آمد» اما مشخص نیست بعد از آن کجا رفت. «دیوید کولتر» مدیر اجرایی اوکلند نیز گفت مظنون در دهکده کودکان کانتی اوکلند (یک مرکز بازداشت نوجوانان) تحت بازداشت است. وی گفت: مظنون با اسلحه نیمهاتوماتیکی که توسط پدر وی روز جمعه خریداری شده بود شلیک کرده است. مقامات چندین گلوله را در مدرسه کشف کردند و معتقدند 15 تا 20 گلوله شلیک شده است. به گفته برخی ناظران، مقامات امنیتی از نحوه وارد کردن اسلحه توسط این دانشآموز به مدرسه آگاهند اما از افشای این جزئیات خودداری کردند. این حادثه بار دیگر بحثها درباره قانون حمل سلاح در آمریکا را داغ کرد. «مایک مک کیب» معاون کلانتر اوکلند در میشیگان گفت حکم بازرسی خانه مظنون صادر شده و مظنون میتواند به عنوان یک بزرگسال متهم شود.
* واکنش بایدن به حادثه تیراندازی
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در جریان بازدید از یک دانشکده فنی در «مینهسوتا» درباره این حادثه گفت: «این حادثه جامعه را در شوک فرو برده است. قلب من همراه با خانوادههایی است که غم و اندوه غیرقابل تصور از دست دادن یکی از عزیزان خود را تحمل میکنند». این اظهارنظر بایدن در حالی است که از زمان آغاز ریاستجمهوری او موارد تیراندازیهای منجر به قتل در بین شهروندان این کشور روند صعودی داشته است. طبق گزارش رویترز، جدیدترین حادثه تیراندازی در دبیرستان میشیگان احتمالا به بحثها درباره کنترل سلاح و مراقبت از سلامت روان در ایالات متحده دامن میزند، زیرا بسیاری از ایالات آمریکا، امکان دسترسی آسان به سلاح گرم را در حالی فراهم کردهاند که اهمیتی به اختلالهای روانی در دارندگان سلاح نمیدهند.
این نخستینبار نیست که چنین حوادثی در ایالات متحده به دلیل آزاد بودن حمل سلاح به وقوع میپیوندد، پیش از این نیز بارها در ایالات دیگر آمریکا افرادی با شلیک به سمت دیگران، فاجعههایی مشابه را رقم زدهاند اما با این حال، لابی سلاح در ایالات متحده آمریکا به اندازهای قدرت دارد که تاکنون حتی کنگره آمریکا نیز حاضر نشده است قوانینی را برای محدود کردن حمل سلاح در این کشور وضع کند. از طرف دیگر، جو بایدن نیز زمانی که به عنوان رئیسجمهور آمریکا روی کار آمد، وعدههای زیادی برای محدود کردن سلاح در آمریکا داد اما تاکنون هیچگونه اقدام ملموسی در این رابطه نشده است.
* افزایش خشونتهای مسلحانه در آمریکا
با روی کار آمدن جو بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا، این کشور شاهد افزایش هرچه بیشتر و بدون وقفه خرید سلاح از سوی شهروندان آمریکایی بوده که کارشناسان آن را از علل شدت گرفتن تیراندازیهای وسیع در آمریکا دانستهاند. طبق گزارش نهاد غیردولتی «آرشیو خشونتهای مسلحانه» در 5 ماه نخست سال ۲۰۲۱، ۲۳۱ مورد تیراندازی جمعی در آمریکا اتفاق افتاده است. سال ۲۰۱۹ تیراندازیهای جمعی ۴۱۷ مورد بود که سال ۲۰۲۰ این خشونتها به ۶۰۰ مورد رسید.
تیراندازی منجر به کشتار جمعی در آمریکا بویژه در اواخر قرن بیستم میلادی به یک پدیده رایج در این کشور بدل شد. پیش از آن، هنگامی که یک واقعه تیراندازی منجر به کشتار جمعی در آمریکا رخ میداد، فاصله زمانی تا حادثه مشابه بعدی به طور میانگین 6 ماه بود اما در دههها و بویژه سالهای اخیر، میزان خشونت در آمریکا افزایش یافته به طوری که شاید هر هفته، اخبار مربوط به تیراندازیهای مرگبار در گوشه و کنار این کشور منتشر شود.
* افزایش موارد تیراندازی در مدارس در دوره پساکرونا
اگر چه با شیوع کرونا و قرنطینه حداکثری در آمریکا آمارها کاهش تیراندازیها را نشان میداد اما تیراندازی مرگبار عصر سهشنبه در میشیگان یک بار دیگر توجهات را به روند صعودی این قبیل جنایات در آمریکا جلب کرد. بر اساس آخرین آمارها، از آغاز سال 2021 تاکنون 28 تیراندازی منجر به جراحت یا مرگ در مدارس آمریکا رخ داده است که 20 مورد از آنها از اول آگوست گزارش شده است. نشریه خبری «هفته آموزش» در این باره نوشت حداقل 9 نفر بر اثر تیراندازی در مدارس آمریکا از ابتدای امسال کشته شدهاند که 2 نفر آنها توسط افسران پلیس هدف گلوله قرار گرفتهاند. تیراندازی در مدارس به روشهای مختلف توسط سازمانهای مختلف محاسبه میشود اما در مجموع آمارها تفاوتی با یکدیگر ندارد. یک گروه حامی کنترل اسلحه که از گزارشهای خبری برای ردیابی شلیک گلوله در داخل مدارس استفاده میکند، اعلام کرده است ۱۳۸ مورد از این نوع جنایات را سال ۲۰۲۱ تا اواسط نوامبر ضبط کرده است. «نوآ لوین» سخنگوی این گروه گفت 32 مورد تیراندازی در محوطه مدرسه در ماه سپتامبر و 32 مورد دیگر در ماه اکتبر گزارش شده است که بیشترین تعداد در یک ماه از زمان شروع شمارش این گروه در سال 2013 است. ماه گذشته میلادی تیراندازیای که به گفته مقامات در جریان دعوا در دبیرستانی در آرلینگتون تگزاس رخ داد، ۴ نفر را مجروح کرد. ماه سپتامبر نیز یک دانشآموز در دبیرستان خود در «وینستون- سالم» به روی همکلاسیهایش آتش گشود. ماه آگوست نیز یک دختر 8 ساله در خارج از یک بازی فوتبال دبیرستانی در شارون هیل پنسیلوانیا به ضرب گلوله کشته شد.
تیراندازیهای گسترده در همه مکانهای عمومی، نه فقط مدارس، سال 2020 کاهش یافت اما به نظر میرسد سایر انواع تیراندازی - از جمله قتلهایی که در آن قاتل قربانی را میشناخته- سال 2020 بیشتر از سال 2019 بوده است. آرشیو خشونت با سلاح گرم که تیراندازی دستهجمعی را به عنوان قسمی تعریف میکند که در آن ۴ نفر یا بیشتر، بدون احتساب عامل، مجروح یا کشته میشوند، سال 2020 تعداد 611 مورد تیراندازی را ثبت کرد که در مقایسه با 417 مورد سال قبل افزایش داشته است. آمار این گروه برای سال 2021 در حال حاضر که حدود یک ماه تا پایان سال باقی مانده بیش از 650 مورد است.
ارسال به دوستان
نخست وزیر باربادوس در مراسم پایان قیمومت ملکه بر این جزیره از بدعهدی «انگلیس کوچک» گلایه کرد
اعتراف چارلز به ظلم استعمار بر کارائیبیها
ولیعهد بریتانیا در مراسم خاتمه دادن به استعمار انگلیسی جمهوری باربادوس، اعترافاتی تاریخی داشت. «چارلز ویندسور» پسر ارشد الیزابت دوم یکشنبه گذشته میهمان مراسم پایان حاکمیت سلطنت الیزابت دوم، ملکه انگلیس بر این جزیره 300 هزار نفری در دریای کارائیب و تولد جمهوری باربادوس بود.
او در این مراسم شاهد به زیر کشیده شدن پرچم بریتانیا در شهر بریجتاون، پایتخت باربادوس پس از قریب به 3 قرن استعمار بود.
به گزارش بیبیسی، شاهزاده چارلز ضمن قرائت پیام مادر 96 سالهاش -که حتی اگر میخواست توان حضور در این مراسم را نداشت- در حضور خانم ساندرا ماسون، نخستین رئیسجمهور باربادوس و ریحانا، خواننده آمریکایی که اصالتا اهل این جزیره است، طی یک سخنرانی تاریخی، به مشقات و بیرحمیای که مردم این جزیره در دوران بردهداری از سوی استعمارگران انگلیسی متحمل شدند، اعتراف کرد.
باربادوس شرقیترین جزیره دریای کارائیب (منطقه آمریکای مرکزی) بر دهانه اقیانوس اطلس و در فاصله نسبتا نزدیکی از سواحل شمالی آمریکای جنوبی (ونزوئلا و گویان) محسوب میشود و به خاطر موقعیت سوقالجیشیاش به مدت بیش از 200 سال یکی از مراکز تجارت برده از آفریقا به قاره جدید محسوب میشد.
اگرچه خانم ماسون که سابقا نماینده ملکه انگلیس و فرماندار کل کشور سلطنتی باربادوس بود، به عنوان نخستین رئیسجمهور این جزیره سوگند یاد کرد اما این موضوع و همینطور ژست انساندوستانه ملکه و پسرش باعث نشد نخستوزیر باربادوس چشم بر جنایتهای گذشته استعمار پیر ببندند. خانم میا ماتلی، نخستوزیر باربادوس و دادستان پیشین در این مراسم بشدت به آنچه «انگلیس کوچک» خواند حمله کرد. او با سر دادن شعار «زندهباد جمهوری» اعلام کرد دربار لندن در حالی پس از چندین دهه دادخواهی نادیده گرفته شده مردم باجان (باربادوسیها)، لغو همهپرسیهایشان و عهدشکنی علیه آنها حالا در نوامبر 2021 با پایان قیمومت بر این جزیره موافقت کرده است که در عصر جدید دیگر کار از کار گذشته و دوره سیارهخواری استعمارگران به پایان رسیده است. باربادوس پس از چندین بار وتو شدن درخواست رسمیاش برای بیرون آمدن از قیمومت استعمار انگلیس، پارسال به طور رسمی از قصد خود برای تبدیل شدن به جمهوری خبر داده بود اما همچنان در مجموعه کشورهای مشترکالمنافع خواهد ماند.
اساس اقتصاد این جزیره نسبتا توسعهیافته را یک میلیون گردشگری تشکیل میدهد که تا قبل از کرونا هر ساله از آن بازدید میکردند. این کشور در زمینه اقتصاد و شاخصهای توسعه سیاسی از جمله آزادی رسانهها، فعالیت سیاسی، احزاب و انتخاب وضعیت خوبی دارد. پادشاه یا ملکه انگلیس همزمان با سلطنت بر این کشور، پادشاهی یا اصطلاحا قیمومت 15 کشور دیگر را نیز داراست که کشورهای «مشترکالمنافع» نامیده میشوند. در همه این کشورها، نظام حکومتی، پادشاهی و عالیترین مقام، پادشاه یا ملکه بریتانیاست. استرالیا، کانادا و نیوزیلند از جمله معروفترین این کشورها به شمار میروند. همه این کشورها مستعمرات سابق بریتانیا هستند. نکته بحثبرانگیز اینجاست که طبق قوانین سلطنتی بریتانیا، ملکه الیزابت 96 ساله و جانشینانش، صاحب خاک این مستعمرهها محسوب میشوند!
ارسال به دوستان
دور دنیا
طالبان:
اجازه نمیدهیم از خاک ما برای حمله به هیچ کشوری استفاده شود
دولت طالبان افغانستان روز گذشته متعهد شد اجازه نمیدهد از خاک افغانستان برای حمله به هیچ کشوری استفاده شود. به گزارش «اردوپوینت» پاکستان،
«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا دیروز گفت طالبان در دیدار با هیات آمریکایی در دوحه قطر متعهد شد اجازه ندهد از خاک افغانستان به عنوان پایگاهی برای حمله به هیچ کشور دیگری استفاده شود. بر اساس این گزارش، در بیانیه مطبوعاتیای هم که گروه طالبان روز سهشنبه منتشر کرد، آمده است: طالبان بار دیگر بر وعده خود تاکید میکند که اجازه نمیدهد از خاک افغانستان برای تهدید هیچ کشوری استفاده شود. ظاهرا در این دیدارها، ایالات متحده از طالبان خواسته است به تعهداتش به جامعه جهانی عمل کند. در بیانیهای هم که از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر شده، آمده است مقامهای آمریکایی نسبت به ادامه حضور گروههای تروریستی القاعده و داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از طالبان خواستهاند نگذارد کشوری از خاک افغانستان تهدید شود. در این بیانیه آمده است طالبان باید تعهداتش را درباره اجازه ندادن به تهدید شدن کشورهای دیگر از خاک افغانستان، خروج مصون شهروندان آمریکایی و کسانی که آمریکا نسبت به آنان تعهد دارد و حفاظت از حقوق افغانها بویژه زنان، دختران و اقلیتها عملی کند.
***
سرنگونی پهپاد جاسوسی سعودی در شمال غرب یمن
ارتش یمن از سرنگونی یک فروند پهپاد جاسوسی ارتش عربستان سعودی در شمال غرب یمن خبر داد. «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن در توئیتر خود از سرنگونی پهپاد عربستان سعودی در یمن خبر داد. او دیروز طی توئیتی نوشت: پدافند هوایی یمن بامداد امروز یک فروند پهپاد جاسوسی از نوع 4CH چینی متعلق به عربستان سعودی را برفراز آسمان استانهای صعده و عمران رهگیری و سرنگون کرد. سریع گفت این عملیات به وسیله یک موشک زمین به هوا انجام شد که تا به حال از آن رونمایی نشده بود.
***
اعضای اوپک درباره آینده بازار نفت تصمیمگیری میکنند
اعضای اوپک و متحدانشان طی نشستهایی با هدف تصمیمگیری درباره آینده بازار نفت رایزنی خواهند کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، اعضای اوپک پلاس در این نشست قرار است تصمیم بگیرند آیا نفت بیشتری را به بازارهای جهانی عرضه کنند یا در بحبوحه گمانهزنیها درباره بهای جهانی نفت و نگرانیها از اینکه گسترش سویه اُمیکرون کرونا میتواند تقاضای انرژی را تضعیف کند، عرضه نفت را متوقف کنند. بهای نفت روز گذشته به حدود ۷۰ دلار در هر بشکه رسید، این در حالی است که این رقم ماه اکتبر به ۸۶ دلار رسیده بود. این پایینترین میزان قیمت نفت طی یک ماه اخیر در بحبوحه نگرانیها از کاهش تقاضای انرژی در جهان به دنبال کشف گونه جدید کرونا ثبت شده است. «لوئیس دیکسون» تحلیلگر برجسته بازارهای نفتی در این زمینه گفت: تهدید علیه بازار نفت درست و واقعی است. موج جدید محدودیتها میتواند منجر به از دست رفتن بیش از ۳ میلیون بشکه نفت در ۳ ماه اول سال ۲۰۲۲ شود. با توجه به اوضاع همهگیری گونه جدید کرونا و گمانهزنیها درباره کاهش تقاضای انرژی، شماری از مقامات اوپکپلاس از جمله روسیه و عربستان اعلام کردهاند لزومی برای واکنش عجولانه و ناگهانی از سوی این گروه نسبت به تحولات اخیر نیست اما برخی تحلیلگران معتقدند اوپکپلاس ممکن است طرح افزودن ۴۰۰ هزار بشکه نفت به صورت روزانه برای تقاضاها در ژانویه را فعلا متوقف کند. دیروز صدوهشتادونهمین نشست اوپک برگزار شد. امروز نیز اوپک و اوپکپلاس بیستوسومین نشست خود را برگزار میکنند تا درباره چگونگی اجرای توافق کاهش تولید در ماه آینده میلادی تصمیمگیری کنند.
***
تشدید بحران گرسنگی در آمریکای لاتین
طبق اعلام سازمان ملل متحد، در حالی که دهها میلیون نفر در آمریکای لاتین و کارائیب با بحران گرسنگی مواجهند، همهگیری «کووید-۱۹» بحران سوءتغذیه در این منطقه را به بدترین سطح خود در ۲ دهه اخیر رسانده است. به گزارش تارنمای اسپانیایی سیانان، بر اساس گزارش جدید سازمان ملل متحد پیرامون «چشمانداز منطقهای امنیت غذایی و تغذیه»، تنها در یک سال (۲۰۱۹) تعداد افرادی که با معضل گرسنگی زندگی میکنند، ۳۰ درصد (۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر) افزایش یافته است. بر اساس برآوردهای سازمان ملل، در حال حاضر ۵۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در این منطقه با معضل گرسنگی مواجهند که بالاترین میزان از سال ۲۰۰۰ میلادی است. در حالی که ویروس کرونا تهدیدی در ظاهر بهداشتی است اما پیامدهای اقتصادی ناشی از این بیماری، منطقه آمریکای لاتین و کارائیب را بشدت تحت تاثیر قرار داده است. ماهها تعطیلی کسبوکارها بویژه در مشاغل غیررسمی و محدودیتهای سفر در منطقه آمریکای لاتین- که از دست رفتن یک روز کاری به معنای نداشتن غذای روز بعد است- شرایط دشواری را رقم زده است. طبق اعلام سازمان ملل، گرسنگی و ناامنی غذایی، آسیبپذیرترین افراد جامعه و بویژه زنان را تحت تاثیر قرار داده است. بر اساس دادههای ارائهشده، در سال ۲۰۲۰ میلادی در مقایسه جمعیت ۳۲ درصدی مردان، حدود ۴۲ درصد زنان در آمریکای لاتین و کارائیب در وضعیت ناامنی غذایی متوسط یا شدید قرار گرفتهاند. بر اساس این گزارش، این نابرابری در سالهای اخیر به طور پیوسته افزایشی بود و از 4/6 درصد به 6/9 درصد در سال نخست همهگیری «کووید-۱۹» افزایش یافته است.
ارسال به دوستان
در پی اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمان عراق،«چارچوب هماهنگی شیعیان» تأکید کرد نتایج انتخابات را هرگز قبول نخواهد کرد
گره کور معادلات سیاسی عراق
گروه عراقی «چارچوب هماهنگی» متشکل از احزاب شیعه سهشنبهشب ساعاتی پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق در بیانیهای اعلام کرد هرگز نتایج اعلامی را قبول نخواهد کرد، چرا که بدون شک کمیسیون انتخابات این نتایج را از قبل آماده کرده بود.
در این بیانیه آمده است: «تناقض در اظهارات کمیسیون انتخابات نشان میدهد کمیسیون و دستگاه قضایی به شکایتها به صورت جدی رسیدگی نکردهاند».
چارچوب هماهنگی احزاب شیعه عراق افزود: «آنان یک بار میگفتند با بازشماری آرا به صورت دستی، تغییرات به صورت گسترده و چشمگیر رخ داده است و بار دیگر میگفتند نتایج صد در صد مطابقت دارد!»
به گزارش المیادین، در ادامه بیانیه آمده است: «عدم هماهنگی کمیسیون انتخابات در رابطه با آرای باطله و ابطال آرای برخی حوزههای انتخابی کاملا گویای این تناقضات بود».
گروه عراقی «چارچوب هماهنگی» متشکل از احزاب شیعه تأکید کرد دلایل مستند و محکمی در اختیار دارد که نشان میدهد در نتایج انتخابات دستکاری شده است و به همین دلیل نتایج کنونی را قبول نخواهد کرد.
در پایان بیانیه آمده است: «ما از دادگاه عالی عراق انتظار داریم بدون اینکه تحت تأثیر مسائل سیاسی قرار بگیرد، با موضوع شکایتها و درخواست تجدیدنظرها و دلایل و شواهد، بیطرفانه برخورد کند تا انصاف در حق مردم و رأیدهندگان و نامزدها رعایت شود». در همین حال «عاصفه الدلوی» عضو جنبش حقوق عراق گفت: تحصن تا زمان احقاق حق درباره نتایج انتخابات باقی خواهد بود. وی افزود: حرف آخر را دادگاه فدرال خواهد زد، بویژه که همه ادله و شواهد تقلب و دستکاری به آن ارائه شده است. الدلوی گفت: کمیساریا با وجود شواهد درباره تقلب در انتخابات به اشتباه خود ادامه داد و نتایج را اعلام کرد. این کمیساریا به شواهد و مدارک مربوط به تقلب توجهی نکرده است و تحصن پابرجا خواهد ماند. همه نگاهها به دادگاه فدرال برای احقاق حق است.
* کمیساریای عالی انتخابات عراق: تقلب در اعلام نتایج انتخابات ثابت نشد!
کمیساریای عالی انتخابات عراق دیروز اعلام کرد پس از تحقیق و بازشماری آرای انتخابات اخیر ثابت شد تقلبی در اعلام نتایج رخ نداده است. با این حال رئیس کمیسیون عالی انتخابات عراق روز سهشنبه با اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی این کشور گفت شکایتها تنها منجر به تغییر 5 کرسی در استانهای بغداد، نینوا، اربیل، کرکوک و بصره شد. در همین راستا «عماد جمیل» عضو تیم رسانهای کمیساریا اظهار کرد به رغم اعلام نتایج نهایی انتخابات، کار این نهاد هنوز به پایان نرسیده و باید فراهمآوری اموری چون انتخابات مقامات استانها را در دستور کار قرار دهد. بر اساس اعلام کمیساریای عالی انتخابات عراق، جریان صدر با کسب 73 کرسی، جایگاه اول را حفظ کرده است و پس از آن ائتلاف سنی تقدم به رهبری «محمد حلبوسی» 37 کرسی را کسب کرد و ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی با کسب 33 کرسی در جایگاه سوم قرار گرفت. نتایج نهایی باید به تأیید دادگاه فدرال عراق برسد. دادگاه فدرال عراق طبق قانون اساسی بالاترین نهاد قضایی در این کشور به شمار میرود که وظیفه حلوفصل منازعات در مسائل فدرال و رسیدگی به شکایتهای مربوط به تصمیمات صادره از روسای سهگانه (رئیسجمهوری، رئیس پارلمان و نخستوزیر) را بر عهده دارد. همچنین تایید نتایج انتخابات پارلمانی از دیگر وظایف این نهاد قضایی است.
* اعتراض حزب دموکرات کردستان عراق به نتایج نهایی انتخابات
حزب دموکرات کردستان عراق اعلام کرد در نتایج نهایی انتخابات که روز سهشنبه اعلام شد، 2 کرسی خود را «به روشهای غیرقانونی» از دست داده است. حزب دموکرات بر اساس نتایج اولیه انتخابات 33 کرسی به دست آورده بود اما در نتایج نهایی اعلام شد 31 کرسی به دست آورده است. «محمود محمد» سخنگوی رسمی حزب دموکرات کردستان گفت بعد از اعلام نهایی نتایج انتخابات مشخص شد 2 کرسی قانونی حزب دموکرات در استانهای اربیل و نینوا به صورت غیرقانونی از حزب گرفته شده است. او گفت دفتر سیاسی حزب دموکرات در این باره تشکیل جلسه خواهد داد و در برابر این اقدام غیرقانونی موضع خواهد گرفت.
* واکنش کارشناسان عراقی به اعلام نتایج نهایی انتخابات
همچنین تحلیلگران و شخصیتهای سیاسی عراق به اعلام نتایج انتخابات پارلمانی از سوی کمیساریای عالی انتخابات واکنش نشان دادند. از جمله این افراد «هانی عاشور» تحلیلگر سیاسی عراقی بود که به اعلام نتایج نهایی از سوی کمیساریای عالی انتخابات واکنش نشان داد.
وی افزود: برای نخستینبار نتایج انتخابات با تاخیر به مدت 50 روز اعلام میشود و این برعکس گذشته است که از 20 روز فراتر نمیرفت. این در حالی است که کمیساریا وعده اعلام نتایج ظرف 24 ساعت را داده بود.
تحلیلگر عراقی بیان کرد: طی این مدت هیچ افقی برای گفتوگو خواه میان جریان صدر و چارچوب هماهنگی متشکل از گروههای شیعی و خواه میان تشکلهای کردی و گروههای سنی دیده نشد.
وی افزود: ادامه این وضعیت سبب پیچیدگی اوضاع سیاسی به شکل گسترده خواهد شد و احتمالا روند تشکیل دولت و برگزاری جلسه پارلمان به سال آینده موکول خواهد شد. این پیچیدهترین انتخابات از سال 2003 تاکنون محسوب میشود.
عاشور ضمن انتقاد از روند الکترونیکی برگزاری انتخابات و همخوانی نداشتن آن با جامعه عراق گفت: بر این باورم دستگاه قضایی و دادگاه فدرال به گزارش شرکت آلمانی درباره عدم دقت دستگاههای انتخاباتی استناد خواهد کرد.
وی بیان کرد: ما فرصتی برای گفتوگو میان گروههای سیاسی داریم و در آستانه یک گفتوگوی سخت هستیم اما به راهکار خواهد انجامید.
تحلیلگر سیاسی عراقی اعلام کرد: جریان صدر به حزب دموکرات کردستان عراق و ائتلاف تقدم دلخوش کرده است که روی هم 110 کرسی بیشتر نمیشود و برای تشکیل دولت کافی نیست.
«محمد الصیهود» عضو ائتلاف دولت قانون هم اعلام کرد: دولت آینده توافقی و با مشارکت بیشتر گروههای سیاسی خواهد بود.
از سویی «محمود الحیانی» عضو ائتلاف فتح هم تاکید کرد: چارچوب هماهنگی متشکل از گروههای شیعی با گروههای دیگر برای پیشبرد کشور در مرحله آتی توافق دارد.
«کاطع الرکابی» نماینده سابق پارلمان عراق نیز گفت: توافق اصل اول است. بیشتر گروههای سیاسی به دنبال رفتن به سمت توافق هستند نه تشکیل جریان اکثریت.
از سوی دیگر «کریم الخیکانی» تحلیلگر سیاسی عراقی هم اعلام کرد: تحصن و اعتراض شدید به نتایج انتخابات بیهوده نیست و گروههای سیاسی شواهدی دارند که دستکاری و تقلب در روند رایگیری را ثابت میکند.
وی افزود: شواهد نشان از تسلط خارجی بر دستگاههای رای دارد که فقط در تکرار رایدهی یا بستن برخی مراکز اخذ رای خلاصه نمیشود و فراتر از آن است و نشان از سیطره الکترونیکی بر دستگاههای شمارش به منظور ایجاد تغییر در روند سیاسی دارد.
الخیکانی تاکید کرد: آمریکا با همکاری طرفهای داخلی و خارجی در ورای دستکاری آرای رایدهندگان قرار دارد تا نقشه سیاسی این کشور را تغییر دهد و گروههای مخالف حضور نیروهایش در عراق را از صحنه سیاست عراق خارج کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|