|
انهدام شبکه بزرگ توزیع مواد مخدر
سخنگوی فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران از کشف بیش از ۲ تن انواع مواد مخدر و انهدام شبکه بزرگ توزیع مواد مخدر در عملیات پلیس خبر داد. سردار مهدی حاجیان اظهار داشت: دلاورمردان پلیس مبارزه با مواد مخدر «بم» با اشرافیت اطلاعاتی از وجود محموله سنگین مواد مخدر در یکی از نقاط روستایی این شهرستان مطلع شدند و با سرعت عملشان و محاصره منزل موفق به کشف این محموله شدند.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی نسبت به وقوع مخاطرات احتمالی در پی تشدید بارشها و خیزش گرد و خاک در 15 استان هشدار داد
نیمی از ایران زیر باران
سازمان هواشناسی نسبت به بارندگی در مناطق مختلف کشور از امروز و تشدید بارشها در ۱۵ استان کشور همچنین احتمال آبگرفتگی معابر و لغزندگی جادهها هشدار داد. به گزارش «وطنامروز»، طبق پیشبینی سازمان هواشناسی یک سامانه بارشی جدید از امروز وارد کشور میشود و اغلب استانها را در برمیگیرد؛ بارشهایی که پیشبینی میشود در برخی مناطق همراه با باد شدید و خیزش گرد و غبار همراه باشد. در چنین شرایطی سازمان هواشناسی برای جلوگیری از مخاطرات احتمالی هشدارهای لازم را داده است. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور طی روز یکشنبه (۴ اردیبهشت) از خیزش گرد و خاک در نقاط مختلف خبر داد. صادق ضیاییان با بیان اینکه بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی طی ۲۴ ساعت آینده در استانهای سمنان، اصفهان، یزد، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان و شرق مازندران رگبار پراکنده، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید رخ میدهد، اظهار کرد: در برخی نقاط وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک یا تگرگ پیشبینی میشود. وی افزود: یکشنبه (۴ اردیبهشت) در خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سواحل دریای خزر، اردبیل و ارتفاعات کرمان بارش پراکنده رخ میدهد و بهتدریج با ورود سامانه بارشی از غرب کشور در برخی مناطق غرب و جنوب غرب کشور، دامنههای جنوبی البرز در قزوین، البرز و تهران و غرب اصفهان رگبار و رعد و برق پیشبینی میشود. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، دوشنبه (۵ اردیبهشت) بارش در شمال غرب، غرب و بخشهایی از جنوب غرب ادامه خواهد داشت همچنین در این روز در سواحل دریای خزر نیز بارش خفیف باران و گاهی وزش باد شدید رخ میدهد. وی ادامه داد: سهشنبه ۶ اردیبهشت بارش علاوه بر نوار غربی استانهای سمنان، تهران، البرز، قزوین، سواحل دریای خزر، نیمه غربی اصفهان و شمال فارس را نیز در بر خواهد گرفت. در استانهای کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، لرستان، ارتفاعات شمال خوزستان، جنوب استانهای همدان، زنجان و قزوین، شرق تهران و غرب مازندران بارش شدت خواهد داشت. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با بیان اینکه چهارشنبه (۷ اردیبهشت) بارش در غرب کشور تضعیف میشود و در شمال غرب و نوار شمالی کشور به شکل رگبار پراکنده ادامه خواهد داشت، گفت: شنبه در جنوب، مرکز، شرق و شمال شرق و یکشنبه و دوشنبه در شمال شرق و شرق وزش باد نسبتا شدید و در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک پیشبینی میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی ۲ روز آینده اظهار کرد: آسمان تهران روز یکشنبه ۴ اردیبهشت (امروز) کمی ابری از بعد از ظهر بتدریج ابری اوایل شب وزش باد شدید و احتمال رگبار و رعد و برق با حداقل دمای ۱۸ و حداکثر دمای ۲۹ درجه سانتیگراد و طی روز دوشنبه ۵ اردیبهشت نیمهابری، از بعد از ظهر ابری، گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید با حداقل دمای ۲۰ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. ضیاییان گفت: روز یکشنبه اهواز با دمای ۳۶ درجه سانتیگراد و بوشهر با دمای ۳۵ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد با دمای ۲ و ۵ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
سازمان هواشناسی همچنین ضمن صدور هشدار نارنجیرنگ، با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی در اغلب استانهای کشور آورده است: در این شرایط جوی احتمال آبگرفتگی معابر، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، جاری شدن روانآب در مسیلها، احتمال برخورد صاعقه، لغزندگی جادهها، خیزش گردوخاک موقت و کاهش دید، آسیب به سازههای موقت، شکستن درختان فرسوده و آسیب به صنعت کشاورزی وجود دارد، بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به خودداری از توقف در حاشیه رودخانهها و بستر مسیلها، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو، پاکسازی دهانه پلها و آبروها، احتیاط در تردد بینشهری، استحکام سازههای موقت مانند تابلوهای تبلیغاتی و...، خودداری از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره توصیه میکند. همچنین سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زردرنگ با اشاره به نفوذ سامانه بارشی آورده است: رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقت و در مناطق مستعد رویداد تگرگ طی چند روز آینده در اغلب استانها پیشبینی میشود. در هشدار نارنجیرنگ سازمان هواشناسی پیشبینی میشود پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود.
* لزوم تغییر الگوی کشت در کشور برای مدیریت منابع آبی
با آنکه کارشناسان میزان بارشها در فصل بهار را نرمال پیشبینی کردهاند اما کارشناسان معتقدند با توجه به تغییر اقلیم و همچنین کمآبی در منطقه ضروری است برنامهریزی برای جلوگیری از هدررفت منابع آبی طوری باشد که حداکثر استفاده لازم از این موهبت الهی برده شود. یک کارشناس حوزه آب با اشاره به کمآبی در کشور تاکید کرد: لازم است بهسرعت با تغییر پارادایم و با بهرهگیری از همه ظرفیتهای ملی اعم از بخش خصوصی، دانشگاهها و خبرگان علمی، جوامع محلی و به دور از نگاه سیاسی و حزبی، برای مقابله جدی با این پدیده آماده شویم. علیرضا شریعت با اشاره به اینکه ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی در یک محیط خشک و نیمهخشک قرار گرفته و منابع آب محدودی دارد، اظهار کرد: باید پذیرفت که مشکل کشورمان خشکسالی نیست و منابع آبی محدود است و این ما هستیم که باید به جای تقابل با این وضعیت، خود را با شرایط اقلیمی و محدویتهای آب سازگار کنیم. وی افزود: نباید به بارانی که در برخی مقاطع تقریبا مناسب میبارد، دلخوش باشیم و در مواقعی که با کاهش میزان بارش مواجه میشویم زانوی غم بغل بگیریم؛ کما اینکه پیشینیان ما با انجام اقداماتی همچون احداث قنات و کشت محصولات کمآببر و متناسب با اقلیم منطقه به استقبال این شرایط رفته و به نوعی خود را با اقلیم خشک و نیمهخشک سازگار کرده بودند. دبیر اجرایی فدراسیون صنعت آب ایران با اشاره به اینکه تغییر اقلیم مختص یک یا دو کشور یا فقط کشور ما نیست و تقریبا همه کشورهای دنیا با این مشکل مواجه هستند و خاورمیانه و آفریقا به دلیل ویژگی منطقهای خیلی بیشتر از دیگر مناطق دنیا از این شرایط تاثیر گرفتهاند، اظهار کرد: آینده متعلق به کشورهایی است که خود را برای سازگاری با شرایط جدید مهیا کردهاند. کما اینکه در همین چند سال اخیر شاهد اقداماتی همچون ایجاد سازههای عظیم روی رودخانههای مرزی در بعضی کشورها هستیم که از ورود آب به کشور مجاور جلوگیری کرده است تا بتوانند با استفاده از این حربه ضمن استفاده تمام و کمال از منابع آب موجود خود در مسیر توسعه، از این ظرفیت برای امتیازگیریهای سیاسی نیز استفاده کنند. شریعت با اشاره به اینکه «تغییر الگوی کشت» عنوان یکی از مهمترین اقدامات برای سازگاری با کمآبی است، به ایسنا گفت: تغییر الگوی کشت موضوعی است که از مدتها پیش در دستور کار متولیان بخش آب قرار گرفته است ولی متاسفانه در مقاطعی و به محض بارش نسبتا مناسب به فراموشی سپرده شده است بهطوری که امروزه به یک شوخی تبدیل شده است. هر چند با توجه به شرایط اقلیمی، گریزی از آن نیست و دیر یا زود که صدالبته همین امروز هم دیر است، باید این کار به طور جدی در دستور کار همه مسؤولان و مردم قرار گیرد.
ارسال به دوستان
اخبار
انتقاد پلیس از تبلیغ فروش سلاح در سایتهای مجوزدار
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از برخی تبلیغات منتشر شده نظیر فروش سلاح، فشنگ، مسائل غیراخلاقی و... در فضای مجازی انتقاد کرد. سردار حسین رحیمی در گفتوگو با ایسنا، درباره محتوای برخی تبلیغات منتشر شده در برخی سایتها اظهار کرد: متاسفانه در مواردی شاهد این بودیم که تبلیغات نامناسبی در برخی سایتها که بعضی از آنها دارای مجوز هم هستند، منتشر میشود؛ تبلیغاتی مانند فروش چاقو، سلاح سرد، شبه سلاح، فشنگ، مسائل غیراخلاقی و... که لازم است بر این موارد نظارت شود.
وی با بیان اینکه چنین تبلیغاتی یک اقدام خلاف قانون و مجرمانه است، درباره اینکه آیا پلیس بنا دارد با این موارد برخورد کند یا خیر؟ گفت: ببینید قرار نیست ما نظارتی کنیم، بلکه خود صاحبان و مالکان این سایتها و نهادهای مسؤول در این زمینه باید نظارت کرده و جلوی چنین تبلیغاتی را بگیرند. فرمانده انتظامی تهران بزرگ ادامه داد: برای سایتی که از مجاری قانونی مجوز گرفته و فعال است، واضح و مبرهن است که تبلیغ فروش سلاح، فشنگ، مسائل ضد اخلاقی و... در آن غیرقانونی و مجرمانه است.
***
آزمونهای کلاسی در ایام ماه مبارک رمضان لغو نشده است
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی با اشاره به اطلاعیه این مرکز درباره تعویق آزمونها و امتحانات مدارس به بعد از ماه مبارک رمضان اظهار کرد: ارزشیابی مستمر و آزمونهای کلاسی در ایام ماه مبارک رمضان به استثنای روز بعد از ایام لیالی قدر لغو نشده است.
محسن زارعی با اشاره به اینکه به منظور بهرهمندی دانشآموزان و همکاران فرهنگی از فضایل ماه مبارک رمضان و لیالی قدر، از مدارس خواسته شد برگزاری آزمونها و امتحانات را به بعد از ماه رمضان موکول کنند، اظهار کرد: برگزاری امتحانات شبهنهایی و آزمونهای سنجش و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی هماهنگ منطقهای و استانی در ایام ماه مبارک رمضان مجاز نیست اما ارزشیابی مستمر و آزمونهای کلاسی، به استثنای دوشنبه پنجم اردیبهشت که مصادف با بیستوسومین روز از ماه مبارک رمضان است، کماکان انجام خواهد شد.
***
هدیه ۵۰۰ هزار تومانی به ایتام بهزیستی و کمیته امداد
رئیس بنیاد مستضعفان در حاشیه بازدید از یک مرکز نگهداری ایتام در جنوب تهران که همزمان با ایام شهادت حضرت علی(ع) انجام شد از واریز مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به حساب تمام ایتام تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در سراسر کشور خبر داد. سیدپرویز فتاح در حاشیه بازدید از مرکز پسرانه ایتام طلیعه کرامت در جنوب تهران و گفتوگو با ایتام و مربیان این مرکز، با اعلام خبر واریز ۵۰۰ هزار تومان از سوی بنیاد مستضعفان به حساب تمام ایتام تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در سراسر کشور اظهار کرد: بنیاد مستضعفان طبق سنت چند سال اخیر، امسال نیز همزمان با ایام شهادت ابوالایتام حضرت علی(ع)، هدیهای نقدی را به حساب تمام ایتام تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در سراسر کشور واریز کرد.
وی ادامه داد: بر اساس آمار اعلامی کمیته امداد و بهزیستی، بنیاد مستضعفان مبلغ ۵۰۰ هزار تومان را برای بیش از ۱۷۴ هزار یتیم تحت پوشش این ۲ نهاد حمایتی تخصیص داد که به حساب این عزیزان واریز شد. به گفته وی، بنیاد مستضعفان برای اهدای این حمایت نقدی به ایتام، بالغ بر ۸۷ میلیارد تومان را تخصیص داده است.
***
وجود ۲ میلیون کانون گرد و غبار در کشور
دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت گرد و غبار کشور گفت: در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان از منابع عمومی برای جلوگیری از ریزگردها دریافت شده است. دکتر محمد طهماسبیبیرگانی گفت: جلوگیری از بیابانزایی وظیفه اصلی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی است و محیطزیست هم یکی از اعضای این کنوانسیون است. بر اساس آییننامه پیشگیری از گرد و غبار، حدود ۲ میلیون کانون گرد و غبار داخلی وجود دارد؛ مناطقی مانند جنوب شرق کشور، ماهشهر، دشت کرخه، اهواز، سمنان، سیستانوبلوچستان و... که بسیاری از آنها با کمک دستگاهها کنترل شده است.
به گفته بیرگانی، از سال ۹۶ مبلغ ۳۷۰ میلیون یورو معادل ۲۴۰۰ میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی برای جلوگیری از ریزگردها دریافت شده و در سال ۱۴۰۰ هم مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان از منابع عمومی دریافت و در اختیار این ستاد قرار گرفته و بین دستگاههای متولی تقسیم شده است که عمده آن در اختیار وزارت جهاد برای بخشهای مرتع و کشاورزی قرار گرفته و مابقی به وزارت نیرو برای لایروبی و هدایت آب به تالابها، هواشناسی برای پایش و پیشبینی هوا، سازمان زمینشناسی برای آزمایش عناصر و محیطزیست برای نظارت تخصیص یافته که ۳۰ درصد آن برای پاکسازی تجهیزات و ترانسهای برق مناطق جنوبی کشور هزینه شده است. وقتی ترکیب هوای شرجی و خاک روی ترانسهای برق مینشیند منجر به انفجار میشود.
ارسال به دوستان
آمار مبتلایان جدید کرونایی ۳ رقمی شد؛ فوت 22 بیمار در یک شبانهروز
فقط 2 شهر در وضعیت قرمز
تازهترین اطلاعات درباره رنگبندی شهرهای کرونایی کشور نشان میدهد تعداد مناطق قرمز به 2 شهر کاهش یافته است. همچنین در هفته گذشته 4 استان بدون مرگهای کرونایی بودهاند و 23 استان کاهش موارد مرگومیر داشتهاند.
به گزارش «وطنامروز»، در شرایطی که پیشبینی میشد در هفته اول اردیبهشت شاهد وقوع موج هفتم کرونا در کشور باشیم، آمار رسمی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت نشاندهنده کاهش چشمگیر موارد فوت، ابتلا و بستری است. در حال حاضر ۲ شهر در وضعیت قرمز، ۴۸ شهر در شرایط نارنجی و ۳۲۳ شهر دیگر کشور در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و رنگ ۷۵ شهر نیز آبی است. رنگ شهر تهران نیز همچنان زرد است. شهرهای آغاجاری در استان خوزستان و کلات در استان خراسان رضوی، تنها شهرهای قرمز کشور هستند. همچنین بررسی هفتگی وضعیت موجود کرونا در کشور طی یک هفته گذشته نشان میدهد 4 استان ایلام، سمنان، کهگیلویهوبویراحمد و بوشهر، هفته اخیر را بدون مرگ کرونایی سپری کردهاند. از سویی کاهش موارد مثبت متوفی در هفته اخیر در ۲۳ استان کشور گزارش شده است.
* کاهش موارد بستری و ابتلا
مطابق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در شبانهروز منتهی به ۳ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶۰۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۱۴۰نفر از آنها بستری شدند. این در حالی است که مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۱۵ هزار و ۵۱۲ نفر رسید.
همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه 22 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۹۶۲ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۹۶۳ هزار و ۹۹۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
این در حالی است که یکهزار و ۸۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۵۰ میلیون و ۷۵۹ هزار و ۸۳۸ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز تاکنون ۶۴ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۷۳۳ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۵۰ نفر دوز دوم و ۲۶ میلیون و ۸۸۸ هزار و ۹۰۷ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار و ۶۹۰ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز منتهی به سوم اردیبهشت ۹ هزار و ۸۶۷ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
* وزارت بهداشت: واکسن وارد نمیکنیم
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: از ۵۰ میلیون دوز واکسن کرونا که ذخیرهسازی کردهایم، ۲۴ میلیون دوز آن چینی است. کمال حیدری در نشست واکسنسازان داخلی با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه پول واکسن ملی بوده و از منابع وزارت بهداشت تخصیص داده شده است، اظهار داشت: ۱۲۰۰ مرکز منتخب ۱۶ ساعته که برای کاهش بار بیمارستانها راهاندازی شده بودند، تا امروز حتی یک ریال حقالزحمه نگرفتهاند. ۲ هزار و ۲۰۰ مرکز جامع سلامت کار واکسن را انجام دادند و 2.4 هزار میلیاردتومان بدهی آنها پرداخت شده است و ۴۰۰ میلیارد تومانی که برای این کار اختصاص داده شده هم در جایی دیگر هزینه شد.
وی یادآور شد: در واقع قرار نبود وزارت بهداشت در تأمین منابع و پشتیبانی از واکسن از منابع خود هزینه کند اما از منابع وزارت بهداشت برداشت شد.
حیدری ادامه داد: در ستاد ملی مبارزه با کرونا مصوب شد از خارج واردات واکسن نداشته باشیم. باید برای آینده فکر کرد و سیاستگذاری مناسبی داشته باشیم؛ در حال حاضر ۵۰ میلیون دوز واکسن موجود است که ۲۴ میلیون دوز آن چینی است.
* ۳۳ میلیون نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق نکردهاند
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز در این نشست به برنامه واکسیناسیون کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: تاکنون ۳۳ میلیون نفر دوز سوم را تزریق نکردهاند.
محمدمهدی گویا افزود: تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیون دوز واکسن در کشور تأمین شده که ۴۱ میلیون دوز آن از منابع تولید داخل بوده است. همچنین بیش از ۱۴۸ میلیون دوز تزریق واکسن «کووید-۱۹» در کشور انجام شده و پوشش واکسیناسیون نوبت اول و دوم برای گروه سنی بالای ۱۲ سال به ترتیب 91.2 درصد و ۸۳ درصد است و پوشش نوبت سوم در گروه سنی بالای ۱۸ سال 43.7 درصد بوده است.
وی ادامه داد: ثبت واکسیناسیون در سامانههای الکترونیک و صدور کارت دیجیتال دارای کد QR همتراز با کشورهای توسعهیافته از اقدامات ارزشمند برنامه واکسیناسیون بوده است.
گویا افزود: در حال حاضر ۶ تولیدکننده داخلی واکسن مجوز مصرف دریافت کردهاند و واردات واکسن «کووید-۱۹» از آبان ۱۴۰۰ متوقف شده است؛ به منظور رفع نیاز افراد برای سفرهای بینالمللی ماهانه مقادیری واکسن آسترازنکا در قالب واکسن اهدایی وارد شده و امکان صادرات واکسنهای تولید داخل در دست اقدام و پیگیری است.
وی عدم قطعیت درباره اثربخشی واکسنهای موجود علیه سویههای احتمالی آینده، ضرورت تحقیق درباره تولید واکسنهای ترکیبی و جدید و کاهش مشارکت مردم به نحوی که هنوز در سنین بالای ۵ سال افرادی تأخیر در مراجعه دارند را از جمله چالشهای فعلی برنامه واکسیناسیون دانست و گفت: متأسفانه ۱۴ میلیون نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا، ۲۱ میلیون نفر دوز دوم و ۳۳ میلیون نفر دوز سوم کرونا را دریافت نکردهاند. گویا ادامه داد: ۵۰ میلیون دوز واکسن در اختیار داریم که استفاده نکردهایم و درخواست ۳۵ میلیون دوز هم داشتهایم. علت کاهش درخواستهای ما از واکسنسازهای داخلی و تعدیل سفارش، روند نزولی استقبال مردم از تزریق دوز سوم است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|