|
ریزش ۳ هزار واحدی شاخص کل در هفته گذشته
بازار سرمایه در هفته گذشته با نوسان منفی ۳ هزار واحدی مواجه شد و از یک میلیون و ۴۱۳ هزار واحد در ابتدای هفته به یک میلیون و ۴۱۰ هزار واحد رسید. طبق بررسیها اگر شاخص بتواند با تکیه بر نمادهای بانکی و سایر نمادهایی که تا امروز بازدهی چندانی نداشتهاند در هفته جاری راه خود را ادامه دهد، باید به این برآیند رسید که شاخص کل توانسته کفسازی را برای صعود انجام داده، مدتی (هرچند کوتاه) در این ناحیه نوسان کند و با گذر از مقاومت یک میلیون و ۴۲۵ هزار واحد، دوباره صعودی شود.
ارسال به دوستان
اخبار
معاون وزیر کار: 31600 فرصت شغلی در 7 ماه در بخش تعاون ایجاد شد
معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هدفگذاری ایجاد اشتغال در سال 1401 نسبت به سال قبل به ۲ برابر یعنی 45 هزار فرصت شغلی افزایش یافت و در ۷ ماه سال جاری 31 هزار و 602 فرصت شغلی محقق شد. مهدی مسکنی درباره سهم بخش تعاون در اشتغال پایدار و موثر اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 100 هزار شرکت تعاونی فعال در سطح کشور فعالیت دارند که برای بیش از 1.9 میلیون نفر در کشور فرصت شغلی به وجود آورده است. وی درباره کارهای انجام شده در بخش تعاون گفت: در طول دولت سیزدهم در 3 نوبت (در هفتههای تعاون ۲ سال اخیر و دهه فجر1400) در مجموع 827 طرح تعاونی با اشتغال 25 هزار و 776 نفر و سرمایهگذاری 1030 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید. معاون وزیر کار همچنین درباره اشتغال ایجاد شده توسط تعاونیها در سال قبل بیان کرد: سال 1400 هدفگذاری برای ایجاد 23 هزار فرصت شغلی حاصل از اجرا و تشکیل شرکتهای تعاونی پیشبینی شده بود که بیش از 53 هزار فرصت شغلی محقق شد. مسکنی درباره اهداف اشتغال توسط تعاونیها در سال جاری نیز اعلام کرد: هدفگذاری ایجاد اشتغال در سال 1401 نسبت به سال قبل به ۲ برابر یعنی 45 هزار فرصت شغلی افزایش یافت که در 7 ماه از سال جاری حدود 31 هزار و 602 فرصت شغلی محقق شد و پیشبینی میشود با اقدامات و منابع تامین شده برای تعاونیها، هدف تعیین شده برای ایجاد اشتغال ۲ برابر در سال جاری محقق شود. وی اضافه کرد: سال 1401 بیش از 56 درصد فرصتهای شغلی ایجاد شده توسط تعاونیها در بخش تولید بوده و مابقی فرصتهای شغلی ایجاد شده توسط تعاونیها، 7 درصد در بخش خدمات و 37 درصد در بخش تعاونیهای توزیعی (مسکن و مصرف و تعاونی اعتبار و..) بوده است.
***
وزیر اقتصاد: سهام وثیقه خودروسازها در هفتههای آینده جایگزین میشود
وزیر اقتصاد گفت: در هفتههای آینده سهام وثیقه خودروسازها با سهامهای دیگر از سوی دولت که در نوبت واگذاریهای فوری وجود ندارد، جایگزین خواهد شد. سیداحسان خاندوزی درباره جمعبندی ۳ جلسهای که با فعالان دانشگاه و صنعت خودرو درباره واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا برگزار شد، اظهار کرد: وزارت اقتصاد و وزارت صمت پیش از اینکه بخواهند الگوی واگذاری ۲ خودروساز بزرگ کشور را نهایی کنند، توافق کردند در 3 نشست نخبگانی که در دانشگاه شریف، دانشگاه شهید علامه و امیرکبیر برگزار شد، نظر صاحبنظران اندیشکدهها و مدیران بخشهای مختلف صنعت را ابتدا اخذ و با کسب نظر و پیشنهادهای جایگزین، مدل را نهایی کنند. وزیر اقتصاد با بیان اینکه جلسات همگرایی خوبی داشت و تقریباً درباره اغلب مسیرها به یک اجماع کارشناسی رسیدیم، افزود: نکته مهم این است که همه بر لزوم تغییر مدیریت به سمت کارایی بخش خصوصی اتفاق نظر دارند، همچنین بر مساله لزوم تغییر نظام قیمتگذاریهای غلطی که در بخش خودرو وجود داشته و حرکت کردن به سمت شفافیت و رقابت و حذف دلالیها و واسطهها اجماع نظر دارند. وزیر اقتصاد درباره سهام وثیقه خودروسازان هم گفت: با توجه به دستوری که به رئیس سازمان خصوصیسازی دادم، طی هفتههای آینده سهام وثیقه خودروسازها با سهامهای دیگر از سوی دولت که در نوبت واگذاریهای فوری وجود ندارد جایگزین خواهد شد و از این پس به مانعی برخورد نخواهد کرد.
***
یک اقتصاددان: تخصیص یارانه نقدی باعث بهبود قدرت خرید مردم شد
استادیار بانکداری و فاینانس دانشگاه وولونگونگ معتقد است نه تنها حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی و به دنبال آن پرداخت یارانه نقدی به شهروندان دلیل ناآرامیهای اخیر نیست، بلکه این سیاست باعث بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی طبقات محروم شد. علی سعدوندی اظهار داشت: به عقیده من حذف دلار ۴۲۰۰ نهتنها تاثیری در شکلگیری اتفاقات اخیر نداشته، بلکه معتقدم به دلیل اینکه این سیاست همزمان با پرداخت یارانه به نفع طبقات محروم بود، مسکنی بر مشکلات معیشتی موجود در کشور نیز بوده است. این اقتصاددان اظهار داشت: حذف ارز ترجیحی و تبدیل آن به یارانه نقدی تنها سیاست اقتصادی درستی است که ظرف چند سال اخیر اجرایی شد. البته مشکلات جدی در زمینههای دیگر وجود دارد که باید در صدد حل آنها بر بیاییم. وی ادامه داد: به نظر من زمانی آشوب پدیدار میشود که بخشی از جامعه دچار ناامیدی شود. اعتراض اصلی مردم در حوزه اقتصاد به اختلاف طبقاتی و نابرابری است؛ اختلاف جدی که بین برندگان و بازندگان وجود دارد؛ یک عده قلیل در اقتصاد کشور برنده هستند و تعداد زیادی بازنده و ارز ترجیحی از تشدیدکنندههای این اختلاف طبقاتی بود. وی با تاکید بر لزوم تبدیل ارز ترجیحی به یارانه نقدی اظهار داشت: برداشت من این است برخی مناطق کم برخوردار که در سال ۹۸ دچار اعتراض شدند. امسال یک مقدار آرامتر بودند و دلیل این اتفاق هم پرداخت یارانه نقدی بود که از سوی دولت پرداخت شده است. این اقتصاددان در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: سیاست هدفمندی یارانهها در بسط و گسترش عدالت بسیار موثر بود و کارنامه موفقی هم از خود برجا گذاشت اما در مقطعی متوقف شد. البته دنیا از ایران آموخت و امروز کشورهای پیشرفته در صدد اجرای آن هستند.
این اقتصاددان اظهار داشت: به عقیده من یارانه نقدی حاصل از حذف ارز ترجیحی به طور حتم باعث بهبود قدرت خرید مردم شده است، البته دیگر سیاستها ناسازگار بود؛ برای مثال کوچکترین اصلاحی در زمینه بانکی رخ نداده و همان مسؤولان نظام بانکی که طی ۳۰سال گذشته در بانکها بودند، امروز هم حضور دارند.
ارسال به دوستان
کارمندان دولت، شرکت راهآهن، پست، کادر درمان و اساتید دانشگاه به اعتصاب و اعتراض علیه وضعیت بد اقتصادی انگلیس پیوستند
اعتصابات سراسری در انگلیس
گروه اقتصادی: در آستانه سال نو میلادی و شروع نخستین زمستان پس از جنگ اوکراین در قاره سبز، رفتهرفته کابوس شهروندان اروپایی در حال تبدیل به واقعیت است. بررسی آمارها گویای آن است کشورهای اروپایی در حال دست و پنجه نرم کردن با بیسابقهترین تورم و رکود ظرف چند دهه گذشته هستند. فشارها به گونهای است که حالا موج جدیدی از اعتراضات خیابانی و اعتصابات علیه سیاستهای دولتهای مستقر در اروپا به راه بیفتد.
به گزارش «وطنامروز»، در نیمه دوم سال 2021 افزایش شدید قیمت انرژی اتحادیه اروپایی را فرا گرفت به طوری که قیمت سوخت با افزایش بیسابقه همراه شد؛ اصلیترین دلیل این اتفاق کاهش عرضه گاز و نفت از سمت روسیه بود. گزارشها حاکی از آن است که پس از این اتفاق به طور میانگین قیمت گاز ۲ برابر و قیمت حاملهای انرژی و برق قریب به 50 درصد افزایش یافت.
* انگلیس پرچمدار اعتراض
در وضعیت فعلی اقتصاد انگلیس، پرداخت دستمزد کارکنان و کارگران یکی از معضلات بسیاری از بنگاههای اقتصادی و کسبوکارهاست؛ بسیاری از آنها در ماههای گذشته به نمایندگان اتحادیههای صنفی و کارگری گفتهاند که پول کافی برای افزایش دستمزد را ندارند.
ریشی سوناک، نخستوزیر جدید انگلیس در اظهاراتی جنجالی اخیرا گفته است مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آنها باشد. او همچنین درباره وقوع یک «بحران عمیق اقتصادی» هشدار داده و گفته قرار است تصمیمهای سختی اتحاذ شود که پرداخت سخاوتمندانه حقوق به کارکنان بخش دولتی را سختتر خواهد کرد.
* اعتصابات از نگاه تایمز
پیشبینی تایمز نشان میدهد اعتصابات و مشکلات اقتصادی انگلیس در آینده نزدیک شدت نیز خواهد گرفت. این مجله نوشته اعتصابات زمستانی صنایع مختلف از کارگران نفتی «نورث سی» تا رانندگان آمبولانس در اسکاتلند و کارمندان بخش دولتی و رانندههای اتوبوس در لندن را شامل خواهد شد.
دادههای یک اندیشکده انگلیسی به نام «بنیاد رزولوشن» نشان میدهد نرخ افزایش دستمزد در بخش خصوصی و بخش دولتی به ترتیب منفی 1.9 و منفی 6.1 درصد بوده که این موضوع نشان میدهد انگلیس با بالاترین شکاف دستمزد در طول سالیان گذشته روبهرو شده است.
این شاخص، یکی از دلایل اعتصاب کارکنان بخش دولتی است و یکی از شاخصهایی است که از احتمال ادامهدار بودن اعتصابات خبر میدهد. شهروندان انگلیسی در حالی که گاز کافی برای گرم کردن منازل خود ندارند و به دلیل کمبود مواد غذایی با سوءتغذیه روبهرو هستند حالا باید با تورم بیسابقه هم دست و پنجه نرم کنند.
نرخ تورم حدود 12 درصدی که بیسابقهترین نرخ در 40 سال گذشته در انگلیس بوده است مردم را تحت شدیدترین فشارهای اقتصادی قرار داده است. همچنین در حالی که درآمد خانوارها در این کشور روز به روز در حال کاهش است، مالیاتها تا سال 2027 به 37.1 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش مییابد که بالاترین سطح آن از زمان جنگ جهانی دوم بوده است.
این سومین بار از اواسط دهه 1950 است که در آن سالهای متوالی کاهش استانداردهای زندگی در انگلیس وجود خواهد داشت. آخرین بار این بحران اقتصادی در انگلیس پس از بحران مالی جهانی به این شدت رخ داده بود. رکود هم بلای اقتصادی دیگری است که علاوه بر تورم، گریبان این جزیره را گرفته است. در همین باره بانک مرکزی انگلیس هشدار داده است این کشور با یک دوره رکود 2 ساله بسیار چالشبرانگیز مواجه میشود و نرخ بیکاری تا سال 2025 تقریبا 2 برابر خواهد شد. تمام این مشکلات حالا شهروندان انگلیسی را به واکنش وادار کرده است. بسیاری از مشاغل درخواست اعتصاب کردند و برخی دیگر برای اعتراض به خیابانها آمدند.
* راهآهن انگلیس تعطیل میشود
هزاران نفر از اعضای اتحادیه سراسری راهآهن انگلیس که برای شبکه سراسری و ۱۴ اپراتور راهآهن کار میکنند، در روزهای ۱۳ تا ۱۴ و ۱۶ تا ۱۷ دسامبر (۲۲ تا ۲۳ و ۲۵ تا ۲۶ آذر) اعتصاب خواهند کرد و ۶ روز متوالی در آستانه کریسمس موجب اختلال حملونقل ریلی در انگلیس خواهند شد.
۲ اعتصاب دیگر نیز در روزهای سوم تا چهارم و ششم تا هفتم ژانویه (۱۳ تا ۱۴ و ۱۶ تا۱۷ دیماه) در دستور کار اعضای این اتحادیه قرار دارد.
اتحادیه سراسری راهآهن انگلیس همچنین خواستار انجام ندادن اضافهکاری از سوی اعضای خود در ایام کریسمس از ۱۸ دسامبر تا دوم ژانویه شده است. این اتحادیه از دولت درخواست کرده حقوقها ۱۰ درصد افزایش یابد و مستمری منطقیتری برای بازنشستگان در نظر گرفته شود. این اتحادیه همچنین خواستار امنیت شغلی بیشتری شده است.
اپراتورهای راهآهن و قطار قرار بود برای بحث درباره تأثیر این اعتصابها با یکدیگر دیدار کنند که به معنی کار نکردن خدمه در روزهای استراحت در تعطیلات کریسمس است. این اعتصاب شامل کارکنان مهم سیستم کنترل و راهنمایی قطارها هم میشود که غیبت آنها به معنی خدمات کمتر در خطوط اصلی ارائه خدمات خواهد بود، در حالی که خطوط فرعی اصلا قطاری نخواهند داشت.
میک لینچ، دبیرکل اتحادیه سراسری راهآهن انگلیس در این باره گفته است: «دور اخیر اعتصابها نشان خواهد داد که اعضای ما چقدر برای اداره این کشور اهمیت دارند و پیام روشنی را ارسال خواهد کرد که ما خواهان توافق خوبی در زمینه امنیت شغلی، حقوق و شرایط مناسب برای مردم خود هستیم».
* فعلاً درس تعطیل!
همچنین شبکه تلویزیونی «جیبیان» در گزارشی اعلام کرد استادان دانشگاه در انگلیس هم به اعتصابات سراسری در این کشور ملحق شدهاند. رئیس انجمن اساتید دانشگاه در انگلیس در این باره اعلام کرد این اعتصاب بزرگترین اعتصابی است که در دانشگاههای انگلیس برپا میشود. اعتصاب دانشگاهها در اعتراض به وضعیت حقوق و شرایط کاری است. رئیس انجمن اساتید دانشگاه انگلیس همچنین گفته است این لحظهای بود که دهها هزار استاد دانشگاه منتظر آن بودند؛ اعتصاب سراسری! به دنبال این اعتصاب در دانشگاههای این کشور دکتر جوئل اندرسون، یکی از اساتید انگلیسی دانشگاه اعلام کرد همه متوجه شدهاند که نمیتوانند قبوض خود را پرداخت کنند. این وضعیت هم بر زندگی دانشجویان تاثیر دارد و هم بر زندگی استادان. از پنجشنبه گذشته بیش از 70 هزار نفر از استادان ۱۵۰ دانشگاه انگلیس به مدت 3 روز اعتصاب کردهاند و با این کار آنها، تحصیل بیش از 2.5 میلیون دانشجو متوقف میشود. یکی دیگر از دغدغههای استادان، مستمری بازنشستگی است. انجمن استادان انگلیس که ۱۴۰ انجمن کوچکتر در آن عضو هستند، اعلام کرده است که میزان مستمری پرداختی در وضعی قرار دارد که استادان بازنشسته به سختی میتوانند هزینههای زندگی خود را تامین کنند و لازم است ثبات اقتصادی در کشور ایجاد شود.
* نامهرسان نداریم
کارکنان شرکت پست سلطنتی انگلیس (Royal Mail) هم مسؤولیت ارائه خدمات پستی در این کشور را به عهده دارند در ماههای اکتبر و نوامبر به مدت ۱۹ روز اعتصاب خواهند کرد. این اعتصاب به دلیل اعتراض کارکنان پست به حقوق و شرایط کاری آنها برگزار میشود. «اتحادیه کارگران بخش ارتباطات انگلیس» که اصلیترین اتحادیه صنفی برای پیگیری مطالبات کارکنان بخش ارتباطات در انگلیس بوده و کارمندان شرکت پست این کشور را نیز نمایندگی میکند، گفته این اعتصاب با توجه به نزدیک بودن به رویدادهایی نظیر «جمعه سیاه»، «دوشنبه مجازی» و کریسمس، «تأثیر قابل توجهی» بر ارائه خدمات پستی در زمان اوج نیاز به این خدمات خواهد داشت. این اتحادیه گفته اعتصابات شامل مجموعهای مرکب از تعطیلیهای یک روزه یا اعتصابهای چرخشی در شرکت پست سلطنتی خواهد بود.
فرانس ۲۴ بامداد جمعه خبر داد پرستاران بخشهای مختلف انگلستان، ولز و ایرلند شمالی در ۱۵ و ۲۰ دسامبر (۲۴ و ۲۹ آذر) پس از اینکه رئیس اتحادیه سلطنتی کالج پرستاری (RCN) اعلام کرد پیشنهاد مذاکره آنها برای افزایش حقوق از سوی مقامات دولتی رد شده به اعتصابات ملی انگلیس خواهند پیوست. پت کالن، رئیس اتحادیه سلطنتی کالج پرستاری انگلیس در این باره گفته است: به اندازه کافی به کارکنان پرستاری بیمهری شده است، این قشر دستمزدهای پایین و شرایط کاری ناایمن دارند، بنابراین آنطور که باید نمیتوانند به بیماران رسیدگی کنند. این اتحادیه که خواهان افزایش قابل توجه دستمزد اعضای خود به میزان بالاتر از نرخ تورم است، اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد بیش از ۳۰۰ هزار نفر از کادر درمان به این اعتصابات میپیوندند. اعتصاب پرستاران از نظر زمانی بین نخستین دوره از یکسری اعتصابات ۲ روزه توسط کارگران راهآهن سراسری برگزار خواهد شد. کارکنان خدمات پستی نیز اعتصاب خود را در آستانه کریسمس برگزار خواهند کرد. انتظار میرود در وضعیت اعتصاب، ارائه خدمات به بیمارانی که در شرایط حاضر نیز با مشکلات بسیاری در سرویسدهی روبهرو هستند، لغو شده یا با تاخیر مواجه شود.
* کارکنان دولت هم به اعتصاب پیوستند
اتحادیه خدمات عمومی و بازرگانی انگلستان اعلام کرد صدها هزار کارمند دولتی در اعتراض به دستمزدهای پایین و شرایط بد کاری اعتصاب خواهند کرد. این اتحادیه خواستار افزایش 10درصدی حقوق، مستمری معقولتر و امنیت شغلی شده، تاکید کرد که در صورت عدم رسیدگی به مطالباتشان، جزئیات اعتصاب را در 18 نوامبر اعلام خواهد کرد.
ارسال به دوستان
وزیر اقتصاد: مرحله اول سود سهام عدالت تا پایان پاییز به حساب مشمولان واریز میشود
پرداخت سود 500 هزارتومانی سهام عدالت تا انتهای آذر
خرید و فروش سهام عدالت در انتظار مصوبه شورای عالی بورس باقی مانده است
معامله سهام عدالت این روزها به یکی از دغدغههای افرادی که این سهام را دارند تبدیل شده است. هنوز شورای عالی بورس در این زمینه تصمیم نگرفته است. البته موضوعاتی مانند جاماندگان سهام عدالت، سهام عدالت فوتشدگان و میزان سود واریزی این سهام از دیگر موضوعاتی است که دولت باید آن را تعیین تکلیف کند.
سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره واریز سود سهام عدالت گفت: تصویب شد سود سهام عدالت شرکتهای بورسی که مهلت آنها برای واریز سود به پایان رسیده و سود سهام عدالت آنها قابل وصول است، تا پایان پاییز برای همه ۴۹میلیون نفر سهامدار عدالت واریز شود. وی درباره میزان سود توضیح داد: میزان سود حدود ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر برگه سهام عدالت است.
* نحوه واریز سود سهام عدالت تغییر کرد
پیمان حدادی درباره سود سهام عدالت سال ۱۴۰۰ توضیح داد: میزان سود سهام عدالت سال ۱۴۰۰ حدود ۲ برابر سال گذشته (سود سال ۱۳۹۹) است.
وی ادامه داد: سود 500 هزار تومانی تا پایان پاییز واریز میشود و مابقی سود اواخر سال جاری یا اوایل سال بعد واریز میشود؛ زیرا سود شرکتهایی که بهتازگی مجمع برگزار کردهاند باید بر اساس جدول زمانبندی وصول شود و پس از آن پرداخت سود به مشمولان سهام عدالت صورت خواهد گرفت. به همین دلیل واریز سود سهام عدالت امسال ۲ مرحلهای شده است. بر اساس این گزارش، سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ برای ۴۹ میلیون و ۱۸۸ هزار مشمول سهام عدالت از ۲۱ اسفند سال گذشته آغاز شد و طبق آن سهام عدالتیهای ۴۵۲ هزار تومانی ۴۸۹ هزار تومان، سهام عدالتیهای ۴۹۲ هزار تومانی ۵۳۲ هزار تومان، سهام عدالتیهای ۵۳۲ هزار تومانی ۵۷۵ هزار تومان و سهام عدالتیهای یک میلیون تومانی یک میلیون و ۸۱ هزار تومان سود دریافت کردند.
با توجه به اینکه اعلام شده است سود سال ۱۴۰۰ دو برابر سود سهام سال ۱۳۹۹ خواهد بود، احتمالا سهام عدالتیهای ۴۵۲ هزار تومانی حدود ۹۷۸ تومان، سهام عدالتیهای ۴۹۲ هزار تومانی حدود یک میلیون و ۶۴ هزار تومان، سهام عدالتیهای ۵۳۲ هزار تومانی حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و سهام عدالتیهای یک میلیون تومانی حدود ۲ میلیون و ۱۶۲ هزار تومان سود دریافت خواهند کرد.
* واگذاری سهام عدالت تأمین مالی شده است
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت از تامین مالی برای عضویت ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار سهامدار جدید و جاماندگان سهام عدالت خبر داد.
عسگر توکلی درباره تعیینتکلیف سهام عدالت فوتشدگان اظهار داشت: وراث این سهامداران پس از طی مراحل قضایی و حصر وراثت باید برای تعیین تکلیف اقدام کنند و در آخرین جلسه شورای عالی بورس برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی، انتقال و تقسیم حق سهام تدابیری اتخاذ شده است.
وی گفت: در حال حاضر هنوز خدماتی بابت تعیین تکلیف سهام عدالت فوتشدگان در دفاتر خدمات الکترونیک و قضایی ارائه نمیشود و جزئیات آن بهزودی اعلام میشود.
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت با بیان اینکه برای هر نفر ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت در نظر گرفته شد، گفت: درباره سایر جاماندگان نیز قرار است جلساتی با وزیر تعاون داشته باشیم، زیرا طبق قانون فقط به 6 دهک جامعه میتوان سهام عدالت ارائه کرد.
* سهام عدالت چقدر میارزد؟
سبد سهام عدالت از تعدادی سهام ارزنده و نمادهای بزرگ بازار سرمایه تشکیل شده است که در هفتههای گذشته با نوسان در میزان ارزش همراه بوده است. این سهام بهمنماه با کاهش ارزش مواجه شد و اسفندماه نیز روند نوسانی داشت. ارزش این سهام در هفته اول فروردین برخلاف رشد شاخصهای عملکردی بازار سرمایه، با کاهش ارزش مواجه شد اما در هفته دوم فروردینماه و با رشد شاخص کل، ارزش سهام عدالت نیز رشد قابل قبولی داشته است. البته ارزش این سهام در هفته سوم فروردینماه با افت مواجه شد. ارزش این سهام در هفته چهارم فروردینماه با رشد 4 درصدی که داشت افزایش قابل توجهی پیدا کرد.
سهام عدالت در تمام هفتههای اردیبهشتماه با افزایش ارزش روبهرو شد. ارزش سهام عدالت در هفته اول اردیبهشتماه با رشد 0.85 درصدی مواجه شده است. ارزش این سهام در هفته دوم اردیبهشتماه کاهش 0.42 درصدی یافت. ارزش این سبد دارایی در هفته سوم اردیبهشتماه رشد 0.68 درصدی را تجربه کرد. ارزش سهام عدالت در هفته پایانی اردیبهشتماه با رشد 1.7 درصدی روبهرو شد. ارزش برگههای سهام عدالت در هفته ابتدایی خردادماه با کاهش 1.29 درصدی روبهرو شد. این روند نزولی در هفته دوم خرداد نیز ادامه پیدا کرد و ارزش سهام عدالت در این هفته با کاهش 2.13 درصدی مواجه شد.
سهام عدالت در هفته سوم خردادماه باز هم با کاهش ارزش 1.55 درصدی روبهرو شد که این مساله به دلیل افت در شاخصهای عملکردی بورس رخ داده است. سبد سهام عدالت در هفته چهارم خردادماه با رشد 2 درصدی مواجه شد. ارزش این سهام در هفته پایانی خردادماه نیز با افت 2.15 درصدی داشت. البته سبد سهام عدالت به دلیل تشکیل شدن از سهام شرکتهای بزرگ، بسیار متاثر از شاخص کل بورس است. سهام عدالت در هفته ابتدایی تیرماه با افت 2.86 درصد مواجه شده است. این سهام هفته دوم تیرماه را با کاهش 1.39 درصدی در ارزش پشت سر گذاشته است. در هفته سوم تیرماه ارزش این سهام با کاهش 1.37 درصدی روبهرو شده است. ارزش این سهام در هفته چهارم و پایانی تیرماه با افت 2 درصدی داشته است.
برگههای سهام عدالت در هفته ابتدایی مردادماه با کاهش 2.65 درصدی روبهرو شده است؛ در هفته دوم مردادماه ارزش سهام عدالت 46 صدم درصد افت کرد، در هفته سوم مردادماه برخلاف شاخصهای بورس، ارزش سهام عدالت 7.62 درصد کاهش یافت. در هفته چهارم مردادماه برخلاف هفتههای گذشته، ارزش سهام عدالت با رشد 72 صدم درصدی روبهرو شده است. ارزش سهام عدالت در هفته پایانی مردادماه با کاهش 1.64 صدم درصدی روبهرو شده است.
بورس در ماههای گذشته با وضعیت نزولی همراه بوده که این مساله بر روند ارزش برگههای سهام عدالت نیز تاثیر زیادی داشته است.
کاهش ارزش سهام عدالت در هفتههای اول و دوم شهریور ادامه داشت و ارزش این سهام به ترتیب با کاهش 1.81 و 2.89 درصدی روبهرو شد. ارزش برگههای سهام عدالت در هفته سوم شهریورماه نیز با کاهش 1.32 درصدی همراه بوده است. سهام عدالت در هفتههای گذشته با توجه به افت در شاخصهای بورس با کاهش ارزش مواجه بوده و در هفته چهارم شهریورماه بیشترین افت در 6 ماه گذشته را تجربه کرده است. ارزش سهام عدالت در هفته چهارم شهریورماه با افت 3.36 درصدی همراه بوده است.
* ارزش سهام عدالت در هفته پایانی آبان
سهام عدالت در هفته اول مهرماه پس از هفتهها افت، با رشد 82 صدم درصدی روبهرو شد اما در هفته دوم مهرماه ارزش سهام عدالت با کاهش 3.73 روبهرو شده است. این افت در هفته سوم مهرماه نیز ادامه داشته و ارزش سهام عدالت کاهش 0.4 درصدی را تجربه کرده است. ارزش این سهام در هفته چهارم مهرماه نیز 58 صدم درصد کاهش یافت.
ارزش سهام عدالت در هفته ابتدایی آبانماه نیز نزولی بود و 6.6 درصد افت کرد. در هفته دوم آبانماه اما روند نزولی سهام عدالت متوقف شد و ارزش این سهام با 5.16 درصد افزایش مواجه شد. هفته سوم آبان نیز سبب رشد ارزش سهام عدالت شد و ارزش این سبد با رشد 2.46 درصدی روبهرو شد. در هفته چهارم آبان اما ارزش سهام عدالت با کاهش 42 صدم درصدی بخشی از سود هفتههای اخیر این سبد را کاهش داده است. ارزش سهام عدالت در هفته پایانی آبانماه با کاهش 1.62 درصدی روبهرو شد.
این مساله در حالی رخ داده است که شاخص کل بورس این هفته با کاهش 0.2 درصدی و شاخص کل هموزن بورس نیز افزایش 1.45 درصدی داشتهاند.
برگههای سهام عدالت در قیمتهای اسمی 409 هزار تومانی، 492 هزار تومانی، 532 هزار تومانی و یک میلیون تومانی در هفته پایانی آبانماه به ترتیب با کاهش 86 هزار تومانی، 103 هزار تومانی، 121 هزار تومانی و 210 هزار تومانی نسبت به هفته گذشته مواجه شدند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند نمادهای حاضر در سبد سهام عدالت از ارزندهترین سهمهای بازار سرمایه هستند. با این حال، ارزش برگههای سهام عدالت در برگههای مختلف به ترتیب برابر است با 5 میلیون و 220 هزار تومان، 6 میلیون و 279 هزار تومان، 6 میلیون و 790 هزار تومان و 12 میلیون و 973 هزار تومان. ارزش فعلی سهام عدالت نسبت به دوران اوج بازار در مرداد سال 99 با افت 66 درصدی مواجه شده است. از مهمترین دلایل ریزش قیمت سهام عدالت، ضعف مدیریت در شرکتهای سرمایهگذاری و عدم برگزاری مجامع این شرکتها و نیز نبود بازارگردان حرفهای برای این شرکتها به شمار میرود. بنا بر این گزارش، ارزش سهام عدالت نسبت به اول مرداد سال 99 برای 4 نوع سهام عدالت، به ترتیب با کاهش قیمت 10 میلیون و 359 هزار تومانی، 12 میلیون و 461 هزار تومانی، 13 میلیون و 475 هزار تومانی و 25 میلیون و 328 هزار تومانی روبهرو شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|