|
سقوط آزاد محبوبیت بایدن در پی بحران افغانستان
طبق نتایج نظرسنجی مشترک «یواسای تودی» و مرکز نظرسنجی دانشگاه «سافولک»، در پی قدرت گرفتن طالبان در افغانستان در تاریخ ۲۴ مردادماه میزان رضایتمندی از عملکرد «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در بین مردم کشورش به ۴۱ درصد کاهش یافت. بنا بر گزارش پایگاه اطلاعرسانی «هیل»، طبق جدیدترین نتایج نظرسنجی انجام شده، ۵۵ درصد آمریکاییهایی که در این نظرسنجی شرکت کردند از میزان عملکرد بایدن ناراضی بودند.
ارسال به دوستان
به گفته مقامات عربستان، افرادی که یکی از واکسنهای مدرنا، جانسون اند جانسون، آسترازنکا و فایزر را تزریق کردهاند امکان حضور در مراسم عمره مفرده را خواهند داشت
رقص واکسن سعودی برای آمریکا
گروه بینالملل: رسانهها دیروز به نقل از مقامات عربستان سعودی اعلام کردند فقط افرادی که یکی از واکسنهای مدرنا، جانسون اند جانسون، آکسفورد آسترازنکا و فایزر را تزریق کردهاند امکان حضور در مراسم عمره مفرده را خواهند داشت. این در حالی است که بسیاری از کشورهای در حال توسعه که عمدتا کشورهای اسلامی هستند، از واکسنهای چینی و روسی به عنوان پایه اصلی برای واکسیناسیون استفاده کردهاند. به عنوان مثال امارات و سنگاپور نخستین کشورهایی بودند که واکسن سینوفارم را برای شهروندانشان استفاد کردند و اندونزی و پاکستان به عنوان پرجمعیتترین کشورهای مسلمان هم از این واکسنها استقبال کرده و سفارش بالایی را ثبت کردهاند. نکته قابل تأمل اینکه 2 واکنس سینوفارم و سینوواک از سوی سازمان جهانی بهداشت تاییدیه دریافت کردهاند. ضمن اینکه در آخرین رتبهبندی اثرگذاری واکسنها، این 2 واکسن بالاتر از واکسن جانسون اند جانسون آمریکا قرار گرفتهاند. به نظر میرسد سعودیها در ادامه سیاستهای غیراخلاقی و تبعیضآمیز خود علیه کشورهای اسلامی و سوءاستفاده از ظرفیت مراسم عمره و حج، به دنبال خوشرقصی برای آمریکا برآمدهاند. به عبارت دیگر عربستان پس از خریدهای تسلیحاتی چندصد میلیارد دلاری از آمریکا اکنون در مقام بازاریابی واکسنهای آمریکا برآمده است.
* ممانعت عربستان از ورود عمرهگزارانی که واکسن چینی زدهاند
به گزارش «وطنامروز» به نقل از دیلی استار، دولت عربستان تصمیم گرفته به زائرانی که واکسن سینوفارم کرونا را دریافت کردهاند اجازه انجام عمره را ندهد. مقامات عربستان واکسنهای فایزر، مدرنا، آسترازنکا و جانسون اند جانسون را برای ورود به عربستان تایید کردهاند، در نتیجه کسانی که علاقهمند به انجام عمره هستند باید یکی از این واکسنها را تزریق کرده باشند. عربستان قبلا اعلام کرده بود زائران باید مدارک خود را برای تزریق ۲ دوز واکسن آسترازنکا، ۲ دوز واکسن مدرنا و فایزر یا یک دوز واکسن جانسون اند جانسون ارائه دهند و کسانی که یک دوز از واکسن سینوفارم یا سینوواک را دریافت کردهاند باید یک دوز از یکی از 4 واکسن تایید شدهای که در بالا اشاره شد، تزریق کنند. همچنین تست PCR آنها باید حداکثر 72 ساعت قبل از ورود گرفته شده و منفی باشد. این شرایط در حالی از سوی مقامات سعودی اعلام شده است که تعداد زیادی از کشورهای عربی و اسلامی از واکسنهای چینی برای واکسیناسیون استفاده کردهاند و ۲ واکسن سینوفارم و سینوواک از سوی سازمان بهداشت جهانی نیز تاییدیه گرفتهاند. بر همین اساس مقامات بنگلادش از دولت عربستان درخواست کردهاند علاوه بر دادن اجازه ورود به واکسینهشدههای سینوفارم، هزینه بلیت هواپیما برای زائران عمره را هم کاهش دهد.
* وضعیت واکسنهای چینی در کشورهای اسلامی
چین تاکنون ۳ واکسن سینوفارم، سینوواک و کانسونا را برای واکسینه کردن و مقابله با «کووید-19» رونمایی کرده است. در این بین سینوفارم در ماه مه و سینوواک در ماه ژوئن از سوی سازمان جهانی بهداشت مورد تایید قرار گرفتند. مطابق آمار رسمی این ۲ واکسن از نظر عوارض جانبی وضعیت مطلوبی دارند تا جایی که هیچ نگرانی ایمنی قابل توجهی در جریان تزریق سینوواک در چین، برزیل، اندونزی و شیلی به وجود نیامد. درباره سینوفارم نیز تنها 79 نفر عوارض جانبی خفیفی را در پی تزریق 1/1 میلیون دوز در چین گزارش کردند که بسیار کمتر از میزان عادی گزارش عوارض جانبی متعاقب واکسیناسیون است. در مقالهای که اخیرا در وبگاه «نشنال لوگو»ی امارات منتشر شده، آمده است آزمایشات در امارات عربی متحده نشان داد واکسن 86 درصد در پیشگیری از عفونت کرونا موثر است. دکتر نوال الکعبی، رئیس کمیته ملی مدیریت بالینی «کووید-19»، گفت در میان افرادی که در ابوظبی ایمنسازی شدهاند، هیچ مورد پذیرش یا مرگومیر در مراقبتهای ویژه وجود ندارد، که 100 درصد آن را در برابر بیماریهای جدی موثر میسازد. ماه مه نیز گزارشی که در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد، نشان داد واکسن از عفونتهای علامتی تا 8/72 درصد و 1/78 درصد جلوگیری میکند، که تا حد زیادی مطابق آنچه پیش از این سازنده داروی دولتی اعلام کرده بود، میشود.
***
ممانعت مقامات سعودی از تزریق واکسن کرونا به اتباع یمنی
سازمان حقوق بشری «سام» مستقر در ژنو، دولت عربستان را به ممانعت از واکسیناسیون یمنیهای مقیم این کشور در برابر ویروس کرونا متهم کرد و این اقدام را تبعیض نژادی خواند. سایت عربی ۲۱ نوشت این سازمان با صدور بیانیهای اعلام کرد مقامات عربستان بدون هیچگونه توجیه یا تصمیم اعلام شدهای، مانع تزریق واکسن ویروس کرونا به برخی یمنیهای مقیم این کشور میشوند. این سازمان که مقر آن در ژنو است، همچنین اعلام کرد این اقدام نقض آشکار قوانین بینالمللی است که حق سلامت و دسترسی به دارو را تضمین کرده و تبعیض نژادی در برخورداری افراد از دریافت واکسن ضد ویروس کرونا را جرم قلمداد میکند. در بیانیه این سازمان همچنین آمده است: این تصمیم مقامات سعودی، زندگی هزاران شهروند یمنی مقیم این کشور را در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار میدهد. سازمان سام به نقل از یک یمنی مقیم عربستان اعلام کرد هنگامی که برای دریافت دوز دوم واکسن کرونا برای دخترانش از مرکز دانشگاه «جازان» رفته، حراست این مرکز مانع وی شده است. سازمان سام از مقامات سعودی خواست اقدامات نژادپرستانه خود در قبال اتباع یمنی را متوقف کنند و آنها نیز مانند اتباع سایر کشورها واکسن دریافت کنند.
ارسال به دوستان
دولت الجزایر رابطه دیپلماتیک با مراکش را قطع کرد
فتنه اسرائیل برای قطع روابط الجزایر و مراکش
دولت الجزایر با قطع روابط خود با همسایه عربیاش در شمال غرب آفریقا، فتنهگری رژیم صهیونیستی را یکی از مهمترین دلایل این تصمیم اعلام کرد. «رمطان العمامره» وزیر خارجه الجزایر ضمن محکومیت سیاستهای یکجانبه پادشاهی مغرب، رهبران رباط را به خاطر سرسپردگی بیش از اندازه به رژیم صهیونیستی، مسؤول بحرانهای روزافزون بین ۲ همسایه دانست.
اخیرا «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در سفر به مراکش (مغرب) اظهارنظرهای مداخلهگرانهای علیه همکاریهای صمیمانه الجزایر و ایران داشت. البته العمامره به عنوان سکاندار دستگاه دیپلماسی الجزیره نیز در روزهای اخیر با سخنانی ضداسرائیلی که بازتاب جهانی داشته است، نهتنها عضویت این رژیم به عنوان ناظر در اتحادیه آفریقا را سبب ایجاد شکاف و تجزیه در این اتحادیه برشمرد، بلکه مشخصا انگشت اتهام را به سوی تلآویو به عنوان یک عامل خرابکار خارجی در الجزایر گرفت. او سهشنبه این هفته در یک نشست مطبوعاتی در توضیح علت قطع روابط با مراکش گفت: «رباط مرتکب اعمالی غیردوستانه و خصمانه علیه الجزایر شده است. از مسؤولان مغرب خواستهایم درباره این اقدامات تحریکآمیز خطرناک توضیح دهند که با سکوت آنها مواجه شدیم. آخرین مورد اقدامات خصمانه مغرب، اظهارات وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از خاک این کشور علیه الجزایر است. از سال 1948 میلادی تاکنون سابقه نداشت یک وزیر اسرائیلی از یک کشور عربی علیه کشور عربی دیگر اظهاراتی خصمانه مطرح کند». پس از اعلام الجزایر مبنی بر قطع روابط دیپلماتیک با مراکش، پارلمان عربی و دبیرکل اتحادیه عرب از هر دو طرف خواستند روابط برادرانه را در اولویت قرار داده و ضمن خویشتنداری، از تشدید تنش در روابط جلوگیری کنند.
العمامره اما با بیان اینکه قطع روابط به معنای آسیب رساندن به شهروندان ۲ کشور نبوده و نمایندگیهای کنسولی به کار خود به روال معمول ادامه خواهند داد، از حکومت مراکش انتقاد کرد که از اصولی که به عادیسازی روابط بین ۲ کشور کمک میکند، دست برداشته است. این دو همسایه عربی، بویژه در نیم قرن پس از انقلاب الجزایر علیه استعمار فرانسه، روابط متشنجی داشتهاند بویژه که دولت و ملت الجزایر، مغرب را همچنان یک مستعمره فرانسوی و غرب برمیشمارند.
وزیر خارجه الجزایر تاکید کرد مغرب تنها کشور عربی در شمال آفریقاست که از اعطای عضویت ناظر به اسرائیل حمایت کرده است. جز الجزایر، کشورهای تونس، مصر، لیبی، موریتانی و جمهوری جزایر قمر (کومور) به طور رسمی با پذیرش اعتبارنامه سفیر رژیم اسرائیل در اتحادیه آفریقا به عنوان عضو ناظر از سوی رئیس کمیسیون این اتحادیه مخالفت کردهاند.
پادشاهی مراکش در عین حال نخستین کشور آفریقای عربی بوده که موجودیت رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت شناخته است. العمامره همچنین بار دیگر موضع «موسی فقی محمد» رئیس مراکشی کمیسیون اتحادیه آفریقا مبنی بر اصرار برای پذیرش عضویت رژیم صهیونیستی به عنوان ناظر در این اتحادیه را زیر سوال برده و سرسختی در چنین اقداماتی را منجر به تجزیه اتحادیه آفریقا دانست.
عبدالباری عطوان، تحلیلگر مشهور جهان عرب اخیرا دخالتهای وقیحانه وزیر خارجه اسرائیل در روابط الجزایر با ایران و مغرب را توطئهای برای ایجاد شکاف در کشورهای عربی شمال آفریقا برشمرد.
ارسال به دوستان
توصیه ژنرالهای اسرائیلی به بنت:
در وابستگی به آمریکا بازنگری کن!
گروه موسوم به «هابیثونیستیم» که متشکل از ۲۴۰۰ نظامی رژیم صهیونیستی شامل فرماندهان، افسران ارشد و ژنرالهای بازنشسته است، در نامهای به نخستوزیر این رژیم «نفتالی بنت» هشدار دادند با توجه به غائله افغانستان و تسلط طالبان بر این کشور به دنبال فرار ارتش آمریکا، اسرائیل باید در وابستگی به هژمونی و قدرت آمریکا در جهان تجدیدنظر کند. این گروه متنفذ از نظامیان اسرائیلی در نامه سرگشادهای که دیروز در تارنمای «عاروتص شوع» منتشر شد، از بنت خواستند طی دیدار با جو بایدن به او فشار بیاورد در موضع خود در قبال مذاکرات با تشکیلات خودگردان فلسطین بازنگری کند. در این نامه آمده است: «طی چند هفته اخیر شاهد تغییر چشمگیری در چشمانداز ژئوپلیتیک خاورمیانه بودیم که تأثیرات عمیق و عواقب طولانیمدتی برای اسرائیل دارد. عقبنشینی آمریکا از افغانستان و تسلط سریع طالبان، شکست رویکردهای کنونی درباره دیپلماسی و استراتژی نظامی را نشان داد».
در این نامه وحشت نظامیان صهیونیست از محور مقاومت منطقه در قالب اتهامپراکنی بازتاب داده شده است: «در نبود نحوه تفکر جدید، این گروههای رادیکال و تروریستی به رشد ادامه میدهند و تندروها را در میان فلسطینیها و اعراب اسرائیلی و همچنین ایرانیها تقویت میکنند».
پیشتر بنت گفته بود تا زمانی که در سمت نخستوزیری حضور دارد، اجازه تشکیل دولت مستقل فلسطینی را نمیدهد اما از سوی دیگر طرح اشغال کرانه باختری را نیز اجرا نمیکند. حال این گروه فشار که خود را حافظان اسرائیل خوانده و تحت مدیریت ژنرال پیشین «عامیر آویوی» اداره میشود، در نامه سرگشاده خود به رئیس کابینه رژیم صهیونیستی خواستار خروج تلآویو از دور باطل مذاکرات سیاسی با رهبری کاخ سفید شدهاند که به بنبست فعلی صهیونیستها در خاورمیانه منجر شده است.
در ادامه این نامه آمده است: «اسرائیل و آمریکا باید این رویکرد یکپارچه قدیمی در قبال خاورمیانه و به صورت ویژه درباره مناقشات فلسطین- اسرائیل را کنار بگذارند. عقبنشینی و خروج، گزینههای کهنهای هستند که سیاستمداران حرفهای از سال ۱۹۶۷ استفاده میکردند. این [گزینهها] به گروههایی مانند طالبان اجازه تسلط یافتن بر مردم را میدهد. از هرجایی که ما عقبنشینی میکنیم، کانون تروریسم میشود. این اتفاق در غزه با حماس رخ داد و اکنون در افغانستان با طالبان نمایان شد. وقتی «اسحاق رابین» وارد معاهده اسلو شد، جهان آن زمان مکانی متفاوت بود. ما نمیتوانیم از همانجا کار را ادامه دهیم. در دهه ۱۹۹۰ جهان عرب در حالت بحران بود، عراق شکست خورده بود، آمریکا ابرقدرت بلامنازع بود و اتحاد جماهیر شوروی فروپاشیده بود... آن جهان دیگر اکنون وجود ندارد، نقش آمریکا در خاورمیانه دیگر همان نقش قبلی نیست».
در نهایت نگارندگان نامه هشدار دادهاند: «آمریکا دیگر آن هژمونی را که ۳۰ سال پیش داشت ندارد، روسیه و ایران اکنون قدرت غالب منطقه هستند و نیروهای اسلامی تندرو نیز در حال هماهنگی بوده و بسیار خوب تعلیم و تأمین شدهاند... باید این پیام را به آمریکا منتقل کرد که فرمول کنونی برای صلح در خاورمیانه دیگر عمل نمیکند. زمان فکر کردن به راهکارهای جدید رسیده است».
* اعتراف سیاستمدار اسرائیلی به تبهکاری ارتش
یکی از سیاستمداران چپگرای اسرائیلی ضمن اعتراف به رفتار جنایتکارانه ارتش رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، از به قهقرا رفتن ساختار سیاسی این رژیم با شتابی خطرناک ابراز نگرانی کرد.
«زاهاو گیلون» رهبر سابق حزب مرتس در یادداشتی معترضانه به اقدام نظامیان اسرائیلی در جلوگیری از ورود نمایندگان عرب کنست اسرائیل به داخل حرم ابراهیمی، رویکرد عربدهکشی و اختیارات بیحد و حصر اعطا شده به نظامیان را عامل هرجومرج و تقابل ارتش رژیم با سیاستمداران دانست و نوشت: «وقتی نظامیان از مجازات در امان هستند، در واقع ما به سوی سقوط و قهقرا پیش میرویم، این امر به شکل بسیار خطرناکی شتاب پیدا کرده است. آنچه ارتش و ساختارهای امنیتی و نظامی اسرائیل در پیش گرفتهاند، چیزی جز اقدامات مافیایی نیست؛ امری که اسرائیل را در مسیر قهقرا قرار داده است».
او گفت: «هر نظامی اسرائیلی که اقدام به قتل فلسطینیان کرده، در جامعه اسرائیل در مسیر شهرت قرار گرفته و با وی عکس یادگاری میگیرند». گیلون با به سخره گرفتن دموکراسی مورد ادعای رژیم صهیونیستی افزود: «وقتی الیئور آزاریا سال 2016 یک فلسطینی زخمی را متعمدانه از پای درآورد، به فرد مشهوری تبدیل شد. در آن زمان گادی ایزنکوت، رئیس ستاد ارتش اسرائیل اعلام کرد وی به اتهام قتل دادگاهی میشود اما بعد از مدت بسیار کوتاهی این اتهام به قتل غیرعمد تبدیل شد. ارتش اسرائیل باید مشخص کند یک ساختار نظامی است یا یک باند تبهکار؟»
ارسال به دوستان
دور دنیا
فعالیت مجدد سومین بندر بزرگ دنیا در چین پس از مهار کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه، چین یک ترمینال مهم در سومین بندر بزرگ تجاری دنیا را دیروز در شرق این کشور بازگشایی کرد. این بندر که 2 هفته پیش به دلیل ابتلای یکی از کارکنانش به ویروس کرونا تعطیل شده بود، از مهمترین هابهای تجاری دنیا به شمار رفته و تعطیلی آن باعث کاهش میزان صادرات شده بود. تعطیلی این بندر باعث نگرانی جهانی نسبت به بروز اختلال در شبکه حملونقل و افزایش تقاضا از سوی غرب برای کالاهای مصرفی شده بود. بندر نینگبو ژوشان سال 2020 نزدیک به 2/1 میلیارد تن کالا به مقاصد مختلف دنیا صادر کرد اما در هفتههای اخیر به دلیل سیاستهای سختگیرانه دولت چین برای مهار ویروس کرونا مجبور به تعطیلی شده بود. کارکنان بنادر چین به طور مستمر باید تست کرونا بدهند. اختلال در فعالیت این بندر پس از تعطیلی فرودگاه یانتیان در هاب تجاری شنزن در ماه مه رخ داد که به دلیل ابتلای کارکنان فرودگاه، شیوع ویروس در مناطق مختلف این بخش از جنوب چین افزایش یافته بود.
***
نجیب میقاتی: دولتی برای نجات لبنانیها تشکیل خواهم داد
نخستوزیر مکلف لبنان درباره آخرین تحولات مربوط به پرونده تشکیل دولت در این کشور اظهار داشت: من میتوانم دولتی تشکیل دهم که یک گروه کاری برای حل پروندههای ضروری و بهبود اوضاع معیشتی لبنانیها برای خروج از تونل تاریکی باشد که در آن زندگی میکنند اما در صورت عدم تشکیل دولت، کشور دچار فروپاشی بیشتر خواهد شد و لبنان به عنوان یک کشور شکست خورده معرفی میشود. به گزارش وبسایت خبری النشره، نجیب میقاتی افزود: طبقه سیاسی محصول یک انتخاب دموکراتیک است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. بنابراین یکی از اهداف دولت جدید برگزاری انتخابات پارلمانی است. شکی نیست در هفته اول اعتراضات مردمی در اکتبر 2019 مردم حرف خود را زدند و گفتند اعتمادی به طبقه سیاسی ندارند و همه ما اکنون دوباره باید به پای صندوقهای رای برویم تا مردم نظر خود را بگویند و گزینههایشان را تعیین کنند. نخستوزیر مکلف لبنان تاکید کرد: من عزم و اراده خود را برای نجات کشور جزم کردهام. البته قبلا نیز اعلام کردم عصای جادویی ندارم و گام اول برای نجات کشور تشکیل دولت و اتحاد و همبستگی همه لبنانیها برای عبور از دشواریهاست.
***
مسکو و آنکارا دومین قرارداد «اس۴۰۰» را در آینده نزدیک امضا میکنند
رئیس شرکت «روسو بورون اکسپرت» که مسؤول صادرات تسلیحاتی روسیه به خارج است، از امضای دومین قرارداد مسکو و آنکارا برای فروش سامانه «اس۴۰۰» در آینده نزدیک خبر داد. به رغم ادامه هشدارهای آمریکا به ترکیه درباره استفاده از سامانه پدافند موشکی «اس۴۰۰» ساخت روسیه، یک مقام مسکو اعلام کرد ۲ کشور تا قبل از پایان سال جاری میلادی دومین قرارداد خرید و فروش این سامانه را امضا میکنند. منابع رسانهای گزارش دادند «الکساندر میخیف» رئیس شرکت «روسو بورون اکسپرت» روسیه در سخنرانیای در یک نشست نظامی در روسیه از احتمال امضای دومین قرارداد با ترکیه برای فروش سامانه «اس۴۰۰» خبر داد.
به گزارش «تله تریدر»، مدیر این شرکت مسؤول صادرات تسلیحاتی روسیه به خارج اعلام کرد انتظار میرود در آینده نزدیک و در همین سال جاری (۲۰۲۱) قرارداد بین مسکو و آنکارا برای این سامانه نهایی شود. اظهارنظر این مقام روس در شرایطی انجام شده که به رغم هشدارهای واشنگتن، مسکو و آنکارا سال ۲۰۱۷ برای فروش «اس۴۰۰» روسیه به ترکیه توافق امضا کردند. اواخر تیر ۱۳۹۸ وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد نخستین محموله سامانههای پدافند موشکی «اس۴۰۰» وارد ترکیه شده است.
***
یک آتشسوزی دیگر نزدیک فرودگاه دوبی
دیروز رسانههای اماراتی از وقوع یک آتشسوزی بزرگ در نزدیکی فرودگاه دوبی خبر دادند. به گزارش دفتر اطلاعرسانی شیخنشین دوبی، این رخداد ظهر چهارشنبه در یک انبار مواد پلاستیکی در منطقه «بورسعید» واقع در شهر دوبی رخ داد. در این بیانیه ادعا شده است این حادثه هیچ مجروحی در پی نداشته است.
شبکه العربیه نیز در گزارشی خبر داده آتش در نزدیکی فرودگاه دوبی شعلهور شده است. این چندمین حادثه از جنس انفجار و آتشسوزی است که طی ۲ ماه اخیر، متعاقب برقراری روابط رسمی امارات با رژیم صهیونیستی در دوبی، قطب تجاری خاورمیانه رخ میدهد. 10 هفته پیش نیز یک انبار در بندر جبل علی نزدیک فرودگاه بینالمللی دوبی در آتش مهیبی سوخت. همچنین حدود ۲ ماه پیش یک انفجار مهیب در جبل علی در فاصله 15 کیلومتری دوبی رخ داد که با وجود سرپوش گذاشتن مقامات اماراتی بر آن، شبکه المیادین با دستیابی به اسناد محرمانه گزارش رئیس پلیس دوبی فاش کرد در آن انفجار در کانتینر روی عرشه یک کشتی، ۵ مهندس یا مامور اطلاعاتی اسرائیلی کشته و زخمی شدهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|