08/ارديبهشت/1404
|
09:07
۲۲:۲۹
۱۴۰۳/۱۲/۲۵

دور دنیا

گزارش سازمان ملل درباره کشتار علویان سوریه

همزمان با صدور بیانیه شورای امنیت، کمیته تحقیقات سازمان ملل نیز در گزارشی به روایت موج کشتار بی‌سابقه علویان سوریه به دست عناصر تروریستی و تکفیری حکومت سوریه پرداخت. در این گزارش آمده است: مهاجمان صدها نفر از جمله زنان و کودکان و سالخوردگان را به اسارت گرفته و سپس آنها را اعدام کرده‌اند. این گزارش در ادامه افزود «از موج خشونت اخیر در مناطق ساحلی و کشتار غیرنظامیان به‌شدت نگران هستیم». به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه، در این کشتار ۶۵۸ علوی در لاذقیه، ۳۸۴ نفر در طرطوس، ۱۷۱ نفر در حماه و ۱۲ علوی در حمص کشته شده‌اند. پس از قرائت این گزارش در صحن شورای امنیت، این شورا نیز با صدور بیانیه‌ای، خشونت‌های اخیر در لاذقیه و طرطوس سوریه و کشتار فجیع علویان این کشور را محکوم کرد. این بیانیه که توسط آمریکا و روسیه تدوین شده است، بر لزوم پاسخگویی عاملان کشتارهای جمعی تاکید دارد و خواستار تحقیقات سریع، شفاف و مستقل در این باره است. شورای امنیت ضمن ابراز نگرانی عمیق از افزایش تنش‌های فرقه‌ای در سوریه، از همه طرف‌ها خواست فورا به خشونت‌ها پایان داده و از غیرنظامیان و زیرساخت‌ها محافظت کنند. همچنین بر اهمیت مبارزه با تروریسم در سوریه و خطر جنگجویان تروریست خارجی تأکید شد. شورای امنیت از دولت موقت سوریه خواست از تمام شهروندان سوری صرف نظر از قومیت یا مذهب‌شان محافظت کند و به تعهدات خود در قطعنامه ۲۲۵۴ مبنی بر احترام به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه پایبند باشد. در این بیانیه همچنین بر ضرورت ارائه کمک‌های بین‌المللی به غیرنظامیان نیازمند در سرتاسر سوریه و لزوم اجرای فرآیند سیاسی جامع در این کشور بر اساس اصول مندرج در قطعنامه ۲۲۵۴ تاکید شده و از همه کشورها خواسته از هرگونه اقدامی که ممکن است باعث بی‌ثباتی بیشتر سوریه شود، خودداری کنند. در این بیانیه اشاره‌ای به حملات پی‌درپی و اشغالگری رژیم اسرائیل در جنوب سوریه نشده است. پیش از این خبرگزاری رویترز به نقل از ۲ منبع دیپلماتیک نوشته بود نماینده روسیه در شورای امنیت در جلسه غیرعلنی به‌شدت به نماینده سوریه تاخته و قتل‌عام علویان را به کشتار «رواندا» تشبیه کرده است. به گفته این خبرگزاری، نمایندگان چین، فرانسه و آمریکا نیز پشت درهای بسته به‌شدت به رژیم حاکم بر سوریه تاخته و خواستار مجازات عاملان این حملات شده‌اند. آنها همچنین از حضور عناصر سلفی خارجی در سوریه ابراز نگرانی کرده‌اند.

***
کمک مجدد آلمان به اوکراین

دولت ائتلافی جدید آلمان توافق کرد ۳ میلیارد یورو (حدود 3.2 میلیارد دلار) کمک نظامی جدید برای اوکراین تخصیص دهد. بودجه جدید 14 مارس توسط صدراعظم آینده آلمان فردریش مرتس اعلام شد و به عنوان بخشی از برنامه این کشور برای افزایش هزینه‌های دفاعی برلین محسوب می‌شود. ائتلاف احزاب دموکرات - مسیحی، سوسیال - دموکرات و حزب سبز آلمان روز گذشته توافق کردند قوانین این کشور درباره بدهی ملی را اصلاح کرده و به این وسیله هزینه‌های دفاعی را افزایش دهند. ائتلاف کنونی مرتس به او اجازه می‌دهد آرای دوسوم پارلمان را برای این اصلاحیه به دست آورد. رای‌گیری این بودجه قرار است 18 مارس انجام شود. مرتس در این باره گفت:‌ «آلمان بازگشت. آلمان سهم بزرگ خود را در دفاع از آزادی و صلح در اروپا ایفا می‌کند». وی همچنین افزود صدراعظم کنونی آلمان اولاف شولتس نیز اعلام کرده پس از تأیید پارلمان، کمک‌های بیشتری به اوکراین اختصاص داده خواهد شد. آلمان بزرگ‌ترین حامی اروپایی اوکراین محسوب می‌شود که در طول ۳ سال جنگ، پس از آمریکا بیشترین کمک‌های مالی و نظامی را به کی‌یف ارسال کرده است. جنگ اوکراین در پی تلاش‌های کی‌یف برای عضویت در ائتلاف نظامی ناتو آغاز شد. با وجود حمایت‌های گسترده کشورهای غربی از کی‌یف، اوکراین بخش بزرگی از سرزمین‌های خود را از دست داده و همچنان نتوانسته وارد ناتو شود.

***
خشم آمریکایی‌ها از جاسوسی رژیم صهیونیستی

هیات آمریکایی شرکت‌کننده در مذاکرات توافق تبادل اسرا بین اسرائیل و جنبش حماس، به دلیل نگرانی از عملیات شنود و فناوری‌های نظارتی که این رژیم را قادر به اطلاع از جزئیات تماس‌ها می‌کند، از مقامات قطری درخواست کرد محل برگزاری جلسات را تغییر دهند. شبکه خبری الجزیره به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد: این نگرانی‌ها پس از اعلام وجود کانال‌های ارتباطی مستقیم بین هیات آمریکایی و حماس، که بدون هماهنگی قبلی با تل‌آویو انجام شد، تقویت شده است. به گفته این منبع، شواهد و قرائن حکایت از آن دارد که تل‌آویو از طریق ابزارهای خاص خود از این تماس‌ها مطلع بوده است و این موضوع موجی از خشم را در دستگاه‌های امنیتی آمریکا و همچنین در مصر و قطر که بخشی از مذاکرات را میزبانی و هماهنگ می‌کنند، برانگیخته است. این منبع خاطرنشان کرد: اسرائیل رسما هرگونه عملیات شنود علیه هیات آمریکایی را رد کرده است اما اظهارات مقامات امنیتی و سیاسی اسرائیلی خلاف این را نشان داد، زیرا آنها از اطلاع داشتن تل‌آویو از جزئیات مذاکرات بین واشنگتن و حماس از طریق منابع خاص سخن به میان آورده‌اند و این اظهارات احتمال جاسوسی اسرائیل از متحد آمریکایی را افزایش داده است. در همین زمینه، این منبع فاش کرد برخی دستگاه‌های امنیتی آمریکا پیشتر تأیید کرده بودند تل‌آویو در جریان مذاکرات توافق هسته‌ای ایران در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما، صحبت‌های هیات آمریکایی را شنود کرده بود تا اطلاعات محرمانه‌ای درباره مذاکرات به دست آورد. این سابقه باعث نگرانی آمریکایی‌ها از تاثیر منفی رژیم صهیونیستی بر روند مذاکرات شده است.

ارسال نظر
پربیننده