|
علی باقری با وزیر خارجه اتریش دیدار کرد
سفیر جمهوری اسلامی ایران در وین از دیدار علی باقری با وزیر خارجه اتریش خبر داد و رایزنی درباره مذاکرات وین و تقویت مناسبات دوجانبه و چندجانبه را از محورهای این گفتوگو برشمرد. عباس باقرپوراردکانی در این توئیت نوشت: در گفتوگوی صمیمانه علی باقری و مایکل لینهارت، وزیر خارجه اتریش بر تقویت روابط دو و چندجانبه تأکید شد. سفیر ایران افزود: مذاکرات وین با هدف رفع تحریمهای غیرانسانی آمریکا، از جمله موضوعات مورد بحث بود. باقرپور خاطرنشان کرد: به محض اینکه آنها آماده باشند ما نیز آمادگی داریم.
ارسال به دوستان
نشست مشترک قوای مجریه و مقننه با حضور رئیس جمهور در صحن مجلس برگزار شد
همراهی قوا برای تحول
رئیسی: معیار سنجش عدالت توافق بر اجرای قانون است
گروه سیاسی: بهارستان روز گذشته برای دومین بار در هفته جاری شاهد حضور 2 رئیس قوه بود تا پس از جلسه روز یکشنبه نمایندگان مردم با رئیس قوه قضائیه، رئیسجمهور نیز با حضور در مجلس شورای اسلامی در جمع نمایندگان سخنرانی کند. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در این جلسه بر لزوم درگیر نشدن قوا با حواشی تاکید کرد و محمدباقر قالیباف، رئیس قوه مقننه نیز با ماندگار خواندن رابطه میان مجلس یازدهم و دولت سیزدهم یادآور شد امروز مسؤولان محکوم به این هستند که کارآمدی دین در جامعه را نشان دهند. رئیسی در این نشست با تبریک روز مجلس و گرامیداشت سالگرد آیتالله شهید مدرس گفت: مشورت با دوستان مجلس و صاحبنظران را برای خود یک سرمایه تلقی میکنم. رئیسجمهور با اشاره به تقدم لایحه بر طرح در بیانات رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: گاهی دغدغه نمایندگان به صورت طرح ارائه میشود؛ این حق نمایندگان است اما اگر طرحها با نظر کارشناسان و دولتمردان باشد با غنای بیشتری تبدیل به قانون خواهد شد. وی ضمن تاکید بر مشخص شدن وضعیت احکام برنامه ششم توسعه گفت: بودجه ۱۴۰۱ نخستین سندی است که قرار است به مجلس ارائه شود. رئیس سازمان برنامه و بودجه برای تدوین لایحه بودجه از نظرات نمایندگان مجلس استفاده کرده و استفاده خواهد کرد. دولت میخواهد بودجه ۱۴۰۱ کسری و تورم نداشته و دارای رشد اقتصادی باشد. رئیسجمهور قانونگذاری و ریلگذاری برای حرکت جامعه را وظیفه و مسؤولیت بزرگ مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: مجلس جلوه اراده، رأی و تشخیص مردم است و امروز در کشورمان این ریلگذاری برای جامعه در شکل قانونگذاری جلوه یافته است. رئیسی با تاکید بر ضرورت توجه به اجرای قانون گفت: همه اشخاص و مسؤولان بدون استثنا باید خود را با قانون تعریف کنند و خود را موظف به اجرای قانون بدانند، زیرا قانون محور اداره جامعه است. وی با بیان اینکه بهترین و مهمترین معیار اجرای عدالت، اجرای قانون است، خاطرنشان کرد: معیار اجرای عدالت در جامعه توافق بر اجرای قانون است و به هر میزان قانون اجرا شود عدالت اجرا شده و هر میزان که قانون نقض شود عدالت نقض شده است، لذا هیچکس نباید به خود اجازه نقض قانون را بدهد.
رئیسجمهور بهروز بودن و کارآمد بودن قوانین را مهم دانست و گفت: اما مهمتر از آن تلاش برای تنقیح قوانین است که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تاکید کردند و مجلس در این موضوع محوریت دارد. رئیسی همگرایی، همدلی و انسجام همه بخشهای کشور را لازمه اجرای درست قوانین دانست و تاکید کرد: هماهنگی و یکپارچگی ۳ قوه در همه دستگاهها و نهادها یک تاکتیک نیست، بلکه راهبردی است که به هیچ عنوان نباید خدشهدار شود. وی با اشاره به نیاز جدی کشور به انسجام و همدلی تصریح کرد: هرگز نباید گرفتار مسائل حاشیهای شد و باید با انسجام و همدلی بر موضوعات اصلی کشور متمرکز شد. رئیسی گفت: هدف از انسجام قوا و یکپارچگی همه دستگاهها و نهادها، برای خدمت و گرهگشایی از زندگی مردم و پیشرفت امور کشور است. رئیسجمهور بر تعیین اولویتها برای رفع مشکلات جامعه تاکید کرد و گفت: دولت خود را موظف میداند از دیدگاه نخبگان، صاحبنظران بویژه نمایندگان مجلس و کمیسیونهای تخصصی برای حل مسائل کشور استفاده کند. وی افزود: دولت بر اجرای عدالت بر اساس آمایش سرزمینی و راهاندازی سامانههای اطلاعاتی، اصلاح ناترازی بانکها، توانمندسازی بخش خصوصی و فعال کردن فضای کسب و کار تاکید دارد. رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد و شخصیت شهید مدرس اظهار داشت: شهید مدرس اسوه شجاعت، تقوا، علم، فرهیختگی و روشنفکری است و مهمترین شاخصه ایشان در کنار مبارزه با استبداد و استعمار، پیوند معنویت و سیاست است. رئیسی گفت: نتیجه بیتوجهی به معنویت و سیاست در دنیای امروز افزایش کلاهکهای اتمی، ۷۰ سال ظلم به مردم فلسطین و ظلمهای بسیاری است که در نقاط مختلف جهان اتفاق میافتد اما مکتب شهید مدرس و ادامه آن توسط امام راحل بر مبنای دینداری، خداخواهی و عدالتطلبی استوار است که میتواند جامعه بشری را به سعادت برساند.
* محکوم به کارآمدی هستیم
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به عملکرد 100 روزه دولت سیزدهم ادامه داد: بنده به عنوان یک نماینده مجلس، گواهی میدهم انصافا در این مدت دولت، تلاش مجاهدانه و پرکاری داشته و حتی پنجشنبهها و جمعهها هم مشغول کار بوده است. محمدباقر قالیباف با تاکید بر اینکه مردمی بودن و توجه مسؤولان به سفرهای استانی مسالهای بسیار حائز اهمیت است، عنوان کرد: مسؤولان باید بین مردم باشند و صحبتها و درددل مردم را گوش دهند و میزهای کاری نباید ما را از مردم غافل کند. البته برخی به سفرهای استانی رئیسجمهور نقدهایی دارند اما نفس سفر و در بین مردم بودن و شنیدن درددل مردم باعث میشود ما از مردم غافل نشویم. وی اقدام دولت در واکسیناسیون عمومی را کاری کارستان دانست و افزود: دولت طی 70 روز با کار مجاهدانه آمار 700 نفر تلفات در روز را به 100 نفر رساند. قالیباف درباره مذاکرات برجامی خطاب به رئیسجمهور، گفت: در حوزه سیاست خارجی با رفع تحریم از طریق مذاکره خوب و عزتمندانه و توافق خوب و عادلانه، حق ملت ایران باید گرفته شود و این تحریم ظالمانه از دوش ملت برداشته شود. وی درباره رابطه دولت و مجلس اظهار داشت: مجلس یازدهم و دولت سیزدهم باید رابطهای ماندگار و مثالزدنی برای آیندگان داشته باشند؛ همکاری ما بدونشک همکاری مسؤولانه و عزتمندانه است. مجلس خود را یار و یاور یکایک اعضای هیات دولت و رئیس دولت برای حل مشکلات مردم میداند. رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده و همکارانم در کمک به حل مشکلات مردم دریغ نمیکنیم و میدانیم بار مسؤولیت حل مشکلات مردم بر دوش دولت است؛ صادقانه و محکم پای کار هستیم. اگر همکاری و همدلی دولت و مجلس منجر به همافزایی و کارآمدی برای حل مشکلات مردم نشود، هیچ ارزشی ندارد. ما امروز محکوم به این هستیم که کارآمدی دین در جامعه را نشان دهیم و همکار و همراه دولت خواهیم بود. قالیباف افزود: ما همیشه درباره مسائل و مشکلات کشور با یکدیگر بحث میکنیم، حرف میزنیم و بعضا از گذشتهها گله میکنیم اما باید دیگر از این رویه عبور کنیم و به این مساله واقف باشیم که مهمتر از گذشته آن است که در آینده میخواهیم چه کنیم و البته باید گذشته هم آسیبشناسی شود. رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما باید تصمیمات سخت، باقوت و شجاعانه بگیریم. اگر تصمیمات ما عاقلانه، عالمانه و انقلابی باشد قطعا مردم هزینه آن را میدهند اما باید مطمئن باشند این تصمیمات در طرح و اجرا کاملا عاقلانه و عادلانه باشد. قالیباف ادامه داد: برای مثال ما از همین حالا باید بدانیم برای بودجه 1401 و برنامه هفتم توسعه میخواهیم چه کنیم و باید بودجه 1401 منطبق با برنامه هفتم توسعه تدوین شود. وی بیان کرد: در حال حاضر ما فهم مشترکی از برنامه هفتم توسعه با یکدیگر نداریم و حتما باید به فهم مشترکی در این زمینه برسیم. مشکلات کشور بسیار زیاد و لیست بلند بالایی است اما به اعتقاد بنده اقتصاد، آب و جمعیت ۳ چالش بزرگ کشورمان است که تکلیف مساله آب مشخص است و نمیخواهم در اینجا به آن بپردازم و منظورم از مشکل جمعیت بحث موالید، مهاجرت و اختلاف طبقاتی است.
ارسال به دوستان
اخبار
پاسخقاطع مرزبانی ایران به اشرار مستقر در افغانستان
عصر روز گذشته در منطقه هیرمند در مرز افغانستان درگیری میان اشرار مستقر در افغانستان و نیروهای مرزبانی کشورمان روی داد که اشرار پس از مواجهه با پاسخ قاطع نیروهای ایران مستقر در مرزهای شرقی مجبور به عقبنشینی شدند. در منطقه شغالک در نزدیکی ولایت نیمروز بر سر یک سوءتفاهم مرزی درگیریای رخ داد. گفتنی است بر خلاف شایعات منتشر شده، در این درگیری هیچیک از پاسگاههای مرزی ایران تصرف نشده و تلفاتی نیز در میان نیروهای مرزبانی وجود نداشته است. اشرار به دلیل اختلاف بر سر اراضی کشاورزی در خط مرزی دست به تهاجم زدند که با پاسخ محکم نیروهای مرزبانی مواجه شدند. معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستانوبلوچستان نیز روز گذشته در گفتوگو با تسنیم گفت: شرایط در مرز ایران و افغانستان آرام است. محمدهادی مرعشی اظهار داشت: شاهد ناآرامی مرزی در مرزهای مشترک با افغانستان در محدوده شهرستان هیرمند بودیم که درگیری سطحی بوده و به پایان رسیده است. معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستانوبلوچستان با اشاره به اینکه مردم نباید به شایعات منتشر شده در فضای مجازی توجه کنند، گفت: تیراندازی متقابل کوتاه بوده و آسیبی به پاسگاههای مرزی و مرزبانان جمهوری اسلامی وارد نشده و ابعاد حادثه در حال بررسی است. لازم به ذکر است بعد از ظهر روز گذشته ویدئوهایی در فضای مجازی در این باره منتشر شد که نشان از تخریب برخی مقرهای در خاک افغانستان داشت. برخی منابع احتمال دادهاند تخریب این مقرها ناشی از حملات توپخانهای یا پهپادی ایران باشد.
***
آژانس بینالمللی انرژی اتمی:
ایران استفاده از سانتریفیوژ IR-6 را شروع کرده است
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی مدعی شد ایران استفاده از زنجیرهای از سانتریفیوژهای پیشرفته IR-6 به منظور غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم در سایت فردو را آغاز کرده است. سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادعا کرد: ایران فرآیند تزریق گاز UF6 غنیشده به ایزوتوپ ۲۳۵ اورانیوم با غنای ۵ درصد به زنجیرهای متشکل از ۱۶۶ سانتریفیوژ IR-6 به منظور تولید UF6 غنیشده به اورانیوم ۲۳۵ با غنای ۲۰ درصدی را آغاز کرده است. سخنگوی آژانس علاوه بر این تصریح کرد که ایران کماکان از ۱۰۴۴ سانتریفیوژ IR-1 در ۶ آبشار به هم پیوسته در فردو به منظور غنیسازی اورانیوم ۲۰ درصدی استفاده میکند و ۹۴ سانتریفیوژ نسل اول در آبشار جداگانهای که هنوز عملیاتی نیست نصب شدهاند. آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین گفته که این نهاد بینالمللی قصد دارد بعد از شروع غنیسازی با دستگاههای پیشرفتهتر در فردو دفعات بازرسیهای خود از این مرکز را افزایش دهد.
***
جلسات هماندیشی دولت و مجلس در رفع مشکلات کشور مؤثر است
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه برگزاری جلسات هماندیشی دولت و مجلس در رفع مشکلات کشور موثر است، گفت: زمانی که نمایندگان مجلس و دولت به یک تصمیم و عزم برسند، در کیفیت و سرعت اجرا و انتخاب درست راهکارها بسیار موثر است. محمد مخبر در گفتوگو با خانه ملت درباره تاثیر جلسات هماندیشی مجلس و دولت بر حل مشکلات اساسی، گفت: صرف برگزاری جلسه یک خاصیت داشته و آثار و تبعات اجرایی آن نیز بحثی دیگر است. وی با بیان اینکه با برگزاری این جلسات اختلافات رفع میشود و هماهنگیها افزایش مییابد، افزود: همدلیهای ایجاد شده در این نشستها در رفع مشکلات کشور موثر است، زیرا مجلس و دولت همفکر و همجهت میشوند. معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه همجهت شدن کمک بسیاری میکند و از اتلاف انرژیها که مانع کار است، جلوگیری میکند، ادامه داد: هر چه این جلسات بیشتر برگزار شود در رفع مشکلات کشور موثرتر است. مخبر با بیان اینکه از آنجا که در این جلسات نظرات مختلف تبادل میشود به اجرا کمک شایانی میکند، تصریح کرد: در شرایطی که نمایندگان مجلس و دولت به یک تصمیم و عزم برسند، در کیفیت و سرعت اجرا و انتخاب درست راهکارها بسیار موثر است.
***
نقشه «ب» آمریکا علیه ایران فضای مذاکرات را مسموم میکند
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه هشدار داد سناریوهایی مانند نقشه «ب» آمریکا در مقابل ایران، فضای مذاکرات هستهای در وین را مسموم میکند. ماریا زاخاروا در نشست خبری هفتگی در پاسخ به سوال خبرنگار «الجزیره» درباره نقشه «ب» آمریکا، در صورت شکست مذاکرات هستهای در وین گفت: درباره داستانها و سناریوهایی مانند نقشه «ب»، معتقدیم غیرضروری و مخرب بوده و قطعا به فضای مذاکرات کمکی نکرده و میتواند در واقع آن را مسموم کند. سخنگوی وزارت خارجه روسیه افزود: امیدواریم تغییرات مثبتی از طرف آمریکاییها از جمله رفع تحریمها را شاهد باشیم تا متعاقبا فعالیتهای هستهای ایران که در پاسخ به این تحریمها افزایش یافته، به حالت قبل برگردد و امید داریم برجام به اجرای کامل بازگردد، زیرا جایگزینی معقول و اجرایی برای آن وجود ندارد. زاخاروا در ادامه گفت: نمیتوانیم از کسانی حمایت کنیم که با حفظ برجام مخالف بوده و به دنبال درگیری هستند. این رویکرد ما نیست و از چنین رویکردی حمایت نمیکنیم. دیپلمات ارشد روس گفت: اکنون دور جدیدی از مذاکرات برای استقرار مجدد برجام از 29 نوامبر آغاز شده که تاکنون سازنده بوده است. سازنده بودن آن از سوی ناظران و طرفهای مذاکره تأیید شده و ما نیز همین نظر را داریم. وی در ادامه توضیح داد: بعد از نشست کمیسیون مشترک برجام، کارگروههای مرتبط کار خود را آغاز کرده تا «گامهای هماهنگ» ایران و آمریکا برای پایبندی به برجام معین شود. زاخاروا گفت: امیدواریم بزودی راهحلها و تصمیمات مشخص شوند و هیچ مذاکرهای درباره قطعنامه دیگری در وین در جریان نیست. طرفها هدف مشترک بازگشت به برجام در سریعترین زمان ممکن، بدون هیچ کم و زیاد و تضمین تداوم آن در آینده را دنبال میکنند.
ارسال به دوستان
25 نماینده جمهوریخواه در نامهای به رئیسجمهور آمریکا درباره هر گونه اقدام برای بازگشت به برجام و لغو تحریمهای یکجانبه علیه ایران بدون موافقت کنگره هشدار دادند
تنگنای بایدن
گروه سیاسی: آمریکا در بد مخمصهای گرفتار شده است! این گزاره یک عبارت رویاپردازانه نیست، بلکه وضعیتی است که دولت بایدن در مواجهه با موضوع هستهای ایران در حال دست و پنجه نرم کردن با آن است.
به گزارش «وطنامروز»، مذاکرات نشست کمیسیون مشترک برجام در هتل کوبورگ وین در شرایطی از دوشنبه آغاز شد که دولت دموکرات آمریکا کاملا با شرایطی متفاوت و متضاد نسبت به قبل با آن روبهرو است. اگر در سال 2015 تنها متغیر مذاکرات هستهای فشار بر ایران برای حصول توافق بود، امروز یک سر مساله احیای توافق - به قول رابرت مالی - مرده برجام آمریکا و وضعیت داخلی این کشور است.
تهدید روزافزون بایدن توسط جمهوریخواهان کنگره مبنی بر دوباره پاره کردن هر توافقی با ایران- با توجه به اینکه پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات سال آینده کنگره تقریبا قطعی است- چهلوششمین رئیسجمهور آمریکا و دولتش را مستاصل کرده است. این موضوع باعث میشود تیم آمریکایی در صورت حصول توافق احتمالی در وین نهتنها نتواند برای جلوگیری از خروج مجدد دولت بعدی آمریکا از توافق تضمین دهد، بلکه حتی از تضمین درباره خروج مجدد در خود دولت بایدن هم ناتوان باشد!
این مساله در کنار خالی شدن دست دولت دموکرات از اهرم فشار موثر بر تهران و تغییر شرایط به نفع ایران با بازی موثر تهران با کارتهای امتیازساز خود، موجب شده برای بایدن و آمریکاییها چارهای جز انداختن تقصیرات به گردن رئیسجمهور سابق به سبب خروج از برجام و گفتن اینکه هنوز از قضاوتهای ترامپ درباره برجام رنج میبریم باقی نماند.
دست خالی آمریکا زمانی شکل عیانتری به خود گرفت که ۲ ماه قبل «دنیس راس» مشاور سیاست خارجی رئیسجمهور آمریکا در زمان «باراک اوباما»، در صفحه توئیتر خود نوشت: «برای اینکه به دیپلماسی شانس بدهیم باید ترس ایران از خودمان را برگردانیم».
25 نفر از نمایندگان حزب جمهوریخواه در کنگره آمریکا طی نامهای به جو بایدن، رئیسجمهور این کشور درباره هر گونه اقدام برای توافق برای بازگشت به برجام و لغو تحریمهای یکجانبه علیه ایران بدون موافقت کنگره هشدار دادند.
این 25 نماینده جمهوریخواه در ابتدای نامه خود خطاب به جو بایدن اعلام کردند: «بهرغم ارسال بیش از 10 نامه از طرف کمیته مطالعاتی حزب جمهوریخواه برای درخواست ارائه اطلاعاتی درباره نحوه اجرای تحریمها علیه ایران، دولت شما همچنان کنگره را درباره برنامه تضعیف تحریمها و ارائه معافیتهایی به ایران، در بیخبری نگاه داشته است».
در ادامه نامه نمایندگان جمهوریخواه به بایدن آمده است: «ما این نامه را مینویسیم تا به شما یادآوری کنیم قدرت تنظیم مقررات بازرگانی با کشورهای خارجی و در نتیجه قدرت تصمیمگیری درباره لغو تحریمهای اقتصادی [علیه ایران] در اختیار کنگره است».
نمایندگان جمهوریخواه در بخش دیگری از نامه خود مدعی شدند دولت بایدن اگر چه بسیاری از تحریمهای دولت ترامپ علیه ایران را لغو نکرده است اما تعمداً در اجرای آنها علیه ایران و چین -که بهگفته آنها طی ماههای اخیر میزان قابل توجهی نفت از ایران وارد کرده است- کوتاهی میکند.
آنها در پایان این نامه با تکرار ادعاهای بیاساس علیه برنامه هستهای ایران مدعی شدند: «مذاکره با ایران برای احیای توافق هستهای شکستخورده [برجام] یا حتی بدتر از آن، توافق کمتر در برابر کمتر [رفع تدریجی تحریمها در برابر کاهش تدریجی اقدامات هستهای ایران] رفتارهای خطرناک ایران را تشدید خواهد کرد».
«تام کاتن» سناتور جمهوریخواه کنگره آمریکا که مواضع بسیار تندی در قبال جمهوری اسلامی دارد در جریان مذاکرات «وین» برای احیای برجام در پیامی تند گفت در صورت روی کار آمدن جمهوریخواهان، مجددا هر گونه توافق با ایران پاره خواهد شد. وی در صفحه توئیتری خود در این باره نوشت: «توافق هستهای بایدن- ایران حتی از آنچه قبلا حاصل شده بود بدتر خواهد بود و وقتی جمهوریخواهان [در آمریکا] قدرت بگیرند، مجددا پاره خواهد شد».
تد کروز، دیگر سناتور جمهوریخواه آمریکایی هم پیش از کاتن در توئیتی هشدار داده بود: اگر هر توافقی با ایران به عنوان یک معاهده توسط سنا تصویب نشود -که بایدن میداند چنین اتفاقی نخواهد افتاد- مطمئنا هر رئیسجمهور جمهوریخواهی در آینده آن را پاره خواهد کرد.
* ایرانیها به ما میخندند!
«توماس فریدمن» ستوننویس «نیویورکتایمز» در یادداشتی در این روزنامه، تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در پاره کردن توافق هستهای ایران در سال ۲۰۱۸ را که با ترغیب «مایک پمپئو» وزیر خارجهاش و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی انجام شد، احمقانهترین، بیفکرترین و زیانبخشترین تصمیمات امنیت ملی ایالات متحده در دوران پس از جنگ سرد توصیف کرد. او در این یادداشت با تاکید بر اینکه قطعا برنامه هستهای ایران به مرحله پیشرفتهتر رسیده است، مینویسد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی اخیرا گزارش داد ایران ذخایر هگزافلوراید اورانیوم غنیشده را انباشت کرده که کارشناسان مستقل هستهای تخمین میزنند برای تولید اورانیوم با درجه تسلیحات برای یک بمب اتم در کمتر از ۳ هفته کافی است. در ادامه یادداشت نیویورکتایمز درباره مذاکرات وین که روز دوشنبه پس از وقفه ۵ ماهه از سرگرفته شد به درخواست برای تضمین عدم خروج دوباره آمریکا از توافق اشاره و ادعا شده این خواستهها قابل برآورده شدن نیست. فریدمن مینویسد: ترامپ و پمپئو با غرور بیجا دچار اشتباه شدند. اگر آنها (ترامپ و پمپئو) زرنگ بودند، به ایرانیها میگفتند اگر ایران صرفا موافقت کند غنیسازی را تا سطح مورد نیاز برای سلاح هستهای برای مثلا ۲۵ سال -به جای ۱۵ سال اولیه- کنار بگذارد، آمریکا توافق را احیا و تحریمها را لغو میکند اما در عوض، آنها خواستار چنان تغییرات گستردهای در رفتار ایران شدند که ایران فهمید تحریمها هرگز پایان نخواهد یافت. ایرانیها چین را ترغیب کردند تا نفتشان را بخرد و شروع به غنیسازی اورانیوم کافی برای تبدیل شدن به یک کشور در آستانه هستهای شدن کردند. اگر ایران بلوف ترامپ و پمپئو را میخواند، آنها طرح «ب» نداشتند. فریدمن سپس این سوال را مطرح کرده که «پس در نهایت ترامپ چه کرد؟» و مینویسد: او (ترامپ) این بازی وحشتناک را به بایدن تحویل داد اما بایدن هم خوب بازی نکرد. بایدن به جای اینکه فورا تحریمهای ترامپ را لغو کرده و توافق را در ازای به عقب برگشتن ذخایر اورانیوم ایران احیا کند، درگیر دعوای دیپلماتیک با ایرانیها شد که چه کسی اول اقدام کند و با تمرکز فوری خود بر خروج از خاورمیانه که از افغانستان شروع شد ترسی در دل ایرانیها ایجاد نکرد. بنابراین هیچ کس اول اقدام نکرد و ایران به غنیسازی ادامه داد. گزارش نیویورکتایمز با بیان اینکه اسرائیلیها از اینکه بایدن به سمت یک توافق کوچک برود، وحشت دارند، مینویسد: توافقی که به موجب آن ایران موافقت کند ذخایر مواد شکافتپذیر خود را در جایی که هست، در ازای کاهش برخی تحریمهای ایالات متحده مسدود کند. این امر ایران را در آستانه تبدیل شدن به قدرت هستهای نگه میدارد و بمباران تأسیسات آن را برای اسرائیل بسیار دشوار میکند. طبق این گزارش، صهیونیستها میخواهند بایدن را متقاعد به بلوف زدن درباره اقدام نظامی علیه ایران کنند اما بایدن در بلوف زدن استفاده از زور خوب نیست. او نگران است هر گونه اشاره به اقدام نظامی علیه ایران ممکن است قیمت بنزین را تا کریسمس به ۱۰ دلار در هر گالن برساند؛ ضعفی که طبق این گزارش، ایرانیها زیر نظر دارند و پشت کارتهای بازی خود به آن میخندند. در گزارش نیویورکتایمز آمده: در حال حاضر، بایدن ترجیح میدهد از روسیه و چین برای فشار آوردن به ایران استفاده کند اما اذعان میکند آنها وی را همراهی نخواهند کرد.
ارسال به دوستان
استقبال از پیکر شهید مدافع حرم محمدرضا بیات
مراسم استقبال از پیکر شهید مدافع حرم «محمدرضا بیات» که پیکر مطهرش بعد از 5 سال در سوریه کشف و هویتش از طریق آزمایش DNA شناسایی شده بود، روز گذشته در مشهد برگزار شد.
این شهید بزرگوار سال 65 در محله فلاح تهران چشم به جهان گشود. شهید بیات سال 1394 وارد لشکر عملیاتی 27 محمدرسولالله(ص) شد. وی قبل از ورود به لشکر، در اورژانس 115 کار میکرد و دورههای کامل امداد را دیده بود. به همین دلیل شهید بیات از این حیث هم در سوریه فعال بود و نهایتا به لشکر فاطمیون منتقل شد و به عنوان فرمانده عملیاتی شروع به کار کرد.
پدر شهید بیات درباره شهادت پسرش میگوید: «فروردینماه سال 1395 برای تثبیت ارتفاعات العیس واقع در حلب به همراه همرزمان خود آنجا رفته بود که در کمین تکفیریها که حدود 200 نفر بودند، گرفتار شدند. نخستین نفر هم محمدرضا بود که از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت و بعد از شهادت او و دوستانش، تکفیریها بدن آنها را به گلوله بستند تا دیگر هیچ چیزی از آنها باقی نماند».
در نهایت پیکر مطهر این شهید مدافع حرم بعد از گذشت 5 سال از شهادتش، طی عملیات تفحص پیکر مطهر شهدا توسط تیم تفحص ایثارگران سپاه و نقسا در سوریه کشف و هویتش از طریق آزمایش DNA شناسایی شد.
لازم به ذکر است مراسم تشییع پیکر مطهر این شهید امروز با حضور عموم مردم برگزار میشود. پیکر شهید بیات ساعت 9:30 صبح از میدان جلیلی (مقابل منزل شهید) به سمت مسجد ناظریه روی دستان مردم تهران تشییع خواهد شد. پیکر مطهر این شهید مدافع حرم در یادمان او واقع در قطعه 26 گلزار شهدای بهشت زهرا(س)، ردیف 66، شماره 9 تدفین میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|