|
دیدار اسکوچیچ با سرمربی آزمون
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران با سرمربی تیم سردار آزمون دیدار و گفتوگو کرد. دراگان اسکوچیچ در ادامه سفر خود به اروپا برای بررسی شرایط لژیونرهای شاغل در روسیه به این کشور سفر کرده است. اسکوچیچ که طی هفتههای اخیر با لژیونرهای ایرانی در اروپا دیدار کرده بود، دیروز جمعه در تمرین زنیت حاضر شد و با سردار آزمون هم نشستی را برگزار کرد.
ارسال به دوستان
استقلال قبل از اینکه در سیرجان ببازد به حواشی داخلی اش باخت
حاشیه علیه متن
زهره فلاحزاده*: هواداران استقلال سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان به مراد چند ساله خود رسیدند و علی فتحاللهزاده، مدیرعامل اسبق تیمشان را به عنوان نفر اول باشگاه به چشم دیدند. البته قرار بود فتحاللهزاده که جانشین اسماعیل خلیلزاده شد، چهارشنبهشب طی جلسه بین اعضای هیأتمدیره باشگاه و مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش به طور رسمی معرفی شود که به دلیل کسالت و بیمارستان رفتن وزیر، به روز پنجشنبه منتهی شد. حالا هواداران استقلال چه درست و چه غلط به خواسته خود که مدیرعامل شدن فتحاللهزاده بود، رسیدند و باید دید این مدیر کارکشته در چهارمین بازگشتش چه در چنته دارد.
* انتخاب ۲ عضو جدید هیأتمدیره
طبق شنیدههای خبرنگار «وطن امروز» حجت نظری، عضو شورای شهر تهران و احمد سعادتمند، رئیس سابق هیأتمدیره استقلال هم قرار است به عنوان ۲ عضو جدید هیأتمدیره به کمک علی فتحاللهزاده بیایند. با حضور احتمالی این ۲ نفر و با توجه به مصاحبههای رنگارنگ و عجیب و غریب عبدالرضا موسوی، دیگر عضو هیأتمدیره علیه شخص وزیر ورزش و اعضای باشگاه استقلال و همچنین استعفانامهای که در فضای مجازی و صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد، این شخص که یک ماه پرحاشیه را در این تیم داشت، خیلی زود از باشگاه کنار گذاشته میشود.
* هیولای درون باشگاه
استقلالیها در چند سال اخیر بیشتر به جای آنکه علت نتیجه نگرفتن تیمشان را درون باشگاه خود بررسی کنند، مدام در حال بهانهگیری و توجیه اشتباهاتشان در بیرون از باشگاه هستند. اما اگر آنها به اتفاقاتی که درون این باشگاه رخ میدهد نگاهی بیندازند، جواب سوالات خود را خواهند یافت. شاید انتخاب مدیران ضعیف و بیکارنامه برای این باشگاه توسط وزیر ورزش در ناکامی این تیم موثر بوده اما این را هم باید در نظر گرفت که استقلال پیش از هر چیز و هر کسی از درون تیم خود به مشکل برمیخورد. جایی که در فصل نقل و انتقالات یا مربی، بازیکنی را قبول ندارد یا مدیر اهمیتی به خرید مهره تأثیرگذار نمیدهد. شاید مهمترین مورد که میتوان به آن اشاره کرد، دامن زدن خودیها به حواشی، درست چند ساعت مانده به بازیهای این تیم است. استقلال بارها از این ناحیه ضربه خورده است. وقتی که اعضای باشگاه استقلال با هم اختلاف دارند و درصدد تلافی و جبران اختلافاتشان هستند، باید هم اوضاع درون باشگاه اینچنین باشد. هواداران استقلال یادشان است که عبدالرضا موسوی، عضو مستعفی استقلال دقیقا چند ساعت پیش از بازی استقلال و الریان قطر در مرحله پلیآف لیگ قهرمانان آسیا اختلافات درونی و خبری درباره مدیر روابط عمومی تیم را در صفحه خود در فضای مجازی منتشر کرد.
تنها شانسی که استقلال در آن بازی آورد این بود که بازیکنان و کادر فنی عزمشان را برای شکست تیم عربی و صعود به مرحله گروهی این رقابتها جزم کرده بودند، اگر نه مشخص نبود چه بلایی سر این تیم میآمد.
اما موسوی دست بردار نبود و شب قبل از بازی استقلال مقابل گلگهر سیرجان یک پرده دیگر از اختلافات بین اعضای هیأتمدیره را کنار زد؛ اختلافاتی که این تیم را به حاشیه برد.
استقلال به این تیم پایین جدولی باخت و از قهرمانی دور شد تا آبیها یک چشمه دیگر از کارنابلدی اعضای درون تیم خود را ببینند. البته از این دست اتفاقات کم نیفتاده و هواداران این تیم بخوبی به آن آگاه هستند. آنها یادشان است داربی فصل گذشته در رختکن این تیم چه دعوا و درگیریای بین 2 نیمه رخ داد و استقلال در نهایت بازی را باخت و از همان جا استارت سقوط به ردههای پایینتر جدول و دور از شدن از قهرمانی زده شد؛ درگیریهایی که همیشه بین بازیکنان و کادرفنی یا تیم مدیریتی بوده است.
* نداشتن امکانات همچنان مشکل اصلی تیم
به یاد دارید آندرهآ استراماچونی، مربی سابق استقلال چندین بار به دلیل نداشتن زمین مناسب و حتی لباس تمرین قهر و اعتراض کرد. آن زمان خیلیها علیه او جبهه گرفتند که این مربی بیش از حد قهر میکند و باید با این اوضاع بسوزد و بسازد. اما با آماده شدن زمین مجموعه انقلاب همگی دیدند استقلال استراماچونی حتی به صدر جدول هم رسید و با بازیهای زیبا و پرگل تبدیل به یک تیم مدعی و مقتدر شد. ولی پس از رفتن استراماچونی استقلال به خانه اول بازگشت؛ جایی که حتی کارمندان این باشگاه یادشان میرفت در فصل زمستان باید روی چمن انقلاب و نفت تهرانسر کاور بکشند. آنها یادشان رفت یا کم کاری کردند، در هر صورت چمن این ۲ زمین تمرین آسیب دید و آبیها مجبور شدند بیشتر اوقات در سالن به تمریناتشان ادامه دهند. همین شد که تعداد مصدومان استقلال بیشتر شد و دست فرهاد مجیدی برای داشتن یک تیم کامل در یک بازی بسته ماند. استقلال هم با وجود فشردگی بازیهایش نتوانست خوب تمرین کند. بهتر است مدیران استقلال به جای رقابت در گرفتن پست و مقام، ابتدا به فکر فراهم کردن امکانات ابتدایی باشگاه باشند.
*خبرنگار ورزشی *** [تجربه فتحاللهزاده به کار میآید]
وزارت ورزش تا جایی که توانست آزمون و خطا کرد. از مردان اقتصادی تا دوستان قدیم و جدید وزیر و سایر مدیران وزارتخانه به استقلال آمدند اما هیچ کدام نتوانستند حاشیه را از روی سر این تیم بردارند. در چنین وضعیتی بود که سرانجام قرعه به نام قدیمیترین و معروفترین مدیر استقلال بعد از انقلاب افتاد؛ علی فتحاللهزاده برگشت آن هم برای چهارمین بار. اما شرایط به هیچ عنوان برای قهرمانی آبیها آماده نیست. شاید آنها پتانسیل خوبی برای رسیدن به صدر جدول داشته باشند اما موضوع مهم اختلاف دو رقمیای است که پرسپولیس با سایر تیمها ایجاد کرده و با توجه به شکست روز پنجشنبه استقلال در سیرجان، مساوی سپاهان در داربی اصفهان و همچنین پیروزی پرسپولیس مقابل پدیده در تهران، بسیار بعید است که جام از دست شاگردان یحیی گلمحمدی لیز بخورد. البته در فوتبال هیچ غیر ممکنی وجود ندارد اما وقتی بدانیم در آن سوی کار قهرمان 3 سال اخیر فوتبال ایران پای کار است، باید کار استقلال، سپاهان و سایر رقبا را برای قهرمانی خیلی سخت قلمداد کرد. اما شاید تعطیلی قریبالوقوع لیگ برتر به واسطه شیوع ویروس کرونا وضعیت لیگ را به هم بزند. هیچ کس نمیداند چه چیزی در آینده در انتظار ما است، از این رو آبیها میتوانند فعلا دلخوش به آمدن مدیری باشند که هر چه نداشته باشد چمدانش از تجربه لبریز است. فتحاللهزاده قلق کار در فوتبال ایران را میداند و مهمتر از همه بخوبی یاد گرفته چگونه حاشیه را مهار کند. استقلال امروز بیشتر از آنکه زخم خورده رقبا باشد، زخمی جنگهای پیدا و پنهان داخلی است. آنها در آسیا حضور دارند و از شانس خوبی برای قهرمانی در جام حذفی بهره میبرند. از این رو آنچه برای آبیها از هر چیزی کشندهتر است، ناامیدی است.
***
نوری: فتحاللهزاده بهترین انتخاب بود
درباره اتفاقات باشگاه استقلال خیلی میتوان نوشت. شاید به چند صفحه از روزنامه هم نیاز باشد اما برای جمعبندی این موضوع با یکی از پیشکسوتان این تیم صحبت کردیم.
با محمد نوری، مدافع و کاپیتان سالهای دور استقلال ابتدا درباره انتخاب فتحاللهزاده به عنوان سرپرست جدید این تیم حرف زدیم. او ضمن تبریک به فتحاللهزاده گفت: من فکر میکنم این انتخاب باید زودتر از اینها از طرف وزیر ورزش انجام میشد. از نظر من بهترین انتخاب هم انجام شد. ایشان سالهای سال مدیرعامل استقلال بوده و موفقترین مدیر تاریخ باشگاه است. البته با توجه به بحرانهایی که تیم در این مدت داشته، حاج آقا کار سختی دارد اما او میتواند با تجربهای که دارد کمک کند تا استقلال موفق شود. انشاءالله افراد کاربلد کنار او قرار بگیرند تا اتفاقات خوبی در تیم بیفتد. به هر حال ما این انتخاب را به فال نیک میگیریم.
پیشکسوت استقلال درباره از دست رفتن امتیازات لازم و قهرمانی این تیم در لیگ برتر تصریح کرد: به هر حال پس از شکست مقابل تیم گلگهر کار استقلال برای قهرمانی سخت شده است اما کار نشد ندارد. به نظر من فرهاد مجیدی هم با توجه به مشکلاتی که در تیم وجود دارد، بد نتیجه نگرفته است. او کارنامه خوبی در استقلال داشته است، البته ایرادات و انتقاداتی هم وجود دارد که الان زمانی نیست که بتوان بازگو کرد. در حال حاضر باید دست به دست هم بدهیم تا تیم به روزهای خوبش بازگردد. نوری در ادامه با اشاره به نبود امکانات ابتدایی در استقلال، توضیح داد: برای تیمی مثل استقلال که پرافتخارترین باشگاه ایرانی در آسیاست خیلی بد است که بهخاطر یک اتفاق معمولی مثل بارندگی، زمین تمرین نداشته باشد. انشاءالله با آمدن آقای فتحاللهزاده و رابطههایی که دارد، زمین خوبی در اختیار باشگاه قرار بگیرد. مدافع کهنهکار استقلال درباره اختلافات درونتیمی که حتی باعث مصاحبههای عجیب و غریب از سوی عبدالرضا موسوی، عضو مستعفی هیاتمدیره استقلال شد، گفت: این کدورتها و حسادتها کار خوبی نیست. به هر حال خیلیها نمیخواهند استقلال نتیجه بگیرد. آقای موسوی هم نباید آرامش تیم را بر هم میزد. اگر ایشان واقعا استقلال را دوست داشت باید بهخاطر منافع تیم سکوت میکرد.
ارسال به دوستان
مسابقات کشتی انتخابی المپیک در قرقیزستان لغو شد
مسافران گزینشی در خانه کشتی میمانند
مسابقات کشتی انتخابی المپیک که قرار بود در شهر بیشکک برگزار شود، لغو شد. خبرگزاری «آکیپرس» قرقیزستان با اعلام این خبر نوشت: وزارت ورزش قرقیزستان اعلام کرد مسابقات کشتی انتخابی المپیک که قرار بود بین تاریخهای 27 تا 29 مارس (8 فروردین تا 10 فروردین) در شهر بیشکک قرقیزستان برگزار شود، به دلیل وضعیت موجود در جهان در نتیجه شیوع ویروس کرونا، لغو شد. پیش از این قرار بود شهر شیان چین میزبان رقابتهای انتخابی المپیک 2020 توکیو در قاره آسیا باشد که اتحادیه جهانی کشتی (UWW) به دلیل شیوع بیماری کرونا در این کشور، میزبانی را به قرقیزستان داد که حالا این کشور هم از میزبانی این مسابقات کنار کشیده است.
* مسافران گزینشی در خانه کشتی میمانند
با وجود اعلام فدراسیون کشتی مبنی بر تعطیلی اردوهای تیمهای ملی، مسافران مسابقات گزینشی آسیاییها در خانه کشتی شهید هادی میمانند. سخنگوی فدراسیون کشتی اعلام کرد با توجه به بخشنامه وزارت ورزش و جوانان، اهمیت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و صیانت از سلامتی سرمایههای فنی کشتی فرنگی، اردوی این تیم برگزار نخواهد شد و همچنین به دلیل اهمیت این موضوع، اردوی تیم ملی کشتی آزاد نیز که از روز 6 اسفندماه در خانه کشتی شهید ابراهیم هادی در حال برگزاری بود، روز پنجشنبه تعطیل شد. همزمان با این تصمیم، در خبری دیگر اعلام شد قرقیزها که به دلیل گرفتن میزبانی گزینشی اول المپیک از چینیها، با نظر اتحادیه جهانی به عنوان میزبان رقابتها انتخابی آسیاییها معرفی شدهاند، از میزبانی این رقابتها انصراف دادهاند. با این وجود تاکنون دومین میزبان گزینشی آسیاییها نیز از برگزاری رقابتها منصرف شده اما اصل رقابت پابرجاست و اتحادیه جهانی هنوز درباره لغو رقابتها تصمیمی اتخاذ نکرده است، چرا که در این باره کمیته بینالمللی المپیک تصمیم گیرنده خواهد بود. به همین دلیل همچنان مبنای کار، حضور در مسابقات گزینشی المپیک طی روزهای 8 تا 10 فروردینماه است و کشتی ایران که هنوز 6 سهمیه آزاد و فرنگی را دریافت نکرده، اهمیت زیادی برای رقابت گزینشی اول قائل است. در همین راستا حسن رنگرز خبر داد: با توجه به وضعیت پیش آمده، اردوی تیمهای ملی را تعطیل کردیم اما با پیش رو داشتن مسابقات گزینشی اول، نفرات اعزامی به این رقابتها و 3 کشتیگیر دیگر با نظر کادرفنی به عنوان حریف تمرینی، در خانه کشتی حضور دارند و تمریناتشان را دنبال میکنند. بهنام احسانپور در 65 کیلوگرم، یونس امامی در 74 کیلوگرم و محمدحسین محمدیان در 97 کیلوگرم در کشتی آزاد و محمدرضا گرایی در 67 کیلوگرم، رامین طاهری در 87 کیلوگرم و محمدهادی ساروی در 97 کیلوگرم نفرات مد نظر کادرفنی تیمهای ملی برای حضور در مسابقات گزینشی اول هستند.
ارسال به دوستان
زمستان میرود و روسیاهی...
ثمانه اکوان: سردرگمی عجیب دولت در ماجرای برخورد با شیوع ویروس کرونا در ایران در روزهای ابتدایی ورود آن به کشورمان، نداشتن استراتژی رسانهای خاص برای آرام کردن فضای سیاسی و اجتماعی کشور و اقناع افکار عمومی درباره اقدامات انجامشده و در نهایت تلاش بینتیجه برای عادی نشان دادن شرایط در وضعیت بحرانی بیسابقه، کشور را در وضعیت عجیبی گرفتار کرده است. از یک طرف میتوان به وضوح موج فداکاریها، روحیه ایثار و از خودگذشتگی کادر درمانی بیمارستانهای مختلف کشور و تلاش مردم برای همکاری با یکدیگر را برای عبور از این بحران به تماشا نشست و شاهد صحنههای بینظیری از یک ملت همیشه آماده برای انواع بحرانها و ایثار و فداکاری بود و از سوی دیگر برخی اهمالها در برخورد صحیح با مردم و گفتوگو با آنها از سوی دولت، زمینه را برای سوءاستفاده رسانههای بیگانه و دشمنان همیشه در صحنه فراهم کرده است. از زمانی که اخبار و شایعات مربوط به ویروس کرونا همپای این ویروس و در بسیاری از موارد با سرعتی به مراتب بیشتر از شیوع این ویروس شروع به انتشار و گسترش پیدا کرد، رسانههای خبری وابسته به کشورهای عرب منطقه و همچنین آمریکا نهایت تلاش خود را کردند تا کاری را که آمریکا با تحریمهای خود نتوانسته بود انجام دهد، این بار با شایعات مربوط به ویروس کرونا انجام دهند؛ نمایش دادن ایران به عنوان هاب و مرکز اصلی شیوع بیماری «کوویدـ 19» در منطقه و تلاش برای اقناع کشورهای منطقه برای بستن مرزهای خود با ایران و قطع هرگونه ارتباط تجاری با ایران.
رسانههای عرب منطقه از جمله العربیه و رسانههای پارسیزبان وابسته به عربستان سعودی از جمله ایندیپندنت فارسی، شبکه ماهوارهای ایراناینترنشنال و برخی روزنامههای انگلیسیزبان که ارتباطاتی با عربستان دارند مانند گاردین اولین روزنامهها و شبکههای خبری بودند که ایران را عامل اصلی شیوع بیماری در منطقه غرب آسیا دانسته و سرایت ویروس کرونا به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، عمان، بحرین، کویت، لبنان و حتی امارات و همینطور کانادا را که پیش از این نیز خود درگیر این موضوع بودند، ایران یا شهروندان ایرانی معرفی کردند. این مسأله در حالی بود که درباره کشورهای عرب منطقه به دلیل ساختار سیاسی بستهشان و نداشتن رسانههای مستقل اصولاً نمیتوان ارزیابی درستی از میزان آمار مبتلایان به این ویروس داشت و در عین حال هیچ سازمان مستقلی نیز نمیتواند تحقیقاتی درباره صحت و سقم ادعاهای آنها درباره میزان افراد درگیر این بیماری در این کشورها انجام دهد.
بعد از کشورهای عرب منطقه، نوبت به رسانههای آمریکایی رسید که همین سرخط را دنبال کنند و مایک پمپئو و دونالد ترامپ و برایان هوک نیز با تمام توان خط خبری ارائه شده را با اظهارات مداخلهجویانه خود پررنگتر از قبل کردند.
خط خبری دنبال شده توسط جبهه عربی – غربی به دنبال رسیدن به چند هدف عمده بود که به نظر میرسد مانند تمام اقدامات بعدی نمیتواند از طریق این ویروس به اهداف خود برسد.
1- آمریکا بشدت به دنبال این مسأله است که نشان دهد ایران در رسیدگی به مردمش در داخل کشور و ممانعت از شیوع ویروس اهمال و پنهانکاری میکند. این مسأله غیر از اینکه در گزارش روزنامه نیویورکتایمز و شبکه خبری CNBC آمد، در نهایت در صحبتهای برایان هوک نمودار شد که بیان کرد ایران بهتر است به جای ارسال سلاح به کشورهای منطقه، سیستم بهداشتی خود را تقویت کند! این در حالی است که تاکنون ایران در زمینه تهیه دارو و سیستم درمانی برای معالجه بیماران مبتلا به این بیماری عنوان نکرده است که دچار کمبودی است یا نیازی به کمکهای بینالمللی دارد. تهیه کیت آزمایشگاهی برای شناسایی بیماران توسط وزارت دفاع یا تلاش دانشمندان ایرانی برای ساخت واکسن این بیماری نشان میدهد ایران هیچ کمبودی در این زمینه ندارد. از طرفی اگرچه مانند بسیاری از کشورهای دنیا با شیوع این بیماری، سوءاستفادهکنندگان از این شرایط و محتکران دست به احتکار وسایل بهداشتی مانند ماسک یا دستکش زدهاند اما تولید انبوه این وسایل در کارخانههای وزارت دفاع و توزیع آنها در شهرهای مختلفی که محل اصلی این ویروس هستند نشان میدهد راه مقابله با سودجویان نیز وجود دارد و درباره آن راهکارهای مختلف در نظر گرفته شده است. این در حالی است که مسأله احتکار و گرانفروشی در تمام دنیا در شرایط بحرانی مسالهای طبیعی است. در ایتالیا، مردم با شنیدن خبر گسترش ویروس به خریدهای شدید از سوپرمارکتها روی آورده و دچار کمبود مواد غذایی شدهاند. در آمریکا آمارها نشان میدهد قیمت ماسک و مواد بهداشتی در سایت آمازون دچار نوسان شدیدی شده است و البته اگر قرار به امکانات بهداشتی باشد، این آمریکاست که باید توضیح دهد چرا اینقدر در کل دنیا خرج اقدامات تروریستی و جنگافروزی میکند، در حالی که مردمش برای دریافت انسولین باید به مرز کانادا بروند و آمپول انسولین را با قیمتی 80 برابر ارزانتر از داخل مرزهایشان خریداری کنند!
2- این تلاشی است برای اجرای فاز نهایی کمپین فشار حداکثری که ترامپ آغازگر آن بود، چرا که با انتشار اخبار مربوط به شیوع ویروس توسط اتباع ایرانی، میزان مبادلات تجاری ایران – به قول «مارک دبوویتز» رئیس بنیاد صهیونیستی دفاع از دموکراسیها، همانقدر از معاملات تجاری غیرنفتی که باقی مانده بود – با کشورهای همسایه کاهش چشمگیر پیدا کرده و به این ترتیب این کمپین میتوانست موفقیتهای بیشتری در تحت فشار قرار دادن ایران از نظر اقتصادی پیدا کند. با این حال عدم وابستگی ایران به اقتصاد جهانی و تحریمها در اینجا نیز میتواند تا حد زیادی به نفع کشورمان تمام شود.
3- مهمترین مسأله اما نوع نگاه کشورهای منطقه به ایران است. آمریکا سعی دارد با استفاده از مسأله ویروس کرونا، روی افکار عمومی و تصورشان از ایران تاثیر داشته باشد. در شرایطی که کشورهای منطقه در طول چند سال گذشته بخوبی دریافتهاند که امنیت بسیاری از کشورهای منطقه مرهون اقدامات و تلاشهای ایران بوده است، آمریکا تلاش دارد این تصویر را تغییر داده و چنین وانمود کند که حالا کشورهایی که با ایران در ارتباط هستند، امنیت خود را از دست میدهند. اگر تا همین چند ماه پیش این تصور حتی برای متحدان آمریکا در منطقه نیز به وجود آمده بود که اتحاد با ایالات متحده و ترامپ نمیتواند به معنای تضمین امنیتشان باشد و در عوض ایران برای متحدانش، امنیتی تضمین شده و قطعی و پایدار را به ارمغان میبرد، نشان دادن ایران به عنوان مرکز اصلی شیوع کرونا در منطقه، برای تغییر این تصویر و نشان دادن کشورمان به عنوان نقطه کانونی ناامنی در منطقه است. این کار در واقع تکمیل انگاره نابودگر بودن ایران در منطقه است که تاکنون با تلاشهای آمریکا برای نشان دادن اینکه ایران منطقه را بیثبات میکند، موفقیتی نداشته است. درباره ویروس کرونا نیز این انگاره نمیتواند با چنین موقعیتی تقویت شود، چرا که این موقعیت بشدت موقت بوده و بزودی با کنترل بیماری و ساخت واکسن آن از بین میرود.
4- مسالهای که آمریکاییها و متحدان منطقهای آنها به آن توجه نکردهاند این است که در صورتی که تمام این خبرسازیها درست باشد و بیماری از ایران به کشورهای منطقه سرایت کرده باشد، اتفاقاً این تصویر را تقویت میکند که موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک ایران به عنوان نقطه مرکزی و کانونی منطقه غرب آسیا، موقعیتی نیست که قابل ایزوله شدن، انزوا یا دیوار کشیدن باشد.
هر کشوری میتواند به دلیل نزدیکی یا موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خود مرکز اصلی صدور ویروس یا هرگونه عامل انتقالی دیگر در یک منطقه باشد. چین به نوبه خود به دلیل اینکه شهروندانش در تمام دنیا در رفتوآمد هستند، به مرکزی برای صدور ویروس تبدیل شد. این مسأله به دلیل تعامل تجاری بالای چین با کشورهای دنیا بوده است. بر اساس گزارشی که شبکه تلویزیونی الجزیره از منشأ ویروس در کشورهای مختلف منتشر کرده است، کشورهای متعددی هستند که به مرکز یا هاب اصلی در انتشار ویروس تبدیل میشوند و دلیل آن نیز موقعیت جغرافیایی و مزیتهای توریستی آنها برای مردم جهان است. از نمونههای این مسأله غیر از ایران که مرکز اصلی برای توریسم مذهبی و درمانی در منطقه است، ایتالیا در اروپاست. در این کشور تا روز پنجشنبه هشتم اسفند ماه 11 مورد مرگ و 322 مورد ابتلا به بیماری وجود داشته است اما موارد ابتلا به ویروس در کشورهای اروپایی نظیر سوییس، اسپانیا، نروژ، انگلستان و اتریش از این کشور منشأ گرفته بوده اند. در انگلستان 3 دانشجویی که از سفر به ایتالیا برای اسکی کردن بازمیگشتند، مبتلا به این ویروس شدند. در اسپانیا نیز پزشکی ایتالیایی که برای یک همایش به این کشور رفته بود در هتل متوجه بیماری خود میشود و هماکنون تمام میهمانان هتل در قرنطینه به سر میبرند. در سوییس پیرمردی 70 ساله که پیش از این سفری به ایتالیا داشته است، ویروس را به این کشور انتقال داده است و تمام کسانی که در طول این مدت با او ملاقات داشتهاند نیز هماکنون در قرنطینه به سر میبرند. در اتریش نیز 2 ایتالیایی که به این کشور سفر کرده بودند، عامل انتقال ویروس شناسایی شدند. حتی در الجزایر نیز یک ایتالیایی ویروس را منتقل کرده است.
همه اینها نشان میدهد انتقال ویروس قطعاً نتیجه موقعیت جغرافیایی و میزان ارتباطات توریستی و تجاری مردم دنیا با یک کشور است و ربطی به سیاستهای مبتنی بر قرنطینه یا جلوگیری از گسترش این ویروس ندارد. مسلماً هر کشوری که تعداد توریست بیشتری داشته و ارتباط تجاری بیشتری با کشور چین نیز داشته است، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری یا انتشار آن قرار دارد و متهم کردن کشورها با اهداف سیاسی تنها اقدامی از روی دشمنی و برای منحرف کردن افکار عمومی است.
ارسال به دوستان
اخبار
رأی دیدار جنجالی سپاهان - پرسپولیس اعلام شد
کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال رای نهایی خود درباره نتیجه دیدار جنجالی هفته بیستم تیمهای سپاهان و پرسپولیس را اعلام کرد. تیمهای فوتبال سپاهان و پرسپولیس باید در هفته بیستم رقابتهای لیگ برتر در ورزشگاه نقش جهان به مصاف هم می رفتند که تیم سپاهان بنا به دلایلی حاضر نشد وارد زمین شود و در حالی که بازیکنان پرسپولیس به همراه تیم داوری در زمین بودند، بازیکنان این تیم در رختکن ماندند و حاضر به حضور در زمین نشدند. بر این اساس رأی کمیته انضباطی به شرح زیر است: مستند به مواد٥١، ٦٢، ٨٦، ٩١، ٩٦ و ١١٧ مقررات انضباطی مصوب سال ١٣٩٧ ضمن بازنده اعلام کردن تیم سپاهان با نتیجه 3 بر صفر در بازی مقابل تیم پرسپولیس، باشگاه سپاهان به پرداخت مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد. رأی صادره ظرف مهلت یک هفته پس از ابلاغ قابل تجدید نظرخواهی در کمیته استیناف است.
***
احتمال تعویق لیگ قهرمانان آسیا تا مردادماه به یک شرط
روزنامه الرایه قطر اعلام کرد یکی از راهکارهای کنفدراسیون فوتبال آسیا برای مسابقات لیگ قهرمانان، به تعویق انداختن آن تا ماه آگوست (مرداد) است. روزنامه «الرایه» قطر به نقل از یک منبع آگاه در کنفدراسیون فوتبال آسیا نوشت: «همه چیز به سمت اتخاذ بهترین راهحل ممکن برای نجات لیگ قهرمانان آسیا و ایجاد رقابت بین باشگاهها در جریان است بویژه که ممنوعات سفر مسافران به خاطر کرونا هنوز وجود دارد». این منبع آگاه نوشته است: «پیشنهادات مختلفی برای لیگ قهرمانان از جمله به تعویق انداختن مسابقات تا ماه آگوست (مرداد ۱۳۹۹) مطرح شده است؛ البته به این شرط که مسابقات مرحله گروهی به سرعت برگزار شود و فاصله زمانی بین مرحله یک هشتم و یک چهارم از بین برود».
***
پایان کار نمایندگان شطرنج در سرزمین تزارها
مسابقات شطرنج ایرفلوت روسیه با کسب عنوان سیزدهمی پویا ایدنی به پایان رسید. به نقل از روابط عمومی فدراسیون شطرنج، دور نهم و پایانی مسابقات ایرفلوت در روسیه برگزار شد و نمایندگان کشورمان به کار خود در این رقابتها پایان دادند. پرهام مقصودلو، شطرنجباز کشورمان با ریتینگ ۲۶۷۴ در دور پایانی مسابقات مقابل سوری از هند با ریتینگ ۲۵۹۱ به تساوی رسید. پویا ایدنی، دیگر نماینده ایران با ریتینگ ۲۵۷۷ مقابل بوگدان از رومانی با ریتینگ ۲۶۲۶ قرار گرفت که در نهایت بازی این دو شطرنجباز نیز با نتیجه تساوی به پایان رسید و ایدنی توانست به یک نتیجه خوب برسد. در پایان این رقابتها ایدنی با 5/5 امتیاز در رده سیزدهم قرار گرفت و مقصودلو با ۵ امتیاز در رده سی و ششم ایستاد. این مسابقات از ۳۰ بهمن تا هشتم اسفندماه در روسیه برگزار شد و در پایان شطرنجبازی از آذربایجان با 5/6 امتیاز عنوان قهرمانی را به دست آورد.
ارسال به دوستان
آمریکا خانه دوم کرونا
شروین طاهری: هفتهنامه نیویورکر، دونالد ترامپ را به کوری درباره شیوع وحشتناک ویروس کووید-19 در ایالاتمتحده متهم کرده و برنی سندرز، نامزد پیشتاز دموکراتها برای انتخابات ریاستجمهوری 2020 رقیب جمهوریخواه خود در کاخ سفید را به دروغگویی درباره تحت کنترل بودن کرونا در آمریکا و گماردن یک فرد بیکفایت- یعنی معاون رئیسجمهور، مایک پنس به عنوان مسؤول پیگیری بیماری کرونا در این کشور- متهم کرده است. دست آخر چاک شومر، رئیس دموکراتها در سنا با کنایه در این باره گفته ترامپ «پشت فرمان (قوه مجریه) خوابش برده است». یانکیترین رئیسجمهور یانکیها که 50 روز گذشته را در تقلای پنهان کردن آمار چند صد نفری تلفات نیروهایش در پایگاه عینالاسد عراق یا جا زدن بخشی از مجروحان تحت عنوان «آسیبدیدگان مغزی» سپری کرده بود، ابلهانه تصور میکرد حمله ویروس کرونا به تمام 50 ایالت و 7 منطقه آمریکا و 700 پایگاه نظامی پنتاگون در سراسر کره خاکی نیز همانند حمله موشکی ایران به یک نقطه، با دستورالعملهای ویژه امنیتی و سانسور مطلق رسانهها و حتی پستهای حسابهای شخصی در شبکههای اجتماعی قابل پردهپوشی است اما این ویروس سرخ مرموز خیلی کوچکتر از آن بود که هیمنه نظامی آمریکا بتواند جلوی نفوذش را بگیرد و تبعات آن خیلی بزرگتر از آن است که بتوان پنهانش کرد. ترامپ مدعی بزرگ ساختن مجدد امپراتوری آمریکا، نمرودی است که با موجودی به مراتب کوچکتر از یک پشه به زانو درمیآید. آمریکاییها که تقریبا 2 ماه به لطف سلطه رسانهای و تبلیغاتیشان از غائله وحشت و واگیر کرونا، ظاهرا در حاشیه امن نشسته بودند و با دامن زدن به اخبار جهتدار درباره شیوع آن در کشورهای رقیب بویژه علیه چین و ایران، جنگی رسانهای به راه انداخته بودند، ناگهان متوجه شدند که وضع خودشان اصلا بهتر نیست. نشانههای متعدد موید آن است که برخلاف تبلیغات رسانههای شرکتی غرب و نوکرانشان در لندن چون بیبیسی فارسی، ایران اینترنشنال و منوتو، ایالاتمتحده بر اساس الگوی نقش اصلی تبادل جمعیتی در واگیری ویروس کووید-19، یکی از 3 کشور کانون اصلی این بیماری در جهان پس از چین محسوب میشود و تنها کاری که دولت ترامپ و حاکمیت سایه واشنگتن تا این لحظه برای مواجهه با این خطر بزرگ کردهاند، سانسور اخبار خودی و بزرگنمایی اخبار دیگران بوده است.
اواسط هفته گذشته اما هشدار بیپرده کارشناسان سازمان بهداشت جهانی که در میان بلبشوی وحشت جامعه بشری از فیلتر دستگاه پروپاگاندای واشنگتن عبور کرد، تیر خلاصی بود به ذهنیت متفرعن یانکیها. طبق فرمول آیرا لونجینی، زیستشناس و متخصص بیماریهای واگیر و مشاور سازمان جهانی بهداشت که هر فرد مبتلا میتواند 2 یا 3 نفر را مبتلا کند، احتمال مبتلا شدن جمعیت زیادی به ویروس جدید شبهآنفلوآنزایی وجود دارد. گابریل لنگ از دانشگاه ملی هنگکنگ و نیل فرگوسن از امپریال کالج لندن نیز این نظریه را تایید کردهاند. این هشدار و ظهور نخستین نشانههای جدی قربانی گرفتن وسیع کرونا در گوشه و کنار ایالاتمتحده، نخبههای آمریکایی را به وحشت انداخت و واکنشهای مشت نمونه خروار که در ابتدا آمد، به منزله اعلام خطر آنها برای متوقف کردن ویروسی بزرگتر از کرونا بود: دروغهای احمقانه ترامپ!
از اوایل ماه جاری میلادی (فوریه) که اخبار شیوع گسترده میهمان ناخوانده چینی از این کشور به دیگر کشورها وحشت جامعه جهانی را برانگیخت تا روز چهارشنبه که 48 دولت، رسما ثبت افراد مبتلا به کرونا در قلمرو خودشان را اعلام کردهاند، دولت ترامپ تنها به ثبت 60 مورد ابتلا به این ویروس اعتراف کرده بود که تازه انتشار این آمار همراه با اکراه بود. اما در 24 ساعت ناگهان موج وحشت و البته انگیزههای سیاسی دموکراتها علیه جمهوریخواهان، سد سانسور حکومتی واشنگتن را شکست. با این وجود در هفتههای گذشته آثار یکی از بزرگترین سانسورهای خبری در بخش اعظم اینترنت که تحت حاکمیت پروتکلهای آیکان در کالیفرنیا یا شبکههای اجتماعی سیلیکون ولی است، کاملا قابل مشاهده بود. تعداد زیادی از سایتها و همچنین حسابهای شبکههای اجتماعی که توسط نهادهای رسمی کنترلکننده محتوای غیرمجاز فیلتر شدهاند مشخص هستند. تصویری که در این صفحه مشاهده میکنید مشتی از خروار است. دو هفته پیش پالم بیچنیوز، یک تارنمای محلی ایالت فلوریدا تنها به اطلاعیه دولت فدرال مبنی بر محرمانه بودن آمار شیوع کرونا در این ایالت اشاره میکند که با بلاک کد 16 مواجه میشود. بلاککنندهها در آمریکا اگرچه مثل خود شرکتهای فیسبوک و توئیتر یا در این مورد شرکت کنترل محتوای مجازی به نام ایمپرویا، ظاهرا خصوصی هستند اما همانطور که بارها در رسانهها مطرح شده فرمان آنها کاملا در دست سازمان «سیا» است. ایمپرویا نیز شرکتی است که مدیر و سهامدار اصلی آن یک اسرائیلی مشهور در زمینه جاسوسی و حمله سایبری است به نام «شلومو کرامر». کسی که واحد 8200 (سایبری) ارتش رژیم صهیونیستی را متحول کرده چه نسبتی میتواند با سانسور اخبار شیوع کرونا در ایالاتمتحده داشته باشد؟ شبکههای آمریکایی حتی روز چهارشنبه گذشته خبر آلوده شدن یک سرباز در حال خدمت خود در کرهجنوبی را با تاخیر اعلام کردند، در حالی که لغو رزمایش آمریکا در شبه جزیره کره نشان میدهد اوضاع بسیار جدیتر از این حرفهاست. واشنگتن و لندن طی 2 ماه اول سال 2020 یکی از عظیمترین عملیاتهای کنترل میدانی و رسانهای آثار بیماری جدید را اجرا کردهاند و ذهنیت جوامع خود را با تصاویر کارتونی و سینمایی از کرونا همانند آن پیشگویی سیمپسونها در دهه 1990 یا فیلم «شیوع» محصول 2013 هالیوود مشغول نگاه داشتهاند، در حالی که در تمام این مدت و حتی پیش از آن، ویروس چینی در حال جولان دادن در ایالات متحده و بریتانیا و قلمروهای فرامرزیشان بوده است. آنگلوساکسونها برای زمان خریدن در این مدت جز مانور دادن روی خطر ایران حتی متحدان آسیایی و اروپایی خود مثل کرهجنوبی، ژاپن و ایتالیا را قربانی کردهاند و پوشش خبری گستردهای درباره احتمال لغو المپیک 2020 ژاپن، اعلام بروز فاجعه ملی در کرهجنوبی و تهدید توریسم ایتالیا بهخاطر شیوع کرونا در این کشورها انجام میشود اما مثل همیشه در این زمینه هم اخبار رسانههای شرکتی تحت کنترل غرب فاقد فکتهای حیاتی است. مثلا هیچ اشارهای به این واقعیت نشده که آمریکا در کنار ویتنام و کرهجنوبی یکی از 3 کشوری است که از 3 ماه پیش، یعنی از اول دسامبر 2019 - زمان آغاز شیوع پنهان ویروس «کووید-19» از بازار ماهی شهر ووهان چین به سایر نقاط این کشور ـ بیشترین تبادل جمعیتی را با سرزمین اژدهای زرد داشته که حالا در حال تبدیل به اژدهای سرخ کروناست. با آنکه 3 خط هوایی بزرگ آمریکایی در یک ماه اخیر پروازهای خود را به چین متوقف کردهاند اما روز شنبه هفته پیش انتشار یک خبر در توئیت رسانههای اصلی و باز انتشار آن در تارنمای یواسای تودی، رسوایی بزرگی به بار آورد. بر اساس این خبر هنوز دست کم 20 پرواز روزانه وجود دارد که مسافران را از خاک ایالات متحده به چین برسانند. دولت ترامپ هنوز هم این خبر را تکذیب نکرده چون اظهر من الشمس است که دهها میلیون آمریکایی و چینی درگیر منافع ارتباط اقتصادی عظیم بین 2 کشور به استعداد حداقل یک تریلیارد دلار در سال هستند. متاسفانه در راستای همان سیاست سانسور، تارنمای دولتی اطلاعات سفر ایالات متحده Travel.gov، اطلاعات قبلی در این باره را از دسترس خارج کرده است اما از آنجایی که این پروازها از چین خالی به آمریکا بازنمیگردند، با محاسبهای حداقلی و فقط بر اساس پروازهای موجود، به رقم 8 هزار نفر تبادل جمعیتی روزانه بین آمریکا و چین میرسیم. اگر این نرخ را پیش از ماه فوریه یعنی طی 2 ماه نخست شیوع اولیه کرونا در چین که خطوط هوایی اصلی آمریکایی، چینی و بینالمللی با ظرفیت حداکثری مسافران را بین پرجمعیتترین شهرهای 2 کشور جابهجا میکردند، تنها 2 برابر حال حاضر در نظر بگیریم به رقم یک میلیون تبادل جمعیتی بین چین و آمریکا - تنها بهوسیله پروازهای تجاری - در 2 ماه نخست واگیر کرونا از ووهان میرسیم.
همان طور که آمد، در سومین ماه شیوع کرونا نیز تبادل جمعیتی مزبور کاملا قطع نشده و به نصف ماههای قبل تخفیف یافته است. به عبارت دیگر حدود یک میلیون و 400 هزار ناقل بالقوه ویروس «کووید-19» از زمان معرفی نخستین فرد مبتلا در ووهان تا امروز وارد آمریکا شدهاند یا در آستانه ورود به آن هستند.
وقتی این آمار عجیب را در کنار سانسور مطلق اخبار مربوط به مبتلایان میلیونی آنفلوآنزای نوع بی و تلفات 61 هزار نفری آن در آمریکا در سال 2019 بگذاریم متوجه میشویم پدیده کرونا پیش از آنکه یک بیماری اپیدمیک باشد، جنگی روانی بوده است از سوی واشنگتن؛ یکی از بزرگترین عملیاتهای روانی تاریخ که توسط یک دستگاه عظیم کنترل و سانسور مخفی نگاه داشته میشود. این دستگاه همان دولت اضطراری دائمی آمریکاست که زیر نظر مستقیم پنتاگون و سازمانهای اطلاعاتی شانزدهگانه از زمان حملات 11 سپتامبر، به عنوان دولت فراقانونی یا در سایه عمل میکند.
بر این اساس دولت آمریکا میتوانسته بسیاری از مبتلایان به کرونا را با توجه به علائم مشابه ذیل مبتلایان به آنفلوآنزاهای مختلف تقسیمبندی کند. بر اساس دادههای خبرگزاری رویترز، پدیده کرونا ۵ تریلیون دلار از ارزش بازار سهام دنیا کاسته که در این میان ضرر اصلی متوجه وال استریت نیویورک شده است و با کاهش بیش از 4 درصدی شاخص سهام در آمریکا، این کشور را با بزرگترین بحران مالی از سپتامبر سیاه 2008 تاکنون مواجه کرده است. رکود اقتصادی آمریکا آن هم در سالی که ترامپ میخواست با وعده شکوفایی اقتصادی، دوباره در انتخابات پیروز شود به معنای این است که باید در ینگه دنیا به دنبال بزرگترین قربانیان کرونا باشیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|