|
تخصیص ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن
وزیر راهوشهرسازی از اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات ودیعه مسکن در سراسر کشور خبر داد و گفت: نرخ اجاره مسکن در تهران ۲۵ درصد افزایش یافت. رستم قاسمی نرخ افزایش اجاره در بقیه کلانشهرها را ۲۰ درصد و در سایر شهرها ۱۵ درصد اعلام کرد و افزود: با متخلفان این مصوبه برخورد تعزیراتی خواهد شد.
ارسال به دوستان
رئیسی با حضور در میدان بهمن ضمن بازدید از مراکز توزیع مرغ، از نزدیک با مردم گفتوگو کرد
رئیسجمهور در میدان
رئیسی: هرگز اجازه نخواهم داد مردم از طرح عادلانهسازی یارانهها آسیب ببینند
معاون اول رئیسجمهور: هیچ کمبودی در حوزه اقلام و کالاهای اساسی مورد نیاز مردم وجود ندارد
گروه اقتصادی: با صادر شدن مجوز برداشت یارانه کمکمعیشتی، قیمت برخی اقلام هدف ارز ترجیحی در بازار تعدیل شد. مسؤولان اتحادیه و صنوف درگیر با مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها اعلام کردهاند هیچگونه مشکلی در عرضه وجود ندارد و رفتهرفته بازار به تعادل میرسد. به گزارش «وطنامروز»، از شامگاه چهارشنبه هفته گذشته و همزمان با اعلام این خبر که مشمولان یارانه کمکمعیشتی میتوانند مبالغ دریافتی خود را هزینه کنند، قیمت کالاهای هدف ارز ترجیحی نیز تعدیل شد. با آنکه تاکنون به صورت رسمی سقف قیمتها از سوی سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار اعلام نشده اما بررسیهای میدانی از صنوف مختلف گویای آن است که افزایش قیمت از اواسط روز چهارشنبه اعمال شده است. در این بین روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته اختلالاتی در عرضه کالاهایی مانند روغن و مرغ رخ داد که ناشی از تقاضای هیجانی برخی کالاها و سردرگمی مراکز توزیع بود. بر این اساس صبح پنجشنبه قیمت هر کیلو مرغ به 60 هزار تومان، هر شانه تخممرغ به 80 هزار تومان، روغن مایع آفتابگردان 810 گرمی به 63 هزار تومان، شیر نایلونی 900 گرمی (1.5 درصد چربی) به 15 هزار تومان، شیر یک لیتری (1.5 درصد چربی) به 18 هزار تومان، ماست 2.5 کیلویی (1.5 درصد چربی) به 49 هزار و 500 تومان و هر بسته پنیر 400 گرمی (گچی) به 37 هزار و 500 تومان افزایش یافت. البته پیشبینی میشود دایره افزایش قیمتها معطوف به همین کالاها نباشد و در روزهای آتی شاهد قیمتهای جدید در دیگر اقلام لبنیاتی و انواع گوشت قرمز نیز باشیم.
* افزایش عرضه مرغ از شنبه
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه عرضه مرغ از شنبه افزایش مییابد، گفت: کمبودی در حوزه تولید وجود ندارد. حبیب اسداللهنژاد درباره افزایش قیمت مرغ و کمبود عرضه آن اظهار داشت: صبح روز پنجشنبه حجم تقاضا برای مرغ بسیار بالا بود. وی با بیان اینکه مرغ از استانهایی که تأمینکننده مرغ تهران هستند، وارد این استان شده است، افزود: استانهای تأمینکننده به تعهدات خود در زمینه تأمین مرغ تهران عمل کردهاند اما هم اینکه تقاضا زیاد بود و بخشی از مرغهای عرضه شده به سرعت جذب شد و هم مشخص نیست بخشی از این مرغها کجا رفته است؟ اسداللهنژاد با بیان اینکه قیمت جدید مرغ، اعلام و تصویب شده است، ابراز امیدواری کرد از روز شنبه عرضه این کالا به اندازه کافی باشد و کمبودی در بازار نباشد و مرغ مورد نیاز به طور کامل تأمین شود. وی تصریح کرد: میزان تولید مرغ در کشور به اندازهای است که نیاز را به طور کامل تأمین میکند و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
* افرادی که یارانه نگرفتند، ۳ ماه فرصت اعلام دارند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: هر فردی به هر دلیلی مشمول دریافت یارانه نشده است، ۳ ماه فرصت دارد اعلام کند. حجتالله عبدالملکی در توئیتر نوشت: «معیشت و آرامش مردم دغدغه اصلی رئیسجمهور است؛ دشمن میخواهد حالا که قرار است یارانهها، مردمی و عادلانه توزیع شود با انتشار شایعه، آرامش شما را برهم بزند؛ مردم عزیز هر فردی به هر دلیلی مشمول دریافت نشده، ۳ ماه فرصت اعلام دارد؛ یارانه، برای شما و مبلغ آن محفوظ است».
* افزایش قیمت نان سنتی صحت ندارد
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها یک اصلاح اقتصادی بزرگ به نفع مردم است، گفت: افزایش قیمت نان سنتی صحت ندارد و آرد با نرخ ثابت بین نانواییهای سنتی با قیمت قبل توزیع میشود. سیدجواد ساداتینژاد در جریان بازدید از یک کارخانه تولید روغن نباتی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها یک اصلاح اقتصادی بزرگ به نفع مردم است که در کشور شروع شده و هدف آن هدفمند کردن یارانههاست. وی ادامه داد: در این طرح یارانهها حذف نمیشود و فقط تخصیص یارانهها از روی کالا به مردم منتقل میشود و عدالت توزیع را برقرار میکند. وزیر جهاد کشاورزی با یادآوری اینکه میزان مصرف دهکهای مختلف در شرایط معمولی متفاوت است، گفت: در این طرح دریافت عادلانهای را خواهند داشت و میزانی که برای دریافت جبرانی در نظر گرفته شده، بعضا از مقدار هزینه تحمیل شده در دهکهای پایینتر بیشتر است. ساداتینژاد یادآور شد: این طرح یک کار بسیار بزرگ است و باید در سالهای گذشته که تفاوت نرخ ارز کمتر بود انجام میشد. در هر صورت دولت سیزدهم این کار را که یک کار بسیار بزرگ در اقتصاد ایران است، مدنظر قرار داد و با دستور رئیسجمهور اجرایی شد.
* کمبودی در حوزه اقلام و کالاهای اساسی وجود ندارد
معاون اول رئیسجمهور عصر دیروز با حضور در شهرستان رباطکریم از مجتمع انبارهای کالاهای اساسی و سیلوی ۱۲۰ هزار تنی شهید مدرس شرکت بازرگانی دولتی ایران بازدید کرد. محمد مخبر در این بازدید که با حضور وزیر جهاد کشاورزی و استاندار تهران انجام شد، با توضیحات مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی در جریان ذخیره و وضعیت انبارهای گندم و برنج و همچنین ذخیرهسازی روغن مورد نیاز مردم توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران قرار گرفت. معاون اول رئیسجمهور در این بازدید با اشاره به تلاشهای وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت در راستای ذخیرهسازی و تکمیل ظرفیت انبارهای کالاهای اساسی در سراسر کشور تاکید کرد: هیچگونه کمبودی در حوزه اقلام و کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم وجود ندارد. همچنین مخبر در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: وضعیت کالاهای اساسی در منطقه و کشورهای جهان با مشکلات اساسی روبهرو شده است اما به دلیل پیشبینیها و تامین مالی مورد نیاز توسط دولت سیزدهم و با تلاشهای شبانهروزی برای خرید کالاهای اساسی مردم، هیچ مشکلی در کشور در زمینه ذخیرهسازی و انبار این کالاها وجود ندارد و ذخایر بسیار خوبی از کالاهای اساسی و محصولات وابسته به آنها در انبارها موجود است. مخبر تاکید کرد: اجرای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانه جزو الزامات قانونی بود که دولت طبق بودجه و مصوبه مجلس شورای اسلامی ملزم به اجرای آن است. وی تصریح کرد: برای تعیین قیمتهای ۴ قلم کالای اساسی (لبنیات، مرغ، تخممرغ و روغن) محاسبات دقیقی انجام شد که این محاسبات با توجه به تحلیلهای اقتصادی روی عوامل تاثیرگذار قیمتها تعیین شد و از طرفی یارانه پرداختی به مردم نیز بر اساس محاسبات افزایش قیمتها پس از اجرای طرح و تاثیر بر سبد زندگی مردم بود.
* بازدید مخبر از سامانه تلفنی رسیدگی به شکایات و سؤالات مردمی
همچنین معاون اول رئیسجمهور با حضور در مؤسسه نیکوکاری رعد الغدیر از بخشهای مختلف سامانه تلفنی ۶۳۶۹ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در این مرکز به منظور رسیدگی به شکایات و سوالات مردمی در اجرای طرح «مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها» مستقر است، بازدید کرد. مخبر در این بازدید که با همراهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شد، از نزدیک در جریان روند پاسخگویی به درخواستها، شکایات و سوالات مردم درباره جاماندگان دریافت یارانه در طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها و همچنین سوالات پیرامون این طرح قرار گرفت. وی افزود: تقریبا ۷ دهک از جامعه از این طرح منتفع میشوند، چرا که بیش از هزینهای که به آنها تحمیل میشود، به آنها پرداخت شده است و دولت به دنبال اصلاح شاخصهای اقتصادی کشور است تا ضمن پایین آوردن نرخ تورم، با پرداخت یارانهها قدرت خرید افزایش یابد. مخبر تصریح کرد: نباید یک نفر یا یک خانواده داشته باشیم که مستحق دریافت یارانه باشد و به دلیل دیوانسالاری نتواند یارانه دریافت کند و دولت مصمم است در حداقل زمان ممکن این کار را انجام دهد.
***
جزئیات سازوکار کالابرگ الکترونیک
وزیر صمت ضمن تشریح جزئیات سازوکار کالابرگ گفت: فرد با هر کارت بانکی که دارد و میخواهد خریدی انجام دهد، وقتی کارت را میکشد، بخشی از هزینه از کارت فرد و بخشی دیگر از یارانه کسر میشود. سیدرضا فاطمیامین در یک گفتوگوی تلویزیونی درباره سازوکار کالابرگ الکترونیک اظهار کرد: کالابرگ چیز جدیدی نیست و همین کارتهای بانکی است و کارت مستقلی برای خرید نیست. استفاده از کالابرگ در استان زنجان به صورت آزمایشی برای خرید نان در حال اجراست. وزیر صمت افزود: فرد با هر کارت بانکی که دارد و میخواهد خریدی انجام دهد، وقتی کارت را میکشد، بخشی از هزینه از کارت فرد و بخشی دیگر از یارانه کسر میشود؛ یعنی اگر قیمت نان ۴ هزار تومان باشد، وقتی فرد کارت میکشد ۲ هزار تومان از حساب فرد و ۲ هزار تومان از حساب یارانه کم میشود. در واقع به حساب نانوا ۴ هزار تومان واریز میشود که ۲ هزار تومان را دولت و ۲ هزار تومان را خریدار میدهد. وی ادامه داد: ما درباره نکتهای نگران بودیم که نکند با این پرداختها، مصرف مواد غذایی و نیازهای تغذیهای دچار کمبود و نقصان شود.
***
حضور رئیسی در میدان میوه و ترهبار و گوشت و مرغ بهمن (نازیآباد)
رئیسجمهور با حضور در میدان بهمن تهران و بازدید از یکی از مراکز بزرگ توزیع مرغ از نزدیک با مردم گفتوگو و تاکید کرد: تا من زنده باشم، به هیچوجه اجازه نخواهم داد مردم از طرح عادلانهسازی یارانهها آسیب ببینند. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی صبح دیروز با حضور در میدان بهمن، از مرکز بزرگ توزیع مرغ در جنوب تهران بازدید کرد. رئیسجمهور همچنین در یکی از فروشگاههای زنجیرهای حضور یافت و ضمن گفتوگو با مردم از نزدیک در جریان وضعیت توزیع برخی کالاها و مشکلات مربوط به آن قرار گرفت. در این بازدید سیدجواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی رئیسجمهور را همراهی میکرد.
* مسؤولان بر توزیع کالا و پیشگیری از هر گونه کمبود یا افزایش قیمت نظارت دقیق داشته باشند
رئیسجمهور پس از استماع آخرین گزارشها از نحوه اجرای طرح ملی مردمیسازی و عادلانه کردن یارانهها از مسؤولان مربوط خواست به درخواستهای معترضان عدم دریافت یارانهها در کوتاهترین زمان ممکن و به شکل عادلانه و ضابطهمند رسیدگی کنند. سیدابراهیم رئیسی پیش از ظهر دیروز در جلسه ستاد تنظیم بازار که با حضور معاون اول، وزرا و مسؤولان دستگاههای ذیربط برگزار شد، پس از استماع گزارش دستگاههای مختلف، نقش مردم را در همراهی با این طرح ملی ستودنی توصیف و از همراهی آنها با نظام و بیتوجهی به خواستههای معاندان و دشمنان انقلاب قدردانی کرد. رئیسجمهور رسیدگی عادلانه و ضابطهمند به درخواستهای معترضان به عدم دریافت یارانه را یکی از مهمترین وظایف دستگاههای مسؤول خواند و به مسؤولان مربوط دستور داد هر چه سریعتر، جاماندگانی را که استحقاق واقعی دریافت یارانه دارند، شناسایی کنند و یارانه جبرانی برای آنها واریز شود. رئیسی بر ضرورت وجود شاخصهای عادلانه در تعیین دهکها برای دریافت یا عدم دریافت یارانهها تاکید کرد و گفت: تمام رسالت و هدف اجرای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها، برقراری عدالت اقتصادی در کشور بوده است، لذا وزارت رفاه، کار و تعاون اجتماعی باید با همکاری سایر دستگاههای مربوط با شاخصهای دقیق، استحقاق افراد را احراز کنند و مراقب باشند در حق کسی اجحاف نشود. رئیسجمهور با اشاره به کفایت حجم ذخایر کالاهای اساسی در کشور، به دستگاههای متولی دستور داد نسبت به مدیریت بهینه توزیع کالا در اقصی نقاط کشور اقدامات لازم را به عمل آورند تا از هرگونه افزایش قیمت بالاتر از قیمت مصوب جلوگیری شود.
رئیسی خاطرنشان کرد: وزرای دولت و همچنین رسانهها باید ابعاد مختلف اجرای این طرح را که به برقراری عدالت در توزیع یارانهها و از بین بردن و ریشهکن کردن فقر مطلق در کشور منجر میشود، بخوبی برای مردم تبیین کنند.
رئیسجمهور از وزیر جهاد کشاورزی خواست با رصد و پایش دقیق بازار نسبت به رفع برخی مشکلات موجود در زمینه کمبودها و نیازهای توزیع اقلام اساسی مورد نیاز مردم بویژه ۴ قلم کالای اساسی یعنی روغن، لبنیات، مرغ و تخممرغ تدابیر لازم اتخاذ شود.
ارسال به دوستان
اخبار
حجم قاچاق ورودی و خروجی کالا به 18 میلیارد دلار رسید
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: ارز قاچاق ورودی و خروجی کشور در سالهای اخیر به حدود 18 میلیارد دلار رسیده است.
علی مویدیخرمآبادی گفت: ارز ترجیحی یکی از عوامل اصلی شکلگیری قاچاق معکوس در کشور است. دادن ارز ترجیحی به واردات مواد اولیه کالاهای اساسی در واقع باعث شده بود قیمت عرضه کالاهای اساسی در کشور ما به پایینترین رقم برسد و به لحاظ شرایطی که در کشورهای همجوار وجود دارد، متاسفانه این تفاوت قیمت کالاهای اساسی در داخل و خارج از کشور زمینهای را فراهم آورده بود تا بخشی از کالاهای اساسی به کشورهای همجوار قاچاق شود.
وی در ادامه افزود: بنابراین با وجود تمهیدات فراوان و تلاش مضاعف همه دستگاهها، این موضوع باعث شده بود بخشی از سرمایههای مردم در این حوزه به تاراج برود.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: متاسفانه با وجود تمام اقدامات انجام شده این بستر همچنان برای خروج کالاهای اساسی به خارج از کشور فراهم است، به عنوان مثال یک بطری روغنی که در کشور ما به قیمت 13 هزار و 800 تومان عرضه میشد، در کشور پاکستان به قیمت 150 هزار تومان به فروش میرسید و ما شاهد بودیم که برخی افراد نیازمند با فروش فقط 10 لیتر روغن در خارج از مرزها مبلغی را کسب میکردند.
وی اظهار داشت: اگر همه مرزها نیز کنترل شود، حجم کار آنقدر زیاد بود که باز هم بخشی از این کالاها قاچاق میشد و باید گفت اختصاص ارز ترجیحی باعث شده بود تا کار قاچاقچیان تشدید شود.
***
اجازه ویژه مجلس به دولت درباره بازار خودرو
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصلاح مصوبه واردات خودرو و تصویب واردات بدون سقف گفت: امروز خلأ ۵۰۰ هزار خودرویی در بازار احساس میشود که با واردات، فضا رقابتی میشود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: با بررسی کمیسیونهای مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوب شد دولت خودروهایی را که کممصرف و ایمن هستند بدون سقف وارد کند.
عزتالله اکبریتالارپشتی افزود: تا امروز از خودروسازان حمایتهایی شده است که طبق فرموده مقام معظم رهبری نباید سوءاستفاده کنند و باید ساختار ۲ خودروساز اصلاح شود، مثلاً دولت به جای سهامداری و دخالت، باید ناظر باشد.
وی با اشاره به مصوبه قبلی مجلس درباره واردات ۷۰هزار خودرو گفت: اول، با فرمایشات رهبری کلا مصوبه اصلاح شد و این اختیار را به دولت دادیم تا برای عامه مردم هرقدر که بتواند بازار را تنظیم کند، واردات خودرو را انجام دهد. دوم، ماده ۴ آن که مربوط به صادرات قطعه و واردات خودرو بود، حذف شد.
نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: آییننامه واردات خودرو به دست دولت تهیه میشود و دولت شرایط را باید برای واردات آماده کند.
وی گفت: امروز خلأ ۵۰۰ هزار خودرویی در بازار احساس میشود که با واردات، فضا رقابتی میشود.
***
ورود هر میزان ارز به کشور معاف از مالیات است
بانک مرکزی ۷ فروردینماه سال جاری موضوع معافیت مالیاتی ورود ارز به داخل کشور را به گمرک ابلاغ کرد.
بر اساس ابلاغ این بانک به گمرک مبتنی بر مصوبه ستاد مقابله با تحریم شورای عالی امنیت ملی، ورود ارز به کشور (اعم از اسکناس و حواله) معاف از مالیات است.
بر این اساس هر شخص حقیقی و حقوقی میتواند با اظهار ارز در گمرکات ورودی، به هر میزان اسکناس ارز به کشور وارد کند و هیچ یک از دستگاههای امنیتی، انتظامی و گمرک حق ممانعت از آن را ندارد.
بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، نیروی انتظامی و سایر دستگاههای مرتبط موظفند ترتیبی اتخاذ کنند تا ورود ارز تسهیل شود و فعالان این حوزه نگران موضوع مالیات و برخورد نظارتی پیرامون واکاوی منشأ سرمایه نشوند.
***
خبر خوب روسیه درباره تولید گندم
آمارهای اولیه حاکی از آن است روسیه امسال برداشت گندم خوبی خواهد داشت و رقم آن در تاریخ این کشور بیسابقه خواهد بود.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه با استناد به آمارهای اولیه اعلام کرد این کشور فصل برداشت بسیار خوبی پیش رو خواهد داشت و تولید گندم در روسیه رکورد خواهد زد.
پوتین در سخنان خود گفت: امسال برداشت خوبی را انتظار داریم و بنا به گفته کارشناسان و بر اساس تخمینهای اولیه حجم برداشت غلات در روسیه به 130 میلیون تن خواهد رسید که 87 میلیون تن آن گندم خواهد بود.
رئیسجمهور روسیه تأکید کرد: امسال میتواند رکورددار برداشت گندم در تاریخ روسیه باشد.
به گفته پوتین، این حجم برداشت نهتنها به دولت این کشور این امکان را میدهد تا با حاشیه سود خوب نیازهای داخلی این کشور را تامین کند، بلکه امکان تامین نیاز شرکای روسیه از طریق افزایش صادرات به بازار جهانی فراهم خواهد شد.
رئیسجمهور روسیه تأکید کرد که تعدادی از کشورها هماکنون با گرسنگی و قحطی مواجه هستند که تمام مسؤولیت آن متوجه کشورهای غربی خواهد بود. بیشترین برداشت حجم گندم در روسیه مربوط به سال 2017 بوده که با حجم 86 میلیون تن به ثبت رسیده است. روسیه در سال 2020، 85.9 میلیون تن و در سال گذشته هم 76 میلیون تن گندم تولید کرده است.
پیشبینی میشود روسیه طی سالهای آینده همچنان مقام نخست تولید گندم در جهان را در اختیار داشته باشد.
ارسال به دوستان
بیستوششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «نفت دانشبنیان؛ تولید ایرانی، صادرات جهانی» آغاز شد
قالیباف: صنعت نفت پیشران برنامه هفتم توسعه است
ارائه ۱۶۰ میلیارد دلار فرصت سرمایهگذاری در نمایشگاه نفت
گروه اقتصادی: نمایشگاه نفت امسال که مطابق دورههای پیش از شیوع ویروس کرونا، اردیبهشت برگزار میشود، صبح دیروز با حضور وزیر نفت و مدیران ارشد صنعت نفت، رئیس و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران گشایش یافت.
گفتنی است نمایشگاه امسال با رونق دوباره صنعت نفت شاهد حضور ۴۴ شرکت خارجی از ۱۱ کشور جهان است.
بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی هر روز از ساعت ۹ تا ۱۷ دایر است و بیستوششم اردیبهشتماه به کار خود پایان میدهد.
این نمایشگاه که از ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود، میزبان ۱۲۰۰ شرکت داخلی و ۴۴ شرکت خارجی یا نمایندگی شرکتهای خارجی خواهد بود. شرکتهای حاضر در این دوره از نمایشگاه افزون بر شرکتهای ایرانی، ملیتهایی از ۱۱ کشور جهان شامل ایتالیا، اسپانیا، امارات، کرهجنوبی، سوییس، آلمان، اوکراین، آفریقای جنوبی و بلژیک خواهند بود؛ همچنین نمایندگان بلندپایهای از شرکتهای خارجی از این نمایشگاه بازدید میکنند.
از مجموع ۴۴ شرکت خارجی حاضر در نمایشگاه بیستوششم نفت، ۱۳ شرکت خارجی، ۱۲ شرکت نمایندگی خارجی و ۱۹ شرکت داخلی ارزی- ریالی هستند.
* گاز باید مبنای جهتگیری تجارت انرژی کشور قرار گیرد
رئیس مجلس شورای اسلامی صبح دیروز به منظور حضور در مراسم افتتاحیه بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی وارد محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران شد و پس از افتتاح آن، از سالنهای نمایشگاه بازدید کرد و از نزدیک در جریان دستاوردها، تولیدات و پروژههای در حال اجرای شرکتهای حاضر در این نمایشگاه قرار گرفت.
محمدباقر قالیباف با حضور در غرفه شرکت ملی نفت ایران به صورت وبیناری با مسؤولان و کارگران این شرکت در نقاط مختلف کشور ارتباط زنده برقرار کرد و پس از استماع دستاوردها و کارکردهای شرکتهای تابعه و همچنین دغدغههای مطرح شده از اقدامات آنها قدردانی به عمل آورد. محمدباقر قالیباف در آیین گشایش رسمی بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: در آستانه تنظیم برنامه هفتم هستیم و نیاز به نوشتن و تدوین چندین کتاب نیست باید ۲ تا ۳ پیشران کشور را تعیین کرد و در این مسیر گام برداشت. صنعت نفت ما یکی از پیشرانهای برنامه هفتم توسعه است و میتواند ما را در کمترین زمان ممکن به یک تحول بزرگ برساند.
قالیباف افزود: اعداد و ارقام نشان میدهد ما در مجموع دارای بزرگترین ذخایر نفت و گاز جهان هستیم و هماکنون فرصت جهاد تصمیمگیری است.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه تجارت انرژی کشور هماکنون مبتنی بر نفت خام است و نه گاز، اظهار داشت: گاز به دلایل مختلف از جمله دور زدن تحریم بسیار مهم است، بنابراین باید جهتگیری عوض شود و به دلیل ثبات، گاز مبنای تجارت قرار گیرد. توجه داشته باشید فروش نفت ایران شامل تحریم شد اما گاز دارای چنین محدودیتی نشد و گاز ایران در زمان تحریم به عراق و ترکیه رفت.
* اجرای ۲۵ طرح کلان نفتی با سرمایهگذاری ۳۰ میلیارد دلاری در سال ۱۴۰۱
وزیر نفت دیروز در مراسم آغاز به کار بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به اینکه نمایشگاه صنعت نفت میثاق سالانه فعالان داخلی و خارجی است، افزود: این نمایشگاه یکی از بزرگترین نمایشگاههای نفت جهان است.
جواد اوجی ادامه داد: ترسیم برنامه صنعت نفت امکان برنامهریزی برای آینده را ایجاد خواهد کرد. اوجی با اشاره به اینکه شعار نمایشگاه امسال «صنعت نفت دانشبنیان؛ تولید ایرانی، صادرات جهانی» است، گفت: در این راستا اولویتها و دیدگاههای صنعت نفت ترسیم شده است. وزیر نفت تاکید کرد: نخستین مورد که جزو برنامههای اصلی وزارت نفت است، دانشبنیان کردن صنعت نفت و توجه به ساخت داخل است که در همه دنیا نیز صنعت نفت جهان محل توسعه بسیاری از فناوریهای جدید است.
* امضای ۵۰ قرارداد به ارزش 16.7 میلیارد دلار
اوجی ادامه داد: اگر بموقع سرمایهگذاری انجام نشود با کسری تراز مصرف و تولید مواجه میشویم.
عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: برنامههایی در این زمینه تدوین شده است و در ۹ ماه دولت سیزدهم با بهرهگیری از توان هلدینگها، بانکها و شرکتهای بزرگ بینالمللی بالغ بر ۵۰ قرارداد با ارزش 16.7 میلیارد دلار منعقد شد که اولویت این قراردادها توسعه میادین مشترک، جمعآوری گازهای همراه، توسعه زنجیره ارزش و... بوده است.
وزیر نفت تاکید کرد: بر اساس سیاستهای دولت سیزدهم، ۴۸ طرح کلان و نیمهکلان در صنعت نفت با سرمایهگذاری ۱۳ میلیارد دلاری را تا پایان سال جاری تکمیل و به بهرهبرداری میرسانیم. وی گفت: همچنین تا پایان سال ۲۵ طرح عظیم با سرمایهگذاری ۳۰ میلیارد دلاری آغاز خواهد شد که در زمینه افزایش تولید، تامین امنیت انرژی، ایجاد اشتغال و تکمیل زنجیره ارزش هستند.
* ارائه ۱۶۰ میلیارد دلار فرصت سرمایهگذاری در نمایشگاه نفت
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از ارائه ۱۶۰ میلیارد دلار فرصت سرمایهگذاری در بالادست صنعت نفت در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی خبر داد. محسن خجستهمهر با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه بینالمللی صنعت نفت در ایران گفت: ایران با توان ذاتی که در مالکیت منابع هیدروکربوری دارد و از آنجا که حائز مقام نخست در جهان است، جایگاهی ویژه در برگزاری نمایشگاه بینالمللی نفت دارد. وی افزود: ایران با داشتن زیرساختهای گسترده انتقال و ترانزیت انرژی دسترسی راحتی را به این زیرساختها فراهم کرده است. امروز در جهان، تأمین انرژی پایدار موضوع مهمی است که همین موضوع از مؤلفههای مهم اقتدار اقتصادی جمهوری اسلامی بهشمار میآید.
خجستهمهر با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱ (تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین) گفت: این شعار در نمایشگاه امسال مورد توجه قرار گرفت که همین موضوع سبب رونق آن شده است. خجستهمهر درباره فرصتهای سرمایهگذاری در این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه سعی کردیم ۱۶۰ میلیارد دلار پروژههای بالادستی در بخش نفت و گاز را به شکلهای مختلف در معرض مذاکرهکنندگان قرار دهیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|