|
هوای تهران همچنان آلوده است
شاخص کیفیت هوای تهران دیروز روی عدد 148 قرار گرفت و برای گروههای حساس آلوده گزارش شد. به گزارش فارس، تهران از ابتدای سال همزمان با شیوع کرونا 15 روز هوای پاک، 182 روز هوای قابل قبول، 89 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه و 8 روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است.
ارسال به دوستان
آخرین وضعیت ساخت واکسن کرونا در ایران و جهان
کرونای جهانی، واکسن ایرانی
گروه اجتماعی: بررسیها نشان میهد با وجود تبلیغات گسترده شرکتهای آمریکایی و انگلیسی، واکسن کرونا در بسیاری از نقاط جهان در حال ساخت است و در این میان 8 پروژه بزرگ واکسنسازی در ایران مشغول نهایی کردن این کالای استراتژیک هستند.
به گزارش «وطن امروز»، به دستور مقام معظم رهبری واردات واکسن کرونا از آمریکا و انگلستان ممنوع خواهد بود و تا ساخت واکسن در ایران، دولت باید از سایر نقاط جهان واکسن وارد کند. با وجود اینکه واکسن فایزر آمریکا مشهورترین واکسن ساختهشده کرونا تاکنون است اما مرگ یک پزشک بعد از تزریق این واکسن، شک و تردید نسبت به واکسن فایزر را بیشتر کرد. همچنین انگلستان که واکسن آکسفورد را ساخته در قرنطینه به سر میبرد و مشخص نیست اگر واکسن مطمئنی تولید شده چرا موفق نشده کرونا را کنترل کند؟! آمریکا و انگلستان که مدعی ساخت واکسن هستند، بیشترین آمارهای تلفات کرونا در جهان را دارند و این نوع واکسنها همچنان در مرحله آزمون و خطاست.
با وجود سرعت در تولید واکسن کرونا اما هر یک باید براساس تکنیکهایی آزمایش شوند. این واکسنها بر اساس چند نوع یا پایه «ویروس کامل»، «ناقل ویروس (تکثیرشونده و غیرتکثیرشونده)»، «DNA»، «RNA»» و «پروتئین» ساخته میشوند.
همچنین یکی دیگر از ویژگیهای این واکسنها تزریق در دوزهای مختلف است. بر اساس آخرین وضعیت، ۱۶ درصد واکسنهای تولید شده و پیشرفته نیازمند «یک دوز»، ۵۰ درصد از این واکسنها «2 دوز » و مابقی «چند دوز» تزریق هستند.
*رتبه ۱۱ ایران در میان تولیدکنندگان واکسن کرونا
بر اساس آخرین آمار جهانی، ۱۱ واکسن کرونا در فاز ۳ بالینی هستند. از جمله این واکسنها اسپوتنیک روسیه، واکسن «فایزر» و «مدرنا» در آمریکا، آکسفورد در انگلیس و سینوواک و چند واکسن دیگر در چین تاییدیههای تزریق را اخذ کردهاند.
در میان کشورهای تولید کننده واکسن، کشور ما هم فعال است و تولید واکسن را شروع کرده به طوری که یکی از پروژهها در مرحله یک از ۳ مرحله بالینی بوده و قرار است تا ۲ ماه آینده علاوه بر ۳ نفر به ۵۳ نفر دیگر نیز تزریق انجام شود.
هماکنون ایران در میان ۱۶ تولیدکننده واکسن کرونا در دنیا [از نظر تعداد واکسن] در رتبه ۱۱ قرار دارد.
بر اساس اعلام مسؤولان وزارت بهداشت، ۱۲ تیم روی تولید واکسن کرونا کار میکنند. ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و مؤسسه برکت، انستیتو پاستور ایران، مؤسسه واکسن و سرمسازی رازی، تعدادی دانشگاه علوم پزشکی، وزارت دفاع و شرکتها و مؤسسات دانشبنیان برخی از مجریان این پروژه در کشور ما هستند اما در حال حاضر ۸ پروژه به صورت فعالتر و پیشروتر کار میکنند.
وضعیت پروژههای تولید واکسن کرونای ایرانی متفاوت است. برخی اطلاعات فاز بالینی خود را به سازمان غذا و دارو برای اخذ مجوز ارسال کردهاند و برخی دیگر در وضعیت فاز حیوانی هستند. ۶ پروژه تولید واکسن نیز با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و زیرنظر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی پیش میروند که در میان آنها واکسنهای نزدیک به اخذ مجوز نیز دیده میشود.
به گزارش مهر، دکتر مصطفی قانعی، رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا درباره پروژههای تحت حمایت و نظارت معاونت علمی و فناوری گفت: ۳ شرکت تا آخر دی ماه به اتمام فاز حیوانی میرسند و امیدواریم که مجوز انسانی را بگیرند. از ۳ شرکتی که وارد فاز بالینی میشوند، یک شرکت دانشبنیان که قرار است بر پایه mRNA واکسن بسازد، پیشرفت چشمگیری داشته و زودتر از بقیه مرحله اول فاز بالینی را آغاز خواهد کرد. این شرکت مدل واکسن «فایزر» را در پیش گرفته است و تا پایان این ماه مجوز فاز انسانی را دریافت میکند. وی در ادامه در پاسخ به سوال مهر درباره پروژههای واکسن در دانشگاه علومپزشکی بقیهالله گفت: این پروژه نیز پیشرفت خوبی داشته و امید است که تا پایان ماه مجوز آغاز فاز بالینی را دریافت کند. به گفته وی، اینها از سوی معاونت علمی حمایت شدند و با توجه به اینکه مسیرشان را خوب پیش میبرند با صنعت هم در خصوص واکسن توافقاتی داشتهاند.
قانعی گفت: ۴ گروه تحقیقاتی دیگر در زمینه واکسن احتمالا در بهمن و اسفند مجوز انجام کارآزمایی بالینی را از سازمان غذا و دارو دریافت میکنند.
* تست انسانی اولین واکسن کرونای ایرانی
ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و مؤسسه دانشبنیان برکت از جمله بخشهایی هستند که به صورت جدی تولید واکسن را شروع کردهاند؛ تست انسانی یکی از پروژههای تولید واکسن این ستاد، از نهم دی ماه آغاز شد.
پلتفرم تولید این واکسن که در مرحله تست انسانی است، بر اساس «ویروس کشتهشده» است و ۵۶ داوطلب برای تزریق این واکسن در نظر گرفته شدهاند. گروه اول این تست ۳ نفر بودند که بعد از یک هفته قرنطینه در یکی از هتلهای تهران به منزل بازگشتند و همچنان تحت نظر و مراقبت پزشکی قرار دارند.
* واکسن مشترک انستیتو پاستور و کوبا وارد فاز ۳ بالینی میشود
دکتر علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران نیز درباره ساخت واکسن کرونایی که در این مؤسسه در حال پیگیری است، گفته است: در واکسن کرونای تولید مشترک با کوبا، فاز حیوانی طی شده است. فاز یک کارآزمایی بالینی آن هم با نظارت انستیتو پاستور ایران در آن کشور انجام شده؛ همچنین فاز ۲ آن هم در حال انجام است و پس از آنکه تحلیل نتایج فاز ۲ انجام شد، فاز ۳ که بیخطرترین فاز است، روی حدود ۵۰ هزار نفر در ماههای بهمن و اسفند انجام خواهد شد.
بیگلری خاطرنشان کرد: امیدواریم تولید انبوه را پس از فاز ۳ آغاز کنیم. واکسن مشترک پاستور و کوبا براساس پروتئین نوترکیب در حال تولید است.سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز چندی پیش درباره واکسن کرونای در حال تولید مؤسسه واکسنسازی رازی گفت: پلتفرم این واکسن مبتنی بر «پروتئین نوترکیب» است و تستهای حیوانی آن انجام شده است. مؤسسه رازی بزودی مجوز تست انسانی این واکسن را دریافت خواهد کرد.
همچنین یک شرکت دانشبنیان ایرانی که در زمینه واکسن کرونا اقدام کرده، در صدد است واکسن بر پایه mRNA را به تولید انبوه برساند. وحید خدامی، مدیر این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه واکسنهای mRNA انعطافپذیری بالایی در پاسخگویی به تغییرات ژنتیکی ویروسها دارند بهگونهای که به وسیله آن میتوان به سرعت برای انواع جهشیافته ویروس واکسن تولید کرد، گفت: ما در طرح خود وارد مراحل خوبی شدهایم و با حمایتهای معاونت علمی امیدواریم در آینده بسیار نزدیک به فاز کارآزمایی بالینی ورود کنیم. این محقق با تاکید بر اینکه انشاءالله در سال آینده این واکسن بر پایه mRNA به همراه تیمی متشکل از نخبگان ایرانی به تولید میرسد و عرضه خواهد شد، گفت: در هر صورت باید این روند مورد حمایت دولت و حکومت قرار گیرد.
همچنین روحالله درستکار، مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان دیگر درباره آخرین وضعیت پروژه تولید واکسن در این شرکت به مهر گفت: اکنون در انتهای فاز حیوانی هستیم و پروژه بخوبی پیش میرود.
وی با بیان اینکه این واکسن مبتنی بر ویروس کشتهشده است، گفت: انتظار داریم تا قبل از پایان سال نتیجه بگیریم.
دکتر احمد کریمی، رئیس هیأتمدیره یک شرکت تولیدکننده دارو و نماینده وزارت دفاع برای تولید واکسن کرونا نیز گفته است: پلتفرمی که در این شرکت برای تولید واکسن کرونا آغاز کردیم بر پایه ویروس غیرفعال است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تمام فازهای پیشبالینی پس از فاز حیوانی این طرح انجام شده است، گفت: پرونده برای اخذ مجوزها در سازمان غذا و دارو در حال بررسی است.
* وعده وزیر بهداشت برای آمدن واکسن ایرانی کرونا تا بهار ۱۴۰۰
همه اینها در حالی است که وزیر بهداشت بارها در مراسمهای مختلف تأکید کرده واکسن کرونا را تولید میکنیم و تا بهار سال آینده آن را خواهیم داشت.
سعید نمکی همچنین عنوان کرده است: خوشبختانه کارها در زمینه ساخت واکسن تولید داخل بخوبی پیش میرود به طوری که توانستهایم از موفقترین شیوههای تزریقی و آزمایشهای بالینی برای دست یافتن به نتایج مثبت تولید واکسن استفاده کنیم.
* اولویت با واکسن ایرانی است
فوقتخصص آیسییوی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری گفت: اولویت اصلی با واکسن ایرانی کروناست که میتواند در آینده بازده اقتصادی نیز برای ما به همراه داشته باشد. محمدرضا هاشمیان با تاکید بر اینکه ساخت واکسن ایرانی کرونا باید زودتر انجام میشد، اظهار داشت: متاسفانه در ابتدای شیوع کرونا نگاه دقیقی در ستاد ملی کرونا حاکم نبود و همین باعث فوت زمان در ساخت واکسن ایرانی کرونا شد. وی در ادامه افزود: مشکل خرید واکسن کرونا حل شده است و با موافقت اولیه برای انتقال این واکسن به داخل و همچنین ساخت واکسن ایرانی، امیدواریم بتوانیم ۶۰ درصد جامعه را با واکسیناسیون ایمن کنیم و این دوران سخت را که با تلفات بسیاری همراه بود از سر بگذرانیم. فوقتخصص آیسییوی بیمارستان مسیح دانشوری همچنین تصریح کرد: نیاز ما به واکسن اعم از خارجی و ایرانی ۱۰۰ میلیون دوز است که واکسن ایرانی با تایید سازمان بهداشت جهانی در 2 نوبت تزریق خواهد شد. وی اضافه کرد: واکسن کرونا، خارجی و داخلی ندارد، چراکه هر دو با تایید سازمان بهداشت جهانی میتواند کشورها را از شر این ویروس منحوس رها سازد اما اولویت اصلی با واکسن ایرانی است که میتواند در آینده بازده اقتصادی نیز برای ما به همراه داشته باشد.
* مرگ مشکوک پزشک آمریکایی پس از تزریق واکسن «فایزر»
یک پزشک آمریکایی که ۳ هفته پیش واکسن کرونای فایزر را تزریق کرده بود به طور ناگهانی درگذشت.
صبح دیروز یک پزشک آمریکایی در «فلوریدا» ۳ هفته پس از تزریق واکسن کرونا بر اثر سکته مغزی جان خود را از دست داد.
پایگاه خبری «یواسای تودی» در این باره نوشت، دکتر «گریگوری مایکل» که در مرکز پزشکی Mount Sinai در ساحل میامی مشغول به فعالیت بود، پس از سکته مغزی که ناشی از کمبود پلاکت خون بود، درگذشت.
وزارت بهداشت فلوریدا در بیانیهای گفت: بازرسان پزشکی میامی در حال بررسی علت مرگ وی هستند.
همسر مایکل، «هایدی نکلمن» گفت که او ۳ روز پس از تزریق واکسن به دلیل خونریزی داخلی به اورژانس مراجعه کرد. نکلمن در مصاحبه با «دیلی میل» گفت: «از نظر من مرگ او 100 درصد با واکسن «فایزر» ارتباط دارد؛ هیچ توضیح دیگری وجود ندارد».
شرکت فایزر نیز در بیانیه خود اعلام کرد که به دنبال تحقیقات بیشتر در این باره است.
* بیش از 88 میلیون مبتلا در جهان
آمار جهانی مبتلایان به کروناویروس تاکنون به ۸۸ میلیون و ۵۰۶ هزار و ۵۶۴ نفر رسیده و مرگ یک میلیون و ۹۰۶ هزار و ۷۷۰ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است.
بنا بر تازهترین آمارها همچنین تاکنون ۶۳ میلیون و ۶۱۴ هزار و ۸۴۸ نفر از مبتلایان به «کووید-۱۹» بهبود یافتهاند.
روند افزایش آمار ابتلا به ویروس «کووید-۱۹» که تاکنون در ۲۱۸ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.
آمریکا تاکنون با بیش از 1/22 میلیون مبتلا و بیش از ۳۷۴ هزار قربانی همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری «کووید-۱۹» قرار دارد.
هند نیز با آمار بیش از 4/10 میلیون مبتلا پس از آمریکا در رتبه دوم جهانی قرار دارد و آمار مبتلایان به «کووید-۱۹» در برزیل هم بیش از 9/7 میلیون نفر اعلام شده است.
همچنین در حال حاضر 4 کشور ایالاتمتحده، برزیل، هند و مکزیک به ترتیب رکورددار قربانیان این بیماری در دنیا هستند.
تعداد جانباختگان این بیماری در انگلیس نیز از ۷۸ هزار نفر عبور کرده و این کشور تاکنون بیشترین قربانیان کرونا را در بین کشورهای اروپایی داشته است. به علاوه هماکنون تعداد قربانیان کرونا در ایتالیا هم از ۷۷ هزار نفر عبور کرده و با اختلاف نزدیک نسبت به انگلیس در میان کشورهای اروپایی در رتبه دوم این جدول قرار دارد.
همچنین فرانسه بیش از ۶۶ هزار، روسیه بیش از ۶۰ هزار و ایران نیز بیش از ۵۵ هزار فوتی بر اثر ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» را گزارش دادهاند.
***
[واردات ۱۵۰ هزار دوز واکسن کرونا از آمریکا منتفی شد]
سخنگوی جمعیت هلالاحمر گفت: با توجه به بیانات روز گذشته رهبر حکیم انقلاب، موضوع واردات ۱۵۰ هزار دوز واکسن کرونا از کشور آمریکا منتفی شد. محمدحسین قوسیانمقدم اظهار داشت: با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر ممنوعیت واردات واکسن «کووید-۱۹» از آمریکا و انگلیس، موضوع واردات ۱۵۰ هزار دوز واکسن کرونا از کشور آمریکا منتفی است. وی افزود: این واکسنها قرار بود توسط گروهی از متخصصان ایرانی مقیم آمریکا تهیه و ارسال شود که با توجه به فرمایشات رهبر انقلاب این امر انجام نخواهد شد. قوسیانمقدم درباره خرید یک میلیون دوز واکسن از کشورهای آسیایی نیز عنوان کرد: مقام معظم رهبری بیان داشتند در صورت نیاز کشور تا زمان تولید انبوه واکسن ایرانی امکان خریداری واکسن از دیگر کشورها وجود دارد و میتوانیم آن را تأمین کنیم، بنابراین در حال حاضر پیگیر خریداری و واردات یک میلیون دوز واکسن از ۳ کشور چین، هند و روسیه هستیم. وی ادامه داد: پیشبینی میشود این واکسنها از کشور چین وارد شود و با توجه به اعلام نیاز وزارت بهداشت پیگیر واردات آنها هستیم.
***
[مجلس مخالف واکسن نا مطمئن]
رئیس ستاد کرونا در مجلس شورای اسلامی در تحلیل فرمایشات دیروز مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور به «وطن امروز» گفت: همانطور که استفاده از واکسن ایرانی کرونا مورد تاکید رهبر انقلاب است، مجلس شورای اسلامی بخصوص اعضای کمیسیون بهداشت و درمان نیز اولویت نخست استفاده از واکسن کرونا را واکسن ساخت داخل میدانند. دکتر یحیی ابراهیمی با بیان اینکه ایران تخصص، قدمت و تجربه خاصی در ساخت واکسن دارد، اظهار داشت: بیش از یک قرن است در ایران واکسن ساخته میشود اما متاسفانه به دلیل کمتوجهی به این موضوع سالهاست واکسن آنفلوآنزا به کشور وارد میشود که این روند زیبنده کشوری که دانشمندان توانمندی در بخش داروسازی دارد نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اکنون که شرکتهای تولیدکننده داخلی واکسن کرونا چون موسسه رازی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و... در حال ساخت واکسن کرونای ایرانی هستند و در این زمینه موفقیتهای چشمگیری نیز حاصل شده است، بنابراین نباید منتظر تولید و واردات واکسنهای خارجی بود که همان استانداردهای تولید داخل را دارند.
رئیس ستاد کرونا در مجلس شورای اسلامی گفت: واکسن کرونای ایرانی تا چند ماه آینده به تولید نهایی نمیرسد و تا آن زمان باید اقدامات لازم برای واردات واکسن از کشورهایی چون چین، روسیه و هند انجام شود، البته ایران برای واکسیناسیون جمعیت 85 میلیونی نیازمند 112 میلیون دوز واکسن کرونا است و از آنجا که ما فقط سفارش واردات 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن را به دنیا دادهایم، بنابراین این رقم جوابگوی نیاز کشور به واکسن کرونای خارجی نیست، در چنین شرایطی باید تمام انرژی خود را روی تولید داخل و مطمئن این کالا در کشور بگذاریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن کرونای خارجی نیز به کشور وارد شود، فقط حدود 5 میلیون نفر میتوانند واکسینه شوند، بنابراین در چنین شرایطی اولویت باید با تولید و استفاده از ساخت داخل باشد و هزینهای که قرار است صرف واردات این دارو شود صرف تولید واکسن داخلی شود.
ارسال به دوستان
اخبار
رونمایی از مجسمه شهید قاسم سلیمانی در برج میلاد
مجسمه سپهبد قاسم سلیمانی امروز در برج میلاد تهران رونمایی میشود. به گزارش فارس، مراسم رونمایی از مجسمه سپهبد حاجقاسم سلیمانی، امروز ۲۰ دی در مرکز همایشهای برج میلاد با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود. در این مراسم خانواده شهیدسپهبد قاسم سلیمانی، جمعی از اعضای شورای شهر تهران، مدیران شهری و سرداران سپاه حضور خواهند داشت. پس از اتمام برنامه، تندیس سردار سپهبد قاسم سلیمانی به صورت دائمی در موزه مشاهیر برج میلاد قرار خواهد گرفت.
***
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد خبر داد
ارائه ۳۵ هزار جهیزیه به زوجهای جوان تحت حمایت کمیته امداد
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد از ارائه ۳۵ هزار سری جهیزیه به زوجهای جوان تحت حمایت این نهاد از ابتدای سال جاری خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، حسین خدرویسی با اشاره به اهمیت خدمات مددکاری در حفظ کرامت مددجویان افزود: با توجه به شرایط سخت اقتصادی و شیوع کرونا، تمام مددکاران با تلاش شبانهروزی و جهادی در کنار ماموریتهای اصلی خود، به کمکرسانی در حوزههای مختلف میپردازند. وی با اشاره به اهدای ۳۵ هزار سری جهیزیه به زوجهای جوان در سال جاری تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۵ هزار قلم لوازم ضروری منزل و ۲۵ هزار قلم کالای اساسی میان خانوادههای تحت حمایت توزیع شده است. خدرویسی با اشاره به تشکیل صندوق جبران خسارت بیمه مددجویان گفت: در سال جاری با تمرکز بر توسعه بیمه اجتماعی، ۳۵۰ هزار خانوار عشایری و روستایی تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند. وی به ارائه کمکهزینه سوءتغذیه کودکان و مادران شیرده اشاره کرد و گفت: ارائه بسته خدمتی به خانوادههای دارای چندقلو، از دیگر خدمات جدید این نهاد است.
***
شناسایی خودروهای فاقد معاینه فنی توسط همه دوربینهای پایتخت
همزمان با ورود به فصل سرما و پدیده وارونگی هوا، آلودگی هوا در پایتخت افزایش مییابد. انجام معاینه فنی خودروها و موتوسیکلتها و رفع ایرادات آنها از جمله راهکارهای کاهش عدد شاخص کیفیت هواست. حسین مقدم، مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران در پاسخ به این پرسش که در این روزها، چه اقدامات سختگیرانهای نسبت به معاینه فنی خودروها صورت میگیرد، توضیح داد: انجام معاینه فنی مربوط به ستاد معاینه فنی است و موضوع نظارت بر معاینه فنی و جریمه به پلیس راهور برمیگردد. تمام دوربینهای سطح شهر تهران از جمله دوربینهای محدوده طرح کاهش، کنترل سرعت، تقاطعها و... به صورت ۲۴ ساعته و در 7 روز هفته، خودروهای فاقد معاینه فنی را شناسایی میکنند. او در ادامه افزود: طی پروتکل مشخصی، مشخصات خودرو به منظور اعمال قانون برای پلیس راهور ارجاع داده میشود. مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران ضمن اشاره به طرح LEZ گفت: سیستم LEZ که برای کنترل آلودگی هوا در کلانشهرها بر دوربینهای ثبت تخلفات نصب شده نسبت به اعمال قانون این موارد اقدام میکند و برای دوربین فرقی ندارد که خودرو یا موتوسیکلت از مقابل آن رد میشود.
***
افزایش دمای هوا در اغلب مناطق کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: در ارتفاعات البرز و جادههای کوهستانی منتهی به آن، احتمال رخداد سقوط بهمن وجود دارد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت آب و هوایی کشور، گفت: بر اساس تحلیل نقشههای پیشیابی طی 5 روز آینده در غالب مناطق کشور جوی پایدار و آسمانی صاف همراه با افزایش نسبی دما پیشبینی میشود. وی افزود: در شهرهای صنعتی و پرجمعیت افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا تداوم خواهد داشت. ضیاییان ادامه داد: باید توجه کرد که در ارتفاعات البرز و جادههای کوهستانی منتهی به آن احتمال رخداد سقوط بهمن وجود دارد. همچنین طی ۲ روز آینده دریای عمان و تنگه هرمز مواج است.
***
آغاز به کار ناوگان ویژه بانوان در اتوبوسرانی پایتخت
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از آغاز به کار ناوگان ویژه بانوان در اتوبوسرانی پایتخت خبر داد. به گزارش فارس، محمود ترفع درباره آغاز به کار ناوگان ویژه بانوان اظهار داشت: ناوگان ویژه بانوان شامل ۱۰ دستگاه اتوبوس جدید اختصاصی برای بانوان در خط ۷ بیآرتی در امتداد خیابان حضرت ولیعصر(عج) به عنوان یکی از ۲ خط پرمسافر و پرتردد اتوبوسرانی تهران است و علاوه بر این، ۱۰ دستگاه مینیبوس جدید نیز در این خط پیشبینی شده که نسبت به جابهجایی اختصاصی بانوان یا آقایان با توجه به تعداد مسافران در ایستگاهها اقدام میکنند. وی با اعلام اینکه اتوبوسها و مینیبوسهای جدید، علاوه بر کمک به رعایت فاصلهگذاری، در افزایش آرامش و راحتی بانوان نیز موثر هستند، افزود: ورود ناوگان ویژه بانوان و جابهجایی بخشی از مسافران این خط پرتراکم توسط آن، در کاهش تعداد مسافرانی که از هر دستگاه اتوبوس استفاده میکنند نیز مؤثر است. مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اشاره به اینکه اتوبوسها و مینیبوسها در ساعات اوج تردد صبحگاهی و عصرگاهی فعالیت میکنند، اظهار کرد: ناوگان ویژه بانوان در توزیع مسافران و کاستن از حجم آن در ایستگاهها و کاهش تراکم مسافر در ساعات پیک، مؤثر بوده و تا زمانی که به خدمات این اتوبوسها و مینیبوسها نیاز باشد و شهروندان از این طرح استقبال کنند، آنها به خدماترسانی خود ادامه میدهند.
ارسال به دوستان
۸۵ فوتی و ۶۲۵۱ بیمار جدید در یک شبانهروز
ورود رنگ آبی به نقشه کرونایی کشور
از دیروز رنگ آبی به نقشه کرونایی کشور اضافه شد و با اعلام وزارت بهداشت، 6 شهر در این لیست قرار گرفتند.
در حال حاضر از میان مراکز استانهای سطح کشور یک شهر در وضعیت قرمز، ۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲ شهر در وضعیت زرد و 6 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
بر اساس اطلاعات به دست آمده از سامانه اطلاعرسانی وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور (ماسک)، وضعیت مراکز استانها در زمینه کنترل شیوع کرونا مناسب است به گونهای که بر اساس نقشه آماری درجشده در این سامانه، در حال حاضر یک شهر در وضعیت قرمز، ۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲ شهر در وضعیت زرد و 6 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
بر اساس شاخص نمادهای این سامانه، رنگ آبی نشانه کمخطر، رنگ زرد خطر متوسط، رنگ نارنجی وضعیت پرخطر و رنگ قرمز نشانه وضعیت خیلی پرخطر است.
وضعیت مراکز استانها در زمینه شیوع کرونا به شرح ذیل است:
* مرگ ۸۵ نفر در ۲۴ ساعت
بیماری «کووید-19» همچنان در کشور تهدیدکننده است و درحالی که آمار مرگومیر ناشی از این بیماری نزولی شده است اما مشاهده ردپای کرونای انگلیسی در کشور نگرانیها در این باره را دوچندان کرده است تا مردم برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس جهشیافته، پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی را جدیتر بگیرند. به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز آخرین موارد شناسایی و همچنین فوتیهای ناشی از «کووید-19» در کشور را طی ۲۴ ساعت اعلام کرد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر امروز (جمعه ۱۹ دی ۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۲۵۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۵۸۱ نفر از آنها بستری شدند. لاری گفت: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۲۷۴ هزار و ۵۱۴ نفر رسید. به گفته وی، متاسفانه در طول این مدت زمان ۲۴ ساعته، ۸۵ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۶ هزار و ۱۸ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۵۸ هزار و ۶۵۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری همچنین افزود: ۴۷۲۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. به گفته لاری تاکنون ۸ میلیون و ۴۴ هزار و ۷۹۹ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. به اذعان سخنگوی وزارت بهداشت، در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، 4 شهرستان ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی در وضعیت قرمز، ۴۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۴۰۱ شهرستان در وضعیت زرد این بیماری قرار دارند. لاری در ادامه گفت: تجربه مبارزه بشر با ویروس بیماری «کووید-19» بخوبی نشان میدهد که رفتار این ویروس مطلقا قابل پیشبینی نبوده و هر لحظه میتواند سیستمهای بهداشت و درمان دنیا را غافلگیر کند. از طرفی مشارکتهای مردمی به عنوان موثرترین عامل مبارزه با «کووید-19» در جهان محسوب میشود. وی افزود: همانطور که بارها اعلام کردهایم، هرگونه تلاش از طرف پرسنل خدوم نظام سلامت، بدون همکاری مردم در عمل به توصیههای بهداشتی به نتیجه مطلوب نخواهد رسید. ویروس کرونا فعلا تمامشدنی نیست و همچنان میهمان مردم دنیاست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|