|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
نماهنگ «حرف بزن» با صدای معتمدی در مردم دوستداشتنی
نماهنگ «حرف بزن» با صدای سیدمحمد معتمدی و شعری از محمدمهدی سیار در ویژهبرنامه افطار ماه مبارک رمضان شبکه یک سیما منتشر شد.
به گزارش «وطن امروز»، نماهنگ «حرف بزن» چند روز است از شبکه یک در تیتراژ ابتدایی برنامه «مردم دوستداشتنی» پخش میشود. «فرید سعادتمند» آهنگساز و «محمدمهدی سیار» نیز شاعر این قطعه هستند. طراحی تیتراژ این برنامه برعهده «سعید انتظاری» بوده است.
نخبگان، فعالان شرکتهای دانشبنیان و گروههای تخصصی جهادی و چهرههای تاثیرگذار در پیشرفت و توسعه کشور میهمانان حاضر در این برنامهاند.
***
فیلمبرداری مستند شهید ابراهیم هادی رو به پایان
فیلمبرداری مستند داستانی «آتش و گلستان» درباره شهید ابراهیم هادی اواخر فروردین به پایان میرسد.
به گزارش فارس، فیلمبرداری فیلم مستند «آتش و گلستان» به کارگردان علی رویینتن که این روزها در حال انجام است اواخر فروردین به پایان میرسد.
این مستند که به زندگی شهید ابراهیم هادی میپردازد با حضور همرزمان و همسنگران این شهید بزرگوار ساخته شده است.
علی رویینتن ساخت این مستند داستانی را به «مرحمت حاجی باقر، مادر شهید ابراهیم هادی که هیچ برف و یخی دل داغدارش را خنک نکرد و تمام گمنامانی که برای آزادی در خون وضو میکنند» تقدیم کرده است.
در خلاصه داستان این فیلم مستند داستانی آمده است: «هفت پژوهشگر و محقق گمنام، شهید ابراهیم هادی را میجویند و میکاوند تا بشود از او فیلمنامهای نوشت».
***
ناآرامیهای فرانسه جشنواره مهم اروپایی را به تعطیلی کشاند
ناآرامیها و تظاهرات گسترده در فرانسه در میان شورشها و اعتصابهای راهآهن، مجموعه جشنوارههای درام را به تعطیلی کشاند.
به گزارش ورایتی، ناآرامیها و تظاهرات گسترده در فرانسه در میان شورشها و اعتصابهای راهآهن، مجموعه جشنوارههای درام را به تعطیلی کشاند.
جشنواره پرطرفدار درام اروپایی هر سال در شهر لیل در شمال فرانسه برگزار میشود و امسال بیشترین تعداد نمایندگان خود را تا به امروز به خود اختصاص داده است.
اما محیط شهری معمولا آرام این رویداد در میان آشفتگی ملی در فرانسه به دلیل اصلاحات بحثبرانگیز مکرون درباره سن بازنشستگی، تغییر غیرمنتظرهای پیدا کرده است. دولت مکرون حداقل سن بازنشستگی در فرانسه را از 62 به 64 سال افزایش داده و سالهای حق بیمه مورد نیاز برای مستمری کامل را طولانی کرده است.
در لیل، معترضان سعی کردند به فرش قرمز یک رویداد فستیوال سریالهای درام یورش ببرند که توسط نیروهای امنیتی عقب رانده شدند.
در همین حال، شرکتکنندگان در جشنواره برای حضور در نخستین روز این رویداد با ناآرامیهای شدید و گاز اشکآور و آتشسوزیهای گسترده مواجه شدند.
در جاهای دیگر، اعتصابات فلجکننده حملونقل نیز بر شرکتکنندگان در این جشنواره مهم اروپایی تأثیر گذاشته است. بسیاری از شرکتکنندگان پنجشنبه بلیت قطار رزرو کرده بودند تا از لندن به این رویداد بیایند که اعتصاب سراسری حملونقل فرانسه این بخش از شرکتکنندگان را نیز بازگرداند.
***
سیاوش طهمورث معرکه برپا میکند
نمایش «معرکه در معرکه» به کارگردانی سیاوش طهمورث پس از گذشت ۳۰ سال از نخستین اجرای خود، از فردا سهشنبه پانزدهم فروردینماه در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه میرود. نمایش «معرکه در معرکه» نوشته سیدداوود میرباقری به کارگردانی سیاوش طهمورث، با بازی سیاوش طهمورث، نسیم ادبی، سیروس سپهری، مجید رحمتی و دنیا فتحی از تاریخ پانزدهم فروردین هر شب ساعت ۲۰:۱۵ در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر اجراهای خود را آغاز میکند. علاقهمندان به خرید اینترنتی بلیتهای این نمایش میتوانند به سامانه تیوال یا وبسایت تماشاخانه ایرانشهر مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
فیلم سینمایی «غریب» و قهرمانی که قاب جذاب این روزهای ماست
مسیحای غریب
گروه فرهنگ و هنر: فیلم سینمایی غریب که برشی از زندگی سردار سرلشکر شهید محمد بروجردی طی سالهای 1358 و 1359 در جبهه غرب دفاعمقدس است، از 25 اسفند روی پرده نقرهای سینماهای کشور رفته است.
این فیلم که اگرچه به واسطه تعطیلات عید و تقارن آن با ماه مبارک رمضان، به لحاظ بازدید اکران پرریسکی را شروع کرد اما به مرور دارد توجه مخاطبان سینما را به خود جلب میکند.
به گزارش «وطن امروز»، غریب به کارگردانی محمدحسین لطیفی و با بازی خوب بابک حمیدیان توانسته است با به تصویر کشیدن برشهایی از زندگی انقلابی و مجاهدتهای شهید بروجردی در دفاعمقدس، یک ابرقهرمان متفاوت در خیل قهرمانان متولد شده پس از انقلاب اسلامی ایران را به نمایش بگذارد؛ قهرمانی که روایت محبت و مردمداریاش از ذکر دلاوریها و رشادتهایش پیشی گرفته است. بروجردی از ابتدای آشوب کردستان و غائله دموکرات و کومله وارد کردستان شد. آنچه نحوه فرماندهی بروجردی را متمایز کرد، باور قلبی او به مردم کرد بود. او مبارزه با جداییطلبان را بر عهده خود مردم کرد گذاشت و با تاسیس سازمان پیشمرگان کرد مسلمان و سپردن بخش مهمی از تامین امنیت مناطق بحرانزده به آنها، نه تنها سد محکم نظامی در مقابل تجزیهطلبان بنا نهاد، بلکه این شیوه مدیریتی عملا دموکرات و کومله را در مقابل مردم قرار داد. بعدها روایت کردهاند متخصصان مسائل امنیتی از این منطق شهید بروجردی برای تامین امنیت مناطق مورد طمع تجزیهطلبان استفاده کردند و امنیت پایدار در این مناطق محقق شد. غریب در برخی سکانسهای خود این موضوع را به تصویر کشیده است. ضمن اینکه نگاه پر لطافت شهید بروجردی به مردمان مناطق بحرانزده غرب و نیز انعطافهای او در ایجاد زبان مفاهمه برای جلب اعتماد آنها نیز از جمله ویژگیهای شهید بروجردی است که در غریب به نمایش در آمده است. نگاه عارفانه شهید بروجردی به جنگ البته محدود به نحوه مقابله با تروریستهای جداییطلب در غرب ایران نبوده است. بروجردی از ارکان اصلی سپاه و فرمانده بسیاری از فرماندهان و قهرمانان سپاه پاسداران بوده است. با این حال او تا خرداد 1362 یعنی زمان شهادتش، در مناطق کردنشین غرب کشور ماند. همرزمان شهید بروجردی معتقدند آنچه باعث شد محمد نتواند دل از غرب کشور بکند، علاقه و محبتی بود که میان او و مردم مناطق کردنشین ایجاد شد. آنها بروجردی را «مسیح کردستان» مینامیدند؛ مسیحی که هم باعث نجات آنها از شر دموکرات و کومله شد و هم پیوند عاطفی میان خود و مردمان آن دیار ایجاد کرد.
محمدحسین لطیفی تلاش کرده است برخی وجوه شخصیتی محمد بروجردی را که ناشی از نگاه پرعطوفت و مردمداری او است، در غریب به تصویر بکشد. بخشهایی از این فیلم که درباره نگاه بروجردی به مقوله امر به معروف است، در روزهای اخیر که بار دیگر شیوههای انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه مطرح شده، مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. از سوی دیگر این روزها که به لطف رسانههای آمریکایی، تروریستهای کومله دوباره مطرح شدهاند، تماشای فیلم سینمایی غریب میتواند نمایی از واقعیت این تروریستها را به تصویر بکشد.
* برشی از زندگی شهید بروجردی
فعالیتهای تشکیلاتی و مبارزاتی شهید محمد بروجردی از تشکیل گروه صف آغاز شد و شاید یکی از مهمترین مقاطع زندگی این شهید مربوط به ارتباطات وی با امثال امام موسی صدر و شهید چمران و آشنایی با شهید محمد منتظری بوده باشد، با این حال نام محمد بروجردی با غرب ایران و ناآرامیهای مناطق کردستان گره خورده است. عدهای بحران کردستان را با پاوه و حماسهای که شهید چمران، شهید فلاحی و شهید اصغر وصالی رقم زدند میشناسند اما حقیقت امر این است که این اتفاقات بخش کوچکی از بحرانی بود که درست از فردای پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد. شرایط ناپایداری که به خاطر تغییر حکومت در ایران به وجود آمده بود، گروههای تجزیهطلب در منطقه غرب کشور را تحریک کرد برای جامه عمل پوشاندن به رویای قدیمیشان که جدایی کردستان از ایران بود، وارد عمل شوند. مهاباد، نقده، سنندج، پاوه، کامیاران و... یکی پس از دیگری محل آتشافروزی گروههایی مثل دموکرات، کومله، رزگاری و چریکهای فدایی خلق شد که طرح جدایی کردستان را دنبال میکردند. با بحرانی شدن شرایط غرب کشور، شورای انقلاب تصمیم گرفت برای جلوگیری از وخیمتر شدن وضعیت و در نهایت دفاع از تمامیت ارضی ایران، محمد بروجردی را عازم غرب کشور کند اما مأموریت محمد بروجردی آسان نبود؛ بروجردی در حالی برای مقابله با جریان ضدانقلاب قدم بر خاک غریب کردستان گذاشت که در دیگر سو مهندس بازرگان به عنوان رئیس دولت موقت، طرح مذاکره با گروهکها را دنبال میکرد. بر خلاف ادعایی که گروهکها داشتند و از عواقب حضور بروجردی برای مردم غرب کشور میگفتند، بروجردی نه به زور اسلحه که با کلام و رفتارش به قلب کردستان نفوذ کرد. کما اینکه وی پس از ورود به منطقه، طرح تاسیس سازمان پیشمرگان کرد مسلمان را دنبال کرد؛ سازمانی که قرار بود از دل مردم منطقه با هدف مقابله با ضدانقلاب شکل بگیرد و به آزادی مناطق تحت اشغال کومله و دموکرات بپردازد. در همین راستا میتوان به آزادسازی کامیاران توسط این سازمان اشاره کرد که نقطه شروع سلسله عملیاتهای آزادسازی کردستان از چنگ جداییطلبان بود.
تأسیس قرارگاه حمزه سیدالشهدا که اکنون نیز در مبارزه با گروههای ضدانقلاب و تأمین امنیت منطقه غرب کشور فعال است، راهاندازی تیپ ویژه شهدا و قرارگاههای دیگر، از جمله اقدامات محمد بروجردی در کردستان ایران بود. با آغاز جنگ تحمیلی در شهریور 59 نیز محمد بروجردی فرماندهی سپاه غرب کشور را در رویارویی با ارتش بعث عراق بر عهده داشت اما در همه این موارد، بروجردی صرفاً از نیروهای پاسدار بهره نمیبرد. وی همراهی نیروهای ارتشی از جمله شهید صیاد شیرازی، شهید شیرودی و شهید آبشناسان را نیز با خود داشت. چنانکه اغلب عملیاتهای آزادسازی مناطق غرب کشور نیز با همراهی ارتش که توسط شهید صیادشیرازی بسیج شده بودند انجام گرفت. رابطه قلبی بروجردی و کردستان آنقدر عمیق شده بود که وی ادامه حضور در این منطقه از کشور را به فرماندهی کل سپاه ترجیح داد و از آن طرف، مردم غرب نیز به خاطر محبت بالا به محمد، به او لقب مسیح کردستان دادند؛ مسیحی که برانگیخته شده بود تا تجزیهطلبان را حسرت به دل بگذارد. علاوه بر همه اینها، بروجردی نیروهای موثری را برای انقلاب اسلامی و دفاعمقدس تربیت کرد. شهدا و نیروهایی که در کنار بروجردی رشد کردند، هر یک به نوبه خود فصلی از تاریخ دفاعمقدس را رقم زدند شهیدان احمد متوسلیان، محمدابراهیم همت، ناصر کاظمی و محمود کاوه از جمله چهرههای شاخصی بودند که کار خود را با محمد بروجردی آغاز کردند و حالا نام هر یک بر بلندای تاریخ انقلاب اسلامی میدرخشد. محمد بروجردی پس از سالها مجاهدت در سرزمین مجاهدتهای خاموش، اول خرداد سال 1362 در جاده مهاباد به نقده به شهادت رسید.
* حلقه وصل کردستان
نصرتالله محمودزاده، نویسنده کتاب «محمد؛ مسیح کردستان» که حامد عنقا، فیلم سینمایی غریب را پس از تورق این کتاب نوشته است، لحظات پس از شهادت بروجردی را اینطور روایت میکند: «بچههای تیپ شهدا هجوم آورده بودند توی محوطه و زار زار میگریستند. کردهایی به این جمع اضافه میشدند که به ظاهر غریبه بودند، آنها گاه فریاد میزدند و گاه گوشهای کز کرده در خود فرو میرفتند. پیشمرگان زل میزدند به عکس بزرگ بروجردی با همان لبخند همیشگیاش تا با آرامش این مرد ارتباط برقرار کنند. جمعیتی دور تابوت حلقه زده بودند که همدیگر را نمیشناختند اما بروجردی برای هر کدام در قلب خود پروندهای داشت. این صحنه غمانگیز در نگاه پر از بهت و حیرت همه براحتی معلوم بود. آبشناسان که وارد شد، در آغوش سنجقی پناه گرفت اما نتوانست مانع گریههای بلند و بیقرار خود شود. با گریه این کلام را به سختی به زبان آورد: او یک موحد بود. ماندن برای من پس از او سخت است. در شهر کوس اناالحق میزدند و همه بیدار بودند. این بیداری پس از قرنها خوابی که به کرد تحمیل شده بود، شبیه فریادی سخت بود. همه اشک میریختند. انگار محمد، این مسیح حلقه وصل کرد و کردستان در دل آن همه نفاق برای چنین لحظهای از زندگی خود برنامه داشت. میدان گاراژ، جایی که بروجردی بسیاری از مهاجران کرد را سرپناه داده بود هنوز خیلی از کردها در همان اطراف اسکان داشتند و زیر باران شدید در انتظار او بودند. از میدان آزادی تا میدان فردوسی، طول خیابان آیتالله کاشانی، جمعیت موج میزد و همه متعجب از این همه استقبال. وقتی سنجقی و همراهانش وارد میدان آزادی شدند، موجی از پیشمرگان، بروجردی را تحویل گرفتند. به محل نماز جمعه که رسیدند، تصمیم گرفتند مراسم تشییع ادامه یابد، چون اشتیاق مردم هر لحظه بیشتر میشد. غرب تا شرق باختران بیش از ۵ کیلومتر یکپارچه پر از جمعیت شده بود و نمادی از عظمت محمد، مسیح کردستان را به نمایش گذارده بود. در دل این جمعیت افرادی بودند که ناباورانه به این عظمت خیره شده و به موفقیت بروجردی در فرماندهی بر قلبها پی میبردند. میدان فردوسی اوج مراسم تشییع بود و کردها در مقابل دفتر سازمان پیشمرگان مسلمان کرد به سر و صورت خود میزدند. در آن هوای گرفته و بارانی باختران، وفاداری مردم این شهر به بروجردی در حال ثبت در تاریخ بود».
ارسال به دوستان
محفل؛ اتفاق قرآنی خلاقانه و نادر
برنامه قرآنی «محفل» از آغاز ماه مبارک رمضان میهمان بینندگان شبکه 3 سیما بوده است؛ برنامهای با تهیهکنندگی و اجرای رسالت بوذری، چهره و صدای آشنای برنامههای مناسبتی و مذهبی با حضور قاریان و حافظان برتر قرآن و همچنین استعدادهای کشوری و جهانی. البته همان طور که سازندگان این برنامه پیشتر تاکید کرده بودند، محفل نه یک تلنتشو (برنامه استعدادیابی) که صرفا دنبال کشف ستارهها و سوژههای ناب قرآنی باشد بلکه برنامهای با حضور پررنگ فعالان موضوعات قرآنی است. این برنامه برخلاف روند مرسوم هرساله مجموعههای افطار شبکهها، گفتوگومحور نیست و تلاش کرده است با ساختاری متفاوت سراغ موضوعات مذهبی و قرآنی برود که در کنار آزمون و خطاها، میتوان نکات و صحنههای جذاب ماندگاری را هم از خلال شخصیتهایی که در این برنامه معرفی شدهاند، پیدا کرد. محفل هر بار فعالان قرآنی از نسلهای مختلف را در حضور 5 میزبان (داور) به مخاطب معرفی میکند. سازندگان این برنامه معتقدند با ساخت محفل میخواستهاند این نکته را یادآوری کنند که قرآن زبان بینالمللی همه مسلمانان است، به همین دلیل در کنار چهرههای قرآنی کشورمان، میهمانانی از عراق و سوریه هم به عنوان داور در این برنامه حضور دارند که جزو چهرههای شناختهشده قرآنی هم هستند. بوذری در گفتوگویی که با خبرگزاری تسنیم داشته با مرور حال و هوای برنامه «مثل ماه» که در سالهای گذشته میهمان افطاری مردم در این ماه مبارک بود، گفته است اگر شرایط برنامه اجازه میداد حتماً ترجیح میداد محفل هم به صورت زنده پخش شود. او در این باره توضیح میدهد:«ساختار تلنتگونه یا مسابقهگونه و میزبانمحور به گونهای است که گروههای مختلف میآیند، اینها آمادهسازی دارند؛ یک پیشتولیدی دارند که طبعاً کار برنامه زنده نیست». بوذری همچنین درباره شرایط تولید این برنامه میگوید: «در فشار ماه اسفند و قبل ماه مبارک رمضان و رساندن این برنامه، بالاخره امیدوارم یک اتفاق درجه یک را رقمزده باشیم. یک تیم بالغ بر300-200 نفره بیش از 3-2 ماه تلاش میکنند و زحمت میکشند. احتمالاً من آخرین نفری بودم که به این گروه اضافه شدم اما این تیم مدتهاست تلاش میکنند؛ افراد مختلف از سراسر دنیا، قاریهای بینالمللی تا میهمانان داخلی هماهنگ کردند و امیدوارم مردم دوست داشته باشند. البته کسانی هم به محفل آمدند که تا به حال مخاطبان آنها را ندیدهاند. از مردم میخواهم بدون پیشداوری این برنامه را دنبال کنند. مثل هیچ سال ماه رمضان نیست و حداقل سالهایی که خودمان کار کردیم نیست و ببینید و امیدوارم لذت ببرید». وی با ذکر اینکه در تولید برنامه خلاقانه قرآنی کمکاری شده است، میگوید: «قرآن کریم از نظر من فضای جدایی از اهلبیت ندارد، یعنی اینکه اهلبیت مترجم قرآنند؛ این عین روایت است». البته این مجری باسابقه و محبوب سیما با مقایسه برنامه رمضانی فعلی خود با برنامه «مخاطب خاص» - پخش زنده از کربلای معلی- اعتراف میکند: «مخاطب خاص یک داستان دیگر است. مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم هواداران کویش را چو جان خویشتن دارم. مخاطب خاص یک اتفاق عجیبی در زندگیام بود که هیچوقت مشابه آن در این غریب به 20 سال اجرا و 44 سالی که از عمرم میگذرد، دیگر تکرار نمیشود». ارسال به دوستان
گزارشی از نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم
بهار قرآن
مقارن شدن بهار طبیعت با ماه بهار قرآن، فرصتی مغتنم برای استقبال گرم از بزرگترین رویداد قرآنی سال را طی نوروز ۱۴۰۲ فراهم آورد. سیامین دوره نمایشگاه قرآن کریم در ۲ بخش ملی و بینالمللی از 12 فروردین با شعار «میخوانمت» در مصلای امام خمینی(ره) تهران آغاز شده و تا بیست و ششم ماه جاری نیز ادامه خواهد یافت.
رویداد گشایش این نمایشگاه عصر شنبه ۱۲ فروردینماه با حضور ویژه ریاستجمهوری، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی و محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در این مراسم که همچنین به بیستوهشتمین آیین تکریم از خادمان قرآن کریم اختصاص داشت، از ۱۲ خادم قرآن توسط سیدابراهیم رئیسی تجلیل و به آنها نشان خادمی قرآن اعطا شد.
رئیسجمهور در آیین گشایش سیامین دوره نمایشگاه قرآن کریم تاکید کرد: «انسانیت انسان در پرتو ارتباط قرآن و وحی شکل میگیرد».
در ادامه وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه دولت فعلی مأموریت خود در حوزه فرهنگی را عبور انقلاب اسلامی از مرحله دولت اسلامی به مرحله جامعه اسلامی میداند، از جایگاه ویژه این دیدگاه در بودجه ۱۴۰۲ خبر داد.
اسماعیلی افزود: «قرآن، تعالیم قرآنی و فرهنگ آن را در صدر وظایف خود قرار دادهایم. توسعه و گسترش قرآن ماموریت مهم دولت است و به تأسی از رهبر معظم انقلاب که سالیان سال است روز اول ماه رمضان با خانواده قرآنی دیدار و نکاتی را بیان میکنند، وظیفه خود را تحقق بیانات ایشان قرار دادهایم».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از اختصاص ۲۶ هزار کانون فرهنگی مساجد به عنوان پایگاه قرآنی و برپایی گفتوگوهای قرآنی در تهران خبر داد. این در حالی است که امسال فضای نمایشگاه از ۴۵ هزار متر به ۷۵ هزار متر افزایش پیدا کرده و غرفههای اختصاصی دهه هشتادیها و نودیها با جذابیتهای خاص برای کودکان و نوجوانان و با محوریت موسسات قرآنی برپا شده است.
اسماعیلی در ادامه با بیان اینکه در طرح بشری سال پیش 5 هزار مربی قرآنی پرورش دادیم، اعلام کرد: «روستاهایی در کشور داریم که بیش از ۳۰۰ بانوی حافظ قرآن دارند».
* رویدادی خانوادهمحور
در سیامین دوره نمایشگاه کشوری قرآن همچنین شاهد تحولات و ابتکارات خوبی با محوریت موضوع خانواده و با هدف شرکت هر چه بیشتر خانوادهها و کودکان در فضای این رویداد به شکل حضوری یا غیرحضوری بودیم.
سیدمحمد حسینی، معاون رئیسجمهور در امور مجلس شورای اسلامی که در زمره مسؤولان اجرایی این نمایشگاه است با بیان اینکه شاخصه این دوره توجه به نقش خانواده است، ابراز داشت: «در خانه مادر محور اصالح امور است و وظیفه تربیت فرزندان را به عهده دارد. اگر ما به آموزهها و تعالیم قرآن عمل کنیم، قطعا به شرایط بهتر و موثر میرسیم».
یکی از جلوههای این دوره، رونمایی از طرح شاد «فضه» ویژه کودکان همزمان با یازدهمین روز ماه مبارک رمضان و روز طبیعت بود که به نوعی یک سیزده بدر قرآنی برای کودکان شرکتکننده محسوب میشد. کودکان و نونهالان با شرکت در فعالیتهای قرآنی این نمایشگاه که تا 12 روز دیگر هر روز از ساعت ۱۷ تا ۲۴ برپا میشود، سرگرم شده و جایزه میگیرند.
سیدمهدی حسینزاده، دبیرکل بنیاد قرآن و مدیر غرفه حکمرانی قرآنی در این باره گفت: «این محتوا پاسخ به نیازهای مردم را از قرآن کریم اخذ کرده و مسیر قرآنی را جلوی پای آنان میگذارد. وجه تسمیه این طرح به فضه به این خاطر است که این خادمه حضرت زهرا(س) با فراگیری قرآن توانست پاسخ به سوالات مردم را از قرآن کریم اخذ کند و به آنان جواب دهد».
طرح آموزش قرائت «بشری» در این دوره از نمایشگاه راهکاری برای انس بیشتر مردم با قرآن مجید است؛ طرحی ۲۲ ساله که امسال برای نخستین بار به شکل عملیتر با شرکت ۲۸ استان اجرا میشود.
همچنین قرار است سفرای کشورها و میهمانان خارجی که شنبه در مراسم افتتاحیه بخش اصلی این نمایشگاه حضور به هم رساندند به شکل گستردهتری در مراسم افتتاحیه بخش بینالمللی که امروز چهاردهم فروردین برگزار میشود حضور به هم رسانند.
به گفته عبدالرضا سلطانی، معاون بخش بینالملل نمایشگاه، این بخش بر بحث وحدت در جهان اسلام تمرکز دارد.
کشورها و مراکزی که هنر و هنرمندان خود را به بخش بینالملل نمایشگاه معرفی کردهاند شامل بمبئی و دهلینو از هند، لاهور پاکستان، تونس، بوسنی، الجزایر، اندونزی، تانزانیا، کنیا، عمان و مالزی هستند.
در این بخش نهتنها آثار هنری این هنرمندان بینالمللی مثل خوشنویسی، نقاشی و کالیگرافی به نمایش گذاشته خواهد شد، بلکه ورکشاپهایی ایجاد شده تا هنرمندان بتوانند به صورت زنده به تولید و طراحی اثر بپردازند.
وزیر فرهنگ و ارشاد در کنار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاون او، حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور و حسین روزبه در آیین گشایش بخش بینالمللی حضور خواهند داشت.
رونمایی از مرکز ملی ترجمه قرآن کریم مهمترین رویدادی است که امروز 14 فروردین در حاشیه نمایشگاه قرآن شکل میگیرد.
همچنین آثاری قرآنی به ابتکار دانشگاه بینالمللی جامعهالمصطفی و نرمافزارهایی در این حوزه به ابتکار موسسه نور ارائه خواهد شد.
* معرفی اسلام ایرانیها به مجامع جهانی
سلطانی درباره اهداف و تاثیرات این بخش از نمایشگاه بر جامعه میگوید: «هدف ما این است که مردم با مجموعه کارهای قرآنی در بعد بینالملل، بویژه کشورهای اهل سنت آشنا شوند، چرا که در مجامع جهانی اینگونه جا افتاده که ایرانیها از اسلام و دین فقط دعا و نیایش را فهمیدهاند، در زندگی اعمال میکنند و توجهی به دیگر ابعاد و بخشهای دین اسلام ندارند. ما تلاش میکنیم این تصویر اشتباه را از بین ببریم و در بعد بینالمللی حقیقت خودمان را نمایش دهیم. ایرانیها هم هنر و آثار هنری قرآنی خودمان و دیگر کشورها را ببینند».
***
خسروپناه: سیر تکاملی نمایشگاه بینالمللی قرآن مشهود است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است رویکرد سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن صرفاً نمایش و تشریفات صوری نیست، بلکه اقدامات جدیدی که صورت میگیرد بخوبی حکایت از آن دارد که محتوا بیش از ظاهر برای متصدیان اهمیت دارد. حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه در این باره گفت: «سال به سال نمایشگاه به سمت سیاستهای تبلیغی و ترویجی حرکت میکند. حقیقتاً رویکرد نمایشگاه صرفاً نمایش و تشریفات صوری نیست، بلکه اقدامات جدیدی که صورت میگیرد بخوبی حکایت از آن دارد که محتوا بیش از ظاهر برای متصدیان اهمیت دارد». وی برپایی چند غرفه جدید مثل آموزشوپرورش و ازدواج آسان را نشان از سیر تکامل این نمایشگاه همراستا با نیاز جامعه دانسته که باید به شکل جدیتر و سریعتر دنبال شود. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است نمایشگاه قرآن در سطوح دیگر و در سایر مناطق کشور هم باید برپا شود تا صدور این واقعه عظیم فرهنگی اثرات خوب خودش را در جاهای دیگر داشته باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|