|
اخبار
افزایش سهم قبولی استانهای محروم در کنکور
معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی از افزایش سهم استانهای محروم در قبولی کنکور و ورود به دانشگاهها خبر داد. دکتر جلال موسویخطیر گفت: ما با انجام یک مطالعه تطبیقی، ۱۲ کشور را مورد بررسی قرار دادیم و موضوع را با خبرگان و ذینفعان و دانشآموزان و اولیای مدارس و اساتید دانشگاهها در میان گذاشتیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که آزمون تست محور که سالی یک بار برگزار میشود نهتنها به درد نظام آموزشی نمیخورد بلکه برای آینده خود جوانان و دانشآموزان هم مفید نخواهد بود، بنابراین حذف پلکانی کنکور را دنبال کردیم. وی با بیان اینکه سهم استانهای محروم در قبولی دانشگاهها بیشتر شده است، افزود: به عنوان مثال این اتفاق در سیستان و بلوچستان افتاده و ضریب قبولی دانشآموزان این منطقه در کنکور از ۱۶ صدم درصد امسال به ۴۵ صدم درصد رسید و این نشان میدهد اگر مبتنی بر سابقه تحصیلی حرکت کنیم هم برابری عدالت و هم کیفیت بهتر میشود و نیازی نیست دانشآموزان مهارتهای تستزنی خود را زیادتر کنند.
***
وکیل میلاد حاتمی:
هنوز حکم قطعی پرونده ابلاغ نشده است
وکیل میلاد حاتمی درباره اخبار منتشر شده درباره حکم متهمان پرونده گردانندگان سایت قمار و شرطبندی گفت: به فرض صحت خبر، فردی که اطلاعرسانی کرده مرتکب جرم شده است. به گزارش فارس، بر اساس اخبار منتشر شده در برخی سایتها، وکیل محمدرضا زاهدی، متهم ردیف دوم پرونده میلاد حاتمی از صدور حکم برای این 2 متهم خبر داده است. به گفته این وکیل دادگستری، محمدرضا زاهدی به ۲۱ سال حبس بابت معاونت در افساد فیالارض، ۲۰ سال حبس بابت اخلال در نظام اقتصادی کشور و ۲ سال حبس بابت امحای ادله محکوم شده است. در همین رابطه رسول کوهپایهزاده، وکیل میلاد حاتمی در گفتوگو با فارس در رابطه با آخرین وضعیت پرونده میلاد حاتمی گفت: هنوز حکم قطعی ابلاغ نشده است. وی در رابطه با اخبار منتشر شده در این باره اظهار کرد: به فرض صحت خبر، فردی که اطلاعرسانی کرده مرتکب جرم شده است، زیرا تا زمانی که رای قطعی نشده است، نباید اعلام عمومی شود مگر اینکه سخنگوی قوه قضائیه منتشر کند. بر اساس کیفرخواست صادره، اتهامات میلاد حاتمآبادی فراهانی معروف به «میلاد حاتمی» افساد فیالارض از طریق اشاعه فساد به صورت گسترده، اخلال در نظام پولی و ارزی از طریق خروج مبالغی از سیستم پولی کشور به مراکز قمار و تبدیل آن به ارز به خارج از کشور، دایر کردن مرکز قمار، تشویق به فساد با توجه به اقدامات مخرب در فضای مجازی و گسترش بیبند و باری، اقدامات ضد اخلاقی و ضد انسانی است.
ارسال به دوستان
برای مهاجران و اتباع شناسه صادر میشود نه شناسنامه
وزیر کشور گفت قرار است برای مهاجران و اتباع شناسه صادر شود که شناسه به معنای همان کد است که بر اساس آن ساماندهی اتباع و مهاجران انجام میشود. احمد وحیدی گفت: شنیده شده برخی گفتهاند بناست برای اتباع و مهاجران شناسنامه صادر شود که غلط است، در واقع قرار است برای آنها شناسه صادر شود که شناسه به معنای همان کد است که بر اساس آن ساماندهی اتباع و مهاجران انجام میشود.
ارسال به دوستان
وزیر آموزشوپرورش: دولت گذشته اعتقادی به جذب نیرو نداشت
ماجرای کمبود معلم
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با «وطن امروز»: ناترازیها در جذب و خروج نیرو باعث کمبود معلم شده است
وزارت آموزش و پرورش در حالی برای رفع کمبود معلم در کشور با جذب 25 هزار نیروی تازهنفس و ادامه همکاری با معلمان بازنشسته دست به کار شده که طبق گزارشهای موجود، ریشه این کاستیها بیبرنامگی مسؤولان دولتی دهه 90 به دلیل بیتوجهی آنها در تراز کردن نیرو در وزارت آموزش و پرورش است به طوری که طی این مدت پذیرش در دانشگاه فرهنگیان به میزان مورد نیاز انجام نشد و ادامه چنین روندی باعث شد وزارت آموزش و پرورش طی 3-2 سال اخیر با خروج گسترده معلمان بازنشسته مواجه شود و جایگزین چندانی برای آنها نداشته باشد.
وزیر آموزشوپرورش به تشریح دلایل اصلی کمبود معلم در مدارس پرداخت و گفت: کمبود معلم به علت خروج معلم بیش از ورود آن به چرخه تعلیم و تربیت است و بر این اساس، نیازمند برنامهریزی یک دههای و بیشتر است. رضامراد صحرایی با انتشار ویدئویی درباره علت کمبود معلم در یک ماه گذشته اظهار داشت: کمبود معلم یکدفعه ایجاد نشده است، ریشه این کمبود به ۳ بحث برمیگردد که نخستین آن دانشگاه فرهنگیان است. وی افزود: این دانشگاه با هدف اینکه به اندازه خروجی آموزشوپرورش از این دانشگاه ورودی دریافت کنیم و نیاز معلم آموزشوپرورش را رفع کند، تاسیس شد اما کسانی که اکنون ما را نقد میکنند، ظرفیت پذیرش ورودی این دانشگاه را به زیر ۴ هزار نفر کاهش دادند. صحرایی ادامه داد: کمتوجهی به دانشگاه فرهنگیان تا زمانی که رهبر معظم انقلاب به این دانشگاه آمدند و دانشگاه را نجات دادند، یک ناترازی ایجاد کرد که اکنون ۷۹ هزار معلم کم است اما اگر همان سالانه ۲۵ تا ۳۵ هزار «دانشجو معلم» میگرفتیم، اکنون ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار معلم از دانشگاه فرهنگیان داشتیم. وزیر آموزشوپرورش اضافه کرد: نکته دوم هماهنگ شدن جذب و بازنشستگی معلم است، هر مقدار که از آموزشوپرورش خارج میشوند به همان اندازه هم باید وارد شوند. در ۳ سال از دولت گذشته جذب نیرو انجام نشد اما بازنشستگی فراوانی داشتیم. صحرایی یادآور شد: سیاست دولت گذشته بر این بود که مدرسه غیردولتی را تقویت کند، بنابراین اعتقادی به جذب نیرو نداشت، وزیر آموزشوپرورش دولت یازدهم اعلام کرد ۳۰۰ هزار معلم اضافه داریم، پس چرا اکنون از کمبود معلم آن یاد میکنند، دلیل این کمبود معلم خودتان بودید. وی با بیان اینکه نهایت کمبود معلم ۲۰ هزار نفر است، گفت: افزایش جمعیت دانشآموزی موضوع دیگری است که باعث کمبود معلم در کشور شده است؛ جمعیت دانشآموزی کشور از سال ۹۴ تاکنون ۳ میلیون نفر افزایش یافته است، افزایش جمعیت هم یکباره شکل نگرفته، بنابراین از آن سال تاکنون میتوانستند معلم اضافه کنند. وی اضافه کرد: رئیس منابع انسانی وزارت آموزشوپرورش سال ۹۷ اعلام کرد کمبود معلم شدید داریم و همان فرد در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ خبر از کمبود ۲۰۰ هزار نفری معلم در مهر ۱۴۰۰ داد که موضوع کرونا هم اضافه شده بود. وزیر آموزشوپرورش ادامه داد: در این ۲ سال به اندازه ۸ سال دولت گذشته نیرو جذب کردهایم، دانشگاه فرهنگیان امسال ۳۰ هزار ظرفیت نیرو داشته است و به دنبال این هستیم که به ۴۵ هزار دانشجو برسد.
صحرایی یادآور شد: در این دولت بر آن هستیم تا درباره این موضوعات صحبت نکنیم و کارها را انجام دهیم، چرا که سیاست ما عمل کردن بود، امروز هم مجبور شدیم این ویدئو را ارسال کنیم، چرا که برخی دوستان که عامل این وضع هستند، کتمان حقیقت میکنند و وظیفه ما عنوان حقیقت است، اگر چه مردم بصیر و به موضوعات آگاه هستند.
* تلاش دولت جبران کمتوجهیها به مدارس دولتی است
وی افزود: دولت سیزدهم تلاش میکند همه کسری ناشی از کمتوجهی به مدارس دولتی و دانشگاه فرهنگیان در دولت گذشته را جبران کند، از مدیران دولت پیشین میخواهیم غیرواقعی صحبت نکنند تا تمرکز ما بر رفع این کمبودها باشد، سیاست شما در دولت گذشته مخالف سند تحول بنیادین بوده است اما اکنون بگذارید کارمان را انجام دهیم، مجلس و دولت هم کمک میکنند تا آموزشوپرورش بلند شود. صحرایی با بیان اینکه آموزشوپرورش سیاسی نیست، گفت: این وزارتخانه گوهر دولت است، بگذارید آموزشوپرورش رشد کند، در برنامه هفتم عنوان شده که ظرفیت پذیرش دانشگاه فرهنگیان تا ۴۵ هزار نفر برسد، یعنی میخواهیم سیاست تاسیس دانشگاه را اجرا کنیم، همچنین با دانشگاههای دیگر هم مشارکت میکنیم، امسال برای نخستین بار اخذ ۲ مدرکی را راهاندازی کردیم، ۲ هزار نفر از دانشگاههای دیگر را هم داشتیم که سال دیگر بیشتر هم میشوند. وی افزود: برنامه امسال خوب پیش رفت، یک اتفاق دیگر هم افتاد که تعداد درخواستهای بازنشستگی بیش از پیش بود که به هرحال همکاران ما ۲ سال پس از اعمال رتبهبندی تصمیم به بازنشستگی گرفتند و بلافاصله سعی کردیم جبران کنیم و یک ماه هم نتایج آزمون تاخیر داشت اما نیروی باکیفیت گرفتیم. بهترین معلمانی که در ۲ دهه اخیر جذب شدند همه از همین آزمون استخدامی هستند. وزیر آموزشوپرورش ادامه داد: میانگین معدل فوقلیسانسهایی که امسال در آزمون استخدامی جذب شدهاند بالای 17.20 است. بیش از ۴۰ درصد از دانشگاههای معتبر آمدهاند و بیش از هزار و ۲۰۰ نفر آنها کارت مربیگری قرآن را دارند، بیش از ۸ هزار نفر سابقه کار در امور تربیتی و ۴ تا ۵ هزار نفر آنها نیز سابقه ۲ تا ۱۰ سال آموزش در مدارس را دارند.
همچنین عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: متاسفانه در دولت روحانی توجه چندانی به جذب نیرو بر اساس خروجیها نشد و این موضوع هر ساله نیاز انباشته به معلم را در آموزش و پرورش مضاعفتر کرد. مهرداد ویسکرمی با بیان اینکه مشکل دیگر علاوه بر کاهش میزان جذب نیرو در دانشگاه فرهنگیان، عدم تناسب رشتههای جذب شده مورد نیاز آموزش و پرورش است افزود: سال گذشته 60 درصد رشتهها با نیازهای آموزش و پرورش همخوانی نداشت و این موضوع باعث شد خیلی از کلاسها با کمبود معلم در آن رشته مواجه شوند. وی افزود: ناترازیها در جذب و خروج باعث کمبود معلم شده است. وی با بیان اینکه پراکندگی جغرافیایی و کم و زیاد بودن آمار دانشآموزان در مناطق نیز برای تامین نیرو دردسرساز شده است، افزود: اکنون تعداد زیادی از معلمان در مدارسی مشغول تدریس هستند که دانشآموزان در این مناطق یک یا چند نفر یا کمتر از 10 نفر هستند، از طرفی در تهران و کلانشهرها به دلیل کثرت دانشآموز با کمبود معلم روبهرو هستیم؛ در چنین شرایطی باید فکری اساسی در این زمینه شود.
ارسال به دوستان
قاچاقچیان برای سنگین شدن مواد مخدر و کسب سود بیشتر، تریاک را به سرب آغشته میکنند
نشئگی با طعم مرگ
قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر برای اینکه وزن مواد افزایش یابد و از این طریق سود بیشتری کسب کنند، به تریاک فلز سرب میافزایند؛ اقدامی که باعث مسمومیت مصرفکنندگان میشود و آنها را به کام مرگ میکشاند. مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامتمحور سازمان غذا و دارو با استناد به اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، بیشترین مسمومیتی را که در سالهای اخیر منجر به مرگ شده است، مسمومیت ناشی از مواد مخدر، محرک و الکل دانست و در این رابطه توضیحاتی ارائه کرد. زهرا جهانگرد با تاکید بر اینکه ناخالصیهای موجود در انواع مواد مخدر، مانند سرب در برخی موارد از خود ماده مخدر مرگبارتر است، گفت: مشکلات خانوادگی، طلاق، بیکاری، فقر و بحرانهای روحی از عوامل مستعدکننده فرد به سوءمصرف مواد هستند و در این میان متاسفانه برخی به داروها و روشهای غیرعلمی و مدعی ترک اعتیاد اعتماد میکنند. جهانگرد در ادامه به ایسنا گفت: بر اساس گزارشهای موجود مصرف حتی یک عدد قرص اکستازی نیز منجر به مرگ شده است. بنابراین سوءمصرف موادی نظیر شیشه اگرچه ظاهر فرد معتاد را سریعا دگرگون و غیرقابل شناسایی میکند ولی اعتیاد به آن به مراتب خطرناکتر از مواد مخدر دیگر است، بنابراین تاکید میشود امتحان کردن مصرف مواد در جمع دوستان و از روی کنجکاوی، آغاز حرکت در مسیر بیبازگشت اعتیاد است. وی سکتههای قلبی و مغزی، تشنج، نارسایی کبد و کلیه و تخریب سلولهای مغزی و عضلانی را از عوارض مسمومیت با قرص اکستازی و شیشه خواند و افزود: مصرف مواد توهمزا مانند حشیش، اکستازی، LSD و شیشه میتوانند سبب بروز حوادث مرگبار شوند. وی همچنین با هشدار نسبت به اینکه قاچاقچیان برای دستیابی به سود بیشتر و برای اضافه شدن وزن مواد، به مواد مخدر مانند تریاک، فلز سرب میافزایند، گفت: متاسفانه این چنین اقداماتی نهایتا به مسمومیت حاد با سرب و مرگ معتادان میانجامد. ارسال به دوستان
برقراری بیمه سلامت برای تمام افراد فاقد بیمه
به منظور پوشش بیمه سراسری افراد فاقد بیمه از مزایای بیمه سلامت، همه افرادی که تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند، از خدمات بیمه سلامت برخوردار میشوند. مدیرکل بیمهگری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: یک بند برای نخستینبار در قانون برنامه هفتم کشور دیده شده که همه افراد فاقد پوشش بیمه، بیمهشده سازمان بیمه سلامت ایران محسوب شوند. این بند در قوانین گذشته و قوانین برنامه و بودجه سنواتی وجود نداشت و کاملاً جدید است.
جمشید شایانفر درباره اجباری شدن پوشش بیمه پایه اظهار کرد: یکی از مهمترین اهداف قانون بیمه همگانی خدمات درمانی مصوب سال 73 این بود که تمام جمعیت کشور تحت پوشش بیمهای قرار گیرند و این همواره جزو اهداف سازمان بیمه خدمات درمانی و سازمان بیمه سلامت بوده و هست.
وی افزود: ما افراد را در قالب صندوقهای مختلف بیمهای تحت پوشش قرار میدهیم و گروهی که هیچ پوشش بیمهای ندارند را هم تحت عنوان بیمه سلامت همگانی ایرانیان بیمه میکنیم.
مدیرکل بیمهگری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: ما حتی افراد را روی تخت بیمارستان هم بیمه میکنیم و بر اساس مساعدت سازمان بیمه سلامت، اگر به عنوان مثال فردی در بیمارستان بستری شود و در روز آخر هم خودش را بیمه کند، ما تمام هزینهها را در قالب بیمه و از روز اول تقبل میکنیم؛ در صورتی که اصول کار بیمه این است که فرد قبل از بستری شدن خودش را بیمه کند.
شایانفر یادآور شد: نمایندگان مجلس در لایحه برنامه هفتم کشور، بندی را به تصویب رساندند مبنی بر اینکه پوشش بیمه پایه برای تمام جمعیت کشور اجباری بوده و برخورداری از یارانه دولت جهت حق بیمه سرپرست خانوار و افراد تحت تکفل از طریق ارزیابی وسع برای حداقل ۵ دهک به صورت رایگان و برای مابقی بر اساس نتیجه ارزیابی وسع است.
وی افزود: ما مشابه این بند را در قانون برنامه ششم کشور هم داشتیم که پوشش بیمه پایه، اجباری است اما مهمتر از آن، سازوکار و الزامات اجباری شدن بیمه است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 5 دهک به صورت رایگان بیمه شدهاند، اظهار کرد: باید الزام پوشش اجباری بیمه پایه را روی 5 دهک باقیمانده هم پیادهسازی کنیم، البته با آیین نامهای که برای این بند نوشته میشود و به تصویب هیات وزیران میرسد، این اقدام انجامپذیر میشود.
شایانفر که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، ادامه داد: یک بند دیگری برای نخستینبار در قانون برنامه هفتم کشور دیده شده که همه افراد فاقد پوشش بیمه، بیمه شده سازمان بیمه سلامت ایران محسوب میشوند که این بند، در قوانین گذشته و قوانین برنامه و بودجه سنواتی وجود نداشت و کاملا جدید است.
مدیرکل بیمهگری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه ما اطلاعات 5 دهک اول جامعه را از وزارت رفاه دریافت کردیم و آنها را به صورت خودکار بیمه کردیم، گفت: 5 دهک مابقی فعلاً بر اساس قانون و مقررات باید خودشان ثبتنام کنند، البته دهک ششم تا نهم مشمول کاهش پرداختی شدند و به ترتیب باید از ۲۰ تا ۵۰ درصد در پرداخت حق بیمه خود مشارکت داشته باشند.
ارسال به دوستان
پرداخت هدیه ازدواج تأمین اجتماعی به مزدوجان دارای سابقه بیمه
سازمان تامین اجتماعی کمکهزینه ازدواج را به بیمهشدگانی که برای نخستینبار ازدواج میکنند (عقد دائم) و در ۵ سال پیش از ثبت ازدواج، حداقل ۲ سال سابقه پرداخت حق بیمه اجباری داشته و در زمان ازدواج نیز بیمهپرداز هستند، پرداخت میکند. کمکهزینه ازدواج که از سوی سازمان تامین اجتماعی به بیمهشدگان واجد شرایط پرداخت میشود، هدیه و شادباشی است که این سازمان به بیمهشدگانی که تشکیل خانواده جدید میدهند میپردازد. این کمکهزینه به بیمهشدگانی که برای اولینبار ازدواج میکنند (عقد دائم) و در ۵ سال پیش از ثبت ازدواج، حداقل ۲ سال سابقه پرداخت حق بیمه اجباری داشته و در زمان ازدواج نیز بیمهپرداز هستند، پرداخت میشود. میزان کمک هزینه پرداختی، معادل یک ماه متوسط مزد یا حقوق بیمهشده (مزد مبنای کسر حق بیمه) است و در صورتی که طرفین عقد ازدواج (زن و مرد) بیمه شده و واجد شرایط باشند، کمکهزینه ازدواج به هر دو نفر پرداخت خواهـد شد. این خدمت در گذشته با مراجعه حضوری مشمولان واجد شرایط به شعب سازمان تامین اجتماعی برای ارائه مدارک موردنیاز و تکمیل فرمهای درخواست انجام میشد اما با الکترونیکی شدن فرآیندهای ارائه این خدمت در قالب طرح ۳۰۷۰ و از طریق ارتباط برخط با پایگاه اطلاعات ثبت احوال، علاوه بر اینکه پس از ثبت ازدواج در پایگاه ثبت احوال، این کمک هزینه به شکل خودکار به حساب واریز میشود، بیمهشدگان واجد شرایط خود نیز میتوانند درخواست دریافت آن را در سامانه خدمات الکترونیک سازمان تامین اجتماعی ثبت کنند. نحوه ثبتنام برای دریافت کمکهزینه ازدواج اینگونه است: با ورود به صفحه تامین اجتماعی، باید در قسمت بیمهشدگان، حمایتهای کوتاهمدت، درخواست هدیه ازدواج نسبت به ثبت مشخصات اقدام کرد. پس از احراز شرایط دریافت کمکهزینه ازدواج، کاربر با انتخاب کلید «تایید و ادامه» نسبت به ثبت درخواست اقدام میکند. به محض انتخاب کلید تأیید و ادامه، درخواست کمک هزینه ازدواج نامبرده در سامانه متمرکز تعهدات کوتاهمدت ایجاد شده و به اداره کل امور مالی ارسال میشود. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|