|
اخبار
سرلشکر صفوی عضو شورای راهبردی روابط خارجی شد
با موافقت رهبر معظم انقلاب، سرلشکر سیدیحیی صفوی با حفظ سمت، به عضویت شورای راهبردی روابط خارجی درآمد. سرلشکر پاسدار سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، با موافقت مقام معظم رهبری و با حفظ سمت دستیاری معظمله، به عضویت شورای راهبردی روابط خارجی درآمده و مسؤولیت کمیسیون دفاعی - امنیتی این شورا را برعهده گرفته است. پیش از این سردار حسین دهقان این مسؤولیت را بر عهده داشت که با توجه به انتصاب او به ریاست بنیاد مستضعفان، سرلشکر صفوی جایگزین سردار دهقان شد.
سرلشکر صفوی 10 سال فرماندهی کل سپاه را بر عهده داشته و هم اکنون تنها دستیار مقام معظم رهبری است. وی استاد تمام رشته جغرافیای سیاسی و ژئواستراتژی و صاحبنظر در حوزه دیپلماسی دفاعی و سیاست خارجی از جمله نظریه قطب قدرت جهان اسلام، گسل ژئوکالچر میان غرب و انقلاب اسلامی، اتصال سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و پیوند قلمروهای بری و بحری از طریق جمهوری اسلامی ایران است.
***
سخنگوی وزارت امور خارجه:
نماینده کنگره یا کره زمین را نمیشناسد یا وزن ایران را نمیداند
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات یکی از نمایندگان کنگره درباره محو کردن ایران از کره زمین تصریح کرد: ایشان یا کره زمین را نمیشناسد یا وزن ایران را در کره زمین نمیداند. یک مقدار تاریخ و جغرافیا بخواند در اظهارنظرات خود دقت نظر بیشتری خواهد کرد. اینگونه اظهارات نشانگر عمق تفکرات جنونآمیز و افراطی در بین لایههای مختلف مقامات و شخصیتهای آمریکایی از جمله در بین جمع قابل توجهی از اعضای کنگره است. ناصر کنعانی گفت: عمق دلباختگی بعضی از این نمایندگان به رژیم صهیونیستی موجب طرح اظهارات جنونآمیزی از این دست میشود که نشانگر وجود افکار مخرب و تهدیدآمیز بین برخی از لایههای درونی نخبگان آمریکایی اگر بتوان نام آنها را نخبگان نامید، هست.
وی در پاسخ به سؤالی درباره پیشبینی جنگ اوکراین و جنگ در غزه گفت: پیشبینی کار من نیست، ولی درباره غزه حمله رژیم صهیونیستی تجاوزکارانه و ناقض همه اصول شناختهشده بینالمللی است و اینکه رژیم صهیونیستی در آن واحد همه 4 جرم اصلی بینالمللی یعنی تجاوز، جنایت جنگی و نسلکشی و جنایت علیه بشریت را به صورت همزمان در حال ارتکاب است و این وضعیت روشن است و نمیتوان از این حجم جنایت چشمپوشی کرد. چه اتفاق دیگری قرار است بیفتد که شورای امنیت از آن به عنوان خطری برای صلح و امنیت بینالمللی تلقی کند؟ سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: کشورها و ملتهای دنیا تا چه میزان میتوانند صبوری و تحمل کنند که یک دولت در شورای امنیت در مقابل اراده بینالمللی ایستادگی کرده و با سوءاستفاده از حق وتو عملا رای به جنایت جنگی و جرائم شناختهشده علیه ملت فلسطین بدهد؟ وی گفت: زمان برای پایان دادن به جنایات وحشیانه و غیرقابل تصور رژیم صهیونیستی رسیده است. آیا پیشبینی برای پایان جنگ داریم؟ باید ببینیم جامعه بینالمللی چه زمانی میخواهد خواست و اراده خود را بر خواست و اراده آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کند و متاسفانه چنین رخ نداده است.
***
جریان مقاومت از درون مردم شکل گرفته است
معاون سیاسی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اساس شکلگیری جریان مقاومت از درون مردم و پایههای آن در اعتقادات، ارزشها و باورهای همان مردم است ولی در همان حال منافع ملی همان کشورها را هم تامین میکند.
علی باقری در مراسم یادبود حاجقاسم سلیمانی و بزرگداشت شهید سیدرضی موسوی که در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: منافع ملی ما به معنای صیانت از هویت ملی ایران است، این هویت دارای 3 بعد اسلامی، انقلابی و ملی است. تجربه 45 سال گذشته نشان داده است هرچند دشمنان، رقبا و بدخواهان ما تلاش کردهاند بین این 3 هویت تعارض ایجاد کنند اما مسیر اصلی کشور در جهت همافزایی هویت ملی و دینی و انقلابی بوده است. وی به جنگ 8 ساله رژیم بعث علیه ایران اشاره کرد و گفت: در این جنگ صدام بخشی از خاک ما را گرفت، یعنی به حیثیت ملی ما تعدی و تجاوز کرد اما روحیه انقلابی، ارزشهای انقلابی و اعتقادات و باورهای دینی موتور محرک و پیشران مقابله با متجاوز در جریان جنگ صدام علیه کشور ما بود که نتیجه این روحیه رزمندگان این شد که اجازه ندادند یک قطعه از خاک ایران از کشور ما جدا شود. معاون سیاسی وزارت امور خارجه تاکید کرد: در واقع یک منفعت ملی با حمایت و پشتیبانی ارزشهای انقلاب و دین تثبیت شد، چنین اقدامی در مقطع اخیر در جریان مبارزه با داعش و تروریستی در سوریه و عراق اتفاق افتاد. تفکرات انقلاب اسلامی توانست یک پدیده مبارک به نام مقاومت ایجاد کند که اکنون در بسیاری از جاهای منطقه بروز عینی دارد. باقری تصریح کرد: اساس شکلگیری جریان مقاومت از درون مردم بوده است و پایههای آن در اعتقادات، ارزشها و باورهای همان مردم است ولی در همان حال منافع ملی همان کشورها را هم تأمین میکند. این امر یکی از هنرهای امام راحل در راهبری انقلاب اسلامی بود. به همین دلیل است که میگویند گروههای مقاومت جریانات مستقلی هستند همچنین حرکت جریان مقاومت نیز به دلیل همافزایی در منطقه همسو است.
ارسال به دوستان
تأیید صلاحیت افرادی که مشکل اخلاقی و مالی دارند، ضد سیاست افزایش مشارکت است
رئیس شورای ائتلاف گفت: اگر افرادی که مشکلات اخلاقی و مالی دارند در انتخابات تایید صلاحیت شوند، این موضوع ضد سیاست افزایش مشارکت در انتخابات خواهد بود و باعث کاهش حضور مردم پای صندوقها میشود. غلامعلی حدادعادل ادامه داد: از نظر ما سلامت اخلاقی و مالی نمایندگان به همان اندازه اهمیت دارد که مشارکت در انتخابات مهم است.
ارسال به دوستان
همزمان با تهدیدات انگلیس و آمریکا علیه مقاومت ناوشکن البرز نیروی دریایی ارتش ایران با عبور از بابالمندب وارد دریای سرخ شد
مأموریت دریای سرخ
گروه سیاسی: ناوشکن البرز در قالب ناوگروه ۹۴ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با عبور از تنگه بابالمندب وارد دریای سرخ شد.
به گزارش «وطن امروز»، صهیونیستها در آستانه آغاز چهارمین ماه تجاوز نظامیشان به نوار غزه هستند. جغرافیای عجیب و تحت محاصره غزه به اشغالگران فرصت داد یک باریکه 40 کیلومتری فاقد پدافند را از طریق بمباران هوایی هدف حمله قرار دهند. آنها از 2 ماه پیش با شروع حمله زمینی به نوار غزه، خود را برای یک تجاوز زمینی و هوایی آماده میدیدند که از دورترین جبهه ممکن یعنی دریا ضربات غیرقابل تصوری را دریافت کردند. رژیم صهیونیستی که همواره با وسعت بخشیدن به جبهه جنگی خود و حمله به کشورهای همسایه مثل لبنان و سوریه تلاش میکرد بازدارندگی خود را تثبیت کند این بار هزاران کیلومتر دورتر از صحنه نبرد و در دریای سرخ و تنگه بابالمندب از یمنیهایی ضربه خورد که سرنوشت خود را جدای از سرنوشت فلسطینیها نمیدانند. زمانی که دولت انصارالله یمن دستورالعمل خود مبنی بر ممنوعیت حرکت کشتیهای تجاری به سمت بنادر رژیم صهیونیستی را به جهانیان ابلاغ کرد، اشغالگران یکی از جدیدترین بحرانهای خود را در منطقه پس از 7 اکتبر به چشم دیدند. اقدام جسورانه یمن در مدت کوتاهی بنادر رژیم صهیونیستی را در آستانه تعطیلی قرار داد.
رژیم صهیونیستی که دههها با حملات نظامی بیرحمانه و قتل عام مردم منطقه به دنبال اثبات برتری خود بود، پس از دریافت بزرگترین ضربه نظامی از سوی غزه تحت محاصره و شکست نظامی و امنیتی با یک تهاجم اقتصادی پیشبینی نشده از سوی یمن روبهرو شده است. تهدید انصارالله که بسیار سریع رنگ واقعیت به خود گرفت یکی از بزرگترین نقاط ضعف اشغالگران را عیان کرد. هفته گذشته یک رسانه عبری در گزارشی اعلام کرد شهر بندری «ایلات» در جنوب سرزمینهای اشغالی که حملونقل دریایی رژیم صهیونیستی از طریق آن انجام میشود، در نتیجه جنگ غزه و محاصره دریایی اعمالشده بر این رژیم توسط ارتش یمن، در حال فروپاشی است. وبسایت صهیونیستی واللا در این باره نوشت: پایه اقتصاد ایلات گردشگری است و با این وجود ۱۵ هزار کارمند هتل در شهر بندری ایلات در میان بیتفاوتی تصمیمگیرندگان در اسرائیل نسبت به فروپاشی این شهر، از کار اخراج خواهند شد. طبق این گزارش، اعضای کمیته مالی کنست از وزارت دارایی رژیم اشغالگر خواستند در اسرع وقت طرح جبران خسارات واردشده به ایلات را تدوین کند و حتی تهدید کردند در صورت عدم انجام این کار، به قانونگذاری متوسل خواهند شد. «الی لانکری» شهردار ایلات هم در این باره «دادههای نگرانکنندهای» ارائه کرد و گفت فروش فروشگاهها در ماه جاری میلادی ۳۵ درصد کاهش یافته است و این اتفاق رسیدگی به وضعیت ایلات را ضروری میکند. لانکری همچنین هشدار داد: هتلها بزودی تعطیل خواهند شد و نرخ بیکاری به ۵۰ تا ۶۰ درصد خواهد رسید. بدیهی است فعالیت تجاری در تلآویو نیز ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته اما در ایلات به طور کامل فروپاشیده است. از سوی دیگر فاکسنیوز افزایش قیمت نفت خام بر اثر اختلال در آبراهه دریای سرخ را طی ماههای آینده محتمل دانسته که به افزایش قیمت بنزین و بالا رفتن تورم جهانی میانجامد و این در سال انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا میتواند بشدت به دموکراتهای حاکم بر کاخ سفید ضربه بزند. موج تورم سرخ بر بازار خردهفروشی هم تاثیر گذاشته و برندهای بزرگ اروپایی و آمریکایی را نیز با مشکل افزایش قیمت زنجیره تامین خود مواجه ساخته است.
* از تلف شدن ائتلاف آمریکایی تا تهدید انگلیسی
با رو شدن دست برتر مقاومت در منطقه و زنجیره عملیاتهای یمن در دریای سرخ، آمریکا ایده شکلگیری ائتلاف دریایی علیه این کشور را طرح کرد اما این ایده با واکنش سرد و جواب منفی منطقه مواجه شد تا آمریکا نیز به عنوان مهمترین حامی نظامی صهیونیستها خود را تنهاتر از هر زمان دیگری بیابد.
در این فضا گذر زمان و سیر صعودی عملیاتهای یمن در توقیف کشتیهایی که به سمت بنادر رژیم صهیونیستی حرکت میکردند ضمن افزایش فشار به اشغالگران عملا دست برتر این رژیم در انجام عملیاتهای نظامی را به چالش کشید. با این حال در روزهای گذشته دولتهای غربی زبان تهدیدشان علیه یمن را تندتر کردند.
روز گذشته وزیر دفاع انگلیس مدعی شد کشورش آماده انجام اقدامات مستقیم برای جلوگیری از تهدید کشتیرانی در دریای سرخ است. گرنت شاپس مدعی شد: از آنجا که حوثیهای یمن به تهدید تجارت دریایی ادامه میدهند، ما مجبور خواهیم شد اقدامات لازم و مناسب را انجام دهیم. وزیر دفاع انگلیس با تروریست خواندن نیروهای یمنی گفت: آنهایی که تجارت در دریای سرخ را مختل میکنند بدانند این آخرین هشدار است. این تهدید در حالی است که روز یکشنبه نشریه انگلیسی «تایمز» گزارش داد ارتش انگلیس در حال تدارک یک طرح تحریکآمیز برای دست زدن به موجی از حملات هوایی علیه مواضع نیروهای یمنی در دریای سرخ بوده که چشمانداز تشدید چشمگیر تنشها در منطقه را مطرح میکند. به نوشته تایمز، بر مبنای این برنامه، نیروهای بریتانیا به نیروهای آمریکایی و احتمالا نیروهای یک کشور اروپایی دیگر ملحق میشوند تا حملات موشکی علیه اهداف از پیش برنامهریزیشده متعلق به نیروهای مسلح یمن را در دریا یا داخل خود یمن اجرا کنند. یک منبع وابسته به دولت انگلیس گفت لندن برای اجرای این حملات هماهنگ از جنگندههای نیروی هوایی خود برای نخستین بار یا ناو جنگی اچاماس دیاموند بهره خواهد گرفت.
* البرز وارد دریای سرخ شد
در این شرایط ظهر روز گذشته خبر ورود ناوشکن البرز در قالب ناوگروه ۹۴ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به تنگه باب المندب دریای سرخ منتشر شد. «سامانه دفاع نقطهای کمند» (دفاع نزدیک دریایی) و سامانه کنترل آتش (FCS) در بخش میانی کشتی، سامانه کنترل آتش شامل مدیریت کنترل آتش الکترواپتیکال و یک سامانه توپی شکل (شبیه به سامانههای پدافند هوایی «سراج ۱») و پرتابگر ۱۲ تایی چف و فلر از جمله ویژگیهای ناوشکن البرز است. این ناوشکن با شماره بدنه ۷۲ از ناوهای کلاس الوند به حساب میآید. ناوگروههای ارتش از اوایل سال ۱۳۸۸ ماموریت خود را در آبهای آزاد برای تأمین امنیت خطوط کشتیرانی و مقابله با دزدان دریایی و مأموریتهای دیگر آغاز کردهاند و ورود ناوشکن البرز به دریای سرخ هم در راستای همین ماموریتها به حساب میآید. اما در شرایط فعلی، حضور ناو البرز در دریای سرخ یک پیام مهم برای کشورهای مروج ناامنی در این منطقه دارد؛ پیامی که میتواند روی موازنه قوا در دریای سرخ اثر مهمی داشته باشد.
ارسال به دوستان
فرمانده کل سپاه پاسداران:
در جهان امروز یا باید قوی شویم یا تسلیم
گروه سیاسی: فرمانده کل سپاه در چهارمین جشنواره دانش و پژوهش امام علی(ع) سپاه که در دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار شد، اظهار داشت: ایران با ترکیب با اسلام به یک قدرت بزرگ تبدیل شده است.
وی ادامه داد: ایران امروز دارای قدرت عظیمی است که تصمیماتش کاملا مستقل بوده و به پیشرفتهای قابل توجهی دست یافته است.
سردار سرلشکر حسین سلامی با بیان اینکه هدف ما این است که یک ایران قوی و اسلامی شکل گیرد، گفت: ایران قوی یعنی ایران رشید، رشد یافته و پیشرفته، ایرانی که به دانش و فناوری جدید دست یافته باشد نه اینکه مصرفکننده علم و دانشی باشد که در سرزمینهای دیگر متولد میشود.
وی افزود: استفاده از علوم تولیدشده در جهان توصیه میشود اما تنها مصرفکننده و بهرهبردار بودن را نمیپذیریم. ایرانی را میخواهیم که با ارزشهای اسلامی جلوههای درخشان زندگی پاک بشری را به همه مردم جهان عرضه میکند. ایرانی که مقتدر است و در حفظ تمامیت ارضی و استقلال و پیشرفت خود تواناست و در شعاع تأثیر جهانی قرار دارد.
سردار سلامی تاکید کرد: ایرانی قدرت جاذبه دارد و از قدرت مستهلکسازی امواجی که برای ضربه زدن به او فرستاده میشوند برخوردار است؛ ایرانی که مدرن، آباد و آزاد است. ایرانی که مردمانی در رفاه دارد و این ایران قوی است. ما همه باید برای تحقق این ایران پیش برویم.
وی با بیان اینکه همه جنبههای زندگی بشر امروز با علوم پیش میرود، ادامه داد: دانشهای انسانی هستند که فرمان میدهند و جهت ایجاد و نوع به کارگیری علم تجربی را معین میکنند.
فرمانده کل سپاه پاسداران با تاکید بر اینکه ما امروز پیشرفتهای متعددی داریم اما کافی نیست، اظهار کرد: ما باید مجهز شویم. به دانشگاههای علوم پزشکی بقیهالله و امام حسین(ع) هم تاکید کردهام که باید در زیرساختهای پژوهشی و علوم تجربی به پیشرفتهترینها مجهز باشیم. حتی در علوم انسانی هم نیازمند آزمون هستیم تا فرضیهها در میدان عمل آزموده شوند. ما هم باید علوم جدید را تولید کنیم. چند گام پشت دیگران حرکت کردن کافی نیست، باید با دیگران همگام شویم و از آنان پیشی بگیریم.
سرلشکر سلامی با بیان اینکه در جهان امروز یا باید قوی شد یا تسلیم و راه دیگری هم وجود ندارد، تاکید کرد: در نقشه جهان برای ضعفا جایی نیست و این منطق قدرتهای شیطانی جهانی در دنیاست و ما باید این منطق را خاموش کنیم. امروز به جهاد فرهنگی، اطلاعاتی، اقتصادی و اجتماعی هم نیاز داریم. ما باید با مدل جهاد عمل کنیم چون دشمن همه عرصههای زندگی ما را به میدان جنگ بدل کرده است و باید با پاسخهای قدرتمند سراغ این اقدامات دشمن
برویم.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در جمع استانداران با اشاره به انتخابات 11 اسفند:
دولت از هیچ نامزد و لیستی حمایت نمیکند
گروه سیاسی: حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی صبح روز گذشته در جلسه مشترک هیات دولت با استانداران، یکی از مهمترین کارهای پیش روی دولت و مدیران استانی را زمینهسازی برای برگزاری انتخابات مشارکتی، رقابتی، ایمن و سالم دانست و گفت: همه مدیران دستگاههای اجرایی بویژه استانداران، فرمانداران و بخشداران وظیفه دارند زمینه برگزاری رقابت انتخاباتی را به گونهای فراهم کنند که هیچ گروه سیاسی، حزب، جریان و عموم مردم در معرفی یا انتخاب نامزدهای مورد نظر خود احساس محدودیت نداشته باشند.
رئیسجمهور هدف مشترک و نهایی مجموعه اقدامات دولت و همچنین احزاب و گروههای سیاسی در زمینه انتخابات را افزایش امید در جامعه و ایجاد شور و رغبت برای مشارکت در انتخابات دانست و افزود: قطعا مجموعه دولت به عنوان مجری انتخابات رای مردم را حقالناس میداند و نسبت به حفظ حقوق مردم و امانتداری از رای آنها توجه ویژه و جدی دارد. وی با بیان اینکه ایدهآل دولت در انتخابات پیشرو، شکلگیری مجلسی قوی است، اظهار داشت: مجلس قوی در کنار دولتی قوی، ایرانی قوی را شکل خواهند داد.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه مجموعه دولت و دستگاههای اجرایی در انتخابات پیش رو هیچ نامزد یا لیست انتخاباتی نخواهد داشت و از هیچ نامزد و لیستی نیز حمایت نخواهد کرد، تصریح کرد: دولت در این انتخابات صرفا برای خود نقش مجری و برگزارکننده قائل است و تلاش خواهد کرد با کمک ناظران و هیاتهای اجرایی و با استفاده از تجربه و پیشینه برگزاری انتخابات در دورههای متعدد، انتخاباتی بینقص برگزار کند.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود توجه ویژه نسبت به معیشت مردم و مسائل اقتصادی کشور از سوی همه مدیران دستگاههای اجرایی را مورد تأکید قرار داد و ضمن استقبال از اعلام آمادگی برخی استانداران برای نقشآفرینی در تامین کالاهای اساسی و مشارکت در تنظیم بازار، از وزارتخانههای اقتصادی خواست در کمترین زمان ممکن نسبت به برگزاری جلسه با این استانداران و استفاده از ظرفیتها و پیشنهادات آنها اقدام شود.
رئیسجمهور در ادامه با تأکید بر پرهیز از برگزاری جلسات تکراری، زمانبر و بیاثر بویژه در ساعات اداری مدیران استانی که مانع حضور آنها در محل کارشان میشود، ضمن توصیه اکید مدیریت زمان به استانداران، وزیر کشور و رئیس سازمان اداری و استخدامی را نیز مکلف کرد اطلاعات اینگونه جلسات را جمعآوری، بررسی و نسبت به کاهش یا حذف آنها اقدام کنند.
رئیسی ضمن تاکید بر ضرورت مقابله با بروکراسی پیچیده و خستهکننده در ادارات و سازمانهای دولتی، از مدیران دستگاهای اجرایی خواست با رویکرد تحولگرایانه و جهادی اولویتهای کشور را پیگیری کنند و تحقق اهداف دولت در گرهگشایی از مشکلات کشور را به صورت مجدانه در دستور کار خود داشته باشند.
ارسال به دوستان
رئیس قوه قضائیه با اشاره به برگزاری پویش «بخشش به احترام حاجقاسم سلیمانی» در سال گذشته:
۳ هزار زندانی با کمک مردم آزاد شدند
گروه سیاسی: حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در نشست شورای عالی قوه قضائیه با گرامیداشت سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی، گفت: حاجقاسم سلیمانی مجاهدی ممتاز بود که از نوجوانی تا لحظه شهادت، پیوسته و نستوه در حال جهاد و مبارزه و مقابله با دشمنان اسلام و انسانیت بود؛ شاید کمتر ژنرال و فرماندهی در جهان باشد که همچون حاجقاسم، تجربه نبرد در جنگهای متقارن و نامتقارن و در جبهههای گوناگون را داشته باشد؛ حاجقاسم در ولایتمداری و مردمداری و شجاعت، انسانی برجسته بود؛ خداوند روح او و همرزمانش از جمله شهید سیدرضی موسوی را متعالی گرداند.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به ابتکار سال گذشته قوه قضائیه و دادگستریهای سراسر کشور در آستانه سومین سالگرد شهادت سپهبد حاجقاسم سلیمانی در برگزاری آیین کمک به آزادی زندانیان محکوم مالی و جرائم غیرعمد که به آزادی حدود 3 هزار زندانی و رهایی ۱۶ محکوم به قصاص در سالگرد شهادت سردار دلها انجامید، به تمام مقامات و مسؤولان قضایی بویژه رؤسای دادگستریهای مراکز استانها دستور داد همزمان با چهارمین سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی، دیداری عمومی با مردم و مراجعان به دادگستریها و مراکز قضایی برگزار کنند و در جریان آن دیدار، در چارچوب موازین و مقدورات قانونی، نسبت به رفع مسائل قضایی و حقوقی مردم همت گمارند.
وی در ادامه با اشاره به بازدید ۴ ساعته روز جمعه خود از بخشهای مختلف زندان اوین از جمله برخی بندهای امنیتی این زندان، به تشریح نکاتی در این زمینه پرداخت و گفت: وضعیت زندان اوین در بخشهایی که من مورد بازدید قرار دادم، نسبت به گذشته بسیار مطلوب و بهتر شده است؛ البته نمیخواهم بگویم مشکلاتی در آنجا وجود ندارد اما به طور کلی وضعیت بهداشتی و انضباطی و خدماتدهی در این زندان مطلوب بود و زندانیان در این زمینهها احساس رضایت داشتند. همچنین در بازدید از تمام اتاقهای «بند ۲ الف» نیز مشاهده کردم تعداد زندانیان بسیار کم است و از تعداد انگشتان 2 دست تجاوز نمیکند. در بازدید از همه اتاقهای «بند ۲۰۹» نیز مشاهده کردم تعداد زندانیان نسبت به بازدیدهای قبلی من کمتر شده بود و ایضا اتاقها بزرگتر شده و امکانات و خدمات پزشکی و بهداشتی و رفاهی در آنجا مستقر بود.
محسنیاژهای با اشاره به سرکشی خود از اندرزگاه شماره ۶ زندان اوین که محل استقرار محکومان مالی است، به تشریح اهمیت آسیبشناسی پیرامون علل شکلگیری پروندههای مالی پرداخت و در همین راستا اظهار داشت: در بخش مربوط به محکومان مالیِ مستقر در زندان اوین، حدود ۱۵۰ زندانی حضور داشتند و نکته قابل تامل این بود که در گفتوگو با آنها متوجه شدم تقریبا هیچکدامشان به واسطه حکمِ حبس در زندان نیستند، بلکه صرفا به سبب بدهکاری و دیون خود و عجز از رد مال، در زندان روزگار میگذرانند؛ قابل تاملتر آنکه برخی از آنها به سبب تأخیر تأدیه که روزانه افزایش مییابد یا عدم احراز اعسارشان، همچنان در زندان هستند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به مقوله «تأخیر تادیه» که عامل افزایش میزان بدهی برخی محکومان مالی و استمرار حبس آنهاست، گفت: در بازید از زندان اوین، برخی محکومان مالی به این نکته اشاره داشتند که نحوه محاسبه دادگاهها در زمینه «تأخیر تادیه» متفاوت است و رویه واحدی در این رابطه وجود ندارد و همین امر باعث میشود با لحاظ تورم، مبالغ مربوط به خسارت تأخیر تادیه متفاوت باشد. وی تصریح کرد: در قضیه احراز اعسار نیز برخی محکومان مالی مستقر در زندان اوین مدعی بودند نحوه احراز اعسار و رسیدگیها و استعلامات و تحقیقات در این زمینه، در هر مرجع قضایی متفاوت است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|