|
اخبار
افراد زیر ۱۵ سال دارای کارت ملی میشوند
رئیس سازمان ثبت احوال گفت: صدور کارت ملی برای افراد زیر ۱۵ سال از جمله اقدامات در دستور کار است. هاشم کارگر در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: سازمان ثبت احوال کشور در حال حرکت به سمت هوشمندسازی کل خدمات است. سازمان هوشمند یعنی با استفاده از هوش مصنوعی تمام خدمات و فرآیندها را بتواند پوشش دهد و به صورت الکترونیک ارائه کند. او گفت: احراز هویت در فضای تبادل اطلاعات چه به صورت حضوری و چه مجازی یکی از نیازهای مهم کشور است که تاکنون شرکتهای خصوصی و دولتی برای خدماترسانی به مشتریان خود هر کدام به صورت مستقل اقدام به راهاندازی آن کردهاند. کارگر در ادامه تصریح کرد: در این مسیر ممکن است در مدارک و اسناد هویتی تغییراتی حاصل شود که میتواند شامل شناسنامه و... باشد. حتی به مرحلهای میرسد که دیگر نیازی نیست پدر و مادر حضوری برای فرزندشان شناسنامه دریافت کند. وی در ادامه افزود: قرار است فرزندی که به دنیا میآید از همان ابتدا برایش کارت ملی صادر شود. تا امروز برای افراد بالای ۱۵ سال کارت ملی داده میشد ولی حالا شرایط فرق کرده است؛ زیرساختها فراهم شده و منتظر گرفتن مجوز هستیم تا هر فرد ایرانی که به دنیا آمد از همان ابتدا شناسنامه و هویت ملی داشته باشد.
***
10 درصد سهمیه پذیرش دانشگاه فرهنگیان در اختیار نخبگان است
وزیر آموزشوپرورش گفت: ۱۰ درصد سهمیه پذیرش دانشگاه فرهنگیان به نخبگان ملی در حوزههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، ورزشی و هنری اختصاص یافته است تا شاهد حضور نخبگان در مجموعه دستگاه تعلیم و تربیت کشور باشیم. رضامراد صحرایی در نشست هیات امنای سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان اظهار کرد: 86 درصد از 3 هزار نفر اول کنکور سراسری قبل از مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی از دهکهای 9 و 10 جامعه بودند اما امروز با اجرای این مصوبه به عنوان مثال سهم استان سیستانوبلوچستان بیش از 3 برابر شده است و این نشان از تحقق عدالت آموزشی در اجرای این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد. وی افزود: ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی، ابلاغ رئیسجمهور و انتظار او از وزارت آموزشوپرورش است که به صورت جدی دنبال میشود. وزیر آموزشوپرورش با اشاره به سهم سوابق تحصیلی تصریح کرد: در کنکور سراسری سال 1403، سوابق تحصیلی پایه دوازدهم، سهم 50 درصدی قطعی در پذیرش دانشگاهها دارد. صحرایی با اشاره به تصویب نظامنامه تربیتی دانشآموزان سمپاد در راستای توجه ویژه به تربیت و آموزش در کلاسهای درس گفت: به منظور کاهش نگرانی دانشآموزان و اولیا، آزمونهای ورودی به پایه دهم مدارس سمپاد و نمونه دولتی به صورت تجمیعی برگزار خواهد شد.
***
500 دانشجوی دختر دانشگاه همدان صاحب خوابگاه میشوند
به همت بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، ۵۰۰ دانشجوی دختر دیگر از امکان اسکان در خوابگاه برخوردار میشوند. حمیدرضا علیانزادگان، مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با اشاره به افتتاح 2 خوابگاه جدید این بنیاد در روزهای آینده گفت: با بهرهبرداری از 2 خوابگاه دخترانه دیگر در دانشگاه همدان که به نام بانوی مجاهد مرضیه حدیدچی (دباغ) نامگذاری شده است، تعداد ۵۰۰ دانشجوی دختر فرصت اسکان و بهرهگیری از امکانات این خوابگاههای باکیفیت را پیدا میکنند. وی ادامه داد: خوابگاههای دخترانه بانوی مجاهد مرضیه حدیدچی دباغ (۱ و ۲) توسط بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در دانشگاه بوعلی سینای همدان ساخته شده است و برای استفاده دانشجویان دختر سرزمینمان تحویل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری میشود. علیانزادگان درباره جزئیات این خوابگاهها توضیح داد: خوابگاه دخترانه شماره یک ظرفیت پذیرش ۲۵۰ دانشجو را دارد و با اعتبار ۸۵۰ میلیارد ریال تماما از منابع بنیاد ۱۵ خرداد در زیربنایی به مساحت ۳ هزار و ۵۲۰ متر احداث شده است. وی در ادامه افزود: خوابگاه دخترانه شماره ۲ نیز با زیربنای ۳ هزار و ۱۸۰ مترمربع ظرفیت پذیرش ۲۵۰ دانشجو را داراست. برای ساخت این خوابگاه ۷۰۰ میلیارد ریال از منابع بنیاد ۱۵ خرداد هزینه شده است، همچنین خوابگاههای یادشده در مجموع ۱۱۲ اتاق، ۱۴۲ سرویس بهداشتی و ۱۴ آشپزخانه دارند و شامل امکانات متنوعی مانند فضای ورزشی، کتابخانه، نمازخانه، اتاق سرپرستی و رختشورخانه میشوند. با بهرهبرداری از 2 خوابگاه جدید در همدان تعداد خوابگاههای افتتاحشده این بنیاد در کشور به ۱۵ خوابگاه خواهد رسید.
***
افتتاح دوره کارآموزی فارغالتحصیلان برای ورود به بازار کار
افتتاحیه «نهمین دوره کارآموزی همراه اول» دیروز با حضور مدیران آکادمی همراه اول و کارآموزان منتخب در ساختمان ستاره ونک تهران برگزار شد. آکادمی همراه اول توانسته طی برگزاری 8 دوره «کارآموزی» برای دانشجویان نخبه و فارغالتحصیلان ممتاز دانشگاهی، شرایطی را برای ارتقای توانمندیهای مهارتی آنان فراهم آورد تا آماده ورود به بازار کار شوند. در نهمین دوره کارآموزی، ۹۲ موقعیت ارائه شد و در مجموع بیش از ۱۴۵۰۰ درخواست به ثبت رسید که در مقایسه با دورههای قبلی یک رکورد محسوب میشود، همچنین پس از انجام ۴۰۷ مصاحبه تخصصی، در نهایت ۴۶ کارآموز منتخب، دوره کارآموزی خود را در خانواده همراه اول آغاز میکنند.
ارسال به دوستان
استمرار آلودگی هوا در تهران
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت دیروز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت. شاخص آلودگی هوای تهران روز گذشته روی عدد ۱۱۶ قرار گرفت تا پایتختنشینان پس از چند روز دوری از هوای ناسالم دوباره چنین شرایطی را تجربه کنند.
ارسال به دوستان
هزینه درمان بیماران از طریق پرونده الکترونیک سلامت تا 95 درصد در طرح پزشک خانواده پرداخت میشود
یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با «وطن امروز»: اجرای طرح پزشک خانواده انقلابی بزرگ را در حوزه درمان کشور ایجاد میکند
گروه اجتماعی: دولت سیزدهم با هدف کاهش هزینههای درمان همچنین حرکت در مسیر شناسایی بیماران و پیشگیری از بیماریها اقدامات قابل توجهی را با همراهی مجلس انجام داده است. اجرای طرح سراسری بیمه سلامت رایگان برای دهکهای پایین درآمدی جامعه، طرح تحول نظام سلامت در قالب پزشک خانواده و انجام پویش ملی سلامت با غربالگری بیماریهایی چون دیابت و فشار خون بالا نمونهای از اقدامات دولت بوده که انجام شده و در حال انجام است. به طور مثال در طرح ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع، متخصصان این طرح برای هر فرد که به مراکز بهداشتی مراجعه میکند، یک پرونده الکترونیک تشکیل میدهند؛ پروندهای که شامل تمام اطلاعات مربوط به سلامت، ویزیت و مراجعه فرد به مراکز سلامت بهداشت است. این اطلاعات به طور مداوم در طول زندگی فرد باقی میماند و میتوان از اطلاعات پزشکی موجود در آن استفاده کرد. با اجرای این طرح هر ایرانی یک مراقب سلامت خواهد داشت که برای مراقبتهای سلامت به او مراجعه میکند، حتی اگر فرد مراجعه نکند، مراقب سلامت پیگیر آن خواهد بود. علاوه بر این در چنین طرحی مردم پزشک خانوادهشان را انتخاب میکنند و به این ترتیب هر نفر از جمعیت ایران یک پزشک خانواده خواهد داشت تا مردم سرگردان نشوند، زیرا مسیر درمان آنها مشخص میشود و همه موارد را میتوانند با پزشک خانواده خود مطرح کنند و از او مشورت بگیرند. همچنین پزشک نیز هر خدمتی بتواند برای فرد انجام میدهد که خروجی آن علاوه بر شناسایی بیماران، پیشگیری و درمان درست باشد. ضمن اینکه هزینههای بیمار در این طرح بشدت کاهش مییابد و به صفر نزدیک میشود.
در این باره وزیر بهداشت با اشاره به اولویت این وزارتخانه برای اجرای برنامه «سلامت خانواده»، همچنین برگزاری همایشی در همین راستا با عنوان «همایش بینالمللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک» اظهار کرد: نگرش دانش بشری در حوزه سلامت و درمان دگرگون شده، به نحوی که از «سلامت درمانمحور» به سمت «سلامت پیشگیریمحور» گام برداشته است. بهرام عیناللهی با اشاره به اهمیت مقوله «پیشگیری» در دوران پاندمی کرونا گفت: تجربهها بیانگر این است مادامی که در دوران پاندمی کرونا نسبت به پیشگیری اقدام کردیم، به موفقیتهای بسیاری نائل آمدیم. وی با بیان اینکه موضوع «سلامت خانواده» در کانون توجه دولت سیزدهم قرار گرفته است، افزود: اگر بخواهیم سلامت را مانند یک هرم در نظر بگیریم به این صورت است که سلامت خانواده در راس آن قرار دارد. طرح سلامت خانواده وزارت بهداشت از فرهنگ ایرانی نشأت گرفته است، چرا که ایران یک کشور خانوادهدوست است. وی درباره ضرورت برنامه «سلامت خانواده» اظهار کرد: اگر بخواهیم سلامت یک جامعه را ارتقا دهیم باید سلامت خانواده را در کانون توجه قرار دهیم. اگر خواهان داشتن یک جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم. وزیر بهداشت در تشریح «برنامه سلامت خانواده» گفت: وزارت بهداشت با اجرای برنامه سلامت خانواده در نظر دارد برای هر ایرانی و هر کد ملی، یک پرونده سلامت ایجاد کند. اقدامات وزارت بهداشت محدود به تشکیل پرونده سلامت نمیشود بلکه برای هر ایرانی که دارای کد ملی است یک مراقب سلامت در نظر گرفتهایم. هنگامی که مراقبان سلامت یک خانواده را تحت نظر قرار میدهند، مشکلات موجود در خانواده تحت نظر خود را تشخیص میدهند. عواملی مانند عادات رفتاری، عادات غذایی، ژنتیک و... میتوانند عامل بیماری باشند که مراقبان سلامت میتوانند تاثیر این مولفهها در بروز بیماری را برای خانوادهها تشریح کنند. هنگامی که خانوادهها با این مسائل آشنا میشوند، میتوانند نسبت به مسائل پیشگیرانه اقدام کنند، چرا که بهترین پزشک میتواند خود شخص باشد. وی با بیان اینکه بزرگان خانواده، محور یک خانواده را تشکیل میدهند، افزود: پدر و مادر، محورهای خانواده هستند اما مادر خانواده میتواند رفتارهای سلامت را تعیین کند. عیناللهی با اشاره به برگزاری پویش ملی سلامت خاطرنشان کرد: ۴۶ میلیون نفر در پویش ملی سلامت شرکت کردند که متاسفانه ۸۸۰ هزار نفر از افرادی که در پویش ملی سلامت شرکت کردند مبتلا به فشارخون بودند. وی به ایسنا گفت: از مجموع افرادی که در پویش سلامت شرکت کردند ۴۶۰ هزار نفر به دیابت مبتلا بودند. بررسیها بیانگر این بود که ۱۰ میلیون نفر از افرادی که در پویش ملی سلامت شرکت کردند مشکوک به فشارخون بودند و ۳ میلیون نفر نیز در مرحله پیشدیابت قرار داشتند. وزیر بهداشت با اشاره به آمار و ارقام ثبتشده در پویش ملی سلامت افزود: در چنین شرایطی، مراقبان سلامت را باید خط مقدم حوزه بهداشت و سلامت در نظر گرفت. مراقبان سلامت، پزشک نیستند اما در حوزه سلامت دارای تخصص هستند. مراقبان سلامت با توجه به ویژگیهایی که دارند از بروز هرگونه اتفاق پیشگیری میکنند. بر اساس این برنامه، در صورتی که فرد مبتلا به یک بیماری شد، توسط پزشک خانواده درمان میشود و در ادامه نیز اگر بیمار نیاز به درمانهای تخصصی داشت توسط پزشک خانواده به متخصص معرفی و در صورت لزوم، بیمار در بیمارستان بستری میشود.
وزیر بهداشت همچنین درباره حمایتهای درمانی از افراد در برنامه سلامت خانواده گفت: اگر افراد از مسیر برنامه سلامت خانواده درمان شوند، ۹۵ درصد هزینههای درمانی آنها را پرداخت میکنیم. عیناللهی درباره چگونگی اجرای برنامه سلامت خانواده گفت: برنامه سلامت خانواده طی سال جاری در ۵۷ شهرستان اجرا شد، سپس این برنامه در ۹۷ شهرستان اجرا شد و در حال حاضر تعداد شهرستانهایی که برنامه سلامت خانواده در آن اجرا میشود معادل ۱۹۵ مورد است. امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم بتوانیم تمام شهرستانهای کشور را تحت پوشش برنامه سلامت خانواده قرار دهیم. وی ادامه داد: برنامه سلامت خانواده به عنوان یک طرح بینالمللی شناخته میشود. سازمانهای جهانی نیز از برنامه سلامت خانواده ایران حمایت کردهاند. وزیر بهداشت با بیان اینکه همایش بینالمللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک طی روزهای پانزدهم و شانزدهم اسفندماه در مرکز همایشهای جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود، افزود: وزرای بهداشت ۲۰ کشور در این همایش بینالمللی حضور دارند. برگزاری همایش بینالمللی سلامت خانواده جزو افتخارات جمهوری اسلامی ایران به حساب میآید، چرا که در زمینه برگزاری همایش سلامت خانواده پیشقدم شده است. وی گفت: امیدوارم با نگاهی پیشگیریمحور که در کانون توجه قرار دادهایم، بتوانیم از بسیاری بیماریها جلوگیری کنیم.
***
هزینه درمان نزدیک به صفر در طرح سلامت خانواده
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث اجرای طرح پزشک خانواده با توجه به مزایای چنین طرحی نظیر کاهش هزینههای درمان و شناسایی بیماران، همچنین درمان نزدیک به رایگان بیماران، مجلس شورای اسلامی با دولت همراهی داشته و پشتیبان وزارت بهداشت برای عملیاتی شدن آن است. همایون سامهیح نجفآبادی در گفتوگو با «وطن امروز»، با بیان اینکه با اجرای سراسری طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، بیتردید انقلابی بزرگ در حوزه درمان کشور ایجاد خواهد شد، افزود: این طرح سراسری که زیرساختهای آن در کشور مهیا شده، کمک میکند پروسه درمان اعضای خانواده با ایجاد پرونده سلامت و انتخاب پزشک، آسان و بسیار کمهزینه شود، از طرفی نیز چون پزشک کاملا از وضعیت چگونگی سلامت افراد تحت پوشش خود آگاه است، بنابراین هم شناسایی بیمار و هم پیشگیری از امراض برای آنها آسان خواهد شد و در صورت دچار بودن فرد به بیماری، درمان به صورت تقریبا رایگان انجام میشود. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به کاهش تقریبا 100 درصدی هزینه بیماران در این طرح اشاره کرد و اظهار داشت: هزینه آزمایش، رادیولوژی، سنوگرافی و... در این طرح صفر است. از طرفی نیز با توجه به اینکه همه آزمایشها و... در پرونده فرد نزد پزشک موجود است، در چنین شرایطی روند درمان آسان و کمهزینه میشود. از طرفی چنانچه بیماری نیاز به بستری و عمل جراحی داشته باشد، از طریق نظام ارجاع الکترونیک و معرفی وی به متخصصین، درمان آن با کمترین هزینه انجام میشود. وی اظهار کرد: علاوه بر درمان با کمترین هزینه در طرح پزشک خانواده، شناسایی بیماری و پیشگیری از انواع بیماریها در این طرح به آسانی انجام خواهد شد.
ارسال به دوستان
برف و باران کشور را فرا میگیرد
ورود سامانه جدید بارشی از شنبه
پس از بارشهای قابل توجه بهمنماه در اغلب استانهای کشور، پیشبینی هواشناسی حکایت از بارشهای مناسب سراسری از ابتدای هفته آینده دارد به طوری که رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از شنبه 5 اسفند و بارش برف و باران، وزش باد شدید موقت و کاهش محسوس دما خبر داده و میگوید بارشها در کشور به صورت پراکنده در برخی مناطق کشور همچنان رخ میدهد.
به گفته صادق ضیاییان، بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، برای پنجشنبه ۳ اسفند، در ارتفاعات مرکزی البرز و جمعه 4 اسفند در برخی نقاط شمال غرب و استان گیلان بارشهای پراکنده پیشبینی میشود. وی ادامه داد: شنبه 5 اسفند سامانه بارشی جدید وارد کشور میشود و در مناطق شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، دامنههای جنوبی البرز و دامنههای زاگرس مرکزی و یکشنبه در اغلب مناطق کشور بارش برف و باران و وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما، در برخی نقاط گردوخاک و در استانهای جنوبی رعد و برق رخ خواهد داد. ضیاییان در ادامه اضافه کرد تا روز جمعه خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج پیشبینی میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده گفت: آسمان تهران پنجشنبه سوم اسفند ابری، در بعضی ساعتها بارش پراکنده و وزش باد با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۲ درجه سانتیگراد و طی جمعه صاف، تا کمی ابری و غبار صبحگاهی از بعدازظهر وزش باد با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای 14 درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان اظهار کرد: روزهای پنجشنبه و جمعه (۳و۴ اسفند) شهرکرد و اردبیل با کمینه ۴- و ۳- درجه سانتیگراد و بندرعباس با بیشینه دمای ۲۷ و ۲۸ درجه سانتیگراد خنکترین و گرمترین مراکز استانها هستند.
ارسال به دوستان
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد
توقف رشد مصرف مواد مخدر
اگرچه با افزایش قیمت مواد مخدر سنتی خیلیها اقدام به ترک کردهاند ولی متاسفانه وجود مواد مخدر جدید و در دسترس بودنشان در قالب روانگردانها، نگرانیهای زیادی را برای والدین ایجاد کرده است، چرا که برخی جوانان و نوجوانان از سر ناآگاهی و با چنین تفکری که مصرف تفننی این سری مواد اعتیاد آور نیست به دام اعتیاد میافتند، در حالی که انتهای اعتیاد جز بدبختی، تباهی و مرگ چیز دیگری نیست. در همین حال دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از توقف رشد مصرف مواد مخدر در کشور خبر داد. سردار اسکندر مومنی با حضور در غرفه ایسنا در نمایشگاه رسانههای ایران با اشاره به اینکه رویکرد اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر پیشگیری است، گفت: خوشبختانه رشد مصرف مواد مخدر و اعتیاد در کشور متوقف شده که این دستاورد خوب حاصل تلاش همه دستگاههای فرهنگی، رسانهها و مطبوعات است. وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح یاریگران زندگی در راستای پیشگیری از مصرف مواد مخدر، اظهار کرد: تمرکز اصلی طرح یاریگران زندگی بر پیشگیری با اولویت دانشآموزان، جوانان و نوجوانان است. دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه سوداگران مرگ و دشمنان تلاش میکنند مواد مخدر را بیضرر نشان داده و در بستهبندیهای شکیل و زیبا ارائه و توزیع کنند، گفت: از همین رو ما نیز باید تلاش خود را مضاعف کنیم. اینها فریبی بیش نیست و انتهای اعتیاد جز بدبختی و تباهی چیزی نیست. بدون تردید اگر خانوادهها واقف شوند، تلاش بیشتری میکنند. مومنی یادآور شد: جوانان و نوجوانان اگر واقف شوند انتهای این موضوع جز تباهی، هدر دادن عمر و حتی مرگ نیست، بدون تردید به این سمت نمیروند. وی در پایان تاکید کرد: طرح یاریگران زندگی یعنی همه یاریگر هم باشند و آنهایی که دچار اعتیاد شدند نجات یابند و آنهایی که در معرض خطر هستند به این سمت نروند. دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین مهمترین راه در مبارزه با اعتیاد را پیشگیری دانست و تاکید کرد: امروز رسانهها در این موضوع نقش محوری دارند و لازم است تباهی ناشی از اعتیاد را برای نوجوانان و جوانان به تصویر بکشند. امروز با توجه به گستردگی ابزار تبلیغات و تنوع در مواد مخدر، نوجوانان بیش از هر قشر دیگری در معرض خطر هستند. وی نقش رسانه را در پیشگیری از اعتیاد بیش از هر زمان دیگر حیاتی عنوان کرد و افزود: اطلاعرسانی ضرورت انکارناپذیر است که باید خانوادهها و نوجوانان و جوانان را نسبت به پایان راه اعتیاد هوشیار و مطلع کرد. رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر، تباهی و نابودی در همه ابعاد را تنها دستاورد و نتیجه اعتیاد دانست و افزود: این تباهی باید به شکل دستنخورده و واقعی به خانوادهها نمایش داده شود که این مهم فقط از طریق رسانه امکانپذیر است. مومنی در پاسخ به سوالی درباره ساماندهی مراکز ماده ۱۵ (مراکز خود معرف) پس از حادثه آتشسوزی که کمپ ترک اعتیاد در گیلان گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر یک نهاد سیاستگذار، برنامهریز و ناظر عالی است و دستگاههای همکار بازوهای اجرایی آن هستند. وی ادامه داد: در حوزه نگهداری و درمان معتادان متجاهر (مراکز ماده ۱۶) و غیرمتجاهر (مراکز ماده ۱۵) خود معرف، دستگاههایی مانند شهرداری، سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت مسؤول و متولی هستند و ستاد تنها نقش ناظر عالی و تصمیمگیرنده را دارد. درباره تغییر مدیریت این مراکز نیز باید گفت ستاد وظایف خود را برابر قانون انجام داده و خواهد داد. رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: هرگونه تغییر در نحوه اداره مراکز ترک اعتیاد نیازمند سیاستگذاری در کمیته مربوطه در ستاد است و این کمیته با همکاری و همفکری دیگر شرکای خود قوانین و قواعد را اصلاح و بررسی میکند که تا به امروز هنوز تغییری در نگهداری مراکز ماده ۱۵ انجام نشده و فقط موضوع نظارت، سختگیرانهتر شده است. ارسال به دوستان
کاهش اندک آمار «ازدواج» و عدم رشد «طلاق»
«به صورت کلی در ۹ ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته درباره ازدواج، کاهش نامحسوسی داشتیم و در آمار طلاق نیز رشدی وجود نداشته است»؛ این جمله را مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد و گفت: هماکنون بیش از ۱۲۰ مرکز همسانگزینی از ما مجوز دریافت کرده و در حال فعالیت هستند، این در حالی است که ما به هیچ سایتی مجوز نمیدهیم بلکه به مراکز مجوز ارائه میکنیم، البته این مراکز میتوانند دارای سایت هم باشند. حجتالاسلاموالمسلمین مهدی متقیفر، درباره فعالیت سایتهای همسریابی بیان کرد: طبق تبصره ماده ۳۷ قانون جوانی جمعیت، ما متولی صدور مجوز مراکز همسانگزینی یا فعال در انتخاب همسر هستیم و این کار را از سال ۱۴۰۱ آغاز کردهایم. وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر تمام پلتفرمهای فعال در حوزه همسرگزینی با دریافت مجوز مراکزی را تأسیس کردند تا در کنار آن فعالیت کنند، گفت: وزارت ورزش و جوانان در این حوزه پلتفرم یا سایتی ندارد و ما تنها متولی صدور مجوز هستیم. مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان همچنین اعلام کرد: بزودی رویداد ملی صبا را برگزار خواهیم کرد؛ با توجه به اینکه برای ۱۲۰ مرکز همسانگزینی در سراسر کشور مجوز صادر کردهایم، رویداد ملی صبا دومین رویدادی است که یکی از آنها اردیبهشتماه برگزار شده و دومین رویداد آن نیز طی روزهای آینده برگزار خواهد شد. متقیفر ادامه داد: میزبان تمام این مراکز با هدف همافزایی و شبکهسازی و تجربهنگاری در حوزه همسانگزینی هستیم، زیرا مدلهای متفاوتی در سراسر کشور در حوزه همسانگزینی در حال انجام است. تجربهنگاری در این حوزه کمک میکند درصد موفقیت این مراکز افزایش پیدا کند، علاوه بر این نیز حمایتهایی از این مراکز داریم، زیرا یکی از مهمترین مسالههای ازدواج، پیدا کردن گزینه مناسب برای ازدواج است. مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان به ایسنا گفت: مهمترین شاخصهایی که برای این مراکز ترسیم میکنیم بحث اطمینان، امانتداری و شاخصهای آموزش و مشاوره پیش از ازدواج است. به عبارتی مراکز ما صرفا با مراجعه، کسی را معرفی نمیکنند. در این مراکز مشاوره و آموزش بسیار پررنگ است و آنجا معیارهای انتخاب را به جوانان آموزش میدهند و در نهایت با توجه به خصیصهها و شخصیتی که وجود دارد، روانشناسی انجام میشود و فرد همسان به آنها معرفی میشود و اگر ۲ طرف این شرایط را بپذیرند به یکدیگر معرفی خواهند شد. وی درباره آمارهای ازدواج و طلاق طی ۹ ماهه سال جاری نیز بیان کرد: به صورت کلی در ۹ ماهه امسال نسبت به سال گذشته در ازدواج کاهش نامحسوسی داشتیم و در آمار طلاق نیز رشدی وجود نداشته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|