|
اخبار
دریافت کرایه اضافه تاکسی ممنوع
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران گفت: رانندگان تاکسی به هیچ عنوان نباید کرایه اضافه از مسافران دریافت کنند و نرخها از ابتدای مهرماه کمافیالسابق است. شادی مالکی، در گفتوگو با مهر درباره موضوع افزایش نرخ کرایههای تاکسی توسط برخی رانندگان از ابتدای مهر اظهار داشت: رانندگان تاکسی به هیچ عنوان نباید کرایه اضافه از مسافران دریافت کنند و نرخها کمافیالسابق است. وی با تاکید بر اینکه هیچ افزایش نرخ کرایه از ابتدای مهر نداشتهایم، افزود: مسافران در صورت مشاهده دریافت کرایه اضافه از سوی رانندگان میتوانند تخلفات را از طریق سامانه ۱۳۷ اطلاع دهند و پس از آن، بررسیها انجام و با متخلفات برخورد خواهد شد. مالکی بیان داشت: سامانه برخط تاکسیرانی بزودی و طی هفته جاری راهاندازی و نظارت هوشمند بر تاکسیها انجام میشود. از این مساله جهت ارائه خدمات آنلاین نیز بهرهمند خواهیم شد، همچنین تعداد تاکسیهای فعال در خطوط مختلف به صورت شفاف مشخص خواهد بود. وی بیان داشت: در حال حاضر نظارت بر خطوط از طریق ناظران مقیم به صورت مستمر انجام و بویژه این موضوع از ابتدای مهر در ۴۰ خط ویژه انجام شده است. مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران تاکید کرد: در روزهای برفی و بارانی نیز رانندگان تاکسی اجازه دریافت کرایه اضافه از مسافران ندارند.
***
افزایش ۶۰ درصدی صدور گذرنامه زیارتی
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا از افزایش ۶۰ درصدی صدور گذرنامههای زیارتی در ایام اربعین خبر داد و گفت: با تمرکززدایی از چاپ گذرنامه در تهران، این خدمات به صورت محلی در استانهای پرتقاضا ارائه شد تا زائران سریعتر مدارک خود را دریافت کنند. سرهنگ امید نودهی، رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه، در گفتوگو با تسنیم درباره عملکرد پلیس گذرنامه در ایام اربعین اظهار کرد: در سال جاری، با توجه به تمهیدات و تدابیری که اندیشیده شد، فقط در بازه زمانی یکماهه مربوط به ایام اربعین، توانستیم بیش از 2 میلیون و 300 هزار جلد گذرنامه صادر کنیم. از این تعداد، یک میلیون و 250 هزار جلد گذرنامه زیارتی و یک میلیون و 50 هزار جلد گذرنامه عادی صادر شد. وی افزود: نکته قابلتوجه این است که بیش از 55 درصد گذرنامههای صادرشده، زیارتی بود که نشاندهنده استقبال بالای مردم از این خدمات است. این در حالی است که در سالهای گذشته تمام زائران مجبور به دریافت گذرنامه عادی بودند که هزینه بیشتری به آنها تحمیل میکرد. امسال با کاهش هزینهها و تسهیل فرآیند صدور، گذرنامه زیارتی با کمترین هزینه صادر شد. سرهنگ نودهی با اشاره به افزایش صدور گذرنامه زیارتی نسبت به سال گذشته گفت: در سال جاری، صدور گذرنامههای زیارتی حدود 60 درصد افزایش داشته است. در واقع سال گذشته، حدود 800 هزار گذرنامه زیارتی در ایام اربعین صادر شده بود، در حالی که امسال از ابتدای سال یک میلیون و 250 هزارجلد گذرنامه زیارتی رسید.
***
آمادگی بسیج جامعه پزشکی برای یاریرسانی به جبهه مقاومت
اعضای بسیج جامعه پزشکی با انتشار بیانیهای، شهادت رهبر شجاع و مجاهد جنبش حزبالله لبنان و جمعی از فرماندهان جبهه مقاومت را تبریک و تسلیت گفتند و آمادگی خود را برای یاری این جبهه اعلام کردند. در پی شهادت رهبر شجاع و مجاهد جنبش حزبالله لبنان شهید سیدحسن نصرالله، سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با صدور بیانیهای ضمن محکوم کردن جنایتهای رژیم خبیث و منحوس صهیونیستی، شهادت این رهبر مجاهد جریان مقاومت اسلامی و جمعی از فرماندهان جبهه مقاومت را تبریک و تسلیت گفت. در بخشهایی از این بیانیه آمده است: ضمن عرض تسلیت به جبهه مقاومت و حزبالله و تمام آزادگان جهان و مردم مظلوم غزه، به تبعیت از حکم جهاد رهبر بزرگ شیعیان ولیامر مسلمین نایبالامام سیدعلی خامنهای حفظهالله که فرمودند: «بر همه مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند»، ما بسیجیان جامعه پزشکی کشور، ضمن محکومیت این اقدامات ددمنشانه رژیم منحوس صهیونیستی، در تمام تخصصها و توانمندیها، آمادگی خود را برای یاری این جبهه و ادای وظیفه انسانی و حرفهایمان، چه در داخل ایران و مداوای مجروحان جبهه مقاومت و چه اعزام به منطقه جنگی و خط مقدم مقاومت تحت فرامین فرمانده معظم کل قوا حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای مدظلهالعالی، اعلام میداریم.
***
سرقت در ۱۳ سال اخیر جرم اول کشور بوده است
سخنگوی قوهقضائیه از کاهش ۹ تا ۱۲ درصدی سرقتهای تعزیری در سال گذشته خبر داد. اصغر جهانگیر در جمع خبرنگاران در این باره گفت: سرقت یکی از موضوعات مهمی است که در ۱۳ سال گذشته به عنوان جرم اول کشور مطرح بوده و دستگاههای مختلف در این باره مسؤولیت دارند و باید همه از جمله ضابطان، دستگاههای قضایی، نهادهای حاکمیتی و مردم به وظایفشان عمل کنند. فرهنگسازی برای مردم در این باره بسیار مهم است و همه باید به هم کمک کنیم و آمار سرقت را در جامعه کاهش دهیم. وی یادآور شد: بسیاری از سرقتها به خاطر غفلتهای مردم و به نوعی عدم توجه به هشدارهای قبلی است که توسط ضابطان و دستگاههای نظارتی و قضایی داده شده است که هم خودشان مالباخته میشوند و هم مجموعههای قضایی و نظارتی را دچار مشکل میکنند، لذا در این عرصه با توجه به مشکلات اقتصادی که در جامعه وجود دارد، یک عزم ملی برای پیشگیری و کاهش سرقت باید اتفاق بیفتد و فرهنگسازی انجام شود و در این باره صداوسیما هم میتواند به ما کمک کند. سخنگوی قوهقضائیه گفت: طبق آمارهای ارائه شده از سوی مراجع رسمی، سرقتهای تعزیری در سال گذشته ۹ تا ۱۲ درصد کاهش داشته است.
ارسال به دوستان
رشد ۲ برابری حیوانگزیدگی و هاری از ابتدای امسال
آمارهای وزارت بهداشت از رشد ۲ برابری حیوان گزیدگی و ابتلا به هاری در نیمه نخست امسال در مقایسه با آمار سال گذشته حکایت دارد، به طوری که سال گذشته در مجموع ۱۷ نفر به دلیل هاری جان خود را از دست دادند اما در نیمه نخست امسال این رقم به ۱۳ مورد رسیده است.
ارسال به دوستان
فرمانده مرزبانی انتظامی کشور: سال جاری چندصد هزار تبعه غیرقانونی خارجی از مرزهای ایران خارج شدهاند
کاهش ورود اتباع به کشور
گروه اجتماعی: به دنبال اخراج اتباع بیگانه بدون مجوز از کشور، فرمانده مرزبانی انتظامی کشور دیروز از خروج صدها هزار نفر از اتباع غیرمجاز بیگانه از کشور طی سال جاری خبر داد و اعلام کرد: عدهای از اتباع غیرمجاز، خودشان تصمیم به خروج گرفتهاند و مابقی کسانی را که مجوز نداشتهاند نیز ما از کشور خارج میکنیم. در مقابل ورود این افراد از مرزها نیز کم شده است. بحث اخراج اتباع بدون مجوز یک ماه است داغ است آنطور که وزیر کشور نیز به صراحت اعلام کرد: «ایران بیش از این امکان پذیرایی از اتباع را ندارد و تا حدی که صاحبخانه امکانش را داشته باشد از میهمان پذیرایی میکند. این مساله مشکلات زیادی را ایجاد کرده و انشاءالله نخستین گام بیرون کردن اتباعی است که مجوز ندارند و بعد به مرور مراحل دیگر». به گفته اسکندر مومنی، این طرح کاملا با برنامهریزی مناسب آنطور که هم ملاحظات منطقهای و هم همسایگی در نظر گرفته شود، به طور جدی در دستور کار قرار دارد. وی هفته گذشته نیز در مراسم معارفه رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی این وزارتخانه با اشاره به اهمیت تشکیل «سازمان ملی مهاجرت» طبق قانون هفتم توسعه گفت: این مهم جزو مطالبات مستمر نمایندگان مجلس نیز بوده است و ضرورت دارد با کمک سایر بخشها این امر تسریع شود. باید برای شناسایی و ساماندهی اتباع خارجی، طرد اتباع غیرمجاز و تشکیل منظم جلسات کمیسیون ساماندهی اتباع خارجی، اهتمام ویژه شود. به هر حال پدیدههای اجتماعی تکمؤلفهای نیست، بلکه باید نگاه جامعالاطرافی به موضوع اتباع داشته باشیم و شاهد یکپارچگی اقدامات در این زمینه باشیم. رئیس شورای امنیت کشور بر جلوگیری از ورود غیر قانونی اتباع تاکید و تصریح کرد: انسداد مرزها حتما انجام خواهد شد اما این به معنی نادیده گرفتن سایر برنامهها در این حوزه نیست. وزیر کشور افزایش تعداد اتباع نسبت به ظرفیتهای کشور را باعث نگرانی دانست و گفت: البته مواجهه ما با این موضوع حساس، باید متعادل باشد و فعالیتهای ما نباید به مهاجرستیزی منجر شود.
* اخراج اتباع غیرمجاز ادامه دارد
فرمانده مرزبانی انتظامی کشور از خروج صدها هزار نفر از اتباع غیرمجاز بیگانه از کشور در سال جاری خبر داد. سردار احمدعلی گودرزی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به جزئیات این خبر گفت: در هفتههای اخیر، عملیات خروج اتباع غیرمجاز از کشور توسط ارگانهای مختلف در حال انجام است و هر روز تعداد زیادی از اتباع غیرمجاز از مرزهای کشورمان خارج میشوند.
وی افزود: عدهای از اتباع غیرمجاز خودشان تصمیم به خروج گرفتهاند و مابقی را نیز ما از کشور خارج میکنیم. فرمانده مرزبانی انتظامی کشور اظهار کرد: برای عبور و مرور اتباعی که مجاز هستند هیچ مشکلی وجود ندارد و تردد این افراد از مرزهایی مانند دوغارون و میلک در حال انجام است و ما تنها با اتباع غیرمجازی که قصد ورود به کشور را دارند برخورد کرده و از ورود آنها به مرزهایمان ممانعت میکنیم. البته در حال حاضر ورود این افراد به مرزها بسیار کم شده است. گودرزی در پاسخ به این پرسش که تاکنون چند نفر از مرزها خارج شدهاند، گفت: از ابتدای سال تاکنون، چندصد هزار نفر از اتباع غیرمجاز از مرزها خارج شده و این روند ادامه دارد. اخیرا نیز فرماندار تهران اعلام کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود و رصدهای انجامشده، بحث اتباع غیرمجاز و طرد آنها به صورت جدی پیگیری میشود. احمد قیومی درباره حضور اتباع غیرقانونی در پایتخت گفت: سازمان ملی مهاجرت یک طرح خاص را در وزارت کشور مکتوب کرده و تکالیفی را برای همه استانداران مشخص کرده است؛ در تهران نیز با شرایط خاصی که وجود دارد جلسات ویژهای برای موضوع و مساله حضور اتباع بیگانه در پایتخت مورد توجه قرار گرفته است. وی افزود: سال گذشته و همچنین چند ماه از سال جدید کنترل این موضوع را شهروندان مشاهده کردند، چرا که در گذشته شاهد یکسری حرکات و موضوعاتی بودیم که این موارد کنترل شد، بویژه موارد و فیلمبرداریهایی که اتباع در برخی نقاط و مراکز داشتند که با هماهنگیهایی که انجام شد به سمت کنترل و مهار این اقدامات حرکت کردیم.
فرماندار تهران ادامه داد: حضور اتباع خارجی در همه جا و همه کشورهای جهان به دلایل مختلف وجود دارد اما مساله مهم این است که باید حضور اتباع کنترل و تعریفشده باشد. در شهر تهران نیز کار شناسایی اتباع منطقه به منطقه و محله و محله با توجه به ظرفیتهای موجود انجام شده و حضور اتباع در مشاغل نیز یک به یک رصد شده است و باید گفت بحث اتباع غیرمجاز و طرد آنها به صورت جدی پیگیری میشود.
ارسال به دوستان
نامگذاری معبری به نام شهید سیدحسن نصرالله در پایتخت
به منظور بزرگداشت و احترام به مقام شهید سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان قرار است معبری به نام این مجاهد بزرگ در تهران مزین شود؛ موضوعی که مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در راستای بزرگداشت و احترام به مقام شهید سیدحسن نصرالله، تصمیم به نامگذاری یکی از معابر پایتخت به نام این شهید گرفته شده است. این اقدام به عنوان نمادی از حمایت از محور مقاومت و تجلیل از تلاشها و فداکاریهای افرادی که در راه مبارزه با ظلم و ستم ایستادگی کردهاند، انجام میشود. وی تاکید کرد: این نامگذاری نشاندهنده ارادت مردم و مسؤولان به ارزشهای اسلامی و ملی است و در راستای تقویت روحیه مقاومت و اتحاد در جامعه صورت میگیرد. قطعا به دنبال نامگذاری معبری در خور شأن این شهید بزرگوار خواهیم بود. علاوه بر این رئیس شورای اسلامی شهر تهران و شهردار تهران در پی شهادت دبیرکل حزبالله لبنان، شهید سیدحسن نصرالله، پیامهای تسلیت صادر کردند. در بخشی از متن پیام تسلیت مهدی چمران آمده است: خبر شهادت سید مقاومت، روحانی وارسته، رهرو مکتب امام حسین(ع) و فرمانده دلاور سپاه اسلام، جناب سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان فوق تاسف و تاثر است. این مجاهد بزرگ و عالم بابصیرت و شجاع، عمری را در راه مبارزه حق علیه باطل و دفاع از آرمان فلسطین و محور مقاومت سپری و چند دهه این نهضت عظیم را رهبری کرد و در نهایت به آرزوی دیرینهاش که شهادت فیسبیلالله بود رسید و به خیل عظیم شهدا پیوست. شخصیت وارسته، روحیه دلاوری و آزادگی و بصیرت کمنظیر این مرد بزرگ، خاری در چشم دشمنان بویژه جانیان رژیم اشغالگر قدس بود و 33 سال، علاوه بر ایستادگی و دفاع در برابر رژیم منحوس صهیونیستی، شاگردان و رهروانی را پرورش داد که بیشک راه و منش او را ادامه خواهند داد. همچنین در بخشی از متن پیام تسلیت علیرضا زاکانی، شهردار تهران در پی شهادت سیدحسن نصرالله آمده است: نخستوزیر قاتل رژیم جعلی و کودککش در حالی که در سازمان ملل، به صندلیهای خالی اجلاس لبخند میزد، نقشه شهادت سرو رعنای مقاومت را نهایی و سگهای هار خود را به سوی بیروت قهرمان راهی کرد و در هجوم سیاه و ناجوانمردانه بمبهای آمریکایی، خطای تاریخی بزرگ خود را رقم زد تا حیات جاودانی دبیرکل نستوه حزبالله لبنان را رقم زند. شهادت اسوه مقاومت، مجاهد فرزانه و رزمنده دلاور، آیتالله شهید، سیدحسن نصرالله را به محضر امام عصر حضرت بقیهالله الاعظم(عج)، ولیامر مسلمین جهان حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، حزبالله سرافراز، رزمندگان محور مقاومت، امت اسلامی و همه آزادگان جهان تبریک و تسلیت عرض میکنم. بیتردید بر اساس وعده قطعی و صادق الهی، آینده جهان از آن حزبالله است و نجات و فلاح ملل اسلامی، در مقاومت و ادامه راه شهیدانی است که دفع فتنه و رفع خطر غده سرطانی منطقه را با نثار خون مطهر خویش دنبال کردند.
ارسال به دوستان
طنین زنگ آغاز نصرالله در مدارس
اختصاص ساعت درسی برای معرفی جنبههای شخصیتی شهید مقاومت با استفاده از محتواهای کانال «آخراشه» در شبکه شاد و به صدا درآوردن زنگ آغاز نصرالله به مناسبت شهادت سیدحسن نصرالله به مدارس پیشنهاد شده است. معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش ضمن تسلیت به مناسبت شهادت سیدحسن نصرالله، با اشاره به برنامههای پیشنهادی برای مدارس به مناسبت شهادت سید مقاومت، اهتزاز پرچم حزبالله لبنان در مراسم صبحگاه مدارس، تجمع دانشآموزی اعلام انزجار از رژیم صهیونیستی، همخوانی سرودهای بارگذاریشده در کانال سرود ایران، معرفی پروفایلساز با تصویر شهید سیدحسن نصرالله و نصب تمثال سید مقاومت در مدرسه را از دیگر برنامهها عنوان کرد.
حجتالاسلام محمدحسین پورثانی با اشاره به اینکه همچنین برنامههایی در این رابطه ویژه همکاران فرهنگی و دانشآموزان تدارک دیده شده است، یادآور شد: در راستای گرامیداشت شهدای مظلوم جبهه مقاومت، بویژه شهید سرافراز سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، دانشآموزان و فرهنگیان ایران اسلامی همراه با سایر آزادیخواهان جهان، با در نظر گرفتن اصولی همچون تبیین پیام مهم رهبری برای دانشآموزان توسط مدیران مدارس، تبیین چرایی لزوم پاسخ مشروع و مقتدرانه ایران نسبت به جنایات اسرائیل بر اساس مطالبات عمومی و جلوگیری از هرگونه تخریب و تضعیف اشخاص در شبکههای اجتماعی و مدیریت اظهار نظر مسؤولان در سطوح مختلف، برنامههایی را برگزار میکنند.
وی اظهار داشت: طراحی و تصویرسازی از حمایت گسترده مردمی از گروههای مقاومت، تامل در بازنشر اطلاعات و تحلیلهای دوقطبیکننده در جامعه، تولید محتوا به زبانهای عربی، انگلیسی و ترکی، برجسته کردن اخبار مربوط به التهاب و بهمریختگی و آشوب در داخل رژیم صهیونیستی و ترس از واکنش جبهه مقاومت از دیگر اصولی است که بر اساس آن برنامههایی در مدارس به همین مناسبت برگزار شده و برای روزهای آینده نیز در نظر گرفته شده است.
پورثانی همخوانی سوره حمد و 3 مرتبه سوره توحید برای شادی روح شهدا، امضای طومار و پیگیری از سازمان ملل جهت برخورد با عاملان این جنایت، انتشار تصاویر و متنهای مرتبط با شهدای مقاومت در گروه یا کانال مدرسه، برگزاری محافل انس با قرآن در مدارس، ادارات و مراکز دارالقرآن با حضور دانشآموزان قاری شهرستان و استان، قرائت زیارت عاشورا به نیت شهدای مقاومت بویژه شهید سیدحسن نصرالله رهبر مقاومت لبنان با حضور همکاران فرهنگی در نمازخانه مدارس، ادارات و دارالقرآنها و رجزخوانی میدانی را از دیگر برنامهها ذکر کرد.
ارسال به دوستان
ابربحران سالخوردگی در کمین ایران
طبق بررسیها و برآوردهای موجود، جمعیت بالای 60 سال در ایران تا سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۱ درصد افزایش مییابد. در این باره رئیس انجمن علمی سالمندشناسی و طب سالمندی ایران از سالخوردگی به عنوان یک ابربحران یاد کرد. احمد دلبری در نخستین روز هفته تکریم و منزلت سالمندان با اشاره به وضعیت امید به زندگی در ایران افزود: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، سن امید به زندگی از ۵۴ سال در سال ۱۳۵۵ به ۷۵ سال در سال ۱۳۹۵ رسید که خود نشانه خوبی است ولی آنچه بیش از افزایش مدت امید به زندگی مهم است، کیفیت زندگی است که متاسفانه وضعیت سالمندان جامعه از این نظر خوب نیست.
وی اضافه کرد: پیشبینی جمعیت سالمندی تا سال ۱۴۳۰ نشان میدهد سال ۱۳۹۸ حدود 9.5 درصد جمعیت، بالای ۶۰ سال داشتند که این رقم در سال ۱۴۱۵ به 16.5 درصد و در سال ۱۴۳۰ به بیش از ۳۱ درصد افزایش مییابد و جمعیت سالمند ایران بیش از میانگین جهانی خواهد شد. رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به استعارههای غالب سالمندی گفت: این استعارهها شامل سالمندی به مثابه «سرمایه اجتماعی و اقتصادی»، سالمندی به مثابه «رشد فرهنگی» و سالمندی به مثابه «سربار و غیرمولد» است. همچنین سناریوهای آینده سالمندی؛ سالمندی سعادتمند، سپیدهدم سالمندی، تاریک و روشن سالمندی و سالمندی مخاطرهآمیز است. دلبری تاکید کرد: باید تلاش کنیم نگاه منفی به سالمندی به دوستدار سالمندی تغییر یابد و در این مسیر لازم است به جای نگاه مراقبت از سالمندان، از ظرفیت سرمایه اجتماعی آنها استفاده شود. همچنین باید نقش سالمندان از خانهنشین به سازنده، از وابسته به مستقل، از ناتوان به فعال و از حاشیه راندهشده به مشارکتکننده در امور تبدیل شود تا تصویر مطلوبی در جامعه از سالمندان شکل گیرد. سیدحسن موسویچلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران هم گفت: توجه به جمعیت و به طور خاص جمعیت سالمند موضوع بسیار مهمی است که در سیاستگذاریهای کلان کشور مانند سیاستهای کلی جمعیت، خانواده و سلامت به آن توجه شده است ولی واقعیت این است که با وجود این توجه در سیاستگذاریها در عمل مشکلات سالمندان در حوزههای مختلف نه تنها کمتر نشده است، بلکه روند رو به افزایش هم دارد. وی در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: تاملی بر وضعیت بازنشستگان ما گویای وضعیت نامناسب جمعیت سالمندان کشور است. اکنون سند ملی سالمندان داریم که چند دهه طول کشید تا نوشته شود ولی این سند هم نتوانست آنگونه که نوشته شده است در عمل اجرا شود. سندی که ۱۸ سال طول کشید تا نوشته شود.
ارسال به دوستان
پیشگیری از اعتیاد با روابط عاطفی خانواده
نرگس رشید*: خانوادهها و محیط خانواده، مهمترین نقش را در پیشگیری از اعتیاد فرزندان دارند، چرا که والدین، مؤثرترین فرد یا افراد در زندگی فرزندان خود هستند و از ابتدای زندگی به آنها دسترسی دارند. در واقع والدین، مهمترین الگوی رفتاری برای فرزندان خود هستند و همین امر بهترین زمان برای پیشگیری اولیه از مصرف مواد در سالهای زندگی فردی در خانواده یعنی کودکی و نوجوانی است. تحقیقات نشان داده است پیشگیری از طریق خانواده، باعث به تعویق افتادن نخستین مصرف سیگار یا هر ماده دیگری میشود، به عبارت دیگر، اگر خانوادهها بتوانند فرزندانشان را بدون تجربه به مواد، به ۱۸ سالگی برسانند، شانس ایجاد مشکلات جدی سوءمصرف مواد و اعتیاد در سالهای بعد زندگی او کاهش مییابد. یکی از نکات ضروری که باید خانوادهها برای سالم نگه داشتن فرزندان خود در بحث اعتیاد به آن توجه جدی داشته باشند، حفظ استحکام، ثبات خانواده، مهارتهای اساسی و ارتباط مناسب با فرزندان است که متأسفانه در برخی خانوادهها به دلایل مختلف از جمله ساعت طولانی کاری یک یا هر دو والدین، این نکات مغفول میماند و همین امر سبب میشود فرزندان آنها با بحران اجتماعی روبهرو شوند. یکی از جنبههای مهم عملکرد خانواده، بعد ارتباطی آن است، به طوری که ارتباط موثر بین اعضای خانواده موجب رشد احساسات و ارتقای آن میشود. بدون ارتباط موثر نمیتوان خانواده را سالم قلمداد کرد. این روابط مؤثر موجب پیشگیری از آسیبهای اجتماعی میشوند، در حالی که کمبود عاطفی باعث آسیبهای اجتماعی میشود. علاوه بر این، عملکرد خانواده باید دارای کارکردهای مثبت تربیت فرزندان، تامین نیازهای اعضای خانواده، جامعهپذیری فرزندان، تکوین شخصیت کودکان، تامین آرامش و تعادل و تامین محلی برای ابراز دوستی و محبت باشد که فرزندان به سوی رفتارهای ضداجتماعی نروند، زیرا اگر فرزندان به این نتیجه برسند که خانواده، مدرسه و دوستان به او بیتوجه هستند، ممکن است واکنشهای پرخاشگرانه از خود نشان دهند یا به جامعه بدبین شده و دست به رفتارهای ضداجتماعی بزنند. در نتیجه خانواده، نقش مهمی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از قبیل اعتیاد، بزهکاری، خودکشی و... دارد. در مجموع، خانواده با توجه به تغییر جوامع، دارای منزلت بالایی است و همچنین نقش پررنگی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دارد. نتایج مطالعات مختلف نشان داد همبستگی مثبتی بین رفتار والدین و گرایش فرد به اعتیاد وجود دارد و نوجوانان و جوانان بهشدت تحت تأثیر رفتار والدین خود قرار دارند. این تحقیقات نشانگر آن است که جوانان در خانوادههایی که رفتار والدین با فرزندانشان همراه با بیتوجهی، بیمحبتی و خشونتآمیز بوده و روابط عاطفی بین آنها وجود نداشته است، خواستار جبران این کمبودها با دوستان خود یا هر چیز دیگر هستند، بنابراین نبود ارتباطات عاطفی و سالم خانوادگی از عوامل موثر در گرایش فرد به انحرافاتی از جمله اعتیاد است. با تقویت ارتباطات خانوادگی میتوان از میزان گرایش نوجوانان و جوانان به اعتیاد کاست. قطعا در این راستا باید والدین تلاش کنند در طول روز، ساعتهایی برای گفتوگو با فرزندان خود در محیط خانواده اختصاص دهند و ذکر این نکته بسیار لازم است که والدین نباید فراموش کنند هدف از هر فعالیت شغلی، فراهم کردن یک زندگی موفق فردی و خانوادگی است و نباید آرامش و روابط صمیمی بین اعضای خانواده فدای کار شود.
با توجه به اینکه گرایش به اعتیاد، با اختلالات درون خانواده ارتباط تنگاتنگ دارد، پیشنهاد میشود افراد جامعه بویژه خانوادهها از شکل و اسامی رایج مواد مخدر، نحوه و علائم مصرف و نیز پیامدهای مصرف موادمخدر آگاه و مطلع شوند و از آموزشهای لازم درباره تأثیر شرایط خانواده در عملکرد فرزندان بهره ببرند. همچنین باید نحوه پاسخدهی به سوالات فرزندان خود را درباره این نوع مواد بدانند. همچنین درباره صفات شخصیتی که کودکان را مستعد سوءمصرف مواد میکند و چگونگی برخورد با این صفات، اطلاعات لازم را کسب میکنند.
کارشناس رسانه در ستاد مبارزه با مواد مخدر *
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|