|
پروازهای جایگزین فرودگاه نجف، از بغداد انجام میشود
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به فرونشست باند فرودگاه نجف که منجر به تعطیلی آن شد، گفت: پروازهای جایگزین از فرودگاه بغداد انجام میشود اما مسافران بدون کسب اطلاع از مدیران کاروانها و ایرلاینها به فرودگاه بغداد مراجعه نکنند. محمد محمدیبخش درباره تمهیدات انتقال زائرانی که به دلیل بسته شدن ناگهانی فرودگاه نجف در عراق ماندهاند، گفت: به دلیل فرونشست باند فرودگاه نجف، این فرودگاه از بامداد دیروز به مدت ۳ روز تعطیل شده است تا عملیات کارگاهی انجام شود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» درباره حضور معاون اول رئیسجمهور در اجلاس نخستوزیران شانگهای؛ ابتکار ایران برای اتصال ریلی کریدور شرق – غرب به شمال – جنوب در خاک کشورمان
برنامه توسعه کریدوری ایران
مذاکره مهرداد بذرپاش با همتای قرقیزستانی خود درباره توسعه خطوط ریلی کریدور شرق - غرب
گروه اقتصادی: هفته گذشته محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور به همراه مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و جواد اوجی، وزیر نفت برای حضور در نشست نخستوزیران کشورهای عضو پیمان شانگهای به قرقیزستان سفر کردند که این سفر دستاوردهای عمدتا ترانزیتی برای کشورمان داشت.
مهرداد بذرپاش در حاشیه نشستهای دوجانبه معاون اول رئیسجمهور و هیات همراه با نخست وزیران و مقامات روسیه و قرقیزستان گفت: یکی از نکات مورد توافق با نخستوزیر قرقیزستان، احداث مراکز لجستیک در هر ۲ کشور بود که در بندرعباس یک مرکز لجستیک ایجاد خواهد شد تا تولیدکنندگان قرقیزستانی بتوانند کالا به ایران صادر کنند و بالعکس برای طرف ایرانی نیز در کشور قرقیزستان یک مرکز لجستیک برای صادرات تولیدات ایجاد خواهد شد.
وی افزود: یکی از نکات دیگری که بسیار مهم بود، مسیر ریلیای است از چین به قرقیزستان، ازبکستان، ترکمنستان و ایران - تا دریای جنوب - متصل میشود؛ این یک شبکه ریلی بسیار مهم در راستای تکمیل زنجیره کریدورهای شرق به غرب منطقه است که تصمیم گرفته شد. کارگروه مشترک در همه کشورها در این خصوص تشکیل و در نشست شانگهای هم این موضوع بیشتر پیگیری شود.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: نکته دیگر، افزایش تعداد پروازها بود، برای اینکه تجار بهتر بتوانند تردد کنند که این هم با توافق همراه شد.
بذرپاش تأکید کرد: محور بعدی، درباره استفاده از ارزهای مشترک ملی ۲ کشور بود که در این رابطه هم تصمیمات خوبی گرفته شد.
وی گفت: با کشور روسیه تمام پروژههای مشترک مهم بررسی و تصمیمات خوبی گرفته شد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: درباره مشکل کامیونهای روسی که به ایران سفر میکنند یا بالعکس آن که از مرز آذربایجان میگذرند، گفتوگوهایی انجام شد و قرار است وزرای ایران، روسیه و آذربایجان در منطقه حاضر باشند و مشکلات را رفع کنند.
بذرپاش گفت: سرمایهگذاری در پروژههای ریلی و حمل و نقلی هم در این نشستها مطرح شد.
* ایران سرزمین فرصتهای لجستیکی و ترانزیتی
معاون اول رئیسجمهور در بیست و دومین نشست شورای نخستوزیران شانگهای ضمن محکومیت شدید نسلکشی صهیونیستها در غزه، ایران را سرزمین فرصتهای لجستیکی و ترانزیتی توصیف کرد و ۱۳ پیشنهاد در قالب ۶ محور به کشورهای عضو ارائه داد.
محمد مخبر گفت: ایران سرزمین فرصتها و ظرفیتهای کمنظیر در منابع طبیعی، نیروی انسانی متخصص، ظرفیتهای صنعتی، معدنی، ترانزیتی، انرژی و فناوری است. هرگونه سرمایهگذاری در ظرفیتها و فرصتهای اقتصادی ایران، کنشی هوشمندانه خواهد بود.
مخبر ادامه داد: نظام بینالملل در حال عبور از یک نظم سنتی و یکجانبهگرا به یک نظم جدید مبتنی بر چندجانبهگرایی با نقشآفرینی همه کشورها و بازیگران جدید است. جمهوری اسلامی ایران با عنایت به اهداف سیاست خارجی خود در جهت کمک به پیریزی یک نظام بینالمللی عادلانه و مبتنی بر مشارکت جمعی، حضور فعال در ترتیبات چندجانبه از جمله سازمان همکاری شانگهای، بریکس، سازمان همکاری اقتصادی اکو و کشورهای حاشیه دریای خزر را با جدیت در دستور کار قرار داده است.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با اشاره به محورهایی برای نقشآفرینی در نظم نوین جهانی برای همکاری با کشورهای عضو سازمان شانگهای، به موضوع کریدورها اشاره و بیان کرد: ایران سرزمین فرصتهای لجستیکی و ترانزیتی است و بر همین اساس، آمادگی ایجاد یک کریدور ترانزیتی فراگیر جهت اتصال کشورهای عضو را دارد. ایران در این زمینه، گامهای مهمی را در قالب کریدور شمال - جنوب برداشته که با تحقق کامل آن دسترسیهای تجاری و اقتصادی از حوزه جنوب و شرق آسیا به کشورهای حوزه آسیای میانه، قفقاز، روسیه، دریای سیاه و اروپا تسهیل خواهد شد. مشارکت در ایجاد زیرساخت کریدور شمال - جنوب و نیز کریدور «شرق – غرب – آسیا - دریای مدیترانه» را میتوان به عنوان یک راهکار پیشنهادی در قالب سازمان شانگهای دنبال کرد.
در این سفر وزیر راه و شهرسازی کشورمان و وزیر حمل و نقل و ارتباطات قرقیزستان درباره راهاندازی یک مسیر ریلی از این کشور تا ایران با درگیر کردن کشورهای ازبکستان و ترکمنستان مذاکره کردند. مهرداد بذرپاش در این باره گفت: توسعه خطوط ریلی در کریدورهای بینالمللی شمال – جنوب و شرق – غرب یکی از راهکارهای مهم برای همکاری کشورهای عضو پیمان شانگهای به شمار میرود.
اتصال کریدور ریلی شرق – غرب به شمال – جنوب ابتکار ایران برای بازیگری فعالتر در راه ابریشم ریلی است.
* سرمایهگذاری ۳۸ میلیارد دلاری ایران و روسیه در کریدور شمال - جنوب
در راستای توسعه تجارت با کشورهای حاشیه دریای خزر، ۲ کشور ایران و روسیه تاکنون سرمایهگذاری ۳۸ میلیارد دلاری در کریدور شمال - جنوب انجام دادهاند.
در مراسم افتتاحیه همایش بینالمللی «کریدور شمال جنوب - مفهوم جدید» که در آستراخان روسیه برگزار شد، استاندار آستراخان روسیه، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، مدیر راهآهن افغانستان، مدیر راهآهن عراق و رئیس باشگاه همگرایی شمال - جنوب سخنرانی داشتند.
در نشست تخصصی این همایش داریوش جمالی مدیر بندر ایرانی سالیانکای روسیه با بیان اینکه کریدور بینالمللی شمال - جنوب، عنصر کلیدی شبکه حملونقل اوراسیاست، به ۳ مسیر غربی، شرقی و دریایی یا ترانس کاسپین اشاره کرد و گفت: در مجموع سرمایهگذاری حدود ۳۸ میلیارد دلار برای این کریدور در نظر گرفته شده است که سهم روسیه ۳۵ درصد و سهم ایران ۳۴ درصد خواهد بود. مدیر بندر ایرانی سالیانکا به اقدامات انجامشده از سوی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در مسیر کریدور شمال - جنوب اشاره کرد و افزود: خرید ۳۳۰ دستگاه واگن ریلی، خرید ۵۴ هزار کانتینر، مذاکره و خرید و سفارش ساخت ۲۱ فروند کشتی برای تقویت مسیرهای دریایی از جمله این اقدامات بوده است.
وی همچنین به افزایش ظرفیت حمل بار از سوی کشتیرانی دریای خزر به ۱۳۰ هزار تن و ایجاد خط مستقیم و منظم بین چین، هند و آفریقا از طریق بندرعباس و چابهار به مقاصد کشورهای در امتداد دریای خزر و روسیه اشاره کرد.
جمالی سرمایهگذاری 10 میلیون دلاری گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر سالیانکا جهت افزایش ظرفیت، توسعه بندر، زیرساخت و خرید کشتی را از مهمترین اقدامات گروه کشتیرانی بیان کرد.
وی جذب سرمایهگذاری در ساختوساز، بازسازی، نوسازی و توسعه زیرساختهای حملونقل و ارتقای وسایل حملونقل، شناسایی پروژههای با پتانسیل بالا برای جذب محموله در مسیر کریدور شمال - جنوب، توسعه ناوگان کانتینری بویژه یخچالی، گسترش ناوگان ریلی و گسترش تسهیلات حملونقل را از جمله مکانیزمهای برداشتن موانع در مسیر کریدور بیان کرد.
ارسال به دوستان
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی خبر داد
گوشت کیلویی ۳۸۰ هزار تومان
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: با عرضه بهموقع گوشت داخلی و گوشت قرمز وارداتی، قیمت شقه گوسفندی روند کاهشی به خود گرفت و به کیلویی 360 تا 380 هزار تومان رسید.
علیرضا پیمانپاک دیروز در برنامه میز اقتصاد شبکه یک عنوان کرد: تلاش وزارت جهاد کشاورزی این است که با واردات مدیریت شده گوشت قرمز و همچنین تأمین مستمر نهادههای تولید دام و طیور، ثباتی در بازار پروتئین کشور ایجاد کنند و این واردات مدیریتشده حداقلی بوده تا به تولید داخل لطمه وارد نکند.
وی همچنین گفت: تأمین نهادههای جو، کنجاله و ذرت دامی باعث ثبات در بازار شده و با واردات گوشت قرمز تازه کنترل قیمت در بازار صورت گرفته و روند نسبی کاهش قیمت هم اتفاق افتاده است.
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: البته در 6 ماه دوم سال مصرف گوشت هم افزایش مییابد اما با تأمین بهموقع گوشت، روند تثبیت و حتی کاهش قیمت اتفاق افتاده است و بازاررسانی مستمر هم انجام میشود، به گونهای که هم برای تولیدکننده به صرفه باشد و هم برای مصرفکننده قابل خرید باشد. در این زمینه گوشت شقه گوسفندی کیلویی 360 تا 380 هزار تومان است که به نظر قیمت مناسبی است.
وی این را هم گفت: اگر ثبات در تأمین نهادههای دامی اتفاق افتد روند کاهشی باز هم ادامه پیدا میکند.
وی درباره تأمین نهاده جو گفت: میزان جو در سامانه بازارگاه 100درصد افزایش یافته و روی سامانه کیلویی 8 هزار تا 8200 تومان به فروش میرسد؛ در حالی که قیمت مصوب جو 11200 تومان بوده یعنی 30 درصد کمتر از قیمت مصوب عرضه میشود که این مسأله به کاهش هزینه تمامشده دامدار منجر میشود.
پیمانپاک همچنین گفت: برای تأمین نهادههای دامی تنوع بازارهای مبدأ انجام شده و از کشورهای اوراسیا پیشخرید و سلفخریدی جو و نهادههای دامی انجام شده که این امر به کاهش هزینه تمامشده نهادهها و همچنین هزینه تولید منجر میشود و اگر بتوانیم روزانه 250 تن گوشت وارداتی گرم به بازار عرضه کنیم، قیمتها را کنترل میکند. در حال حاضر تأمین گوشت روزانه 230 تا 250 تن است که عمدتا در استان تهران توزیع میشود چون استان تهران بازار بزرگ مصرف است و خود در زمینه دام تولید آنچنانی ندارد. حتی روزانه 10 هزار رأس گوسفند از استانهای دیگر برای تأمین گوشت وارد تهران میشود، بنابراین اگر ما بتوانیم بازار تهران را کنترل کنیم خود به خود به تثبیت قیمت در کشور منجر میشود.
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: اخیرا در استانهای البرز، قم، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی توزیع گوشت قرمز به وسیله شبکه زنجیرهای انجام میشود تا قیمت در آنها هم کنترل شود و در تلاش هستیم روزانه تا 250 تن گوشت وارداتی قرمز در کنار تولید داخل عرضه شود. در کنار آن مجموعههای قطعهبندی و فروشگاههای زنجیرهای در عرضه گوشت و مرغ به مصرفکنندگان فعالیت میکنند تا از آشفتهبازار جلوگیری شود.
ارسال به دوستان
لیبی خواستار تحریم نفتی حامیان رژیم صهیونیستی شد
سخنگوی مجلس لیبی در بیانیهای اعلام کرد از دولت میخواهیم صادرات نفت و گاز به کشورهای حامی اسرائیل را متوقف کند. بر اساس گزارش آناتولی، مجلس لیبی خواستار توقف صادرات نفت به حامیان اسرائیل شد که همچنان حملات هوایی خود را به نوار غزه ادامه میدهد. عبدالله بلیحق، سخنگوی مجلس لیبی در بیانیهای اعلام کرد: ما از دولت میخواهیم صادرات نفت و گاز به کشورهای حامی اسرائیل را متوقف کند. مجمع مستقر در شرق لیبی همچنین از سفرای کشورهای حامی جنایات اسرائیل در غزه خواست فورا لیبی را ترک کنند. در این بیانیه آمده است: مجمع به شدت حمایت آمریکا، انگلیس، فرانسه و ایتالیا از جنایات اسرائیل در غزه را محکوم میکند. وی درگیری غزه را نسلکشی به رهبری آمریکا و غرب علیه مردم خلع سلاح شده تحت محاصره نامید. اسرائیل بمباران بیامان نوار غزه را آغاز کرده است و پس از بیش از 2 هفته همچنان ادامه دارد. تاکنون حداقل بیش از ۷ هزار فلسطینی در این درگیری شهید شدهاند و 2.3 میلیون نفر در غزه با کمبود غذا، آب، دارو و سوخت روبهرو شدهاند و کاروانهایی که برای کمکرسانی اجازه ورود به غزه را دارند تنها اندکی از آنچه را نیاز مردم این منطقه است حمل کردهاند. ارسال به دوستان
اخبار
صادرات نفت روسیه به بالاترین رکورد ۴ ماهه رسید
صادرات نفت روسیه رشد مستمری داشته و پایبندی مسکو به پیمانش با عربستان سعودی برای محدود نگه داشتن عرضه به بازار جهانی را ضعیف کرده است. آمار رصد نفتکشها که توسط بلومبرگ مشاهده شده، نشان میدهد حدود ۳,۵۳ میلیون بشکه در روز نفت از بنادر روسیه در هفته منتهی به ۲۲ اکتبر صادر شده است که افزایش روزانه ۲۰ هزار بشکهای در مقایسه با 7 روز پیش از آن داشته است. در نتیجه میانگین صادرات 4 هفتهای نفت روسیه به 3.5 میلیون بشکه در روز رسیده که بالاترین میزان از ژوئن است و حدود ۶۱۰ هزار بشکه در روز افزایش طی دو ماه گذشته داشته است. رشد هفتگی اندک، منعکسکننده افزایش صادرات از بنادر روسیه در دریای بالتیک و اقیانوس آرام است که کاهش صادرات از بنادر دریای سیاه را جبران کرده است.
***
برنامهریزی برای راهاندازی شهرک تخصصی صنعت اسباببازی
معاون دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت گفت: وزارت صمت به دنبال این است صنعت اسباببازی در شهرک تخصصی اسباببازی رشد کند که در این زمینه پیگیریها، مکاتبات و موافقتها انجام شده و اگر محقق شود اتفاق خوبی برای تولیدکنندگان است. محسن حموله درباره سیاستهای حمایتی از تولیدکنندگان اسباببازی نیز گفت: کسانی میتوانند از این حمایتها استفاده کنند که در سامانه جامع تجارت کد نقش داشته باشند و خودشان را معرفی کرده باشند. در اصل یکی از راههای جلوگیری از تولید اسباببازی کپی و زیرپلهای، شفاف شدن فضای تولید است.
***
بازار طلا در هفته نخست آبان آرام و کمتقاضا بود
فعال بازار طلا گفت: بازار طلا در هفته نخست آبان آرام بود و به دلیل کاهش تقاضا شاهد خالی شدن حباب نیم سکه، ربع سکه و سکههای یک گرمی در بازار بودیم. محمد کشتیآرای درباره تحولات بازار طلا در هفته گذشته اظهار داشت: بهای انس جهانی طلا تحت تاثیر تحولات منطقه خاورمیانه نوسانات افزایشی چند دلاری داشت و در پایان هفته به ۱۹۸۶ دلار رسید که به طور متوسط نسبت به ابتدای هفته ۵ دلار افزایش داشت. وی بیان کرد: در هفته گذشته به طور متوسط تغییرات نرخ ارز، کاهش داد و ستدها و کاهش تقاضا را در بازار طلا شاهد بودیم اما افزایش بهای انس جهانی و نوسانات نرخ ارز موجب شد تا حدودی قیمت انواع سکه و طلا رشد داشته باشد. کشتیآرای گفت: در هفته نخست آبان سکه طرح قدیم ۲۰۰ هزار تومان، سکه طرح جدید ۸۰۰ هزار تومان، نیمسکه و ربع سکه هر کدام ۵۰ هزار تومان نسبت به ابتدای هفته افزایش قیمت داشت. وی افزود: در بازه زمانی ذکرشده نیمسکه، ربع سکه و سکههای یک گرمی به دلیل کاهش تقاضا با کاهش شدید حباب مواجه بود اما سکه طرح جدید تنها ۱۰۰ هزار تومان افزایش حباب داشت. فعال بازار طلا بیان کرد: در طول هفته گذشته قیمت هر مثقال طلای آبشده ۲۹۹ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۶۸ هزار تومان رشد کرد. وی اظهار داشت: بازار طلا در هفته نخست آبان آرام بود و اگر نوسانی هم بر بازار حاکم بود این نوسان به دلیل تغییر نرخ ارز و بهای انس جهانی بوده است. فعال بازار طلا گفت: این روزها کاهش تقاضا را برای خرید طلا و سکه در بازار شاهد هستیم و این امر باعث شده حباب سکه کاهش یابد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|