|
ارسال به دوستان
اخبار
گرامیداشت ۵۰ خبرنگار شهید غزه
معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجمع خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس و مقاومت، مراسم بزرگداشت ۵٠ خبرنگار شهید «غزه» و تجلیل از خبرنگاران جبهه مقاومت را با عنوان «زیتون سرخ» برگزار میکنند.
این مراسم چهارشنبه اول آذرماه، ساعت ١٠ با سخنرانی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن جلسات معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.
نیروهای مقاومت فلسطین روز شنبه، ۱۵ مهر - هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات غافلگیرکنندهای با نام توفان الاقصی را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم صهیونیستی آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات گروههای مقاومت، با کمک آمریکا و اکثر کشورهای غربی اقدام به بمباران مراکز درمانی و منازل مسکونی غزه کرده است.
نبرد میان گروههای مقاومت فلسطین و اشغالگران صهیونیست در حالی وارد چهل و پنجمین روز خود شده که دفتر اطلاعرسانی دولت غزه در آخرین آمار خود اعلام کرد شمار شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه به بیش از ۱۳هزار نفر از جمله ۵ هزار و ۵۰۰ کودک و ۳ هزار و ۵۰۰ زن رسیده و ۶ هزار نفر نیز مفقود شدند.
دفتر رسانهای دولت فلسطین در غزه اعلام کرد سلسله جنایات سیستماتیک رژیم صهیونیستی علیه اصحاب رسانه در جریان جنگ غزه از هفتم اکتبر گذشته همچنان ادامه دارد و تعداد آنها به ۶۰ نفر رسیده است.
این دفتر افزود: ترور خبرنگاران با هدف خاموش کردن صدای حقیقتی است که اشغالگران و کشتارهای مداوم آنها در نوار غزه را برملا میکنند.
***
افت 79 درصدی فروش فیلم ابرقهرمانی «مارولها»
در گیشه جهانی آخر هفته، فیلم سینمایی ابرقهرمانی «مارولها» (The Marvels) با 79 درصد افت فروش مواجه شد.
فروش بلیت دنباله ابرقهرمانی جدید MCU (دنیای سینمایی مارول) با نام «The Marvels» تا ۷۹ درصد افت کرد و رکورد منفی دیگری را برای دیزنی به عنوان کمپانی سازنده بر جا گذاشت. این نخستین فیلم MCU است که در باکسآفیس داخلی کمتر از 100 میلیون دلار فروش دارد.
این رکورد بعد از رکورد 69.9 فیلم Quantumania در افت فروش، بیشترین افت در میان آثار جهانی به حساب میآید. برخی کارشناسان معتقدند این عدم اقبال به آثار مارول نشاندهنده شکست فیلمهای دنبالهدار و با جلوههای ویژه فراوان استودیوی فیلمسازی مارول است.
اما پیروز اصلی باکسآفیس آمریکا را باید پیشدرآمد بازیهای گرسنگی (Hunger Games) با عنوان Ballad of Songbirds and Snakes دانست که به رغم یک شروع دور از انتظار توانست با فروش خوب در روزهای پایانی هفته در صدر جدول فروش سینماهای آمریکا قرار گیرد.
پیشدرآمد بازیهای گرسنگی (HungerGames) با فروش ۴۴ میلیون دلاری در صدر فروش قرار گرفت و رده دوم فروش نیز مربوط به انیمیشن Trolls Band Together با ۳۰.۶ میلیون دلار است.
***
«دلیل اول» به شهدای خبرنگار غزه میپردازد
تهیهکننده و کارگردان باتجربه سینمای ایران از ساخت فیلم سینمایی «دلیل اول» با محوریت خبرنگاران شهید غزه خبر داد و در این زمینه گفت: هماکنون در حال نگارش و تکمیل فیلمنامه این اثر هستم. البته نگارش اولیه به پایان رسیده و مشغول رتوش نهایی آن هستم.
محسن محسنینسب ادامه داد: قصه «دلیل اول» از شهادت شیرین ابوعاقله آغاز میشود و تا کشتار اخیر خبرنگاران از سوی رژیم صهیونیستی در غزه ادامه پیدا میکند. وی درباره تهیهکننده و سرمایهگذار این اثر سینمایی گفت: «دلیل اول» به تهیهکنندگی خودم ساخته میشود و در زمینه سرمایهگذاری، با توجه به اظهارات اخیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر حمایت این وزارتخانه از آثاری که با محوریت جبهه مقاومت ساخته میشوند، امیدوارم فیلم از سوی وزارت فرهنگ مورد حمایتهای لازم قرار بگیرد.
***
«بهشتی در این حوالی» به کتابفروشیها رسید
کتاب «بهشتی در این حوالی» چهارمین دفتر از مجموعه «قلهها به آسمان نزدیکترند» به قلم محمدعلی عباسی اقدم است که با هدف اشاعه و ترویج سبک زندگی و شیوه زیست علمای ربانی از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ و منتشر میشود.
کتاب «بهشتی در این حوالی» سرکی کوتاه به زوایای پیدا و پنهان زندگی پرماجرای آیتالله سیدمحمد حسینیبهشتی است؛ مردی که زندگیاش با کار دستهجمعی و تشکیلاتی گره خورده است. مرد خوشفکر و با درایتی که در طول عمر نسبتاً کوتاه خود بیش از 35 تشکل فرهنگی، آموزشی، تحقیقاتی و سیاسی را طراحی، راهاندازی، هدایت و مدیریت کرد و با راهاندازی حزب جمهوری اسلامی و مدیریت آن، فصل نوینی در تاریخ سیاسی کشور رقم زد.
«بهشتی در این حوالی» فرازها و پارههایی از سبک زندگی دکتر بهشتی است. روایت تلاشها و مجاهدتهای مردی است که در عرصه دشوار و طاقتسوز تعلیم و تربیت کارنامه درخورتوجهی از خود به یادگار گذاشت. روایت رنجها و سختیهای فراوان ایشان در راهاندازی و مدیریت مدرسه «دین و دانش»، مدرسه علوی و مدرسه حقانی است.
«بهشتی در این حوالی» در 13 فصل و 328 صفحه با قیمت 195هزار تومان از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
ارسال به دوستان
نگاهی گذرا به زندگی سرشناسترین هنرمندان شهید فلسطینی
شهادت، هنر هنرمندان فلسطین
گروه فرهنگ و هنر: هنرمندان آیینه شفاف جامعهاند. این گروه از جامعه با زبان خاص هنری خود به بیان مسائل و رویدادها میپردازند و تلاش میکنند از نگاهی ویژه بلندگویی برای بیان حقیقت باشند. قدرت نفوذ هنر در افکار گاهی از بسیاری خطابهها و سخنرانیها بیشتر است. هنرمند با خلاقیت و قدرت تحلیل هنری خود دریچهای دیگر را به روی مخاطب میگشاید تا او نه با نگاه صرف و مستقیم، بلکه از میان لایههای معنایی ظریف به عمق مسائل بیندیشد. هنر هنرمند به نوعی خود، خاص است؛ حالا اگر این هنرمند خود از دل سرزمینی خاص سر برآورد، ارزش هنر او دوچندان میشود و هنرمندان فلسطینی در این مرتبه جای دارند؛ قشری که با زبانی دیگر با مردم جهان لب به سخن میگشایند تا آیینهای از رخدادهای سرزمین مادریشان باشند. هنر هنرمندان فلسطینی از بسیاری جهات حائز اهمیت است؛ هنری که از طرفی فریادگر ظلم و بیداد است و از سوی دیگر توسط هنرمندان اصیل آن سرزمین خلق شده است. از همین رو رژیم صهیونیستی در اقدامات ظالمانه خود علیه مردم این کشور، نوک پیکان خود را بارها به سمت هنرمندان این سرزمین گرفته و با به شهادت رساندن آنان سعی در قطع جریان هنر در دل مقاومت فلسطینیان داشته است؛ غافل از آنکه خون هنرمند بذر تناور مقاومت را آبیاری میکند و در دلها ریشه میدواند.
* غسان کنفانی
ادبیات مقاومت با این نام پیوند خورده است؛ ادبیاتی که نخستینبار غسان کنفانی آن را به شهرت رساند. کنفانی، نویسنده و روزنامهنگار فلسطینی متولد 9 آوریل 1936 در «عکا» شهری در فلسطین اشغالی به دنیا آمد. نخستین مواجهه کنفانی با مهاجرت به سال 1948 بازمیگردد؛ زمانی که به دلیل اشغال شهر یافا توسط نیروهای اسرائیلی، به همراه خانواده به سوریه کوچ کردند و به عنوان پناهند فلسطینی به ادامه زندگی پرداختند. سال 1952 جرقه هنر در وجود کنفانی زده شد. او در این سال در رشته ادبیات عرب دانشگاه دمشق ثبتنام کرد. نماد و طرح ایده درباره چیستی و چرایی بحرانهای فلسطین در آثار او به وضوح دیده میشود؛ ایدههایی که سبب شد او ۸ ژوئیه ۱۹۷۲ در حادثه تروریستیای که موساد در بیروت انجام داد، به شهادت برسد. صهیونیستها او را به وسیله بمبی که در ماشینش قرار داده بودند، به همراه خواهرزادهاش به شهادت رساندند. او در مصاحبهای به صراحت از مقاومت فلسطینیان دفاع کرد و گفت: مردمان فلسطین ترجیح دادند ایستاده بمیرند تا اینکه ببازند. ما ثابت کردیم این ملت تا پیروزی خواهد جنگید. ما ثابت کردیم مردم ما هیچگاه شکست نمیخورند. ما به همه دنیا ثابت کردیم ما یک ملت شجاعیم که تا آخرین قطره خون خود میجنگیم تا عدالت را برای خودمان به ارمغان بیاوریم؛ بعد از اینکه دنیا در بخشیدن عدالت به ما شکست خورد!
* کمال ناصر
کمال ناصر، شاعر فلسطینی و مسیحی معاصر، کمتر از یک سال پس از شهادت غسان کنفانی، به همراه ۲ نفر از یارانش به نامهای کمال عدوان و ابویوسف النجار در بیروت به دست نیروهای اطلاعاتی اسرائیل ترور شد. او غزلهای بسیاری در موضوع مقاومت و پایداری سرود. هر آنچه در محتوای اشعار او قابل بررسی است، صحبت از وطن و پایداری است.
* ناجی العلی
ناجیالعلی از برجستهترین کاریکاتوریستهای جهان عرب بود که در یکى از خیابانهای لندن ترور شد و به شهادت رسید. علی متولد ۱۹۳۷ در روستای «الشجره» نزدیک به شهر طبریا و ناصره در فلسطین بود. سال ۱۹۴۸ به همراه خانواده به اردوگاه عین الحلوه در جنوب لبنان پناهنده شدند؛ در این شهر بود که او به اتهام فعالیتهای ضد صهیونیستی بازداشت و زندانی شد و در زندان، تماموقت به نقاشی روی دیوارها میپرداخت. بیش از 40 هزار کاریکاتور از دل و روحیه مقاومت او خلق و ماندگار شد. کاراکتری به نام «حنظله» سبب معروف شدن او در سطح جهانی شد. حنظله به معنای سیب تلخ است و به صورت نمادین تصویر کودکی است با پاهای برهنه و لباسهای وصلهدار و ژولیده، گویی که نمادی از فقر و رنج ملت فلسطین است. حنظله در حقیقت تصویری از سالهای آغازین آوارگی خود ناجی است. او چهارم جولای ۱۹۸۷ (۱۳ تیر ۱۳۶۶) کاریکاتوری با عنوان «مطلوب حیا أو میتاً» به معنای «زنده یا مردهاش را میخواهیم» منتشر کرد. 25 روز بعد از انتشار این کاریکاتور، ۲۹ آگوست ۱۹۷۸ (۷ شهریور ۱۳۶۶) در یکی از خیابانهای لندن هدف گلوله قرار گرفت و در50 سالگی به شهادت رسید.
* عبدالرحیم محمود
شعرا نیز شهدای زیادی را تقدیم مقاومت کردهاند. عبدالرحیم محمود را با شعر شهید میشناسند؛ شعری که به عنوان مانیفست انقلابی برگزیده شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت. او شاعری نظامی بود. در جبهههای گوناگون حضور پیدا کرد و در کنار جنگ فرهنگی به جنگ نظامی نیز پرداخت. او در یکی از عملیاتهای اطراف روستای الشجره با مستعمرات یهودی حضور یافت که شدت تلفات در آنجا بسیار زیاد بود. در این نبرد که 13 ژوئیه 1948 درگرفت، این شاعر فلسطینی به دلیل اصابت گلوله به شهادت رسید.
* علی فودا
علی فودا متولد 1946 در حیفا، در ۲ سالگی همراه خانواده به اردوگاه نور شمس استان طولکرم فلسطین آواره میشوند و پس از فوت مادرش در 7 سالگی به اردن مهاجرت میکنند. تعداد زیادی مجموعه شعر، ۲ رمان و مجله «الرصیف» از آثار ادبی او است. داستان شهادت او همچون غزلی میماند؛ در حالی که او در سال 1982میلادی، مجله «الرصیف» را در سنگرها بین رزمندگان پخش میکرد، به شهادت رسید. ارتش رژیمصهیونیستی بیروت را بمباران میکرد و خمپارهای نزدیک او منفجر شد و ترکشی از آن به گردنش اصابت کرد. در میان دوستانش شایع شد علی فودا شهید شده است و یاسر عرفات دستور داد خیمهای برای عزاداریاش برپا کنند. آنگاه که به هوش آمد، برایش روشن شد چقدر دوستانش، حتی کسانی که در زندگی با او مخالفت میکردند، او را دوست دارند. شاعر پس از چند روز بر اثر همان جراحتها در هفتم آگوست 1982 شهید شد.
* هبه زاغوت
هبه زاغوت متولد یک اردوگاه پناهندگی بود؛ سال 1984، پناهگاه البوریج غزه. به هنر علاقه بسیاری داشت. سال 2003 دیپلم طراحی گرافیک گرفت و در رشته هنرهای زیبا دانشگاه الاقصی به تحصیل پرداخت. او بعدها در جایگاه یک معلم هنر در مدرسه ابتدایی به فعالیت خود ادامه داد. او در یک مصاحبه ویدئویی گفت: «من هنر را پیامی میدانم برای بیان احساسات، عواطف و تنشهای منفی که در غزه رخ میدهد و به وسیله هنر آن را به دنیای بیرون میرسانم».
او درباره اجزای نقاشیهایش گفته بود: «نقاشیهای من مملو از خانهها، منارهها، گنبدها و کلیساهای فلسطینی است تا بر هویت فلسطینی و موجودیت فلسطین تاکید کند». این هنرمند و ۲ پسر کوچکش در جریان حمله رژیم صهیونیستی مظلومانه به شهادت رسیدند. در آخرین پیامی که از هبه زاغوت منتشر شد، آمده است: «خدایا! دلهایی را که از جدایی شکسته است به تو میسپاریم. خدایا! دلهای شکسته ما را اصلاح کن و در برابر قضا و قدرت به ما صبر عطا کن. قوت ما باش، در کنارمان باش، صبرمان را تقویت کن و به ما پاداش روحیه پایدارمان بده. خدایا دلهای شکننده ما را محشور کن که تنها به تو متکی هستند».
* هبه ابو ندى
هبه ابوندی بتازگی در جریان بمبارانهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید؛ وی درباره وطنش اینگونه گفت: «من نقشه فلسطین قبل از اشغال را خیلی دوست دارم و مرتب آن را تماشا میکنم. روستای بیت جرجه را که نزدیک شهر غزه است و از آنجا بیرون رانده شدهام نگاه میکنم و همیشه از رویای بازگشت و علاقه به سرزمینم مینویسم؛ از دشتها و کوههایی که ندیدهام؛ از روستای خودم جرجه و آرزو دارم به آنجا بازگردم». آخرین پست هبه در صفحه شخصیاش در شبکه ایکس مربوط به روز دوم عملیات توفان الاقصی است: «شب شهر تاریک است؛ جز درخشش موشک، خاموش؛ جز صدای بمباران، ترسناک؛ جز اطمینان التماس، سیاه جز نور سیدالشهدا. شب بخیر غزه». او در یکی دیگر از پستهایش نوشته بود: «هرگاه راه دنیا کج شد، غزه آن را اصلاح میکند».
ارسال به دوستان
دیروز روز جهانی کودک بود اما این روز در غزه تعریف دیگری دارد
قتلعام فرشتهها این است
محمدرضا سپهری: «برادر صدایم را میشنوی؟ برادر بگو اللهاکبر! اشهد ان لا اله الا الله». اینها جملاتی است که یک پسرک 13-12 ساله دارد به برادر خود که روی تخت خوابیده و ترس از مرگش را دارد میگوید. پسرکی که با گفتن شهادتین مرد میشود.
حال و هوای این روزهای غزه پر است از این فیلمها و صحنهها که بچههای کوچک چون پیرمرد و پیرزن دنیا دیده با حادثههای تلخ برخورد میکنند. البته دخترکی را دیدم که با صبری چون حضرت زینب(س) و قدی خمیده، پتو را روی برادر کوچکش که دیگر عطای این دنیا را به لقایش بخشیده و رفته است، میکشد و حتی کلمه صبر هم از دهانش نمیافتد که به برادران و پدرش که اطرافش هستند و به سن و سال هم از او بزرگترند، میگوید. شاید این روز در غزه بیمعنی باشد. کدام روز؟ روز جهانی کودک! بله ما در تقویم جمهوری اسلامی که هیچ، بلکه در تقویم جهانی روزی به نام روز کودک داریم اما انگار غزه در این جهان نمیگنجد. شاید بهخاطر دلایل بالا باشد، نمیدانم! اما در زمانهای زیست میکنیم که قهرمانان نوجوانانمان شخصیتهایی چون بتمن و... هستند اما خالق همین شخصیتها با ژستی ابرقهرمانانه، برای خرید بیشتر بمبهای آمریکایی و ریختنش بر سر کودکان غزه هزینه میکند. بله، والت دیزنی 2 میلیون دلار در همین روزها به اسرائیل کمک کرده است.
البته این ایراد را هم باید به خودمان وارد کنیم که برای ایجاد الگو و قهرمان برای نوجوانان و کودکانمان چه کار کردیم؟ مثال برای شهید علی لندی، نوجوانی که تعدادی را در حادثه آتشسوزی نجات داد اما خودش مانند شمع سوخت و عمرش به پایان رسید کاری جز انتشار یک کتاب حداقل 50 صفحهای کردیم؟ خیر!
اما آن شرکتهایی که برای کودکانمان ابر قهرمانهایی را خلق میکنند، در غزه کودکان فلسطینی را به قتل صبر میکشند و ما هیچ تصویری برای کودکانمان ایجاد نکردهایم که این آقای بتمن محترم، پدر و مادرش دوستان هم سن و سال تو را در غزه به شهادت میرسانند. کاری میکنند که بچهها برای بازی کردن باید از میان خرابههای کوچهای که پر از خردههای بتن و میلگرد است بگذرند.
احمد بابایی چه خوب میگوید:
بین آتش، عروسکی مانده است
زیر آوار، کودکی مانده است
دیدهام طفل بیسری اینجا
خشک شد شیر مادری اینجا
هان نگو غزه! کربلا این است
قتل عام فرشتهها این است
شب غزه، بروز عاشوراست
مردم! امروز، روز عاشوراست
خاک را غرق خون غزه ببین
کربلا را درون غزه ببین
حق و باطل به هم فراز شده
پای صهیون به خیمه باز شده
کربلا جاری است ای مردم
روضه تکراری است ای مردم
طفل مظلوم! آه گریه مکن
کودک بیپناه! گریه مکن
ای تن راه راه! جرمت چیست؟
طفلک بیگناه! جرمت چیست؟
خون دل خوردهایم... گریه مکن
ما مگر مردهایم!؟ گریه مکن
باز هم کربلا، فلسطین است
هر که بیغیرت است، بیدین است
کودک، غزه، آرامش، آرزو، آینده و... کلماتی که در غزه دیده نمیشود! شاید فردی به لحاظ سنی کودک محسوب شود اما بزرگمرد کوچکی است دیگر! بیش از 5 هزار زندگی به پایان رسیده است آن هم در ابتدای زندگی! این روزها خیال هم گرد پای آنچه بر سر کودکان و مردم غزه میآید هم نمیرسد.
ارسال به دوستان
اهالی ادبیات جهان علیه رژیم صهیونیستی
از ۱۵ مهر که عملیات گروههای مقاومت علیه اسرائیل آغاز شد تا امروز هنرمندان و نویسندگان بسیاری در پی حمایت از مردم فلسطین، تحریم و حتی مجبور به استعفا شدند، جمعه هم دبیر شعر مجله «نیویورکتایمز» در اعتراض به حمایتهای آمریکا از اسرائیل استعفا کرد.
پس از اعلام نام برندگان جایزه ملی کتاب آمریکا ۲۰۲۳، 20 نویسنده از ۲۵ فینالیست روی صحنه آمدند و با خواندن بیانیهای جمعی، مراسم را به اجتماعی ضدصهیونیستی تبدیل کردند. بیشتر فینالیستهای امسال جوایز ملی کتاب آمریکا، در مراسم روز پنجشنبه در نیویورک حضور داشتند و در میان توفانی که پشت صحنه در جریان بود، در حالی که حامیان مالی عقبنشینی میکردند، بیانیهای دستهجمعی خواندند و خواستار آتشبس در جنگ اسرائیل و غزه شدند.
* حمایت از مردم غزه در جایزه ادبی آمریکا
پس از اعلام نام «جاستین تورس» به عنوان برنده بخش داستانی، وی از همه فینالیستها دعوت کرد روی صحنه بروند و ۲۰ نفر از ۲۵ نامزد نهایی ۵ بخش شامل آثار داستانی، غیرداستانی، شعر، ادبیات کودک و ادبیات ترجمه، در حالی روی صحنه رفتند که عالیه بلال، نویسنده و نامزد بخش داستان برای رمان «مردم معبد» به نمایندگی از دیگران، بیانیه آماده شده را خواند. وی گفت: از طرف فینالیستها میگویم ما با بمباران مداوم غزه مخالفیم و خواستار یک آتشبس بشردوستانه برای رفع نیازهای فوری غیرنظامیان فلسطینی بویژه کودکان هستیم.
بلال در ادامه گفت: ما با یهودستیزی، احساسات ضدفلسطینی و اسلامهراسی به طور یکسان مخالفیم و کرامت انسانی همه طرفها را میپذیریم و میدانیم خونریزی بیشتر هیچ کمکی به صلح پایدار در منطقه نمیکند. معترضان طرفدار فلسطین در مراسم معرفی برنده جایزه گیلر ۲۰۲۳ هم چند بار مراسم اهدای جایزه ادبی معتبر کانادا را که دوشنبهشب برگزار شد قطع کردند تا اعتراض خود به حامی این جایزه را نشان دهند.
* حامی جایزه ادبی گیلر در کشتار مردم غزه شریک است
مراسم اهدای جایزه ۱۰۰ هزار دلاری گیلر نخستین بار زمانی مختل شد که معترضان با تابلوهایی که رویشان نوشته شده بود «اسکاتیا بانک برای نسلکشی سرمایهگذاری میکند» روی صحنه رفتند تا با تابلوهایی که در دست داشتند، اعتراضشان را به کشتار مردم غزه نشان دهند. یکی از معترضان علت اینکه اسکاتیا بانک را بانکی سرمایهگذار برای نسلکشی معرفی میکرد اینطور بیان کرد: «اسکاتیا بانک در حال حاضر ۵۰۰ میلیون دلار سهام در «البیت سیستمز» دارد که تأمینکننده امکانات ارتش اسرائیل برای نسلکشی مردم فلسطین است. یک معترض دیگر در مراسم افزود: ما دیگر سکوت نخواهیم کرد». در پایان این مراسم سخنگوی جایزه گیلر خبر از دستگیری معترضان داد.
* نویسنده فلسطینی از دلیل توقیف اثرش میگوید
اوایل این ماه «روپی کائور» شاعر کانادایی، در اعتراض به حمایت دولت آمریکا از حملات اسرائیل به غزه، دعوت برای حضور در جشن دیوالی در کاخ سفید را رد کرد. ماه اکتبر هم پس از لغو مراسم اهدای جایزه عدنیه شبلی، نویسنده فلسطینی که قرار بود در نمایشگاه فرانکفورت برگزار شود، چند کشور و انجمن انتشاراتی از نمایشگاه کتاب فرانکفورت خارج شدند. عدنیه شبلی بعد از اینکه مراسم تقدیرش لغو شد، گفت: «چون در اثرم فلسطینیان قربانی بودند، توقیف شد».
* ادبیات علیه رژیم اشغالگر قدس
روز جمعه هم دبیر بخش شعر مجله «نیویورکتایمز» در اعتراض به حمایتهای آمریکا از اسرائیل استعفا کرد. «آن بویر» در نامهای سرگشاده به نیویورکتایمز، هیات تحریریه آن را به خاطر حمایت از آنچه اسرائیل انجام میدهد، مورد سرزنش و انتقاد قرار دارد. بویر در بخشی از متن استعفای خود نوشته است: «این فقط جنگ موشک و تجاوز ارضی نیست، نابودی مردم فلسطین است که چندین دهه مقابل اشغالگری، زندان، شکنجه و... مقاومت میکنند».
البته بویر به خوانندگان نامه سرگشاده خود و مخاطبان مجله نیویورکتایمز گفت: «از آنجا که وضعیت موجود ما ابراز وجود است، گاهی اوقات موثرترین شیوه اعتراض برای هنرمندان، امتناع است. من نمیتوانم در میان لحن «معقول» کسانی که قصد دارند ما را با این رنج نامعقول سازگار کنند، درباره شعر بنویسم. دیگر خبری از تعبیرهای احمقانه نیست».
بویر نخستین خروجی از مجله نیویورکتایمز در نتیجه جنگ اسرائیل و حماس نیست. پیشتر جازمین هیوز، نویسنده مجله NYT، پس از اینکه به دلیل امضای نامه سرگشادهای که اسرائیل را متهم به آپارتاید و نسلکشی کرده بود، توبیخ شد، در ادامه استعفا کرد. به ادعای نیویورک تایمز امضای نامه مغایر با سیاستهای اعتراض عمومی روزنامه بود. جیمی لورن کیلس، نویسنده و همکار مجله نیویورکتایمز نیز پس از امضای نامه استعفا کرد. ۱۵ مهرماه که عملیات گروههای مقاومت فلسطین علیه رژیم اشغالگر قدس آغاز شد تا امروز هنرمندان و نویسندگان بسیاری در پی حمایت از مردم فلسطین، تحریم و حتی مجبور به استعفا شدند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|