|
دولت چابک با اصلاح ساختارها و همراهی مردم از موانع عبور میکند
علی شمخانی آدینه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: پیشرفت ایران اراده تغییرناپذیر کل نظام است که دشمن با جنگ ۸ ساله و تحریم مانع آن شد. دولت چابک با اصلاح ساختارها، بهینهسازی منابع و همراهی مردم از همه موانع عبور میکند. دبیر شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد: اعتراضهای محدود برخی هموطنان نگران هیچ نسبتی با موجسواری رسانههای معاند و دنبالههای داخلی آنها ندارد.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب دردیدار امیر قطر از رویکرد سازشکارانه برخی دولتهای عربی انتقاد کردند
اسرائیل نه ترس دارد نه ارزش طمع
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی پنجشنبه گذشته در دیدار شیخ تمیم بن حمد آلثانی، امیر قطر و هیات همراه با تأکید بر افزایش همکاریهای سیاسی و اقتصادی ۲ کشور، راهحل مسائل منطقه را گفتوگو بدون دخالت عوامل خارجی دانستند و با اشاره به استمرار جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، گفتند: توقع از جهان عرب ورود صریح به میدان عمل سیاسی در مقابل این جنایتهای آشکار است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار استحکام و پایداری روابط ایران و قطر را به نفع هر ۲ کشور دانستند و افزودند: سطح کنونی ارتباطات اقتصادی ۲ کشور بسیار پایین است و باید چند برابر شود، همچنین در مسائل سیاسی نیز زمینه برای تبادلنظرهای بیشتر وجود دارد که امیدواریم این سفر مبدأ جدیدی برای گسترش همکاریها باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأیید سخنان امیر قطر در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، ظلم چند ده ساله صهیونیستهای خبیث به مردم فلسطین را واقعیتی تلخ و ضربهای به دنیای اسلام و جهان عرب خواندند و گفتند: در مقابل این جنایتها، توقع جمهوری اسلامی ایران از دنیای عرب ورود صریح به میدان عمل سیاسی است.
ایشان با اشاره به سخنان امیر قطر درباره حوادث سال گذشته محله شیخ جراح، خاطرنشان کردند: در آن قضیه، حمایت برخی کشورهای عربی از مردم فلسطین حتی به اندازه بعضی اروپاییها هم نبود و هیچگونه موضعگیری نکردند که اکنون نیز همینگونه عمل میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: این رویکرد کشورهای عربی اگر از ترس رژیم صهیونیستی یا از روی طمع به آن است، باید بدانند امروز رژیم اشغالگر نه در شرایطی است که میتوان به او طمع داشت و نه از او ترسید.
ایشان راهحل مسائل منطقه را به دست کشورهای منطقه و از طریق گفتوگو دانستند و افزودند: مسائل سوریه و یمن نیز با گفتوگو قابل حل است. البته گفتوگو نباید از موضع ضعف باشد، در حالی که طرفهای مقابل یعنی عمدتا آمریکا و دیگران به قدرت نظامی و مالی متکی هستند.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه برای اداره منطقه احتیاجی به دخالت دیگران نیست، گفتند: صهیونیستها هر جا پا میگذارند فساد ایجاد میکنند و هیچ قدرت و امتیازی نیز نمیتوانند به کشورها بدهند، بنابراین ما کشورهای منطقه هر چه میتوانیم باید روابط خود را از طریق همفکری و همکاری تقویت کنیم. ایشان با اشاره به قرارهای تعیینشده بین ایران و قطر، تأکید کردند: این قرارها در زمانبندی معین و مشخص، عملیاتی شود.
در این دیدار که آقای رئیسی، رئیسجمهور کشورمان نیز حضور داشت، امیر قطر با ابراز خرسندی از دومین سفر خود به ایران، به جایگاه برجسته رهبر انقلاب اسلامی در جهان اسلام اشاره کرد و گفت: جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین ناگوار است و همه باید در برابر حوادث فلسطین ایستادگی کنیم.
امیر قطر با اظهار تأسف از شهادت یک خبرنگار زن در جنین به دست نظامیان صهیونیست افزود: صهیونیستها با خونسردی تمام این جنایت را انجام دادند.
شیخ تمیم بن حمد آلثانی همچنین راهحل مسائل کشورهای منطقه از جمله سوریه، عراق و یمن را گفتوگو دانست و درباره روابط اقتصادی ایران و قطر نیز خاطرنشان کرد: کمیته اقتصادی بین ۲ کشور فعال شده و امیدواریم تا سال آینده همکاریهای اقتصادی ارتقای قابل توجهی داشته باشد.
***
خیز تهران - دوحه برای گسترش همکاری
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی پنجشنبه هفته گذشته در دیدار شیخ تمیم بن حمد آلثانی، امیر قطر با اشاره به سفر موفق خود در اسفندماه سال گذشته به دوحه، روابط ۲ کشور را برادرانه توصیف کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران دوستی خود را در روزهای سخت به دوستان و برادران خود از جمله کشور دوست و برادر قطر اثبات کرده است.
رئیسی با تاکید بر ظرفیتهای ایران و قطر برای توسعه همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی، تصریح کرد: ظرفیت ۲ کشور نهتنها میتواند در خدمت توسعه روابط فیمابین باشد، بلکه میتواند بستری برای مقابله با چالشهای موجود در منطقه باشد. رئیسجمهور در ادامه ضمن تاکید بر لزوم توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین ایران و قطر، اظهار داشت: بخشی از توافقات ما در سفر به قطر اجرایی شده و در این دیدار برای تحقق حداکثری آن گفتوگو و تصمیمگیری میکنیم. توسعه همکاریهای ۲ کشور بویژه در حوزههای گردشگری، ترانزیت، همکاریهای بندری و دریایی، انرژی و نیز افزایش همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری در ماههای اخیر، نشاندهنده عزم و اراده تهران و دوحه برای توسعه روابط بین 2 کشور است. رئیسی با اشاره به اینکه ظرفیتها و مزیتهای بینظیر جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی ایران زمینهساز توسعه همگرایی منطقهای و امنیت و رفاه برای ملتهای منطقه است، اظهار داشت: ما خواهان پایان محاصره یمن، ثبات و دولت قدرتمند در عراق، خروج اشغالگران از سوریه و تشکیل دولت فراگیر در افغانستان هستیم. وی افزود: فلسطین همچنان مسأله اول جهان اسلام است و هرچه سریعتر باید تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین متوقف شود.
شیخ تمیم بن حمد آلثانی نیز با ابراز خرسندی از سفر به تهران، اظهار داشت: سفر قبلی شما به دوحه بسیار مهم و اثرگذار بود و تاریخ روابط ۲ کشور را باید به قبل و بعد از آن سفر تقسیم کرد و ما به طور جدی خواهان اجرایی شدن همه توافقات آن سفر و گسترش روابط ۲ کشور بویژه در زمینههای تجاری و اقتصادی هستیم.
امیر قطر با بیان اینکه ایران و قطر در بسیاری از مسائل منطقهای مواضع همسو و یکسان دارند، اظهار داشت: آمادهایم در زمینه مسائل سوریه، عراق، فلسطین، یمن و افغانستان به توسعه همکاریها ادامه دهیم.
شیخ تمیم بن حمد آلثانی با اشاره به نقش مهم ایران در موضوعات مختلف منطقهای، افزود: حفظ امنیت و کرامت ملتهای منطقه و حق تعیین سرنوشت خودشان ضروری است و دخالتهای خارجی عامل برهم زدن اوضاع زندگی در برخی کشورهای منطقه شده است.
امیر قطر با تاکید بر اینکه قدرت ایران به نفع امنیت و ثبات منطقه است، به لزوم لغو تحریمها علیه ایران اشاره کرد و گفت: ایران بیش از ۴۰ سال است که در مقابل انواع هجمهها و فشارها ایستادگی کرده و اکنون به اعتراف خود غربیها، این ایران است که در این مبارزه پیروز شده است.
رئیسی و امیر قطر همچنین در این دیدار با مرور جداگانه تمام توافقات صورتگرفته در سفر اسفندماه سال گذشته رئیسجمهور به قطر، میزان پیشرفت هر یک را مورد بررسی قرار داده و بر لزوم پیگیری تا حصول نتیجه تمام این توافقات تاکید کردند.
* آغاز فصل جدیدی از روابط منطقهای
یکی از سیاستهای اعلامی حجتالاسلام رئیسی برای سیاست خارجی، بهبود و افزایش روابط با کشورهای منطقه و همسایه است به طوری که طی چند ماه گذشته روسای کشورهای همسایه برای رایزنی در ارتباط با موضوعات مختلف به تهران آمدند یا اینکه میزبان رئیسجمهور ایران بودهاند. در آخرین مورد نیز تهران میزبان امیر قطر بود که در پاسخ به سفر رئیسی به دوحه، به ایران آمد تا درباره مسائل مختلف منطقه و روابط بین 2 کشور گفتوگو کند. در همین راستا امیر قطر ضمن دیدار با رئیسجمهور کشورمان، با رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز دیدار کرد.
هفته گذشته و پیش از امیر قطر نیز، بشار اسد رئیسجمهور سوریه در سفر یکروزهای که به تهران داشت، با حضرت آیتالله العظمی خامنهای و رئیسی درباره موضوعاتی مثل محور مقاومت و افزایش روابط دوجانبه با ایران، به گفتوگو نشست.
بهرغم اینکه حسن روحانی سیاست خارجی کشور را در ارتباط و تعامل با آمریکا به عنوان کدخدای دهکده جهانی محدود کرده بود، رئیسی افزایش ارتباط با کشورهای همسایه را در دستور کار قرار داده است.
ارسال به دوستان
اخبار
دولت همت کرده بیماری اقتصادی 50 ساله را درمان کند
خطیب موقت جمعه تهران با اشاره به طرح اصلاح نظام یارانهها گفت: همانطور که رهبر انقلاب فرمودند کارهای امروز دولت کارهای بسیاری مهمی است و همه باید کمک کنند دولت به این اهداف برسد. آیتالله سیداحمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران با بیان اینکه اقتصاد کشور بیمار است، تصریح کرد: منصفانه بپذیریم که اقتصاد کشور بیمار است و این را همه افرادی که در اقتصاد کار کردهاند، معترف هستند. در عرصه بانکی، نظام مالیاتی، ساختار بودجه، فضای کسبوکار، توزیع کالاها، وابستگی اقتصادی کشور به نفت و سایر حوزهها مشکلاتی وجود دارد. وی افزود: این بیماری برای یک روز و ۲ روز و یک سال و ۲ سال نیست، بلکه سابقه نیم قرن دارد. مشکلات اقتصادی از دهه 50 شروع شد و دولتها بعد از انقلاب تلاش کردند این مسائل را برطرف کنند که چندان موفق نبودند اما دولت سیزدهم همت کرده و تلاش دارد آرامآرام این بیمار را از بیماری دربیاورد، این دولت صداقت را پیشه کرده و در پیشانی دولت صداقت نوشته است. این جای تشکر دارد.
***
وزارت امور خارجه در بیانیهای به مناسبت یوم النکبه:
«١۴ مه» یادآور اشغال، قتل عام و آوارگی ملت فلسطین است
وزارت امور خارجه کشورمان در آستانه سالروز تاسیس رژیم جعلی صهیونیستی - روز نکبت - بیانیهای صادر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: ١۴ مه ١٩۴٨ میلادی، یوم النکبه، یادآور اشغال، قتل عام و آوارگی صاحبان اصلی سرزمین فلسطین توسط غاصبان و اشغالگران صهیونیست و شروع روند سیستماتیک نقض گسترده حقوق طبیعی و اولیه ملت فلسطین است. در بخش دیگری از این بیانیه با یادآوری این مهم که مساله فلسطین موضوع اول و اساسی جهان اسلام است، آمده: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که برقراری صلحی عادلانه و پایدار در خاورمیانه جز از طریق حلوفصل مسائل اساسی این بحران از جمله پایان اشغال سازمانیافته فلسطین، بازگشت آوارگان، تعیین نظام آینده فلسطین بر اساس همهپرسی ملی با حضور تمام ساکنان اصلی آن و نهایتاً تشکیل دولت یکپارچه فلسطین به پایتختی قدس شریف به سرانجام نخواهد رسید.
***
نیروی دریایی ارتش مانع ربوده شدن کشتی تجاری ایرانی شد
تفنگداران نیروی دریایی ارتش صبح روز گذشته مانع ربوده شدن یک کشتی تجاری ایرانی توسط دزدان دریایی شدند. بر این اساس، ناوگروه 80 نیروی دریایی ارتش بامداد دیروز با دریافت پیامی مبنی بر حمله دزدان دریایی ناشناس به کشتی تجاری ایرانی در خلیج عدن با دزدان دریایی درگیر شد. با ورود تیم اسکورت نیروی دریایی ارتش به منطقه و تبادل آتش بین ۲ طرف، دزدان دریایی متواری شدند و کشتی تجاری ایرانی هماکنون با سلامت کامل در حال عزیمت به سوی مقصد است.
با توجه به شیوع پدیده دزدان دریایی، از سال 87 تاکنون ناوگروههای نیروی دریایی ارتش دائماً در منطقه خلیج عدن دریای سرخ و اقیانوس هند در حال گشتزنی و اسکورت ناوگان تجاری ایران و کشورهای دیگر بودهاند. هماکنون ناوگروه 80 نیروی دریایی ارتش در قالب ناوشکن البرز و ناو پشتیبانی بوشهر در منطقه خلیج عدن و اقیانوس هند در حال انجام ماموریت است.
***
دیدار تعدادی از اعضای جنبش نُجَبا با سفیر جدید ایران در عراق
تعدادی از اعضای جنبش نُجَبا در عراق با محمدکاظم آلصادق، سفیر جدید ایران در بغداد دیدار و رایزنی کردند.
به گزارش ایسنا، نُجَبا در صفحه توئیتر خود در این زمینه نوشت: « شیخ علی الاسدی، رئیس شورای سیاسی جنبش نُجَبا و هیات همراه با محمدکاظم آلصادق، سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در عراق دیدار کردند و تصدی سفارت جمهوری اسلامی را تبریک گفتند».
***
ارز ۴۲۰۰ تومانی سفرههای زیادی را ازحرام پر کرد
نایبرئیس مجلس با بیان اینکه خانوادههای ضعیف بهرهای از ارز 4200 تومانی نداشتند، گفت: خیلی از سفرههایی که با رانت پهن شده بود و از ارز ۴۲۰۰ تومانی بهرهمند بودند، با لقمه حرام مواجه شدند، چراکه پول پرداختی که به نام مردم نصیب عدهای شد منجر به سوءاستفاده آنان شد. عبدالرضا مصری در گفتوگوی تلویزیونی درباره اصلاح نظام پرداخت یارانهها اظهار داشت: اصلاح نظام یارانه از نظر کارشناسان اقتصادی کشور مورد پذیرش و اتفاق همگان است، چرا که صدها هزار میلیارد تومان منابع کشور بر اساس نظام پرداختی سابق یارانهای هدر رفته است و متأسفانه دولتهای پیشین شجاعت و جسارت لازم برای اجرای طرح اصلاح نظام یارانهها را نداشتند. وی تصریح کرد: صدها هزار میلیارد تومانی که بر اساس تفاوت قیمت اصلی کالاهای اساسی (4200 تومان تا 24 هزار تومان) وجود داشت منجر به آن شد خانوادههای ضعیف بهرهای از آن نداشته باشند و خیلی از سفرههایی که با رانت پهن شده بود و از ارز ۴۲۰۰ تومانی بهرهمند بودند، با لقمه حرام مواجه شدند، چراکه پول پرداختی که به نام مردم نصیب عدهای شد منجر به سوءاستفاده آنان شد. مصری گفت: دهکهای اول تا نهم از مزایای اجرای طرح اصلاح نظام یارانهها برخوردار خواهند بود و حتی قدرت خرید برخی اقشار تا ۲ برابر افزایش پیدا خواهد کرد.
ارسال به دوستان
معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی هنگام بازگشت از تهران توسط پلیس آلمان در فرودگاه فرانکفورت بازداشت شد!
عملیات مورا گیری
گروه سیاسی: انریکه مورا، معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی به همراه ۲ نفر از همکارانش، در اتفاقی عجیب و بیسابقه صبحهنگام در مسیر بروکسل پس از بازگشت از تهران در فرودگاه فرانکفورت توسط پلیس آلمان چند ساعت متوقف شدند که میتوان با صراحت آن را بازداشت نامید. به گزارش «وطنامروز»، این بازداشت توهینآمیز در شرایطی حادث شد که این دیپلمات ارشد اسپانیایی به ایران آمده بود تا حامل پیامهای اروپاییها و احتمالا واشنگتن برای بنبستشکنی از مذاکرات وین باشد؛ مذاکراتی که از 21 اسفند با بیارادگی سیاسی دولت آمریکا با وقفهای طولانیمدت مواجه شده است. انریکه مورا که پنجشنبهشب پس از رایزنیهای فشرده با مقامات ایرانی در تهران، ایران را ترک کرد، چند ساعت بعد به همراه همراهان خود در آلمان متوقف شده و گذرنامه و تلفن همراهشان ضبط شد. پلیس یا مقامات آلمان هنوز هیچ توضیح خاصی درباره این اتفاق ندادهاند و فقط یک سخنگوی وزارت کشور آلمان دیروز اعلام کرد پلیس این کشور در رابطه با حادثه پیش آمده برای انریکه مورا، معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی پس از بازگشت از تهران، بیانیهای صادر خواهد کرد. به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت کشور آلمان در ادامه به خبرنگاران گفت: چیزهای زیادی میتوانند دلیل این حادثه باشند، از جمله مسائل مرتبط با پرواز یا مسیر سفر و حادثه پیش آمده ممکن است لزوما به خود شخص ارتباطی نداشته باشد.
معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی، خود در توئیتی اعلام کرد پلیس آلمان در حالی که در مسیر بروکسل در بازگشت از تهران بوده، مانع ادامه سفر او شده است. دیپلمات اروپایی که هماهنگکننده مذاکرات وین است و برای گفتوگو در همین باره به تهران سفر کرده بود، در توئیتی نوشت: پلیس آلمان در فرودگاه فرانکفورت در مسیر بروکسل در حالی که از تهران برمیگشتم، مانع ادامه سفر من شد. هیچ توضیحی داده نشد. [متوقف کردن] یک مقام اتحادیه اروپایی در یک ماموریت رسمی با گذرنامه دیپلماتیک اسپانیایی. گذرنامه و گوشیهایم را گرفتند. او در ادامه در توئیتی دیگر نوشت: در حالی که منتظرم تا سفرم به بروکسل ادامه یابد، میخواهم تاکید کنم که در تهران، لزوم توقف اعدام «احمدرضا جلالی» را مطرح کردم و خواستار آزادی او به دلایل بشردوستانه شدم. معاون «جوزپ بورل» سپس نوشت: اکنون به همراه ۲ همکارم، سفیر اتحادیه اروپایی در سازمان ملل در وین و رئیس گروه ویژه ایران سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپایی آزاد شدهایم. ما را جدا از هم نگه داشتند. از ارائه هرگونه توضیح درباره آنچه به نظر نقض کنوانسیون وین است، خودداری کردند. «لورا روزن» خبرنگار آمریکایی در واکنش به این توئیت نوشت: یکی از همکاران مورا در اتحادیه اروپایی این مساله را تایید کرده است.
«جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی هم بلافاصله روز جمعه بدون آنکه به بازداشت معاون خود اشارهای داشته باشد از ادامه پیدا کردن مذاکرات وین در آینده نزدیک خبر داد.
بورل که میداند اقدام حیرتانگیز بازداشت معاون ارشدش چقدر میتواند آینده توافق را به خطر اندازد در گفتوگوی کوتاهی با خبرنگاران پیش از ورود به جلسه سران گروه ۷، گفت سفر «انریکه مورا» به تهران مثبت بود و مذاکرات با ایران بزودی از سر گرفته میشود. به نوشته خبرگزاری فرانسه، وی در این باره توضیح داد: «مذاکرات هستهای با ایران تعلیق شده بود اما سفر هماهنگکننده اتحادیه اروپایی به ایران اجازه ازسرگیری مذاکرات را داد». این مقام ارشد اروپایی با ابراز امیدواری نسبت به در دسترس بودن حصول توافق بین ایران و طرفهای غربی در وین، اظهار داشت: «چشمانداز رسیدن به یک توافق نهایی وجود دارد». بورل تصریح کرد: «پاسخ ایران، پس از آنکه انریکه مورا این پیام را منتقل کرد که اوضاع نمیتواند به همین شکلی که هست ادامه یابد، به اندازه کافی مثبت بود. این مسائل یکشبه حل نمیشود. فرض کنیم مذاکرات متوقف شده و بعد اوضاع حل میشود و این یعنی احتمال دستیابی به توافق نهایی وجود دارد».
با این وجود بر خلاف خوشبینی بورل اما برخی دیپلماتهای اروپایی معتقدند موانع دشواری بر سر راه توافق با ایران وجود دارد. در این زمینه «لاورنس نورمن» خبرنگار نشریه آمریکایی «والاستریت ژورنال» در پیامی توئیتری به نقل از یک «دیپلمات ارشد اروپایی با دیدگاهی واقعبینانهتر» از وضعیت توافق با ایران نوشت: «ما همچنان موانع دشواری بر سر راه رسیدن به توافق داریم». این خبرنگار آمریکایی به نقل از دیپلمات ارشد اروپایی افزود: «اما گفتوگوی طولانی و صریح با طرف ایرانی نشان داد آنها متعهد هستند».
با وجود آنکه تحلیلهای فراوانی از بازداشت انریکه مورا قابل ذکر است از جمله اینکه ممکن است پای رژیم صهیونیستی در میان باشد و صهیونیستها با درک نزدیک شدن طرفها به حصول توافق به واسطه نفوذ بر دستگاه امنیتی آلمان قصد مانعتراشی در روند گفتوگوها را داشته باشند اما توقیف چند ساعته یکی از دیپلماتهای ارشد اتحادیه اروپایی اتفاقی نیست که بتوان بسادگی از کنار آن گذر کرد. این اتفاق به طور طبیعی برای کشورمان هم رفتاری اهانتآمیز از طرف غرب قلمداد خواهد شد و پیام خوبی برای ایران به عنوان کشور میزبان انریکه مورا محسوب نخواهد شد. این در حالی است که ایران در مقطع کنونی رغبتی به سفر مجدد مورا به تهران نداشت و این سفر به پیشنهاد جوزپ بورل و دیپلماتهای غربی صورت گرفت اما هماهنگکننده اتحادیه اروپایی در مذاکرات وین پس از بازگشت از تهران در یکی از کشورهای اروپایی که عضو برجام است بازداشت میشود! بورل هفته گذشته به فایننشال تایمز گفت، او از انریکه مورا خواسته است به تهران سفر و با مقامات ایران رایزنی کند اما اذعان کرد ایران «تا حد زیادی» به این مساله «بیمیل» بوده است. بنابراین بورل به عنوان مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی که این روزها برای نجات توافق تلاش زیادی میکند و به دنبال یک راهحل میانه است مسؤول مستقیم این افتضاح سیاسی است و باید پاسخگوی آن باشد. از طرف دیگر، بازداشت نماینده اتحادیه اروپایی بیش از هر موضوع دیگری اثبات میکند برخلاف تبلیغات اخیر آمریکاییها و شرکای اروپایی که کشورمان را مسؤول وقفه و بنبست در مذاکرات معرفی میکردند، مخالفان توافق را باید در جای دیگری جز تهران جستوجو کرد.
* واکنش اولیانوف به بازداشت مورا
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین اعتراض خود نسبت به بازداشت معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در فرودگاه فرانکفورت در بازگشت از تهران را ابراز کرد. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین روز جمعه در توئیتی نوشت: اگر با مقامات رده بالای اتحادیه اروپایی اینچنین رفتار شود، آن وقت عامه مردم باید چه انتظاری داشته باشند؟ بیایید امیدوار باشیم که این تنها سوءتفاهمی باشد که دیگر تکرار نمیشود.
***
تمدید تحریم ضد ایرانی توسط بایدن؛ کاخ سفید: امکان تأمین نفت از منابعی غیر از ایران وجود دارد
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در اطلاعیهای به وزیران خارجه، خزانهداری و انرژی آمریکا اعلام کرد عرضه نفت و محصولات نفتی از کشورهای غیر از ایران به اندازهای هست که بتوان خریداری نفت و محصولات نفتی از ایران را به طرز محسوسی کاهش داد. در این بیانیه آمده است: «به موجب اختیارات محولشده به من در قانون اساسی و قوانین ایالات متحده به عنوان رئیسجمهور، من بعد از بررسی دقیق گزارشهای ارائهشده به کنگره توسط اداره اطلاعات انرژی، از جمله گزارش آوریل 2022 و سایر عوامل مربوط نظیر وضعیت اقتصاد جهان، افزایش عرضه نفت توسط برخی کشورها، سطح ظرفیت اضافی تولید نفت و در دسترس بودن ذخایر راهبردی آمریکا، طبق بند 1245 قانون اختیارات دفاعی مالی سال مالی 2012 همگام با تصمیمهای قبلیام اعلام میکنم میزان عرضه نفت و فرآوردههای نفتی از کشورهای غیر از ایران به اندازهای هست که بتوان حجم خریداری نفت و محصولات نفتی از ایران توسط موسسات مالی خارجی یا به واسطه آنها را به نحو محسوسی کاهش داد. من کماکان به نظارت بر اوضاع در این زمینه ادامه خواهم داد. وزیر خارجه آمریکا مجاز است این تصمیم را در دفتر ثبت فدرال آمریکا منتشر کرده و به وی دستور داده میشود این کار را انجام دهد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|