|
اخبار
پاکدامن: دیدار با رهبر انقلاب انگیزه بخش بود
علی پاکدامن درخصوص عملکردش در مسابقات جام جهانی الجزایر اظهار کرد: رقابتهای جام جهانی درست بعد از پایان بازیهای آسیایی بود و شخص خودم از نظر آمادگی جسمانی و حتی روحی به خاطر اتفاقی که در هانگژو برایم رخ داد شرایط مناسب و ایدهآلی نداشتم ولی با این حال تلاش کردم بازی خوبی داشته باشم. وی در گفتوگو با برنا افزود: در انفرادی بد نبودم اما از عملکرد خودم خیلی راضی نیستم. در این بخش سی و دوم شدم و از آن جایی که در جهان رنکینگ دوازدهم را دارم انتظار خودم این بود که بتوانم در اندازه رنک خودم ظاهر شوم ولی نشد. در تیمی اما نتیجه بدی به دست نیامد. تیم ما در این بخش هشتم شد.
عضو تیم ملی سابر ایران در ادامه خاطرنشان کرد: برای کسب سهمیه المپیک پاریس 2024 سال پرترافیکی داریم. 2 مسابقه در بخش انفرادی داریم و 3 مسابقه هم در بخش تیمی که این خیلی مهم است. باید تمام تمرکزمان را برای موفقیت در این 5 رویداد بگذاریم تا بتوانیم سهمیه تیمی را کسب کنیم. این کمترین حق شمشیربازی ایران است که بتواند در بخش تیمی المپیک حضور داشته باشد.
پاکدامن در پایان در مورد دیدار جامعه ورزش با رهبر معظم انقلاب گفت: این دیدارها همیشه برای ما انگیزه بخش است. اکثرا بعد از بازیهای آسیایی و المپیک خواست ورزشکاران این است که با مسؤولان دیدار داشته باشند؛ حالا این شرایط مهیا شد که بتوانیم با بالاترین مقام کشور دیدار کنیم.
***
تأکید برزیل بر سرمربیگری آنچلوتی
با وجود شایعات مطرح شده در اسپانیا، برزیل همچنان مصمم است از آنچلوتی استفاده کند.
به گزارش فارس، گزارشها حاکی از آن است که فدراسیون فوتبال برزیل هنوز مطمئن است کارلو آنچلوتی در نهایت سرمربی بعدی این کشور خواهد شد.
آنچلوتی همیشه تاکید داشته قرارداد ۳ ساله خود را در برنابئو به پایان میرساند؛ قراردادی که پایان این فصل به اتمام خواهد رسید. آنچلوتی برخلاف علاقهاش برای هدایت تیم ملی برزیل، هرگز هدایت یک تیم ملی را بر عهده نداشته است.
با این حال برزیل در شرایطی است که به خاطر نتایج ضعیف، درباره استفاده از مربی جدید به قطعیت رسیده است. این تیم با سرمربی موقت نتوانسته در ۴ بازی اخیر خود در مقدماتی جامجهانی 2026 پیروز شود و بازی آخر آنها در خانه مقابل رقیب سرسخت یعنی آرژانتین اوایل این هفته با شکست طلاییپوشان پایان یافت.
فدراسیون فوتبال برزیل به دنبال یک سرمربی تماموقت است که با وجود شایعات مطرح شده در اسپانیا خللی در برنامه آنها برای استخدام آنچلوتی ایجاد نشده است.
گزارشها در اسپانیا حاکی از این است که آنچلوتی ممکن است وسوسه شود قرارداد خود را با رئال مادرید تمدید کند. بر اساس گزارش گل، برزیل هیچ نگرانیای درباره آنچلوتی ندارد، چرا که او فقط تا ژوئن ۲۰۲۴ / خرداد ۱۴۰۳ سرمربی رئال خواهد بود.
کهکشانیها به دنبال جایگزین آنچلوتی هستند و روبرتو دیزربی، سرمربی ایتالیایی برایتون انگلستان گزینه اصلی آنهاست.
***
صعود حسین وفایی به جدول اصلی مسابقات قهرمانی انگلیس
ستاره اسنوکر ایران با پیروزی مقابل حریف اسکاتلندی توانست جواز حضور در جدول اصلی قهرمانی انگلیس را کسب کند.
به گزارش ایسنا، حسین وفایی، ملیپوش اسنوکر ایران که در مسابقات انتخابی قهرمانی انگلستان ۲۰۲۳UK Championship) ۲۰۲۳) شرکت کرده بود، با پیروزی مقابل «دونالد سون» توانست به مرحله اصلی این مسابقات برسد. وفایی در این رقابت موفق شد با نتیجه ۶ بر ۴ حریف اسکاتلندی خود را شکست دهد و در جمع ۳۲ بازیکن برتر این مسابقات قرار بگیرد. وفایی با این پیروزی باید در مرحله اصلی و نخست این مسابقات به مصاف «شان مورفی» انگلیسی برود. این رقابت ۵ آذر پیگیری خواهد شد. مسابقات قهرمانی انگلستان ۲۰۲۳ یک مسابقات اسنوکر حرفهای است که از ۲۵ نوامبر تا ۳ دسامبر ۲۰۲۳ در انگلستان برگزار میشود. برنده این مسابقات میتواند ۲۵۰ هزار پوند به جیب بزند. مجموع جوایز رقابتها یک میلیون و دویست و پنج هزار پوند تخمین زده شده است. مدافع عنوان قهرمانی مسابقات قهرمانی انگلستان «مارک آلن» است که در فینال ۲۰۲۳ توانست دینگ جونهوی را با نتیجه ۱۰ بر ۷ شکست دهد.
ارسال به دوستان
پرهام، یک قدم تا جایگاه رؤیایى براى شطرنج ایران
پرهام مقصودلو، ستاره بزرگ شطرنج ایران حالا به یکی از بهترینهای این رشته در جهان تبدیل شده است. بعد از درخشش کمنظیر کاپیتان تیم ملی شطرنج ایران در بازیهای آسیایی در کنار دیگر ملیپوشان ایران و کسب مقام قهرمانی در رشته تیمی و به دست آوردن مدال طلا در حضور چین، هندوستان و ازبکستان که از بهترینهای دنیا در این رشته هستند، مقصودلو در گرند سوییس فدراسیون جهانی شطرنج در حضور نامآوران این رشته هم درخشید. حالا لایو ریتینگ مقصودلو، او را در عدد ١١ ردهبندی جهانی و پشت سر ویسواناتان آناند هندی که اسطوره هند در این رشته محسوب میشود نشان میدهد.
ارسال به دوستان
ایران برای پنجمین بار قهرمان وزنهبرداری جوانان جهان شد
پولادمردان بر قله
در پایان رقابتهای وزنهبرداری قهرمانی 2023 جوانان جهان که به میزبانی مکزیک برگزار شد، تیم ایران با ۵ نشان طلا، ۹ نقره و یک برنز و کسب ۶۶۰ امتیاز تیمی، پنجمین بار بر سکوی قهرمانی مسابقات جهانی ایستاد.
مسابقات وزنهبرداری جوانان جهان به میزبانی شهر گوادالاخارای مکزیک روزهای ۲۴ آبان تا 2 آذر برگزار شد. این پیکارها بامداد جمعه به وقت تهران با کسب نشان طلا و نقره دسته فوقسنگین برای نمایندگان ایران به پایان رسید. در دسته فوقسنگین علیرضا یوسفی با مهار وزنه ۱۸۰ کیلوگرم در حرکت یکضرب و ۲۴۰ کیلوگرم دوضرب و ثبت مجموع ۴۲۰ کیلوگرم، 3 نشان طلا برای کشورمان به ارمغان آورد.
همچنین طاها نعمتیمقدم موفق به کسب 3 نشان نقره شد. طاها با مهار وزنه ۱۷۶ کیلوگرم در یکضرب موفق شد به مدال نقره این وزن برسد.
نعمتی در دوضرب نیز ۲۰۵ کیلوگرم را مهار کرد و با ثبت رکورد ۳۸۱ کیلوگرم به 3 نشان نقره قهرمانی جوانان جهان رسید.
همچنین ولادیمیر ماکورا از اسلواکی با رکورد مجموع ۳۵۹ کیلوگرم مدال برنز گرفت.
تیم ملی وزنهبرداری جوانان ایران با ۶۶۰ امتیاز تیمی و کسب ۵ طلا، ۹ نقره و یک برنز قهرمان رقابتهای جهانی ۲۰۲۳ در گوادالاخارای مکزیک شد. این پنجمین قهرمانی ایران در پیکارهای جهانی جوانان است که با هدایت سیدهادی پانزوان به دست آمد.
برای تیم ایران علیرضا یوسفی 3 طلا، علیرضا نصیری ۲ طلا و یک برنز و طاها نعمتیمقدم، آریا پایدار و ابوالفضل زاره هر کدام 3 مدال نقره کسب کردند.
تیمملی وزنهبردای جوانان ایران پیش از این سال ۲۰۱۱ (با هدایت کورش باقری)، ۲۰۱۶ (با هدایت وحید ربیعی و فراز رامهرمزی)، ۲۰۱۷ (با هدایت محمدحسین برخواه) و ۲۰۱۸ (با هدایت محمدحسین برخواه) قهرمان جهان شده بود.
***
تبریک رئیسی در پی قهرمانی تیم ملی وزنهبرداری در مسابقات جوانان جهان
رئیسجمهور در پیامی قهرمانی تیمملی وزنهبرداری کشورمان در مسابقات جوانان جهان 2023 مکزیک را تبریک گفت.
به گزارش فارس، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در پیامی ضمن تبریک قهرمانی تیمملی وزنهبرداری کشورمان در مسابقات جوانان جهان 2023 در مکزیک، از همه مربیان و دستاندرکاران این رشته ورزشی بویژه پولادمردان غیرتمند و باصلابت که با کسب مدالهای رنگارنگ ارزشمند، اقتدار و توانمندی ایران قهرمانپرور را در برابر دیدگان جهانیان به نمایش گذاشتند و مایه فخر و مباهات ملت ایران شدند، سپاسگزاری کرد.
متن پیام رئیسجمهور به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
با کمال مسرت، قهرمانی امیدآفرین تیم ملی وزنهبرداری کشورمان در مسابقات جوانان جهان 2023 در مکزیک و به اهتزاز درآمدن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران را به آحاد ملت ایران و جامعه ورزشی کشور تبریک و تهنیت میگویم.
از همه مربیان و دستاندرکاران این رشته ورزشی بویژه پولادمردان غیرتمند و باصلابت که با کسب مدالهای رنگارنگ ارزشمند، اقتدار و توانمندی ایران قهرمانپرور را در برابر دیدگان جهانیان به نمایش گذاشتند و مایه فخر و مباهات ملت ایران شدند، صمیمانه سپاسگزارم.
با آرزوی توفیقات روزافزون برای وزنهبرداران عزیز، از درگاه خداوند منان، تداوم درخشش و افتخارآفرینی آنان را در دیگر میادین ورزشی خواستارم.
سیدابراهیم رئیسی
رئیسجمهوری اسلامی ایران
ارسال به دوستان
امروز بازی بزرگ هفته؛ ذوبآهن ـ استقلال
آبیپوشان از رقبا فاصله میگیرند؟
مهدی تقوی: هفته یازدهم لیگ برتر فوتبال (جام خلیجفارس) امروز با برگزاری ۳ مسابقه پیگیری میشود که در مهمترین دیدار هفته، ذوبآهن در ورزشگاه فولادشهر اصفهان از صدرنشین لیگ پذیرایی میکند.
* استقلال ـ ذوب آهن؛ بازی مهم هفته
استقلال این فصل با سرمربیگری جواد نکونام بهرغم مشکلات فراوان مدیریتی پیشفصل و اوایل فصل که تمرکز هر تیمی را از بین میبرد، با ارائه بازیهای چشمنواز عملکرد کمنقص و باثباتی داشته و فاصله خوبی نیز با دیگر مدعیان قهرمانی ایجاد کرده است. آبیپوشان پایتخت با ۷ برد از ۹ بازی، با وجود مشکلات عدیده مالی، کمبودها و اختلافات شدید با سرپرست مدیرعاملی که مدیری پروازی است، اجازه ندادند روند نتیجهگیریشان دچار نوسان شود و با اتحاد مثالزدنی نیمکت و بازیکنان تا اینجای لیگ برتر فراتر از انتظار ظاهر شدهاند. آنها اگرچه برخی بازیها را با نتایج اقتصادی به پایان بردهاند ولی نشان دادهاند با هدف قهرمانی پای در رقابتهای این فصل نهاده و مدتهاست صدر جدول را آبی نگاه داشتهاند.
از سوی دیگر محمد ربیعی، سرمربی سازنده ذوب هم فوتبال خوب و قابل احترامی را به نمایش میگذارد و از ابتدای فصل تیمش را در بالای جدول نگاه داشته و اکنون هم در رده سوم جدول است. بازی ۲ تیم در صورت برد استقلال موجب مستحکمتر شدن صدر و در صورت برد ذوب موجب صعود یک پلهای سبزقباها و قرار گرفتنشان در رتبه دوم جدول لیگ برتر میشود. از سویی نتیجه موردعلاقه پرسپولیس، سپاهان و تراکتور که دیگر مدعیان این فصل هستند، تساوی ذوبآهن و استقلال است.
* شمسآذر ـ گلگهر؛ جدال در میانه جدول
در دیگر دیدار امروز، شمسآذر با سعید دقیقی سرمربی جوان خود که به خاطر صعود با این تیم در فصل گذشته به سطح اول فوتبال کشور و نتایج خوبی که با این تیم تازهتاسیس در لیگ برتر گرفته محبوبیت بسیاری در قزوین دارد، به مصاف یکی از ثروتمندترین تیمهای فوتبال کشور یعنی گلگهر میرود. سیرجانیها با مارینوس اوزونیدیس، سرمربی صاحبنام و گرانقیمت یونانی خود که سابقه هدایت ۲ تیم بزرگ کشورش پاناتینایکوس و آ.ا.ک را در کارنامه دارد، بازیهای هجومیای را در این فصل ارائه کردهاند اما هنوز در نتیجهگیری آنطور که از تیم ششم فصل پیش انتظار میرود، هوادارانشان را راضی نکردهاند. این تیم که با هزینههای فراوان بسته شده و ابتدای فصل تصور میشد یکی از مدعیان قهرمانی یا لااقل کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا باشد، هنوز نتوانسته در کنار بازی هجومی و روان خود، نتیجه هم بگیرد. تساویهای پرشمار گلگهر ـ نیمی از بازیهایش ـ از عوامل قرار گرفتن این تیم صاحبسبک در رده نهم جدول است که برای تیمی با این امکانات اصلا رتبه مناسبی نیست؛ البته سیرجانیها ۲ بازی معوق هم دارند که با نتیجهگیری در آنها به ردههای بالاتر صعود میکنند ولی اگر روند تساویهایشان در آن ۲ بازی و ادامه لیگ هم تداوم داشته باشد، آن وقت گلگهر در ردهای قرار خواهد گرفت که هزینههای سنگین تیمداری آن زیر سوال میرود.
شمسآذر رده دوازدهمی ـ با کسر ۳ امتیاز انضباطی ـ اما روند متعادلی دارد که برای تیمی که نخستین فصل حضور در لیگ برتر را تجربه میکند و هیچ بازیکن نامیای هم ندارد، مناسب است. بازیهای تاکتیکی، متهورانه و پرموقعیت قزوینیها که حتی تنها تساوی استقلال در این فصل را هم رقم زدند، نشان از معرفی یک مربی خوب برای آینده فوتبال کشور دارد. دقیقی در همین ۲ فصل خود را به عنوان یک مربی که میتواند بخوبی از بازیکنان بازی بگیرد، نشان داده است. نتیجه این بازی تاثیر چندانی در صعود و سقوطشان در جدول ندارد اما با توجه به تاکتیک هجومیای که تاکنون در بازیهایشان ارائه کردهاند، انتظار میرود بازی زیبایی از کار درآید.
* تراکتور ـ فولاد؛ نبرد سرخهای تبریز و اهواز
شاگردان پاکو خمس در تبریز، امسال برخلاف فصل گذشته نتایج سینوسی گرفتهاند. آنها در یک دیدار ۳ گل میزنند و مقتدرانه میبرند و در دیداری دیگر آنقدر ضعیف بازی میکنند و نتیجه میگیرند که آتش شایعه خروج سرمربی اسپانیایی خود را شعلهور میکنند. مالک تراکتور که این فصل به نحو عجیبی صبوری کرده و هنوز مربی جدیدی برای نیمکت خود در نظر نگرفته، بعید است با تداوم نتایج سرخپوشان تبریز که در جایگاه ششم جدولند، تحمل کند و خمس باید هر چه زودتر تیم تراکتور را به ثبات در نتیجهگیری برساند.
تیم فولاد نیز که این فصل را با علیرضا منصوریان آغاز کرد و به دلیل کسب نتایج ضعیف وی را برکنار کرد، با آمدن ایگناسیو مارتینز اگرچه از رده آخر جدول رها شده اما هنوز نتوانسته نتیجه بگیرد و مانند فولاد سالهای قبل باشد. این تیم با ۳ برد و ۶ باخت در رده چهاردهم و منطقه خطر قرار دارد. البته سرمربی پیشین رئال ساراگوسا و رئال وایادولید در لالیگا تنها ۳ ماه است به اهواز آمده و هنوز آشنایی چندانی با تیم خود ندارد و با گذشت زمان قطعا روند نتایج خوب فولاد آغاز خواهد شد.
* نتایج هفته یازدهم
استقلال خوزستان یک ـ سپاهان ۳
هوادار صفر ـ ملوان یک
مس صفر ـ صنعت نفت ۲
آلومینیوم یک ـ پیکان یک
ارسال به دوستان
هولوکاست غزه
مازیار خادمی*: سالهاست ادعا میشود هولوکاست، نسلکشی یهودیان اروپایی در طول جنگ دوم جهانی است. بین سالهای 1941 و 1945 نازیها بر پایه ایدئولوژی نژادپرستی و تعقیب «فضای زندگی»، کشتار گسترده یهودیان را در دستور کار قرار دادند. اینکه آیا این اتفاق رخ داده است یا خیر اساسا پرسش مهملی است. یعنی نباید پرسید آیا حقیقتا چنین کشتار گستردهای رخ داده است یا خیر. این یک امر مقدس غربی است، بعد از تقدسزدایی از تمام مقدسات عالم حتی «خدا». هرگونه مخالفت با این ادعا، گویی انکار هرگونه حیثیت اخلاقی مخالف و احیانا پرسشگر است. در کنار هزاران پرسش که میتوان مطرح کرد، باید پرسید: هر کشتار گستردهای، یا هرگونه تحقیر و محرومیت از حقوق، غیرانسانی است؟ معیار هر چه باشد چه کسی داوری میکند؟
منتظر هیچ پاسخی نباید بود، واقعیت گویاست؛ معیار نقض حقوق بشر است و قاضی سازمان ملل متحد. 3 آوریل 2009، رئیس شورای حقوق بشر، کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد درباره مناقشه غزه را با ماموریت «بررسی همه موارد نقض قوانین بینالمللی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بینالمللی که ممکن است در هر زمانی در غزه انجام شده باشد»، تاسیس کرد. اعضای کمیته عبارت بودند از: ریچارد گلدستون، قاضی سابق دادگاه قانون اساسی آفریقای جنوبی و دادستان سابق دادگاههای کیفری بینالمللی برای یوگسلاوی سابق و روآندا (رئیس کمیته)، پروفسور کریستین چینکین، استاد حقوق بینالملل در دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن که یکی از اعضای هیات حقیقتیاب سطح بالای بیت هانون (2008) بود، حنا جیلانی، وکیل دادگاه عالی پاکستان و نماینده سابق دبیرکل درباره وضعیت مدافعان حقوق بشر که عضو کمیسیون بینالمللی تحقیق درباره دارفور (2004) بود و سرهنگ دزموند تراورز، افسر سابق نیروهای دفاعی ایرلند و عضو هیاتمدیره موسسه تحقیقات جنایی بینالمللی. نتیجه در 452 صفحه دایر بر ارتکاب جنایات جنگی و احتمالا جنایت علیه بشریت تقدیم شورای حقوق بشر شد و پس از تصویب و احاله بـه مجمـع عمـومی سـازمان ملـل متحد، به تصویب مجمع عمومی رسید. همه چیز زیباست الا نتیجه عملی: تکرار آن جنایت در ابعاد بسیار گستردهتر و ویرانکنندهتر در مقابل چشم تمام جهان در حال حاضر.
آیا چشمپوشی و تجاهل به جنایات رژیم صهیونیستی منجر به هیچ تناقضی در ذهن غرب نمیشود؟ آیا نباید پرسید: چرا با هولوکاست دولت جعل میکنید اما در غزه به نظاره نابودی یک ملت واقعی نشستهاید؟
این تناقضی است که اساسا لیبرالیسم را از ارائه راهحلی برای چالشهای ایجادشده از جانب سیاست بینالملل ناتوان میکند. گسترش دراماتیک کشورهای مدعی وابستگی به ارزشهای جهانشمول، بلکه تلاش بیسابقه به صورت آدمکشیهای محلی و جهانی و گسترش منطقهگرایی افراطی پرخاشجو همه آن چیزی است که میتوان ترسیم کرد. جنگ صلیبی جورج دبلیو بوش علیه به اصطلاح محور شرارت و تفکیک میان تروریسم خوب و بد را بدون این تحلیل غمانگیز نمیتوان فهمید. هنگامی که دولتی با دشمن سیاسی خود تحت لوای انسانیت میجنگد، جنگ برای بشریت نیست، بلکه جنگی است که از طریق آن دولتی میکوشد با غصب مفهومی عام، علیه رقیب نظامیاش عملکند. به بهای محو رقیبش، تلاش میکند خود را مظهر انسانیت قلمداد کند و به چنان روشی عمل میکند که گویی نماینده صلح، عدالت، ترقی و تمدن است و ادعا میکند برای این مبارزه میکند و رقیبش در تقابل با آنهاست.
این همان مکانیسم اخلاقگرایانهای است که فرانکو فلات، «پالایش احساس خوب» مینامد؛ شیوهای که راه را برای فرار از میانمایگی و در این مورد خاص فرومایگی یک رژیم مجعول فراهم میکند؛ فرافکنی شر و بدی به «دیگران» و بازکشف گونهای از «قهرمانگرایی».
اینکه رژیم صهیونیستی باید نابود شود، مسالهای نیست که کسی آن را ساخته باشد، نتیجه طبیعی اشاره به واقعیت جعل واقعیت است و تنها میشود آن را با آن نشان داد. هرگونه موجودیت فاقد مشروعیت، ازبینرفتنی است.
قاضی دادگستری *
ارسال به دوستان
منطق عریان بایدن
جمعه پیش خوانندگان روزنامه واشنگتنپست با انشای جو بایدن 81 ساله از دلاور درباره ادامه رویارویی با پوتین و حماس به انضمام یک نقاشی کودکانه مواجه شدند.
در این اعلامیه مطبوعاتی که حتی یک بچه دبستانی هم با خواندن آن به زبان انگلیسی یا ترجمهاش به هر زبانی و سپس نگاهی اجمالی در احوالات پیرمرد آلزایمری کاخ سفید، متوجه میشود کلمه به کلمه برای بایدن هجی شده یا حتی توسط کسی، به نام او نوشته شده است، رئیسجمهور ایالاتمتحده به همه ثابت میکند چرا رهبری واشنگتن فاقد قوه عاقله است.
چنین اعلامیههای سیاسیای که در نشریات انگلیسیزبان تحت عنوان OP-ED منتشر میشود، معمولا به تعیین مواضع رسمی یک حکومت، حزب یا سازمان میپردازد. این اعلامیه طولانی که مملو از اصطلاحات رسمی و حکومتی و لفاظیهای توخالی است، زمین و زمان را به هم میدوزد تا فقط به 2 نکته اشاره کند؛ ۲شعار کلیشهای که هر آمریکایی حتی بدون نیاز به خواندن مقاله بایدن میتواند از پیش حدس بزند که او چه گفته است: «ادامه جنگ نیابتی علیه روسیه در اوکراین و ادامه حمایت از رژیم صهیونیستی برای نسل کشی فلسطینیها».
در نقاشی ضمیمه آن نیز یک کبوتر سفید دیده میشود که از میان انبوهی از موشکهای پلاستیکی تهدیدگر به رنگهای سرخ و آبی و سفید و سبز و سیاه که مثلا قرار است ترکیب رنگ پرچمهای روسیه و فلسطین را تداعی کند، در حال پرواز است. مشکل اینجاست که از یک طرف کبوتر، هیچوقت در طول تاریخ نماد رسمی یا عرفی آمریکا، اسرائیل یا ناتو نبوده و از طرف دیگر رنگهای مزبور، ترکیب رنگهای پرچم دهها کشور دیگر جهان از جمله متحدان آمریکا مثل فرانسه، انگلیس، ایتالیا، هلند، بلژیک، عربستان، اردن و امارات را تداعی میکند.
در حالی که عریضه منتشره به نام بایدن اصرار دارد که دستنشاندگان و نوکران آمریکا متحدانش هستند، روسیه به شخص ولادیمیر پوتین خلاصه میشود و فلسطین هم فقط حماس است. این نقاشی نمادین اما ناشیانه، غرض اصلی پیرمرد آلزایمری را نقض و چنین تداعی میکند که پرنده صلح مسخره کاخ سفید با خود ملتهای روسیه و فلسطین و دهها ملت دیگر سر جنگ دارد.
مقطع زمانی نوشته شدن و انتشار این مقاله هم جالب توجه است و بر بار کمدی اعلامیه تبلیغاتی رئیسجمهور ایالات متحده میافزاید. این اعلامیه 18 نوامبر یعنی 2 روز بعد از دیدار بسیار مهم بایدن با شی جین پینگ، رئیسجمهور خلق چین در سانفرانسیسکو در واشنگتنپست منتشر شده است؛ دیداری که بایدن بلافاصله بعد از آن چهره یک سیاستمدار خرفت را از خود به نمایش گذاشت و بعد از کلی تبادل تعارفات با میهمان چینی و آرزوی بهبود روابط 2 کشور، در نخستین نطق مطبوعاتی خود پس از آن، شی را یک دیکتاتور توصیف کرد. آش به قدری شور بود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه او پایین تریبون با حرکتی معنادار به نشانه افسوس از این همه حماقت نهادینه در وجود رئیسش، جلوی دوربینها سر تکان داد و لبخندی تلخ زد.
احتمالا بایدن وقتی آن شب سوار بر جت اختصاصی «فورس وان» ریاستجمهوری، فاصله ساحل غربی تا ساحل شرقی ایالات متحده را به سمت واشنگتن طی میکرده، غرق در اوهام، با خود فکر میکرده عجب هنری در توهین به رقیب به خرج داده و تصمیم گرفته یک مقاله هم برای هر چه تیره و تارتر کردن روابط کشورش با بقیه جهان بنویسد که دستیارانش بلافاصله به رویای او جامه عمل پوشاندهاند.
البته در اینجا با یک بیانیه پوچ سروکار داریم، چون خواننده هیچ نکته یا پیام جدیدی در آن نمیبیند؛ انگار نه انگار این متن منسوب به یک عضو قدیمی حزب دموکرات است که با عنوان رئیسجمهور لیبرال وارد کاخ سفید شده است.
این همان جملاتی است که سالهای سال است از زبان نومحافظهکاران واشنگتن میشنویم، از جمله از جرج بوش پسر و تیم خبیثش، آن زمان که میخواستند جنگ در عراق و اففانستان را توجیه کنند.
در اعلامیه بایدن، حماس به طور مکرر «شیطان خالص» توصیف شده است ولی تصویری که این روزها مردم آمریکا و مخاطبان جهانی واشنگتنپست از واقعیات جنگ غزه میبینند، باعث میشود آنها قضاوتی کاملا متفاوت از میدان جنگ داشته باشند. بایدن یا هر کس دیگری که از طرف رئیس قوه مجریه آمریکا آن را نوشته، حتی لازم ندیده به این موضوع توجه کند که خبر افشاگرانه رسانههای عبری مبنی بر اینکه صدها اسرائیلی شرکتکننده در فستیوال موسیقی رعیم در روز حمله حماس به آن سوی دیوار غزه توسط هلیکوپترهای صهیونیستها هدف قرار گرفتهاند، چطور مثل بمب در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود.
ضمنا از فریاد همبستگی میلیونها نفر در خیابانهای آمریکا و کشورهای اروپایی و در شبکههای اجتماعی با مظلومیت کودکان فلسطینی به خاک و خون کشیده مشخص است از نظر مردم، شیطان کیست؛ اسرائیل و البته خود دولت بایدن.
سراسر این متن به همین شکل از زبانی قراردادی و غیرواقعی استفاده میکند که به وضوح نشان میدهد طبقه حاکم آمریکا در دنیای دیگری سیر میکنند. از آنجا که چنین چیزی در واقعیت امکان ندارد، مخاطب واشنگتنپست چنین نتیجه میگیرد که رئیسجمهور آمریکا، عزم کرده چیزی جز دروغ نگوید و ننویسد. او مردم را دعوت میکند با فراموش کردن همه تصاویری که از جنایات اسرائیلیها در غزه در بیش از 40 روز گذشته دیدهاند، به خاطر آمریکا روی حماس به عنوان شر تمرکز کنند!
او به همان سبک اورولی، شر را خیر، نفرت را عشق و دروغ را حقیقت میخواند.
چنین اعلامیههای دولتیای باعث میشود آمریکاییها، حاکمانشان را عریانتر از هر زمان دیگری ببینند.
مطمئنا مردم آمریکا حتی طرفداران منصفتر اسرائیل هم با خواندن چنین متنی از اینکه شعورشان توسط رئیسجمهور به هیچ انگاشته شده، شوکه شدهاند، چون سوای روایت احمقانهای که بایدن از خیر و شر دارد، به شکل عریانی مخاطب را به مثابه یک رایدهنده میبیند و ابلهانه او را دعوت میکند پس از پذیرش دروغهایش، به عنوان یک آمریکایی در انتخابات 2024 به حزب دموکرات رای دهد، بدون آنکه روایت او در حمایت کورکورانه از اسرائیل، تفاوت خاصی با رقبای جمهوریخواهش داشته باشد.
درست مثل همان گافی که در نقاشی منضم شده به این اعلامیه نمایان میشود، متن منسوب به بایدن هم پرسشهای زیادی درباره موضعگیری یکطرفهاش به نفع صهیونیستها پدید میآورد:
- بایدن در کمال بیشرمی نوشته دلش از دیدن پیکر کودکان سلاخی شده غزه شکسته است. پس در این صورت چرا حتی برای یک روز جلوی این کشتار بیرحمانه را نگرفته و دقیقا به همان رژیمی که این بچهها را سلاخی کرد، سلاحهایی برای بمبارانهای بعدی رسانده است؟
- بایدن خواهان راهحل 2 کشوری شده است؛ پس چرا اجازه میدهد آمریکا و شرکایش فقط به یکی از آن 2 دولت کمک کنند تا دیگری را از بین ببرد؟
- اگر او به رهبران اسرائیل توصیه کرده از خشونت بیش از حد خودداری کنند، پس چرا سخنان محبتآمیز خود را با استفاده از اهرمهای عظیم آمریکا برای توقف جریان تسلیحات، پول، اطلاعات و پوشش دیپلماتیک برای کمک به نسلکشی غزه به کار نگرفته است؟
- اگر بایدن نگران گسترش یهودستیزی است، چرا به صهیونیستهای راست افراطی که علنا خواهان پاکسازی قومی فلسطینیان میشوند، اجازه میدهد خود را یهودی معرفی کنند؟
بایدن دلنگران دموکراسی نتانیاهو و زلنسکی؟
اعلامیه بایدن بعد از خاورمیانه سراغ اوراسیا میرود. در این بخش هم شاهد لحن نخنمای نومحافظهکاران جنگطلب واشنگتن هستیم؛ همان توهینها و عقدهگشاییهای شخصی که نشاندهنده کینهای است که کهنهسیاستمداران یانکی از دوران جنگ سرد از رقبای شرقی به دل گرفتهاند. رئیسجمهور آمریکا در حالی که همه متفقالقولند دنیا در آستانه جنگ سوم جهانی قرار گرفته و رسالت سیاستمداران، دست کم جلوگیری از افزایش تنش میان قدرتهاست، مثل یک بیمار سادیسمی عقدهگشایی میکند. او 2 روز بعد از توهین لفظی به رئیسجمهور چین، به شکل مکتوب پوتین را حامی تروریسم میخواند. در این اعلامیه به جای آنکه رئیسجمهور آمریکا از منظری عقلایی سعی در تحلیل شرایط وخیم اوکراین، آلت دست خود در جنگ نیابتی روسیه داشته باشد، ناگهان جایگاه خود را به یک پیرمرد یاوهگوی اهل دلاور تقلیل میدهد و پوتین را همان حماس میخواند. مثل دیگر متنهای تبلیغات دولتی آمریکا که به سبک فیلمهای هالیوودی اصلا دشمن خود را فاقد ویژگیهای انسانی دانسته و هیچگاه به انگیزه دشمن خود از جنگ اشاره نمیکنند، اینجا هم بایدن سفیهانه هیچ توضیحی نمیدهد که اگر او معتقد است پوتین دستش با حماس در یک کاسه است، دلیل آن چیست؟
او حتی لازم نمیبیند در حد رسانههای زنجیرهای غربی، به دروغ توجیه کند مثلا پوتین از گشوده شدن جنگ در فلسطین برای برداشتن فشار غرب در میدان اوکراین استقبال میکند. در عوض به کودکانهترین شکل ممکن، روسیه و حماس را به 2 چیز متهم میکند:
-آنها میخواهند «دموکراسی همسایه»شان را از روی نقشه محو کنند.
- آنها میخواهند ما را در یک نظم جدید و پست بینالمللی فرو ببرند که در آن قویها از ضعیفان و قدرتمندان سوءاستفاده میکنند!
مساله اینجاست که مدتهاست در خود آمریکا هم این باور عمومی که رژیم صهیونیستی و اوکراین، دموکراتیک هستند، از بین رفته است. اگر به فرض هم 8 دهه پاکسازی قومی فلسطینیان توسط اسرائیلیها و ائتلاف 8 ساله رژیم کییف با نازیها و فاشیستها را هم نادیده بگیریم، ماههاست اخبار واصله از 2 دولت نتانیاهو و زلنسکی، حکایت از سرکوب مخالفان و حذف احزاب رقیب توسط آنها دارد.
آنها هر دو در ائتلاف با احزاب راست افراطی به قدرت رسیدهاند و پس از آن شروع به تخریب حداقل ساختارهای دموکراتیک داخل حکومت کردهاند و بعد با ایجاد یک حکومت نظامی، با همسایگان خود جنگهایی خونین راه انداختهاند.
در مجموع، تنها چیزی که واقعا میتوانیم از اعلامیه بایدن دریابیم، این است که بایدن نه چیزی میفهمد و نه اگر هنوز عقلش به طور کامل زایل نشده باشد، خود بنا دارد چیزی بفهمد. او حتی به اندازه سلفش، ترامپ که به زبان نفهمی مشهور است نیز به مطالعه تاریخ و درس گرفتن از آن علاقه ندارد.
اگر آنطور که بایدن نوشته، جهان حتی یک شانس جزئی برای دیدن «امید بیشتر، آزادی بیشتر، خشم کمتر، نارضایتی کمتر و جنگ کمتر» داشته باشد، در این صورت ابتدا باید کمتر از او بشنویم و بخوانیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|