|
مذاکره با وزیر خارجه چین پرثمر بود
وزیر امور خارجه در توئیتی اعلام کرد دیدار پرثمری با همتای چینی خود داشته است. به گزارش مهر، محمدجواد ظریف دیروز در توئیتی نوشت: همین حالا دیدار رودررو و پرثمری با دوست خوبم وانگ یی، عضو شورای دولتی و وزیر خارجه چین داشتم. دیدارهای حضوری در این بازه زمانی خاص کافی است تا نشان دهد ۲ طرف اهمیت زیادی برای روابط میان ۲ کشور قائل هستند.
ارسال به دوستان
تقابل علنی اپوزیسیون با مردم شیرین عبادی خواستار «تحریم ورزش ایران» از سوی مجامع جهانی شد
نفرتانگیزها
گروه سیاسی: شیرین عبادی، فعال به ظاهر حقوق بشری در جدیدترین موضعگیری ضدایرانی خود از فدراسیونهای ورزشی جهان درخواست کرد اقدام به «تحریم ورزش ایران» کنند.
به گزارش «وطن امروز»، پروژه فشار حقوق بشری به ایران پروژهای جدید و متاخر به شمار نمیرود، به گونهای که از نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره به عنوان گزینهای برای پیشبرد اهداف دشمنان انقلاب از سوی نهادهای بینالمللی پیگیری شده است. بر اساس این پروژه، از سویی میتوان با تعریف میان استانداردهای حقوق بشری در نظامهای سکولار با قوانین اسلامی، جمهوری اسلامی را بابت پیگیری احکام و قوانین دینی محکوم و وادار به عقبنشینی کرد و متقابلا با استفاده از این محکومیتها باب را برای فشار و دخالت خارجی در امور داخلی ایران گشود، به گونهای که در نهایت امر جمهوری اسلامی به عنوان حکومتی که اساس خود را بر مبنای اجرای احکام شریعت تعریف کرده میان عقبنشینی از مواضع دینی یا تحمیل فشارهای خارجی به ناچار یکی را انتخاب کند.
در این میان، هر چند حربه فشار حقوق بشری و تبدیل آن به ابزاری برای حمایت و سازماندهی اپوزیسیون سیاسی مسالهای منحصربهفرد برای کشورمان به شمار نمیرود و دولتهای غربی و در راس آنها دولت آمریکا همواره از این ابزار در مواجهه با دیگر دولتهایی که مطلوبشان نبوده استفاده کرده و هرگاه با دولتی مراودات سیاسی و اقتصادی داشتهاند در برابر آشکارترین شکل نقض حقوق بشر سکوتی حمایتگرانه در پیش گرفتهاند که دولت سعودی را میتوان مهمترین شاهدمثال آن به حساب آورد، با این حال ماهیت دینی جمهوری اسلامی باعث شده دولتهای خارجی از حربه حقوق بشر به شکل مضاعفی برای کنترل جهتگیری کلی حکومت استفاده کنند، تا جایی که میتوان به لیست بلندی از اقدامات اینچنینی که در سالهای اخیر توسط بازیگران حقوق بشری متفاوتی پیگیری شده است اشاره کرد؛ بازیگرانی که با مانور روی برخی احکام شرعی همانند حکم قصاص، حجاب زنان و... سعی کردند برای خود جای پایی در خارج از کشور باز کنند و از قبل آن تبدیل به یک مهره سیاسی در پازل آمریکا شوند.
در میان این بازیگران اما شاید کمتر کسی را بتوان پیدا کرد که در جایگاهی همانند «شیرین عبادی» قرار بگیرد؛ فعال به اصطلاح حقوق بشری که از دهه70 اقدامات زیادی را با این برچسب در فضای قضایی و اجتماعی ایران آغاز کرد و متقابلا از سوی نهادهای بینالمللی نیز مورد حمایت همهجانبه قرار گرفت تا با مصونیت بیشتر فعالیتهای گسترده خود را پیگیری کند. در چنین فضایی تشکیل برخی نهادهای به ظاهر مستقل مردمی تحت عناوین حقوق بشری عملا تبدیل به مجرا و بستری برای یارگیری سیاسی و پیشبرد نقشههایی در پازل براندازی به شمار میرفت. شیرین عبادی پس از آنکه 82 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد یکی از این نهادها را با عنوان «کانون مدافعان حقوق بشر» تاسیس و اهتمام خود را معطوف به آن کرد تا در سایه ارزش تبلیغاتی جایزه صلح نوبل و همچنین حمایتهای بینالمللی شکل گرفته در ذیل آن تبدیل به نیرویی تعیینکننده در مناسبات سیاسی و قضایی ایران شود، تا جایی که حتی بسیاری از جریانات داخلی نیز با استقبال از این جایزه سیاسی، آن را به عنوان یک پیروزی برای جامعه مدنی ایران تفسیر کردند(!)
* چراغ سبز به تحریم ایران
حقیقت پروژه حقوق بشری شیرین عبادی و کانون غیرقانونی مدافعان حقوق بشر اما در سالهای اخیر بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است، تا جایی که اگر این جریان روزگاری سعی میکرد خود را صدای اقلیتهای قومی، مذهبی و... جا بیندازد و از حقوق نادیده گرفته شده آنان سخن به زبان آورد، در سالهای اخیر با صراحت تمام کشورهای غربی را به تحریم ایران و به مخاطره انداختن زندگی روزمره اکثریت جامعه دعوت میکند.
رساندن بازی حقوق بشری به نقطهای که در آن از یکسو فشارهای اقتصادی به گسترش جرائم و ناامنی منجر شود و پس از آن این جرائم و ناامنی را به عنوان مصادیق نقض حقوق بشر تفسیر کنند در سالهای اخیر بارها و بارها از سوی بسیاری از جریانات به ظاهر حقوق بشری مشاهده شده است. در تازهترین این اقدامات اما شیرین عبادی با نیت افزایش و عمق بخشیدن به حجم نارضایتیهای عمومی، مساله «تحریم ورزش ایران» را به میان آورده است تا یکی از مهمترین عوامل موثر بر تقویت روحیه همدلی ملی را تبدیل به محلی برای پیگیری نقشههای شوم سیاسی کند. این فعال به ظاهر حقوق بشری اخیرا با انتشار ویدئویی خطاب به فدراسیونهای ورزشی دیگر کشورها و سازمانهای بینالمللی مدعی آن شده که دخالت سیاسی جمهوری اسلامی ایران در امر ورزش منتج به نارضایتیهای عمومی و فرار بسیاری از ورزشکاران از کشور شده است. وی در بخشی از این پیام تصویری میگوید: «اعتراضات ورزشکاران به جایی نمیرسد، بنابراین از کلیه فدراسیونهای ورزشی جهان خواهش میکنم تا به مدت یک سال ایران را محروم کنند و اجازه شرکت بینالمللی را در هیچ زمینه(مسابقه)ای به دولت ایران ندهید. به ندای مردم ایران گوش کنید، مردم ایران مخالف دخالت سیاست در امری مانند ورزش هستند».
اظهارات ضدوطنی عبادی در حالی است که بسیاری از جریانات به ظاهر حقوق بشری نیز در یک ماه اخیر به بهانه اجرای حکم قصاص نوید افکاری که مرتکب قتل عمد شده بود تلاش کرده بودند پروژه «تحریم ورزش ایران» را پیگیری کنند. با این حال این تنها چراغ سبز و حمایت آشکار شیرین عبادی از گسترش تحریمهای ضدایرانی با نیت تحتالشعاع قرار دادن زندگی ایرانیان نیست و وی در چند سال گذشته نیز بارها مواضعی از این دست را از خود نشان داده و عملا همسویی میان نقشه تحریمهای خارجی را با پروژه حقوق بشری نیروهای ضدوطنی عیان کرده بود. در دیماه سال96 همزمان با بالا گرفتن برخی اعتراضات خیابانی در کشورمان، از دولت آمریکا درخواست کرده بود با اعمال تحریمهای بیشتر از مردم ایران حمایت کند! عبادی سال97 نیز در گفتوگویی با بلومبرگ با تمجید از شرکتهای اروپایی به دلیل بیمیلی برای سرمایهگذاری در ایران، به آمریکا توصیه کرده بود صداوسیما و چند نهاد دیگر ایرانی را تحریم کند.
* ضدبشریهای حقوق بشری
همزبانی علنی میان فعالان به ظاهر حقوق بشری ایران با جنایات ضدبشری آمریکا علیه مردم کشورمان نشان از یک پیوند و همکاری نهادینه شده میان این ۲ جریان دارد که مبنای آن نیز تلاش برای رساندن گستره نارضایتیها به بالاترین سطح ممکن است، به گونهای که از یک سو فشارهای اقتصادی تحریم به بحرانهای اجتماعی منجر و زمینهساز سوءاستفاده جریانات حقوق بشری شود و از سوی دیگر دولتهای خارجی برای همنوایی با اعتراضات حقوق بشری این جریانها فشارهای خود را دوچندان کنند.
در چنین موقعیتی لزوم هوشیاری نهادهای داخلی و افکارعمومی در مقابل این بازی نفرتانگیز مهمترین نکتهای است که باید مورد توجه قرار گیرد. اگر 1۷سال پیش در بحبوحه دریافت جایزه صلح نوبل از سوی شیرین عبادی و تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر، جریانی خبر از وجود چنین برنامهریزی گستردهای در قالب این پروژهها میداد نمیتوانست به اندازه امروز برای اثبات ادعای خود شاهدمثال روشنی ارائه دهد و افکارعمومی را نسبت به نتیجه نهایی فعالیتهای این جریان ضدوطنی اقناع کند.
نمایشهای حقوق بشری این جریان ضدوطنی در ماههای اخیر با اعلام اعتصاب غذا و نبود هیچگونه امکانات درمانی از سوی «نرگس محمدی» نایبرئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و رئیس هیات اجرایی شورای صلح ایران بار دیگر خبرساز شد و البته در نهایت امر با منتشر شدن تصاویر وی پس از آزادی از زندان باعث عیان شدن ادعاهای کذب آنان شد. در چنین فضایی غفلت از ماهیت این جریان و فعالیت بازیگران داخلی آن که تلاش دارند کلیدواژه «حقوق بشر» را تبدیل به ابزاری برای پیگیری نقشه شوم تحریمی خود کنند، میتواند در به نتیجه رسیدن گامهای عملی آنان کارساز باشد، در نتیجه فضای عمومی و رسانهای کشور باید با تبیین همکاری میان نهادهایی همچون کانون مدافعان حقوق بشر و دولتهای متخاصم غربی و همچنین نقشه نهایی آنان در وارد کردن ضربه به معیشت و آسایش مردم ایران، مانع پیگیری استراتژیهایشان در فضای سیاسی و اجتماعی کشور شود. نقش این جریانات در برجسته کردن برخی پروندههای داخلی و تبدیل کردن قاتل به قربانی و نهایتا نمادسازی از شخص قاتل برای افزایش فشارهای جهانی به کشورمان انکارناپذیر است و میتوان انتظار رو شدن برگهای جدیدتری از این بازی مشترک ضدبشری را در آینده نزدیک داشت.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور آمریکا در یک گفتوگوی رادیویی با عباراتی موهن، ایران را تهدید به اقدامی بیسابقه کرد
ترامپ زنجیر پاره کرد
گروه سیاسی: دونالد ترامپ در میانه آشفتهبازاری که بر کارزار تبلیغاتیاش حکمفرما شده است، بار دیگر تلاش کرد ایران را تهدید کند؛ اقدامی که این روزها دیگر توجه کسی را حتی در افکار عمومی داخل آمریکا هم برنمیانگیزد و بیشتر جنبه لفاظی پیدا کرده است.
به گزارش «وطن امروز»، رئیسجمهور آمریکا روز جمعه در یک مصاحبه رادیویی با ایستگاه راش لیمبو به سیاق تهدیدات چندبارهای که علیه ایران داشته است، با به کار بردن لفظ بیادبانهای گفت: «ایران، این را میداند. آنها اخطار گرفتهاند: اگر[... (استفاده از الفاظ رکیک)] و کار بدی علیه ما انجام دهید، بلایی سرتان میآوریم که تا حالا سابقه نداشته».
این موضعگیری از سوی رئیسجمهور آمریکا البته با واکنش رسانهها مواجه شد. وبسایت روزنامه «مترو» هنگام پوشش سخنان رئیسجمهور آمریکا از لفظ «ترامپ بددهان» استفاده کرد. روزنامه ایندیپندنت هم نوشت ترامپ هنگام صحبت درباره ایران از الفاظ رکیک استفاده کرد.
نکته معنادار تهدیدات ترامپ این است که بیش از آنکه تهدیدآمیز باشد و جدا از اینکه در این بازه زمانی جنبه تبلیغاتی و حفظ آبرو برای رئیسجمهور آمریکا داشته باشد، موضعی تدافعی به نظر میرسد؛ چه آنکه ترامپ اقدامات هولناک آمریکا- البته از نظر رئیسجمهور این کشور- را منوط به شروع حرکتی از سوی ایران کرده است. با این حساب حتی ترامپ این روزها از پاسخ به حملات مستمری که به پایگاههای نظامی و کاروانهای نظامیاش در عراق میشود هم عاجز مانده است.
با این حال، مواضع تهاجمی و ضدایرانی رئیسجمهور آمریکا در فضایی اتفاق میافتد که ترامپ این روزها بشدت تحت فشار قرار گرفته و کارزار فشار حداکثریاش بر ایران را که منتج به هیچگونه عقبنشینی و تغییر رفتار تهران نشد، در مقابل دیدگانش شکستخورده میبیند. حتی دولتش به فاصله یک ماه در شورای امنیت بر سر تلاش ناکام این کشور در تمدید تحریمهای تسلیحاتی قطعنامه 2231 و مکانیزم ماشه، به طرز افتضاحی ۲ شکست حقوقی نصیبش شد.
علاوه بر این، نگاه به سابقه تهدیدات توخالی ترامپ علیه ایران نشان میدهد مواضع تهدیدآمیز رئیسجمهور آمریکا شکل مضحکی به خود گرفته است. بعد از اقدام دولت آمریکا به ترور شهید سپهبد قاسم سلیمانی و قبل از موشکباران پایگاه آمریکایی عینالاسد توسط سپاه پاسداران، ترامپ چند بار ایران را تهدید کرده بود، از جمله اینکه اگر ایران به ترور شهید سلیمانی پاسخ دهد 52 نقطه ایران را هدف قرار میدهد.
رئیسجمهور آمریکا یکشنبه 15 دی 1398 در توئیتر نوشت: رژیم ایران به صراحت از انتقام گرفتن از ما و هدف گرفتن داراییهای آمریکا سخن میگوید، این را هشدار تلقی کنید: اگر ایران به شهروندان یا داراییهای آمریکا حمله کند، ما ۵۲ مکان ایران را در نظر داریم که برخی در سطح بسیار بالا و مهم برای ایران و فرهنگ ایرانی هستند (عدد ۵۲ اشارهای است به ۵۲ آمریکایی که ایران سالها پیش گروگان گرفت). در صورت حمله ایران به شهروندان یا داراییهای آمریکا، این مکانها و خود ایران با سرعت و شدت بسیار هدف حمله قرار خواهند گرفت. آمریکا دیگر تهدید نمیپذیرد.
اما پس از حمله موشکی به پایگاه آمریکایی عینالاسد، نخستین واکنش رئیسجمهوری آمریکا چهارشنبه 18دیماه ساعاتی پس از حمله ایران به عینالاسد جالب توجه است. ترامپ شرایط را عادی توصیف میکند اما حاضر نمیشود مقابل دوربین حاضر شود و توئیت میزند: «شرایط مطلوب است! موشکهایی از ایران به ۲ پایگاه نظامی در عراق شلیک شد. ارزیابی میزان خسارات مالی و شمار قربانیان در جریان است. تاکنون، اوضاع مساعد گزارش شده است. ما قدرتمندترین و مجهزترین ارتش سراسر جهان را داریم! من فردا صبح بیانیهای صادر خواهم کرد».
در نهایت هم ترامپ به جای هدف قرار دادن 52 نقطه از ایران، دست به پنهانکاری تلفات نظامیانش در این حمله موشکی، مقابل چشم جهان زد و چندی بعد با اعتراف به اینکه تعدادی از نظامیان آمریکایی دچار آسیب ملایم مغزی شدهاند، یک افتضاح سیاسی به بار آورد.
حتی قبلتر از اینها، این تهدیدات و سپس عقبنشینی ترامپ در ماجرای ساقط کردن پهپاد غولپیکر آمریکا نیز اتفاق افتاد. جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی ترامپ در کتاب خاطراتش در این باره مینویسد: بعد از سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک، رئیس ستاد ارتش آمریکا پیشنهاد داد آمریکا به 3 پایگاه ایران درخط ساحلی حمله نظامی کند ولی من و پمپئو معتقد بودیم باید پاسخی شدیدتر از اصل اقدام بدهیم؛ نهایتا بر سر زدن همان 3 پایگاه توافق کردیم. البته این اتفاق هیچ وقت رخ نداد و آمریکا نظارهگر بیحیثیتی خود شد.
ارسال به دوستان
روحانی و پوتین آخرین تحولات مربوط به مناقشه قرهباغ را بررسی کردند
استقبال از آتشبس
گروه سیاسی: رئیسجمهور از توافق به دست آمده در جریان رایزنیهای وزرای خارجه روسیه، ارمنستان و آذربایجان به منظور برقراری آتشبس برای اهداف انسانی و نیز آغاز مذاکرات برای دستیابی به راهحل صلح اعلام حمایت کرد.
حسن روحانی در تماس تلفنی با رئیسجمهور روسیه، با بیان اینکه درگیری نظامی ۲ کشور همسایه آذربایجان و ارمنستان برای ما بسیار تلخ و نگرانکننده است، اظهار داشت: مداخله احتمالی برخی کشورهای ثالت در این درگیری موجب گسترده و طولانی شدن بحران خواهد شد و آن را به نفع کشورهای منطقه نمیدانیم.
روحانی با اشاره به تماسهای خود با سران ۲ کشور آذربایجان و ارمنستان و تاکید بر ضرورت حفظ امنیت مرزهای ایران و جان هموطنان ساکن در مناطق مرزی اظهار داشت: صلح در منطقه برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیسجمهور همچنین با ابراز نگرانی از حضور و مشارکت برخی گروههای تروریست در درگیری منطقه قرهباغ تاکید کرد: حضور تروریستها میتواند هم برای ایران و روسیه و هم کل منطقه خطرناک باشد.
روحانی با تاکید بر ضرورت تلاش مشترک و همکاری جمعی برای پایان دادن به درگیریها، برقراری آتشبس و آغاز گفتوگوها برای حل اختلافات افزود: در صورت ادامه درگیریها اوضاع در منطقه پیچیدهتر شده و موجب خسارات و آسیبهای مالی و جانی گستردهتر خواهد شد.
رئیسجمهور تلاش روسیه برای برقراری آتشبس و آغاز گفتوگوها بین آذربایجان و ارمنستان را ارزشمند توصیف کرد و با مهم خواندن اجرای آتشبس و تداوم آن از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارائه هر گونه کمک و همکاری در این زمینه خبر داد.
روحانی در ادامه این گفتوگو با اشاره به آثار منفی شیوع ویروس کرونا بر تبادلات اقتصادی ۲ کشور خواستار از سرگیری روابط اقتصادی و مبادلات ایران و روسیه از جمله برقراری پروازها و تردد کامیونهای ترانزیتی ۲ کشور با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی شد.
رئیسجمهور همچنین علاقهمندی ایران برای همکاری با روسیه در زمینه تولید واکسن کرونا را مورد تاکید قرار داد.
روحانی در ادامه با قدردانی از مواضع حمایتی روسیه در مجامع بینالمللی درباره قطعنامههای مختلف و همچنین مخالفت با اعمال تحریمهای غیرقانونی علیه ملت ایران، اظهار امیدواری کرد رایزنیهای مشترک و همکاریهای ۲ کشور در زمینههای مختلف بیش از پیش توسعه یابد. رئیسجمهور روسیه نیز در این تماس تلفنی که بیش از یک ساعت به طول انجامید، ضمن تشریح اقدامات این کشور برای حل مناقشه قرهباغ، خاطرنشان کرد: نگرانیهای ایران از این بحران منطقهای را درک میکنیم و علاقهمند به همکاری با تهران برای حلوفصل این درگیری از مسیر مذاکره و گفتوگو هستیم.
ولادیمیر پوتین تصریح کرد: مواضع ایران در مسائل منطقه از جمله بحران قرهباغ از اهمیت بالایی برای ما برخوردار است و از ادامه رایزنی با تهران برای حلوفصل موضوع استقبال میکنیم. رئیسجمهور روسیه با بیان اینکه در وهله اول باید جنگ متوقف شود، گفت: در گفتوگو با مقامات آذربایجان و ارمنستان درباره آتشبس از تاریخ 10 اکتبر به توافق رسیدهایم و امیدوارم با برقراری آتشبس زمینه برای گفتوگو و مذاکره فراهم شود. پوتین مداخله کشورهای ثالث و همچنین حضور برخی گروههای تروریستی در بحران قرهباغ را برای منطقه خطرناک خواند و گفت: تلاش همه ما همسایگان باید پایان دادن به جنگ و خونریزی و حل بحران از طریق گفتوگو و مذاکره باشد. رئیسجمهور روسیه در بخش دیگری از این گفتوگو با تاکید بر اینکه مواضع این کشور درباره برجام و تحریمهای غیرقانونی علیه ایران روشن و شفاف است، افزود: همواره با اقدامات غیرقانونی علیه ایران مخالف بودهایم. پوتین با اشاره به تاثیر شیوع ویروس کرونا بر روابط اقتصادی و تجاری کشورها از جمله ایران و روسیه، ابراز امیدواری کرد با مهار کرونا سطح روابط دوباره به سطح قبل بازگردد و توافقات قبلی ۲ کشور اجرایی و عملیاتی شود.
ارسال به دوستان
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد
احتمال برگزاری انتخابات 1400 به صورت الکترونیکی
گروه سیاسی: روز گذشته نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان برگزار شد که انتخابات ریاستجمهوری پیش رو محور اصلی سوالات خبرنگاران در این نشست خبری بود.
عباسعلی کدخدایی با اشاره به اعلام نظر شورای نگهبان درباره برخی مصوبات مجلس گفت: عدم مغایرت 6 مصوبه مجلس با شرع مقدس و قانون اساسی اعلام شد.
وی ادامه داد: یکی از مصوبات، طرح مفصلی به نام طرح دوفوریتی اصلاح ماده ۵۵ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم بود که در رسانهها به طرح وضع مالیات بر خانههای خالی شناخته شد که اعضای شورای نگهبان ایراداتی داشتند و چند ابهام داشت. یکی از ابهامات این بود که تعریفی از خانه خالی نشده بود. این مصوبه به مجلس رفت و اصلاحاتی در آن انجام شد و در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفت که نتیجه بعدا اعلام میشود. سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه آیا اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به انتخابات سال ۱۴۰۰ خواهد رسید یا خیر؟ ادامه داد: نمیتوانم در این زمینه اظهارنظر کنم، چون مصوبه هنوز به دست ما نرسیده است. شورای نگهبان مثل همه ادوار تجربه خود را از طریق پژوهشکده شورای نگهبان و نظرات اعضای شورا بیان میکند و صرفا نظرات شخصی است و نظر نهایی زمانی است که مصوبه به صورت رسمی برای ما ارسال شود. وی افزود: پژوهشکده و اعضای شورای نگهبان اگر نظری درباره اصلاح قانون انتخابات داشته باشند، در همه ادوار این نظرات به نمایندگان مجلس ارائه شده است. سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه شنیده شده شورای نگهبان به قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین ورود کرده است؟ گفت: ما هیچگونه ورودی نداشتیم، چون از طرح و موضوع قرارداد مثل شما از رسانهها مطلعیم و تا زمانی که مصوبهای از مجلس ارسال نشود، ورودی نخواهیم داشت. وی درباره اینکه تمهیدات شورا برای انتخابات آینده چیست؟ گفت: مذاکراتی را با وزارت کشور درباره انتخابات پیش رو شروع کردیم و اگر بنا باشد تغییری در روند برگزاری انتخابات رخ دهد، اعلام میکنیم. وی درباره برگزاری الکترونیکی انتخابات گفت: ما مذاکراتی را با وزارت کشور درباره الکترونیکی برگزار کردن انتخابات ۱۴۰۰ در شرایط کرونا داشتهایم. سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره اینکه ابهاماتی مطرح شده مبنی بر اینکه شورای نگهبان رجل سیاسی را عامدا تعریف نمیکند، نظر شما چیست؟ گفت: بعد از اینکه در سیاستهای کلی به شورا رجل سیاسی تکلیف شد که تعریف شاخص کند، این شاخصها تعریف و به مجلس ارسال شده و ما وظیفهمان را انجام دادیم و تعیین شاخصها برای رجل سیاسی و مذهبی و مدیر بودن امر سادهای نیست. همین الان که این امر در مجلس اصلاح میشود، روزانه نسبت به مصوبه اظهارنظر میکنند و اینکه باید برای مدیر و مدبر بودن برنامه داشته باشند یا مشاورانی معرفی کنند. اینها مسائلی است که خیلی از نظر مفهومی قابل بحث است و مساله سادهای نیست و انشاءالله معیارهای روشنی را مجلس تعریف کند تا مشکل حل شود. کدخدایی درباره طرح مجلس برای تغییر در نحوه توزیع بنزین گفت: من فقط این موضوع را شنیدهام و حتی پیشنویس طرح را ندیدهام و نمیتوانم پیشبینی کنم اما اگر بار مالی داشته باشد، شورای نگهبان به آن ایراد میگیرد. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دعوایی بین مجلس و وزارت کشور درباره قانون انتخابات هست، نظر شورا در این باره چیست؟ گفت: برای شورای نگهبان مصوبه نهایی مجلس اعتبار دارد و ما دخالتی در شیوه طراحی مصوبات مجلس و دولت نداریم.
ارسال به دوستان
اخبار
از سوی دادستان نظامی استان تهران انجام شد
تشریح ابعاد جدید حادثه انفجار ناوچه کنارک
سازمان قضایی نیروهای مسلح اعلام کرد: پس از گذشت ۵ ماه از حادثه انفجار ناوچه کنارک، دادستان نظامی استان تهران ابعاد جدیدی از این حادثه را تشریح کرد و از پیگیری ابعاد مختلف این حادثه خبر داد.
به گزارش سازمان قضایی نیروهای مسلح، غلامعباس ترکی، دادستان نظامی استان تهران درباره حادثه انفجار ناوچه کنارک و به شهادت رسیدن تعدادی از خدمه ناوچه بر اثر این حادثه اظهار کرد: در فردای روز حادثه با اعزام هیأتی از دادسرای نظامی تهران، بازدیدهای میدانی و معاینات و تحقیقات محلی لازم در بندر چابهار و بندرعباس، از محدوده اجرای عملیات تمرین دریایی انجام دادیم. وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این حادثه دلخراش گفت: متأسفانه در این حادثه ۱۹ نفر از خدمه ناوچه بلافاصله پس از اصابت موشک به شهادت رسیدند و ۱۵ نفر هم مصدوم شدند. دادستان نظامی تهران درباره علت وقوع این حادثه هر گونه خرابکاری یا دخالت عوامل امنیتی در این حادثه را منتفی دانست و افزود: بر اساس آخرین نتایج تحقیقات و بررسی کارشناسان، عدم رعایت برخی تدابیر ابلاغی و نکات ایمنی از سوی ناوچه حادثهدیده و شرایط میدانی، علت اصلی این حادثه بوده است. دادستان نظامی استان تهران گفت: در حال رسیدگی به قصور و تقصیرهای در این زمینه هستیم و افرادی به عنوان متهم احضار شدهاند و اقدامات قضایی انجام شده است.
***
نخستوزیر عراق:
تعرض به ایران از خاک عراق را نمیپذیریم
نخستوزیر عراق تاکید کرد این کشور استفاده گروههای مسلح از خاکش برای تعرض به ایران و ترکیه را نمیپذیرد. به گزارش تسنیم، مصطفی الکاظمی روز جمعه نشستی با مقامات دولت فدرال این کشور و دولت اقلیم کردستان در رابطه با توافق برای بازگشت ثبات و عادیسازی اوضاع در شهر سنجار استان نینوا برگزار کرد که «جنین پلاسخارت» نماینده دبیرکل سازمان ملل هم در آن حضور داشت. در بخشی از بیانیه نخستوزیری عراق آمده است مصطفی الکاظمی در این نشست تاکید کرد: عراق استفاده از خاکش توسط گروههای مسلح برای تعرض به ایران و ترکیه و دیگر همسایگان را نمیپذیرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|