|
دبیرکل شورای همکاری بر ضرورت پایان حملات به یمن متمرکز شود
سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اتهامات نایف الحجرف، دبیرکل شورای همکاری خلیجفارس درباره یمن اظهار داشت: به دبیرکل جدید شورای همکاری خلیجفارس توصیه میکنیم به جای ادامه روند فرافکنی، اتهامزنی و ادعاهای بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران در پیروی از نقش مخرب برخی اعضای این شورا، تمرکز خود را بر ضرورت توقف حملات ائتلاف متجاوزان به زنان و کودکان یمنی بگذارد.
ارسال به دوستان
همکاری گسترده اقتصادی و فنی کشورهای ضدآمریکا دوران جدیدی برای مقابله با سیاستهای فشار حداکثری این کشور به حساب میآید
آنتیتز تحریم!
گروه سیاسی: قرارداد ایران و چین همچنان یکی از موضوعات مورد توجه رسانههای خبری است. هر چند ضمایم و جزئیات این توافق نهایی و به تبع آن منتشر نشده است، با این حال صحبتهای زیادی درباره ابعاد فنی و سیاسی آن در روزهای اخیر مطرح شده است. به گزارش «وطن امروز»، قرارداد ایران و چین علاوه بر اینکه مورد توجه رسانهها و کارشناسان داخلی قرار گرفته، مورد توجه کارشناسان روابط بینالملل نیز هست. روز گذشته استفان والت، استاد مطرح روابط بینالملل دانشگاه هاروارد در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: من و مرشایمر که حامی توسعه روابط با ایران بودیم، هشدار دادیم که چین با گسترش جاهطلبیهایش به دنبال متحدانی در خلیجفارس میگردد و ایران نیز احتمالا در راس فهرست خواهد بود. ترامپ و پمپئو مسیر دیگری را در پیش گرفتند و تهران و پکن را گرد هم آوردند. کارتان عالی بود!
کارشناسان و برخی مقامات آمریکایی در تحلیل خود از قرارداد جدید میان ایران و چین بر این نکته تاکید دارند که سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه تهران و پکن سبب شده است ایران و چین به همکاریهای گسترده با یکدیگر روی آورند و اینگونه فشار آمریکا را بیاثر کنند.
در همین راستا خبرنگاری از سخنگوی کاخ سفید درباره توافق ایران و چین پرسید: دولت ترامپ میگوید فشار حداکثری را بر ایران به کار گرفتهاند تا برای دستیابی به یک توافق بهتر به میز مذاکره بازگردد اما شاهد هستیم که ایران هنوز به میز مذاکره بازنگشته و براساس شواهدی که میبینیم در حال تدوین استراتژی همکاری نظامی با چین است.
سخنگوی کاخ سفید اظهار کرد: اطلاعات جدیدی درباره روابط ایران ندارم و همچون گذشته است.
اگر چه سخنگوی کاخ سفید نتوانست اظهار کند که سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ بر ایران مطابق با آرزویی که در سر داشتند، پیش نرفته است اما کارشناسان و صاحبنظران سیاسی در آمریکا اعتراف کردهاند دولت ترامپ به جای انزوای ایران، خود را منزوی کرده است.
متیو داس، مشاور امور بینالملل برنی سندرز در یادداشتی اظهار کرد همانگونه که جرج بوش با حمله به عراق، دشمنیها را زیاد و آمریکا را منزوی کرد، ترامپ هم با سیاست فشار حداکثری علیه ایران علاوه بر اینکه موجب رنج انسانها شده، آمریکا را به انزوا کشانده است.
این مسأله فقط به منتقدان ترامپ محدود نیست و حتی مدافعان سیاست ترامپ با زبانی دیگر واکنش نشان دادهاند، به گونهای که نیکی هیلی، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد که سیاست ضدایرانی وی در نشستهای شورای امنیت و سازمان ملل مشهود بود، گفت: شراکت چین با ایران، ایران را از انزوای جهانی خارج میکند.
* آمریکا منزویتر میشود
در همین حال روزنامه دولتی گلوبالتایمز چین در گزارشی با رد سیاست یکجانبهگرایی آمریکا در امور جهانی از جمله خروج از توافق جامع قدرتهای هستهای جهان با ایران (برجام)، خاطرنشان کرد رویکرد فشار آمریکا علیه ایران و چین بیشتر به زیان و انزوای خود آمریکا منجر میشود.
به گزارش ایرنا، این روزنامه چینی نوشت: واشنگتن از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷ راهبردی برای اعمال فشار همزمان بر ایران و چین در دستور کار قرار داده است. آمریکا علاوه بر تحمیل تحریم اقتصادی علیه ایران و چین، برای راهاندازی جنگ تجاری و سرکوب شرکتهای فناوری چینی به صندوقهای بازنشستگی هم هشدار داده که در شرکتهای چینی سرمایهگذاری نکنند.
اما این راهبرد مخرب آمریکا به کجا منتهی خواهد شد؟ «الی لیک» در یادداشتی در بلومبرگ ادعا کرد آمریکا تلاش میکند با اعمال تحریمهای اقتصادی شدید، چین را هم به ایران بعدی تبدیل کند، لذا برای به زانو درآوردن چین علیه آن تحریمهای اقتصادی اعمال کرده و زور بازوی نظامی نشان میدهد.
به اعتقاد وی، این راهبرد شباهت زیادی به رویکرد آمریکا برای سرکوب ایران دارد. اگرچه آمریکا با چندین دهه اعمال تحریم علیه ایران قصد داشت به این کشور لطمه وارد کند اما زمانی که به چین میرسیم آیا این کشور با تحریم برای تضعیف یا انزوای چین به هدف خود دست خواهد یافت؟ بیتردید این تلاشها همانگونه که برای ایران چندان کارساز نبود برای چین هم نتیجه نخواهد داد.
نویسنده یادداشت چنین استدلال کرد که مثلا درباره مسأله هستهای ایران، آمریکا با خروج یکجانبه از برجام همه متحدان خود را نگران و پریشان کرد. کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان در ماه مارس از سیستم «اینستکس» برای نخستینبار برای ارسال کمک پزشکی به ایران استفاده کردند و تحریم آمریکا را دور زدند و این امید برای حفظ و نجات برجام را افزایش داد.
به نظر لیک، باید دید این سیاست آمریکا در ارتباط با چین به کجا منتهی خواهد شد.
این نویسنده استدلال کرد با وجود اینکه خود ترامپ غیرقابل پیشبینی است اما اگر شرکتهای غربی مجبور شوند رابطه خود با یک «دشمن» آمریکا را مورد تجدیدنظر قرار دهند، این راهبرد در خدمت هدف مفیدی خواهد بود.
به نظر میرسد آمریکا عزم خود را جزم کرده تا خود را از چین جدا کند. این مهمترین تغییر راهبردی در سیاست خارجی آمریکا از زمان آغاز روابط دیپلماتیک 2 کشور است. طبق منطق واشنگتن، چین به طور نامتقارنی از تعامل و روابط با آمریکا سود برده اما مطابق اراده و خواست آمریکا تغییر الگو نداده است.
آمریکا نظام سیاسی چین را تهدیدی علیه الگوی لیبرال- دموکراسی تلقی کرده است. نخبگان آمریکایی مانند لیک گمان میکنند آمریکا تنها با جدا شدن از چین میتواند به این روند پایان دهد.
آمریکا در موارد زیادی متحدان خود را مجبور میکند از اراده آن پیروی کنند. این شامل مواردی مانند قطع رابطه با شرکت هوآوی یا تحریم چین در ارتباط با هنگکنگ میشود. آمریکا همچنین کشورهای همسایه چین را تحریک میکند که با پکن مقابله کنند. واشنگتن ممکن است بر این باور باشد که راهبرد این کشور در قبال چین توجیه دارد و امیدوار است متحدانش از رویکرد آن حمایت کنند اما مشخص است که کشورها آنقدر احمق نیستند که «اول آمریکا» را اولویت خود قرار دهند. مثلا درباره شرکت هوآوی بسیاری از متحدان آمریکا کجدار و مریز رفتار کردند و مواضعشان بالا و پایین داشت.
آمریکا حتی از 3 سال پیش سرکوب جامع چین را در دستور کار قرار داده اما جامعه چین در برابر سیاست «چماق بزرگ» آمریکا متحدتر شده است. بنا بر یک ضربالمثل قدیمی چینی، این راهبرد آمریکا چیزی شبیه «کشتن یکهزار سرباز دشمن با از دست دادن ۸۰۰ تن از افراد خودی» است.
مسأله مهمتر اینکه چین با موفقیت ویروس کرونا را تحت کنترل قرار داده و موفق شده کار و تولید را از سر بگیرد و این کشور یکی از مناطق روی زمین با بیشترین پتانسیل برای رشد است. پس دشوار نیست که بگوییم کدام یک از طرفین در صورت ادامه روند جدایی اقتصادی آمریکا از چین زیان بیشتری خواهد دید. بنابراین میتوان اذعان داشت آمریکا به جای تبدیل چین به ایران بعدی، خودش را در تنهایی و انزوا گرفتار خواهد کرد.
ارسال به دوستان
سخنگوی دولت: برجام نتوانست انتظارات اقتصادی مردم را برطرف کند
ربیعی هم هیچ!
آنچه از برجام باقیمانده تعهد ایران و معلوم شدن غیرقابل اتکا بودن آمریکا در توافقات چندجانبه است
گروه سیاسی: یادآوری سالگرد برجام برای دولتمردان دیگر حلاوت سابق را ندارد! اگر روزی برجام کلیدواژه مشترک تمام سخنرانیهای مقامات دولتی برای بیان یک «الگوی پیشرفت» بود، این روزها سعی میکنند آن را به عنوان یک «الگوی عبرت» ارزشمند بازخوانی کنند. «آنچه از برجام باقیمانده تعهد ایران و معلوم شدن غیرقابل اتکا بودن آمریکا در توافقات چندجانبه است»، این آخرین توصیفی بود که روز گذشته علی ربیعی، سخنگوی دولت از آن برای تشریح وضعیت فعلی برجام استفاده کرد. با این حال ربیعی سعی کرد کماکان برای برجام کارنامه مثبت بسازد و در بیان نتایج مثبت این توافق بگوید: برجام هنوز ارزش یک ابتکار چندجانبه دیپلماتیک را که آمریکا از آن سرافکنده و ایران از آن سربلند بیرون آمده است، دارد.
به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی با اشاره به خروج دولت آمریکا از برجام گفت: متاسفانه در سالهای گذشته به دلیل خروج آمریکا از برجام این توافق کارکرد خود را در بخش زیادی از دست داد و سبب شد عدهای راه قضاوت ناصحیح را برگزینند. ما به دنیا نشان دادیم چیزی برای پنهان کردن نداریم. سخنگوی دولت با اشاره به سالگرد برجام اظهار داشت: آنچه از برجام باقیمانده تعهد ایران و معلوم شدن غیرقابل اتکا بودن آمریکا در توافقات چندجانبه است. ما بدون برجام باید میلیونها دلار خرج میکردیم تا این موضوعات را به جهان ثابت کنیم. وی خاطرنشان کرد: امروز برجام موضوعی چالشی در داخل آمریکا شده است. خود ترامپ گفت خروج از برجام توسط آمریکا بیشترین خدمت به اسرائیل بود. آمریکاییها نگذاشتند مردم ایران از فواید اقتصادی برجام منتفع شوند و خود آنها نیز خسارتهای زیادی را در عرصه بینالملل و افکار عمومی، حتی در داخل کشورشان متحمل شدند. سخنگوی دولت تصریح کرد: خروج آمریکا و تحریمهای ظالمانه باعث شد برجام نتواند انتظارات اقتصادی مردم را برطرف کند اما هنوز ارزش یک ابتکار چندجانبه دیپلماتیک را که آمریکا از آن سرافکنده و ایران از آن سربلند بیرون آمده است، دارد. وی با بیان اینکه نقض برجام نمیتواند واقعیات را تغییر دهد، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با این توافق نشان داد تمام تبلیغات یک دهه قبل یا بیشتر از آن درباره فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران که گوش جهان را کر کرده بود، بیاعتبار است. سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: در آینده آمریکا راهی ندارد جز اینکه هر فرد دیگری که در کاخ سفید حضور یافت، برای اینکه در فضای بینالملل اعتبار خود را به دست آورد، به میزی که آن را ترک کرده، بازگردد. در هیچ دورهای بدخواهان ایران، چه در آمریکا و چه در کشورهای کینهتوز منطقه، اینچنین بر سر کار نبودهاند.
* به آمریکا اجازه نمیدهیم روابطمان با ونزوئلا را محدود کند
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود در نشست خبری با خبرنگاران درباره بعضی انتقادات به کمکهای بشردوستانه به ونزوئلا گفت: فکر میکنم سوء تفسیری در این باره صورت گرفته است. وی با اشاره به اینکه کمکی از سمت ونزوئلا از ما خواسته نشده است، ادامه داد: آنچه در روابط ایران و ونزوئلا هست مانند روابط با بقیه کشورهاست و هدف ما برخورداری از مناسبات تجاری است. به آمریکا اجازه نخواهیم داد روابط تجاری ما با هر کشور دیگر از جمله ونزوئلا را به مسألهای غیرعادی و متاثر از تحریمهای یک جانبه تبدیل کند.
سخنگوی دولت درباره آخرین وضعیت اموال بلوکه ایران در کرهجنوبی و اقدامات انجامشده برای بازگردانده شدن این اموال، بیان داشت: ۸ میلیارد دلار از منابع ایران در این کشور بلوکه است که این رقم در شرایط فعلی برای ما مهم است. رفتار دولت کرهجنوبی در این شرایط غیرقابل درک است. وی تاکید کرد: دولت کرهجنوبی در حالی پاسخ لازم را ارائه نمیدهد که به لحاظ حقوقی و قانونی، منعی برای این کشور برای بازگرداندن پول به مردم ایران وجود ندارد و معلوم نیست چرا دولت کرهجنوبی با تسلیم شدن در برابر فشارهای آمریکا حاضر شد روابط خود با دولت ایران را به طور بیسابقهای به مخاطره بیندازد. ربیعی افزود: این فقط دولت ایران نیست که از رفتار دولت کره ناراحت است، امروز مردم و افکار عمومی دیدگاه خوبی نسبت به این اقدام دولت کرهجنوبی ندارند. ما به هیچ وجه خواستار تنش بین ۲ کشور نیستیم اما این اقدام کره را غیردوستانه، مخرب و خلاف موازین در طول چندین دهه تجارت ۲ کشور میدانیم. امیدواریم مقامات کرهجنوبی پیش از آنکه دیر شود و تاثیری بر بازنگری در روابط بلندمدت ۲ کشور بگذارد، اقدامی انجام دهند.
***
[ظریف: برجام بزرگترین دستاورد دیپلماتیک دهه گذشته است]
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه روز گذشته با انتشار متنی در صفحه توئیتر خود با اشاره به سالگرد توافق هستهای در سال 94 آن را بزرگترین دستاورد دیپلماتیک دهه گذشته خواند و نوشت: امروز پنجمین سالگرد برجام- بزرگترین دستاورد دیپلماتیک دهه گذشته- است و یادآور این است که رفتار قانونگریزانه آمریکا نباید مقیاسی برای اندازهگیری هنجارهای بینالمللی باشد. اهانت آمریکا به قانون و دیپلماسی، این کشور را در زمره کشورهای بدنام دنیا قرار داده و امنیت دنیا و آمریکا را تهدید میکند.
ارسال به دوستان
اخبار
قرارگاه خاتمالانبیا بخش مهمی از آرایش دفاعی در برابر دشمن است
فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا امروز به نقطه مرکزی میدان تقابل ما با دشمن تبدیل شده است، گفت: قرارگاه تنها یک نهاد اقتصادی سازنده نیست، بلکه بخش مهمی از آرایش دفاعی و جنگی ما در برابر دشمن است. سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی با تاکید بر اینکه تا وقتی قرارگاه وجود دارد، مهم نیست خارجیها کشور را ترک کنند، تصریح کرد: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) به دنبال سود و زیان اقتصادی نیست، بلکه به این دلیل که جنگ سیاسی امروز در فعالیتهای اقتصادی تجلی پیدا میکند، این مجموعه دارای یک حقیقت و هویت دفاعی، امنیتی و سیاسی بوده و باعث افتخار است که مشعلهای قرارگاه پرفروغ و پرچمهای آن در اقصی نقاط ایران اسلامی برافراشته است. فرمانده کل سپاه تصویر امروز ایران را زنده و پویا توصیف و اظهار کرد: کشوری که پیشرفت نکند مرده است. نفس کشیدن به تنهایی کافی نیست، حرکت مهم است و دشمن هر روز این شاخصها را اندازهگیری و با گذشته مقایسه میکند و زمانی که میبیند دستگاهها فعال و همه در حال حرکت هستند، ناامید میشود.
***
دولت دست از دیپلماسی التماسی بردارد
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: در برجام منافع ملت از دست رفت و هیچ چیز به دست نیاوردیم و این معاهده برای ما خسارت محض بود. حجتالاسلام سیدمحمود نبویان در گفتوگو با مهر، با اشاره به پنجمین سالگرد امضای برجام اظهار داشت: 5 سال از انعقاد قرارداد برجام گذشت. ما در برجام نزدیک به ۹۰ درصد از منافع ملت را از دست دادیم، با وجود این، وزیر امور خارجه این قرارداد را سند افتخار مردم ایران مینامد!. نبویان با بیان اینکه فردو به لحاظ غنیسازی تعطیل شده است، اظهار داشت: آقایان در فردو را تخته کردند، با افتخار در رآکتور اراک که عامل بازدارنده ایران در برابر رژیم صهیونیستی است، بتن ریختند و هر کاری که طرف مقابل گفت، انجام دادند. وی با اشاره به اینکه دهها بار آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأکید کرده است ایران به تعهدات خود پایبند بوده است اما با وجود این، طرف مقابل تعهدات خود را انجام نداد، تصریح کرد: بنده ۱۲ مورد را در متن برجام پیدا کردم که ما باید تا ابد تعهدات خود را انجام دهیم و هیچ قیدی هم ندارد و گویا هر متنی جلوی تیم مذاکرهکننده ما گذاشتند، آنان بدون بررسی امضا کردند که جای تأسف دارد. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: این دولت، قهرمان عقبنشینی است و دیپلماسی التماسی دولتمردان برای مردم ذلت به بار آورده است که باید دست از این رویه خود بردارند و به فکر عزت کشور و منافع ملی باشند.
***
آمریکا موفق به تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران نخواهد شد
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: دولتمردان آمریکا موفق به تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت نخواهند شد. امیرسرتیپ امیر حاتمی در واکنش به تلاشهای دولت آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: دولتمردان آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی تلاش میکنند اما موفق نخواهند شد. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تصریح کرد: ما از ابتدای انقلاب در شرایط تحریم کار کردیم و تحریمها هیچ تاثیری بر پیشرفتهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران نداشته است. امیر حاتمی تاکید کرد: با توجه به اینکه درخواست دولت آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی زیادهخواهانه و مغرضانه است، کشورهای دنیا در مقابل این درخواست کوتاه نمیآیند و با آمریکا همراهی نخواهند کرد. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: در چنین شرایطی دولتمردان آمریکا موفق به تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت نخواهند شد.
***
پیگیر بلوکه دارایی ایران توسط کرهجنوبی هستیم
عضو فراکسیون روحانیت مجلس گفت: اقدام کرهجنوبی در بلوکه داراییهای کشورمان به هیچوجه قابل پذیرش و توجیه نیست و ما در مجلس از طریق دیپلماسی پارلمانی به دنبال احقاق حق ملت ایران در این ماجرا هستیم. حجتالاسلام مجید نصیرایی، نماینده مردم فردوس در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به بلوکه داراییهای کشور توسط کرهجنوبی گفت: اقدام کرهجنوبی در بلوکه داراییهای ایران به هیچوجه قابل پذیرش نیست و اینکه کرهجنوبی تحت فشارهای آمریکا اقدام به این کار کرده است، جای تأسف دارد. وی افزود: وزارت امور خارجه باید با یک دیپلماسی فعال و انقلابی به دنبال احقاق حق ملت ایران در ماجرای بلوکه داراییهای کشورمان در کرهجنوبی باشد. نصیرایی خاطرنشان کرد: اینکه کشوری داراییهای یک ملت دیگری را فقط به خاطر استقلالخواهی تحت فشار استکبار بلوکه کند، مایه تأسف است و دولت کرهجنوبی باید بداند با این کارها راه به جایی نخواهد برد. وی در پایان گفت: دولت کرهجنوبی باید بداند همراهی با آمریکا در این مسائل جز خسران و پشیمانی چیزی برایش ندارد و دیر یا زود این فشارها از ملت ایران برداشته میشود و همانطور که گفتم، همراهی با زورگویان جز شرمندگی برای دولت کرهجنوبی چیزی به همراه نخواهد داشت.
ارسال به دوستان
سخنگوی قوهقضائیه در نشست خبری با خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت احکام صادرشده پرداخت
اعدام جاسوس موشکی
هیچ کس، هیچ دولتی و هیچ جنایتکاری نباید در جهان و نظم حقوقی بینالمللی از تعقیب مصون باشد
گروه سیاسی: غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوهقضائیه روز گذشته در بیستونهمین نشست خبری خود با اشاره به موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: بارها اعلام کردهایم مبارزه با مفاسد اقتصادی در زمره اولویتهای قوهقضائیه بوده، هست و خواهد بود. لازم به ذکر است به عنوان یک مجموعه کارشناسی و بر مبنای اشراف دقیق قضایی چه در پروندهها و چه در گزارشهای واحدهای نظارتی، بارها اعلام کردهایم که فساد سیستمی در کشور نداریم؛ اما واقعیت این است که اقتصاد ملی ما تحت تأثیر چند عامل از جمله تحریمهای ظالمانه و جنگ اقتصادی دشمن، برخی بیتدبیریها و سوءمدیریتها و سوءاستفاده و اعمال مجرمانه برخی سودجویان قرار گرفته است و این را هم میشود اضافه کرد که شرایط سخت کرونا که اقتصاد جهان را تحت تأثیر قرار داده، سهمی هم در اقتصاد ایران ایفا کرده است و ما در این شرایط، مبارزه با فساد اقتصادی و مفسدان اقتصادی را با رعایت 2 اولویت مهم برخورد با مفاسد کلان و دانهدرشتها و همچنین تلاش جهت بازگشت سرمایههای متعلق به دولت، بیتالمال، بانکها و مردم به صاحبان و مالکان اصلی این سرمایهها با تمام توان ادامه خواهیم داد. سخنگوی قوهقضائیه در پاسخ به سوالی پیرامون حکم اعدام موسویمجد گفت: اجرای حکم فرآیندی دارد و اینگونه نیست که اگر امروز حکم قطعی شد، بلافاصله اجرا شود. این پرونده در فرآیند اجرا قرار گرفته است و تا امروز این حکم اجرا نشده اما جزو احکام قطعی لازمالاجرای ما است. ما کاری به فضاسازیها نداریم؛ امنیت جامعه و کشور خط قرمز ماست و کسانی که بخواهند امنیت جامعه و شهروندان و کشور را به مخاطره بیندازند، مطمئن باشند دستگاه قضا با صلابت و اقتدار با آنها برخورد خواهد کرد. سخنگوی قوهقضائیه در ادامه به اجرای حکم اعدام رضا عسکری نیز اشاره کرد و گفت: ما حکم مشابهی را هفته قبل در ارتباط با یکی دیگر از جاسوسانی که کارمند بازنشسته هوافضای وزارت دفاع کشور بود و سالها در آن وزارتخانه کار کرده بود، اجرا کردیم. این فرد با بازنشستگی پیش از موعد در سال ۹۵ بازنشسته شده بود و متاسفانه در سالهای پایان خدمت و بعد از بازنشستگی به سرویس سیا وصل شد و به خاطر اطلاعاتی که از حوزه فعالیتهای تولید موشکهای ما داشت، بخشی از این اطلاعات را به سازمان سیا فروخت و از سازمان سیا پول گرفت. اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره احتمالات مطرحشده درباره حادثه نطنز پاسخ داد: اینکه آنجا چه بوده، موضوعی خاص است که باید متولیان آن حوزه پاسخ دهند اما معتقدیم هیچ کس و هیچ دولتی و هیچ جنایتکاری نباید در جهان و نظم حقوقی بینالمللی از تعقیب مصون باشد ولو ما کسی و مجموعهای را به عنوان یک دولت به رسمیت نشناسیم اما اگر جنایتی انجام شد، جنایتکار را قابل تعقیب میدانیم. سخنگوی قوهقضائیه درباره تایید حکم اعدام 3 نفر در ارتباط با حوادث آبانماه نیز گفت: این حکم بعد از فرجامخواهی متهمان و وکلای مدافع به تأیید دیوان عالی کشور رسید و به دادسرا اعاده شد. اینکه حکم اجرا شود یا نشود ممکن است در فرآیند قانونی دادرسیهای فوقالعاده یا اعمال ماده 477 یا هر موجب قانونی تغییر کند. خبر تایید حکم صحت دارد. در ارتباط با اصل محکومیت این افراد، 2 نفر از آنها در یک صحنه سرقت مسلحانه دستگیر شدند؛ به دنبال ربودن اموال یک خانم بودند. بعد از دستگیری در گوشی موبایل این افراد صحنههایی که بانک، اماکن عمومی و اتوبوسها را آتش میزنند دیده و مشخص شد با جسارت از اعمال مجرمانه خود فیلمبرداری و برای خبرگزاریهای خارج از کشور ارسال کردهاند. خودشان از اعمال مجرمانه خود بهترین مستندات را تهیه کرده بودند. در دادگاه هم اقرار داشتند و صحنهها بازسازی شد. وی در پاسخ به سوالی پیرامون آخرین وضعیت پرونده سیف، گفت: این پرونده به دلیل نیازی که به تحقیقات تکمیلی پیدا کرده و همچنین به دلیل اینکه گزارش ارسالشده دیوان محاسبات برای قوهقضائیه به موضوعات ارزی ناظر به مدیران ارشد ارزی بانک مرکزی پیوند خورد و برای اینکه مجموعه اقدامات حوزه ارز به صورت جمعی مورد لحاظ قرار گیرد، این بخش هم اضافه شده و کار تحقیقاتی و کارشناسی انجام میشود و منتظر تکمیل تحقیقات در بخش جدید پرونده هستیم. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|