|
سرلشکر باقری به عراق سفر میکند
امیر نصیرزاده، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران گفت: سردار باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در راستای توسعه همکاریها یکی از برنامههایی که دارد سفر به عراق است که در صورت فراهم شدن شرایط شاهد انجام این سفر در آینده خواهیم بود.
ارسال به دوستان
ایران میگوید پیشنهاد اروپا باید درباره رفع تحریمها، تضمینها و موضوعات پادمانی برای تهران اطمینان ایجاد کند آمریکا میگوید بر سر رفع تحریمهای ایران و مختومهشدن مسائل باقیمانده آژانس توافقی نشده است
فعلاًٍ خبری نیست!
گروه سیاسی: اخبار ضد و نقیض و گمانهزنیهای فراوانی که هر روز به نقل از منابع آگاه توسط منابع غربی درباره مذاکرات وین منتشر میشود، در شرایطی است که آخرین اخبار از مذاکرات حاکی از تداوم سرسختی ایالات متحده برای مانعتراشی جهت انتفاع ایران از توافق است.
به گزارش «وطنامروز»، دور جدید مذاکرات در هتل کوبورگ وین پس از 6 ماه وقفه با ابتکار طرف اروپایی و شخص «جوزپ بورل» بر اساس آن چیزی که مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی طی یادداشتی در روزنامه فایننشالتایمز تحت عنوان یک پیشنویس جدید رونمایی کرد پنجشنبه گذشته از سر گرفته شد.
در این میان پس از دور تازه گفتوگوها، رسانههای غربی ادعاهای زیادی مبنی بر برخی انعطافهای طرف آمریکایی مطرح کردهاند و آخرین ادعاهای آنها مربوط به ضربالاجلی چند روزه به تهران تا 15 آگوست- امروز- برای پاسخ نهایی بوده است. با وجود آنکه طی روزهای گذشته جوسازی سنگینی با خط خبری عقبنشینی ایران توسط غربیها صورت گرفت اما طرف ایرانی در این مذاکرات با توجه به تجربه پرهزینه برجام، با بیاعتمادی کامل به قول و قرارهای لفظی طرف مقابل بر خطوط قرمز خود پافشاری کرده تا حداقل توافقی پایدار برای کشورمان حاصل شده و منافع ملی در یک چارچوب فنی و حقوقی روی متن تامین شود. محور خواست ایران هم تأکید بر اهمیت و ضرورت حلوفصل موضوعات پادمانی و PMD، دامنه رفع تحریمها و تضمینهایی که بقای توافق را ضمانت میکند بوده است.
در این راستا یک دیپلمات ایرانی مطلع از روند مذاکرات روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا گفت: پیشنهادهای اروپا در صورتی قابل قبول است که در موضوعات مختلف از جمله ادعاهای سیاسی مرتبط با مسائل پادمانی، تحریمها و تضمین، برای ایران اطمینان ایجاد کند.
این دیپلمات ایرانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در حال بررسی پیشنهادهای دریافتی است تا نسبت به تامین خواستههای خود اطمینان حاصل کند. وی ادامه داد: ایران باید بررسی کند آیا این پیشنهادها تضمینکننده خواستههای ایران در حوزههای مختلف از جمله ادعاهای سیاسی مرتبط با مسائل پادمانی، تحریم و تضمین برای پایداری توافق هست و آیا میتواند در این موضوعات اطمینانآور باشد یا خیر.
اما رئیس تیم مذاکرهکننده آمریکایی میگوید آمریکا در متن پیشنهادی اروپا به ایران امتیازی نداده است!
بر این اساس، «رابرت مالی» نماینده دولت آمریکا در امور ایران که مذاکرهکننده اصلی این کشور در مذاکرات وین است در مصاحبهای تصریح کرد که بر سر رفع تحریمهای ایران توافقی صورت نگرفته است. مالی در گفتوگوی اخیر خود با شبکه «پیبیاس» در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا بر سر رفع تحریمهای ایران توافقی حاصل شده یا خیر، گفت: «توافقی نشده، چون تا بر سر همه چیز توافق نشود بر سر هیچ چیز توافق نشده است». مذاکرهکننده ارشد آمریکا در ادامه اضافه کرد: «یک متن وجود دارد. فهم مشخصی از اینکه هماهنگکننده اتحادیه اروپایی چه نظری دارد وجود دارد». مالی در ادامه به سوالی درباره ادعاهای مطرحشده در روزنامه والاستریتژورنال پاسخ داد که مدعی شده بود آمریکا و اروپا در صورت همکاری ایران با آژانس انرژی اتمی به بسته شدن پرونده تحقیقات این نهاد بینالمللی از چند مکان در ایران کمک خواهند کرد. مالی ادعای این روزنامه آمریکایی را تکذیب کرد.
او در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا در این زمینه به ایران امتیاز خواهد داد، گفت: «نه! ما این را روشن کردهایم. البته میدانم گزارشهایی بر خلاف [آنچه گفتم] منتشر شده اما موضع ما شفاف است و آن هم این است که ما هیچ فشاری روی آژانس برای بستن پرونده مسائل باقیمانده [با ایران] نخواهیم گذاشت». مالی تصریح کرد: «آن پرونده زمانی بسته میشود که ایران همان پاسخهای معتبر فنی که آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخواست کرده را بدهد. به محض اینکه این کار را انجام بدهند و به محض اینکه آژانس راضی شود ما هم راضی خواهیم شد. اما ما قبل از آن راضی نمیشویم». دیگر سوال مجری پیبیاس به ادعای دیگری مربوط میشد که پایگاه خبری پولیتیکو مطرح کرده بود. این رسانه مدعی شده در متن پیشنهادی اتحادیه اروپایی بندی وجود دارد که به کاهش فشار بر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منجر خواهد شد. این بند به برخی از طرفهای غیرآمریکایی اجازه خواهد داد با برخی طرفهای مرتبط با سپاه پاسداران معاملاتی انجام دهند. مالی در پاسخ به این ادعا گفت: «ما بر سر پایین آوردن ملاکهای تحریمیمان در مساله تعاملات تجاری اروپاییها با ایران مذاکره نکردهایم و نخواهیم کرد. آنها اگر میخواهند با ایران مراوده کنند باید به تحریمهای ما احترام بگذارند». وی اضافه کرد: «هر گزارشی که خلاف این را بگوید و ادعا کند که ما این استانداردها را پایین میآوریم یا بر سر این استانداردها وارد مذاکره میشویم، کاملا اشتباه است».
* مانع جدید!
در همین حال سناتورهای آمریکایی بهانه جدیدی برای حمله به مذاکرات وین پیدا کردند. سناتورهای جمهوریخواه بدون هرگونه سند و مدرکی تلاش کردهاند حمله به سلمان رشدی در نیویورک و ارتباط دادن آن به جمهوری اسلامی را با برجام پیوند بزنند. شبکه «فاکسنیوز» دیروز گزارش کرد که روز گذشنبه گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه گزارش پلیس نیویورک حاکی است فردی که با حمله به «سلمان رشدی» نویسنده مرتد موهن به ساحت پیامبر گرامی اسلام(ص) او را زخمی کرد جوانی ۲۴ ساله به نام «هادی مطر» است که ساکن ایالت نیوجرسی و اصالت وی لبنانی است. «مارکو روبیو» سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا در پیامی در صفحه توئیتری خود با اتهامزنی به ایران نوشت: «ایران به هر آن که سلمان رشدی را ترور کند، پاداش میدهد. امروز (جمعه) او در آمریکا مورد اصابت چاقو قرار گرفت. چرا بایدن هنوز «توافقی» را با این تروریستها در تهران مورد مذاکره قرار میدهد؟»
چندین تن دیگر از سناتورها و نمایندگان کنگره نیز به روبیو پیوستند و از دولت بایدن درخواست کردند از توافق با ایران صرف نظر کند. «تام کاتن» سناتور جمهوریخواه ایالت «آرکانزاس» در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: «رهبران ایران چندین دهه است خواستار قتل سلمان رشدی هستند. ما میدانیم آنها تلاش میکنند امروز مقامهای آمریکایی را نیز ترور کنند. بایدن باید فورا به مذاکره با این رژیم تروریست پایان دهد».
گفتنی است 49 نفر از ۵۰ سناتور جمهوریخواه کنگره ایالات متحده آمریکا سال گذشته با بازگشت دولت بایدن به توافق مخالفت و اعلام کردند از توافق هستهای با ایران به هیچ وجه حمایت نخواهند کرد. سناتورهای جمهوریخواه اسفندماه سال گذشته با صدور بیانیهای اعلام کردند: «این احتمال وجود دارد که دولت دموکرات جو بایدن به توافقی با تحریمهای ضعیفتر و محدودیتهای کمتر بر برنامه هستهای ایران دست یابد». نمایندگان اقلیت مجلس سنا میگویند: «تمام آنچه در توان دارند را انجام خواهند داد تا از دستیابی به توافقی که مسیر توانایی ایران برای ساخت سلاح هستهای، برنامه موشکهای بالستیک و حمایت ایران از تروریسم را کاملا مسدود نکند، جلوگیری کنند».
***
ادعای اولیانوف: تحریمهای ایران ممکن است بزودی برداشته شود
نماینده روسیه در مذاکرات وین گفت: تحریمها علیه ایران ممکن است بزودی برداشته شود اما درباره تحریمها علیه روسیه نمیشود چنین گفت. به گزارش ایسنا، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات وین در توئیتی نوشت: تحریمها علیه ایران ممکن است بزودی برداشته شود اما درباره تحریمها علیه روسیه نمیشود چنین گفت. تنها بخشی از آنها مربوط به اوکراین است. غرب، خط مشی مستقل روسیه را یک چالش راهبردی میداند و به سختی اعمال تحریمها را کنار میگذارد. نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین، پیش از این نیز در توئیتر نوشت: وزارت خارجه روسیه گفته است طبق گفته سخنگوی اتحادیه اروپایی مشارکتکنندگان در مذاکرات وین با یک حق انتخاب مواجهند. آنها یا باید متن فعلی را بپذیرند یا باید بپذیرند که مذاکرات شکست خورده است. کمیسیون مشترک برجام به هماهنگکننده اتحادیه اروپایی اجازه نداده چنین اظهاراتی را مطرح کند. وی در توئیت دیگری هم نوشته بود: روسیه معتقد است احیای برجام تنها راه موثر و منطقی پیش رو است. احیای برجام منجر به رفع تحریمهای غیرقانونی علیه ایران، تقویت نظام عدم اشاعه هستهای و ایجاد شرایط بهتر برای پیشرفت گفتوگوهای امنیتی منطقهای خواهد شد.
ارسال به دوستان
قالیباف: توهین به قهرمانان ملی نتیجهای جز رسوایی ندارد
دفاع از مدافعان حرم
گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعرض به قهرمانان ملی که پای جنایتکارانی همچون داعش را از سرزمین عزیزمان کوتاه کردند، خاک پاشیدن به آفتاب است، گفت: این رفتارها جز رسوایی و بیاعتباری برای تعرضکنندگان و حامیان آنها نتیجهای ندارد.
محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی روز گذشته مجلس گفت: فرا رسیدن روز مقاومت اسلامی که یادآور مقاومت جانانه حزبالله لبنان در جنگ ۳۳ روزه و آغاز فصل جدیدی از مبارزه با رژیم جنایتکار صهیونیستی بود را گرامی میدارم. وی افزود: جنبش جهاد اسلامی فلسطین در آخرین حلقه از مقاومت اسلامی علیه جنایتکاران صهیونیست، نویدبخش و درهم کوبنده ظاهر شد. حرکت جهاد اسلامی ثابت کرد امروز هر بخش از مقاومت اسلامی به تنهایی توانایی درهم کوبیدن عمیقترین لایههای دفاعی رژیم صهیونیستی و خرد کردن اراده آنها را داراست و امروز در سایه اتحاد و همدلی همه جریانهای مقاومت با قاطعیت میگوییم زوال دشمن غاصب نزدیکتر از هر روزی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: قریب به ۸ دهه تبهکاری و جنایت رژیم صهیونیستی بر هر بیننده منصفی آشکار ساخته است که موجودیت این رژیم در گرو ایجاد ناامنی، اختلاف، ترور، اشغال و جنایت سازمانیافته در سراسر منطقه است. هر روزی که جهان شاهد جنایتهای بیشتری از سوی صهیونیستهاست و نقشههای شوم آنها با همدستی رژیمهای استکباری و ارتجاعی بیشتر برملا میشود، نقش مدافعان سرافراز و پرافتخار حرم در دفاع از امنیت ایران عزیزمان و ثبات منطقه آشکارتر میشود.
قالیباف یادآور شد: در روزهای ابتدایی جنگ در سوریه و عراق، عدهای دچار خطای محاسباتی شدند اما هنگامی که واقعیت صحنه با جنایتهای دهشتناک داعش عیان شد، حتی کشورهای اروپایی را نیز نگران کرد. هر ایرانی منصفی با سلیقههای سیاسی مختلف به این باور رسید که مدافعان حرم فقط پاسداران حریم اهل بیت عصمت و طهارت نیستند، بلکه نگهبان امنیت و ناموس کشور عزیزمان نیز هستند.
وی افزود: به همین جهت تعرض به این قهرمانان ملی که پای جنایتکارانی همچون داعش را از سرزمین عزیزمان کوتاه کردند، خاک پاشیدن به آفتاب است که جز رسوایی و بیاعتباری برای تعرضکنندگان و حامیان آنها نتیجهای ندارد. ما به این شهدای مظلوم که خود را فدای مردم ایران و حفظ حریم اهل بیت کردند افتخار میکنیم و زندگی در امنیت خود را مدیون آنها میدانیم.
ارسال به دوستان
سکوت اردوگاه اصلاحطلبان در مواجهه با سریال هتاکیهای اخیر علیه سرداران و جبهه مقاومت نشانه رضایت از این مواضع است
حدیث نفس از پستوی اختر
یونس مولایی: سکوت گوشخراشی بر اردوگاه اصلاحات حاکم شده است، گویی این بار اصلاحطلبان پرسروصدا که عادت داشتند از هر موضوعی ولو به کنایه سخنی بگویند تا موضع خود را در جامعه تحکیم کنند، در اجماعی قابل پیشبینی با سکوت در برابر مواضع فردی که سالها برای او نمادسازی کرده بودند، تلاش دارند پیام دیگری را به جامعه منتقل کنند. به گزارش «وطنامروز»، یک هفته از متن هتاکانه و سراسر اوهام میرحسین موسوی میگذرد؛ متنی که بیش از همه به علت مواضع توهینآمیز درباره شهدای مدافع حرم و طرح ادعاهایی همچون عاملیت ایران در شکلگیری داعش(!) مورد انتقاد قرار گرفته است. بیراه نیست اگر مقدمه موسوی بر ترجمه بیانیههای سالهای 88 و 89 به زبان عربی را ضدملیترین موضع یک چهره سیاسی در دهه اخیر به حساب آوریم؛ ادعاهایی که فراتر از خطای محاسباتی و ادراکی، در فهم معادلات منطقه از منظر ادبیات نیز جزء وقیحانهترین مکتوباتی به حساب میآید که همانند آن را در کلکسیون جریانات برانداز و ضدانقلاب نیز بهندرت میتوان پیدا کرد. خشم ایرانیان از گستاخی موسوی درباره قهرمانان ملی و شهدای مدافع حرم اما با سکوت قابل پیشبینی تمام چهرهها و محافل شناختهشده اصلاحطلب مواجه شد؛ سکوتی که اگر معنادارتر از جملات موسوی باشد، یقینا کم معناتر نیست. چهرههایی که همواره به بهانههای مختلف در تلاش بودند با متهم کردن رقبای سیاسی به عدم تعهد به منافع ملی در فضای سیاسی کشور یکهتازی کنند، حالا در مقابل ضدملیترین مواضع موسوی استراتژی سکوت را در پیش گرفتهاند. پرسش از چیستی و چرایی این استراتژی تا حد زیادی میتواند پاسخگوی سوالات متعددی در معادلات سیاسی کشور باشد.
* منفعت در سکوت
در خوشبینانهترین حالت میتوان سکوت جبهه اصلاحات را سکوتی منفعتجویانه تصور کرد. به گونهای که آنها از سویی تمایل به اتخاذ موضع صراحتا حمایتآمیز از موسوی ندارند، چرا که به شراکت در این ننگ متمایل نیستند و از سوی دیگر نسبت به این واقعیت نیز آگاهی دارند که محکومیت این موضع کاندیدای اصلاحات در انتخابات ریاستجمهوری سال 88، دومینویی از پرسشهای جدید را مطرح میکند که در نهایت پاسخگویی به تکتک آنها چیزی جز اعتراف به خیانت این جریان در حق مملکت ندارد. در چنین فضایی اصلاحطلبان یقینا تلاش میکنند با اتخاذ استراتژی سکوت، نه مواضع موسوی را تایید کنند و نه به آن انتقادی وارد کنند. در چارچوب نگاه منفعتطلبانه، سکوت اصلاحطلبان هر چند به تضعیف بیش از پیش جایگاهشان در فضای عمومی منتهی میشود اما آنها را از هزینهای بزرگتر در امان نگه میدارد. به عبارت دیگر، آنها هزینه کمتر را که مفیدتر از هزینه کلان (یعنی اعتراف به خیانت این جریان در فتنه 88) است، انتخاب میکنند تا اظهارات موسوی با گذر زمان به دست فراموشی سپرده شود.
* این صدا آشنا نیست؟
هر چند استراتژی سکوت منفعتجویانه را میتوان پیشفرضی قریب به ذهن دانست اما این موقعیت روی دیگری نیز دارد. مواضع خائنانه و ضدملی موسوی و جسارت گستاخانه وی در توهین به شهدای مدافع حرم و سرداران مقاومت، با توجه به جایگاهی که این عنصر فتنهگر در پازل اصلاحطلبان دارد مورد توجه است اما رد مواضع وی را در مناسبتها و موقعیتهای فراوانی میتوان در مواضع آشکار و نهان اصلاحطلبان پیدا کرد. جریان فتنه از همان سال 88 مرزبندی خود را با جبهه مقاومت عیان کرد و در 13سال گذشته به بهانههای مختلف نیز با نیروهای مقاومت در زاویه بوده است. سوای تفسیر اصلاحطلبان درباره فتنه منطقهای که آتش آن در سوریه جرقه خورد- که وجه اشتراک تام با غرب و دولتهای مرتجع عربی داشت- اصلاحطلبان همواره در تلاش بودهاند با دوگانهسازی میان منافع ملی ایران و نیروهای مدافعان حرم در فضای داخلی حمله به نیروهای مقاومت را نیز پی بگیرند.
مواضع چهرههای شناختهشده اصلاحطلب همانند مصطفی تاجزاده، غلامحسین کرباسچی، فائزه هاشمی و... در حمله به مدافعان حرم بارها در این سالها خبرساز بوده است اما دیگر چهرههای اصلاحطلب موضع روشنی در مواجهه با اظهارات این اشخاص نداشتهاند تا جایی که فائزه هاشمی چند ماه پیش با حمله به مدافعان حرم مدعی شد جمهوری اسلامی ایران بیش از رژیم صهیونیستی در غرب آسیا جنایت کرده است(!) رسانههای اصلاحطلب در سالهای گذشته همواره از هر فرصت برای تضعیف جریان مقاومت و تئوریزه کردن تسلیم مقابل تجاوز خارجی بهره بردهاند. در چنین فضایی بعید است مواضع موسوی را مواضعی بیگانه با اصلاحطلبانی به حساب آورد که استراتژی سکوت را در مقابل ادعاهای او در پیش گرفتهاند.
ارسال به دوستان
اخبار
اسلامی:
دوربینها به شرط کنار گذاشتن موارد اتهامی علیه ایران روشن میشود
رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در پاسخ به اینکه آیا با تکرار رفتار آژانس، جمهوری اسلامی برنامهای برای خاموش کردن سایر دوربینها دارد، گفت: خیر! دوربینهایی که جمع کردهایم برجامی یا طبق واژه حقوقی آن فرا پادمانی بود، این دوربینها همراه با توافقنامه برجام به این منظور نصب شد تا محدودیت، ظرفیت و فعالیت هستهای ایران را با آن اندازهگیری کنند. وی خطاب به طرفهای مقابل برجام تاکید کرد: وقتی در برجام باقی نماندید و به تعهدات خود عمل نکرده و از آن خارج شدهاید، دلیلی ندارد ما همچنان یکطرفه با یک قرارداد شبهمنسوخ آن را ادامه دهیم. محمد اسلامی درباره اینکه آیا اگر در برجام به توافق برسیم دوربینها از نو روشن و فعال میشود، گفت: شرط برداشته شدن آن این است که همه موارد ادعایی را کنار بگذارند و امروز هم اعلام میکنیم تا وقتی آنها به تعهدات خود بازنگردند و این موارد ادعایی و کذب را کنار نگذارند، دوربینی نصب نخواهد شد. وی درباره مذاکرات وین هم گفت: وقفهای در مذاکرات روی داده بود که البته مذاکرات فقط حضوری انجام نمیشد اما به شکل غیرحضوری در جریان بود. اسلامی با بیان اینکه مذاکرات در حال پیگیری است، ابراز امیدواری کرد طرف مقابل برای به سرانجام رسیدن آن حسن نیت و اراده کافی داشته باشد و بدعهدی نکند.
***
فرمانده نیروی دریایی ارتش:
امسال یک مأموریت ویژه دریایی جدید خواهیم داشت
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ما انشاءالله تمام اقیانوسها را درمینوردیم، گفت: انجام یک مأموریت ویژه جدید در سال جاری در دستور کار نیروی دریایی ارتش قرار دارد؛ تاریخ دقیق این مأموریت بستگی به تدبیر ستادی دارد ولی قطعا امسال خواهد بود و جزئیات کامل آن در آینده منتشر میشود. امیر ایرانی در پاسخ به این سوال که وضعیت ساخت ناوبندر مشابه ناوبندر مکران در چه مرحلهای است؟ گفت: با توجه به ضرورت حضور نیروی دریایی راهبردی ارتش در عمق اقیانوسها و تمام اقیانوسهای جهان، در دستور کار داریم در قالب ناوهای پشتیبانی رزمی که وظیفهشان به عنوان پایگاه دریایی شناور است، تعدادی شناور آماده کنیم. وی افزود: قطعا لازم است ما از این پایگاههای شناور در اختیار داشته باشیم و نهتنها یک نسخه، بلکه ساخت نسخههای دیگری نیز در دستور کار است و مراحل ساخت آن انجام میشود؛ انشاءالله هر موقع این شناورها وارد صحنه شوند، اطلاعرسانی خواهد شد. فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: ما معمولا در مناسبتها مانند هفتم آذر، روز نیروی دریایی و دهه مبارک فجر رونمایی داریم و کارهای خودمان را با این مناسبتها تنظیم میکنیم و منظم جلو میرویم. صرفا یکی از شناورهایی که در آینده رونمایی میشود، ناوبندر است و شناورهای مختلف دیگری نیز در آینده رونمایی خواهد شد.
***
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
مجلس گزارش دولت از متن مذاکرات وین را بررسی میکند
ابوالفضل عموئی در توضیح نشست روز گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: نشست امروز درباره بررسی مذاکرات هستهای بود که نمایندگان نظرات خود را درباره نحوه پیگیری موضوع مذاکرات ارائه کرده و گزارشهایی که در این باره به کمیسیون رسیده بود در این جلسه بررسی شد. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم راهکار و رویکرد خود را در مسأله هستهای با تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها ارائه کرده که نقشه راه ما در مواجهه با مذاکرات هستهای است. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ماده ۷ قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را یکی از نکات کلیدی این قانون دانست و تصریح کرد: بر این اساس دولت موظف است گزارش رفع تحریمها را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند که نتیجه آن پس از بررسی در کمیسیونهای امنیت ملی و انرژی، با پیوستی به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد تا نمایندگان درباره اجرای این قانون و نحوه ادامه برنامه هستهای کشور تصمیمگیری کنند. عموئی با بیان اینکه نگاه مجلس به موضوع بررسی مذاکرات هستهای با توجه به انتفاع اقتصادی مردم و رفع موانع تجارت خارجی است، عنوان کرد: بر این باوریم مذاکرات باید منجر به رفع تحریمها شود به نحوی که انتفاع اقتصادی و فواید تجارت خارجی برای تجار کشور و اهالی اقتصاد فراهم شده و منفعت آن به مردم برسد. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس نیز به عنوان نمایندگان مردم گزارش دولت از متن در حال گفتوگو در مذاکرات وین را بررسی خواهند کرد و اگر به جمعبندی نهایی برسد، حتما در تعامل میان دولت و مجلس با رویکرد همدلانه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
دیدار معاون کنسولی وزارت خارجه ایران و سرپرست وزارت خارجه طالبان
در دیدار معاون کنسولی وزارت خارجه کشورمان و سرپرست وزارت خارجه طالبان، مسائل کنسولی 2 کشور و انتقال زائران افغان اربعین حسینی از مسیر ایران به عراق مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در دیدار روز گذشته علیرضا بیگدلی، معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان خارج از کشور با مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان مسائل کنسولی، رفع مشکلات و موانع و ارائه تسهیلات به اتباع افغانستان برای سفر به جمهوری اسلامی ایران و همچنین اعطای ویزای 2 بار ورود زیارتی اربعین برای شیعیان افغانستان که موفق به اخذ ویزای عراق میشوند، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|