|
اخبار
کاپیتان اردن در جشن هم مردم غزه را فراموش نکرد
کاپیتان تیم ملی فوتبال اردن در مراسم استقبال از تیم نایبقهرمان آسیا مردم مظلوم غزه را فراموش نکرد: «به احترام مردم غزه نباید در جشن زیادهروی کنیم»؛ این حرفهای احسان حداد، کاپیتان تیم ملی اردن در مراسم استقبال مردم این کشور بعد از نایبقهرمانی آسیا بود که وضعیت مردم غزه را در جشن هم فراموش نکرد.
به گزارش فارس، حداد گفت: درست است به فینال رسیدیم و دستاورد بزرگی برای کشورمان خلق کردیم ولی در این شرایط هم نباید مردم غزه را فراموش کنیم، چون آنها در وضعیت بدی هستند و نباید در جشن خودمان زیادهروی کنیم.
***
مهاجم تیم ملی فوتبال ایران در لیست آ.اسرم برای دیدار با فاینورد قرار گرفت
رقابتهای لیگ فوتبال اروپا در حالی از پنجشنبه هفته جاری پیگیری میشود که تقابل ۲ باشگاه قاره سبز با حضور بازیکنان تیم ملی ایران را به همراه خواهد داشت.
به گزارش مهر، سردار آزمون، مهاجم تیم ملی ایران همراه با بازیکنان رم راهی هلند خواهد شد تا مقابل علیرضا جهانبخش و همتیمیهایش در فاینورد قرار گیرد.
رسانه «KHEL NOW» با انتشار گزارشی درباره آخرین وضعیت ۲ تیم عنوان کرد: «سردار آزمون به تازگی از جام ملتهای ۲۰۲۳ آسیا بازگشته است ولی در لیست بازیکنان رم در سفر به هلند قرار دارد. این در حالی است که تامی آبراهام به علت مصدومیت و ایوان نادیکا بازیکن تیم ملی ساحلعاج به دلیل خستگی ناشی از حضور در جام ملتهای آفریقا که با قهرمانی معجزهوار تیم ملی کشورش توأم بود، غایب خواهند بود».
علیرضا جهانبخش، هافبک ملیپوش فاینورد نیز مشکلی برای بازی ندارد تا احتمالا تقابل ۲ بازیکن ایرانی در لیگ اروپا شکل بگیرد.
***
سیدمناف هاشمی:
در 10 رشته ورزشی امید به مدال المپیک داریم
دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: 17 فدراسیون را پیشبینی کردهایم کسب سهمیه کنند و 10 رشته ما امیدوار به کسب مدال المپیک هستند.
به گزارش فارس، سیدمناف هاشمی درباره آخرین اقدامات در حوزه المپیک عنوان کرد: در حوزه المپیک تاکنون 14 سهمیه کسب کردهایم. رشتههای تکواندو، وزنهبرداری، کشتی، شمشیربازی، دوچرخهسواری و بعضی رشتههای دیگر هم در تلاشند در همین ایام در رویدادهای بینالمللی شرکت و کسب سهمیه کنند. امکانات پشتیبانی از لحاظ ثبتنامها، بلیت، امکانات مرتبط با لباس و سایر اقدامات در دستور کار ما است و چیزی از برنامه عقب نیستیم.
وی ادامه داد: در حوزه پاداشها، پاداش قهرمانان در پای سکوی را اعلام کردیم و جلسات متعددی را با روسای فدراسیونها و کادر فنی آنها داشتیم. 17 فدراسیون را پیشبینی کردهایم کسب سهمیه کنند و 10 رشته ما امیدوار به کسب مدال هستند ولی امیدهای مدال واقعی ما ۲ دسته هستند. در ۳ رشته امید به مدال بالاتری وجود دارد و بقیه جزو گروه دوم هستند. گروه سوم نیز طبیعتا رشتههایی هستند که کسب سهمیه میکنند و در المپیک شرکت میکنند اما از آنها توقع مدال نداریم.
***
چرا تست پزشکی طارمی با اینتر به تعویق افتاد؟
خبرنگار شبکه اسکای اسپورت از دلیل تعویق تست پزشکی ستاره تیم ملی ایران با اینتر گفت.
به گزارش فارس، «تعویق تست پزشکی طارمی با اینتر برای جلوگیری از مشکلات»، عنوان گزارش دیروز سایت جیانلوکا دی مارتزیو، خبرنگار سرشناس شبکه اسکای اسپورت از دلیل تاخیر تست پزشکی ستاره ایرانی با صدرنشین مقتدر لیگ ایتالیا بود.
مهدی طارمی بر اساس اعلام برخی رسانههای ایتالیا قرار بود دیروز راهی شهر میلان شود و با حضور در باشگاه اینتر تستهای پزشکی قبل از امضای قراردادش در تابستان را انجام دهد اما دی مارتزیو میگوید باشگاه اینتر 4 ماه مانده به پایان قرارداد طارمی با پورتو با منتشر شدن تصاویر تستهای پزشکی این مهاجم ایرانی با تیم جدیدش نمیخواهد برای او در پرتغال مشکل ایجاد کند.
***
مارتینز از فولاد جدا شد
اعضای اسپانیایی کادر فنی فولاد خوزستان به صورت توافقی قرارداد خود را فسخ کردند و از این تیم جدا شدند.
به گزارش ایرنا، با تصمیم اعضای هیاتمدیره باشگاه فولاد مبنی بر قطع همکاری با ایگناسیو مارتینز، طی ۲ روز گذشته بهرام رضاییان، سرپرست مدیرعاملی باشگاه فولاد خوزستان جلساتی را با این سرمربی و ۲ دستیار اسپانیایی او برگزار کرد.
در این جلسات طولانی درباره شیوه قطع همکاری ۳ عضو اسپانیایی کادر فنی بحث و تبادل نظر شد و در نهایت طی توافقی دوطرفه این اقدام انجام شد.
بر این اساس قرارداد ایگناسیو مارتینز، سرمربی و خاوی سانچو و خوانما گوئررو، دستیاران او به صورت توافقی فسخ شد و آنها بزودی اهواز را ترک خواهند کرد.
با توجه به نزدیک بودن مسابقه با گلگهر سیرجان، تا زمان انتخاب سرمربی جدید سایر اعضای کادر فنی مسؤولیت تیم را بر عهده خواهند داشت.
ارسال به دوستان
رضازاده: هنوز کسی نتوانسته جای سیامند رحمان را پر کند
حسین رضازاده، رئیس انجمن پاراوزنهبرداری گفت: سیامند رحمان اسطورهای در وزنهبرداری بود و کسی نمیتواند به این زودیها رکورد افسانهای او را به ثبت برساند. البته وزنهبرداران خوبی در دسته سنگینوزن داریم که تا ۲۶۵ کیلوگرم موفق شدند رکورد بزنند اما اینکه بتوانند رکورد خود را به مرحوم سیامند رحمان نزدیک کنند، دور از تصور است.
ارسال به دوستان
همه چیز درباره آخرین نسخه مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا
کار سپاهانآغاز شد
رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا از دیروز در کشورهای مختلف قاره آغاز شد.
به گزارش ورزش سه، از دیروز (سهشنبه) مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا آغاز شد و این آخرین تورنمنتی خواهد بود که نام لیگ قهرمانان آسیا را پس از انتخاب نام لیگ نخبگان آسیا در سطح باشگاهی یدک میکشد.
مرحله یکشانزدهم نهایی شاهد حضور 3 باشگاهی بود که نخستین حضور خود را در دور حذفی به ثبت رساندند، الفیحا عربستان سعودی، نوبهار ازبکستان و ونتفورت کوفو از ژاپن.
* نسفقارشی - العین
از سوی دیگر مرحله یکهشتم نهایی شاهد حضور 6 باشگاهی است که پیش از این عنوان قهرمانی را کسب کرده بودند: العین (امارات)، الهلال (عربستان سعودی)، الاتحاد (عربستان)، چونبوک هیوندای موتورز کرهجنوبی)، پوهانگ استیلرز (کرهجنوبی) و اولسان هیوندای (کرهجنوبی).
بازیهای رفت مرحله یکهشتم نهایی منطقه غرب امروز (چهارشنبه) در ورزشگاه مرکزی نماینده ازبکستان آغاز میشود که نسفقارشی ازبکستان برای سومین بار در تاریخ این مسابقات به مصاف العین امارات میرود. این ۲ تیم در سال 2016 در مرحله گروهی مقابل هم قرار گرفته بودند. نسف قهرمان جام حذفی ازبکستان، پس از ناکامی در 4 دوره قبلی لیگ قهرمانان، در صدر جدول ردهبندی گروه دوم قرار گرفت تا برای دومین بار متوالی به دور حذفی راه یابد.
* خودزنی اجباری در عربستان
الفیحا، عربستانی تازهوارد که به عنوان یکی از ۳ تیم برتر دوم به مرحله بعدی راه پیدا کرده نیز در ورزشگاه شاهزاده فیصل بن فهد ریاض به مصاف النصر خواهد رفت. الفیحا، دهمین باشگاه متفاوت عربستانی است که به دور حذفی لیگ قهرمانان آسیا راه پیدا میکند.
در دیدار بعدی نوبهار ازبکستان، میزبان الاتحاد، قهرمان لیگ عربستان در ورزشگاه مرکزی نمنگان است. نایبقهرمان لیگ ازبکستان در سال 2022 به عنوان یکی از بهترین تیمهای دوم به مرحله حذفی رسیده و پنجمین تیم مختلف ازبکستان است که به دور حذفی لیگ قهرمانان میرسد، در حالی که الاتحاد نهمین حضور خود را در این مرحله به ثبت رساند و پس از ۲ مرتبه قهرمانی در سالهای 2004 و 2017 به دنبال سومین قهرمانی است.
آخرین بازی مرحله یکهشتم نهایی نیز روز پنجشنبه در ورزشگاه نقش جهان اصفهان برگزار میشود. سپاهان چهارمین حضور خود را در مرحله حذفی را تجربه میکند و از سال 1391 نخستین مرتبه است که بار دیگر در جمع تیمهای صعودکننده از مرحله گروهی حضور یافته. سپاهان در حالی به عنوان یکی از تیمهای برتر دوم به مرحله حذفی رسید که بهترین عنوان آنها کسب نایبقهرمانی در سال 2007 بوده است. سپاهان به سرسختترین رقیب برخورد کرده و باید به مصاف الهلالی برود که ۲ مرتبه در سالهای اخیر قهرمان شده است و این روزها آمادهترین تیم آسیاست.
پس از بازیهای رفت و برگشت بازیهای مرحله یکچهارم نهایی از 14 تا 22 اسفندماه برگزار میشود.
بازیهای رفت مرحله یکهشتم نهایی در منطقه شرق نیز دیروز برگزار شد که شاندونگ تایشان چین میزبان رقیب خود کاوازاکی فرونتاله ژاپن بود. تقابل دوم در شرق بین ۲ غول کرهای بود. باشگاه چونبوک موتورز هیوندای امروز (چهارشنبه) در ورزشگاه جامجهانی در جئونجو میزبان هموطن خود پوهانگ استیلرز خواهد بود.
در سومین بازی منطقه شرق، باشگاه تایلندی بانکوک یونایتد پس از صدرنشینی در جدول ردهبندی گروه ششم، دومین حضور خود را در دور حذفی انجام میدهد و به مصاف یوکوهاما مارینوس، قهرمان لیگ ژاپن میرود.
دیدار اولسان هیوندای کرهای با ونتفورت کوفو ژاپن دیگر دیدار قابل توجه این مرحله به شمار میرود.
رقابتها از دیروز آغاز شد و باید دید چه سرنوشتی در انتظار تیمهای مختلف از جمله سپاهان خواهد بود.
استقلال (۲ بار در سالهای ۱۹۷۰ و ۱۹۹۰) و پاس (۱۹۹۲) ۲ تیم ایرانیای هستند که تاکنون در سطح باشگاهی، قهرمان آسیا شدهاند.
ارسال به دوستان
جهان همشهری بوشهریها!
صادق فرامرزی: داستان تاسیس اینترناتزیوناله شهر میلان داستان جدایی گروهی از مالکان تیم شهر میلان بود. آنها ۹ سال پس از تاسیس تیم نخست در سال ۱۸۹۹ دچار اختلاف نظری فاحش با شرکای خود شدند. آنها دنبال بازی دادن فوتبالیستهای دیگر ملیتها در تیم خود بودند و وقتی با مخالفت دوستانشان مواجه شدند، افتخارات کسب شده در تیم اول را به وفادارانش بخشیدند و باشگاه جدید را سال ۱۹۰۸ تاسیس کردند. تاسیس اینتر با هدفی بود که حالا امر روتین فوتبال جهان شده است، آنقدر که میلانیها هم حالا تصور کسب هیچ افتخاری را بدون حضور «برادرانی از دیگر نقاط جهان» ندارند... شیاطین هم پذیرفتند ملیت شرط برتری نیست اما برادران همیشه سعی کردند روح خود را به شیطان نفروشند. آرمان باشگاه، پاسداری از برادری جهانیان شد. آنها تنها تیم ایتالیایی شدند که اسطورهای خارجی (زانتی) نماد تیمشان میشود. چند ماه پیش که دروازهبان سیاهپوست تیم رقیب قربانی شعارهای نژادپرستانه هواداران اودینزه شد، اینتر نخستین باشگاهی بود که با او همدردی کرد و گفت: «مانیان! ما برادرانی از جهان هستیم و در کنار تو!»
قول دومی که به هم دادند این بود: تا زندهایم اجازه نمیدهیم رقیبی که از گذشته ما برخاسته است قهرمان شود. عهد آنها به واقعیت پیوست و آ.ثمیلان تا ۴۳ سال بعد قهرمان نشد؛ همشهری که قهرمان شد، همه آن جمع مرده بودند و هیچکدامشان زنده این صحنه را ندیدند... اما قول اول دشوارتر بود! آنها قول داده بودند تیمشان محلی برای بازی کردن تمام ملیتها شود. وقتی قرمز و مشکیهای شهر شعار میدادند «ما تیم شیاطین هستیم» آنها شعار «ما برادرانی از جهان هستیم» را انتخاب کردند. وقتی آنها این شعار را انتخاب کردند، هنوز باغوحشهای انسانی اروپا برقرار بود و مردم به تماشای سیاهپوستان محبوس در قفس میرفتند!
۱۱۶ سال از تاسیس باشگاه برادران میگذرد، آنقدر ملیتهای مختلف پیراهن آبی و مشکی تیم را پوشیدند تا فوتبال پیشران مبارزه با نژادپرستی شود... در نقشه این تاریخ، اینتر چند باری در ایران حضور یافت. «ماسیمو موراتی» مالک معروف اینتر مدرسه فوتبال این باشگاه را در ایران تاسیس کرد (کریم انصاریفرد میوه همان زمین است) اما هیچگاه ایران در اینتر حضور نداشت... رویای چسبیدن پیراهن این تیم بر تن یک هموطن آرزوی قدیمی یک ایرانی اینتردوست بود. آرزوها اما همیشه آرزو نمیمانند، خبر میشوند، تصور نمیمانند و تصویر میشوند مقابل چشمانمان... مهدی طارمی، پسر بوشهری سرانجام با اینتر به توافق رسید! نخستین برادر ایرانی که به جمع برادرانی از جهان میپیوندد!
ارسال به دوستان
اویس ملاح:
برکناری درستکار در سال المپیک درست نبود
پیشکسوت کشتی ایران و دارنده مدالهای برنز جهان و طلای بازیهای آسیایی تاکید کرد: درستکار ارتباط خیلی خوبی با ملیپوشان داشت و در فاصله چند ماه مانده به المپیک نباید از کار کنار میرفت.
اویس ملاح در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت تیم ملی کشتی آزاد ایران در فاصله ۵ ماه مانده به المپیک پاریس اظهار کرد: به اعتقاد من ما غیر از وزن ۸۶ کیلوگرم که وضعیت حسن یزدانی پس از جراحی کتف مشخص نیست، در سایر اوزان شانس کسب مدال المپیک را داریم چرا که همه بچههای ما غیر از وزن ۵۷ کیلوگرم که مدال جهانی ندارد، باتجربه و صاحب عنوان جهانی هستند؛ پس چرا نتوانند در المپیک نتیجه بگیرند؟ المپیک ویترین کشتی است و بچههای ما میتوانند مدالهای خوشرنگی کسب کنند.
دارنده مدال برنز جهانی ۱۹۹۱ و طلای بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ ادامه داد: درست است کار در المپیک سخت است اما ما نفرات خوبی در اختیار داریم که میتوانیم با آمادهسازی آنها از هر نظر، مدعی المپیک باشیم و به مدالهای خوبی برسیم. روسها و سایر کشورها هم از مقابله با بچههای ما نگران هستند و نباید قدرت تیم ایران را دستکم بگیریم.
وی درباره نتایج آزادکاران ایران در رقابتهای جهانی ۲۰۲۳ صربستان گفت: در جهانی صربستان بد نبودیم اما به نظرم میتوانیم با درس گرفتن از این مسابقات، در المپیک نتایج بهتری بگیریم.
ملاح در ادامه درباره انتخاب محسن کاوه در سال المپیک به عنوان سرمربی جدید تیم ملی کشتی آزاد گفت: پژمان درستکار باید تا المپیک میماند، چرا که رابطه خوبی با بچهها داشت و با آنها اخت شده بود. فدراسیون میتوانست این جابهجایی را به بعد از المپیک موکول کند، البته محسن کاوه هم مربی قابل احترام و با تجربهای است که میتواند سکان کشتی را در دست بگیرد اما به اعتقاد من در فاصله چند ماه مانده به المپیک نباید این کار انجام میشد.
وی با اشاره به صحبتهای منصور برزگر مبنی بر غلط بودن این کار خاطرنشان کرد: ما باید از نظرات بزرگان کشتی مثل منصور برزگر، عبدالله موحد و ابراهیم جوادی استفاده کنیم. چرا نباید از این بزرگان مشاوره گرفت؟ من قطرهای از اقیانوس بزرگ کشتی هم نیستم و بعد از مدالی که در مسابقات جهانی گرفتم از من استفاده نشد و به شهر خودم نوکنده استان گلستان آمدم و در باشگاه کار مربیگری میکنم. کشتی ایران بزرگان زیادی دارد که برای کسب موفقیت باید از نظرات آنها بهره ببریم.
ارسال به دوستان
نگاه
بیانیهای ضد هسته بدخیم
مرتضی سیمیاری: 10 روز قبل از برگزاری انتخابات مجلس ششم، سعید حجاریان به دعوت دفتر تحکیم وحدت، در حسینیه ارشاد یک سخنرانی جنجالی کرده و گفته بود ماشین اصلاحات در حال عبور از گردنه است و باید از این نقطه عبور کنیم. تئوریسین اصلاحات سپس انگشت اشاره خود را به سوی حاضران در جلسه گرفته و ادامه داده بود: پس از این پیروزی آنها را جارو میکنیم!
منظور حجاریان از «آنها» همان جناح راست بود که طبق نظرسنجیها شانس بالایی برای پیروزی در انتخابات نداشت و روی تکچهرهها و تشکیل یک فراکسیون اقلیت سرمایهگذاری کرده بود. فردای آن روز، روزنامه رسالت در سرمقاله خود نوشت: ماشین حجاریان با این دست فرمان با سر به ته دره خواهد رفت، زیرا دوم خردادیها نه جنبه پیروزی دارند و نه شکست پس از آن را. اما جارو کردن مخالفان توسط اصلاحطلبان تنها معنای رقابت سیاسی نداشت، یکی از اعضای گروهک ملی - مذهبی، بعدها در جزوهای با نام «منش کار جمعی» که در میانه فتنه 88 با هدف شبکهسازی منتشر کرده بود، نوشت اگر در بهار اصلاحات دولت خاتمی آنقدر جسارت داشت که مخالفان اصلاحات را حذف کند، امروز در برزخ خیابان و پارلمان گرفتار نبودیم. قبضه کردن تمام مناسبات سیاسی یکی از سنتهای عجیب جناح چپ در تاریخ معاصر ایران است. این بوالهوسی شدید باعث شده است اصلاحطلبان در بزنگاههای مهم تصمیمگیری، گاه در آغوش اپورتونیسم افتاده و زمانی دیگر در سطح یک کالت سیاسی خطرناک ظاهر شده و برای تحمیل هژمونی تا حذف رقبا نیز پیش روند. تنها نمونه تاریخی در تحلیل این رفتار به دورانی بازمیگردد که تقی شهرام در اوایل دهه 50 با نوشتن جزوه سبز کوچکترین منتقدانش را نیز ترور کرد و حتی به زنی سادهدل چون فاطمه فرتوکزاده نیز رحم نکرد. رهبر مجاهدین (منافقین) به علیرضا سپاسیآشتیانی پیام داده بود هر کسی که مارکسیست نشود حتما مساله دارد و باید او را ترور کرد. این روزها نیز جبهه اصلاحات با تمسک به یک زن به همان شیوه عمل کرده و هر کسی را که کوچکترین زاویه با خط تحریم انتخابات دارد ترور شخصیت میکند!
اعمال فشار سنگین به احزاب اصلاحطلب برای ندادن لیست انتخاباتی و تهدید برخی نامزدهای تایید صلاحیتشده برای تغییر حوزه با هدف خالی کردن مشارکت در تهران و نیز بیرون دادن یک بیانیه با عنوان «راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات» برای سکولاریزه کردن فعالیت سیاسی، بخشی از این کوششهاست که به نام تولید اصلاحطلب ساختاری، چپها را به سوی فرقهگرایی سخت و رادیکالیسم خشن سوق داده است. رادیکالها با دادن تزهای انتزاعی در تلاش هستند اردوگاه فکری چپها را جارو و به نام کادرسازی، اصلاحطلبان را غربالگری کرده و چپ ناب را جایگزین چپهای ستادی کنند. از نگاه این شاخه بدخیم، اصلاحطلب ناب همان افسران جنگ خیابانی هستند که نه ذیل صندوقمحوری دوم خرداد، بلکه حول بیانیه 15 مادهای خاتمی، آمادگی ایجاد کانونهای شورش در بزنگاههای خاص را دارند. اصلاحطلبان ساختاری اعتقاد دارند جناح چپ دچار ریزش شدید اجتماعی شده و کنشهای سیاسی زمانی قوام پیدا میکند که ساختارهای اصلی نظام را نشانه گرفته باشد. البته این عصیان سیاسی در میان اصلاحطلبان مخالفانی نیز دارد؛ برخی احزاب اصلاحطلب بدون توجه به مصوبه جبهه اصلاحات، در تدارک دادن لیست مشترک با بروکراتها بوده و برخی چهرههای شاخص اصلاحطلب با وجود تماسهای شبانه از سوی محافل خاص در جماران، همچنان بر نامزد شدن از حوزه تهران اصرار دارند.
این تحرک سیاسی با اعلام موضع 110 فعال سیاسی اصلاحطلب معنای خاصی نیز پیدا کرده است. در حالی که در امتداد اغتشاشات سال گذشته خاتمی به عنوان لیدر اصلاحات به دنبال رفتارهای گزنده سیاسی است، بیانیه تعداد قابل توجهی از اصلاحطلبان استخواندار، حکایت از آن دارد که برخی چپها تمایل ندارند این اردوگاه سیاسی به محلی برای جولان افرادی چون تاجزاده و بقایای حزب منحله مشارکت (حزب اتحاد ملت) بدل شده و آنها با جزوهنویسی و کودتای سیاسی، اصل اصلاحطلبی را قبضه کنند.
این 110 نفر در بیانیه خود نوشتهاند راهبردهایی چون تحریم انتخابات مکانیسمی مشابه تحریمهای اقتصادی اعمال شده توسط آمریکاییها را داشته و هر ۲، یک هدف مشابه با یکدیگر دارند. گفته شده این بیانیه توسط یکی از اصلاحطلبان که سابقه کمپینسازی داشته نگارش شده است. این دسته از چپها اعتقاد دارند بقای آنها به گرفتن مواضع صریح نسبت به رادیکالها بستگی دارد و اگر امروز در برابر کودتای رادیکالها قیام نکنند، فردا باید با شاخه مسلح شده و نظامی جناح چپ بجنگند که در راهبردها دستکمی از میلیشیای رجوی ندارد.
البته کش و قوس سیاسی علاوه بر روزنهگشایی تشکیلاتی برای اصلاحطلبان مشارکتجو، باعث نور انداختن به عقبه فکری رادیکالها نیز شده است. یکی از کانالهای تلگرامی نزدیک به موساد همزمان با انتشار خبر تحریم انتخابات از سوی جبهه اصلاحات، نوشته بود ۲ ماه توفانی در پیش است و باید در ساعت صفر به خیابان آمد. گویی بازندگان ۷ اکتبر این بار توپخانه خود را با توسل به رادیکالهای اصلاحات از میانه اسفندماه آماده شلیک کردهاند.
کنشهای مشترک میان هسته سخت اصلاحات با عوامل راهاندازی «بهار داغ» در تهران شواهد دقیقی دارد؛ در حالی که اصلاحطلبان رادیکال به شیوه ستاد داخله منافقین در حال پیاده کردن اجزای عملیات راهگشا هستند، 110 اصلاحطلب با روزنهگشایی در برابر این گروه بدخیم صفآرایی کردهاند. در جبهه اصلاحات اصل بقا حرف اول را میزند!
ارسال به دوستان
خبر
دبیرکل حزبالله در واکنش به لفاظی صهیونیستها: یک میلیون اسرائیلی را آواره خواهیم کرد
دبیرکل حزبالله لبنان در پاسخ به تهدیدهای رژیم صهیونیستی گفت: «ما آماده مقابله با دشمن در هر نقطهای هستیم و اگر اسرائیل به ما حمله کند به جای ۱۰۰ هزار نفر یک میلیون آواره در شمال خواهد داشت». او درباره موضوع اصلی منطقه در این روزها یعنی غزه گفت: «آنچه امروز منطقه و دنیا را به خود مشغول کرده، مساله فلسطین و جنایتها و تجاوزهایی است که علیه مردم غزه انجام میشود. ۱۳۰ روز از تجاوزهای رژیم صهیونیستی میگذرد و چیزی جز انتقام از غیرنظامیان بیدفاع ندیدم و این رژیم نتوانست اهداف خود را محقق کند. مقاومت و جانفشانی مردم غزه در طول تاریخ بیسابقه است».
دبیرکل حزبالله لبنان به حمایتهای مقاومت لبنان از غزه اشاره و تاکید کرد: «حمایتهایی که ما در لبنان از مردم غزه میکنیم مسؤولیت اخلاقی و دینی است که بر گردن همه ما است. آنچه در غزه رخ میدهد باید وجدان هر انسانی در جهان را به لرزه درآورد. ما در جبهه لبنان اقداماتمان در حمایت از غزه منطبق با ارزشهای اخلاقی و دینی است و در این امر سرزنش و حرفهای هیچکس برای ما مهم نیست». سیدحسن نصرالله با تاکید بر اینکه «بهوجود آمدن رژیم اشغالگر آغاز تمام بحرانها در منطقه و تاریخ لبنان شاهدی بر این مساله است» گفت: «اسرائیل قوی خطری برای تمام منطقه است و اسرائیلی که ضعیف و هراسان است خطرش کمتر است. با توجه به رویدادهای غزه، خروج شکستخورده اسرائیل قبل از اینکه مصلحتی برای فلسطین باشد، مصلحتی ملی برای تمام کشورهای منطقه است. ایجاد جبهه لبنان برای مقابله با رژیم اشغالگر در وهله اول منفعتی ملی برای ممانعت از پیروزی اسرائیل است». دبیرکل حزبالله با انتقاد از افراد و جریانهایی که حمایت مقاومت لبنان از مقاومت و مردم فلسطین را «بیفایده» میخوانند، گفت: «مشکل اصلی اینجاست که برخیها معتقدند اقدامات ما در جبهه لبنان بیفایده است و این امر فاجعهبار است. برخی درباره فداکاریهایی که در مقابل دشمن انجام میدهیم از عبارتهای توهینآمیز استفاده میکنند، برخی هم از پیش قضاوت میکنند و دستاوردها و پیروزیهای ما را خیالی و وهمی توصیف میکنند». او ادامه داد: «این قشر که مدعی است قوانین بینالمللی از ما محافظت خواهد کرد و درباره فواید مقاومت بحث و جدل میکنند، ناامیدکننده هستند. با اقشاری که از پیش قضاوت نمیکنند میتوان گفتوگو کرد و باید دقت کنیم که این گفتوگوها به گفتوگوهای فرقهای تبدیل نشود. اختلاف نظر درباره اسرائیل از همان زمان تاسیس رژیم اشغالگر در لبنان وجود دارد و ما هم شهدای مسلمان و هم شهدای مسیحی داریم که در مقابله با این دشمن به شهادت رسیدند. نباید این مشکلات را فرقهای کرد. مسؤولیت برخی مواضع را گردن فرقه خاصی انداخت».
سیدحسن نصرالله در ادامه گفت: «بار سنگین مقابله با دشمن در جبهه لبنان بر دوش مردم روستاهای مرزی و اهل جنوب است و تعداد زیادی از شهدا فرزندان روستاهای مرزی هستند و این امر اراده واقعی اکثریت را نشان میدهد که فراتر از فرقههاست». دبیرکل حزبالله لبنان در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: «مقاومت با فداکاریهای خود از تمام لبنان دفاع میکند و اگر مقاومت نبود، دشمن این کشور را اشغال میکرد. با توجه به قواعد بازدارندگی که مقاومت ایجاد کرده است، دشمن تنها در نقاط مشخصی میجنگد. به دلیل وجود مقاومت دشمن حساب ویژهای از لبنان میبرد و کشورهای جهان به دلیل وجود جبهه جنوب هیاتهایی به لبنان میفرستند». او درباره اهداف سفرهای هیأتهای غربی به لبنان گفت: «تنها هدف سفر هیاتهای غربی به لبنان محافظت از اسرائیل و بازگرداندن شهرکنشینان صهیونیست به شمال سرزمینهای اشغالی است. هیاتهای غربی به هیچ وجه به تجاوزها و جنایتهای غزه نمیپردازند و تنها درباره رژیم صهیونیستی صحبت میکنند. آنها فقط درباره امنیت اسرائیل و بازگشت شهرکنشینان صحبت میکنند».
نصرالله در ادامه تاکید کرد: «امتیازات سیاسیای که از طرفهای مختلف به ما پیشنهاد میشود هیچ تاثیری بر ما نمیگذارد و باعث نمیشود جبهه لبنان را متوقف کنیم؛ جبهه جنوب برای فشار و حمایت و مشارکت در راستای شکست و تضعیف دشمن و توقف تجاوزها به فلسطین است». او با بیان اینکه «دشمن اکنون در وضعیتی نیست که شروط خود را بر لبنان تحمیل کند بلکه خودش ضعیف و بحرانزده است» گفت: «ما از طرف لبنانی میخواهیم جز اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شروط دیگری نیز قرار دهد. دشمن هر کاری بکند ما تسلیم نخواهیم شد و حتی اگر به ما حمله کند تا زمان توقف تجاوزها به غزه جبهه جنوب را متوقف نخواهیم کرد». دبیرکل حزبالله در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: «تمام تحولات منطقه را دنبال میکنیم و هر احتمالی مطرح است و ما در جنوب مبارزه میکنیم و چشممان به غزه است؛ هر زمانی که در غزه آتشبس شد در جنوب لبنان نیز آتشبس خواهد شد». نصرالله در واکنش به تهدیدات وزیر امنیت قومی رژیم صهیونیستی درباره حمله به لبنان نیز گفت: «اگر نمیخواهی جنگ با ما را متوقف کنی پس خوش آمدی! اگر دشمن تهدیدات خود علیه ما را متوقف نکند باید بداند 100 هزار صهیونیستی که شمال سرزمینهای اشغالی را ترک کردند به این منطقه باز نخواهند گشت». سید مقاومت در پایان گفت: «هر کس ما را به گسترش جنگ تهدید میکند، بداند ما نیز آن را گستردهتر خواهیم کرد و اگر گمان میکند مقاومت احساس ترس میکند کاملا در اشتباه است. عزم و اراده مقاومت امروز بیشتر شده و ما آماده مقابله با دشمن در هر نقطهای هستیم. وزیر امنیت قومی رژیم صهیونیستی بداند اگر به ما حمله کند به جای 100 هزار نفر، یک میلیون آواره از شمال خواهد داشت».
ارسال به دوستان
دیدگاه
ورود به جایگاه رفرمیسم؟
علیمحمد هنرمند: بیش از ربع قرن از 2 خرداد 1376 به عنوان یکی از نقاط تاثیرگذار تاریخ سیاسی معاصر ایران میگذرد. در این بازه زمانی، آنچه «جبهه اصلاحات» با تمام دستهبندیهایش شناخته میشود، در قالب یک بازیگر موثر در سپهر سیاسی کشور نقشآفرین بوده است. بررسی فراز و نشیبهای این بازیگر در جایگاه پیروز انتخابات ریاستجمهوری 92،80،76 و 96 و بازنده میدانهای 84، 88 و 1400 نیازمند بازخوانی مولفههای متعددی است که از حوصله یک متن خارج است. با این حال یکی از چالشهای این جریان در 3 دهه گذشته، به نسبتش با نامی که آن را نمایندگی میکند بازمیگردد. نخستین سوال این است: اصلاحطلبی که ترجمه مشی «رفرمیسم» در ادبیات سیاسی مدرن است، چه مختصاتی دارد و آیا جبهه اصلاحات همسو با آن بوده است؟ این پرسش کلیدی را احتمالا بتوان مهمترین ابزار هر تحلیلگر و کنشگر سیاسی برای دست یافتن به پاسخ باقی سوالات درباره جبهه اصلاحات دانست. اصلاحطلبی یا همان مشی «رفرمیسم» چند اصل کلی دارد: 1- قائل به حفظ نظم سیاسی و به عبارتی مخالف با انقلاب و براندازی است، 2- از آنجا که خود را بلوکی از ساختمان حاکمیت میداند، نسبت به سرنوشت نهایی نظام سیاسی احساس مسؤولیت میکند، 3- تغییر را تنها در مسیر قانونی مشروع میداند و ستیز با قانون را به مثابه عاملی در بلاموضوع شدن خود نکوهش میکند، 4- نقشه راه تغییر خود را به گونهای ترسیم میکند که تغییر به تقویت نهادهای رسمی به عنوان سمبل قانون منتهی شود. با همین مختصات جریان «اصلاحطلبی» اتفاقا واجد سطح بالایی از «اصولگرایی» در مشی سیاسی خود است. طبیعتا اصلاحطلبی را که میل به براندازی داشته باشد، میان خود و نظام سیاسی دوگانگی تعریف کند، بیاعتبار کردن قانون را به عنوان بخشی از کارویژه خود تعریف کند یا به دنبال تضعیف نهادهای قانونی از طریق ورود به همان نهادها باشد، نمیتوان در قاموس اصلاحطلبی تعریف کرد. واقعیت امر آن است که مهمترین چالش جبهه اصلاحات در ایران، همین بینسبتی با مختصات اصلاحطلبی بوده است؛ آنچنان که در نقض هرکدام از این 4 مورد میتوان به مصادیق زیادی از جمله رفتار ضد ملی این جبهه پس از شکست در انتخابات سال 88 اشاره کرد.
بینسبتی با این مختصات باعث شده اصلاحطلبان در 26 سال گذشته در تعریف یک شاخصه هویتی برای خود ناکام بمانند؛ آنچنان که آنها در زمان پیروزی در انتخابات حتی کوچکترین حقی را برای جناح شکستخورده قائل نمیشوند و زمانی که خود در همین زمین شکست میخورند، -وگاه حتی اساس انتخابات- را زیرسوال میبرند. با این تعاریف، اصلاحطلبان در شکنندهترین موقعیت خود به سر میبرند. آنها از سویی اگر بخواهند با رادیکالیسم تجویزی از سوی ضدانقلاب همراهی کنند، قادر به تعریف جایگاهی برای خود نیستند (چون برخلاف برهههایی همچون سال 88، دیگر کانون رهبری این رادیکالیسم را در دست ندارند) و اگر بخواهند در موقعیت پیشین خود قرار بگیرند، شاهد آن خواهند بود که بخش بزرگی از بدنه اجتماعی خود را از دست دادهاند. طبیعی است در این شرایط بخش قابل توجهی از چهرهها و گروههای اصلاحطلب به دنبال آن هستند با عبور کامل از اصلاحطلبی به مثابه «رفرمیسم»، در زمین رادیکالیسم برای خود هوادار پیدا کنند. ناگفته پیداست اتخاذ چنین سیاستی، تمام امیدهای آنها برای بازگشت دوباره به قدرت را از میان میبرد.
اما در سوی دیگر، شاخههایی از جریان اصلاحات به دنبال بازتعریف خود در جایگاه «رفرمیست» هستند.
عدم همراهی بخشی از چهرههای اصلاحطلب با موضع طیف رادیکال مبنی بر تحریم انتخابات، نشان از این یک خیز امیدوارکننده برای شکلگیری یک عقلانیت اصلاحطلبانه در میان این گروه دارد. یقینا این تجدیدنظرطلبی برای حرکت به سمت اصلاحطلبی مسؤولیتمدار را باید گامی سازنده برای جبران مسیر اشتباهی دانست که جبهه اصلاحات در 26 سال گذشته طی کرده است.
ورود اصلاحطلبان به میدان سیاست با مشی رفرمیستی از چند جهت هم برای این جبهه سازنده است و هم میتواند به ارتقای سطح کیفی سیاست در ایران منتهی شود. وقتی یک جریان سیاسی احتمال بسیار کمی برای پیروزی خود قائل است اما با صندوق رای قهر نمیکند، در حال انتقال این پیام است که میخواهد به اصول اصلاحطلبی حتی در زمانه شکست نیز تن دهد. از همین جهت جریان تجدیدنظرطلب موجود را باید بابت ایستادگی مقابل رادیکالیسم پدرخواندههایش تمجید کرد. از سوی دیگر این مسؤولیتمداری میتواند شاخصه هویتی اصلاحطلبان را به نقطه تعادل نزدیک کند. خاطره تلخ واکنش غیرمسؤولانه اصلاحطلبان به شکست در انتخابات سال 88 از این جریان چهرهای ساخت که قانون، نظام و قواعد بازی را تنها زمانی قبول دارد که پیروز میشود. تغییر این مشی و رسیدن به یک هویت مسؤولیتمدار میتواند چشمانداز فعالیتهای سیاسی این جریان را بهبود بخشد. در سطح کلان این مسؤولیتپذیری الگوی رفتار سیاسی کشور را نیز میتواند ارتقا دهد. جامعه تا زمانی که حرفهایگری سیاسی را از سوی مراجع سیاسی خود مشاهده نکند، نمیتواند در مواجهه با امور سیاسی از خود واکنش حرفهای و مسؤولانه نشان دهد.
در نهایت در نقطه فعلی یک گذشته سیاسی پرتناقض از اصلاحات وجود دارد و یک مسیر دوگانه برای آینده این جریان؛ تجدیدنظرطلبی بخشی از اصلاحطلبان میتواند به هدایت این جریان به جایگاه رفرمیست کمک کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|