|
افرادی قصد تضعیف شیعیان و روحانیت را دارند
وطن امروز: آیتالله العظمی مکارم شیرازی با انتقاد از اهانت مجلهای در یکی از دانشگاههای قم که به صراحت به روحانیت و مذهب تشیع توهین کرده، گفت: برخی به دنبال تضعیف روحانیت و تشیع در مرکز روحانیت و پایگاه شیعیان جهان هستند و از خواب غفلت برخی مسؤولان دانشگاهها سوءاستفاده میکنند. به گزارش مرکز خبر حوزه، وی افزود: برای دانشگاه و دانشگاهیان احترام بسیاری قائل هستیم ولی در میان این جوانان پاک، برخی سعی دارند مشکل ایجاد کنند. آيتالله مکارم شیرازی تاکید کرد: مسؤولان این دانشگاهها و افراد دستاندرکار این نشریات باید کار خود را اصلاح کنند و از مردم عذرخواهی کنند؛ در غیر این صورت مردم تحمل نخواهند کرد. وی گفت: قطعا دستهایی در کار است که قصد دارند در امالقرای جهان اسلام، شیعیان و روحانیت را تضعیف کنند. باید مراقب باشیم سادهاندیشی نشود و برخورد با این مسائل را پیگیری کنیم تا مبادا فردا با شدت بیشتر و با رنگ و لعاب بهتری تکرار شود.
ارسال به دوستان
دفاع باهنر از سیاست خارجی دولت دهم
مهر: محمد رضا باهنر با قابل قبول خواندن سیاستهای دولت در عرصه دیپلماسی گفت: ديپلماسی هجمهای مورد استفاده دولت نهم و دهم مورد قبول است چرا که از قدیم گفتهاند بهترین دفاع حمله است. علت این رفتارهای هجمهای نیز رفتارهای زورگویانه یک سری کشورهای قدرتمند و برخی نهادهای بینالمللی است که اگر آنها ادبیات حقوقی و عادلانهای داشتند ما نیز میتوانستیم نرم برخورد کنیم. نایب رئیس مجلس همچنین افزود: در دولت هفتم و هشتم مشی سیاست خارجی ما دیپلماسی لبخند بود ولي ما اعتقاد داریم باید لبخند و اخم با هم مورد استفاده قرار گیرد. امروز نیز شاید برخی بگویند میزان اخم دولت نهم و دهم در دیپلماسی بالاست، در حالیکه به اعتقاد ما اگر بخشی از دیپلماسی اخم نباشد آن دیپلماسی اساسا موفق نیست. وی در پاسخ به این سوال که دیپلماسی دولت در چه زمینههایی باید تقویت شود، گفت: در روابط بینالمللی نباید فراموش کنیم که ارتباط با ملتها بسیار مهم است و در بسیاری از مواقع اگر ارتباط منطقی با دولتها نداشته باشیم آنان مانع ارتباط ما با ملتشان میشوند. بنابراین باید تلاش کنیم تا رابطه متقابل و مطلوب برد – برد با دولتها را تقویت کنیم. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطر نشان کرد: در روابط دیپلماتیک صفر و صد معنا ندارد، به این معنا که ارتباط صفر با هیچ کشوری عملی نیست و ارتباط صد هم وجود ندارد.
ارسال به دوستان
ضرورت بازخوانی اندیشههای امام(ره)
وطن امروز: علی آقامحمدی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر بازخوانی اندیشههای امام خمینی(ره) گفت: حضرت امام با انقلاب اسلامی بنایی مستحکم ساختند که پس از ایشان نیز پایههای آن همچنان پابرجاست و به انحراف کشیده نشده است، از این رو بازخوانی و تبیین اندیشههای حضرت امام(ره) به عنوان بانی این بنا بسیار اهمیت دارد. آقامحمدی تاکید کرد: حضرت امام(ره) یکی از رهبران دینی است که به جهت پیادهسازی یک انقلاب عظیم اسلامی، آن هم در زمانی که هجمههای زیادی نسبت به دین صورت میگرفت از ویژگی ممتازی در تاریخ شیعه برخوردار هستند. وی در گفتوگو با ستاد خبری بیست و یکمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) گفت: وحدت در بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی موج میزند که برای تحقق آن چنانکه حضرت امام(ره) تاکید داشتند باید در مسیر تحمل یکدیگر گام برداشته و بیشتر حوصله داشته باشیم چراکه افراد مکمل یکدیگر هستند نه مانند هم. وی درباره علت تاکید حضرت امام در تصمیمگیریها بر پایه مدیریت علمی و برنامهریزی گفت: با توجه به اینکه اندیشههای حضرت امام(ره) مایه و ماهیت دینی دارد، میتوان دلیل این توجه حضرت امام را در این مبنای فکری ایشان جستوجو کرد.
ارسال به دوستان
سفرهای استانی در دستور کار رئیس قوه قضائیه
فارس: معاون اول قوه قضائیه گفت: سفرهای استانی در دستور کار اجزا و رئیس قوه قضائیه قرار دارد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، معاون اول قوه قضائیه در حاشیه همایش مدیران ثبت اسناد و املاک کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سفرهای استانی در دستور کار قوه قضائیه است و سرکشی به استانها هم جزو برنامه اجزای این قوه و هم در دستور کار ریاست قوه قضائیه است. وی افزود: این سرکشیها برکاتی دارد و باعث آشنایی از نزدیک با مشکلات استانها و تلاش بموقع در جهت رفع آنهاست و خبرگزاریها حتما برای انعکاس این خبرها در سفرها حضور خواهند داشت. رئیسی درباره اقدامات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار داشت: این سازمان اقدامات خوبی در ثبت الکترونیک انجام داده و دارای نظام اداری منظم با استفاده از فناوری است، همچنین تلاش فراوانی برای تبدیل سوابق ثبتی به میکروفیلم و ورود به سیستم داشته است. معاون اول قوه قضائیه در پایان با بیان اینکه باید تلاش شود تا اسناد در کشور ما غیرقابل جعل شود، گفت: ما باید از فناوریهای نوین در ثبت اسناد استفاده کنیم.
ارسال به دوستان
میرتاجالدینی: با مجلس توافق کرده بودیم
فارس : معاون امور مجلس ریاست جمهوری درباره بحث هدفمندکردن یارانهها که از سوی رئیسجمهور برای اجرایی شدن در 6ماهه دوم اعلام شده بود، گفت: درتوافق آخری که با مجلس داشتیم بازه زمانی را در اختیار دولت قرار دادیم، بنابراین همین نامهای که آقای لاریجانی به آقای احمدینژاد نوشتند از جهت تصمیمی که دولت گرفته و زمانی که رئیسجمهور اعلام کرده در واقع بر مبنای همان توافق است. محمدرضا میرتاجالدینی ادامه داد: به دلیل اینکه مقدمات اجرایی لایحه هدفمندکردن یارانهها زمانبر است دولت مقدمات آن را انجام میدهد و تا این مقدمات نهایی شود و بخواهد قانون اجرایی شود این موضوع به نیمه دوم سال موکول میشود. وی همچنین افزود: از اول بنای 9 ماه برای اجرای این قانون و زمان خاصی مطرح نبود، بلکه آن چیزی که توافق شده بود این بود که در هر بازه زمانی که دولت آن را اجرا کرد همان 20 هزار میلیارد تومان در اختیار دولت باشد و بر مبنای همین میزان پول عمل کند. میرتاجالدینی همچنین با بیان اینکه به عنوان یک شهروند فرم اطلاعات خانوار را پر خواهم کرد، اضافه کرد: با این حال متقاضی دریافت یارانه نیستم.
ارسال به دوستان
«خط امامی بودن» با «دوستی استکبار» تناقض دارد
ایسنا: آیتالله سیداحمد خاتمی با اشاره به اینکه نمیتوان دم از وحدت زد و آرمانهای بلند امام از جمله ولایت فقیه را مورد هجمه قرار داد، گفت: نمیشود خود را خط امامی نامید و استکبارستیزی را مورد تهاجم قرار داد. عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این نکته که وحدت از نگاه امام(ره) بدون تبیین محتوای خط امام امکان ندارد تصریح کرد: وحدت از آرمانهای برگرفته از قرآن و سنت است و امام عظیمالشأن و مقام معظم رهبری بر ضرورت آن بارها تاکید ویژهای داشته و دارند. وی ادامه داد: وحدت با ابعاد گسترده آن مورد تاکید امام بزرگوار و مقام معظم رهبری بوده است؛ از جمله وحدت مردم با یکدیگر، وحدت مردم با مسؤولان نظام اسلامی و وحدت امت اسلامی. اینها ابعادی است که مورد تاکید این دو بزرگوار بوده است. عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري اظهار کرد: امام راحل عظیمالشأن و مقام معظم رهبری بهترین محور وحدت هستند به شرط آنکه پایبند به آرمانهای این دو بزرگوار باشیم.
ارسال به دوستان
مانور ارتش، نشان اقتدار ایران در پاسداری از آبهای منطقه
مهر: وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مانور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که اخیرا در تنگه هرمز و دریای عمان برگزار شد را نشاندهنده اقتدار ایران در پهنه آبهای منطقه دانست و گفت: در وقت مقتضی درباره تجهیزات جدید نظامی اطلاعرسانی خواهد شد. سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره برگزاری مانور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی عنوان کرد: مانور اخیر پیامهای زیادی داشت و نشاندهنده قدرت، عزم ایران در حفظ امنیت آبهای منطقه بود. وی اضافه کرد: این مانور پیامهای متعددی داشت که هر کدام در جای خود بازتاب عظیمی ایجاد کرد و نشاندهنده این بود که جمهوری اسلامی ایران با تمام توان خود از منافع و آبهایش دفاع خواهد کرد. سردار وحیدی درباره رونمایی از تجهیزات دفاعی گفت: بارها گفتهام که پروژههای تسلیحاتی فراوانی وجود دارد که در مواقع مقتضی درباره آنها اطلاعرسانی خواهد شد.
ارسال به دوستان
پیگیری دلایل زندان افتادن وکیلیراد
ایسنا: وزیر اطلاعات از پیگیری دلایل دستگیری واهی علی وکیلیراد خبر داد. حجتالاسلام حیدر مصلحی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره آزادی وکیلیراد و پیگیری اینکه گفته میشود به دلایل واهی در فرانسه زندانی بود، اظهار کرد: ایران بررسی میکند که نوع برخورد با ایشان چگونه بوده است و اگر به دلایل واهی دستگیر شده باشد این موضوع را بررسی و تصمیمگیری میکند. وی همچنین درباره وضع 3 مادر آمریکایی که قرار است برای دیدن فرزندانشان به تهران بیایند و از طرف وزارت خارجه به آنها ویزا داده شده است نیز گفت: آنها قرار است به تهران بیایند و جمهوری اسلامی ایران بر اساس انساندوستی اجازه داده است که آنها به ایران سفر کنند، در حالی که این 3 نفر جاسوس بودهاند و به صورت غیرقانونی وارد ایران شدهاند، ولی ما براساس احکام دینی و حس بشردوستی با این موضوع برخورد کردیم و باید دید کشوری که ادعای حقوق بشر دارد چگونه برخورد میکند در حالی که آنها افراد بیگناه را ربایش کرده و به آمریکا منتقل کردهاند. وزیر اطلاعات گفت: قرار بود ما یکسری بررسیهایی در ارتباط با این موضوع داشته باشیم و پیشنهاداتی داشتیم که این موضوع در شورایعالی امنیت ملی مورد بررسی قرار میگیرد.
ارسال به دوستان
علي وکیلیراد وارد ایران شد
استقبال در تهران، دعوا در پاريس
گروه سیاسی: علی وکیلیراد سهشنبه شب با پرواز 732 خطوط هوایی ایران ایر و پس از 18 سال حبس در زندانهای فرانسه وارد فرودگاه امام خمینی شد و مورد استقبال حسن قشقاوی، معاون امور کنسولی مجلس و ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه و کاظم جلالی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. علی وکیلیراد پس از آزادی از زندان و در بدو ورود به میهن اسلامی اعلام کرد: از اینکه هموطنان خود را پس از گذشت 19 سال میبینم خوشحال هستم و باید بگویم که واقعا جهنم را پشت سر گذاشته و امروز خوشحالم که در واقع بهشت را پیدا کردهام. این شهروند ایرانی که به اتهام واهی قتل شاپور بختیار، آخرین نخستوزیر شاه 18سال زندان را در فرانسه متحمل شده است، در فرودگاه امام تصریح کرد: از زمانی که چشمم به سرزمینم افتاد احساس کردم که بال از دست دادهام را پیدا کردهام. وی ادامه داد: از شدت شوق نمیتوانم آنچنان که باید و شاید صحبت کنم و توضیحات بیشتر را در مصاحبههای بعدی خواهم داد. وکیلیراد که با واحد مرکزی خبر گفتوگو میکرد افزود: برای وفای به عهد باید از زندانیانی که با هم در زندان بودیم یاد کنم و به آنان بگویم که به آزادی امید داشته باشید. این شهروند ایرانی همچنین به زبان فرانسه به همبندیهای خود در زندانهای فرانسه پیام داد. حسن قشقاوی معاون امور کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه در مراسم استقبال از وکیلیراد در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد: حکم آزادی مشروط وکیلیراد در 11 بهمن سال گذشته و به علت رفتار شایسته وی در زندان و طبق قانون فرانسه صورت گرفت و ارتباطی بین آزادی وکیلیراد و کلوتید ریس وجود ندارد. وی تاکید کرد: فرآیند قضایی، علنی و در منظر همه بود و خوشبختانه با حکم وزیر کشور فرانسه امکان آزادی وکیلیراد فراهم شد. علی وکیلیراد در سال ۱۹۹۴ از سوی دادگستری فرانسه به حبس ابد محکوم شد اما بر اساس قوانین فرانسه زندانی حق دارد پس از سپری کردن 18 سال از دوران محکومیت خود و در صورت رفتار مناسب، خواستار آزادی مشروط خود شود که وی این تقاضا را ژوئیه سال گذشته انجام داد و دادگاه نیز پذیرفت، ولی به دلیل همزمانی آن با آزادی کلوتید ریس تلاشهای بسیاری صورت گرفت تا این آزادی شکل سیاسی بهخود بگیرد. اپوزیسیون چپ فرانسه یکی از گروههای سیاسی فرانسه بود که آزادی وکیلیراد را معامله سیاسی ایران و فرانسه عنوان کرد. این حزب فرانسوی در واکنش به آزادی علی وکیلیراد از دولت نیکلا سارکوزی خواست که در امور دیپلماتیک «شفافیت بیشتری» از خود نشان دهد. بنوآ هامون، سخنگوی حزب سوسیالیست فرانسه، در این زمینه خطاب به دولت سارکوزی گفت: «اینکه بگویند چیزی در مقابل آزادی ریس ندادهاند یعنی اینکه ما را احمق فرض کردهاند». اپوزیسیون فرانسه همچنین اشاره کرده است که دولت نیکلا سارکوزی برای آزادی کلوتید ریس علاوه بر علی وکیلیراد، درباره مجید کاکاوند نیز تصمیمی مشابه گرفته است. این در حالی است که روزنامه گاردین سهشنبه شب در خبری از قول سورن مارگولی، وکیل علی وکیلیراد اعلام کرد که این دو به یکدیگر «بیارتباط هم نبودهاند» و «پرونده ریس باعث به تعویق افتادن آزادی موکل او شده است». در همین حال وزارت کشور فرانسه که روز دوشنبه حکم آزادی وکیلیراد را منتشر کرد، اعلام داشت که آزادی وکیلیراد براساس عرف دستگاه قضایی این کشور انجام شده و او پس از 18 سال حبس میتوانسته مشمول عفو باشد.
آزادی 510 زندانی توسط وزارت امور خارجه از سوی دیگر کاظم جلالی، نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور نیز در مراسم استقبال از وکیلی با ابراز خرسندی از آزادی این شهروند ایرانی اظهار کرد: امروز بر همگان اثبات شد که وکیلیراد کاملا بیگناه است و بدون آنکه جرمی مرتکب شده باشد حدود ۱۹ سال از بهترین روزهای عمر خود را در زندان فرانسه گذرانده است. وی افزود: بر اساس اخبار رسیده وکیلیراد در داخل زندان نیز یک الگوی خوب بوده و دیگر زندانیان وی را به حسن سلوک میشناسند. این نماینده مجلس در ادامه اظهار کرد: برای دنیای امروز متاسفیم که اینگونه با فردی که کاملاً اثبات شد هیچگونه جرمی مرتکب نشده، به شکل وحشیانهای برخورد میشود و با وجود ادعاهای حقوق بشری جامعه جهانی، زخم ضدیت با حداقلهای حقوق بشری در روح و جان این فرد و خانوادهاش دیده میشود. جلالی تاکید کرد که وکیلیراد دوران محکومیت خود را حتی بیش از حد و به ناحق گذراند بنابراین هیچ بیگانهای نمیتواند درباره آزادی وی منتی داشته باشد. رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور با تبریک آزادی وکیلیراد به خانواده وی گفت: خوشحالیم که فرزند وفادار به نظام را در کشور داریم و وفاداری وی با زجری که در این سالها کشیده برای ما درس بزرگی است. جلالی در ادامه با قدردانی از پیگیریهای دستگاه دیپلماسی کشور در آزادی اتباع ایرانی در بند زندانهای دیگر کشورها گفت: وزارت امور خارجه در سال گذشته 510 نفر از ایرانیان دربند زندانهای خارج کشور را آزاد کرده است. ارسال به دوستان
با دستور رئیسجمهور به وزیر اطلاعات صورت میگیرد
بررسی پرونده رانت خواری در کهگیلویه و بویراحمد
گروه سیاسی: پس از وعده رئیسجمهور برای ریشهکنی رانتخواران در استان کهگیلویه و بویراحمد، وزیر اطلاعات مامور بررسی این مساله شد. در جریان سفر استانی اخیر رئیسجمهور و هیأت دولت به کهگیلویه و بویراحمد برخی از مردم استان به وجود «پارتیبازی» و طایفهسالاری در این استان اعتراض کردند که رئیسجمهور نیز در دیدارهای عمومی و دیدار با نخبگان و مدیران نسبت به وجود این مساله هشدار داد و گفت: مدیری که پارتیبازی کند در دولت من جایی ندارد. در سفر دوم هیات دولت به کهگیلویه و بویراحمد که مردادماه 87 انجام شد نیز برخی از مردم استان در دیدارهای عمومی و دیگر دیدارها از وجود پارتیبازی در دستگاههای اجرایی استان ابراز گلایه کردند و این مساله را به گوش رئیسجمهور رساندند. در آن روز نیز رئیسجمهور نسبت به این مساله به مدیران استان هشدار داد و از برخورد با مدیرانی که اقدام به رابطهبازی و فامیلبازی کنند، خبر داد. در این زمینه وزیر اطلاعات مسؤول پیگیری پارتیبازی در استان شد. سیدقدرت حسینی، نماینده گچساران در مجلس در این باره به مهر گفت: با توجه به اعتراضات مردمی در این سفر نسبت به مساله پارتیبازی، رئیسجمهور به حجتالاسلام مصلحی، وزیر اطلاعات دستور داد گزارش کاملی از استان در این باره تهیه کند. حسینی افزود: البته نمایندگان استان در مجلس اگر جایی اطلاع پیدا کنند که در دستگاهی پارتیبازی وجود دارد، قطعا با آن برخورد میکنند. ستار هدایتخواه نماینده بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: طرح مساله پارتیبازی که در سفر سوم هیات دولت نیز به آن دامن زده شد، منحصر به استان ما نیست و به دلیل ضعف ساختار اداری و نارسایی نظام اداری کشور مساله پارتیبازی تا حدودی عمومی است. وی افزود: رئیسجمهور اگر در نماز جمعه تهران نیز حضور پیدا کند یا در جمع کارکنان نهاد ریاستجمهوری سوال کنند «آیا پارتیبازی هست؟» مردم همین جوابی را میدهند که در استان ما دادند. هدایتخواه عنوان کرد: در این استان به دلیل برخی شرایط فرهنگی، خود مردم از کارکنان دستگاههای اجرایی تقاضای پارتیبازی دارند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از هدف قطعنامه جدید آمریکا علیه ایران
تلاش برای توقف غنیسازی 20 درصد
سمیه همایونروز: «هیلاری کلینتون به لولا داسیلوا توصیه کرده بود به ایران نیاید، زیرا به هدف خود نخواهد رسید». این جملهای است که رئیس سازمان انرژی اتمی سهشنبه در گفتوگویی بیان کرد و آن را نشانه عدم تمایل غرب به توافق ایران با برزیل و ترکیه بر سر بحث مبادله سوخت هستهای عنوان کرد؛ موضوعی که با به گردش درآمدن پیشنویس قطعنامه تحریم از سوی آمریکا میان اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت مصداق پیدا کرد. در واقع یک روز پس از اعلام آمادگی ایران برای تبادل سوخت هستهای رآکتور تحقیقاتی تهران که نشانه بارز حسننیت و تمایل ایران برای همکاری با جامعه بینالملل بود، سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد پیشنویس تحریم را در مقر اصلی این نهاد در نیویورک، بین نمایندگان 10 کشور غیردايم شورا توزیع کرد و سپس با حضور در جمع خبرنگاران هدف از این قطعنامه را افزایش هزینه عدم پایبندی به تعهدات ایران و در عین حال تشویق این کشور به حلوفصل صلحآمیز نگرانیها درباره برنامه اتمی خود عنوان کرد و در عین حال گفت که راه مذاکره هنوز باز است. وزیر خارجه آمریکا نیز در نشست سهشنبه کنگره آمریکا از توافق میان 5 عضو دائم این شورا درباره این پیشنویس سخن گفت. در عین حال باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا نشستی 90 دقیقهای با قانونگذاران صهیونیست در کنگره داشت تا درباره پیشنویس قطعنامه با آنها مذاکره کند و آنها را از مساله هستهای ایران مطلع سازد؛ موضوعی که یادآور سخنان علیاکبر صالحی بود که گفت: «گروهی که در آمریکا تندرو هستند از صهیونیسم بینالملل متاثرند. این صهیونیسم دنیا را آشفته میخواهد، زیرا حیاتش در بحران است. این کمپ علاقهمند نیست چنین توافقی حاصل شود». اما در این میان تنها اظهارنظری که به روشنی هدف غرب از تصویب قطعنامه را مشخص کرد سخنان رئیسجمهور فرانسه بود. نیکلا سارکوزی در دیدار با لولا داسیلوا، همتای برزیلی خود به رغم استقبال از بیانیه تهران، خواستار توقف غنیسازی 20 درصد در ایران شد؛ موضوعی که رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ساعتی بعد از صدور بیانیه تهران در جمع خبرنگاران تاکید کرد که تولید سوخت 20 درصد در ایران ادامه مییابد و این توافق به معنی توقف هیچ یک از فعالیتهای هستهای ایران نیست. یک نکته در سخنان سارکوزی نهفته است؛ اینکه غرب غنیسازی 5/3 درصد را پذیرفته اما کماکان حاضر به پذیرش غنیسازی 20درصد نیست و درصورت موافقت با بیانیه تهران، ناگزیر از کنار آمدن با غنیسازی با غلظت بالا خواهند بود، چراکه در بند یک بیانیه تهران به وضوح آمده است: «حقوق تمام اعضا شامل جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلحآمیز و بدون تبعیض در تحقیق، توسعه، تولید و استفاده از انرژی هستهای همچنین چرخه سوخت هستهای شامل فعالیتهای غنیسازی را یادآوری میکنیم». این اقدام که درست یک روز پس از بیانیه تهران صورت گرفت، آنهم بیانیهای که ماحصل ماهها رایزنی فشرده و گسترده سیاستمداران ترکیه و برزیل با ایران بود، با واکنش تند رجب طیب اردوغان روبهرو شد.
واکنش شدید ترکیه به اقدام آمریکا نخست وزیر ترکیه سهشنبه شب در سخنانی در دانشگاه مادرید اسپانیا اعتبار اعضای دائم شورای امنیت را به دلیل داشتن تسلیحات اتمی زیر سوال برد و با بیان اینکه شورای امنیت فاقد «صداقت» لازم درباره برنامه هستهای ایران است، این سوال را مطرح کرد: «در حالی که 5 كشور عضو دايم شوراي امنيت، همگی دارای تسلیحات اتمی هستند، آیا از این حق برخوردارند که خواهان منع دیگر کشورها از توان هستهای شوند؟» رجب طیب اردوغان خواستار حمایت جامعه بینالمللی از بیانیه هستهای سهجانبه تهران شد که به گفته وی، فرصت بینظیری پیش روی جهان قرار داده است و میتواند گامی بسیار مثبت در راستای استقرار صلح جهانی در آینده باشد. جالب اینکه وی در واکنش به بدگمانی برخی کشورها درباره بیانیه تهران گفت: «من بر یک واقعیت تاکید دارم و آن این است که امروز کسانی درباره این بیانیه ابراز تردید میکنند که در این منطقه زندگی نمیکنند. این ما هستیم که در این منطقه زندگی میکنیم و مقتضیات آن را میدانیم». انتقاد از تلاش برای تصویب قطعنامه تحریم علیه ایران به نخست وزیر ترکیه محدود نشد، چراکه وزیر خارجه این کشور به عنوان مقامی که مسؤولیت رایزنیها را بر عهده داشت در یک نشست مطبوعاتی در استانبول با تاکید بر اینکه بیانیه تهران به 3 خواسته جامعه بینالملل پاسخ داده است، این سوال را مطرح کرد که اگر هنوز قرار است تحریم مطرح باشد پس چرا این همه تلاش صورت گرفته است؟! احمد داوود اوغلو در بخش دیگری از اظهارات خود از دولتهای غربی خواست در این زمینه بیش از این جوسازی نکنند و در ادامه تاکید کرد: ترکیه از این تحریمها حمایت نخواهد کرد. وزیر خارجه ترکیه، کشورهای غرب را از سیاست تشدید تحریم علیه تهران برحذر داشت و آن را موجب تباه شدن دورنمای صلح عنوان کرد. داوود اوغلو همچنین هشدار داد، اگر آنکارا پس از دریافت اورانیوم ایران با فشار قدرتهای دیگر مواجه شود، بیدرنگ آن را بازمیگرداند. برزیل نیز به عنوان دومین کشور درگیر در بحث تامین و تبادل سوخت هستهای رآکتور تحقیقاتی تهران به توزیع پیشنویس قطعنامه تحریم آنهم درست یک روز پس از توافق ایران با مبادله اورانیوم بشدت اعتراض کرد. ماریا لویزا ریبرو ویوتی سهشنبه و پیش از نشست غیر علنی شورای امنیت و ارائه پیشنویس قطعنامه ضد ایرانی ناخشنودی کشورش را از این حرکت آمریکا و متحدانش در این شورا اعلام کرد. نماینده دائم برزیل در سازمان ملل که از اعضای غیردائم شورای امنیت محسوب میشود، هشدار داد که کشورش در هیچ یک از مذاکرات درباره متن پیشنویس قطعنامه در این زمان شرکت نمیکند، زیرا احساس میکند یک وضع جدید بهوجود آمده است و این در حالی است که در تهران برای مبادله سوخت توافقی صورت گرفت که بسیار مهم بود. ارسال به دوستان
استقبال چهرههای شاخص بینالمللی از بیانیه تهران
وطن امروز: با گذشت 2 روز از نشست سهجانبه روسای جمهور ایران و برزیل و نخست وزیر ترکیه درباره تبادل سوخت هستهای مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران، واکنش چهرهها و شخصیتهای بینالمللی به بیانیه تهران کماکان ادامه دارد.
بیانیه تهران پیروزی بزرگ سیاسی ایرنا: دبیرکل حزبالله لبنان سهشنبه طی مراسمی در لبنان گفت: جمهوری اسلامی ایران با امضای پیمان هستهای با ترکیه و برزیل یک پیروزی بزرگ سیاسی، دیپلماتیک و معنوی را تحقق بخشیده است. وی افزود: این گام مثبت ایران اسلامی در راه پیشبرد پرونده صلحآمیز هستهای خود، کشورهای استکباری را که سعی در محاصره، فشار و حتی حمله نظامی علیه ایران را داشتند، پریشان کرده است. سیدحسن نصرالله با تاکید بر اهمیت این پیمان افزود: این گام مثبت ایران باعث شد سوریه و مقاومت نیز امروز علاوه بر احساس قدرت، بسیار خوشحال و خرسند باشند. وی با اشاره به آسودگی خاطر کشورهای روسیه و چین گفت: این پیمان که روز دوشنبه هفته جاری در تهران به امضا رسید، پیشرفتی واضح و چشمگیر درطرح و برنامه ایران ایجاد کرده است. اگر خواستید به اهمیت این پیمان پی ببرید کافی است که عقیم ماندن بهانههای اسرائیل و ترس و نگرانی این رژیم و کشورهای اروپایی را نگاه کنید. وی با اشاره به حساس بودن موضوع شیعه و سنی در منطقه افزود: وجود کشور ترکیه در این پیمان اهمیت زیادی دارد هر چند که برزیل هم حضور مهمی در این توافق دارد. دبیرکل حزبالله در ادامه گفت: اظهارنظرهای کوتهفکران در آینده نزدیک پیرامون پیمان اتحاد شیعه و مسیحی خواهد بود. به عقیده سیدحسن نصرالله وجود ترکیه در این پیمان و صحنه اتحاد میان احمدی نژاد و طیب اردوغان، کشورهایی که به دنبال فتنهانگیزی میان شیعه و سنی بودند را بشدت ناراحت کرده است.
بیانیه ایران مسیر را برای مذاکرات فراگیر هموار میکند فارس: مدیرکل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی با تاکید بر اینکه تنها راه موجود در قبال ایران گفتوگو است، اعلام کرد، بیانیه ایران مسیر را برای مذاکرات فراگیر هموار میکند. محمد البرادعی در مصاحبه با شبکه خبری «فرانس 24» گفت: تصمیم ایران برای ارسال اورانیوم به ترکیه به منظور غنیسازی، توافق خوبی است که میتواند مسیر را برای مذاکرات وسیعتر هموار کند.
بیانیه تهران، نخستین گام در جهت حل دیپلماتیک برنامه هستهای ایران رئیسجمهور لبنان بیانیه مشترک ایران، ترکیه و برزیل بر سر مبادله اورانیوم را نخستین گام در جهت حل دیپلماتیک مساله هستهای ایران دانست. در بیانیهای که از سوی دفتر اطلاعرسانی ریاست جمهوری لبنان صادر شده آمده است، لبنان جزو نخستین کشورهایی بوده که خواهان حلوفصل برنامه هستهای ایران است. در این بیانیه میشل سلیمان ابراز امیدواری کرد که این توافق از تنش به وجود آمده در عرصه منطقهای و بینالمللی بکاهد. وی افزود: گفتوگوی آرام و عاقلانه بهترین راه برای حل و فصل هر بحران یا هر پرونده پیچیدهای است. ارسال به دوستان
با رد پیشنهاد رئیس رژیم صهیونیستی
بشار اسد بر روابط سوریه با ایران تأکید کرد
ایسنا: رئیسجمهور سوریه با رد شرط رژیم صهیونیستی برای قطع روابط دمشق با تهران و حزبالله لبنان به منظور شروع گفتوگوهای مستقیم صلح گفت: پاسخ ما روشن است. واقعیت ثابت میکند که اسرائیل به صلح تمایلی ندارد، بنابراین چیز بیشتری برای گفتوگو وجود ندارد. به نوشته شبکه خبری پرستیوی، بشار اسد سهشنبه در گفتوگو با روزنامه السفیر گفت، شیمون پرز، رئیس اسرائيل از طریق دیمیتری مدودف، رئیسجمهور روسیه این پیشنهاد را به وی منتقل کرده است.
اشپیگل: ایران در حال چیره شدن برغرب است فارس: یک هفتهنامه آلمانی ضمن انعکاس دیدگاههای گوناگون نشریات این کشور درباره بیانیه تهران نوشت که ایران در حال چیرگی دیدگاه خود درباره برنامه هستهای بر غرب است. اشپیگل در گزارشی با اشاره به توافق ایران با برزیل و ترکیه به نقل از برخی کارشناسان نوشت: این همکاری نشانگر تصویری از قدرتهای در حال رشد است اما در عین حال میتواند بیانگر تمهیدی دیگر از طرف تهران باشد. این نشریه آلمانی ضمن غیرمنتظره خواندن توافق صورت گرفته در ایران مبنی بر انتقال اورانیوم غنی شده به ترکیه با هدف تبادل سوخت نوشت: این یک اقدام، تعاملی برجسته توسط برزیل و ترکیه به عنوان 2 کشوری که در سالهای اخیر در حال تبدیل شدن به قدرتی جهانی هستند، بود و از بداقبالی «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا حکایت میکند، چرا که آمریکا تلاش میکرد با استفاده از شورای امنیت، اقدام به اعمال تحریمهای بیشتری علیه ایران کند اما بیانیه تهران کمی پیش از این اقدام به تایید ایران،ترکیه و برزیل رسید.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|