|
آتش گرفتن کشتی نیروی دریایی رژیم صهیونیستی
رسانههای رژیم صهیونیستی با انتشار تصویری از آتش گرفتن کشتی نیروی دریایی رژیم صهیونیستی در ساحل نهاریا خبر دادند. نهاریا در منطقهای واقع در بالاتر از بندر حیفای اشغالی و شمال فلسطین اشغالی قرار دارد. هنوز علت آتشسوزی این کشتی اعلام نشده است.
ارسال به دوستان
آمریکا اعلام کرد قطعنامه آتشبس در غزه را وتو میکند
بدتر از جنایتکار
اسرائیل هیوم: نتانیاهو طرح آمریکا برای عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان را بررسی میکند
گروه بینالملل: پس از اینکه الجزایر پیشنویس قطعنامهای را تدوین و به اعضای شورای امنیت برای پایان جنگ و خونریزی در غزه ارائه کرد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد واشنگتن هر پیشنهادی مبنی بر آتشبس در غزه را وتو خواهد کرد؛ موضعی که در کنار ۳ وتوی قبلی آمریکا درباره آتشبس نشان میدهد این کشور تا زمانی که طرح ابتکاری خودش برای آینده فلسطین و منطقه عملی نشود، حامی اصلی ادامه جنگ در غزه است.
روز گذشته سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد هشدار داد اگر قطعنامه پیشنهادی الجزایر مبنی بر آتشبس بشردوستانه در غزه در شورای امنیت این سازمان به رای گذاشته شود، واشنگتن با آن مخالفت خواهد کرد.
وی مدعی شد پیشنویس ارائهشده در شورای امنیت سازمان ملل متحد به این نتایج دست نخواهد یافت و حتی ممکن است در تضاد با آنها باشد. دیپلمات آمریکایی افزود: به این دلیل، آمریکا از بررسی این پیشنویس حمایت نخواهد کرد و اگر به رای گذاشته شود، پذیرفته نخواهد شد.
چهارشنبه پیش (۲۵ بهمن)، کشورهای عرب بر حمایت خود از پیشنویس قطعنامه الجزایر که خواستار آتشبس فوری و ارسال بدون مانع کمکهای بشردوستانه به غزه است، تاکید کردند. توماس گرینفیلد در بیانیه خود از شورای امنیت خواست اطمینان حاصل کند که «هر اقدامی که در روزهای آینده انجام میدهیم، فشار را بر حماس برای پذیرش پیشنهاد جاری افزایش میدهد». در همین ارتباط مایکل مارتین، وزیر خارجه ایرلند دیروز در کنفرانس امنیتی مونیخ با اشاره به اینکه آمریکا چندین نوبت برای جلوگیری از برقراری آتشبس در نوار غزه، از حق وتو در سازمان ملل متحد استفاده کرده است، گفت: دوران «حق وتو» دیگر به پایان آمده و باید از میان برود، چرا که باعث گسترش بازگشت به عقب در مسیر تاریخ است. وی با بیان اینکه در شورای امنیت سازمان ملل متحد از امتیاز حق وتو سوءاستفاده میشود، تاکید کرد: وجود حق وتو در این شورا باعث شده است شورای امنیت سازمان ملل متحد به شورایی ناکارآمد تبدیل شود.
این موضعگیری آمریکا تناقض آشکار این کشور درباره جنگ غزه را نشان میدهد؛ از سویی بایدن ادعا میکند اسرائیل نباید به رفح بدون انجام کارهای اطمینانبخش درباره مردم این شهر عمل کند، از سوی دیگر بسته پیشنهادی 14 میلیارد دلاری برای کمک تسلیحاتی به اسرائیل به تصویب میرسد. در حالی که رئیسجمهور آمریکا میگوید باید اسرائیل به مردم غیرنظامی در غزه حمله نکند ولی تاکنون ۳ بار قطعنامه پایان جنگ در غزه را وتو کرده است. بار گذشته هم آمریکا با بهانههایی، وتوی قطعنامه آتشبس در غزه را توجیه کرد. رابرت وود، معاون سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل در توضیحات خود حماس را مسؤول آغاز جنگ دانست.
دیپلمات آمریکایی با تکرار ادعاهای واشنگتن افزود: «ما حسابرسی بسیار کمی از آغازگر این درگیری یعنی حماس میشنویم. حماس باید از پنهان شدن پشت غیرنظامیان دست بردارد، سلاحهایش را زمین بگذارد و تسلیم شود. اگر رهبران حماس این کار را میکردند، جنگ تمام میشد».
مارتین افزود: «سفیر فلسطین به صراحت اعلام کرد اکنون همه باید یک پوستر آتشبس در دست داشته باشند و در مجمع عمومی نیز پوستری را به نمایش گذاشت. این در حالی است که در سازمان ملل حمایت قاطع از موضع فلسطین وجود داشته و آمریکا تنها کشوری بوده که از اسرائیل حمایت کرده است».
به نظر میرسد سیاست بایدن این است که میخواهد جنگ تا زمانی ادامه یابد که بتواند راهبردهای خود را در منطقه پیاده کند. طرح بلینکن و بایدن بر این مبناست که عادیسازی روابط کشورهای منطقه و عربی با اسرائیل رخ دهد، تشکیلات خودگردان در غزه حاکمیت سیاسی و نه نظامی پیدا کند و نیروهای مقاومت در غزه خلع سلاح و نابود شوند تا بعد از آن بتوان نتانیاهو را کنار زد و نیروهای نزدیکتر به دمکراتها سر کار بیایند.
البته نتانیاهو هم دست بایدن را خوانده است و میداند بعد از پایان جنگ دیگر جایی در سپهر سیاسی اسرائیل نخواهد داشت. از سوی دیگر وی مخالف به رسمیت شناختن کشور فلسطین است. در همین رابطه رسانههای عبری گزارش دادند کابینه رژیم صهیونیستی با مصوبهای موافقت کرد که بر اساس آن این رژیم به رسمیت شناختن کشور فلسطین به صورت یکجانبه را نمیپذیرد. پیش از این بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در جلسه کابینه گفته بود: ما با دیکتههای بینالمللی درباره حل و فصل دائم نزاع با فلسطینیها مخالفیم. چنین حل و فصلی تنها از طریق مذاکرات مستقیم میان ۲ طرف بدون پیششرط ممکن است.
وی افزود: اسرائیل به مخالفت خود با به رسمیت شناختن یکجانبه کشور فلسطین ادامه میدهد. چنین اقدامی بعد از عملیات 7 اکتبر حماس، پاداش بزرگی برای این جنبش است و مانع هرگونه حل و فصلی در آینده میشود.
پنجشنبه گذشته دفتر نتانیاهو با هرگونه گفتوگویی در زمان کنونی درباره تشکیل کشور فلسطین مخالفت و تأکید کرد اولویت کنونی تلآویو پیروزی بر حماس است.
اخیرا واشنگتنپست گزارش داد آمریکا و تعدادی از شرکای عربش، طرحی را برای توافق صلح فراگیر میان رژیم صهیونیستی و فلسطین تهیه کردهاند که شامل جدول زمانی ثابتی برای تشکیل کشور فلسطین است.
همچنین پیش از این روزنامه اسرائیل هیوم به نقل از یک منبع سیاسی نوشته بود: نتانیاهو قبول به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی آمریکا را بررسی میکند تا این روند به پیشرفتی در تلاشها برای عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان منجر شود. بر اساس این پیشنهاد آمریکاییها خودشان به صورت یکجانبه کشور فلسطین را به رسمیت میشناسند. اسرائیل میگوید توافق دائمی که شامل کشور فلسطین باشد، تنها در مذاکرات مستقیم ممکن است.
این منبع اعلام کرد: نتانیاهو مخالفتش را با به رسمیت شناختن یکجانبه کشور فلسطین اعلام کرده اما با مذاکرات درباره حل و فصل بدون پیششرط موافق است. از طریق این ساختار آمریکاییها میتوانند عربستانیها را قانع کنند اسرائیل مرحله بزرگی را در مساله فلسطین طی کرده است. نتانیاهو هنوز تصمیم نهایی را در این باره نگرفته است اما آن را با جدیت بررسی میکند.
همچنین آمریکا در حالی برخی مخالفتها با نتانیاهو را علنی کرده است که از ابتدا دنبال کوچاندن مردم غزه از این باریکه بود و حتی فشارهایی به اردن و مصر برای اسکان آنها آورده بود که با مخالفت امان و قاهره روبهرو شد.
***
تظاهرات بیسابقه علیه نتانیاهو بعد از 7 اکتبر
روزنامه یدیعوت آحارانوت در خبری اعلام کرد «شارون الونی کانیو» که جزو اسرای زن آزادشده توسط حماس است، در سخنانی خطاب به نتانیاهو گفت: تو حق نداری حکم اعدام شوهرم را که در اسارت حماس است صادر کنی. او در میدان حاتوویم تلآویو خطاب به حاضران گفت: من بعد از 52 روز اسارت به همراه دخترانم بازگشتم اما همسرم در داخل تونلها با مرگ دست و پنجه نرم میکند.
وی سپس خطاب به نتانیاهو گفت: آخرین باری که همسرم و عشق زندگیام را دیدم به من گفت از ترس در حال جان دادن است. به من التماس کرد هر کاری که میتوانم برای نجاتش انجام دهم. من به نتانیاهو التماس میکنم وارد مذاکرات قاهره شود و حکم اعدام همسرم را (با کارشکنیهایش) صادر نکند.
وای نت، پایگاه خبری آنلاین این رسانه عبریزبان هم در خبری اعلام کرد هزاران نفر از صهیونیستها در میدان حاتوویم تلآویو تجمع کرده و بعد از یک دقیقه سکوت شعارهایی علیه نتانیاهو و سیاستهایش سر دادند.
در این مراسم که در صدوسیوچهارمین روز جنگ به خاطر 134 اسیر صهیونیست برگزار شد و بزرگترین تجمع اعتراضآمیز بعد از 7 اکتبر بود، یکی از سخنرانان که خواهر یکی از اسراست، گفت: این 134 نفر صرفا در اسارت نیستند، بلکه کسانی هم هستند که کل اسرائیل را گروگان خود گرفتهاند.
ارسال به دوستان
عمران خان از مردم خواست از دولت ائتلافی برآمده از انتخابات فعلی حمایت نکنند
بازی تاج و تخت در پاکستان
فارن پالسی: عمران خان به دنبال یک انقلاب علیه احزاب سنتی و ارتش پاکستان است
گروه بینالملل: نتایج انتخابات سراسری پاکستان در 8 فوریه نشاندهنده نارضایتی گسترده از نهادهای نظامی و غیرنظامی این کشور بود اما به نظر میرسد نتایج برعکس آن چیزی است که بسیاری از رایدهندگان میخواستند. نامزدهای مستقل وابسته به حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) که وابسته به عمران خان، نخستوزیر پیشین این کشور بودند و تحت لوای آن از شرکت در انتخابات منع شده بودند بیش از هر حزب دیگری کرسی در پارلمان به دست آوردند اما برای اکثریت کافی نبودند. دولت بعدی پاکستان در عوض توسط ائتلافی از احزاب قدیمی از جمله حزب راست میانه مسلم لیگ نواز پاکستان (PML-N) به رهبری نخستوزیر سابق نواز شریف و حزب چپ میانه خلق پاکستان به رهبری آصف علی زرداری، رئیسجمهور سابق و پسرش بلاول بوتو زرداری (PPP) تشکیل خواهد شد. 8 فوریه نظم سیاسی ریشهدار پاکستان که در آن احزاب برای کسب رای، همچنین به نفع ارتش قدرتمند رقابت میکنند متزلزل شد اما فرونریخت. اگرچه عملکرد شگفتانگیز PTI به شهرت ارتش لطمه زد اما توانایی ارتش برای تأثیرگذاری بر روند رویدادها دستنخورده باقی ماند. آخرین قسمت از بازی تاج و تخت پاکستان در بحبوحه یک بحران اقتصادی جدی، همچنین تهدیدات امنیتی از سوی تحریک طالبان پاکستان (TTP) و دیگر گروههای شبهنظامی رخ میدهد؛ قطبی شدن سیاست پرداختن به بدهی و کسری فزاینده پاکستان را دشوار میکند. پاکستان با تولید ناخالص داخلی 340 میلیارد دلاری باید نزدیک به 78 میلیارد دلار بدهی خارجی خود را قبل از سال 2026 بازپرداخت کند.
اعمال مالیات بر بخشهای کلیدی اقتصاد - کشاورزی، املاک و مستغلات، خردهفروشی - بدون اجماع سیاسی دشوار است و در میان بلاتکلیفی، شرکتهای دولتی زیانده مختلف، از خطوط هوایی بینالمللی پاکستان گرفته تا شرکتهای توزیع برق کشور که در مجموع سالانه حدود 1.7 میلیارد دلار برای دولت هزینه میکنند، نمیتوانند خصوصی شوند. پاکستان همچنین به یک استراتژی جامع برای مقابله با گروههای تکفیری نیاز دارد که اکنون مسؤول حملات تروریستی در داخل کشور هستند اما زمانی به عنوان بخشی از جنگ غیرمتعارف علیه هند و راهی برای تامین نفوذ در افغانستان تشویق یا تحمل میشدند. در همین حال، صلح با هند، روابط با غرب و روابط با خیران اقتصادی در جهان عرب، اکنون گروگان اختلافات داخلی پاکستان است: مخالفان خود اغلب به فروش منافع پاکستان متهم میشوند. با توجه به نتایج پراکنده انتخابات و اتهامات تقلب در آرا، یک دولت فراحزبی باثبات میتواند راه را برای خروج ارتش از سیاست هموار کند. همچنین میتواند به پاکستان کمک کند تا از سنت دیرینهاش دور شود که یک سیاستمدار بزرگ در زندان باشد، مانند عمران خان در حالی که حامیانش مورد آزار و اذیت قرار میگیرند. بحثهای پارلمانی درباره ایدههای سیاست جایگزین میتواند جایگزین فریادهای کنونی بین حامیان رهبران رقیب درباره اینکه چه کسی فاسدتر است، شود اما به جای ایجاد وحدت و دولت ائتلافی که در حال شکلگیری است، این موضوع بلافاصله با مخالفت حامیان خان مواجه خواهد شد. همانطور که اوضاع پیش میرود، بعید به نظر میرسد اختلافات پاکستان به این زودیها پایان یابد.
نتایج انتخابات هفته گذشته نشاندهنده خستگی رایدهندگان از نخبگان سیاسی و سیاستهای خاندانی، همچنین مداخله چه آشکار و چه پنهان توسط ژنرالهای کشور بود. نارضایتی گسترده از اقتصاد و فقدان فرصت برای جمعیت جوان در حال رشد پاکستان باعث ایجاد سیاستهای پوپولیستی شده است که منجر به آشتی نمیشود. خان، ستاره کریکت که به رهبر معترضان اصلی تبدیل شده است، ایده حل و فصل مذاکره با مخالفان سیاسی خود را رد میکند و به گفته خودش توسط ارتش و آمریکا به زندان افتاده است. او روایت قدرتمندی از قربانی شدن ساخته است که نخبگان سیاسی پاکستان و توطئههای خارجی را مسؤول مشکلات این کشور میداند. ابهت او ممکن است راهحلهای واقعبینانه ارائه نکند اما دریچهای برای افراد ناتوان ایجاد میکند تا خشم و ناامیدی خود را تخلیه کنند. به نوشته فارن پالسی، به نظر میرسد خان معتقد است یک انقلاب میتواند به او قدرت بیشتری نسبت به پذیرش ایده یک پیمان ملی جدید بدهد. خان به جای استفاده از موفقیت انتخاباتی حزب تحریک انصاف برای گفتوگو با احزاب اصلی دیگر، پیشنهاد اتحاد را به ۲ حزب مذهبی کوچک ارائه داده، اگرچه یکی از آنها قبلا مشارکت را رد کرده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
مدودف:
در صورت جنگ با ما، برلین، لندن و واشنگتن هدف قرار خواهند گرفت
«دیمیتری مدودف» معاون رئیس شورای امنیت و رئیسجمهور سابق روسیه با انتشار پستی در کانال خود در پیامرسان تلگرام، هشدار داد مسکو در صورت ورود به جنگی با غرب «به کییف، برلین، لندن، واشنگتن و دیگر جاهایی که از مدتها پیش در فهرست اهداف تسلیحات سهگانه هستهای خود تعیین کرده، حمله خواهد کرد». مدودف در این پست نوشت: «مدتها پیش مطلبی در کانال تلگرامی خود نوشتم با این عنوان که امکان شکست یک قدرت هستهای در جنگ وجود ندارد. پس از آن انگلیسی - آمریکاییهای مغرور فورا خودشان را وسط انداخته و ناله کردند: نه! این ابدا صحیح نیست، حتی آمریکا هم در جنگها باخته است». مدودف در ادامه نوشت: «این یک دروغ آشکار است. من صحبتم درباره جنگهایی مثل ویتنام، افغانستان یا دهها جنگ توسعهطلبانه دیگر آمریکاییها در مکانهای دیگر نیست. منظورم جنگهایی تاریخی است که در آنها مردم از سرزمین پدری خود دفاع میکنند؛ اینکه شما از سرزمین خودتان، مردم خودتان و ارزشهای خودتان دفاع کنید. این نوع جنگها هستند که قدرتهای هستهای هرگز در آنها از هیچ کس شکست نمیخورند».
***
داسیلوا:
اسرائیل در حال نسلکشی است
رئیسجمهور برزیل گفت آنچه در نوار غزه رخ میدهد جنگ نیست؛ یک نسلکشی و یادآور اقدامات «آدولف هیتلر» است. به گزارش ایسنا، لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، خطاب به خبرنگاران در آدیسآبابا عنوان کرد: آنچه در نوار غزه برای مردم فلسطین رخ میدهد در دوره تاریخی دیگری جز زمان هیتلر وجود نداشته است. وی که در نشست اتحادیه آفریقا شرکت کرده بود، ضمن انتقاد از تعلیق کمک برخی کشورها به آژانس کار و امدادرسانی به آوارگان فلسطین (آنروا) افزود: کمکهای انسانی را به مردمی که دهههاست تلاش میکنند کشور خود را بسازند، تعلیق نکنید. جنگ غزه میان سربازان با سربازان نیست، بلکه این جنگی میان ارتش بسیار آماده با زنان و کودکان است. طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیسجمهور برزیل در پایان از کمکهای کشورش به آنروا خبر داد اما مشخص نکرد که اندازه این کمکها چقدر خواهد بود، زیرا تاکید کرد: «این رئیسجمهور نیست که چنین تصمیمی میگیرد».
***
رسانه عبری:
کار نتانیاهو بعد از جنگ تمام است
رسانه عبری «واینت» به نقل از منابع آگاه در حزب «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی گزارش داد پس از پایان جنگ غزه، او دیگر نمیتواند قدرت را در دست داشته باشد. در حالی که بسیاری در رژیم صهیونیستی خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام هستند، نتانیاهو شنبه مدعی شد «اکنون وقت سیاست نیست» و انتخابات بعدی این رژیم چند سال دیگر برگزار خواهد شد. چند نظرسنجی مختلف نشان داده که از عملیات توفان الاقصی در هفتم اکتبر، میزان محبوبیت نتانیاهو و اعضای حزب «لیکود» در فلسطین اشغالی روند نزولی داشته است. یک مرکز تحقیقاتی ماه دسامبر با استناد به نظرسنجیها اعلام کرد بیش از دوسوم اسرائیلیها خواستار آن هستند که به محض پایان جنگ غزه، انتخابات سراسری برگزار شود. نظرسنجی تازهای که در ماه میلادی جاری برگزار شد نیز نشان داد اگر انتخابات همین حالا برگزار شود، احزاب اپوزیسیون رژیم صهیونیستی ۷۵ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان این رژیم را تصاحب خواهند کرد. رسانه عبری واینت به نقل از مقامات حزب لیکود که خواستند نامشان فاش نشود، گزارش داد: «هر کس که در هفتم اکتبر نخستوزیر بود، با پایان جنگ قدرت را از دست خواهد داد».
***
قاهره:
حمله اسرائیل به رفح تهدیدی برای امنیت ملی مصر است
وزیر خارجه مصر روز شنبه در نشست امنیتی مونیخ گفت کوچاندن فلسطینیها از غزه «غیرقابل قبول» است. سامح شکری در ادامه گفت کوچاندن فلسطینیها از غزه نقض قوانین بینالمللی و بشردوستانه است و هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی مصر خواهد بود. وی به راهحل 2 دولتی اشاره کرد و گفت مصر خواهان حل و فصل مناقشه اسرائیل و فلسطینیها بر اساس راهحل 2 دولتی است. وزیر خارجه مصر مدعی شد کشورش به رژیم صهیونیستی اطلاع داده است که کوچاندن فلسطینیها از رفح «خط قرمز» قاهره است و تهدیدی برای امنیت ملی مصر به شمار میرود. از سوی دیگر اسرائیل کاتس، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز در کنفرانس مونیخ مدعی شد درباره کوچاندن فلسطینیها از رفح به مصر هماهنگیهای لازم با قاهره انجام شده است.
***
بیمارستان ناصر در غزه از مدار خدمت خارج شد
«نزدیک به 200 بیمار در بیمارستان ناصر بستری هستند که 20 نفر از آنها باید به دیگر بیمارستانها انتقال داده شوند»؛ این بخشی از گزارش دیروز گبریسوس است. مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در ادامه تصریح کرد ارتش اسرائیل اجازه ورود تیمهای امدادی این سازمان به بیمارستان ناصر برای ارزیابی وضعیت بیماران و نیازهای پزشکی آنان را نداده است. در صدوسیوپنجمین روز از جنگ علیه غزه، مراکز پزشکی به محاصره رژیم اشغالگر درآمدهاند. وزارت بهداشت فلسطین از روزهای گذشته هشدار داده بود ارتش اسرائیل به صورت مداوم بیمارستانهای امل و ناصر در خانیونس را هدف حملات سنگین توپخانهای قرار میدهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|