|
۵۰ هزار دانشجو و ۶۰۰۰ نخبه تحت پوشش کمیته امداد
رئیس کمیته امداد اعلام کرد بالغ بر ۵۰ هزار دانشجو و ۶۰۰۰ نخبه تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند. سیدمرتضی بختیاری گفت: اکنون از طریق آموزشوپرورش، اگر دانشآموزی ترک تحصیل کند ما خبردار میشویم. وی در ادامه با اشاره به اینکه ظرفیتهای بزرگی در بین ۷۳۰ هزار دانشآموز تحت پوشش داریم، گفت: ما بالغ بر ۵۰ هزار دانشجو و ۶۰۰۰ نخبه داریم.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از تبعات کمتوجهی برخی به رعایت پروتکلهای بهداشتی و گریز از تزریق واکسن کرونا گزارش میدهد
واکسنگریزان در تله مرگ
حدود 80 درصد مبتلایان به کرونا که در «آیسییو» بستریشده و بعضا میمیرند، کسانی هستند که واکسن نزدهاند
اسدالله خسروی: کاهش 50 درصدی رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی هشداری جدی برای شیوع موجهای بعدی ویروس کرونا در کشور است.
به گزارش «وطنامروز» با آنکه واکسیناسیون در کشور با سرعت بالایی در حال انجام است و تاکنون بیش از 74 میلیون دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده اما خیلیها به خیال اینکه هر ۲ دوز واکسن را تزریق کردهاند نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی کمتوجه شدهاند، غافل از اینکه این عادیانگاریها تبعات سخت و مرگآوری را در پی دارد، چرا که انجام واکسیناسیون به تنهایی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا کافی نیست و خیلیها با وجود اینکه 2 دوز واکسن را دریافت کردهاند اما به این بیماری مبتلا شدهاند.
طبق گزارش های موجود 70 تا 80 درصد افرادی که در آیسییو بستری هستند و بعضا فوت میکنندکسانی هستند که از تزریق واکسن کرونا گریزان بودهاند و خود را در برابر این بیماری واکسینه نکردهاند.
از طرفی برخی از روی ناآگاهی از تزریق واکسن کرونا امتناع می کنند اما نمیدانند در صورت ابتلا به کرونا احتمال مرگ آنها زیاد است. اکنون که هوا رو به سردی میرود و سایر بیماریهای ویروسی نظیر آنفلوآنزا هم جامعه را دربر میگیرد، بنابراین عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی علاوه بر شیوع بیماری کرونا در موجهای بعدی کار کادر درمان را سخت کرده و آمار مرگومیر را افزایش میدهد.
از طرفی حضور در اماکن سربسته به دلیل برودت هوا در هفتهها و ماههای آینده، همچنین حذف تدریجی محدودیت برخی مشاغل و برگزاری مراسمات، زمینهساز شیوع موجهای بعدی کروناست و چنانچه مردم دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکنند مواجهه با این بیماری و افزایش آمار مرگومیر و ابتلا دور از انتظار نیست.
تاکید کارشناسان بهداشت بر رعایت پروتکلها تا ایمنی جمعی 80 درصدی است. این در حالی است که آنها به جد توصیه میکنند حتی در صورت واکسیناسیون عمومی کامل نباید نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بیتوجه بود.
در این باره دکتر سیدموسی موسوی، پزشک و نماینده مردم لامرد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: هر چند انجام واکسیناسیون میتواند در کاهش بیماری در جامعه و احتمال ابتلا به مرگ و میر کرونا موثر باشد اما مهمتر از واکسیناسیون، پیشگیری از ابتلا با رعایت دستورالعملهای بهداشتی است، بنابراین انجام واکسیناسیون مکمل رعایت پروتکلها برای مصون ماندن از این بیماری است.
وی با بیان اینکه همه مردم باید واکسیناسیون را انجام دهند و تحت تاثیر اخبار فضای مجازی قرار نگیرند، گفت: واکسنگریزی استقبال از مرگ است و این افراد علاوه بر بیتوجهی به جان خود، جان همنوعان خود را نیز به خطر میاندازند، بنابراین همه افراد جامعه باید به تزریق واکسن کرونا بپردازند. آن دسته از افرادی هم که نسبت به انجام واکسیناسیون بیتوجهند باید با ایجاد محدودیتهای اجتماعی با آنها برخورد شود.
وی اضافه کرد: اینکه فردی بگوید من هر ۲ دوز واکسن را تزریق کردهام و اکنون نیازی به رعایت دستورالعملهای بهداشتی نیست، به خود و دیگران ظلم میکند، چرا که واکسن تضمین 100 درصدی ندارد و از طرفی خیلی از افراد حتی با تزریق 2 دوز واکسن هم اکنون در بیمارستان هستند اما امتیازی که دارند این است که واکسن مرگومیر را تا حدود 80 درصد به نسبت کسانی که واکسن نزدهاند کاهش میدهد.
موسوی خاطرنشان کرد: بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی زمینهساز موجهای بعدی کرونا و از دست دادن عزیزان و همنوعان بر اثر ابتلا به این بیماری مرگبار است.
* طغیان مجدد کرونا در برخی استانها
کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در شرایطی که واکسیناسیون به شکل وسیعی در کشور در حال انجام است نگرانکننده است و در صورت بیتوجهی به این موضوع احتمال بروز موجهای بعدی کرونا در کشور دور از ذهن نیست. در این باره استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با ابراز نگرانی از انحلال تیم واکنش سریع کووید و همچنین برخی طغیانهای مجدد بیماری در برخی استانها، گفت: گمانهزنیهایی از آغاز پیک ششم داریم اما نمیدانیم کانونهای آن کدام مناطق است و چه باید کرد.
دکتر حمید سوری با اشاره به اینکه شرایط کرونا در کشور تا حدودی نگرانکننده است، گفت: برخی طغیانها در برخی استانها رخ داده و رعایت پروتکلها کاهش یافته است و این در حالی است که طی ۲ تا ۳ هفته گذشته مسافرتهای درونمرزی و برونمرزی زیادی شکل گرفته است و بهرغم اینکه بر بحث واکسیناسیون مانور داده میشود و شاهد افزایش تیراژ واکسیناسیون هستیم ولی هنوز زود است که بخواهیم درباره شرایط عادی اپیدمی صحبت کنیم یا فکر کنیم میتوان جشن پایان اپیدمی گرفت. وی افزود: تصور اتمام کرونا سبب میشود جامعه دچار غفلت تکراری شده و به همین علت است که تعداد پیکهای زیادی را تجربه کردیم.
این اپیدمیولوژیست درباره علت قرمز بودن شهرستانهای نوار غربی کشور اظهار کرد: رنگ شهرها بر اساس میزان بیماران بستریشده ذکر میشود نه بر اساس شاخصهای دیگر تعیین خطر. در اپیدمیها خطر تابع تعداد موارد بستری نیست، بلکه تابع متغیرهای دیگری هم هست که متاسفانه در رنگبندی شهرهای کشور لحاظ نمیشود؛ بنابراین خیلی نمیتوان رنگبندی شهرها را مبنای قضاوت قرار داد که کدام شهرها وضعیت پرخطر یا کمخطری دارند. وی ادامه داد: در هر حال طی مدت اخیر استانهای غربی رفتوآمدهای بیشتری را تجربه کردند و همین سبب شده است تعداد بستریها افزایش یابد. از طرفی متاسفانه در مناطق مرزی کنترل بهداشتی بخوبی صورت نمیگیرد و رعایت پروتکلها در این شهرها نسبت به میانگین کشوری پایینتر است و طبیعی است که زمینه برای آغاز اپیدمی و آغاز پیک ششم در این استانها فراهم شود. وی با اشاره به اینکه متاسفانه میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی کمتر از ۵۰ درصد است، تاکید کرد: آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و برخی نقاط سیستانوبلوچستان شرایط نسبتا نگرانکنندهای دارند. او درباره معیارهای رنگبندی کرونایی شهرها تصریح کرد: معیار فعلی صحیح نیست و ما هم پیشنهادهایی مطرح کردیم اما متاسفانه توجه چندانی به پیشنهادها نمیشود. وی ضمن محتمل دانستن وقوع پیک ششم کرونا بیان کرد: زمان وقوع پیک بعدی به رفتار ما با ویروس بستگی دارد. مردم باید متوجه باشند شرایط عادی نیست و مسؤولان هم باید متوجه باشند با وجود اینکه واکسیناسیون عامل مهمی در مدیریت اپیدمی است اما به تنهایی کافی نیست. سوری درباره سامانه هوشمند مدیریت کرونا نیز گفت: اینکه سامانه هوشمند برای مدیریت اپیدمی داشته باشیم فینفسه اقدام پسندیدهای است اما مهم این است که با چه شیوه و ابزاری اجرایی شود. شرایط مطلوب این است که از فناوریهای نوین برای این موضوع استفاده کنیم. همچنین نباید در بازگشت به شرایط عادی زندگی تعجیل کرد و همه چیز را صفر و صدی دید؛ یعنی بازگشایی و تعطیلی نباید به شکل مطلق باشد، بلکه باید با مدیریت هوشمند و برآورد خطر و استفاده از روشهای نوین بتوانیم متناسب با سهم خطر، سختگیری و سهلگیری در رفتار روزمره زندگی داشته باشیم. وی در ادامه صحبتهایش در پاسخ به ایسنا درباره علت منحل شدن تیم واکنش سریع کرونا گفت: علتی برای این انحلال به ما اعلام نشد اما این اتفاق معایبی به دنبال خواهد داشت، مانند آنکه گمانهزنیای از آغاز پیک ششم کرونا داریم ولی نمیدانیم کانونهای آن کدام مناطق است و چه باید کرد و حتی تحلیل وضعیتی در فیلد نداریم که بتوانیم تمهیدات لازم برای جلوگیری از بروز طغیانها اتخاذ کنیم. یکی از اجزای مهم در مدیریت اپیدمیها وجود تیم واکنش سریع است و جامعهای که از این فرصت استفاده نکند عملا مدیریتش دچار مشکل میشود. سوری گفت: با انحلال تیم واکنش سریع نامهنگاریهایی درباره علل این اتفاق با وزارت بهداشت داشتیم اما پاسخی دریافت نکردیم و با ما خداحافظی کردند.
* تزریق یک میلیون و ۴۷۰ هزار دوز واکسن کرونا در یک شبانهروز
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: تاکنون ۴۸ میلیون و ۹۵۶ هزار و ۶۹۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۵ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۹۸۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۷۴ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۶۸۰ دوز رسیده است. در شبانهروز گذشته، یک میلیون و ۴۷۰ هزار و ۱۵۸ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.
***
۱۸۱ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند
آمار جانباختگان ناشی از بیماری «کووید-19» طی یکی، دو هفته اخیر به طور میانگین 200 نفر در یک شبانه روز گزارش میشود. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی شبانهروز گذشته متاسفانه ۱۸۱ بیمار «کووید-19» در کشور جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز یکشنبه تا ظهر دوشنبه ۲۶ مهر بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۸۴۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و هزار و ۸۰۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۱۸۱ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۴ هزار و ۲۵۶ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۳۰۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴ هزار و ۶۹۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۴ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۵۸۷ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر ۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد و ۱۰۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
هشدار پلیس نسبت به کلاهبرداری در پوشش کارت واکسن کرونا
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا نسبت به کلاهبرداری یا سوءاستفاده از شهروندان در پوشش صدور کارت واکسن کرونا هشدار داد. سرهنگ علیمحمد رجبی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به فرآیند آنلاین دریافت کارت واکسن کرونا، اظهار کرد: برابر اعلام مسؤولان وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا، تمام افرادی که واکسن کرونا را تزریق کرده باشند، میتوانند با مراجعه به سامانه سلامت، کارت واکسن دیجیتال فارسی خود را به صورت رایگان دریافت کنند. وی ادامه داد: در این شرایط ممکن است افراد سودجو با ایجاد سامانههای جعلی یا حتی تماس و ارسال پیامک به شهروندان مبالغی را برای صدور کارت واکسن دریافت کرده یا اطلاعات هویتی کاربران را دریافت کنند که لازم است شهروندان هوشیار باشند که صدور این کارتها به صورت الکترونیک یا همان دیجیتال بوده و مبلغی برای آن دریافت نمیشود؛ تنها مرجع رسمی صدور آن هم همان سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا است که از سوی وزارت بهداشت راهاندازی شده است. وی افزود: از این رو از اعتماد کردن به چنین تبلیغاتی که ممکن است از طریق تماس یا ارسال پیام انجام شود، پرهیز کنند.
***
دستگیری ۷۸۶ سارق و انهدام ۱۰۷ باند سرقت از منزل در تهران
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از دستگیری ۷۸۶ سارق و انهدام ۱۰۷ باند سرقت از منزل در پایتخت طی ۴۸ ساعت اخیر خبر داد. سردار حسین رحیمی دیروز در حاشیه اجرای چهارمین مرحله از طرح «کاشف» که با مشارکت پلیس پیشگیری و پلیس آگاهی تهران بزرگ و با هدف مقابله با سارقان منزل و مالخران برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: در اجرای این طرح طی ۴۸ ساعت گذشته ۳۲۰ عملیات هماهنگ علیه سارقان به اجرا درآمد که حدود ۳۰ درصد از این عملیاتها نیز در خارج از تهران و سایر شهرستانها بود. وی با بیان اینکه در مجموع این عملیاتها ۷۸۶ سارق منزل دستگیر شدند، گفت: در مجموع از این افراد تا به این لحظه ۷۲۰ فقره سرقت از منازل در پوششها و اشکال مختلف کشف شده که با تکمیل تحقیقات و انجام اعترافات، این روند افزایش نیز خواهد داشت. رحیمی ادامه داد: تاکنون بیش از ۱۰۰۰ فقره از اموال مسروقه مردم کشف شده که در میان آنها بیش از ۳ کیلوگرم طلا، ۱۰۰ ساعت گرانقیمت، ۲۰ دستگاه لپتاب، ۱۰۰ دستگاه تلفن همراه، ۵۰ تخته قالی نفیس، ۴۰ عدد تابلو گرانقیمت و... وجود دارد. فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه ۱۰۷ باند سرقت از منزل طی این مدت منهدم شد، گفت: ۶۳ درصد دستگیرشدگان در این طرح جزو افراد سابقهدار هستند.
***
بارش باران و احتمال بارش برف در برخی مناطق کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن اشاره به بارش پراکنده در برخی استانها، از وزش شدید باد و کاهش دما در شمال غرب و احتمال بارش برف در ارتقاعات استانهای شمالی کشور خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سهشنبه ۲۷ مهر با گذر متناوب امواج کمدامنه ترازهای میانی جو از نوار شمالی کشور در برخی مناطق سواحل شمالی، اردبیل و شمال استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بارش پراکنده، وزش باد و کاهش نسبی دما انتظار میرود. وی ادامه داد: چهارشنبه (۲۸ مهر) با نفوذ جریانات شمالی به سواحل دریای خزر در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی ابرناکی، بارش باران و گاهی وزش باد شدید پیشبینی میشود و در ارتفاعات بارش برف دور از انتظار نیست. وی ضمن اشاره به فعالیت سامانه بارشی در نوار شمالی کشور طی پنجشنبه (۲۹ مهر) خاطرنشان کرد: شدت بارش طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۲۸ و ۲۹ مهر) در نوار شرقی اردبیل، گیلان و مازندران رخ خواهد داد، همچنین طی روز پنجشنبه در دامنههای جنوبی البرز واقع دراستانهای قزوین، البرز، تهران و سمنان افزایش ابر، گاهی بارش پراکنده و وزش باد شدید دور از انتظار نیست.
***
خدمتگزاری به مردم زمینهساز تحقق آرمانهای بلند انقلاب اسلامی
نرگس معدنیپور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران به مناسبت ۲۶ مهر، روز تربیت بدنی از هیاتهای ورزشهای همگانی و تیروکمان استان تهران بازدید به عمل آورد.
وی در جریان این بازدید طی نشستی با خانواده معظم شهدای ورزشکار و تعدادی از جانبازان مدافع حرم و دفاعمقدس و ورزشکار با اشاره به اینکه شهدای گرانقدر یکی از مهمترین الگوهای مرجع در جامعه به حساب میآیند، گفت: جوانان و نوجوانان ما میتوانند با الگوبرداری از سیره شهدا و آشنایی با سبک زندگی، منش، رفتار و اعمال شهدا، ادامهدهنده راه آنان باشند.
معدنیپور خاطرنشان کرد: شهدا، جانبازان، آزادگان، رزمندگان، ایثارگران و خانوادههای آنان از سرمایههای اصلی و معنوی جامعه میباشند و باید مورد تجلیل قرار گیرند.
وی با بیان اینکه جانبازان شهدای زنده دوران ما هستند، بیان داشت: جانبازان با قرار گرفتن در کنار شهدا و دیگر همرزمانشان پیامرسان دوران درخشان ۸ سال دفاعمقدس هستند لذا ما میتوانیم از زندگی این بزرگواران و انتخابهایشان الگوبرداری کنیم.
عضو ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنان خود گفت: ما خدمتگزار مردم هستیم و قطعا در قبال شهدا و خانوادههایشان وظایف سنگینی بر عهده داریم. ما امیدواریم بتوانیم به وظایف خود بدرستی عمل کرده و خدمتگزار مناسبی برای مردم باشیم. یقینا خدمتگزاری به مردم زمینهساز تحقق ارزشها و آرمانهای بلند انقلاب اسلامی خواهد بود و این موضوع وظیفه ما را سنگینتر میکند.
ارسال به دوستان
مقابله وزارت بهداشت با ناصرخسروهای مجازی
چندی است برخی اپلیکیشنهای ارائهدهنده خدمات تاکسی آنلاین اقدام به فروش اقلام دارویی کردهاند؛ داروهایی که از نظر وزارت بهداشت فروششان خارج از شبکه داروخانههای کشور ممنوع است. بر همین اساس طی چند روز گذشته این وزارتخانه خواستار توقف فعالیت این اپلیکیشنها در حوزه توزیع دارو شده است.
در همین زمینه رئیس کل سازمان غذا و دارو درباره فروش اینترنتی کالاهای سلامتمحور، با بیان اینکه ما نه با افراط و نه با تفریط در این زمینه موافق نیستیم، فعالیت اسنپ دکتر و عرضه اقلامی غیرمجاز در بستر مجازی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: قرار نیست ناصرخسرویی را که سالها با آن مبارزه کردیم، در بستر مجازی پخش کنیم و غیرقابل کنترل باشد. دکتر محمدرضا شانهساز گفت: همانطور که بسیاری از اقلام در فضای مجازی عرضه میشود و به فروش میرود، این موضوع در حوزه اقلام سلامتمحور هم باید ساماندهی شود که دارو در آنها جزو آخرین قلمها خواهد بود. برخی نظرشان نقض کلی فروش اینترنتی کالاهای سلامتمحور است و گویا اصلا چنین پدیدهای وجود ندارد و عدهای هم میگویند بیمحابا و عنانگسیخته باید در فضای مجازی فروخته شود که هر دوی اینها اشتباه است. وی با بیان اینکه فروش اینترنتی کالاهای سلامتمحور، باید حتما براساس یک منطق عقلایی ساماندهی شود، افزود: این کار باید طوری انجام شود که مردم سود ببرند و کسبوکار اینترنتی هم در چارچوب منطق خودش و در چارچوب قانون و مقرراتی که تعیین میشود، بتواند استفاده کند؛ نظر سازمان این است که ما نه با افراط و نه با تفریط در این زمینه موافق نیستیم. شانهساز گفت: اسنپ دکتر و... بسیار افتضاح در این زمینه کار کردند به طوری که یکسری اقلام غیرمجاز را میفروشند و گویی کار ناصرخسرو وارد فضای مجازی شده است. به عنوان مثال ما داروی سقط جنین را با زحمت فراوان ساماندهی کردیم، حالا فرد با یک تلفن داروی سقط را در خانهاش تحویل میگیرد، این درست نیست. اینها همان کسانی هستند که میخواهند اقلام سلامت را بیبندوبار به صورت اینترنتی بفروشند. وی ادامه داد: عدهای هم میخواهند به طور کل فروش اینترنتی را تعطیل کنند و بگویند هیچ قلم سلامتمحوری نباید به صورت اینترنتی فروخته شود؛ که این هم اشتباه است. ما باید حتما دارو، مکمل و اقلام اینچنینی را از داروخانه تامین کنیم و حتما باید از شبکه رسمی توزیع تامین شده و شناسنامهدار باشد. رئیس سازمان غذا و دارو گفت: هر کس که این داروها را در فضای مجازی میفروشد و فشار میآورد در کانال غیرمجاز این داروها را عرضه کند، سودش را میبرد. واقعا باید حساسیت نسبت به این موضوع در کل کشور ایجاد شود که سلامت مردم دستخوش سودخواهی و سودجویی غیرمنطقی عدهای نشود. شانهساز گفت: تعداد زیادی از این کانالها و افرادی را که به صورت غیرمجاز در این زمینه کار میکنند، با همکاری دستگاههای انتظامی و امنیتی معرفی کردیم و دستگاههای قضایی با آنها برخورد میکنند. وقتی شاهدید که فضای مجازی اینقدر افسارگسیخته عمل میکند که یک فرآوردهای تحت عنوان مکمل لاغری اما در اصل ماده مخدر شیشه، عرضه میشود، این نشان میدهد باید نظارت و حساسیت کشوری ایجاد شود.
ارسال به دوستان
آغاز بازسازی اندیکا با توجه به شرایط عشایر منطقه
زلزله هفته گذشته اندیکا بسیاری از سازههای مسکونی روستایی و عشایری را تخریب کرد. سازههای مسکونی تخریبشده با سازوکارهایی همچون ارائه وام مورد بازسازی قرار میگیرند اما هنوز نوع خدمترسانی و بازسازی سازههای مسکونی عشایر مشخص نیست. در همین زمینه رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از پیگیری برای حل مشکلات زلزلهزدگان اندیکا در استان خوزستان خبر داد و تاکید کرد: باید سازوکاری مناسب برای جبران خسارات و حمایت از عشایر این منطقه نیز انجام شود.
اسماعیل نجار که برای بازدید از مناطق زلزله اندیکا به خوزستان سفر کرده، در حاشیه این بازدید گفت: ۱۲ مهرماه بود که زلزلهای به بزرگی 7/5 ریشتر در مرز استانهای خوزستان و چهارمحالوبختیاری رخ داد که بیشترین تاثیر آن در منطقه اندیکا بود.
وی با بیان اینکه این زلزله خوشبختانه فوتی نداشت، گفت: بررسیها نشان داد با توجه به وضعیت اقتصادی منطقه و بافت سست ساختمانهای منطقه خساراتی به بخشهای مسکونی و برخی تاسیسات زیربنایی وارد شده است. همچنین با توجه به حضور جمعیت عشایر در این مناطق و صعبالعبور بودن برخی مسیرها لازم بود تصمیمات درست برای جبران خسارات و بازسازیها انجام شود که بازدید امروز ما نیز به همین دلیل انجام شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تعدادی از دامهای ساکنان این مناطق در پی زلزله تلف شده است، ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه نوع سازهها خشکهچینی شده بود، زلزله منجر به تخریب این بناها نیز شده بود.
نجار با بیان اینکه لازم است نحوه بازسازی و جبران خسارات متناسب با بافت و شرایط منطقه انجام شود، اظهار کرد: درصد قابل توجهی از ساکنان این منطقه را عشایر تشکیل میدهد که با توجه به شرایطشان امکان جبران خسارات به شیوه رایج وجود ندارد و از این رو بنا شد کارگروهی این موضوع را بررسی کرده و در نهایت راهحلی مناسب برای نحوه و چگونگی جبران خسارات جمعیت عشایر اتخاذ شود. این موضوع در حال بررسی است و احتمالا از طریق وام بلاعوض و... خسارات جبران خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: درباره دیگر مناطق خسارتدیده در اندیکا نیز خسارات از طریق پرداخت وام جبران خواهد شد. ضمن اینکه لازم است در بازسازیها از مشارکت خود مردم نیز بهره گرفته شده و این اقدامات با فرهنگ و شرایط منطقه و رعایت استانداردها انجام شود.
نجار درباره اقدامات اضطراری برای امدادرسانی به مردم اندیکا نیز گفت: اقداماتی نظیر اسکان موقت، تحویل چادر و توزیع بستههای خوراکی و غذایی در همان روزهای نخست انجام شده است.
وی همچنین درباره آخرین وضعیت این مناطق گفت: در حال حاضر اقدامات اولیه انجام شده و بزودی روند جبران خسارات و بازسازی آغاز خواهد شد. اقدامات لازم برای تامین بهداشتی و رعایت الزامات بهداشتی نیز انجام شده و مواد غذایی سالم به مقدار کافی در این باره در نظر گرفته شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|