|
فرسودگی کامل نیمی از تاکسیهای تهران
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد نیمی از تاکسیهای شهر تهران کاملا فرسوده و نیازمند بازسازی هستند. سیدمناف هاشمی اظهار کرد: با اعتبار ۹۰۰ میلیارد تومانی شهرداری تهران و با کمک ۶۰۰ میلیارد تومانی دولت، ۱۰ هزار تاکسی در شهر تهران نوسازی میشود. به گفته وی، ۴۰ هزار از ۸۰ هزار تاکسی شهر تهران کاملا فرسوده و نیازمند بازسازی هستند.
ارسال به دوستان
با وجود هشدارهای سازمان هواشناسی، اکثرجادههای کشور در پی بارش برف بسته و مردم با مشکلات فراوانی مواجه شدند
کولاک غافلگیری
پلیس از مردم خواست به دلیل برودت هوا، کاهش دید، لغزندگی و یخبندان از سفر غیرضرور پرهیز کنند
گروه اجتماعی: پیشبینی سازمان هواشناسی مبنی بر کاهش 5 تا 15 درجهای دمای هوا برای هفته آخر سال محقق شد و طی ۲ روز گذشته 22 استان کشور درگیر بارش شدید برف، باران و کولاک شدند. شدت بارشها به حدی بود که 21 محور اصلی از جمله آزادراه زنجان- قزوین، کرج- چالوس، هراز، فیروزکوه، سراب- اردبیل و زنجان- تبریز مسدود و امکان هر گونه تردد در آنها غیرممکن شد تا این سوال در ذهن ایجاد شود که با وجود پیشبینیهای صورتگرفته توسط سازمان هواشناسی، چرا مسؤولان در زمینه مدیریت این مشکل پیشبینی لازم را نداشتند؟ تغییر شرایط جوی در حالی رخ داد که برخی از مردم چمدانهایشان را به قصد سفر بسته بودند تا در شرایط کرونایی دل به جاده بزنند اما طبیعت در بستن مسیر، یک گام جلوتر از مسؤولان برداشت تا مردم استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، اصفهان، البرز، تهران، چهارمحالوبختیاری، خراسان رضوی و شمالی، زنجان، سمنان، قزوین، فارس، قزوین، قم، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی، همدان و یزد تا چند روز فکر هر گونه سفر را از ذهن خود دور کنند. شرایط بحرانی ایجادشده در جادههای کشور در شرایطی رقم خورد که پیش از این سازمان هواشناسی و پلیس راهور از رانندگان خواسته بودند در صورت ادامهدار شدن وضعیت نامساعد جوی از سفر خودداری کرده و در صورت مواجهه با شرایط بد جوی با صبر و حوصله توقف کرده و اصرار به ادامه مسیر نداشته باشند، همچنین آن دسته از مسافرانی که قصد بازگشت به شهرهای خود را دارند بازگشتشان را به روزهای آتی و مساعد شدن هوا موکول کنند.
* به دل برف زدن هلالاحمر
در شرایطی که هواشناسی پیشبینیهای لازم را در این زمینه انجام داده بود اما بسیاری از مسافران در برابر این تغییر ناگهانی شرایط جوی غافلگیر شدند. در همین باره محمدحسن قوسیانمقدم، سخنگوی جمعیت هلالاحمر گفت: به 6 هزار و 565 نفر در 20 استان متأثر از برف و کولاک امدادرسانی شد و از این تعداد ۲ هزار و 322 نفر اسکان اضطراری داده شدند. این در حالی است که ۲ زن باردار در بین مسافران استانهای قزوین و آذربایجان غربی حضور داشتند که از سوی عوامل امدادی به مراکز درمانی منتقل شدند. وی افزود: همچنین ۱۲۳ دستگاه خودرو از میان برف و کولاک رهاسازی شد. قوسیانمقدم اظهار داشت: ۵۵۲ نیروی امدادی در قالب ۱۶۷ تیم عملیاتی با بهکارگیری ۱۲۹ دستگاه خودرو در عملیاتهای امداد و نجات مشارکت داشتند. سخنگوی جمعیت هلالاحمر خاطرنشان کرد: تا زمان عادی شدن شرایط امدادگران در آمادهباش هستند. بر اساس پیشبینی هواشناسی، شرایط ناپایدار جوی از روز دوشنبه (۲۵ اسفند) تا پایان هفته رو به بهبود گذاشته و روند افزایش دما در کشور آغاز میشود.
* پلیس: از سفر غیرضرور پرهیز کنید
«هماکنون جادههای کشور در شرایط ناپایدار قرار دارند، بر همین اساس برای تردد در این شرایط همراه داشتن تجهیزات زمستانی مخصوصا زنجیر چرخ الزامی است». این موضوع را سردار سیدتیمور حسینی، جانشین پلیس راهور ناجا مورد تاکید قرار داد و از مردم خواست «با توجه به شرایط زمستانی حاکم بر محورها، از جمله برودت، کاهش دید، لغزندگی و یخبندان از سفرهای غیرضروری پرهیز شود». وی ادامه داد: به واسطه شرایط نامناسب جوی، کاهش شدید میدان دید و لغزندگی جادهها و کولاک در خیلی از محورهای اصلی کشور، انسداد محورها را شاهد بودیم؛ از آن جمله محورهایی چون چالوس، هراز، فیروزکوه و محورهای اصلی و فرعی استانهای خراسانرضوی، خراسان شمالی و سمنان که مسدود شده و کماکان بسته هستند. وی در ادامه به شرایط جوی حاکم بر جادهها اشاره کرد و گفت: فارغ از محدودیتهای کرونایی به هموطنان توصیه میکنیم با توجه به شرایط خاص جوی، بارش و برودت، از سفرهای غیرضرور جدا اجتناب کنند و اگر مجبور به سفر هستند حتما تجهیزات زمستانی را همراه داشته باشند.
سردار حسینی تصریح کرد: آگاهی از وضعیت جادهها قبل از سفر به واسطه تماس با شماره 120 و سازمان راهداری، اطمینان از سلامت وسیله نقلیه و به همراه داشتن تجهیزات کامل زمستانی از جمله زنجیر چرخ از جمله مواردی است که برای تردد در جادهها در شرایط فعلی الزامی است.
* انسداد مسیرهای منتهی به مازندران
استان مازندران به عنوان یک از مقاصد اصلی سفر در نوروز، مسافران زیادی را در جادههای منتهی به خود میبیند اما برف و کولاک، امکان ادامه مسیر برای این دست از مسافران را تاکنون فراهم نکرده است. در همین رابطه سرهنگ علیرضا قدمی، رئیس پلیس راه مازندران روز گذشته به شرایط جوی جادههای کوهستانی استان اشاره و بر تداوم مسدود بودن جادههای کوهستانی تا کاسته شدن بارش برف تاکید کرد. وی افزود: نیروهای پلیس راه به دلیل ناامنی جادهها اجازه تردد به هیچ خودرویی را نمیدهند. سرهنگ قدمی از مردم و مسافران خواست نهتنها وارد جادههای کوهستانی نشوند، بلکه با راهنمایی پلیس به شهرها بازگردند و از توقف و ایجاد ترافیک و انتظار در محورهای مواصلاتی خودداری کنند.
* حادثه تلخ واژگونی اتوبوس
کولاک و بارش شدید برف در استان البرز حادثهای تلخ به همراه داشت که طی آن یک دستگاه اتوبوس واژگون شد. در توضیح این حادثه مهرداد بابایى، رئیس مرکز فوریتهاى پزشکى استان البرز گفت: ساعت ۲:۱۷ بامداد شنبه ۲۳ اسفندماه، واژگونی یک دستگاه اتوبوس در پیچ سرهنگ جاده چالوس به اورژانس اعلام شد. بابایى با بیان اینکه مسیر کرج- چالوس از جمله مسیرهای ترددی بود که پیش از آغاز بارندگی در رابطه با تردد از این محور هشدار داده شده بود، افزود: این حادثه بهدنبال برخورد بهمن با اتوبوس و شرایط نامساعد جوی رخ داد. وی بیان کرد: بلافاصله بعد از دریافت گزارش ۸ دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس اورژانس استان البرز به محل اعزام شد؛ اتوبوسی که دچار حادثه شده بود حامل بازیکنان یک تیم فوتسال بود که ۲۰ سرنشین مرد داشت و از تهران راهی نوشهر بودند. این مقام مسؤول با بیان اینکه در این حادثه یک نفر در دم جان باخت و ۱۹ نفر مصدوم شدند، اظهار کرد: پس از انجام اقدامات اولیه درمانی در محل، ۵ نفر از مصدومان به بیمارستان امام علی(ع) و مابقی به بیمارستان شهید مدنی کرج جهت ادامه روند درمان انتقال داده شدند.
* تهران باز هم غافلگیر شد
با اوجگیری میزان بارشها در سطح کشور، نکته قابل توجه غافلگیر شدن مجدد تهران و آبگرفتگی برخی معابر شهر بود. این در شرایطی است که پیش از این شهرداری تهران آمادگی خود را برای مدیریت هر گونه شرایط نامساعد جوی اعلام کرده بود. مسؤولان در مواجهه با بارشهای تهران و چرایی بروز آبگرفتگی در شهر، آن را تعبیر به آب ماندگی کردهاند. در همین رابطه مدیر کل خدمات شهری شهرداری تهران گفت: نیروهای ما در حالت آمادهباش صد درصدی نبودند اما آمادگی لازم را برای خدمترسانی داشتند و از قبل تمام مسیلها و کانالها لایروبی شده بود تا در این بارش که به صورت مستمر بود مشکلی ایجاد نشود. علیاصغر عطایی اظهار داشت: نیروهای ستادی فقط در حالت آمادهباش بودند، کانالها و مسیلها نیز کنترل شده تا آبگرفتگی رخ ندهد. وی اضافه کرد: در گذشته بارشها در بخشهایی از تهران رخ میداد اما این بارش در کل تهران بود. عطایی به آبگرفتگیها در سطح شهر اشاره کرد و گفت: در محدودههایی که آبگرفتگی رخ دهد، سریعا کانال تمیز میشود و عوامل مدام در حال گشتزنی هستند. وی در ادامه افزود: آبگرفتگی جدی نداشتیم و وضعیت مسیلها خوب بوده است و مرتب هم لایروبی میشود اما در برخی جاها آبگرفتگی جزئی وجود داشت. وی درباره آبگرفتگی در برخی نقاط شهر مثل میدان آزادی و تونل امام علی، گفت: مشکلات هندسی این نقاط هم برطرف شد و آبگرفتگی نداشتیم.
ارسال به دوستان
توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام انجام میشود
ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکن ملی در سراسر کشور
خدماترسانی به مناطق محروم کشور از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ادامه دارد؛ از ساخت مدارس به صورت انبوه گرفته تا راهاندازی مراکز اشتغال، تکمیل زیرساختها و ایجاد مراکز فرهنگی و... که در اقصی نقاط این مرز و بوم انجام میشود. به گزارش «وطنامروز»، هنوز یک هفته از افتتاح ۴۵۰ مدرسه و مسجد و تفاهمنامه ساخت ۱۰۰۰ مدرسه توسط ستاد اجرایی فرمان امام نمیگذرد که دیروز هلدینگ عمران ستاد اجرایی فرمان امام، ساخت و احداث ۱۰۰ هزار واحد از طرح اقدام ملی مسکن را در سراسر کشور به عهده گرفت. طالبی، عضو هیاتمدیره شرکت توسعهگران عمران وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام با بیان این مطلب گفت: پیرو تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت افزایش تولید مسکن و دستور ریاست ستاد اجرایی فرمان امام، شرکت عمران ستاد در راستای همکاری با دولت از سال گذشته وارد عرصه طرح اقدام ملی مسکن در سراسر کشور شد. وی افزود: از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی که در طرح اقدام ملی قرار است در کشور ساخته شود، ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی را ستاد اجرایی فرمان امام بر عهده گرفته است. طالبی خاطرنشان کرد: طراحی اکثر پروژههای تعریفشده توسط ستاد اجرایی به اتمام رسیده است و این پروژهها در مراحل مختلف اجرایی هستند که در روزهای اخیر اولین پروژه در شهر یزد تکمیل و به متقاضیان تحویل داده شد. وی درباره دخالت نداشتن ستاد اجرایی در ثبتنام و انتخاب متقاضیان گفت: همه مراحل ثبتنام از فراخوان عمومی تا پالایش و گزینش متقاضیان توسط وزارت راهوشهرسازی انجام شده و ستاد هیچ نقشی در این فرآیند نداشته است. معاون عمران ستاد اجرایی فرمان امام در پاسخ به سوالی درباره اظهارنظری مبنی بر ساخت مسکن فرهنگیان توسط ستاد اجرایی، اظهار کرد: ستاد اجرایی فرمان امام برحسب تفاهمنامه با وزارت راهوشهرسازی در طرح اقدام ملی مسکن حضور دارد و لیست متقاضیان واجد شرایط از طریق این وزارتخانه به ستاد معرفی میشود و به هیچ عنوان ستاد مجری ساختوساز پروژههای فرهنگیان یا موارد مشابه نیست.
* توانمندسازی ۱۳۰ بنگاه صنعتی با مشارکت بنیاد برکت
به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، این بنیاد در سال جاری اقدام به مشارکت، سرمایهگذاری و ارائه تسهیلات به ۱۳۰ بنگاه متوسط تولیدی و صنعتی کرده که علاوه بر توانمندسازی و احیای این بنگاهها باعث اشتغالزایی برای بیش از۸۴۰۰ نفر شده است. امیرحسین مدنی در این باره اظهار کرد: حجم کل سرمایهگذاری برای احیای این ۱۳۰ بنگاه متوسط صنعتی ۶۲۵۰ میلیارد ریال است. وی در تشریح فرآیند توانمندسازی اقتصادی گفت: بنیاد برکت در 4 مدل تسهیلاتمحور، مشارکتمحور، کارگاهی و پشتیبانی کسبوکار اقدام به توانمندسازی، احیا و افزایش تولید بنگاههای متوسط صنعتی میکند. مدیر عامل بنیاد برکت افزود: از ۱۳۰ بنگاه تحت پوشش در سال جاری، به ترتیب ۳۰ و ۵۰ بنگاه در قالب طرحهای پشتیبانی کسبوکار و طرحهای کارگاهی حمایت شدهاند، همچنین به ۳۰ بنگاه تسهیلات ارائه شده و در ۲۰ بنگاه هم سرمایهگذاری و مشارکت اقتصادی صورت گرفته است. مدنی با تاکید بر سیاست عدم تصدیگری از سوی بنیاد برکت تصریح کرد: بنیاد در سال ۹۹ از ۲۰ بنگاه صنعتی خارج شده و سهام خود را به بخش خصوصی و کارآفرینان واگذار کرده است. به گفته مدیر عامل بنیاد برکت، ۸۰ بنگاه از ۱۳۰ بنگاه حمایت شده در سال ۹۹ به علت شیوع ویروس کرونا و رکود اقتصادی ناشی از آن تعطیل یا با حداقل ظرفیت کار میکردند که با مساعدت این بنیاد، احیا شده و به چرخه تولید بازگشتهاند. مدنی افزود: اقدامات بنیاد برکت در حوزه توانمندسازی اقتصادی بویژه در بخشهای کارگاهی و حمایت تسهیلاتی باعث احیای تعدادی از بنگاههای آسیبدیده از کرونا و بازگشتشان به چرخه تولید شده است. مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: ۱۳۰ بنگاه متوسط مورد حمایت بنیاد در سال ۹۹ در ۲۴ استان کشور قرار دارند و توانمندسازی آنها ایجاد بیش از ۸۴۰۰ شغل جدید را به دنبال داشته است. وی یادآور شد: بنیاد برکت تا به امروز و در مجموع، اقدام به مشارکت، سرمایهگذاری، ارائه تسهیلات و پشتیبانی از ۷۴۲ بنگاه متوسط صنعتی در سراسر کشور کرده که باعث ایجاد فرصتهای کسبوکار برای ۲۱۱ هزار متقاضی اشتغال شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
١٢ مصدوم چهارشنبهسوری در تهران
سخنگوی کمیته چهارشنبه آخر سال مرکز اورژانس تهران، با بیان اینکه طی چند روز گذشته آمار مصدومان چهارشنبهسوری تغییری نداشته، گفت: در صورتی که شخصی دچار آتشسوزی شد باید مانع دویدن وی شویم و سعی کنیم با پتو یا وسایلی مانند آن نسبت به خاموش کردن فرد اقدام کنیم. سعید مهرسروش در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه آمار مصدومان چهارشنبهسوری در تهران نسبت به چند روز گذشته تغییری نداشته است، گفت: از ابتدای اسفندماه تا امروز (شنبه) ١٢ نفر در رابطه با چهارشنبه آخر سال دچار مصدومیت شدند. وی ادامه داد: از این تعداد ١٠ نفر به مراکز درمانی منتقل شده و ۲نفر توسط تکنیسینهای اورژانس در محل درمان شدند و کل این افراد مرد بودند. وی درباره چگونگی برخورد با مصدومان روز چهارشنبهسوری آخر سال اظهار کرد: در صورتی که شخصی دچار آتشسوزی شد باید مانع دویدن وی شویم و سعی کنیم با پتو یا وسایلی مانند آن نسبت به خاموش کردن فرد اقدام کنیم. مهرسروش اظهار کرد: در این روزها باید بیشتر مراقب کودکان، معلولان، سالمندان و افراد کمتوان باشیم. یادمان باشد که استفاده از مواد محترقه هرگز به طور کامل ایمن نیست. سخنگوی کمیته چهارشنبهسوری آخر سال مرکز اورژانس تهران گفت: نباید از مواد محترقه و منفجرهای که باعث آسیب به خودمان و سایر افراد میشود، استفاده کنیم. وی افزود: از حمل مواد منفجره و متحرفه حتی به مقداری بسیار کم نیز باید خودداری شود. در نزدیکی پستهای برق، پمپ بنزین و ایستگاههای گاز نیز باید از روشن کردن آتش خودداری کرد.
***
اجرای ۴۰۰ هزار طرح محلهمحور در کشور
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه تقویت و حمایت از کوپهای سراسر کشور از جمله ماموریتهای اولویتدار نیروی انتظامی است، گفت: فرامین هشتگانه مقام معظم رهبری، نقشه راه ایجاد تحول در ماموریتهای کلانتری و پاسگاههاست. سردار مهدی معصومبیگی در بخش جمعبندی همایش سراسری میثاق با ولایت که به صورت ویدئوکنفرانس در ۱۶۰ نقطه کشور و با شرکت 3000 نفر از رؤسای پلیس پیشگیری، رؤسای کلانتری، فرماندهان پاسگاهها و انتظامی بخش برگزار شد با ارزیابی عملکرد موفق کارکنان «کوپ» اظهار کرد: بحمدالله کارکنان کلانتری و پاسگاهها که در خط مقدم امنیتسازی قرار دارند، عملکرد رو به رشدی در مقایسه با سال گذشته داشتند. وی با بیان اینکه طی سال جاری بیش از ۴۰۰ هزار طرح محلهمحور در راستای انتظامبخشی و تامین امنیت و آرامش مردم توسط کلانتریها به مرحله اجرا درآمده است، خاطرنشان کرد: افزایش قدرت پیشگیری، مقابله و کشف جرائم توسط کلانتریها نشانگر مجاهدت ارزنده و مهارت کارکنان در مدیریت جرائم است. معصومبیگی افزود: نقشه راه ما برای ایجاد تحول در کلانتری و پاسگاههای کشور، فرامین هشتگانه مقام معظم رهبری است و استمرار این فرامین از سوی معظمله، گویای اهمیت خدمات کوپ و جایگاه ممتاز کلانتریهاست که عملکرد آنها به عملکرد نظام اسلامی تعمیم داده میشود.
***
کنترل بیماریهای عفونی معتادان در پاتوقها
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: سال ۹۹ بیش از ۷۴۲۸ مرکز سرپایی درمان اعتیاد در کشور داشتیم که ۹۶۴ هزار و ۹۲۲ نفر را تحت پوشش قرار دادند. رضا تویسرکانمنش با اشاره به مراکز کاهش آسیب گفت: مراکز کاهش آسیب یعنی افرادی که به هر دلیل روحی یا جسمی، توانایی یا تمایل به ترک ندارند و خودشان هم برای ترک مراجعه نمیکنند اما ما میخواهیم این افراد الگوی مصرف خطرناک را کنار بگذارند و به نوعی بتوانیم گسترش بیماریهای عفونی را کنترل کنیم که معروفترینشان مراکز گذری است که در این مراکز خدمات زیادی به افراد معتاد ارائه میشود که عمدتا در پاتوقها شکل میگیرد. افراد میتوانند از خدمات سرنگ و سوزن استریل استفاده کنند. تویسرکانمنش یادآور شد: نخستین موج اچآیوی ایدز که در ایران اتفاق افتاد مربوط به معتادان تزریقی بود که استفاده از سوزن مشترک باعث شد نخستین موج و اوجگیری ایدز در ایران اتفاق بیفتد. با برنامههای بسیار جدی کاهش آسیبی که اتفاق افتاد به گواهی سازمان جهانی بهداشت یکی از موفقترین برنامههای کاهش ایدز و بیماریهای عفونی را در دنیا داشتیم به طوری که اکنون الگوی انتقال اچآیوی در ایران دیگر اعتیاد تزریقی نیست.
***
مرگ 2 شهروند تهرانی به علت گازگرفتگی
سخنگوی آتشنشانی تهران از گازگرفتگی در یک ساختمان ۵ طبقه در خیابان نبرد شمالی خبر داد و گفت: آتشنشانان حین بررسی این ساختمان، جسد یک آقا و خانم جوان را کشف کردند. سیدجلال ملکی دیروز در گفتوگو با تسنیم، با اعلام خبر گازگرفتگی در یک منزل مسکونی در خیابان نبرد شمالی، درباره جزئیات این خبر اظهار کرد: ساعت 21:19 روز 22 اسفند، حادثه احتمال گازگرفتگی در یک ساختمان مسکونی واقع در خیابان نبرد شمالی، خیابان نجار محمودی به سامانه 125 آتشنشانی تهران اعلام شد که به سرعت آتشنشانان ایستگاه شماره 48 آتشنشانی به محل حادثه اعزام شدند. وی تصریح کرد: آتشنشانان با دستگاههای گازسنج متوجه شدند گاز مونوکسید کربن در این واحد منتشر شده و طبق وظایف خود تمام ساختمانها و واحدها را بررسی کردند که دقیقا در واحد روبهرویی این منزل در همان طبقه سوم، که آن واحد نیز حدودا 44 متر وسعت داشت، کسی پاسخگو نبود. ملکی خاطرنشان کرد: آتشنشانان در حضور عوامل انتظامی در واحد مذکور را باز کرده و به محض ورود به منزل با وضعیت کاملا بیحال یک آقا و خانم جوان (حدودا 25 تا 26 ساله) مواجه شدند که با حضور عوامل اورژانس و بررسی اولیه مشخص شد که جان خود را از دست دادهاند و ظاهرا ساعتها از زمان فوت آنها گذشته بود.
ارسال به دوستان
رئیس جمهور: خطر موج چهارم کرونا در کشور منتفی نیست
رخنه ویروس انگلیسی به 28 استان کشور
رضا نصیری: ویروس جهشیافته انگلیسی تقریبا به همه استانهای کشور رخنه کرده است. به گزارش «وطنامروز»، جامعه پزشکی، مردم و مسؤولان نگرانند مبادا با عادیانگاری و بیتوجهی به دستورالعملهای بهداشتی همچنین رفتن به سفر در ایام نوروز موج جدید کرونا در سطح وسیعی کشور را فراگیرد. در همین باره، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه ویروس جهشیافته کرونا را باید جدی گرفت، گفت: موارد متعددی از ابتلا به ویروس جهشیافته کرونا در ۲۸ استان کشور شناسایی شده و این ویروس در حال گردش است. علیرضا رئیسی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که به ریاست رئیسجمهور و با حضور دیگر اعضا برگزار شد، با اشاره به شیوع ویروس انگلیسی در ۲۸ استان کشور، گفت: وضعیت فعلی اغلب استانهای کشور نسبتا پایدار است اما این شرایط شکننده است و باید به دقت این وضعیت را حفظ کنیم. وی با اشاره به اقدامات ویژهای که از آذرماه در راستای کنترل شیوع کرونا در کشور انجام شده است، گفت: به دنبال این اقدامات و همچنین همکاری خوب مردم، وضعیت نسبتا پایداری در کشور ایجاد شده است، با این حال ویروس جهشیافته در ۲۸ استان کشور در گردش است و همانطور که میدانیم مردم عزیز و قهرمان خوزستان، درگیر این بیماری هستند و موارد زیادی از ابتلا به این ویروس در این استان شناسایی شده است. رئیسی گفت: خوشبختانه با رعایت مطلوب پروتکلهای بهداشتی توسط مردم استان خوزستان امید میرود که در برخی شهرستانهای این استان بزودی شاهد فائق آمدن مردم عزیز بر این ویروس باشیم. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: البته میزان رعایت پروتکلها همچنان باید افزایش یابد و باید مراقب باشیم که پیک و خیز جدیدی اتفاق نیفتد. وی همچنین ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو، گفت: امیدواریم مردم پروتکلها را رعایت کنند و بر اساس توصیه متخصصان، مقام معظم رهبری، وزیر بهداشت و... تا حد امکان از سفرهای غیرضرور خودداری کنند تا بدون ایجاد خیز جدید بیماری عید و سال نو را پشت سر بگذاریم تا انشاءالله فرآیند واکسیناسیون نیز به طور کامل انجام شود. رئیسی افزود: مقرر شده است در شهرهای قرمز و نارنجی سفر انجام نشود. در شهرهای قرمز حتی خروج با هواپیما، قطار و اتوبوس نیازمند تست منفی کرونا است. درباره خودروهای شخصی نیز ورود پلاکهای غیربومی به شهرهای قرمز و همچنین ورود خودروهای دارای پلاک بومی شهر قرمز به سایر شهرها ممنوع است. وی درباره میزان واردات واکسنهای خارجی، اظهار کرد: تاکنون ۴۱۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک روسی، ۲۴۰ هزار دوز واکسن سینوفارم و ۱۲۵ هزار دوز از بهارات هندوستان به دستمان رسیده و قرار است ۳۷۵ هزار دوز دوشنبه برسد و ۱۰۰ هزار دوز نیز واکسن کوبایی به دستمان رسیده است. در مجموع یک میلیون و ۲۶۰ هزار دوز واکسن به دستمان رسیده است و در این هفته برنامه گستردهای برای واکسیناسیون کادر درمان و گروههای آسیبپذیر داریم تا بر اساس قولمان پیش از سال نو گروهی را که اعلام کرده بودیم واکسینه کنیم. معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین در نامهای به رؤسای دانشگاههای علومپزشکی کشور خواستار تشدید نظارتهای بهداشتی در راستای مدیریت بیماری کرونا در نوروز سال ۱۴۰۰ شد. رئیسی در این نامه خطاب به رؤسای دانشگاههای علومپزشکی کشور آورده است: همه ساله به منظور پیشگیری و کاهش بار بیماریهای مرتبط با محیط از جمله بیماریهای منتقله از آب و غذا و کنترل اپیدمی بیماریهای رودهای عفونی در جامعه با نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروزی و مسافرتها، برنامه تشدید نظارتها و کنترل عوامل محیطی با عنوان برنامه سلامت نوروز به کلیه دانشگاهها اعلام میگردید و در دستور کار بازرسان بهداشت محیط قرار میگرفت. وی در این نامه تصریح کرده است: لازم است از تاریخ ۲۵ اسفندماه لغایت ۱۵ فروردین سال آتی تشدید بازرسیهای بهداشتی در قالب تیمهای مشترک بازرسی به منظور کنترل و نظارت بهداشتی با اولویت نکات بهداشتی اعلامشده رعایت شود.
* خطر موج چهارم منتفی نیست
خطر بروز موج جدید کرونا و همهگیری آن در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریها وجود دارد. در همین ارتباط رئیسجمهور در جلسه ستاد ملی کرونا گفت: بر اساس گزارش وزیر بهداشت، این هفته و هفته آینده واکسن بیشتری وارد کشور میشود و این امر موجب افزایش سرعت واکسیناسیون خواهد شد. حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در زمینه آمار بیماری هم جدا از استان خوزستان که وضعیت خاصی دارد- هر چند برخی بخشهای استان رعایت کردند و نارنجی شدند - بقیه استانها شرایط نسبتا خوبی دارند، البته استانهایی مثل البرز، کهگیلویهوبویراحمد و چهارمحالبختیاری هم باید بیشتر رعایت کنند. در مجموع وضعیت کشور خوب است اما باید مراقبت کنیم که وارد موج چهارم نشویم. وی در ادامه با بیان اینکه اگر ۲ هفته مراعات نکنیم همه آمارها تغییر میکند، گفت: خطر موج چهارم منتفی نیست و وجود دارد، تا حالا تلاش و مراقبت شده و وارد این موج در کشور نشدیم اما هر لحظه ممکن است این خطر پیش بیاید و ایام نوروز، روزهای خاصی است و تحرک مردم در داخل و بیرون منزل بیشتر میشود. وی یادآور شد: در کوی و برزن و بازار و دیدوبازدید و مسافرتها هم تحرک بیشتر خواهد شد، بنابراین به همان نسبت باید مراقبتها بالا برود. مسؤولان و صداوسیما باید به مردم بگویند که عیددیدنی با ماسک، بدون روبوسی و دست دادن باشد. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه ما هنوز به یک نقطه اطمینانبخش نرسیدهایم، گفت: اگر چند ماه دیگر واکسنها تزریق شود و نشان دهد که مفید و موثر است، آن زمان میتوانیم بگوییم اگر این مراعاتها اندکی هم کم شود خیلی خطر ندارد.
* 3 هزار و 836 بیمار مبتلا به کرونا در مراقبتهای ویژه
آمار جانباختگان مبتلا به ویروس کرونا در کشور طی یک شبانهروز به 73 نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۷ هزار و ۸۰۲ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز جمعه تا ظهر امروز (۲۳ اسفند) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۸۰۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۴۸۵ نفر از آنها بستری شدند. به گفته وی، متاسفانه در طول این مدت ۷۳ بیمار «کووید-۱۹» نیز جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۶۱ هزار و ۱۴۲ نفر برسد. سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۴۸۵ هزار و ۱۷۹ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. وی ادامه داد: ۳ هزار و ۸۳۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت در پایان نسبت به آغاز سفرها و میهمانیهای نوروزی اظهار نگرانی کرد و گفت: اقدام به سفر و برپایی میهمانیها در تعطیلات، زنگ خطر جدی ایجاد خیز چهارم بیماری در کشور است. لاری گفت: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور در حال حاضر به کمترین میزان خود در ۴ ماه اخیر رسیده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|