|
درآمد آزادراه تهران- شمال صرف محرومیتزدایی میشود
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: درآمد حاصل از عوارض آزادراه تهران- شمال صرف محرومیتزدایی میشود. به گزارش میزان، سیدپرویز فتاح در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: اگر چه مدت زمان احداث منطقه یک آزادراه تهران- شمال طولانی شد اما با همت فرزندان این آب و خاک به اتمام رسید. وی در ادامه درباره عوارض این آزادراه گفت: بعد از تعیین مبلغ عوارض توسط دولت، انشاءالله درآمد حاصل صرف محرومیتزدایی میشود.
ارسال به دوستان
گزارشی از آخرین شرایط استانهای درگیر برف و کولاک و نارضایتی گسترده مردم نسبت به وضعیت خدماترسانی دولت
ستاد بحران مدیریت!
عضو شورای شهر رشت: حضور نوبخت در گیلان شوی تبلیغاتی است
گروه اجتماعی: گیلان 5 روز بعد از بحران ناشی از بارش برف همچنان با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکند و در این شرایط قرار است بار دیگر در این استان برف ببارد.
به گزارش «وطن امروز»، با وجود تلاشها، بخشهایی از مناطق گیلان آب و برق ندارند و هنوز راههای روستایی زیادی مسدود است. برخی از جادههای اصلی گیلان که به استان اردبیل منتهی میشود نیز بازگشایی نشده و مردم همچنان منتظر کمک هستند.
میانگین بارش برف در گیلان بیش از ۹۰ سانتیمتر بود که به دلیل حجم و گستردگی زیاد آن باعث انسداد راهها و قطعی برق و آب مشترکان شهری و روستایی شد.
وسعت پوشش برف در استان گیلان ۱۴ هزار کیلومتر بوده که باعث بروز وضعیت بحرانی شده است. برای مثال ۱۵ درصد از مشترکان شهری و ۳۰ درصد از مشترکان روستایی استان با مشکل قطعی آب مواجهند.
میزان بارش برف در استان گیلان ۲۷ برابر متوسط کشور بوده است.
انتقاد از نحوه عملکرد دولت همچنان ادامه دارد تا جایی که نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت در جلسه اضطراری بررسی آسیبهای ناشی از بارش برف در استان گیلان از مسؤولان خواست از مردم عذرخواهی کنند.
آیتالله رسول فلاحتی گفت: مسؤولان گیلان بپذیرند که انتقاد مردم بحق است، مسؤولان از روند خدماترسانی به مردم عذرخواهی کنند، مردم به دنبال نتیجه عملی جلسههای ستاد مدیریت بحران گیلان هستند. باید مسؤولان نسبت به نیازها و مشکلات مردم پاسخگو باشند. حضور مسؤولان در عرصه میدانی و کنار مردم، موجب آرامش جامعه میشود.
فارس گزارش داده وضعیت مردم گیلان پس از گذشت روزها از بارش برف نشان از ضعف مدیریت کاملاً مشهود در مواجهه با این نعمت الهی دارد که دادستان مرکز گیلان به همین دلیل از دستور تشکیل پرونده قضایی برای مدیران کمکار خبر داد.
* باز هم برف، باز هم گیلان
با وجود اینکه هنوز مشکلات استانهای گیلان و اردبیل برطرف نشده و راههای بسیاری مسدود است، طبق پیشبینی هواشناسی قرار است از امروز بار دیگر در این استانها برف ببارد.
سرهنگ نادر رحمانی، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا از بارش برف در محورهای اردبیل- خلخال و کرج- چالوس خبر داد و گفت: تردد با زنجیر چرخ در محورهای زنجان- طارم، زنجان- دندی، اردبیل- سراب و اهر- کلیبر الزامی است.
وی افزود: از روز شنبه (امروز) در محورهای استانهای شمالی، غربی و شمال غربی انتظار بارش برف را داریم؛ لذا به رانندگانی که قصد تردد در محورهای فوق را دارند توصیه میکنیم حتما خود را برای شرایط برفی آماده کرده و زنجیر چرخ همراه داشته باشند.
* ۸۵ درصد خطوط توزیع برق گیلان آسیب دیده است
در گیلان بیش از ۳۲ هزار کیلومتر خطوط توزیع، انتقال و مدار برق وجود دارد که بیشتر آنها در مناطق روستایی و جنگلی است و با بارش برف اخیر ۸۵ درصد این خطوط تحت تأثیر قرار گرفته؛ البته مدیرعامل شرکت توانیر کشور میگوید تاکنون برق بیش از ۱۷۶ هزار مشترک وصل شده است.
با این وجود هنوز برق ۸۰ هزار مشترک قطع است که محمدحسن متولیزاده از وصل شدن برق این مشترکان تا امروز خبر داده است. به گفته وی، مهمترین مشکل اکیپهای شرکت توانیر عدم دسترسی به برخی مناطق است که به دلیل شرایط جوی امکان شناسایی مناطق آسیبدیده را نداشتند اما امکان پرواز بالگرد برای شناسایی مناطق آسیبدیده فراهم است.
* کدام راهها مسدود است؟
بنا بر اطلاعات دریافتی از رئیس پلیسراه گیلان، محور قزوین، امامزاده هاشم و رشت و همچنین جاده قدیم قزوین - رودبار، محور سنگر - رشت به سیاهکل و همچنین سنگر به سراوان، محور سراوان، شفت و فومن و محورهای رشت به شفت نیز بازگشایی شده است.
سرهنگ حسین محمدپور اعلام کرد که محورهای اسالم به خلخال و محور پونل به خلخال و محور سیاهکل به دیلمان به دلیل ریزش بهمن مسدود است و نیروهای راهداری در تلاشند مسیر را رفع انسداد کنند.
از طرفی۷۰ درصد راههای روستایی استان گیلان بازگشایی شده است.
محمدرضا نازککار، مدیرکل راهداری استان گیلان با اشاره به اینکه بعد از بازگشایی راههای مواصلاتی اصلی تمام امکانات و ماشینآلات به سمت راههای روستایی استان گیلان گسیل شد، گفت: در روز نخست آغاز به کار بازگشایی راههای روستایی موفق به بازگشایی ۳۵ درصد راهها شدیم.
وی با بیان اینکه ماشینآلات سنگین و اکیپهای راهداری 7 استان به کمک راهداران گیلانی آمدهاند، گفت: در روز دوم مقرر شد این مقدار به ۵۵ درصد برسد که خوشبختانه با تلاشهای انجام شده به بیش از ۷۰ درصد رسید. در نهایت تا اواخر وقت امروز شنبه تمام راههای روستایی گیلان بازگشایی خواهد شد.
* وعدههای دولت!
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه که خود اهل گیلان است برای بررسی و رفع مشکلات ناشی از برف از روز چهارشنبه به این استان سفر کرد. وی روز پنجشنبه اعلام کرد: راه ۵۵۸ روستا دچار مشکل شده بود که هماکنون به ۳۵۰ روستا رسیده و ۴۷۰ دستگاه ماشینآلات سنگین برای بازگشایی راههای این تعداد از روستاها فعال است.
وزیر راهوشهرسازی با 2 معاون خود در استان گیلان حضور دارند و برنامهریزیهای لازم برای بازگشایی راههای روستایی انجام شده است. وی درباره مشکلات قطعی برق نیز اظهار داشت: از یک میلیون و ۴۶۸ مشترک، برق ۲۵۰ هزار مشترک در پی بارش برف اخیر قطع شد که بر اساس آخرین آمار تا این لحظه، به ۲۶ هزار مشترک رسیده که اکیپها برای برقدار شدن بقیه خانوارها مشغول به فعالیت هستند.
بر اساس آخرین آمارها، ۲ هزار خانوار همچنان دسترسی به شبکه آب ندارند.
ارسلان زارع، استاندار گیلان نیز با اشاره به تلاشها برای رفع مشکلات مردم ناشی از بارش برف اخیر و قدردانی از صبوری مردم بیان داشت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، پیشبینیهای لازم و تاکیداتی که به همه مدیران دستگاههای اجرایی داشتم، تمام دستگاهها با تمام امکانات و سرعت عمل برای حل مشکلات مردم کوشش خواهند کرد.
مهدی ولیپور، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان گیلان هم درباره خدمات این نهاد گفت: ۶ هزار و ۹۳۶ بطری آب معدنی، ۲۹ هزار و ۷۵۰ قرص نان، ۶۴۳ بسته بیسکویت و کلوچه، یکهزار و ۴۲ کیلوگرم خرما و 3 هزار و ۵۳۴ قوطی کنسرو بین نجاتیافتگان توزیع شده است.
۳۰ امامزاده گیلان نیز در برف اخیر پذیرای یکهزار و ۲۴۱ مسافر گرفتار در برف شدند و در بقاع متبرکه استان بویژه در شهرستانهای رشت، بندرانزلی، تالش، آستارا، شفت، رودبار و لنگرود امکانات رفاهی شامل غذا و پتو در اختیار این افراد قرار گرفت.
ایرنا گزارش داده لشکر ۱۶ عملیاتی سپاه قدس گیلان نیز از اسکان ۶۰۰ مسافر گرفتار در برف در حسینیه سپاه خبر داد و اعلام کرد روند خدماترسانی سپاه به مردم ادامه دارد.
* امدادرسانیها همچنان ادامه دارد
بارش برف و برودت هوا در استانهای شمالی و بخشهایی از استانهای شمال غربی کشور به حدی بود که در برخی نقاط ارتفاع برف به 6 متر هم رسید و این نگرانی را به وجود آورد که سقوط بهمن یا حوادث ناشی از سرمای شدید جان ساکنان این مناطق را تهدید کند. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه امدادرسانیها ادامه دارد، در پاسخ به این سوال «وطن امروز» درباره شایعاتی مبنی بر مدفون شدن برخی خانههای روستایی در مناطق صعبالعبور زیر برف و احتمال کشته شدن ساکنان، گفت: تا این لحظه هیچ گزارشی مبنی بر مرگ گرفتارشدگان در برف و کولاک گزارش نشده است و این اظهارات در حد شایعه است، چرا که امدادگران ما با بالگرد به تمام نقاط برفگیر روستایی و شهری سرکشی کردهاند و خدا را شکر مشکلی از این نظر مشاهده نشده است.
مرتضی سلیمی در گفتوگو با «وطن امروز» افزود: با تلاش پلیس و امدادگران شرایط تردد در جادههای استانهای شمال و شمال غربی کشور اکنون مساعد است، البته شهروندان باید با توجه به توصیههای پلیس و مسؤولان، از انجام سفر به مناطقی که وضعیت جوی مناسبی ندارند خودداری کنند و در صورت مسافرت ضروری حتما زنجیر چرخ ببندند، چرا که بیش از 70 درصد خودروهای در راه مانده زنجیر چرخ نداشتند.
وی با بیان اینکه طی یکی دو روز اخیر موردی از مرگ ناشی از بارش فراوان برف در استانهای شمالی و شمال غرب کشور جز چند نفر در روز اول بارش برف (چهارشنبه) گزارش نشده است، افزود: تا این لحظه اتفاق خاصی نیفتاده و اوضاع کاملا پایدار است و ترافیک سنگین نیز در جادههای برفگیر تخلیه شده است.
سلیمی همچنین با بیان اینکه سازمان امداد و نجات از همان روزهای اول 80 تیم خدماترسان را به مناطق درگیر برف در جادههای استانهای شمالی اعزام کرد، گفت: چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته به علت برودت هوا و بارش سنگین برف، احتمال اینکه خطرات ناشی از این حوادث تهدیدکننده جان مردم باشد وجود داشت اما اکنون شرایط تا حدودی عادی شده است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر درباره امدادرسانی به مناطق درگیر کولاک و برف نیز گفت: در ٢٢ استان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، تهران، چهارمحالوبختیاری، خوزستان، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، قزوین، قم، کردستان، کرمانشاه، کرمان، کهگیلویهوبویراحمد، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران و همدان نیروهای امدادی درحال کمکرسانی هستند. او ادامه داد: طی ساعات گذشته ٥٦٧ تیم متشکل از ٢٨٣٦ نیروی امدادی به ۱۶۹ محور کوهستانی و ٤٩ شهر و روستا خدمات امدادرسانی ارائه کردهاند.
سلیمی با بیان اینکه به ٣٦٧٨٦ نفر امدادرسانی شده است، گفت: از این میان ۱۳۰ نفر به مناطق امن منتقل شدند و ۹۶۳۷ نفر نیز اسکان اضطراری یافتند، همچنین ۷۱ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر درباره توزیع مواد غذایی میان مردم حادثهدیده گفت: ٩٧١٧ تخته پتو، ٨٧١١ بسته غذایی، ٢٧٨٣ کیلوگرم خرما، ٣٨٦٦٨ قرص نان، ١٢٩٧٩ بطری آب معدنی،١٨٧٤٧ بسته بیسکویت و ٧٨٨٤ قوطی کنسرو میان مردم توزیع شده است.
***
[انتقاد صریح در مقابل نوبخت]
مشکلات فراوان به وجود آمده و کمکاری مسؤولان موجب شد اعضای شورای شهر رشت بشدت از مسؤولان گله کنند.
بهراد ذاکری، عضو شورای شهر رشت با اشاره به مشکلات عدیده گیلانیها گفت: سفر محمدباقر نوبخت، معاون رئیسجمهور به گیلان فقط یک شوی تبلیغاتی است. مشکل ما خود نوبخت و دولت تبخیر امید است! حتما ۵۰ میلیارد تخصیص میدهند به برف و معلوم هم نیست این بودجه برسد. ذاکری در ادامه گفت: استانداری از اداره یک نانوایی عاجز است و معلوم نیست چه کسانی با چه سابقه مرتبطی در پدافند غیرعامل حضور دارند. وی افزود: مردم هر روز دارند به ما ناسزا میگویند، خب! حق هم دارند، چرا که ما بیعرضهایم. مردم در برف گیر کردهاند؛ دستور جلسه شورای شهر چیست؟ بودجه شهری را برای پخت غذای اعضای ستاد انتخابات شهرستان مصوب کنیم. فاطمه شیرزاد، عضو هیأترئیسه شورای شهر رشت هم در این باره گفت: مسؤولان از کنترل بحران ناشی از بارش برف ناتوان بودند وی افزود: عدم مدیریت بحران باعث گلهمندی مردم شد و کمبود تجهیزات و ماشینآلات زمستانی و سوء مدیریت مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرد. شیرزاد به قطعی پیدرپی برق و آب در سطح محلات پنجاهوپنج گانه رشت و دیگر شهرستانهای گیلان اشاره کرد و افزود: قطعی پیدرپی برق، آب و اختلال تلفن همراه از دیگر مشکلاتی بود که در پی بارش برف نارضایتی مردم را در پی داشت. وی عنوان داشت: بابت همه کوتاهیها و کمبودها در مدیریت بحران از مردم عذرخواهی میکنم و شهردار رشت به عنوان مدیر ارشد شهری باید پاسخگوی عملکرد ناموفق در راستای خدمترسانی به مردم باشد و این موضوع با تعمق و تامل بیشتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت. عضو هیأترئیسه شورای اسلامی شهر رشت در پایان خاطرنشان کرد: بهرغم اطلاعیه هواشناسی مبنی بر بارش برف از هفته گذشته مدیران استانی نیز عملکرد قابل قبولی نداشته و شرمنده مردم شدند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از وضعیت نامناسب بهداشتی و کمبود آب سالم آشامیدنی در سیستان و بلوچستان
مالاریا سیلزدگان را تهدید میکند
اسدالله خسروی*: بیش از یک ماه از وقوع سیل ویرانگر در سیستانوبلوچستان میگذرد اما این استان همچنان با مشکلات عدیدهای روبهرو است. کمبود آب آشامیدنی سالم در کنار نبود سیستم دفع بهداشتی فاضلاب، نگرانیهایی را برای مردم این منطقه به وجود آورده است، چرا که به دلیل پراکندگی جمعیت، ضعفهای زیرساختی و کندی روند خدماترسانی از سوی دولت، این احتمال وجود دارد سیلزدگان دچار بیماریهای انگلی، عفونی مالاریا و یا حتی ویروسی در سطح وسیع شوند. به گزارش «وطن امروز»، اگر چه با وقوع سیل در سیستانوبلوچستان از همان روزهای ابتدایی دستگاههای دولتی، نیروهای امدادی، جهادگران، نهادهای انقلابی و ارگانهای نظامی و مردمی و... برای یاریرسانی به مردم سیلزده این منطقه وارد عمل شدند و آنها را تنها نگذاشتهاند اما ضعفهای زیرساختی در این استان و گستردگی عمق فاجعه باعث شده است مشکلات مردم این منطقه همچنان پابرجا باشد.
در این باره معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد به دلیل مشکلات زیرساختی، ساکنان مناطق سیلزده سیستانوبلوچستان همیشه از نظر بهداشتی در معرض خطر بوده و هستند. علیرضا رئیسی درباره آخرین وضعیت بهداشتی مناطق سیلزده سیستانوبلوچستان گفت: از بدو وقوع سیل، تیمهای بهداشت محیط و کنترل بیماریها در این مناطق مستقر شدند و اقداماتی شامل کلرسنجی آب و... انجام شده است. خوشبختانه تاکنون در این مناطق هیچ اپیدمی بیماری خاصی رخ نداده است. وی با انتقاد از وجود زیرساختهای غیراصولی در استان سیستانوبلوچستان گفت: باید برای اصلاح این زیرساختها بویژه زیرساخت شبکه آب و فاضلاب فکری شود. این استان حتی اگر سیلی با این وسعت نیز در آن رخ نمیداد، مشکلات زیادی در حوزه بهداشت و درمان داشت. از طرفی با توجه به ضعف زیرساختهای اولیه زندگی در این مناطق، نیاز است به صورت اصولی در این حوزه اقدام شود. خانههای ساکنان این مناطق از نظر زیرساختی دچار مشکل است و در بسیاری از مناطق سیستم لولهکشی آب هم دچار مشکل است. رئیسی درباره نبود سرویس بهداشتی در برخی مناطق سیستانوبلوچستان هم گفت: هر نوع آب راکد و پسماندی در این مناطق میتواند مشکلساز باشد. با توجه به اینکه در منطقه سیستانوبلوچستان بحثهایی چون مالاریا هم وجود دارد، باید به این مسائل توجه کرد. البته در مناطقی که به آب دسترسی نداشتند از 2 طریق آب را تامین کردیم؛ یکی آبهایی که از طریق مخازن منتقل شده و کلرزنی و پلمب میشدند و تحت نظر قرار داشتند و روش دوم هم توزیع آب بستهبندی بود. البته در هر صورت خطر وجود آبهای راکد پا بر جاست اما تاکنون تحت کنترل بوده است. وی به ایسنا گفت: در زمینه توالتهای بهداشتی هم تعدادی توالت بهداشتی سیار از سوی نهادهایی چون هلال احمر و... به مناطق سیلزده سیستانوبلوچستان رفته و نصب شده است اما با توجه به پراکندگی جمعیت در این مناطق، به تعداد بیشتری از این توالتها نیاز است.
به هر حال اگر فاضلاب به صورت بهداشتی دفع نشود، احتمال بروز برخی بیماریها وجود دارد که مهمترین آن بیماریهای رودهای، انگلی و... است. رئیسی تاکید کرد: وزارت بهداشت از طریق نظام مراقبت سندرومیک تمام این موارد را پایش میکند. به این صورت که تمام علائم وارد سامانه میشود و اگر یک علامت بیش از 5 یا 6 بار تکرار شود، این به معنی بروز یک اپیدمی است. تا زمانی که این آلارم وجود ندارد، ما هم میگوییم اپیدمی وجود ندارد.
* بیم شیوع بیماریهای انگلی و ویروسی
سخنان معاون وزیر بهداشت درباره ضعف زیرساختهای بهداشتی در سیستانوبلوچستان موضوعی است که از سوی نماینده زاهدان هم تایید میشود. حسینعلی شهریاری در گفتوگو با «وطن امروز» میگوید چنانچه آب آشامیدنی سالم تامین نشود و مراقبتهای لازم برای جلوگیری از شیوع بیماری در این منطقه انجام نشود، بزودی شاهد شیوع بیماریهای واگیردار، بیماریهای رودهای و عفونی در این منطقه خواهیم بود.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی به تخریب زیرساختهای استان سیستانوبلوچستان در پی وقوع سیل یک ماه پیش در این استان اشاره کرد و گفت: بخش عمدهای از سیستم لولهکشی آب و فاضلاب این منطقه از بین رفته است و از طرفی نبود شبکه فاضلاب در سطح وسیع باعث شده است زمینه شیوع بیماریهای واگیردار در منطقه فراهم شود.
وی به همسایگی این استان با کشور پاکستان اشاره کرد و افزود: با توجه به تردد شهروندان پاکستانی و احتمال مبتلا بودن آنها به بیماریهای ویروسی و... و از طرفی وجود وضعیت بهداشتی نامساعد در این استان، چنانچه اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیردار که مهمترین این اقدامات تامین آب شرب سالم و دفع بهداشتی فاضلاب است، در دستور کار قرار نگیرد، بیشک خطر شیوع امراض در آینده نزدیک وجود دارد.
شهریاری اضافه کرد: از آنجایی که تامین آب آشامیدنی سالم برای ساکنان این استان با توجه به پراکندگی جمعیت سخت است، بنابراین سیلزدگان مجبور به استفاده از آب جمع شده در گودالها ناشی از بارش باران یا آب تهنشین شده سیل هستند که این موضوع باعث بروز امراض میشود. از طرفی تجمع آب در این گودالها بستری برای رشد مالاریا میشود، بنابراین این امکان وجود دارد که بیماری مالاریا در این منطقه شیوع یابد.
* برای بازسازی سیستانوبلوچستان نیازمند حمایت هستیم
علاوه بر مشکلات بهداشتی و درمانی دامها و تخریب خانه و کاشانه سیلزدگان، مشکلات اقتصادی را برای آنها به وجود آورده و رنجشان را بیشتر کرده است. مدیرکل مدیریت بحران استان سیستانوبلوچستان در همین ارتباط، جزئیات مهمترین مشکلات مناطق سیلزده استان را تشریح کرد. عباسعلی ارجمندی گفت: بر اساس نظرات کارشناسی بنیاد مسکن، ۱۴ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی روستایی و ۲ هزار و ۱۵۰ واحد مسکونی شهری باید مورد بازسازی یا احداث قرار گیرد. وی افزود: برای بازسازی واحدهای شهری ۱۲ میلیون تومان، واحدهای روستایی ۱۰ میلیون تومان و اصلاح واحدهای دامی ۵ میلیون تومان وام در نظر گرفته شده است. همچنین ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض معیشتی در اختیار سیلزدگان قرار گرفت. ارجمندی اظهار کرد: در حال حاضر بیشتر مردم در خانههای خود سکونت دارند و اسکان اضطراری نداریم. همچنین بازگشایی موقت راهها نیز انجام شده است. مدیرکل مدیریت بحران استان به بیان مهمترین مشکلات بازسازی پرداخت و گفت: برای بازسازی نیازمند تمام دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز راهداری هستیم. همچنین تامین دام و طیور برای مردم از جمله مواردی است که در حال حاضر توسط خیرین انجام میشود. وی افزود: ترمیم قناتها یکی دیگر از مشکلات ما در حوزه بازسازی است که زمانبر و هزینهبر است. ترمیم قنوات میتواند آب آشامیدنی و آب کشاورزی را تامین کند. اگر در بخش سیمان و نیروی انسانی به ما کمک شود، مشکلات ما سریعتر رفع میشود.
خبرنگار*
ارسال به دوستان
اهدای مدالها همراه با چفیه و انگشتر از سوی رهبر انقلاب به المپیادیها
جمعی از مدالآوران المپیادهای کشوری و جهانی که مدالهای خود را به مقام معظم رهبری هدیه کرده بودند، در همایش اهدای هدایای مقام معظم رهبری، مدالهای خود را به همراه چفیه و انگشتری که از سوی رهبر انقلاب برای آنها فرستاده شده بود، دریافت کردند.
به گزارش «وطن امروز»، در همایش اهدای هدایای مقام معظم رهبری به اهداکنندگان مدالهای جهانی و کشوری به ایشان که عصر روز پنجشنبه با حضور سردار فدوی جانشین فرمانده سپاه پاسداران، سورنا ستاری معاون علمی ریاستجمهوری و خانوادههای شهیدان طهرانیمقدم، علیمحمدی و رضایینژاد در سالن شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد، از مدالآوران المپیادی که مدالهای خود را به مقام معظم رهبری تقدیم کرده بودند، تقدیر شد. در این مراسم، علاوه بر مدالهای هدیه داده شده، چفیه و انگشتری از سوی مقام معظم رهبری به این مدالآوران اهدا شد.
چندی پیش 118 دانشجوی دانشگاههای برتر سراسر کشور همچون تهران، شریف و امیرکبیر مدالهای المپیاد دانشآموزی خود را به منظور تجدید میثاق با رهبر معظم انقلاب اسلامی به شخص ایشان اهدا کردند.
رهبر معظم انقلاب پس از بیان اینکه این هدایا بسیار ارزشمند هستند و سند علمی کشور محسوب میشوند با ابراز خرسندی 135 مدال دریافتی را به همراه هدایایی همچون چفیه، سکه و انگشتر به دانشجویان اهدا کردند.
ارسال به دوستان
۹ میلیون نفر همچنان در نوبت تحویل کارت ملی هوشمند
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور درباره آخرین وضعیت تحویل کارت ملی هوشمند به شهروندان توضیحاتی ارائه داد. سیفالله ابوترابی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت تحویل کارت ملی هوشمند اظهار کرد: طبق آخرین آمارهای به دست آمده، تاکنون ۵۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر نسبت به تکمیل ثبتنام کارت ملی هوشمند خود اقدام کردهاند. وی افزود: ۴۶ میلیون و ۶۰۰ هزار مورد کارت ملی هوشمند صادره به افراد تحویل داده شده است. سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به وعده چاپخانه دولتی برای تأمین ۹ میلیون بدنه کارت ملی هوشمند گفت: با تحقق وعده چاپخانه دولتی، ۹ میلیون نفری که در نوبت دریافت کارت ملی هوشمند هستند، کارت ملی خود را تحویل خواهند گرفت. ابوترابی تصریح کرد: نزدیک به ۸ میلیون نفر نیز برای ثبتنام کارت ملی هوشمند خود اقدام نکردهاند.
ارسال به دوستان
شمار تلفات ویروس کرونا از ۱۴۰۰ نفر گذشت
شمار تلفات ویروس کرونا در چین از ۱۴۰۰ نفر گذشت؛ این در حالی است که تعداد مبتلایان به این ویروس روند کاهشی پیدا کرده است. به گزارش ایسنا، شمار تلفات شیوع ویروس کرونا تا دیروز (جمعه) ۱۴۸۳ تن اعلام شده بوده هر چند تعداد موارد جدید ابتلا به این عامل بیماریزا در استان هوبئی چین که بیشترین آمار مبتلایان را به خود اختصاص داده، کاهش یافته است. بنا بر اعلام کمیسیون سلامت چین، بیش از ۶۴ هزار و ۶۰۰ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. پنجشنبه گذشته نیز اولین مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در ژاپن گزارش شد. بنا بر اعلام مقامات ژاپن، زنی ۸۰ ساله که در استان «کاناگاوا» و نزدیکی توکیو سکونت داشت، جان خود را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست داد. تاکنون 3 نفر در خارج از مرزهای چین بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت کردهاند.
ارسال به دوستان
برگزاری آیین غبارروبی حرم مطهر عبدالعظیم حسنی در شهر ری
چهارشنبه هفته گذشته آیین غبارروبی حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در شهر ری با حضور عشاق آن حضرت برگزار شد. این مراسم که به طور ماهانه برگزار میشود، تبدیل به میعادگاه زائرانی شده است که در میان آنها شفایافتگانی که طعم کرم چشیده و مورد عنایت خاصه قرار گرفتهاند نیز به چشم میخورند.
این مراسم نیمهشب چهارشنبه بین جمع کوچکی با قرائت اذن دخول و زیارتنامه حضرتش آغاز شد و نه خستگی نیمهشب و نه سرمای استخوانسوز و نه دوری راه نتوانست مانع گردآمدن جمع این عاشقان باشد. در ادامه این مراسم همزمان با نوای روضه حضرت فاطمه الزهرا(س) و یاد کردن از سید شهدای مقاومت، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، خادمین این حضرت با گشایش در اصلی ضریح، اثبات عاشقی خود را آغاز کرده و به آیین غبارروبی رسمیت دادند. پس از پایان غبارروبی، صفها برای زیارت مقبره و مزار اصلی عبدالعظیم حسنی، داخل ضریح اصلی تشکیل شد. زائران یکی پس از دیگری با چشمانی اشکبار وارد محوطه کوچک و محدود ضریح شده و به طواف زیارت و تبرک پرداختند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|