|
اخبار
رئیس جمهور:
رابطه ایران و اندونزی با هیچ تکانهای متزلزل نخواهد شد
سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان در دیدار با روسای سازمانهای اسلامی اندونزی که پیش از ظهر روز چهارشنبه به وقت محلی، در ادامه برنامههای سفر به اندونزی برگزار شد، با اشاره به وحدت و انسجام موجود میان علمای اندونزی، علاقه به دین و دینمداری را از ویژگیهای برجسته مردم اندونزی عنوان کرد و همکاری علما با دولت برای گسترش اخلاق و معنویت در جامعه را موثر و حائز اهمیت دانست. وی فهم و اعلام موضع به موقع علمای اندونزی نسبت به مسائل جهان اسلام را بسیار مهم توصیف و بر آمادگی ایران برای همکاری با سازمانهای اسلامی اندونزی با هدف ارتقای همزمان سطح تعاملات فرهنگی و اقتصادی با این کشور تاکید کرد. رئیسجمهور با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، تنها راه صیانت از نسل جوان در برابر هجوم ضد فرهنگی غرب را گسترش معنویت، اخلاق و ارزشهای الهی در جوامع عنوان کرد و گفت: بزرگترین سرمایه مردم اندونزی، ایمان به خدا و ارادت به اهل بیت(ع) است و از این منظر روابط ایران با اندونزی نه فقط یک رابطه دیپلماتیک سیاسی و اقتصادی، بلکه رابطهای عمیق و مستحکم است که ریشه در باورها و اعتقادات ۲ ملت دارد و با هیچ تکانهای متزلزل و گسسته نخواهد شد.
***
انهدام یک تیم تروریستی توسط سپاه در جنوب شرق کشور
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد با اشراف اطلاعاتی یگانهای امنیتی و اطلاعاتی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و همکاری سربازان گمنام امام زمان(عج) ادارهکل اطلاعات استان سیستانوبلوچستان، یک تیم مسلح تروریستی در جنوب استان سیستانوبلوچستان رهگیری و قبل از انجام هر اقدام تروریستی برنامهریزیشده، طی عملیاتی غافلگیرکننده منهدم شد. در این عملیات، ۲ نفر از تروریستها به هلاکت رسیدند و یک نفر دیگر نیز دستگیر و مقادیری سلاح، مهمات و مواد منفجره همراه آنان کشف و ضبط شد.
***
وزیر کشور:
با عاملان شهادت مرزبانان برخورد جدی و قاطع خواهد شد
احمد وحیدی، وزیر کشور روز چهارشنبه ۳ خرداد ماه در حاشیه برگزاری جلسه هیأت دولت درباره وضعیت پیگیری شهادت 5 مرزبان کشور و شرایط مرزهای جنوب شرقی، عنوان کرد: این اقدامی جنایتکارانه بوده که حتماً برخورد جدی و قاطع با عاملان و حامیان و مشوقان آن صورت خواهد گرفت. حمله تروریستی ناجوانمردانه اشرار و معاندان شامگاه ۳۰ اردیبهشت ماه و تلاش آنها برای ورود به کشور با مقاومت مرزبانان دلیر و غیرتمند برجک مرزبانی روبهرو شد که در این درگیری متاسفانه 5 تن از مرزبانان عزیز ایران اسلامی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
***
آیتالله جنتی:
بهرهگیری از فرهنگ دفاعمقدس باعث رفع مشکلات کشور میشود
آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در جلسه روز گذشته این شورا با اشاره به حماسه فتح خرمشهر توسط رزمندگان اسلام در سال ۱۳۶۱ اظهار کرد: امروز سالروز آزادی خرمشهر است که به همین مناسبت روز مقاومت، ایثار و پیروزی نامگذاری شده است. یاد و خاطره همه مردان و زنانی را که خداباورانه برای خلق این حماسه مجاهدت کردند گرامی میداریم. دبیر شورای نگهبان به مقاومت مردم دزفول نیز اشاره کرد و اظهار داشت: فردا هم در تقویم به احترام مقاومتهای دلیرانه مردم دزفول در ۸ سال دفاعمقدس، روز دزفول و روز مقاومت و پیروزی نامگذاری شده است. ایستادگی و مقاومت مردم این شهر بارها مورد توجه حضرت امام خمینی(ره) قرار گرفت. وی در پایان تاکید کرد: دوران دفاعمقدس فقط یک مقطع تاریخی نیست، بلکه یادآور یک فرهنگ و روش زندگی است که مبتنی بر ایثار و اخلاص و شجاعت است. حقیقت این است که اگر این روش و سبک زندگی در جامعه حکمفرما شود و همه آحاد جامعه و بویژه مسؤولان با برخورداری از این فرهنگ حرکت کنند، مشکلات کشور بسیار سریعتر حل خواهد شد.
***
سرلشکر سلامی:
عقبنشینی دشمنان از سرزمینهای اسلامی نتیجه مقاومت است
سردار سرلشکر حسین سلامی روز چهارشنبه در دومین گردهمایی بزرگ «قهرمانان خطشکن» در سالروز فتح خرمشهر گفت: امروز سالروز یک رخداد عظیم در تاریخ کشور ما پس از انقلاب است که خرمشهر به پیکره ایران عزیز بازگشت و سوم خرداد از زیباترین روزهای این ملت بود. سردار سلامی با بیان اینکه وقایع دوران جنگ تحمیلی فراموششدنی نیست، بیان کرد: اگر یک ملت از هویت، استقلال و فرهنگ خود دفاع نکند، برای همیشه از تاریخ حذف میشود و اسیر و ذلیل و تسلیم و فقیر خواهد شد. چنین کشوری از تاریخ جا میماند و هویتش به یغما میرود. فرمانده کل سپاه خطاب به رزمندگان گفت: شما در کنار ولیامر مسلمین ماندید و مثل برخی از ناجوانمردان نبودید که سر بزنگاه میدان جهاد را ترک میکردند. اینگونه بود که کشور درخشید. راه شما را جوانانی ادامه دادند که قامت و سیمای دیروز شما را داشتند. قدمهای ثابت و قلبهای مطمئن دارند و سینه خاکریزهای دشمن را میشکافند و سرزمینهای اسلامی را آزاد میکنند. وی تصریح کرد: هم شهادت و هم جهاد جاری است. در یمن و لبنان میگویند به پشتوانه این جوانان ایستادهایم و در عراق و سوریه و افغانستان و پاکستان این روحیه وجود دارد. سرلشکر سلامی خاطرنشان کرد: این کشور امروز رو به پیشرفت است و رهبرش در قلب مقاومت صحابی فراوان تمامنشدنی دارد که همه باوفا و فداکار ایشان را در حلقه محبت خود گرفتند و این زیباترین تصویر امت است. فرمانده کل سپاه اضافه کرد: امروز آثار آن جهاد و شهادت را با عقبنشینی دشمن از سرزمینهای اسلامی و افسردگی صهیونیستها و ناکامی آمریکا میبینیم.
ارسال به دوستان
سلطان عمان یکشنبه به ایران میآید
دیوان سلطانی عمان در بیانیهای اعلام کرد هیثم بن طارق یکشنبه آینده به ایران سفر میکند. در بخشی از این بیانیه آمده است: این سفر در راستای تقویت دوستی میان سلطاننشین عمان و جمهوری اسلامی ایران و در راستای تحکیم روابط شاخص و حسن همجواری و در راستای پاسخ به دعوت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران است و به یاری خداوند، سلطان سفری ۲ روزه به ایران خواهد داشت که از روز یکشنبه ۲۸ ماه مه سال ۲۰۲۳ خواهد بود.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس، قوای سهگانه به ویژه دولت و مجلس را به همکاری در حل مسائل کشور و پرهیز از رقیبپنداری یکدیگر توصیه کردند
راهبرد همافزایی
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس یازدهم، این مجلس را در مجموع و در نگاهی کلی، مجلسی انقلابی، جوان، پرتحرک و دارای مصوبات خوب برای رفع مشکلات کشور خواندند و با تبیین الزامات قانونگذاری از جمله «اثرناپذیری از جوزدگی و ملاحظات جناحی»، گفتند: در سال آخر مجلس، کارهای بزرگی چون بررسی و تصویب برنامه هفتم توسعه، تصویب قوانین لازم برای تحقق شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید و بررسی لوایح و طرحهای نیمهکاره را با تلاش بیوقفه به سرانجام برسانید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای در آغاز بیاناتشان به مناسبت سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر، این حماسه معجزهآسا را به آحاد ملت بزرگ ایران تبریک گفتند و با توصیه برای مطالعه کتابهایی که درباره عملیات بیتالمقدس نوشته شده، افزودند: مهمتر از این فتح عظیم، ابتکارات، نقشههای جنگی قابل تدریس در دانشگاههای جنگ، فداکاریها و رشادتهای فوق طاقت متعارف بشر، شهیدان عالیمقام و جریانها و حقایق دیگری هستند که در آن عملیات کمنظیر جاری بود که نباید گذاشت کمرنگ یا فراموش شوند.
ایشان با تکریم عظمت و جایگاه نهاد مجلس، شأن قانونگذاری مجلس را از شأن نظارتی آن بسیار بالاتر و مهمتر برشمردند و با اشاره به ضرورت حیاتی قوانین برای «ایجاد ثبات»، «قابل پیشبینی شدن آینده فرد و جامعه و کشور» و «فراهم شدن امکان برنامهریزی مسؤولان»، افزودند: قانونگذاری، ریلگذاری و به تعبیر دقیقتر «جادهسازی» است که مسیر حرکت دیگر قوا را مشخص میکند.
نسبت سیاستهای کلی نظام با قانونگذاری، نکته مهمی بود که رهبر انقلاب در تبیین آن گفتند: سیاستهای کلی که برای همه سلایق و شیوههای مدیریتی ظرفیت حرکت دارد، جهت را مشخص میکند و قانونگذاری مسیرهایی را تعیین میکند که میشود در این جهت مشخص شده، در آنها حرکت کرد.
حضرت آیتالله خامنهای توجه کامل به سیاستهای کلی را در هر نوع قانونگذاری کاملا ضروری دانستند و گفتند: قانونگذاری هم شیوهها و اصولی دارد که در سیاستهای کلی تقنین ابلاغ شده اما متأسفانه بعد از چندین سال هنوز در مجلس به صورت قانون درنیامده است.
ایشان با استناد به سیاستهای کلی تقنین، «تأویلناپذیری و صراحت» و «اتقان و اتکا به کار کارشناسی جامع» را از جمله خصوصیات لازم «قانون» خواندند و گفتند: قانون خوب باید قابل اجرا باشد اگرنه شبیه آرزو و اهداف اجرانشدنی میشود.
ثبات قوانین و پرهیز از تغییرات پیدرپی آنها، منقح و روشن بودن، و عدم تعارض قوانین از دیگر بایدها و الزامات قانونگذاری بود که حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به آنها افزودند: در بحث «نبایدها» هم جلوگیری از انباشته شدن قوانین مهم است، چرا که وقتی قانون در موضوعی زیاد باشد، تکلیف مشخص نیست و همانطور که بارها گفته شده، قانوندانان قانونشکن از همین رخنهها به سوءاستفاده میپردازند.
ایشان قانونگذاری به خاطر منافع فلان فرد یا مجموعه را از دیگر آفات قانونگذاری دانستند و در نکتهای دیگر افزودند: در مجلس، «لایحه» باید بر «طرح» اولویت و غلبه داشته باشد، چراکه دولت در تقدیم لوایح امکان اجرا شدن آنها را هم در نظر میگیرد.
«اثرپذیری از جوزدگی و فضاسازی تبلیغاتی دشمنان یا اصحاب تبلیغ»، آفت دیگری بود که رهبر انقلاب، نمایندگان را از آن کاملا منع کردند و افزودند: ملاحظات جناحی و دستهبندیها نیز مطلقاً نباید در بررسی و تصویب قوانین نقش داشته باشد.
ایشان افزودند: البته به دلیل سلایق مختلف، دستهبندی همیشه در مجالس بوده اما نباید گذاشت به صورت دوقطبی درآید و به جای حق و مصلحت، در قانونگذاری تأثیرگذار شود.
حضرت آیتالله خامنهای در جمعبندی این بخش از سخنانشان تأکید کردند: قانون را با سلامت، طهارت و برای رضایت و نصرت خدا بنویسید که اگر این باشد، حتما برکت مییابد.
رهبر انقلاب بخش دوم بیاناتشان را به ویژگیها و عملکرد مجلس یازدهم اختصاص دادند و گفتند: بعد از ۳ سال، در مجموع این مجلس را همچنان انقلابی، جوان و پرتحرک میدانم؛ البته این نگاه، کلی و بدون در نظر گرفتن استثنائاتی است که ممکن است در مجلس وجود داشته باشد.
شناخت مشکلات کشور و قانونگذاری برای حل آنها، دیگر خصوصیتی بود که ایشان برای مجلس یازدهم برشمردند و گفتند: عمده قوانین برای مبارزه با فساد، رفع تبعیض، رفع انحصار و بهبود فضای کسبوکار و با «قاطعیت و صراحت» تصویب شده است.
حضرت آیتالله خامنهای برخی مصوبات مجلس فعلی را راهبردی دانستند و گفتند: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، مصوبهای اساسی و مهم بود که کشور را از سرگردانی در مساله هستهای و حالت ندانمکاری نجات داد که نتایج اجرای آن را حتی در عرصه جهانی مشاهده میکنیم.
ایشان قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را قانونی بسیار مهم خواندند و افزودند: قانون جهش تولید دانشبنیان هم از جمله مصوبات راهبردی مجلس است.
رهبر انقلاب «سادهزیستی و پرهیز از رفتار اشرافیمآبانه و نگاه از بالا به مردم» را ویژگی بسیاری از نمایندگان مجلس دانستند و در عین حال افزودند: البته استثنائاتی در این زمینه هم وجود دارد.
حضرت آیتالله خامنهای با توصیه مؤکد به نمایندگان مجلس برای از دست ندادن ویژگی «نشست و برخاست و تواضع در مقابل مردم»، افزودند: البته این مساله با دادن وعدههای غیرقابل تحقق کاملا متفاوت است. ایشان سال آخر مجلس را سال حساسی خواندند و گفتند: از جمله گرفتاریهای کشور، سال آخر مجالس است؛ چون نمایندگان در شرف انتخابات و نگاههای مردم قرار میگیرند، اما شما سعی کنید بدون توجه به انتخاب شدن یا نشدن در انتخابات اسفند امسال کار کنید، چرا که آنچه میماند فقط کار برای رضایت پروردگار است.
رهبر انقلاب در بخش پایانی بیاناتشان چند توصیه مهم خطاب به نمایندگان مجلس بیان کردند.
ایشان در بیان توصیه اول با اشاره به دوگانه «تقریب یا تخریب» در روابط مجلس با سایر قوا به خصوص دولت، گفتند: در نگاه تخریبی، طرفین به چشم رقیب و با هدف به خاک مالیدن شانه یکدیگر به هم نگاه میکنند که این نگاه چه از طرف دولت و چه از طرف مجلس، خطرناک و مشکلساز است.
ایشان با اشاره به نمونههایی از آثار این نگاه تخریبی که موجب معطل شدن کار کشور میشود، خاطرنشان کردند: در گذشته یکی از رؤسای مجلس شکایت میکرد که دولت چون ترکیب مجلس را مورد نظر خود نمیداند، به مجلس لایحه نمیدهد که البته در اینگونه موارد، راه علاج، تهیه و تصویب طرحها به دست خود مجلس است؛ یا اینکه به دولت قانونی ابلاغ میشود اما آییننامههای آن تنظیم، و آن قانون اجرا نمیشود. در نگاه تخریبی، مجلس هم در به کارگیری ابزارهای نظارتی مانند سؤال، تذکر و استیضاح افراط میکند و مثلاً وزیری که هنوز 3 ماه از رأی اعتماد به وی نگذشته است، استیضاح میشود که اینها ناشی از همان نگاه رقیبپنداری است.
حضرت آیتالله خامنهای، نگاه و رویکرد درست را نگاه تقریبی، مکمل بودن و یک پیکره دیدن مجموعه نظام دانستند و افزودند: رویکرد مجلس و دولت باید همکاری و همافزایی باشد. البته این تذکرات را به دولت و قوه قضائیه هم میدهیم اما دولت بار اجرا را بر دوش دارد و با توجه به حجم زیاد کار، مطالبات و توقع از آن، باید مراعات دولت را کرد.
ایشان با تأکید بر خودداری از وارد کردن مناقشات در روابط دولت و مجلس، گفتند: در مواقع همکاری مجلس با دولت، گاهی برخی افراد بداخلاق در مطبوعات و فضای مجازی، مجلس را متهم میکنند که دولتی شده و استقلال خود را از دست داده است ولی نباید به این حرفها که از روی غرض یا بیاطلاعی از مصلحت است، اعتنا کنید.
توصیه بعد رهبر انقلاب به نمایندگان، «پرهیز از بعضی سختگیریها در قبال وزرای معرفی شده به مجلس» بود که در این زمینه گفتند: در تشخیص صلاحیتها دقت کافی و در حد معقول و منطقی سختگیری کنید اما نه به شکلی که موجب شود وزارتخانه تا مدتها بدون وزیر بماند که اکنون هم چند وزارتخانه وزیر ندارند و به مجلس معرفی خواهند شد.
«همراه کردن تقوا و صداقت با حریت و صراحت» توصیه دیگر رهبر انقلاب به نمایندگان بود که گفتند: اگر موردی از طریق تذکر دادن به دستگاههای مسؤول و اطلاعاتی و دولتی قابل حل است لزومی ندارد علنی بیان شود و در مواردی هم که بیان علنی لازم است، تقوا و صداقت رعایت شود.
حضرت آیتالله خامنهای در نکتهای مهم افزودند: گاهی برخی میخواهند به فلان مسؤول سیلی بزنند اما در عمل به مجلس سیلی میزنند، در حالی که تعرض به آبروی افراد و هویت دینی و انقلابی آنها جایز نیست. البته این توصیه مربوط به مردم هم هست ولی ما مسؤولان که روی منبرهای بلند نشستهایم و همه صدای ما را میشنوند، باید این ملاحظات را بیشتر رعایت کنیم.
ایشان در توصیهای دیگر با اشاره به سال آخر مجلس یازدهم، به نمایندگان گفتند: نگذارید وجاهتطلبی روی حرفها و اقدامات شما اثر بگذارد و این را که فلان حرف یا فلان کار موجب علاقهمندی مردم و افزایش احتمال رأیآوری میشود، به کلی از ذهن خود خارج کنید که این کار از مجاهدتهای مهم و لازم است.
رهبر انقلاب در توصیه پایانی با تأکید بر به سرانجام رساندن کارهای بزرگ مجلس در سال آخر همچون برنامه هفتم، پیگیری شعار سال، نهایی کردن لوایح نیمهکاره و جبران خلأها و قصورها، خطاب به نمایندگان گفتند: سرافراز وارد مجلس شدید، انشاءالله سرافراز از مجلس خارج شوید. در ابتدای این دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن بیان گزارشی از عملکرد مجلس یازدهم، «ایجاد نقشه راه برای اولویتبندی در قانونگذاری» را از مهمترین وجوه تمایز این دوره مجلس برشمرد.
بسته تحول قوانین اقتصادی برای اصلاح نظام بانکی؛ تصویب قوانین در حوزههایی نظیر مالیات، مسکن، خودرو، بیمه، شفافیت، کشاورزی و تولید؛ قانون رتبهبندی معلمان؛ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت؛ طرح اصلاح قانون انتخابات؛ تصویب کلیات لایحه ارتقای امنیت زنان؛ طرح نظامبخشی به فضای مجازی و تصویب 2 فوریت لایحه حجاب و عفاف از جمله کارنامه تقنینی یا موضوعات در دست بررسی مجلس یازدهم بود که آقای قالیباف درباره آنها توضیح داد.
رئیس مجلس، «خلاقیت در ظرفیتسازی بسترهای نظارتی» را وجه دیگر تمایز این دوره مجلس خواند و افزود: در این دوره، ابزارهای نظارتی همچون «سوال، استیضاح و تحقیق و تفحص» به پشتوانه نظارت میدانی و ستادی و همچنین ناظر بر حل مسائل عینی مردم به کار گرفته شده است.
کنش فعالانه در عرصه دیپلماسی و مقابله حقوقی با تهدیدات خارجی، تلاش برای اصلاح ساختار بودجه با ایجاد سامانه هوشمند بودجهریزی و نظارت جدی بر شرکتهای دولتی، دیگر نکاتی بود که رئیس مجلس به آنها اشاره کرد.
***
پیام رهبر انقلاب به یادواره ۲۴۰۰ شهید بخش کن تهران
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی به کنگره بزرگداشت ۲۴۰۰ شهید بخش کن تهران که روز گذشته منتشر شد، بر الگو قرار گرفتن سیره شهدا برای جوانان تاکید کردند.
متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
سلام و رحمت خداوند بر آن شهیدان والامقام
بزرگداشت شهدای عزیز و احیای یاد و نام آنان وظیفهای مقدس است که خداوند توفیق آن را به شما عنایت فرموده است. سعی کنید سیره این بندگان شایسته خدا را فرهنگ عمومی و شخصیت آنان را الگوی جوانان خود قرار دهید.
والسلام علیکم و رحمهالله
1402/3/1
ارسال به دوستان
به بهانه سالروز عملیات غرورآفرین بیتالمقدس، «وطن امروز» بررسی میکند
چرا پس از آزادی خرمشهر جنگ ادامه یافت؟
گروه سیاسی: هر سال همزمان با فرارسیدن سالروز آزادسازی خرمشهر، شبهات مربوط به ۸ سال دفاع مقدس نیز اوج میگیرد. جریان تحریف سعی میکند با طرح شبهات و سوءاستفاده از بیاطلاعی نسلهای جوان و جنگ ندیده کشور، روایت خود را به عنوان روایت درست از دفاعمقدس غالب کند. یکی از شبهاتی که جریان تحریف همواره روی آن مانور میدهد، بحث ادامه جنگ ایران و عراق پس از فتح خرمشهر است.
در همین رابطه برخی گروههای معارض با انقلاب اسلامی، دلیل ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر را قدرتطلبی جمهوری اسلامی و نظریه صدور انقلاب اسلامی میدانند که در روزهای اخیر نیز شاهد تکرار این ادعاها بودیم.
اما چرا پس از عملیات غرورآفرین آزادسازی خرمشهر در خرداد 61 جنگ ادامه یافت؟ آیا ایران نمیتوانست به جنگ خاتمه دهد؟ در پاسخ این سوالات باید گفت اگرچه با عملیاتهای ثامنالائمه، طریقالقدس و بیتالمقدس شهرهای آبادان، خرمشهر، هویزه و بخشهای وسیعی از جنوب خوزستان و برخی ارتفاعات و مناطق غرب کشور از چنگ رژیم بعثی آزاد شد اما هنوز نزدیک به ۲ هزار کیلومتر از خاک کشور در اشغال عراق بود. بر خلاف ادعای جریان تحریف تاریخ که جمهوری اسلامی را بابت ادامه دادن جنگ و عدم قبول صلح مذمت میکند، هیاتهای میانجیگری که پس از حماسه سوم خرداد خود را به آب و آتش میزدند تا نوار پیروزیهای ایران را به نفع صدام قطع کنند، صرفاً ۲ طرف درگیری را توصیه به آتشبس میکردند و سخنی از شناسایی متجاوز و پرداخت غرامت به میان نمیآوردند.
در همین رابطه حضرت آیتالله خامنهای، رئیسجمهور و رئیس وقت شورای عالی دفاع با اشاره به پیشنهادات هیاتهای میانجی به ایران مبنی بر پذیرش آتشبس، در ارتباط با چرایی ادامه یافتن جنگ میگویند: «همان وقت عدهای از لیبرالها و همین افرادی که در طول این مدت، هرگاه یک بار، یک نقی زدند راجع به جنگ و یک توصیهای راجع به صلح کردند، همان وقت به ما توصیه میکردند آقا قبول کنید. وضعتان بدتر از این خواهد شد. فکر میکردند اگر قبول نکنیم، [صدام] میآید اهواز را میگیرد، دزفول را میگیرد و وضع بدتر خواهد شد. آن روز به ما میگفتند قبول کنید. یعنی اگر قبول کرده بودیم، امروز وضع ما مثل وضع سوریه بود که جولانش دست اسرائیل است. مثل اردن بود که نهر اردن و مناطق بزرگی از کشورش دست اسرائیل است؛ بیتالمقدسش دست اسرائیل است. مثل لبنان بود، مثل مصر بود، مثل جاهای دیگر بود. دلش میخواست صدام و رژیم عراق که ما آتشبس را قبول کنیم و بعد، یک مذاکره طولانی مفصلی در طول چند سال بکند، ۱۰ کیلومتر عقب بنشیند، یک امتیاز از ما بگیرد». اساساً شورای امنیت سازمان ملل و هیاتهای میانجی صرفاً آتشبس و شرایط «نه جنگ، نه صلح» را توصیه کردند و به دور از منطق و عقلانیت بود اگر ایران بدون هیچ پیششرطی جنگ را خاتمه دهد.
واضح است جدا از تلاش برای آزادسازی باقیمانده اراضی اشغالی، جمهوری اسلامی ایران با ادامه جنگ پس از آزادسازی خرمشهر، به دنبال تنبیه متجاوز و مهمتر از همه جلوگیری از تجاوز مجدد عراق به کشورمان بود و این امر تنها با ادامه جنگ میسر میشد. چنانکه مرحوم هاشمی، رئیس وقت مجلس شورای اسلامی نیز در این باره میگوید: «در این باره که جنگ باید ادامه یابد، بحث زیادی نبود. اولاً خاک ما در اختیار آنها بود. ثانیاً در آن مقطع، ایران خیلی با ابهت و قدرت پیش رفته بود؛ خیلی از توانمندیهای نظامی عراق منهدم شده بود و بسیاری از نیروهایش در لشکرها و تیپها آسیب جدی دیده بودند. هیچکس در اینکه باید به محاکمه صدام برسیم و غرامت بگیریم، شک نداشت و در این زمینه بحثی نبود».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|