|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
حجتالاسلام سیدهادی خسروشاهی از چهرههای برجسته حوزه و دانشگاه دار فانی را وداع گفت
وداع با مرد تاریخ و فرهنگ
دکتر محمدرضا سنگری در گفتوگو با «وطن امروز»: استاد خسروشاهی، تاریخ سیار فرهنگ ایران زمین بود
گروه فرهنگ و هنر: حجتالاسلام سیدهادی خسروشاهی از چهرههای برجسته حوزه و دانشگاه و از نویسندگان و متفکران معاصر، پنجشنبه گذشته به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری درگذشت. استاد سیدهادى خسروشاهى سال 1317 شمسی در تبریز به دنیا آمد. از جمله آثار استاد، ترجمه و تحقیق «امام على صداى عدالت انسانى» دکتر جورج جرداق در 5 جلد و 3000 صفحه است که تاکنون دهها بار و در دهها هزار نسخه چاپ شده است. مجموعه «حرکتهاى اسلامى معاصر» در 20 جلد (تاکنون 10 جلد آن چاپ شده است)، «اسناد نهضت اسلامى ایران» در 10 جلد (6 جلد آن تاکنون انتشار یافته است) و «مجموعه آثار استاد علامه طباطبایى» در 24 جلد از جمله آثارى است که استاد در تألیف، جمعآورى یا تحقیق و ویرایش آنها زحمت و رنج فراوان را پذیرا شد. فعالیتهاى سیاسى استاد از سال 1332 شمسی پس از آشنایى نزدیک با آیتالله کاشانى، آیتالله طالقانى و شهید نواب صفوى آغاز شد. به همین دلیل، از همان دوران تا زمان پیروزى انقلاب اسلامى، بارها در قم، تهران و تبریز دستگیر، زندانى یا تبعید شد. خسروشاهی پس از پیروزى انقلاب اسلامى، نخست به مدت 2 سال، به عنوان نماینده امام خمینى (ره) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى فعال بود و سپس به عنوان سفیر ایران در واتیکان انتخاب شد و به مدت 5 سال، در این سمت به فعالیت پرداخت. تأسیس «مرکز فرهنگى اسلامى اروپا» از جمله اقدامات وی در این دوره بود. همچنین در دوره اقامت 3 ساله در قاهره به عنوان رئیس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران، خدمات بزرگى در راستاى وحدت و تقریب مذاهب اسلامى انجام داد. با دکتر محمدرضا سنگری، مولف و پژوهشگر، درباره ویژگیهای شخصیتی و علمی زندهیاد خسروشاهی گفتوگویی کردهایم.
***
* استاد خسروشاهی، تاریخ سیار فرهنگ ایران زمین بود
دکتر محمدرضا سنگری ابتدا درباره آخرین دیدارش با استاد خسروشاهی گفت: آخرین باری که ایشان را ملاقات کردم، مراسم جایزه جلال بود که این استاد ارجمند همانند همیشه با خوشرویی با نویسندگان و پژوهشگران جوان خوش و بش میکرد و با متانت و ادب جوابگوی سوالات این نویسندگان بود.
وی ادامه داد: یکی از نکات قابل تامل حضور ایشان در جایزه جلال آلاحمد این بود که بسیاری از حضار مراسم، اذعان داشتند انگار دارند از زبان جلال، روزگار جلال آلاحمد را میشنوند و این مسأله از بلاغت ایشان در سخنوری نشأت میگرفت که در این سخنرانی با ظرافت همیشگی مختص خود نشان داد بیجهت نیست ضمن بهرهمندی از جایگاه بالای علمی، یک سخنور قهار و محبوب در میان پژوهشگران محسوب میشود.
سنگری همچنین گفت: استاد خسروشاهی واقعا یک تاریخ سیار در فرهنگ ایرانزمین محسوب میشود که به سبب ارتباط با چهرههای بزرگ فرهنگی، ادبی و مذهبی شناخت بسیار خوبی که از آنها داشت، شخصا ایشان را سند تاریخ نیم قرن فرهنگ ایران اسلامی قلمداد میکنم.
وی ادامه داد: یکی از روشهای فوقالعادهای که مرحوم خسروشاهی داشتند، توجه به نسلپروری بود که این موضوع را به عنوان یک تعبیر قرآنی میدانم که از این فرهنگ تحت عنوان ذریهپروری یاد میکنم. ایشان واقعا چند نسل پژوهشگر پروراند و دست بسیاری از جوانان را در آموزش اصول پژوهش گرفت و سعی کرد روشهای درست ارتباط با ارزشها و میراث فرهنگی را برای آنها تشریح کند و حتی خاطرات خود را با جلال آلاحمد و بسیاری از بزرگان فرهنگ سرزمین مطرح میکرد تا جوانان با بهره از این خاطرات به رشد و تعالی خود کمک کنند.
این نویسنده مطرح همچنین درباره فقدان استاد خسروشاهی گفت: هزاران دریغ که این گنج بزرگ فرهنگ را خیلی ساده و راحت از دست دادیم. ای کاش کسانی به طور دقیق از محضر ایشان بهره میبردند تا تاریخ نیم قرن اخیر ما را از زبان ایشان مینوشتند، زیرا زندهیاد خسروشاهی یک سند معتبر برای فرهنگ روزگار ما بود.
وی درباره تاثیر بینالمللی آثار حجتالاسلام سیدهادی خسروشاهی در میان متفکران غربی گفت: شخصیت علمی ایشان از چندین بعد تاثیر جهانی داشت که این مسأله موجب میشد نه تنها فرهنگ اصیل ایران اسلامی را به جهانیان بشناساند، بلکه باعث راهیابی بخشی از آثار ممتاز اندیشمندان غربی به کشور میشد و زمینه تعالی و تعامل فکری بین دانشمندان ایرانی و خارجی را فراهم میکرد که این تنها یکی از ویژگیهای بازر شخصیت علمی استاد خسروشاهی بود. سنگری همچنین خاطرنشان کرد: نکته دیگر درباره شخصیت علمی ایشان این بود که نقطه اتکای پژوهشگران جوان ایرانی بود. این پژوهشگران در ترجمه آثار بزرگان و اندیشمندان دنیا از نقطه نظرات استاد بهرهمند میشدند که وی نکات مهمی درباره این شخصیتها و افکار آنان مطرح میکرد به طوری که عمود خیمه نسل فرهنگ روزگا ما بود.
وی در ادامه به فعالیتهای بینالمللی استاد خسروشاهی اشاره کرد و گفت: استاد برای ارتباط بین ادیان تلاش داشت که در همین راستا با کشیشها، خاخامها، اسقفها و شخصیتهای مذهبی دنیا ارتباط موثر و دوسویهای تلاش داشت که این ارتباط از 2 وجه قابل تامل و مهم است.
این پژوهشگر حوزه فرهنگ و ادبیات افزود: این ارتباط دوسویه با اندیشمندان و شخصیتهای مذهبی که استاد برقرار کرده بود، در وهله اول موجب میشد فرهنگ دینی ما به طور ناب و زلال به آنها منتقل شود، زیرا در آن فضای غبارآلود و تاریکی که غربیها از ارزشهای اسلامی ساختهاند کسی مانند استاد خسروشاهی به معنای حقیقی سفیر بزرگ فرهنگ ایران اسلامی بوده است که نمونههای فراوان این سفیر بودن را میتوان در مصاحبههای ایشان با شخصیتهای بزرگ دینی دنیا مشاهده کرد.
وی در پایان گفت: در وهله دوم این ارتباط دوسویه موجب شده بود مفاهیم پژوهشگران غربی با پالایش خاصی به پژوهشگران ایرانی انتقال یابد تا پژوهشگران کمتجربه و جوان تحتتاثیر فضای اغراقآمیز برخی متفکران غربی قرار نگیرند.
***
راوی نهضت تبلیغات اسلامی
حامد مهربانی
پیش از خاطره: برای من که علاقهمند به تاریخ معاصر - به طور خاص نهضت انقلاب اسلامی- هستم، مطالعه زندگی و بررسی آثار و آرای رهبران نهضت و شخصیتهای تاثیرگذار آن، از جذابیت زیادی برخوردار است. در این میان، بعضی مفاهیم هم هست که به طور مجزا برای من جذابیت دارد و به آنها جدای از اینکه چه کسی و از چه نحله و تفکری درباره آن سخن گفته است، به اعتبار موضوعی که دارد توجه میکنم و آن را جزو موضوعات مورد مطالعه و پیگیری خودم قرار میدهم. موضوعاتی مثل وحدت، تمدنسازی، عدالت، مبارزه با استکبار، استقلال، آزاداندیشی، عقلانیت دینی، آرمانگرایی و ... که خب! با توجه به علاقهمندی اولم (همان مطالعه زندگی و بررسی آرای رهبران و شخصیتهای تاثیرگذار اسلامی) خودبهخود شخصیتهایی مثل امام خمینی، امام موسی صدر، علامه طباطبایی، سیدجمالالدین اسدآبادی، سید قطب، دکتر شریعتی، شهید مطهری و... برایم خیلی اهمیت پیدا میکند و شخصیتهای آنها برایم خیلی ارزشمند میشود، چون این مفاهیم، جزو اصلیترین محورهای مبارزاتی و سیره نظری و عملی آنها بوده است. به همین جهت، هرجا کتاب و مقاله و محتوایی مرتبط به این اشخاص دیدهام برایم رغبتبرانگیز بوده که آن را مطالعه کنم یا حتی مورد بررسی بیشتر قرار بدهم.
در این میان، نام یک اندیشمند و پژوهشگر، بیش از هر نویسنده و مترجم و محقق دیگری، برایم آشنا و مورد اعتبار است. استاد سیدهادی خسروشاهی، که خود نیز شاگرد علامه طباطبایی و امام خمینی بوده و بهخاطر همبحثی و همسفری و مؤانست بسیارش با افرادی چون امام موسی صدر، شهید چمران، دکتر شریعتی و شهید مطهری، نوع نگاه و سیره زندگیاش بسیار شبیه به آنان شده و مثل آنان فکر میکند و رفتار میکند. برای من، که به دلیل سن کم، هیچکدام از آن شخصیتها را از نزدیک ندیدهام و درک نکردهام، او تمام ویژگیهای جذابشان را یکجا داشت و میتوانست از همان حکمتها و معارفشان، به نسل تازهوارد ما بچشاند که زیاد از نسلهای قبلیمان فاصله نگیریم و همان حلاوت و شیرینیای که آنها درک کردهاند را درک کنیم.
خاطره: اوایل دوران فعالیتم در کانون اندیشه جوان، قرار شد پس از وقفه کوتاهی که در برگزاری سلسله همایشهای «آنان که میاندیشند» به وجود آمده بود، مجددا همایش جدیدی با پرداختن به یکی دیگر از شخصیتهای نظریهپرداز و تاثیرگذار برگزار کنیم. پس از بررسی نامهای گوناگون، به سید قطب رسیدیم که یکی از مهمترین رهبران انقلابی در جهان اسلام است.
منتها هنوز همایش برگزار نشده بود که مخالفتها و انتقادات بسیاری به وجود آمد که این شخص، الگوی جریانات تکفیری است و باتوجه به همزمانی فعالیتهای داعش و سایر جریانات تکفیری در منطقه، برجسته کردن چنین شخصی اصلا به مصلحت نیست. زمان گذشت و با حمایت اشخاص و مجموعههای مختلفی مثل نهاد رهبری دانشگاهها این همایش در اواخر بهمن سال ۹۳ در دانشگاه تهران برگزار شد. یکی از سخنرانانی که برای آن همایش دعوت کرده بودیم، استاد خسروشاهی بود که به دلیل کسالت بسیاری که در آن زمان داشتند، احتمال خیلی کمی میدادیم بتوانند حضور پیدا کنند. اما گویا این حساسیتها -که برای برگزاری این همایش به وجود آمده بود- به گوششان رسیده بود و همین، دلیلی شده بود که با آن کسالتی که داشتند، خودشان را حتما به همایش برسانند و حتما سخنرانی کنند. یادم هست ایشان که به جلسه رسید، در سخنرانیاش دقیقا به همه این حساسیتها و نقدها جوابهای محکم داد: «تعریض سید قطب به تشیع مطلقاً صحت ندارد. در کنفرانسی که در مصر برگزار شد و سید قطب دبیر آن بود از حجتالاسلام نوابصفوی دعوت کرده بود. سیدقطب به آیه ۵۵ سوره غافر اشاره میکند و میگوید حسینابن علی از یکسو با آن شکل بزرگ و سترگ شهید میشود و این سوال را مطرح میکند که آیا چنین شهادتی پیروزی است یا شکست؟ بعد پاسخ میدهد چنین شهادتی با معیار بزرگ الهی پیروزی است، زیرا چه مسلمان شیعی و چه غیر شیعی از حرکت حسین به جوش و خروش درمیآیند». پس از آقای خسروشاهی، آقای رحیمپورازغدی سخنران بعدی جلسه بود که در ابتدای صحبتهایش گفت: «امروز برچسبهای زیادی به افرادی مثل سید قطب زده میشود که در تلاش برای نظریهپردازی در جهان اسلام بودهاند. اگر به تعداد انگشت دست افرادی را بخواهیم نام ببریم که در بنیانگذاری اسلامگرایی انقلابی نقش داشتند، یکی از آنها سید قطب است». دیگر مسیر جلسه تغییر پیدا کرد و اثری از هیچکدام از منتقدان و مخالفان قبلی همایش نبود.
آن همایش، یکی از پرشورترین همایشهای «آنان که میاندیشند» کانون اندیشه جوان بود که در دانشگاه تهران برگزار شد. پس از آن شخصیتهای دیگری چون هانری کربن، دکتر شریعتی و امام موسی صدر نیز در این همایشها موضوع بحث و نظر قرار گرفتند که البته در دوران فعالیت من در این مجموعه نبود و من فقط به عنوان یک شرکتکننده از محتوای این جلسات استفاده کردم. پس از خاطره: دیگر پس از آن همایش، توفیق دیدار ایشان را پیدا نکردم، با این حال همواره از آثار و نوشتهها و مقالاتشان در نشریات و کتابهایی که چاپ شده بود بهره میجستم و استفاده میکردم. روز پنجشنبه که خبر درگذشت ایشان را از رسانهها متوجه شدم، بسیار افسوس خوردم که چه چهره ارزشمند و عزیزی از میانمان رفت و قدرش را به درستی ندانستیم. دانشمند بزرگی که تمام عمر خود را خالصانه برای پژوهش درباره جریانهای فکری جهان معاصر اسلام و ترویج اندیشه شیعه در جهان اسلام وقف کرد و در این میان، همواره از مکارم اخلاق و آداب اجتماعی اسلام دور نبود. یادش همیشه بزرگ!
ارسال به دوستان
داستان تازه سازمان سینمایی؛ این قسمت «اطلاعات ارزشیابی هنرمندان سینما»
بازیگردانی ارشاد
احسان سالمی: در روزهایی که انتشار ویروسی منحوس در کشور بیش از همیشه شرایط را نیازمند وحدت و همدلی میان اقشار مختلف مردم کرده است، سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار لیستی بلندبالا اعلام کرد که در راستای سیاست شفافسازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، دفتر نظارت بر مراکز، مشاغل و مجامع سازمان سینمایی اطلاعات ارزشیابی هنرمندان سینما را منتشر میکند. بر این اساس، ارزشیابی هنری سینماگران بر اساس رشته تخصصی ارزیابی و معادل آن درجه هنری یک تا 5 به متقاضیان اعطا میشود. درجه هنری که در 5 سطح ارزشیابی میشود شامل درجه یک معادل دکترا، درجه 2 معادل فوقلیسانس، درجه 3 معادل لیسانس، درجه 4 معادل فوقدیپلم و درجه 5 معادل دیپلم است.
ظفارغ از اینکه فلسفه انتشار چنین لیستی آن هم در این برهه زمانی چه بوده، اصلیترین سوال پیرامون انتشار این لیست، ملاکهای ردهبندی هنرمندان است. آیا تحصیلات دانشگاهی ملاک اعطای درجههای بالا به برخی هنرمندان و ندادن آن به برخی دیگر از هنرمندان بوده یا اینکه ملاک این درجهبندی سوابق کاری هنرمندان در عرصه سینما و تلویزیون بوده است؟ در این شرایط مشخص نیست مثلا چرا باید بازیگری باسابقه همچون افسانه بایگان که زمانی یکی از ستارههای سینمای ایران بود و هنوز هم به عنوان بازیگری پیشکسوت از اعتبار قابل قبولی برخوردار است، باید در این درجهبندی، درجه 2 بگیرد اما مثلا یک تهیهکننده سینما که صرفا در شوراهای مشورتی سازمان سینمایی حضور دارد و در این مدت اخیر حتی یک اثر قابل قبول را تهیهکنندگی نکرده است، بتواند درجه یک بگیرد.
به این موارد باید سوالاتی مانند وجود برخی نامهای ناشناس در این فهرست در کنار غیبت برخی چهرههای سرشناس و همچنین انطباق نداشتن اعتبار و تخصص برخی نامها که درجه هنری مشترک دریافت کردهاند را هم اضافه کرد. یعنی مثلا آیا همه آنها که درجه یک دریافت کردهاند، به واقع از لحاظ هنری و جایگاه حرفهای در یک جایگاه قرار دارند؟! این ماجرا وقتی پیچیدهتر میشود که در فهرست منتشر شده از سوی سازمان سینمایی شاهد حضور نام برخی سینماگران فقید هم هستیم! مثلا مرحوم فرجالله سلحشور در این درجهبندی قرار دارد! همچنین جای خالی برخی چهرههای جوان و نوظهور سینمای ایران نیز در این فهرست دیده میشود. البته روز گذشته مصطفی سماوات به عنوان «دبیر شورای اعطای درجه هنری به هنرمندان» در گفتوگویی با مهر درباره ترکیب اعضای کمیتهای که به اعطای این درجهها میپردازد، گفته است که مسعود جعفریجوزانی، فرهاد توحیدی، ابوالحسن داوودی، محمدمهدی طباطبایینژاد و خودش اعضای این کمیته هستند و البته درجهبندی بنا به درخواست خود هنرمندان و با ارائه مدارکی از سوی آنها برای ارزشیابی و درجهبندی انجام میشود. اما با این همه مشخص نیست، اساسا این درجهبندی قرار است چه کاربردی در سینمای ایران داشته باشد و لزوم انتشار آن در شرایط فعلی چه بوده است؟ آیا قرار است دستمزد افراد با توجه به درجه آنها در این لیست تغییر کند یا این فقط یک درجهبندی صوری است.
ارسال به دوستان
تازهترین خبرها از «شکرستان» نوروزی
کرونا سوژه سریال شد
تهیهکننده مجموعه «شکرستان» از ساخت یک مجموعه آیتم دو دقیقهای از «شکرستان» با محوریت کرونا خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، شکرستان از جمله انیمیشنهای پرمخاطب ایرانی است که طی سالهای اخیر در مناسبتهای مختلف روی آنتن رفته است و استقبال کودکان ایرانی از این انیمیشن و شخصیتهای آن باعث شده تا تصاویر کاراکترهای این مجموعه روی دفتر و کیفهای تحصیلی دانشآموزان نیز راه یابد. در تازهترین خبر مسعود صفوی، تهیهکننده مجموعه پویانمایی «شکرستان» در گفتوگو با مهر درباره فصل جدید این مجموعه انیمیشن که نوروز ۹۹ روی آنتن شبکه نسیم خواهد رفت، گفت: «امسال هم مجموعه «شکرستان» را برای نوروز ۹۹ خواهیم داشت و تاکنون حدود ۱۷ قسمت از این مجموعه آماده شده است». صفوی با اشاره به فضای این مجموعه و تغییرات آن در فصل جدید توضیح داد: «مثل سال گذشته شهاب حسینی روایت آن را بر عهده دارد». این تهیهکننده با اشاره به ساخت یک مجموعه «شکرستان» ۲ دقیقهای در کنار این مجموعه گفت: مجموعه 2 دقیقهای «شکرستان» نیز در حال ساخت است که درباره ویروس کرونا به تولید میرسد تا این مجموعه هم در نوروز به پخش برسد. با سرعت در حال تولید هستیم که مجموعههای 2 دقیقهای «شکرستان» را با محور بهداشت به پخش برسانیم. این مجموعه 2 دقیقهای از «شکرستان» قرار است در ۱۰۰ قسمت به تولید برسد ولی حدود ۱۵ قسمت در نوروز با محور کرونا پخش میشود. ارسال به دوستان
«کرونا» یک اتفاق مهم سینمایی در ایتالیا را تعطیل کرد
جشنواره فیلم خاور دور به تعویق افتاد
جشنواره فیلم «خاور دور» در اودین ایتالیا که یکی از بهترین جشنوارهها در نوع خود در تقویم سینمایی ایتالیا محسوب میشود، دوره بعدیاش را دیرتر برگزار میکند. جشنواره فیلم «خاور دور» که هر سال در اودین در شمال شرقی ایتالیا برگزار میشود، از آنجا که اخیرا در این منطقه شیوع ویروس کرونا مشاهده شده، دیرتر برگزار خواهد شد. این فستیوال که امسال بیستودومین دوره آن برگزار میشود، قرار بود از ۲۴ آوریل تا ۲ ماه مه (۴ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹) برگزار شود. اکنون سازماندهندگان این جشنواره از به تأخیر افتادن آن به مدت 2 ماه خبر داده و اعلام کردهاند جشنواره را از ۲۶ ژوئن تا ۴ جولای (۶ تا ۱۴ تیر ۱۳۹۹) برگزار میکنند. آنها اعلام کردند که این تصمیم سختی بود، زیرا همه کارهای این جشنواره انجام شده بود اما با توجه به اقدامات بهداشتی پیشگیرانه برای مانع شدن از گسترش این بیماری، آنها انتخاب دیگری نداشتند. سابرینا باراستی، از بنیانگذاران این جشنواره گفت: سلامت مردم از هر چیزی مهمتر است. یکی از دلایل به تعویق افتادن این جشنواره این است که میهمانان اصلی آن باید از کشورهای آسیایی که درگیر ویروس کرونا هستند، راهی ایتالیا شوند. ایتالیا یکی از کانونهای شیوع ویروس کروناست.
ارسال به دوستان
نگاهی کوتاه به کتاب «خانم مربی» به مناسبت روز امور تربیتی
کتابی که معلمان باید بخوانند
مهمترین شرط بقای آرمانها و فرهنگ هر ملتی، انتقال درست آنها به نسلهای بعدی است. در کشور ما، نهاد امور تربیتی، اصلیترین سازوکاری است که ذیل وزارت آموزشوپرورش و به همت شهیدان رجایی و باهنر در سال 1358 برای این مهم در نظر گرفته شده است. 8 اسفند سالروز تأسیس این نهاد هم به عنوان روز امور تربیتی نامیده شده است. دوران اوج فعالیتهای این نهاد، در دهه 60 و به همت معلمان و مربیان پرورشی- تربیتی آن دوره بوده است. «خانم مربی» عنوان کتابی است که زندگی و فعالیتهای تربیتی «سعیده صدیقزاده» به عنوان یکی از مربیان امور تربیتی دهه 60 را روایت کرده است. در ادامه به قلم علیاصغر مرتضاییراد، نگاهی کوتاه به این کتاب انداختیم که میخوانید: «تا حرف از قهرمانان میشود همه ذهنها میرود سمت مردانی با بازوان ستبر و هیکلهای درشت. شاید هرگز این خیال به ذهن کسی خطور نکند که یک زن آن هم در پست معلمی میتواند یک قهرمان اسطورهای باشد.
خانم سعیده صدیقزاده درست از همان جنس زنهایی است که با خواندن درباره زندگیاش برساختههای ذهنیتان درباره قهرمان و اسطوره به هم میریزد.
او معلم است اما فقط معلم نیست، انگار یک رسول انسانساز است که تمام زندگیاش را وقف تربیت و کار فرهنگی کرده است. با اینکه اصل فعالیت او در مدارس بوده اما ایدههایش برای هر تشکیلات انسانساز دیگر کاربردی است.
از خانواده تا مسجد و از پایگاههای بسیج تا تشکلهای دانشجویی و هیأتها همه و همه میتوانند از الگوی بینظیر تربیتی این زن بهره ببرند.
زندگی این قهرمان در کتاب خانم مربی به قلم مرضیه ذاکری به رشته تحریر درآمده است؛ بدون شک اگر متولی آموزشوپرورش بودم خواندن این کتاب را برای همه معلمان الزامی میکردم؛ اگر متولی نظام آموزش عالی بودم این کتاب را جزو واحدهای درسی دانشجویان روانشناسی و علوم تربیتی و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان قرار میدادم. اگر میتوانستم این کتاب را به همه مادران ایران میدادم تا به جای کتابهای روانشناسی کودک، یک دور از روی آن بخوانند. حیف که...
نمیدانم چگونه حق این کتاب را ادا کنم؛ آنقدر از خواندنش به وجد آمدم که حیفم آمد دربارهاش ننویسم.
پیشنهاد میکنم برای روز مادر و روز معلم این کتاب را به مادران و معلمانتان هدیه بدهید. به ارگانها و تشکلهایی که مدعی تربیت و کار فرهنگی هستند پیشنهاد میکنم یک دور این کتاب را بخوانند تا بفهمند کار فرهنگی و تربیتی یعنی چه».
ارسال به دوستان
ملکه رنجبر درگذشت
ملکه رنجبر، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ظهر روز پنجشنبه ۸ اسفندماه در ۸۱ سالگی درگذشت. به گزارش مهر، عباس عظیمی، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت درباره جزئیات درگذشت رنجبر گفت: این هنرمند پیشکسوت از یک سال پیش به دلیل عمل قلب باز با عوارض جسمانی درگیر بود و سرانجام به دلیل کهولت سن ظهر پنجشنبه در بیمارستان کسرا دار فانی را وداع گفت. وی با تاکید بر اینکه درگذشت این هنرمند ارتباطی با شیوع ویروس کرونا نداشته است، گفت: بر اساس تصمیم خانواده این هنرمند به دلیل رعایت مسائل بهداشتی تصمیم بر این گرفته شده است که آیین خاصی برای مراسم تشییع برگزار نشود و خاکسپاری این هنرمند فردا در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) انجام خواهد شد. ملکه رنجبر متولد سال ۱۳۱۷ رشت بود و سابقه ایفای نقش در فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی متعددی را داشت.
ارسال به دوستان
مستندسازی حماسه جامعه پزشکی در مبارزه با کرونا
مدیر گروه مستند روایت فتح با اعلام آمادگی برای ثبت و ضبط حماسه جامعه پزشکی و پرستاری در مبارزه با ویروس کرونا گفت: روایت فتح این آمادگی را برای ثبت ایثار جامعه پزشکی و پرستاری کشور در مواجهه با بحران ویروس کرونا دارد. روحالله رفیعی با اشاره به لزوم هماهنگی با مدیران مربوطه در این زمینه گفت: البته بنا به شرایط موجود درصورتیکه وزارت بهداشت و مدیران بیمارستانها هماهنگی لازم را به عمل بیاورند، ما در روایت فتح آمادگی 100 درصدی را برای ثبت و ضبط بخشی از حماسه جامعه پزشکی و پرستاری که در مواجهه با ویروس کرونا انجام میدهند را داریم و نهتنها بنده که تکتک مستندسازان روایت فتح همقسم شدیم دوربین به دست برای ثبت حماسه بزرگ و عظیم پزشکان و پرستاران پابهپای این عزیزان در بیمارستانها و مکانهای اختصاصیافته تا ریشهکن شدن این ویروس حضور داشته باشیم.
ارسال به دوستان
کمک مالی کارگردان و بازیگر انگل برای مقابله با کرونا
بونگ جون هو، کارگردان برنده اسکار2020 یک میلیون وون به بنیاد پیشگیری از کرونای کرهجنوبی اهدا کرد. به گزارش تسنیم به نقل از مجله انگلیسی زبان پیست، بونگ جون هو کارگردان اسکاری فیلم انگل مبلغ یک میلیون وون کره معادل 82 هزار دلار برای مبارزه با کرونا کمک کرد. سونگ کانگ هو، هنرپیشه اصلی فیلم انگل نیز به همین میزان یعنی یک میلیون وون برای مبارزه با ویروس کرونا اهدا کرد. طبق اعلام وال استریت ژورنال، سرعت شیوع ویروس کرونا در کرهجنوبی بیشتر از کشور چین، منشأ اصلی و اولیه این ویروس است. در مجموع تعداد مبتلایان کرهجنوبی زیر 2 هزار نفر گزارش شده است.
ارسال به دوستان
لغو برنامههای فرهنگی و هنری یک هفته دیگر تمدید شد
تعطیلی برنامههای فرهنگی، هنری و سینمایی به مدت یک هفته دیگر تمدید شد. به گزارش «وطنامروز»، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اطلاعیهای عنوان کرد: پیرو اطلاعیه مورخ سوم اسفندماه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنا به توصیه ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر عدم برگزاری اجتماعات غیر الزامی، تعطیلی تمام برنامههای فرهنگی، هنری و سینمایی سراسر کشور به مدت یکهفته دیگر تا تاریخ ۱۶/۱۲/۹۸ تمدید میشود. پیش از این همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی اطلاعیهای تمام برنامههای فرهنگی، هنری و سینمایی در سالنهای سراسر کشور را تا تاریخ ۹ اسفندماه تعطیل اعلام کرده بود.
ارسال به دوستان
انتقاد تند مدیری از رسانههای یأسافکن
مهران مدیری در تازهترین قسمت از برنامه تلویزیونی «دورهمی» به انتقاد از رسانههای یأسافکن پرداخت. به گزارش «وطن امروز»، مدیری در این برنامه درباره رفتار این رسانهها گفت: «در این برنامه بارها از مسؤولان انتقاد کردیم و میکنیم. اما امشب با تمام انتقادهایی که به سیاستهای داخلی در زمینههای داخلی وارد است، میخواهم عرض کنم شمایی که نشستی در رسانه از صبح تا شب بر طبل بدبختی و مرگ و آمارهای غیرواقعی میکوبید کاش اون صدای نحسات را ببری». او در ادامه خطاب به این رسانهها گفت: «دعواهای شما ربطی به مادری که در خانه نشسته و نگران سلامتی بچههایش است، ندارد. ربطی به آدمی که یک عمر از مشکلات چشمپوشی کرده تا خانوادهاش را خوشحال کنار هم نگه دارد، ندارد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|