|
وزیر اقتصاد سوریه: با طرف ایرانی درباره فعالسازی توافق راهبردی رایزنی کردیم
وزیر اقتصاد سوریه در تشریح آخرین نتایج رایزنیهای خود با طرف ایرانی، ضمن اشاره به برخی موانع موجود در مسیر همکاریهای ۲ کشور، خبر داد در گفتوگوها، به فعالسازی بندهای توافق بلندمدت همکاریهای راهبردی اقتصادی پرداخته شده است. «محمد سامر خلیل» در گفتوگو با العهد گفت: مشکلات اقتصادی و تجاری موجود میان دو طرف به مساله حملونقل بازمیگردد؛ امری که انتقال سریع و مناسب کالاها به ۲ کشور را دشوار کرده است.
ارسال به دوستان
پکن زودتر از وین
در روزی که دیپلماتهای ایرانی و اروپایی برای انجام جدیدترین مشورتها از وین به پایتختهای خود بازگشتند
حسین امیرعبداللهیان در پکن خبر آغاز اجرای توافق 25 ساله ایران و چین را اعلام کرد
گروه سیاسی: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه که در رأس یک هیأت سیاسی بنا به دعوت همتای چینی خود بامداد جمعه وارد چین شد با «وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر خارجه چین دیدار کرد. به گزارش «وطنامروز»، در شرایط کنونی نظم بینالملل که تهران و پکن به تقویت همکاریها و شراکت خود در بالاترین سطح روی آوردهاند این سفر ابعاد ویژهتری به خود گرفته است. وزرای خارجه ۲ کشور درباره مناسبات دوجانبه، تحولات منطقهای و بینالمللی و همچنین برنامه همکاری جامع ایران و چین (برنامه ۲۵ ساله) به گفتوگو پرداختند. حسین امیرعبداللهیان در اظهاراتی درباره دستور کار مذاکراتش با وزیر خارجه چین اظهار داشت: ما در پنجاهمین سالگرد آغاز روابط دیپلماتیک ایران و چین هستیم. وی با بیان اینکه در ۴ ماه گذشته بیش از ۷ بار بین وزیر خارجه چین و اینجانب تماسها و دیدارهایی انجام شد و در سطح رؤسایجمهور نیز تماسها و ارتباطات خیلی روان انجام میشود، خاطرنشان کرد: این نشانگر اهمیت و رشد و توسعه روابط ۲ کشور است و در دولت جدید با شتاب بیشتر روابط روبهرو هستیم. در چنین فضایی در آستانه سفر امیرعبداللهیان به چین، سخنگوی وزارت خارجه این کشور هم اعلام کرد چین آماده است شراکت راهبردی با ایران را بیش از پیش تعمیق کند. «وانگ ونبین» که از گشودن فصل جدیدی از دوستی میان تهران و پکن سخن میگفت، افزود: چین و ایران از دوستی دیرینه و عمیقی برخوردارند. تحت هدایت سران ۲ کشور، روابط در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. ما قاطعانه از یکدیگر درباره مسائل مربوط به منافع اصلی خود حمایت میکنیم، همکاری عملی را به طور کلی به شیوهای ثابت ارتقا میدهیم و ارتباطات و هماهنگی نزدیک خود را در امور بینالمللی و منطقهای حفظ میکنیم. دیپلمات ارشد چینی همچنین تاکید کرد: چین با قرار گرفتن در یک نقطه شروع تاریخی جدید، آماده همکاری با ایران برای تعمیق بیشتر شراکت راهبردی جامع به نفع ۲ کشور و ۲ ملت است.
* یک نگرانی دامنهدار برای واشنگتن
از ابتدای کلید خوردن برنامه همکاری جامع ایران و چین، مقامات آمریکایی به اشکال مختلف نسبت به ائتلاف ایران و چین، ابراز نگرانی کرده و عصبانیت خود را پنهان نکردند. از ترامپ و پمپئو گرفته تا جو بایدن از این ائتلاف شرقی ناخشنود شدند و صراحتا این ناخشنودی را بیان کردند، چرا که عزیمت تهران و پکن به سمت همکاری راهبردی چشمانداز بسته تحریمی ایالات متحده را با آسیبهای جدی روبهرو خواهد کرد. در همین زمینه، «فارنپالیسی» در تحلیلی سفر امیرعبداللهیان به چین را در راستای تعمیق «شراکت جامع راهبردی» که سال گذشته میان ۲ کشور امضا شد دانسته و نوشته است: «افزایش همکاریهای امنیتی میان ایران و چین، تهدیدی جدی علیه منافع کلیدی امنیتی آمریکا، اسرائیل و کشورهای عربی خلیج فارس است». فارنپالیسی خاطرنشان کرد قرارداد 25 ساله میان ایران و چین که سال گذشته میان ۲ کشور امضا شد در بردارنده مزایای عمدهای برای این ۲ کشور دشمن آمریکا است. نشریه آمریکایی نوشته ایران در این قرارداد از محل سرمایهگذاریهای چین در زمینه انرژی و مسائل زیرساختی به میلیاردها دلار ثروت دست پیدا خواهد کرد و اثربخشی تحریمهای آمریکا را در هم خواهد شکست. چین نیز در مقابل از رهگذر تقویت روابطش با ایران، جایگاهش در خاورمیانه را قویتر و ایالات متحده را تضعیف خواهد کرد.
* یادداشت امیرعبداللهیان در نشریه چینی
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان همزمان با سفر به چین در یادداشتی در روزنامه چینی «گلوبالتایمز» بر اهمیت روابط میان تهران و پکن تاکید کرد. وی در این یادداشت با اشاره به سفر خود به پکن نوشت: «به مناسبت آغاز سال ۲۰۲۲ و در آستانه سال نو چینی و سال ۱۴۰۱ خورشیدی به چین سفر میکنم». وزیر امور خارجه در ادامه به پنجاهویکمین سالگرد برقراری روابط با کشور چین اشاره کرده و نوشته: ۲ کشور پنجاهویکمین سالگرد آغاز برقراری روابط دیپلماتیک را جشن میگیرند و وارد نیمه دوم قرن مبادلات دوجانبه میشوند که صفحه جدیدی از روابط ما است. بویژه همزمان با ورود حزب کمونیست چین به ۱۰۰ ساله دوم خود، این دیدار افق نویدبخش جدیدی برای ارتقا و توسعه همکاری ما در حوزههای مختلف خواهد بود. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به توافق هستهای نوشت، ایران با اجرای توافق 2015 (برجام) این پیام را به جهان ارسال کرد که منافع منطقهای در اولویت است. حتی پس از خروج آمریکا از برجام، ایران با ۲ سال پایبندی به تعهدات خود و قربانی کردن بخشی از حقوق و منافع مسلم خود، بیش از پیش به جهانیان نشان داد در این مسیر ثابتقدم است. امیرعبداللهیان با اشاره به نقش مهم چین در مناسبات جهانی، افزود: نقش چین به عنوان یکی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و یک بازیگر فعال در عرصه بینالمللی با رویکردی منطقی و عقلایی در جریان مذاکراتی که به تسهیل بازگشت ناقضان این توافق منجر میشود واقعا قابل تحسین است. امیرعبداللهیان در ادامه به بررسی افق روابط گسترده میان ۲ کشور پرداخت و مهمترین زمینههای همکاری میان تهران و پکن را در مناسبات آتی اینگونه بیان کرد: توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری و اجرای طرح همکاری جامع، اجماع و مشورت درباره موضوعات مختلف بینالمللی و منطقهای و ایفای نقش موثر در میانجیگری برای حل موثر چالشها و تنشها، مبارزه علیه «کووید-19» و همکاری در پروژههای تولید مشترک واکسن، کمک به تقویت مکانیسم همکاری برای پیشبرد توسعه جهان با آینده مشترک، ارتقای چندجانبهگرایی و مقابله با استانداردهای دوگانه از طریق طرح اصلاح سیستم حکمرانی بینالمللی، مبارزه با تروریسم و افراطگرایی و کمک به آوردن همه کشورهای مظلوم و سرکوب شده به جامعه بینالمللی، همکاری موثر و سازنده در زمینه طرح بزرگ ابتکار کمربند و جاده و کمک به چین برای استفاده موثر از این پروژه، تداوم تمهیدات اجرایی برای عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای و استفاده از فرصت همکاری با سایر کشورهای عضو بر اساس ابتکار توسعه جهانی.
* در دیدار ۲ وزیر چه گذشت؟
امیرعبداللهیان در دیدار «وانگ یی» با تبریک سال نو چینی، سلام گرم سیدابراهیم رئیسی به رئیسجمهور شی جینپینگ را ابلاغ و با تسلیم پیام کتبی رئیسجمهور به همتای چینی خود، آن را پیامی مهم در آغاز کار دولت سیزدهم خواند.
رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به موافقت هیأت دولت با گشایش سرکنسولگری چین در بندرعباس، ابراز امیدواری کرد این امر موجب تسهیل روابط مردمی و تجاری ۲ کشور شود. وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با تشریح آخرین وضعیت همکاریهای ۲ کشور در زمینههای مختلف، بر عزم دولت جمهوری اسلامی ایران برای اجرایی کردن همه توافقات زیرساختی با چین تأکید کرد.
امیرعبداللهیان همکاریهای گسترده جمهوری اسلامی ایران با همسایگان و کشورهای دوست در منطقه را جزو اولویتهای سیاست خارجی دولت خواند و بر ادامه نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه، از جمله حفظ و تقویت امنیت انتقال انرژی تأکید کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به اهمیت روابط فرهنگی و ظرفیتهای مشترک تمدنهای کهن ایران و چین، علاقهمندی هنرمندان ایرانی برای توسعه همکاریها در حوزه هنری را فرصتی ارزشمند برای بهرهگیری از این ظرفیت روابط خواند.
وزیر خارجه چین هم در این ملاقات، ضمن تایید نظرات وزیر امور خارجه کشورمان که دیروز به قلم امیرعبداللهیان در مطبوعات چین منتشر شد، دیدگاههای وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مقاله منتشره را نشاندهنده افق بلند روابط ۲ کشور عنوان کرد. «وانگ یی» بر آمادگی این کشور برای توسعه همکاریها در حوزه تامین مالی، انرژی، بانکی و فرهنگی بهرغم تحریمهای غیرقانونی علیه ملت ایران تأکید کرد. وزیر خارجه و عضو شورای دولتی چین، ضمن اعلام حمایت کامل چین از مواضع منطقی ایران در قبال سیاستهای قلدرمآبانه آمریکا در برجام، سیاست اصولی پکن را ادامه حمایت از مواضع ایران در مذاکرات وین خواند و تأکید کرد آمریکا باید اشتباه خود در خروج از برجام را جبران کند.
طرف چینی با پراهمیت ارزیابی کردن سند همکاری ۲۵ ساله، توافق طرفین برای آغاز اجرای این سند را رویدادی مهم و زمینهساز تحول اساسی در روابط خواند. گفتنی است دور دوم مذاکرات طرفین در ضیافت رسمی وزیر خارجه چین که به افتخار وزیر امور خارجه کشورمان ترتیب داده شده بود، برگزار شد. در این دور از مذاکرات، طرفین آخرین وضعیت مذاکرات وین و تحولات غرب آسیا و خلیجفارس را مورد بررسی قرار دادند.
* برنامه همکاری جامع ایران و چین اجرایی شد
وزیر امور خارجه پس از دیدار و گفتوگو با «وانگ یی» همتای چینی خود در جمع خبرنگاران گفت: در این سفر توافق کردیم آغاز اجرایی و عملیاتی شدن توافق همکاریهای راهبردی و جامع ۲۵ ساله ۲ کشور را اعلام کنیم. حسین امیرعبداللهیان افزود: ما همزمان با گفتوگوها در چین، مقدماتی را فراهم کرده بودیم که بتوانیم امروز را روز شروع اجرای توافق جامع همکاریهای راهبردی ۲ کشور اعلام کنیم. رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: از جمله موضوعات دیگری که در دستور کار بود اینکه ما برای عملیاتی کردن قرارداد ۲۵ ساله و موضوعات مختلف منطقهای و بینالمللی، حامل پیام کتبی آقای رئیسی، رئیسجمهور به آقای «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین بودیم. وی همچنین عنوان کرد: امروز توافقات قویتری را با هم داشتیم. اجرای توافق جامع همکاری ایران و چین در شرایطی در پکن اعلام شد که آنسوتر در قلب اروپا؛ وین، جایی که مذاکرات کمیسیون مشترک برجام برای تعیین تکلیف توافق هستهای را میزبانی میکند، اعلام شد تیمهای مذاکرهکننده که مشغول مذاکرات کارشناسی هستند، به طور موقت به مراکز سیاسی خود بازگشتهاند. در چنین فضایی و از آنجا که رئیس دستگاه دیپلماسی کشور در پایتخت اژدهای زرد از هماهنگی سطح بالای تهران و پکن درباره آنچه در وین میگذرد، سخن گفت و مشابه همین موضع را سرگئی لاوروف، همتای روس امیرعبداللهیان در نشست خبری سالانه خود نسبت به هماهنگی مسکو و پکن درباره مذاکرات وین گرفت، میشود نتیجه گرفت پیام آنچه از پکن مخابره شد، این است که تهران این بار قصد ندارد تمام تخممرغهای خود را در سبد برجام قرار دهد. متنوعتر کردن گزینههای راهبردی و مابهازای برجام در سیاست خارجی کشورمان و گسستن پیوندهای اقتصادی و سیاسی از وضعیتی که کنترلی بر آن از سوی ایران وجود ندارد، در نهایت برای طرف غربی و آمریکایی راهی جز تمکین به انجام تعهدات نخواهد گذاشت. همان طور که گفته شد بر اساس تفاهم انجامشده بین رؤسای هیأتها، مذاکرهکنندگان ارشد جمهوری اسلامی ایران و ۳ کشور اروپایی عصر دیروز برای انجام امور مربوط به سمتهای سیاسی خود و برخی مشورتها، موقتا به مدت ۲ روز به پایتختها بازگشتند. رایزنیها روز گذشته نیز در وین در سطوح و فرمتهای مختلف در جریان بود. همچنین مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی روز گذشته از امکان دستیابی به توافق در مذاکرات وین خبر داد. جوزپ بورل با اشاره به ایجاد فضای بهتر در مذاکرات وین گفت: «امکان دستیابی به توافق با ایران در مذاکرات وین وجود دارد».«سرگئی لارووف» وزیر خارجه روسیه نیز در نشست خبری سالانه خود درباره مذاکرات جاری در وین گفت: «درباره مساله هستهای ایران، خوشبینی بیشتری دارم، زیرا پیشرفت و تمایلی واقعی از سوی ایران و آمریکا برای درک نگرانیهای یکدیگر و یافتن راهی برای حل این نگرانیها از طریق یک توافق جامع وجود دارد و برجام نیز یک توافق جامع است». او در ادامه گفت: «مذاکرهکنندگان مجربی در وین حضور دارند که جزئیات دقیقی را مورد بررسی قرار دادهاند و پیشرفتی که حاصل شده بسیار زیاد است و امیدواریم همین روند ادامه یافته و توافق حاصل شود». لاوروف افزود: «خدا را شکر زمانی که غربیها شروطی را برای ادامه یافتن برنامه هستهای ایران گذاشتند توانستیم اوضاع را مدیریت کنیم که از جمله این شروط میتوان به محدودیت برنامه موشکی ایران اشاره کرد که در برجام به آن اشارهای نشده بود و همچنین شروطی نیز درباره رفتار ایران در منطقه گذاشته شده بود و ما با این شروط مخالف بودیم، زیرا بحث ما برجام است که از سوی شورای امنیت تأیید شده است».
ارسال به دوستان
اخبار
انتقام سردار سلیمانی یک استراتژی و آرمان است
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امروز انتقام سردار سلیمانی به یک استراتژی، آرزو، آرمان و نقطه حرکت تبدیل شده است. سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی به مناسبت دومین سالگرد ترور فرمانده سابق نیروی قدس سپاه در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب، درباره جسارتها، شجاعتها و تدبیرهای حاجقاسم گفت: جنگ در جبهههای مقاومت با جنگ در دفاعمقدس تفاوتهایی دارد. در دفاعمقدس باید با ارتش کلاسیک عراق میجنگیدی که قدرت آتش و خط و لایههای دفاعی و جغرافیای مشخص و معینی داشت اما در میدانهای نهضتی، شرایط جدید است؛ چراکه جنگهای چریکی و پارتیزانی و جنگ در بیابانها، بدون خطوط ثابت است و باید با نیروها و ابزار انتحاری جنگید. حاجقاسم در این جنگها سریعا ذهن خود را با شرایط جدید انطباق میداد و واقعیتهای جدید را سریع به صحنه میآورد. برای همین موفق میشد در آن میدانهای پرخطر، موفقیتهای عالی خلق کند. وی در پاسخ به سوالی درباره جایگاه ویژه شهید سلیمانی پس از شهادت، گفت: قاسم وقتی زنده بود، ما یک سردار سلیمانی میشناختیم اما وقتی شهید شد، آن انقلابی که در قلبها به وجود آمد و راه جدید در دلها باز کرد و در شخصیت جوانها نفوذ کرد و تکثیر شد، یک قاسم شد میلیونها قاسم که الان همه آنها حرف از انتقام میزنند. خب! خطرناکتر شده است. الان، انتقام به یک استراتژی، آرزو، آرمان و نقطه حرکت تبدیل شده است. اصلا گرایش جوانان بعد از شهادت قاسم به جهاد بیشتر شده است. این برای دشمن خطر ایجاد میکند. ما هر وقت از مرگ نترسیم، خطرناکیم.
***
غیرت دینی سپر جامعه است
خطیب نماز جمعه تهران گفت: خوشبختانه دولت و مجلس اقدامات خوبی در حوزه اقتصاد داشتهاند اما باید ساختار بودجه، نظام بانکی و نهضت ملی مسکن نیز اصلاح شود. حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علیاکبری در خطبههای عبادی- سیاسی نماز جمعه تهران با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره غیرت دینی گفت: غیرت دینی موضوع بسیار حیاتی و اساسی است که در روایات جایگاه والایی دارد. وی ادامه داد: غیرت دینی زیرساخت مسائل مهمی چون اخلاق و رفتار است و خداوند نیز خود غیور است و غیرتمندان را دوست دارد و غیرت را در فطرت انسانها قرار داده است. خطیب موقت جمعه تهران گفت: غیرت دینی یعنی حساسیت در حفظ آموزههای دینی و آنچه غیرت دینی را در وجود انسان پرورش میدهد ایمان به خداوند متعال است. خداوند غیرت دینی را در پرتو ایمان در وجود انسان پرورش میدهد و هر چه ایمان انسانها بیشتر شود غیرت دینی آنها نیز افزایش پیدا میکند و موجب افزایش سایر غیرتها مانند غیرت ناموسی و اخلاقی در وجود انسان میشود. وی ادامه داد: انسان مؤمن وقتی ببیند دین خدا دچار آسیب شده، غیرتش برانگیخته میشود، به این ترتیب اگر سطح غیرت دینی در جامعه کاهش یابد افراد و خانوادههای آنها آسیب میبینند، زیرا غیرت دینی سپر و حافظ جامعه است و با وجود غیرت دینی کسی در جامعه تنها نمیماند و مظلومان جهان دیگر تنها نیستند.
***
سفر رئیسی به مسکو حائز اهمیت است
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز گذشته در نشست خبری خود که با شرکت دهها خبرنگار برگزار و در آن نتایج سیاست خارجی روسیه در سال ۲۰۲۱ جمعبندی شد، گفت: دیدار رئیسجمهوری ایران از مسکو رویداد بسیار مهمی است. باید تماسهای سیاسی بین تهران و مسکو از سر گرفته شود. وی با یادآوری اینکه همهگیری کرونا، مانعی برای دیدارها و سفر هیاتهای ۲ کشور شده است، ادامه داد: ولادیمیر پوتین و سیدابراهیم رئیسی، رؤسایجمهوری روسیه و ایران چندین تماس تلفنی داشتند. وزیر خارجه روسیه گفت: در دیدار سران ایران و روسیه، همه مسائل دستور روابط ایران و روسیه مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت. وی افزود: با توجه به تغییر دولت ایران در سال گذشته باید ببینیم سیاست این کشور چگونه استمرار مییابد. لاوروف با بیان اینکه ایران و روسیه طرحهای مشترک زیادی دارند، اظهار کرد: ۲ کشور روی این طرحها کار میکنند و در کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه نیز در این مورد اقدامات جریان دارد. وی ادامه داد: بدونشک در بین مسائل بینالمللی موضوعاتی همچون برجام و امنیت خلیجفارس در دیدار سران ایران و روسیه مطرح خواهد شد.
***
رضایی در دیدار با رئیسجمهور نیکاراگوئه:
اتحادیه کشورهای متحد علیه تحریم تشکیل شود
معاون اقتصادی رئیسجمهور گفت: ما کشورهای مقاوم در برابر زیادهخواهی زورگویان جهان باید اتحادیه کشورهای متحد علیه تحریم را تشکیل دهیم و یکپارچه در مقابل توطئه و تحریم آمریکا ایستادگی کنیم. محسن رضایی در دیدار با «دانیل اورتگا» رئیسجمهور نیکاراگوئه گفت: در شرایط کنونی که زیادهخواهان جهان بویژه آمریکا با توطئه و تحریم میخواهند از پیشرفت و توسعه ملتها و دوستی و همکاری آنان جلوگیری کنند، کشورهای مقاوم باید با تلاش مضاعف در راستای گسترش روزافزون مناسبات و دوستیهای خود گام بردارند. معاون اقتصادی رئیسجمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار دوستان و برادران انقلابی خود در نیکاراگوئه ایستاده و آماده توسعه، تقویت و تحکیم روابط همهجانبه با این کشور است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در نشست خبری پایانی سفر 2 روزه به هرمزگان:
در 4 سال 4 میلیون مسکن میسازیم
گروه سیاسی: رئیسجمهور روز پنجشنبه در چهاردهمین سفر استانی خود راهی استان هرمزگان شد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در بدو ورود به استان هرمزگان اظهار داشت: این استان در عرصههای تجاری، معدنی، صنعتی، کشاورزی، گردشگری و اقتصاد دریا، زمینهها و ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه دارد و با وجود این ظرفیتها نباید شاهد برخی نارساییها، فقر و بیکاری در استان باشیم. بازدید از آخرین وضعیت سیلزدگان منطقه هشتبندی شهرستان میناب نخستین برنامه رئیسجمهور در سفر 2 روزه خود به استان هرمزگان بود. رئیسی در جمع مردم این منطقه گفت: با تلاش دولت و صبر و همت مردم نسبت به جبران خسارتهای سیل به این منطقه و احیای کشاورزی اقدام خواهد شد. رئیسجمهور با اشاره به مطالبات مردم در زمینه تغییر در تقسیمات کشوری و ایجاد جاده، افزود: از صبر، تلاش و روحیه انقلابی شما تشکر میکنم و اطمینان میدهم دولت سیزدهم تمام تلاش خود را برای پیگیری مطالبات شما به کار خواهد گرفت. رئیسجمهور در ادامه در بازدید از منطقه زلزلهزده گیشان غربی با تشکر از اقدامات استاندار هرمزگان و بنیاد مسکن در رسیدگی به مشکلات مردم زلزلهزده این منطقه، به اقدامات عمرانی صورتگرفته اشاره کرد و گفت: نیاز به بودجه بیشتری برای حل مشکلات در این منطقه است که در جلسه شورای اداری استان در این باره تصمیمگیری خواهد شد. رئیسی اظهار داشت: خدمت به این مردم عزیز وظیفه دولت است و در این راه از هیچ اقدامی دریغ نخواهیم کرد.
* صندوق پیشرفت در استانهای کشور ایجاد میشود
رئیسی همچنین در دیدار قشرهای مختلف مردم استان هرمزگان، این استان را برخوردار از منابع متنوع توصیف کرد و گفت: هرمزگان دریا، معادن، صنایع، نیروی انسانی کارآمد و تحصیلکرده و آماده کار و تلاش دارد. رئیسجمهور یکی از نوآوریهای بودجه ۱۴۰۱ را ایجاد صندوق پیشرفت برشمرد و گفت: با تشکیل صندوق پیشرفت در استانها از ابتدای سال آینده، دولت یک تنخواه به همه صندوقها پرداخت میکند و درآمدهای استان همچون مازاد مالیات، حق مالکانه معادن و اموال مازاد دولت به این صندوق واریز خواهد شد به نحوی که بتواند با اشتغالزایی پروژههای نیمهتمام را تکمیل کند. وی با اشاره به فروش محصولات کشاورزی به همسایگان، اظهار داشت: موافق ایجاد بازار مشترک مرزی برای فروش محصولات کشاورزی استان به کشورهای همسایه هستیم.
* بازدید از نمایشگاه توانمندیهای ندسا
رئیسجمهور همچنین در بازدید از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه یکم دریایی استان هرمزگان، ضمن تقدیر و تشکر از فرماندهان و پرسنل این یگان، تصریح کرد: این نمایشگاه اثبات کرد تحریم و تهدید مانع پیشرفت نیست. رئیسی افزود: اقدامات شما به بهترین شکل جلوه «ما میتوانیم» است. آنچه در این نمایشگاه دیده شد نماد توانایی و اقتدار برای سپاه پاسداران و کشور است. وی با تاکید بر اینکه این حجم محدودیت و تحریمهای نظامی و هستهای در هیچ صنعت دیگری وجود ندارد، اظهار داشت: بهرغم این تحریمها بیشترین پیشرفت را در این حوزه داشتهایم. رئیسی با اشاره به اراده قوی و توانمندی در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اظهار داشت: تا وقتی این روحیه انقلابی و بسیجی باشد، دشمن هیچ کاری نمیتواند انجام دهد. آنچه امروز به کشور قدرت داده اراده پولادین است.
* رویکرد دولت سیزدهم جلوگیری از خامفروشی است
رئیسجمهور ظهر روز گذشته در دومین روز سفر به هرمزگان پس از افتتاح فاز اول پروژه پالایشگاه نفت فوقسنگین قشم در گفتوگو با خبرنگاران، در پاسخ به این سوال که افتتاح این طرح چه تأثیری در جلوگیری از خامفروشی دارد؟ گفت: هدف احداث این پالایشگاه جلوگیری از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده است. رئیسی با بیان اینکه محصولات این پالایشگاه از جمله قیر موارد استفاده گستردهای دارد، اظهار داشت: این اقدام از آن گامهای بسیار خوبی است که وزارت نفت با همکاری بخش خصوصی برداشته است. رئیسجمهور گفت: بانکهای کشور در این طرح مهم سرمایهگذاری کردهاند که هم خودشان سود میبرند و هم محصولش برای مردم خواهد بود.
* شعار ساخت 4 میلیون مسکن را محقق میکنیم
سیدابراهیم رئیسی روز جمعه در نشست خبری پایانی سفر ۲ روزه به هرمزگان گفت: رفع مشکل مسکن و مرکز درمانی و بهداشتی جزیره هرمز باید هر چه سریعتر در دستور کار قرار گیرد. رئیسجمهور با اشاره به اینکه احداث مراکز بهداشتی و درمانی از مهمترین نیازهای مردم جزیره هرمز است، گفت: مساله دیگر کمبود مسکن در جزیزه هرمز است. از مواردی که وعده داده شده، ساخت 4 میلیون مسکن در 4 سال در کشور است که امری است که هم وعده ما است و هم مصوب قانونی بوده و هم نیاز بسیاری از مناطق کشور است. برخی رسانهها میپرسند مگر این کار شدنی است، ما میگوییم حتما انجام خواهد شد. وی تصریح کرد: مساله ساخت مسکن برای خانوادهها بویژه زوجهای جوان در این دولت یک امر جدی و ضروری است که حتما این کار انجام میشود. رئیسجمهور اظهار داشت: دولت مصمم است این کار (ساخت مسکن) را دنبال کند و انشاءالله با ظرفیتها و امکانات کشور این کار شدنی است. وی ادامه داد: نیاز فعلی جزیره هرمز ساخت ۳۰۰ تا ۴۰۰ مسکن است که این کار باید هرچه زودتر آغاز شود، البته این کار توسط بسیج و سپاه آغاز شده اما باید به صورت گستردهتر انجام شود.
***
رئیسی: فروش نفت افزایش داشته است
رئیسجمهور در توئیتی تاکید کرد: هر چند پیگیری برای رفع تحریمها در دستور کار جدی دولت است اما در دولت سیزدهم تلاش برای خنثیسازی تحریمها موکول به مذاکرات نشده است. در ادامه توئیت سیدابراهیم رئیسی آمده است: امروز در همین شرایط تحریم، فروش نفت ما به قدری افزایش داشته که دیگر نگرانی نداریم و درآمد حاصل از آن نیز در حال بازگشت به کشور است.
ارسال به دوستان
فرمانده نیروی هوافضای سپاه از آزمایش موفق موتور سنگین ماهوارهبر سوخت جامد خبر داد
جهش در صنعت فضایی ایران
گروه سیاسی: فرمانده نیروی هوافضای سپاه از موفقیت این نیرو در آزمایش موتور سنگین ماهوارهبر با سوخت جامد و بدنه غیرفلزی کامپوزیتی و توانمندی تغییر بردار تراست با نازل متحرک خبر داد.
سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عصر دیروز در دوازدهمین اجلاسیه سراسری جامعه مدرسین و علمای بلاد، ضمن ارائه گزارشی از آخرین پیشرفتهای دفاعی و نظامی کشور بویژه در حوزه هوا فضا، گفت: اخیرا آزمایش موتور سنگین ماهوارهبر با سوخت جامد و بدنه غیرفلزی کامپوزیتی که توانمندی تغییر بردار تراست با نازل متحرک را داراست، با تلاش دانشمندان ایرانی و متخصصان نیروی هوافضای سپاه با موفقیت انجام شد. وی ضمن تبریک این موفقیت راهبردی به ملت ایران، با بیان اینکه در حوزه فضایی ۲ عامل مهم، یکی ماهواره و دیگری ماهوارهبر است که کار سادهای هم نیست، افزود: ما ۲ سال پیش نخستین پرتاب ترکیبی مایع و جامد را انجام دادیم که موتور اول مایع و موتورهای دوم و سوم جامد بود. وی با تاکید بر اینکه این دستاورد سبب افزایش بیشتر انرژی موشک و صرفهجویی در هزینهها خواهد شد، خاطرنشان کرد: این فناوری فقط در ۴ کشور جهان وجود دارد. در تمام حوزههای مرتبط به هوافضا تولید قدرت ادامه دارد و ایران به قدری در مساله هوافضا و ماهواره پیشرفت کرده است که این اقتدار با ترور، تهدید و تحریم از بین رفتنی نخواهد بود. فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: امروز این امکان فراهم شده است با موتورهای ارزان ماهوارههای زیادی را در مدار قرار دهیم.
سردار حاجیزاده با بیان اینکه امروز قدرتی داریم که اگر صدام همین امروز و در سال ۱۴۰۰ جنگ را بر ما تحمیل میکرد، به جای ۸ سال ۸ روزه جنگ را تمام میکردیم و این معیار توانمندی ما است، اظهار داشت: امروز به جایی رسیدهایم که فرمانده سنتکام میگوید در شرایطی که ما تحریمهای اقتصادی فلجکننده را به اجرا گذاشتیم، ایران یک موشک بالستیک درجه یک ساخته و با پهپادهای ایرانی برتری هوایی آمریکا را با چالش مواجه کرده است. وی تصریح کرد: آمریکاییها توان موشکی ایران را وحشتناک توصیف میکنند و عملیات عینالاسد را شاهد این توانمندی میدانند که این مساله نشاندهنده عجز آنها در برابر ایران است. فرمانده نیروی هوافضای سپاه پیشرفتهای به دست آمده را محصول هدایتها و تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده کل قوا دانست و خاطرنشان کرد: در مجموعه نیروهای مسلح و سپاه این تدابیر جدی گرفته میشود و در نتیجه آن بحمدالله این قدرت امروز در کشور متولد شده است. سردار حاجیزاده افزود: اگر میخواستیم دنبالهرو آنها (دشمنان) باشیم سالیان سال زمان میگذشت تا به پیشرفتهای محدود دست یابیم اما امروز با راههای میانبر، با کسری از هزینههای خارجیها به چندین برابر قدرت دست یافتهایم و این میتواند الگویی برای سایر بخشها باشد. وی با بیان اینکه در حوزه فضایی نخستینبار بعد از 10 سال، جلسه شورای عالی فضایی به ریاست رئیسجمهور محترم تشکیل شد، گفت: ایشان ۶ ساعت برای جلسه و بازدید از توانمندیهای حوزه فضایی کشور وقت گذاشتن و مسیر آینده را روشن و هموار، تصویب و مشخص کرد و انشاءالله در آینده شاهد موفقیت خواهیم بود. فرمانده نیروی هوافضای سپاه ضمن مقایسه وضعیت امروز دفاعی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران با قبل از انقلاب اسلامی، گفت: در جنگ اول جهانی بر اثر قحطیای که انگلیسیها بر ملت ایران تحمیل کردند، ۸ میلیون نفر جان خود را از دست دادند و این یک هولوکاست واقعی است که متاسفانه درباره آن مطالبه نمیکنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|