|
نماز جمعه تهران از ۳۰ مهر با حفظ نکات بهداشتی اقامه خواهد شد
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در بیانیهای از برگزاری نماز جمعه تهران از سیام مهرماه خبر داد. در بیانیه شورای سیاستگذاری ائمهجمعه آمده است: «ستاد نماز جمعه تهران با آرایش جدید نیروی انسانی و با تدابیر و برنامههایی متناسب با شأن و منزلت نمازگزاران مکرم، از آمادگی مناسب برای میزبانی این رویداد مهم در روز جمعه هفته جاری(30/۷/1400) برخوردار است و متعاقبا نسبت به اطلاعرسانی و تشریح جزئیات برنامه و ترتیب اجرای شیوهنامه بهداشتی و اقدامات صیانتی برای حفظ سلامتی شما عزیزان اقدام خواهد نمود».
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در دیدار وزیر خارجه ونزوئلا، آمریکای لاتین را از اولویتهای دیپلماسی اقتصادی دولت دانست
تهران - کاراکاس نزدتر از قبل
امیرعبداللهیان: سند همکاری 20 ساله بین ایران و ونزوئلا تا قبل از پایان سال میلادی تدوین میشود
گروه سیاسی: «تدوین سند همکاری 20 ساله بین ایران و ونزوئلا» خبری بود که روز گذشته وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری با همتای ونزوئلایی خود بر آن تاکید کرد؛ خبری که احتمالا میتوان آن را در امتداد همکاریهای یک سال گذشته بین تهران و کاراکاس مورد ارزیابی قرار داد.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم یکی از مسائل که به طور ویژه از سوی رئیسجمهور بارها مورد تاکید قرار گرفت، تغییر ریل سیاست خارجی و عبور از یکجانبهگرایی تثبیتشده در دوران ریاستجمهوری حسن روحانی بود. در این میان شناسایی ظرفیتهای همکاری با کشورهای مستقل و تثبیت ارتباطات سیاسی و اقتصادی با این کشورها در چارچوب خنثیسازی تحریمها بود. در این میان کشورهای آمریکای لاتین بویژه ونزوئلا را میتوان یکی از مقاصد تقویت همکاریها در دولت رئیسی دانست. در همین زمینه حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور روز گذشته در دیدار«فلیکس پلاسنسیا گونسالس» وزیر خارجه ونزوئلا که برای دیدار با مقامات ایرانی به تهران سفر کرده است، گفت: آمریکای لاتین بویژه ونزوئلا جزو اولویتهای دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران است و ما مصمم هستیم روابط خود را با این کشورها توسعه دهیم. رئیسجمهور با بیان اینکه ما مسیر پیشرفت را با قدرت ادامه خواهیم داد، گفت: در این دولت مصمم هستیم مشکلات ایجاد شده از سوی دشمنان را کنار بزنیم و مسیر پیشرفت کشور را ادامه دهیم. وی با تاکید بر ضرورت گسترش روابط تهران- کاراکاس در حوزههای مختلف گفت: برای توسعه مناسبات دوجانبه باید برنامه روشن و بلندمدت طراحی شود تا چشمانداز روابط به سمت تقویت حداکثری حرکت کند. رئیسجمهور با تحسین همراهی ونزوئلا با ایران در مجامع بینالمللی افزود: با برنامه همکاریهای بلندمدت میان ۲ کشور، چشمانداز روشنی برای گسترش و تعمیق روابط وجود دارد. رئیسی با بیان اهمیت دولت ونزوئلا در سیاست خارجی ایران، ابراز امیدواری کرد با سفر رئیسجمهور ونزوئلا به تهران در آینده نزدیک، گامهای جدیدی برای همکاریهای بلندمدت ۲ کشور برداشته شود.
وزیر خارجه ونزوئلا نیز در این دیدار با ابلاغ سلام گرم رئیسجمهور کشورش به رئیسجمهوری اسلامی، ایران و ونزوئلا را ۲ کشور دوست توصیف کرد و گفت: ۲ کشور در مقابل نظام سلطه و کسانی که میخواهند به استقلال ما لطمه وارد کنند، متحد هستند. گونسالس از ایران به عنوان کشور مهم و تاثیرگذار منطقه نام برد و گفت: جمهوری بولیواری ونزوئلا در کنار ایران به دفاع از چندجانبهگرایی و مقابله با مداخله آمریکا متعهد است. وزیر خارجه ونزوئلا با تاکید بر ضرورت گسترش روابط ۲ کشور گفت: تدوین برنامه روابط بلندمدت ۲ کشور میتواند در تحقق این هدف موثر باشد و ونزوئلا آماده توسعه روابط در همه زمینهها با جمهوری اسلامی ایران است.
* تدوین سند همکاری ۲۰ ساله ایران و ونزوئلا
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان هم بعد از انجام دور اول گفتوگوهای مشترک با وزیر خارجه ونزوئلا در یک نشست مطبوعاتی با همتای ونزوئلایی خود اظهار کرد: در این دیدار تاکید کردیم نقشه راه ۲۰ ساله بین ۲ کشور ایران و ونزوئلا تدوین شود. وی افزود: قبل از پایان سال میلادی کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور برگزار میشود و در این کمیسیون درباره نقشه راه همکاریهای ۲۰ ساله ۲ کشور رایزنی و گفتوگو میکنیم. وی افزود: در ماههای آینده سفر آقای مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا به تهران را خواهیم داشت و در جریان آن سفر سند همکاریهای ۲۰ ساله تهران و کاراکاس به امضای وزرای خارجه ۲ کشور خواهد رسید. امیرعبداللهیان با بیان اینکه همه اینها تاییدی بر این موضوع است که روابط ۲ کشور مسیر رو به رشدی را طی میکند، گفت: ۲ کشور در زمینههای فنی، اقتصادی، تجاری، علمی، فناوری، معدن و انرژی میتوانند این همکاریها را گسترش دهند و پتانسیل خوبی بین ۲ کشور در این زمینهها وجود دارد. وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه در سالهای اخیر توافقات خوبی بین ۲ کشور به امضا رسیده و بخش مهمی از آن در حال اجرایی شدن است، خاطرنشان کرد: ایران از مردم ونزوئلا، رئیسجمهور مادورو و تمام نهادهای قانونی ونزوئلا حمایت میکند و سیاستهای آمریکا علیه ونزوئلا را غیرسازنده میداند. وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه در مسیر همکاریهای دوجانبه بین ایران و ونزوئلا اکنون کالاهای ایرانی در شهرهای مختلف ونزوئلا در دسترس مردم این کشور قرار دارد، گفت: این فرصت خوبی برای تجار ایرانی برای گسترش همکاریها و فعالیتهایشان در ونزوئلاست. متقابلا زمینهها و فرصتهایی برای سرمایهگذاری در ایران وجود دارد که تجار ونزوئلایی میتوانند از آن استفاده کنند. این زمینهها فراهم شده است که جزئیات آن اطلاعرسانی میشود. وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: در همین جا از بخش خصوصی کشور دعوت میکنم به فرصتهای موجود در ونزوئلا برای سرمایهگذاری توجه کند. ونزوئلا فرصت خوبی برای گسترش همکاریهای همهجانبه در زمینههای مختلف است و ما میتوانیم در بخشهای گوناگون از این فرصت استفاده کنیم.
همچنین گونسالس با اشاره به اینکه سفر به ایران نخستین سفر خارجی وی است، افزود: ایران دوست راهبردی برای دولت، مردم و رئیسجمهور ونزوئلاست. وی با بیان اینکه همکاریهای ایران و ونزوئلا به نفع هر ۲ کشور است، افزود: برنامه ۲۰ ساله مشترک قطعا ابزاری برای سازندگی ملتهای ما است.
* بلوک تحریمیها؛ از ایده تا عمل
هر چند مناسبات میان تهران و کاراکاس در ۲ دهه گذشته همواره دوستانه بوده است اما لزوم تقویت این روابط در سالهای اخیر و با تقویت تحریمهای آمریکا علیه این ۲ کشور بیش از پیش مورد اهمیت قرار گرفته است؛ مسالهای که مهمترین نمود آن ابتدای سال گذشته در جریان حرکت 5 نفتکش ایرانی حامل سوخت به سمت ونزوئلا و تهاتر طلا و بنزین خبرساز شد؛ حرکتی که پس از آن با تاسیس فروشگاه ایرانی «مگاصیص» در کاراکاس در رسانههای جهان انعکاس مضاعفی پیدا کرد. پیش از این در دهه80 نیز که خطر تحریم بنزین تبدیل به ابزاری برای دولتهای غربی برای فشار آوردن به ایران شده بود، رابطه میان ۲ کشور به عنوان ابزاری بازدارنده در برابر این تحریم به ایران کمک کرد تا به سمت خودکفایی در تولید بنزین حرکت کند.
با این اوصاف در شرایطی که تلاش برای ایجاد ابتکار عمل در مواجهه با تحریمهای آمریکا به عنوان یکی از خطوط سیاست خارجی دولت سیزدهم مورد تاکید قرار گرفته، میتوان عقد قرارداد همکاری 20 ساله میان تهران و کاراکاس را به عنوان زمینهای برای افزایش همکاری میان ۲ کشور واجد اهمیت دانست. بازار بزرگ ونزوئلا و ظرفیتهای فراوان برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف از جمله انرژی میتواند به پیشبرد همکاریها در چارچوب بلوک تحریمیها کمک کند.
ارسال به دوستان
اخبار
فضای جدید سیاسی کشور امیدبخش است
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: فضای جدید سیاسی کشور امیدبخش است و همه کمر بستهاند به مردم خدمت کنند، زیرا فلسفهای جز خدمت برای حکومت نیست. ما حکومت نمیکنیم، خدمت میکنیم و ما خادم هستیم، مردم حاکم هستند. سردار سرلشکر حسین سلامی در جمع مردم نرماشیر با اشاره به اینکه استان کرمان جایی است که در آن یک مرد آسمانی و افسانهای پرورش یافت، اظهار داشت: شهید حاجقاسم سلیمانی 40 سال لباس رزم را از تن بیرون نیاورد و شمشیر مبارزه همیشه بر کمر او بسته بود و در هر نقطهای که دشمنان اسلام، مسلمانان و ایران آرایش جنگ میگرفتند، در قلب میدان و وسط معرکه بود و دشمن او را خوب میشناخت، ضربات او را خوب میفهمید و به او باور داشت. فرمانده کل سپاه ادامه داد: حاجقاسم نمیتوانست تحمل کند نوامیس مسلمین روی زمین به دست مشرکان آواره شده و خانه مسلمانان بر سرشان آوار شود و میجنگید و میجنگید و دشمن را با شکست بدرقه میکرد. او نمونه کامل کسی بود که یاور مستضعفان بود و از این دیار و از میان مردم کرمان برخاسته بود و این شهید افتخار همه ایران، اسلام و بلکه افتخار بشریت است. وی خطاب به مردم بیان کرد: امروز بیرق دست شماست و دشمن در حال عقبنشینی است و کم جان شده و دیگر مثل گذشته نشاط تهاجم ندارد و شما دشمن را جا گذاشتهاید و به ما روحیه و قوت قلب داده و ایمان ما را مستحکم کردهاید. فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: ما بدون شما بیتکیهگاه هستیم، شما مردم ستونهای ایستادگی ما هستید و ما در حال پیش رفتن هستیم؛ فضای جدید سیاسی کشور امیدبخش است و همه کمر بستهاند به مردم خدمت کنند، زیرا فلسفهای جز خدمت برای حکومت نیست. ما حکومت نمیکنیم، خدمت میکنیم و ما خادم هستیم، مردم حاکم هستند.
***
گفتوگوی تلفنی رئیس مجلس با رئیس دومای روسیه
رئیس مجلس شورای اسلامی تلفنی با ویاچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه گفتوگو کرد. محمدباقر قالیباف در ابتدای این گفتوگوی تلفنی ضمن تبریک به مناسبت انتخاب مجدد ویاچسلاو والودین به عنوان رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه، بر تقویت و تحکیم ارتباطات پارلمانی میان مجلس شورای اسلامی و فدراسیون روسیه تأکید کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش کمیسیون مشترک عالی پارلمانی در پیشبرد اهداف اقتصادی و رفع موانع احتمالی میان ۲ کشور افزود: مجلس شورای اسلامی برای حفظ و تداوم همکاریهای اقتصادی و تجاری از برگزاری جلسات کمیسیون مشترک اقتصادی و کمیسیون مشترک عالی پارلمانی فیمابین استقبال و حمایت میکند. قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود بر نقش مجالس جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در تسهیل و تسریع همکاریهای ۲ دولت در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تأکید کرد. ویاچسلاو والودین نیز در این گفتوگوی تلفنی ضمن استقبال از پیشنهاد رئیس مجلس شورای اسلامی درباره تشکیل کمیسیونهای مشترک عالی پارلمانی و اقتصادی میان ۲ کشور، بر لزوم برگزاری هر چه سریعتر نشست این کمیسیونها تأکید کرد.
***
سخنگوی اتحادیه اروپایی:
روز پنجشنبه در بروکسل با ایران نشستی نخواهیم داشت
خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی اتحادیه اروپایی اعلام کرد این اتحادیه روز پنجشنبه در بروکسل با ایران درباره از سرگیری مذاکرات درباره برجام گفتوگویی برگزار نخواهد کرد. به گزارش فارس، «نبیلا ماسرالی» سخنگوی اتحادیه اروپایی در این باره گفت: پنجشنبه جلسهای برگزار نخواهد شد. بعد از توافق اخیر میان ایران و اتحادیه اروپایی برای گفتوگو در بروکسل با موضوع برجام، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی دیروز ضمن ابراز امیدواری درباره این گفتوگوها، در پاسخ به سوال خبرنگاری از وی که «آیا شما رایزنی با ایران در بروکسل طی روز پنجشنبه هفته جاری را تایید میکنید؟» پاسخ داد: «شما هرگز (با قطعیت جواب این سوال را) نخواهید دانست. من امروز بیشتر از دیروز خوشبین هستم. هنوز (تاریخ دقیق گفتوگو با ایران در بروکسل) تایید نشده. امیدوارم در روزهای آینده مقدمات نشست بروکسل فراهم شود ولی ما نمیتوانیم مطمئن باشیم». جوزپ بورل توضیحات بیشتری درباره گفتوگوها با ایران با موضوع برجام ارائه نداد. 22 مهرماه «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران میزبان «انریکه مورا» معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در تهران بود. پس از برگزاری این نشست در تهران اعلام شد قرار است گفتوگوهای دو طرف طی ۲ هفته آینده در بروکسل از سر گرفته شود.
***
سهم دریا در اقتصاد در 4 سال آتی باید ۲ برابر شود
سعید جلیلی در دیدار با جمعی از اعضای هیأتمدیره «انجمن توسعه دریامحور» گفت: تهیه سیاستهای کلی توسعه دریامحور که موجب استفاده حداکثری از فرصت دریا شود از جمله ماموریتهای مجمع تشخیص مصلحت نظام است. وی افزود: تهیه دقیق این سیاستهای کلی مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و امیدواریم با هماندیشی صاحبنظران این حوزه به بهترین شکل محقق شود. جلیلی در ادامه تصریح کرد: دولت باید برنامههای روشنی برای افزایش سهم دریا در اقتصاد اجرا کند؛ این سهم در ۴ سال آینده حداقل باید ۲ برابر شود.
ارسال به دوستان
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه سفر به مسکو بر گسترش همکاریهای نظامی و دفاعی با روسیه تأکید کرد
مذاکره درباره جنگندهها
سرلشکر باقری: با استفاده از تجربه سند ۲۵ ساله با چین، لازم است در روابط با روسیه نیز چنین سندی وجود داشته باشد
گروه سیاسی: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در دومین روز از سفر به مسکو، با اشاره به قراردادهای خرید هواپیماهای جنگنده، جت آموزشی و بالگردهای رزمی از روسیه، گفت: این قراردادها پس از لغو تحریم تسلیحاتی ایران منعقد شده و در این سفر درباره اجرایی شدن آن مذاکره خواهیم کرد.
به گزارش «وطنامروز»، سردار سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان روز گذشته در دومین روز سفر خود به کشور روسیه با «والری گراسیموف» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه دیدار کرد. گسترش روابط دوجانبه نظامی و دفاعی، توسعه همکاری در زمینه مسائل منطقهای و بینالمللی، تداوم همکاری در مبارزه با تروریسم و تحولات افغانستان و سوریه، اصلیترین دستور کار مذاکرات روسای ستاد کل نیروهای مسلح ۲ کشور بود. گراسیموف در آغاز این دیدار گفت: در دیدار امروز درباره طیف وسیعی از موضوعات دوجانبه و منطقهای و مسائل بینالمللی گفتوگو میکنیم. وی پیشنهاد کرد موضوع همکاری ۲ کشور در زمینه تسلیحات نظامی و ظرفیتهای ایران و روسیه در این زمینه در اولویت نخست گفتوگو قرار گیرد. سردار باقری نیز با تشکر از دعوت وزیر دفاع و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه گفت: لازم میدانم از روسیه و شخص ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری این کشور برای حمایت از پیوستن ایران به پیمان شانگهای قدردانی کنم. وی با اشاره به رشد قابل توجه روابط نظامی و دفاعی ایران و روسیه در سالهای اخیر گفت: امیدواریم مسیر رو به گسترش همکاریها همچنان تداوم یابد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان به عزم تهران و مسکو در زمینه مبارزه با تروریسم اشاره و تاکید کرد: ۲ کشور در ۱۰ سال گذشته موضوع مبارزه با تروریسم بینالمللی، بویژه در سوریه و عراق را با جدیت دنبال کردهاند. سردار باقری ضمن اشاره به همکاری ۲ کشور در سطوح فرماندهی و سیاسی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیسجمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با روسیه جایگاه ویژهای قائل هستند. وی همچنین به حضور ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در رژه دریایی سنپترزبورگ روسیه اشاره کرد و گفت: حضور نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در خلیج فنلاند و اقیانوس اطلس تجربه ارزشمندی بود که میتواند در همکاریهای مشترک دریایی ۲ کشور نقشآفرین باشد. سردار باقری گفت: ما ۲ کمیسیون مشترک نظامی داریم که در همان چارچوب همکاریها ادامه دارد.
سردار باقری پس از این نشست در گفتوگو با خبرنگاران گفت این کمیسیون 3 ماه دیگر در تهران برگزار خواهد شد.
* پیگیری قراردادهای خرید جنگنده و بالگرد از روسیه
رئیس ستادکل نیروهای مسلح در نشست با کارشناسان و مدیران نهادهای ایرانی در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو، اهداف این سفر، وضعیت همکاریها و مناسبات مشترک دفاعی و نظامی 2 کشور و آخرین وضعیت تحولات منطقهای و بینالمللی و مبارزه با تروریسم را ترسیم و تبیین کرد.
وی با تاکید بر اینکه «برای داشتن روابطی مستحکم با کشورها بویژه روسیه و دیگر کشورهای همسایه به نقشه راه نیاز داریم»، اظهار داشت: با توجه به ظرفیتهای مختلف همکاری با روسیه در ابعاد نظامی- دفاعی، مناسبات و همکاریهای فیمابین در این حوزهها افزایش خواهد یافت. سردار باقری با بیان اینکه «برای گسترش روابط با همسایگان به نقشهراه نیاز داریم» یادآور شد: با توجه به نگاههای مشترک ایران و روسیه در مسائل منطقهای و بینالمللی و ظرفیتهای زیاد همکاری فیمابین، مناسبات 2 کشور از جمله در حوزه نظامی- دفاعی گسترش مییابد.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به قراردادهای خرید هواپیماهای جنگنده، جت آموزشی و بالگردهای رزمی از روسیه، گفت: این قراردادها پس از لغو تحریم تسلیحاتی ایران منعقد شده و در این سفر درباره اجرایی شدن آن مذاکره خواهیم کرد. سردار باقری در بخشی دیگر از سخنانش گفت: در مقطع کنونی، به دلیل شرایط بینالمللی و بویژه نگاه ویژه رئیسجمهوری روسیه به تحکیم مناسبات با جمهوری اسلامی ایران، فرصت مغتنمی به وجود آمده تا این روابط بیش از پیش گسترش یابد. وی تاکید کرد: شاید لازم باشد با استفاده از تجربه سند ۲۵ ساله با چین، در روابط با روسیه نیز چنین سندی بین 2 کشور وجود داشته باشد. رئیس ستادکل نیروهای مسلح به موفقیتهای جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف اشاره و تصریح کرد: همانگونه که نیروهای مسلح در شرایط تحریم توانستند به موفقیت برسند و انواع تسلیحات و تجهیزات نظامی و دفاعی مورد نیاز خود را بسازند، دیگر بخشهای کشور نیز باید با همین رویکرد به پیش بروند و فرض را بر این قرار دهند که تحریمها هیچگاه برطرف نخواهد شد.
سردار باقری به توسعه و گسترش چشمگیر روابط ایران و روسیه در زمینههای نظامی و دفاعی طی 5 سال اخیر اشاره کرد و افزود: هر چقدر روابط و مناسبات با کشورهای دوست افزایش یابد، به همان میزان ذهنیتهای منفی نیز از میان خواهد رفت.
وی در ادامه به سفر اخیر خود به پاکستان اشاره کرد و گفت: در همین سفر بسیاری از ذهنیتهای منفی برطرف شد. رئیس ستادکل نیروهای مسلح ادامه داد: در سفر به روسیه نیز درباره موضوعات دوجانبه دفاعی- نظامی و تحولات منطقهای گفتوگو خواهیم کرد. سردار باقری موضوع افغانستان را یکی دیگر از دستور کارهای مهم در مذاکرات خود با مقامات روس عنوان کرد و گفت: در کنار موضوع افغانستان، تداوم همکاری ۲ کشور در سوریه تا دستیابی به امنیت کامل مورد بحث قرار میگیرد. رئیس ستادکل نیروهای مسلح با تمجید از رشادت دلیرمردان و سرداران ایرانی بویژه سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی افزود: این مجاهدتها موجب شد طرح و نقشه آمریکا و برخی رژیمهای منطقهای خنثی شود.
* همکاریهای دفاعی و افغانستان؛ ۲ محور اصلی سفر
سردار باقری یکشنبهشب در بدو ورود به مسکو در تشریح اهداف این سفر، گفت: در مقطع فعلی سفر اینجانب به دعوت وزیر دفاع روسیه انجام شده که علاوه بر مسائل دوجانبه نظامی، موضوع افغانستان از جمله موضوعاتی است که در این سفر به طور خاص مورد مشورت دو طرف قرار خواهد گرفت. وی درباره همکاریهای دفاعی ۲ کشور پس از لغو تحریمهای تسلیحاتی خاطرنشان کرد: ما در همکاریهای نظامی دوجانبه در حوزههای آموزش، مسابقات نظامی، تبادل تجربیات و همچنین ادامه همکاریها در مسیر امنیت کامل کشور سوریه و همچنین در صنایع دفاعی با یکدیگر همکاریهایی داشته و داریم. سرلشکر باقری با بیان اینکه «ما قراردادهای خرید تسلیحاتی بعد از خاتمه تحریم تسلیحاتی را با روسیه داریم که در این سفر در همه این موارد با طرف روس صحبت خواهیم کرد»، اظهار کرد: این سفر در مقطع آغاز دولت سیزدهم انجام میشود و دولت آقای رئیسی هم نگاه خاصی به حوزه شرق و کشورهای آسیایی دارد و همچنین عضویت جمهوری اسلامی ایران در پیمان شانگهای نیز اتفاق مهمی است و قطعا همکاریهای فیمابین جمهوری اسلامی ایران و روسیه از این جهت نیز توسعه بیشتری خواهد یافت.
ارسال به دوستان
مرور مواضع مشهور کالین پاول، وزیر پیشین خارجه آمریکا درباره ایران
ایران هستهای را بپذیرید
گروه سیاسی: ژنرال کالین پاول، وزیر پیشین خارجه آمریکا در دوران ریاستجمهوری جورج دبلیو بوش در ۸۴ سالگی در پی ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» مرد.
به گزارش «وطنامروز»، پاول در دوران تصدی خود در وزارت خارجه و بعدها هم در نقش یک کارشناس اظهارات مشهوری درباره کشورمان داشت که حالا دیگر در تاریخ ثبت خواهد شد. شاید مشهورترین موضع کالین پاول را باید درباره برنامه هستهای ایران دانست؛ جایی که وزیر سابق خارجه آمریکا با بیاثر دانستن گزینههای تحریم و جنگ، به کشورش توصیه کرد باید برنامه هستهای ایران را بپذیرد.
کالین پاول شهریور 89 در مصاحبه با شبکه خبری آمریکایی «انبیسی» گفت آمریکا باید برنامه هستهای ایران را بپذیرد و در همان حال نیز باید تلاش کند ایران را از ساخت یا استفاده از بمب اتم بازدارد. پاول در ادامه این مصاحبه که با برنامه Mett The Press شبکه «انبیسی» انجام میشد، ادامه داد: تحریمهای بینالمللی علیه ایران، هرگز این کشور را مجبور به ترک آن چیزی که از آن به عنوان برنامه هستهای مشروع یاد میکند، نخواهد کرد. وی ادامه داد: نه آمریکا و نه اسرائیل احتمالا در آینده نزدیک به ایران حمله نظامی نمیکنند.
پاول همچنین سال 87 در کنار 4 وزیر پیشین خارجه آمریکا شامل هنری کیسینجر، مادلین آلبرایت، وارن کریستوفر و جیمز بیکر اعلام کرد دولت آینده آمریکا (دولت اوباما) باید با ایران که جورج بوش آن را در «محور شرارت» قرار داده است، مذاکره کند.
از مواضع دیگر پاول درباره ایران موافقت او برجام بود. وزیر اسبق خارجه آمریکا توافق گروه 1+ 5 با ایران راتوافقی بسیار خوب توصیف کرد.
کالین پاول مرداد 95 در گفتوگو با شبکه «انبیسی نیوز» درباره توافقنامه هستهای گفت: به نظر من این توافقنامه خوبی است. من این توافقنامه را خیلی دقیق مطالعه کردهام. همچنین نظرات مخالفان با این توافقنامه را نیز دقیق بررسی کردهام. پس از مقایسه نظرات موافقان و مخالفان و متن توافقنامه با یکدیگر، به این نتیجه رسیدم توافقنامه خوبی است.
پاول گفت: ایرانیها در 10 سال گذشته از 136 سانتریفیوژ به 19 هزار سانتریفیوژ رسیدهاند. این توافقنامه تعداد سانتریفیوژهای ایران را به حدود 5 هزار سانتریفیوژ کاهش داد. به علاوه همه این فعالیتها و تأسیسات هستهای ایران زیر نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و این نتیجهای خوب برای ما است. مساله دیگر اینکه ایران حدود 12 هزار کیلوگرم اورانیوم غنی شده داشت. این توافقنامه باعث شد ذخیره اورانیوم غنیشده ایران به 300 کیلوگرم کاهش یابد. این میزان کاهش بسیار چشمگیر است و برای من عجیب بود که ایران حاضر شد این کار را انجام دهد اما در هر حال این کار را انجام داد. درباره مساله پلوتونیوم نیز باید بگویم بر اساس این توافقنامه قلب رآکتور آب سنگین اراک که میتوانست پلوتونیوم تولید کند، از سیمان پر شد. بنابراین اینها تغییراتی قابل توجه است و در واقع ما حرکت بدون محدودیت ایران را در بزرگراه هستهای محدود کردیم.
کالین پاول همچنین درباره حمله سعودی به یمن در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفته بود: «ما حمایت نظامی و لجستیکی بزرگی از عربستانیها کردیم اما اشتباه کردیم روی ارتش عربستان حساب کردیم، برای اینکه این ارتش ضعیف است و وزیر دفاعش هیچ فکری درباره واژه جنگ ندارد. برای همین ما به دوستان سعودیمان توصیه کردیم به درگیریها پایان دهند. برای اینکه دستشان برای ایران رو شده است. جنگ با ایران یعنی عربستان ظرف چند ساعت به قبل از عصر صنعتی بازگردد. من اعتراف میکنم در آن ساعتها ما نمیتوانیم جلوی ایران را بگیریم که از ویرانی تاسیسات زیربنایی عربستان جلوگیری کند، در آن صورت عربستانیها هیچ خط تماسی نخواهند داشت که بتوانند با ما حرف بزنند!»
وزیر اسبق خارجه آمریکا همچنین در برنامه کارشناسی شبکه CNN که طی آن ۳ کارشناس سعودی ادعا کردند در ۴ تا ۶ ساعت میتوانند آسمان و حریم هوایی ایران را تصرف کنند و در اختیار بگیرند، با واکنش به این اظهارات پس از خندهای تمسخرآمیز خطاب به کارشناسان عربستانی گفت: نه! نه! من چنین فکر نمیکنم. صحبتهای شما بیشتر جوک است و خنده دارد؛ اگر ایران مستقیم با شما وارد جنگ شود، شما حتی فرصت نمیکنید تلفن را بردارید تا از ما تقاضای کمک کنید. بهتر است کمی واقعبین باشید و ایران را با یمن و هیچ کشور دیگری مقایسه نکنید؛ حتی ما هم تاکنون چنین ادعایی نکردهایم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|