|
اخبار
ایران آماده توسعه همکاریها با سریلانکاست
وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار رانیل ویکراماسینگه، رئیسجمهور سریلانکا با اشاره به توافق برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی گفت ایران برای گسترش همکاریهای دوجانبه آماده است. حسین امیرعبداللهیان همچنین تصریح کرد، حمایت رئیسجمهور سریلانکا برای اجرایی شدن توافقات کمیسیون مشترک اقتصادی 2 کشور بسیار موثر بوده است. وی ادامه داد: بخشهای اقتصادی و صنعتی کشورمان از جمله وزارت نیرو برای توسعه همکاریها با سریلانکا آماده هستند. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با قدردانی از مواضع سریلانکا درباره مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری تاکید کرد، اولویت اصلی توقف جنگ و جنایتهای رژیم اسرائیل در غزه و احقاق حقوق مردم فلسطین است. امیرعبداللهیان در این دیدار همچنین اهتمام جمهوری اسلامی ایران بر امنیت دریانوردی در آبهای بینالمللی را خاطرنشان کرد. رئیسجمهور سریلانکا نیز در این دیدار، با اشاره به پیشرفتهای کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران توانسته به دستاوردهای بزرگی دست یابد. وی با اشاره به موقعیت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران، کشورمان را دریچه ورود به آسیای میانه دانست و بر افزایش تعاملات اقتصادی با کشورمان تاکید کرد. ویکراماسینگه درباره تحولات غزه تاکید کرد سریلانکا مخالف تغییر ترکیب جمعیتی در کرانه باختری و غزه است.
***
ایران جزو ۵ کشور اول جهان در صنعت هستهای است
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: صنعت هستهای، ایران را جزو 5 کشور اول دنیا در خیلی از رشتهها و سرفصلهای هستهای قرار داده است. محمد اسلامی درباره پیشرفتهای ایجادشده در صنعت هستهای ایران اظهار داشت: ورود جمهوری اسلامی ایران به حوزه فناوریهای نوین یعنی ورود به منطقه ممنوعه؛ یعنی به همین میزان که تنشها برای بحث هستهای ایران وجود دارد، برای موضوع فضایی هم وجود دارد. به همین میزان نیز برای سایر علوم قدرتساز وجود دارد. وی گفت: اگر میخواهیم کشور را رشد دهیم و متناسب شأن و منزلت مردم اقدام کنیم، باید بتوانیم در مرز دانش حرکت کنیم. رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: استعدادهای بیشماری در کشور داریم که اگر حکومت در حوزههای دانش سرمایهگذاری نکند، این نیروهای بااستعداد نمیتوانند فرصت فعالیت داشته باشند. اسلامی ادامه داد: صنعت هستهای، ایران را جزو 5 کشور اول دنیا در خیلی از رشتهها و سرفصلهای هستهای قرار داده است. امروز در تولید آب سنگین باکیفیتی که حاصل تحقیقات دانشمندان کشور است و هیچ کمکی از خارج دریافت نکردیم، به لحاظ کیفیت و خلوص آب سنگین در صدر فهرست قرار داریم و در عرضه و صادرات آب سنگین در بازار جهانی توانستهایم سهمی برای خود داشته باشیم. وی خاطرنشان کرد: از تولید آب سنگین میتوان به تولید بسیاری دیگر از محصولات در حوزههای مختلف از جمله در حوزه میکروالکترونیک و تولید برخی داروهای جدید دست یافت.
***
جزئیات جدید از شناورهای شهید صیاد شیرازی و شهید باقری سپاه
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران جزئیات جدیدی از شناورهای شهید صیاد شیرازی و شهید حسن باقری سپاه پاسداران اعلام کرد. سردار دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری در گفتوگویی تلویزیونی با اشاره به شناورهای شهید صیاد شیرازی و شهید باقری ندسا، گفت: ما برای نخستین بار در کشور شناوری با شکل کاتاماران یا چند بدنهای با طول ۶۸ متر از جنس بدنه آلومینیومی را با نام شناورهای شهید صیادشیرازی و شهید حسن باقری طراحی کرده و ساختهایم که از این حیث رتبه سوم را در جهان پس از آمریکا و استرالیا در اختیار داریم. وی افزود: تعداد ۶ فروند از موشکهای عمودپرواز پدافندی صیاد ۳ در شناور شهید صیاد شیرازی تعبیه شده است. این موشکها با راداری که در آنها وجود دارد، میتوانند ۴۵۰ کیلومتری اهداف را ردگیری کرده و آنها را منهدم کنند. فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران تصریح کرد: ۱۶ فروند موشک عمودپرواز پدافندی نواب ساخته وزارت دفاع نیز در شناور شهید صیادشیرازی وجود دارد که اگر یک سمت بدنه مورد اصابت قرار بگیرد این شناور غرق نمیشود. وی ادامه داد: شناورهای کلاس شهید سلیمانی قابلیت اقیانوسپیمایی دارد. در حوزه شناوری ۲ معیار دریامانی و دریانوردی مطرح است که درباره این شناورها، فورس ۷ یعنی موجهای بلند اقیانوسی برای دریامانی و فورس ۶ برای دریانوردی این شناورها مطرح است. سردار تنگسیری در پایان اظهار کرد: این شناورها دارای ۶ فروند موشک کروز از برد ۴۰ تا ۷۵۰ کیلومتر هستند که از طریق یک سامانه کنترل آتش هدایت و کنترل میشوند.
***
در مبارزه با ظلم و فساد نباید کوتاه آمد
دبیر شورای نگهبان گفت: ظهور حضرت صاحبالزمان(عج)، مصداق تحقق وعده تخلفناپذیر الهی یعنی برچیدن بساط ظلم و استقرار حکومت جهانی مستضعفان است و انقلاب اسلامی جهت تحقق این وعده الهی شکل گرفته است. آیتالله احمد جنتی در ابتدای جلسه این شورا خاطرنشان کرد: ظهور حضرت صاحبالزمان (عج)، مصداق تحقق وعده تخلفناپذیر الهی یعنی برچیدن بساط ظلم و استقرار حکومت جهانی مستضعفین است. خداوند در آیه ۵ سوره قصص میفرماید: «وَنُریدُ أَن نَمُنَّ عَلَی الَّذینَ استُضعِفوا فِی الأَرضِ وَنَجعَلَهُم أَئِمَّةً وَنَجعَلَهُمُ الوارِثینَ؛ ما میخواهیم بر مستضعفان زمین منت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان زمین قرار دهیم». وی در ادامه صحبتهایش گفت: انقلاب اسلامی در جهت تحقق این وعده الهی شکل گرفته و انشاءالله با حرکت به سمت جامعه مهدوی، زمینه ظهور حضرت مهدی(عج) را فراهم میکند. آیتالله جنتی افزود: در عصر غیبت، بزرگترین وظیفه انتظار فرج است و منتظران واقعی امام عصر(عج) کسانی هستند که امیدوارانه به وظایف خویش عمل میکنند، در مبارزه با ظلم و فساد کوتاه نمیآیند و با زندگی مومنانه، خود را دائما در شرایط آمادگی برای همراهی آن حضرت نگه میدارند.
ارسال به دوستان
حضور مردم در انتخابات بازدارندگی بزرگ ایجاد میکند
امیر محمدرضا آشتیانی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره حضور مردم در انتخابات ۱۱ اسفند گفت: وقتی مردم حضور پیدا میکنند ارزیابی دشمن را تغییر میدهد و قطعا بازدارندگی بسیار بزرگی ایجاد خواهد کرد. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح همچنین اظهار کرد: ما هم توصیه و تشویق میکنیم که همه انشاءالله در انتخابات شرکت کنند.
ارسال به دوستان
آغاز مجدد عملیات روانی آمریکا از کانال رسانههای اصلاحطلب
صدای هم میهن آمریکا؟
گروه سیاسی: روزنامه «هممیهن» در صفحه نخست شماره روز گذشته خود تصویری از دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا را کار کرد و با تیتر «هراس اقتصاد از سایه ترامپ» پیشاپیش خط هراسآفرینی برای ضریببخشی به تهدیدات این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری را کلید زد.
به گزارش «وطن امروز»، تبدیل رسانه داخلی به ابزار جنگ روانی دشمنان خارجی امر جدیدی در تاریخ مطبوعات ایران به حساب نمیآید. لیست طویلی از جراید معاصر را میتوان تهیه کرد که کارویژه اصلیشان تثبیت خط روانی دشمنان کشور بوده است. این رویه البته به یک نحله و اندیشه بازمیگردد، تا جایی که ابداع واژگانی همچون «غربزده» در ادبیات فارسی را میتوان واکنشی به این پدیده دانست. با این حال غربزدگی موجود در فضای رسانهای کشور بیشتر جنبه ایجابی داشته است، به این معنا که یک رسانه همسو با غرب با تبلیغ ایده غرب و سفیدشویی تاریخ دولتهای استعماری به دنبال کسب وجاهت برای غربیها بوده است. این سفیدشویی که شیوه آشنایی در جنگ روانی است، به دنبال تطهیر جنایات دولتهای غربی، تبلیغ ایده سازشکاری و تقویت نیروهایی بوده که منافع غرب را بر منافع ملی ترجیح بدهند. اما در این سالها بخشی از کارویژه رسانههای غربگرا سلبی شده است. به این معنا که این رسانهها با ایجاد ارعاب، ادامهدهنده استراتژی تهدید آمریکا علیه مردم ایران میشوند. در جدیدترین مورد روزنامه «هممیهن» در صفحه نخست شماره روز گذشته خود تصویری از دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا را کار کرد و با تیتر «هراس اقتصاد از سایه ترامپ» پیشاپیش خط هراسآفرینی برای ضریببخشی به تهدیدات این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری را کلید زد. تیتر عجیب این روزنامه از یک طرف پیام التهاب را به بازار کشور صادر میکند و از سوی دیگر با مانور روی این گزاره که باید از سایه ترامپ هم ترسید، جنبهای ضد عزت و کرامت ملی ایرانیان دارد.
این مشی ضدملی البته امری آشنا در سیاست رسانهای جریان اصلاحطلب به حساب میآید. اردیبهشت 98 بود که هفتهنامه «صدا» به سردبیری جواد روح که حالا همین سمت را در روزنامه «هممیهن» به عهده دارد، همزمان با تهدیدات نظامی دولت ترامپ، در یک رپرتاژ آشکار برای ارتش آمریکا، صفحه نخست مجله خود را به تصویری از ناوها و جنگندههای آمریکا اختصاص داد و از تیتر «دوراهی جنگ و صلح» استفاده کرد. این اقدام ضدملی که حتی با انتقاد برخی اصلاحطلبان نیز همراه شد، در حالی بود که یک سال پیش از آن دولت آمریکا از توافق هستهای با ایران خارج شده بود و عملا نشان داده بود کمترین اعتمادی نمیتوان برای توافق و تعامل با واشنگتن داشت. ایجاد رعب با برجسته کردن احتمال جنگ از یک سو و محکوم کردن ایران به اینکه اگر تن به زیادهخواهیهای ترامپ ندهد، لاجرم باید گزینه جنگ را انتخاب کند از سوی دیگر، 2 لبه قیچی فشار روانی دولت آمریکا به افکار عمومی ایران به حساب میآمد. یک سال بعد و پس از آنکه تصویر برخورد تحقیرآمیز ترامپ با رئیسجمهور صربستان در رسانههای جهان خبرساز شد و فعالان شبکههای اجتماعی، آن را تصویری نمادین از مناسبات آمریکا در برابر دیگر کشورها به حساب آوردند، این هفتهنامه با درج مطلبی با عنوان «ناسیونالیسم وارونه» در ذیل عکس مورد بحث نوشت: «اما آیا واقعا اقداماتی از جنس نشستن رئیسجمهور صربستان را باید مایه شرمساری او و ملتش دانست؟ حتی فرض کنیم ادعای روسیه و راستگرایان درست باشد و سیاستمدار صرب همچون متهمی در اتاق بازجویی و حتی یک بره مقابل همتای آمریکایی خود نشسته است؛ آیا اگر منافع صربستان چنین اقتضا کند، باید اقدام رئیسجمهور این کشور را تمسخر کرد؟ یا باید آن را شجاعتی اخلاقی و عقلانیتی سیاسی خواند که جهت بهبود موقعیت بینالمللی و کسب منافع اقتصادی اتخاذ شده است؟»
چند ماه بعد از نگارش مطلب «ناسیونالیسم وارونه» که مانیفست استعمارطلبی غربگرایان به حساب میآمد، هفتهنامه «صدا» در سالگرد ترور سردار شهید حاجقاسم سلیمانی با تیتر «میراث ترور» سراغ این مناسبت رفت که اعتراضات زیادی را نیز به همراه داشت. با نگاهی به این چند مورد که میتوان آن را مشتی نمونه خروار حرکت رسانههای اصلاحطلب جهت تکمیل جنگ روانی آمریکا در افکارعمومی ایرانیان دانست، تیتر معنادار روز گذشته روزنامه «هممیهن» را میتوان آغازگر بازی رسانهای جدید این جریان در آستانه انتخابات آبان سال آینده ریاستجمهوری آمریکا دانست.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور با تأکید بر ضرورت برگزاری پرشور انتخابات 11 اسفند:
در انتخابات سیاهنمایی نکنید
گروه سیاسی: رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت تلاش همگانی برای برگزاری هر چه پرشورتر انتخابات اظهار داشت: توجه به قانون، رعایت اخلاق انتخابات و اتخاذ رویکرد امیدآفرین و پرهیز از سیاهنمایی، مورد توجه همه کسانی باشد که در عرصه انتخابات و تبلیغات انتخاباتی فعالیت میکنند.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جلسه هیات دولت با تبریک سالروز ولادت حضرت علیاکبر(ع) و روز جوان، بر ضرورت اعتماد کردن و میدان دادن به جوانان تاکید و تصریح کرد: در طول تاریخ انقلاب اسلامی هر جا به جوانان مسؤولیت سپرده شد، آنجا عرصه موفقیت و کسب دستاوردهای بزرگ بوده است. این جوانان بودند که میدان دفاعمقدس را مدیریت کردند و لذا مسؤولان بخشهای مختلف نباید از ظرفیتها، توانمندیها، نشاط و انگیزه جوانی غفلت کنند. رئیسجمهور در ادامه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با جمعی از مردم آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود: توجه بیش از پیش به مدیریت آسیبهای اجتماعی مثل طلاق، اعتیاد و حاشیهنشینی و توجه جدی به موضوع اجرای عدالت در تصمیمسازیها و تصمیمگیریها از جمله نکات مهمی بود که رهبر معظم انقلاب در کنار اشاره به پیشرفتها و دستاوردها به آنها اشاره کردند و ضرورت دارد از سوی همه بویژه دولت به عنوان دستگاه اجرایی و ادارهکننده کشور به طور جدی پیگیری شود.
رئیسی با اشاره به نزدیک شدن به روز برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، با تاکید بر ضرورت تلاش همگانی برای برگزاری هر چه پرشورتر این رویداد مهم، اظهار داشت: توجه به قانون، رعایت اخلاق انتخاباتی و اتخاذ رویکرد امیدآفرین و پرهیز از سیاهنمایی، مورد توجه همه کسانی باشد که در عرصه انتخابات و تبلیغات انتخاباتی فعالیت میکنند. وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی در 45 سال گذشته خدمات و دستاوردهای ارزشمندی داشته که باید پاس داشته شود، گفت: حفظ وحدت و انسجام ملی یکی از مهمترین ضرورتها در عرصه تبلیغات انتخاباتی است و اساسا خود انتخابات باید یکی از جلوههای مهم و بزرگ انسجام ملی باشد. رئیسی همچنین برگزاری نمایشگاه رسانههای ایران در آستانه برگزاری انتخابات را اقدامی شایسته و زمینهساز ایجاد فضای تضارب آرا و اندیشهها و گفتوگو دانست که میتواند زمینهساز برگزاری پرشورتر انتخابات باشد تا برگ زرین دیگری به دفتر حماسهآفرینیهای ملت ایران افزوده شود.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش به وتوی دوباره قطعنامه آتشبس فوری در غزه از سوی آمریکا اشاره و خاطرنشان کرد: امروز بدون تردید آمریکا محور و در رأس همه شرارتها در عالم و بانی اصلی جنایات و نسلکشی در غزه و مقصر تداوم این جنایات است و همه دنیا باید این اقدامات را محکوم کنند. رئیسی با اشاره به اعلام خبر بازگرداندن اموال بابک زنجانی به کشور، تلاشهای سازمان اطلاعات سپاه و نیز همکاری مسؤولان قوهقضائیه را که با همافزایی و پیگیری مجدانه اطلاعاتی و قضایی این پرونده را به نتیجه رساندند، شایسته قدردانی دانست و اظهار داشت: این اموال به طور کامل متعلق به ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران است و به عنوان پشتوانه پولی کشور به خزانه بانک مرکزی بازمیگردد.
ارسال به دوستان
آیتالله کعبی:
مجلس خبرگان نماد مردمسالاری اسلامی است
گروه سیاسی: عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: مجلس خبرگان نه مجلس اجرایی و پارلمانی، بلکه «جمع علمایی» با نگاه کارشناسی در تشخیص ولیفقیه و تداوم رهبری نظام است که در این زمینه، بسیار موفق عمل کرده است.
آیتالله عباس کعبی در گفتوگو با مهر با ارزیابی کارکرد مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: مجلس خبرگان رهبری با اشراف داخلی و بینالمللی، همچنین نگاه راهبردی به پیشرفتها، پسرفتها و توقفها در نظام و با رویکرد حاکمیتی در جهت صیانت از نظام و در جهت تحکیم پایههای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و ولایت فقیه موفق بوده است. وی با بیان اینکه مجلس خبرگان رهبری کارآمد، فعال و حاضر در صحنه است، ادامه داد: مجلس خبرگان رهبری، مجلس بسیار مهمی در جهت ایجاد اطمینان در میان مردم و در راستای حراست از نظام مقدس جمهوری اسلامی است. عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: مجلس خبرگان رهبری، کشور را از خلأ رهبری حفظ میکند. این مجلس، مجلس تشخیص ولایت فقیه و صیانتکننده از آن، همچنین حفظ سلامت حرکت راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران در جهت تحقق اهداف بنیادی است.
آیتالله کعبی با اشاره به ساختار مجلس خبرگان افزود: هر ۶ ماه یکبار جلساتی در مجلس خبرگان برگزار و از شخصیتهای اثرگذار ملی و بینالمللی جهت حضور در این جلسات، دعوت میشود، همچنین جلسات کمیسیونهای این مجلس به طور منظم برگزار میشود.
وی اضافه کرد: مراکز تحقیقات علمی مجلس خبرگان در حوزه اندیشه سیاسی، حقوق عمومی و فقه نظام، فعال و همواره پاسخگوی شبهات هستند. عملکرد مراکز فرهنگی این مجلس نیز در «جهاد تبیین» قابل دفاع است. آیتالله کعبی با اشاره به اهمیت نقش مجلس خبرگان در مشروعیت و مقبولیت نظام اسلامی گفت: مجلس خبرگان، نماد و تجلی مردمسالاری اسلامی است و متشکل از فقهای عادل، با تقوا، دارای بینش سیاسی و اجتماعی، همچنین دلسوز مردم و حاضر در صحنه در جهت خدمت به دین و ملت با نگاه داخلی و بینالمللی است. عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: مجلس خبرگان مجلسی است که همواره در رصد و پایش مسائل کلان نظام اسلامی کوشاست.
ارسال به دوستان
فرمانده سپاه تهران بزرگ خبر داد
نورافشانی 1100 نقطه از شهر تهران در شب نیمه شعبان
گروه سیاسی: فرمانده سپاه تهران بزرگ از نورافشانی هزار و ۱۰۰ نقطه از شهر تهران برای نخستین بار در شب نیمه شعبان خبر داد و گفت: این نورافشانی ساعت ۸ شب انجام خواهد شد.
سردار حسن حسنزاده در گفتوگویی اظهار داشت: جشن نیمهشعبان در روزهای ۴، ۵ و ۶ اسفند از ساعت ۱۵ تا ۲۲ توسط سپاه حضرت محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ با همکاری سازمانها، ادارات، گروههای جهادی و جبهه فرهنگی مردمی در تهران برپا میشود. وی هدف از برپایی این جشن بزرگ را ایجاد شور و نشاط در سراسر شهر تهران به عشق امام مهدی(عج) با عنوان «حضور تا ظهور» دانست و گفت: برنامههای پیشبینیشده در ۳ سطح خواهد بود که در مناطق شهر تهران یک خیابان را محور قرار دادیم و خیابانهایی که در سال گذشته آذینبندی و چراغانی جشن نداشتند امسال اضافه میشود و به طور مشخص، در تعداد ۲۴ خیابان اصلی بین یک تا ۲ کیلومتر ایستگاههای صلواتی برای پذیرایی از مردم ایجاد خواهد شد. سردار حسنزاده یادآور شد: برپایی ایستگاههای صلواتی از دیگر برنامهها است که عموم مردم و گروههای جهادی، هیاتهای مذهبی پایتخت، پایگاههای بسیج و نواحی مقاومت بسیج شهر تهران در این جشن بزرگ حضور دارند. فرمانده سپاه تهران بزرگ اظهار داشت: نکته بعدی بحث جشنهای محلی است، جشنهای محلی هم در هر منطقهای یک محله به صورت ویژه و مشخص انتخاب میشود و در ۱۱۰ محله، این جشنها برگزار خواهد شد. همه ظرفیتهای محلی مانند مساجد، هیاتهای مذهبی، گروههای جهادی و گروههای مردمی گردهم میآیند و به اندازه وسع و توانشان اقدام به پذیرایی در سطح محلات و اقدام به آذینبندی و چراغانی میکنند. سردار حسنزاده یادآور شد: برنامه بعدی برپایی جشنها ایجاد ایستگاههای صلواتی و پذیرایی در ۵۰ میدان اصلی شهر تهران، استیجهای اجرای برنامه، اجرای سرود، اجرای نمایش، مولودیخوانی، خوانندگی و اجرای مسابقات جذاب فرهنگی و هنری خواهد بود.
وی ادامه داد: در شب نیمه شعبان، برای نخستین بار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، هزار و ۱۰۰ نقطه از شهر تهران ساعت ۸ شب تهران، سراسر نور و سرور میشود.
ارسال به دوستان
یادداشت
طرح ۲ دولتی؛ راهکار عملی یا مفر آمریکا؟
مهدی بختیاری: ارائه طرح ۲ دولتی که آمریکاییها در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ مطرح کردند، آن هم در حالی که ایالات متحده بزرگترین پل هوایی را بین واشنگتن و تلآویو (برای تجهیز هرچه بیشتر اسرائیل در جنگ توفان الاقصی) راهاندازی کرده، راهکاری سیاسی با هدف کاهش فشارهای بینالمللی بر آمریکا به جهت مواضع آن در این جنگ است. آمریکاییها بهتر از هر کس دیگری میدانند راهکار ۲ دولتی لااقل در این مقطع امکان اجرا ندارد. صهیونیستها هم که از ریشه با آن مخالفند و مقامات دولتی آنها از جمله اسحاق هرتزوگ، رئیس این رژیم و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر صهیونیستها علیه آن موضع گرفتند و اعلام کردند به هیچ وجه با این طرح موافقت نخواهند کرد. طرح ۲ دولتی و موافقت با تشکیل کشور فلسطین در خاک فلسطین چند دهه قبل زمانی که چپگراها در این رژیم بر سر قدرت بودند شاید قابل فکر کردن بود اما آن جریان سالهاست دیگر هیچ قدرتی در ساختار سیاسی اسرائیل ندارد و الان دور، دور راستهای افراطی است که بخش بزرگی از دولت را هم در اختیار دارند و از ابتدا به دنبال سیاستهای سختگیرانهتر نسبت به فلسطینیها بودند. از طرف دیگر مردم فلسطین بنا بر آمارها با طرح ۲ دولتی مخالفند و همه فلسطین از بحر تا نهر را حق مسلم خودشان میدانند. طرح ۲ دولتی یا ۲ کشوری البته طرح جدیدی هم نیست و شروع آن به سال 1947 یعنی پیش از تشکیل رژیم صهیونیستی بازمیگردد که طبق طرح سازمان ملل، قرار بود کشور فلسطین به 2 کشور عربی و یهودی تقسیم شود، به طوری که 55 درصد این سرزمین به یهودیان و 45 درصد دیگر به فلسطینیها تعلق یابد. مشخص است این طرح از ابتدا طرحی ظالمانه برای گرفتن خاک مردم فلسطین و دادن آن به اشغالگران بود اما با این حال، رژیم صهیونیستی به تصرف 55 درصد کشور فلسطین بسنده نکرد و به اشغالگری ادامه داد، به گونهای که تمام سرزمین فلسطین، جز نوار غزه و کرانه باختری به اشغال یهودیان درآمد اما بازهم اشغالگری صهیونیستها ادامه یافت تا جایی که کرانه باختری نیز تحت کنترل آنها قرار گرفت.
همانطور که گفته شد، طرح ۲ دولتی از ابتدا مخالفان زیادی داشت، هرچند در مقطعی مثل اوایل دهه 90 میلادی در مذاکرات اسلو که سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) با رژیم صهیونیستی انجام داد، به نتایج محدودی رسید اما مخالفت شدید جامعه صهیونیستها با همان طرح که به ترور و هلاکت اسحاق رابین نخستوزیر به دست «ایگال عمیر» (صهیونیست راستگرا) منجر شد، بزرگترین مانع آن بود.
همین مخالفتها بود که موجب شد روند ادامه مذاکرات اسلو که قرار بود بعدا درباره تعیین مرزها، مساله آوارگان، موضوع آب و... ادامه یابد کمکم به بهانهای برای سنگقلاب کردن دولت خودگردان فلسطین تبدیل شد.
فلسطینیهای زیادی به یاد دارند همین مساله به رسمیت شناختن ۲ طرف هم نه تنها به بهبود وضع آنها (بویژه فلسطینیهای ساکن کرانه باختری) نینجامید، بلکه طبق آمارها و گزارشها، وضع آنها روز به روز بدتر هم شد و انباشت همین خرابتر شدن اوضاع بود که به انتفاضه دوم یعنی انتفاضه الاقصی در سال 2000 انجامید.
حالا بعد از نزدیک به ۳ دهه، توفان الاقصی بازهم بروندادی از خشم انباشته فلسطینیهایی بود که در وضعیتی به مراتب بدتر از قبل قرار داشتند.
در حالی که در 140 روز گذشته از تجاوز اسرائیل به غزه، 30 هزار نفر از مردم بیدفاع (عمدتا زنان و کودکان) به شهادت رسیدهاند، همه دنیا آمریکا را مهمترین و اصلیترین پشتیبان صهیونیستها میدانند که دستش تا بازو به خون فلسطینیها آلوده است. عملکرد آمریکا در جنگ توفان الاقصی و حمایت از جنایات بیسابقه اسرئیل در طول این 8 دهه، خشم افکار عمومی حتی در غرب را هم به شکلی بیسابقه علیه آنها برانگیخته است.
از طرف دیگر فرسایشی شدن جنگ نیز به ضرر صهیونیستهاست و آمریکاییها هم نمیخواهند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آغازگر جنگی جدید در منطقه باشند.
کشورهای خائن عرب نیز گرچه در اصل و باطن خود به دنبال روابط با رژیم صهیونیستی هستند اما میزان جنایات این رژیم در غزه به حدی است که نه تنها فرصت ابراز این علاقه برایشان سلب شده، بلکه آنها را به فشار ظاهری به بزرگترین حامی اسرائیلی یعنی آمریکا نیز مجبور کرده است.
با این تفاسیر، آمریکاییها اگرچه میدانند طرح ۲ دولتی اجرایی نیست ولی برای ترمیم وجهه خود و فرار از زیر بار فشار افکار عمومی و نیز ایجاد موقعیتی برای نقشآفرینی در مساله غزه این طرح را مجدداً مطرح کردهاند. به گفته پایگاه خبری Axios، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا قصد دارد بعد از جنگ غزه، یک معامله بزرگ را در خاورمیانه رقم بزند. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید میگوید: «راهبرد دولت بایدن برای بعد از جنگ غزه این است که روابط اسرائیل و عربستان، عادی شود و از این راه به سمت تشکیل کشور مستقل فلسطین حرکت کنیم». طرح ۲ دولتی موجب اختلاف در داخل رژیم صهیونیستی نیز خواهد شد، هرچند مخالفان آن یعنی راستگراها فعلا دست بالاتر را دارند و همین دست بالا، عملی بودن آن را به محاق برده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|