|
ورود قوه قضائیه به موضوع کاخ ویلای استان مازندران
رئیس سازمان بازرسی با اشاره به ساختوساز یک ویلای غیرمجاز در مازندران گفت: پرونده برای ساختوساز غیرمجاز در حریم روستای سالدوزکلا شهرستان سیمرغ استان مازندران تشکیل شده است. ذبیحالله خدائیان افزود: گزارشهای کیفری علیه مدیر وقت بنیاد مسکن قائمشهر، مسؤول فنی بخشداری و همچنین دهیار روستای سالدوزکلا را به مراجع قضایی ذیصلاح ارسال کردیم. رئیس سازمان بازرسی در پایان گفت: از دیوان عدالت اداری هم تقاضای ابطال پروانه این ساختمان را داشتهایم.
ارسال به دوستان
نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با تکرار ادعاهای ضدایرانی گروسی آغاز شد
انشای اسرائیلی
امیرعبداللهیان: اگر بانیان قطعنامه ضدایرانی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی روش تهدید را دنبال کنند، مسؤول همه عواقب آن هستند
گروه سیاسی: مسؤولیت عواقب تصمیم سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی برعهده بانیان قطعنامه ضدایرانی این نهاد است؛ این تهدیدی بود که چند ساعت پیش از برگزاری نشست شورای حکام از سوی تهران مخابره شد.
به گزارش «وطن امروز»، سرانجام نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز گذشته آغاز شد؛ نشستی که یک هفته پیش از برگزاریاش مفاد ضدایرانی گزارش گروسی درباره پرونده هستهای در رسانههای غربی منتشر شده بود. با این حال مسائل مربوط به جنگ اوکراین، AUKUS (توافق زیردریایی اتمی سهجانبه استرالیا، انگلیس و آمریکا)، گزارش سالانه، گزارش اجرای پادمانها، گزارش همکاری فنی و اجرای پادمانها در کرهشمالی از مسائلی است که در این نشست مورد بحث قرار میگیرد و آنچنان که «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین اعلام کرده احتمالا موضوع پرونده هستهای ایران روز چهارشنبه بررسی میشود. با این حال با توجه به انتشار مفاد گزارش آژانس، لحن ایران درباره این نشست و احتمال صدور قطعنامه ضدایرانی تهاجمی و تهدیدآمیز است. در همین زمینه صبح روز گذشته حسین امیرعبداللهیان در توئیتی به گفتوگوی تلفنی اخیرش با جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی اشاره کرد و نوشت: «با جوزپ بورل درباره مذاکره برای لغو تحریمها و چگونگی ادامه آن رایزنی کردیم. اگر بانیان قطعنامه ضدایرانی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی روش تهدید را دنبال کنند، مسؤول همه عواقب آن هستند. ما از توافق خوب، قوی و پایدار استقبال میکنیم. توافق در دسترس است، اگر آمریکا و ۳ کشور اروپایی واقعبین باشند».
با این حال نشست روز گذشته شورای حکام با تکرار ادعاهای ضدایرانی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی آغاز شد تا ظنها نسبت به سناریوی آژانس برای محکوم کردن تهران و تحت فشار قرار دادن کشورمان برای پذیرش محدودیتهای بیشتر پیش از هر توافقی را تایید کند. رافائل گروسی در سخنرانی برای اعضای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شد ایران توضیحاتی ارائه نکرده است که از نظر فنی در رابطه با یافتههای آژانس در ۳ مکان اعلام نشده در ایران معتبر باشد. وی در همین زمینه ادعا کرد: تا ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ آژانس اجرای تعهدات هستهای ایران تحت برجام را راستیآزمایی و نظارت کرد. با این حال از آن تاریخ، این فعالیتها بهطور جدی تحت تاثیر تصمیم ایران برای توقف اجرای تعهدات هستهای برجامی خود، از جمله پروتکل الحاقی قرار گرفته است. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه داد: تا زمانی که ایران از لحاظ فنی توضیحات معتبری برای وجود ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در تورقوزآباد، ورامین و مریوان ارائه نکند و آژانس را از همه مکانهای فعلی مواد هستهای یا تجهیزات آلوده مطلع نکند، آژانس نمیتواند صحت و کامل بودن اعلامیههای ایران ذیل موافقتنامه جامع پادمان را تایید کند، بنابراین موضوعات پادمانی مربوط به این ۳ مکان باقی مانده است. گروسی افزود: مانند گذشته و برای اینکه آژانس در موقعیتی باشد که تضمین دهد برنامه هستهای ایران صرفا صلحآمیز است، آژانس همچنان آماده است بدون تاخیر مجددا با ایران برای حل این مسائل تعامل کند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از سخنرانی در جمع اعضای شورای حکام در جمع خبرنگاران تصریح کرد هیچکس تمایل ندارد همکاری بیشتر ایران و آژانس از بین برود و تصمیمگیری درباره قطعنامه شورای حکام علیه ایران به کشورهای عضو شورای حکام بستگی دارد. سفر هفته گذشته گروسی به سرزمینهای اشغالی یکی از موضوعاتی بود که از سوی خبرنگاران مطرح شد که مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی آن را فاقد هیچگونه پیامی خواند! وی با بیان اینکه آژانس باید به عنوان بخشی از کار خود با همه گفتوگو داشته باشد، گفت: نمیتوانیم با برخی صحبت کنیم و با برخی صحبت نکنیم. گروسی اظهار کرد: من به اسرائیل رفتم تا این پیام را ابلاغ کنم که بگذارید آژانس کار خود را انجام دهد و اگر اجازه بازرسی از سوی ایران را داشته باشیم، بازرسیها نتایج خوبی خواهد داشت. وی درباره لزوم عضویت در پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) گفت: حتی اسرائیل هم باید به انپیتی بپیوندد و تمام تأسیسات و پادمانها و تجهیزات آژانس را داشته باشد. مهم است که صدای آژانس در همه جا شنیده شود. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برخی گمانهزنیها مبنی بر دسترسی ایران به مواد کافی برای ساخت بمب اتم هم گفت: ممکن است ظرف چند هفته یا چند ماه ایران مواد کافی برای ساخت بمب اتم را داشته باشد. گروسی در پایان در پاسخ به سوالی درباره اظهارات «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه ایران در حال ساخت تأسیسات زیرزمینی تازهای در نطنز است، گفت: من در این باره میدانم اما این چیز محرمانهای نیست، زیرا دکتر صالحی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران پیشتر گفته بود که قصد دارد تأسیسات زیرزمینی بیشتری برای نصب سانتریفیوژهای بیشتر بسازد و این مطلب جدیدی نیست. اظهارات گروسی در حالی است که وی در سخنرانی برای اعضای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شد ایران توضیحاتی ارائه نکرده است که از نظر فنی در رابطه با یافتههای آژانس در ۳ مکان اعلام نشده در ایران معتبر باشد.
* ایران: متناسب با هر اقدامی در شورای حکام پاسخ میدهیم
پس از توئیت امیرعبداللهیان که ساعاتی قبل از برگزاری نشست شورای حکام منتشر کرده بود، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز در گفتوگویی تلویزیونی درباره احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در این نشست خاطرنشان کرد: پیشداوری نمیکنیم ولی متناسب با هر اقدامی که بشود پاسخهای خود را خواهیم داد. سعید خطیبزاده ادامه داد: متاسفانه مدیرکل آژانس گزارشی را به صورت شتابزده ارائه کرده که پیش از اینکه منتشر کند در پارلمان اروپا همین موارد را قبلا یک بار دیگر گفته بود و همان موقع نیز جمهوری اسلامی ایران موضع گرفت و اعلام کرد با توجه به اینکه هنوز دور سوم رایزنیها انجام نشده، جمعبندی مدیرکل در پارلمان اروپا حاکی از این است که انگار از قبل تصمیمی گرفته شده که گزارش جهتگیری خاصی داشته باشد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: از پنجم مارس ۲۰۲۲ یا نیمه اسفند تا امروز 3 دور نشست داشتیم و یک بار هم به صورت مکتوب نظرات و پاسخهای خود را ارائه کردیم. این گزارش علاوه بر اینکه دقیق نیست و بیاعتنا به اقدامات ایران است، سعی میکند روایت شاذ و بعیدی را درباره برنامههای ما جا بیندازد که بیشترشان بر اساس موارد ادعایی است که معلوم است رد پای رژیم جعلی صهیونیستی در آن وجود دارد. وی با اشاره به اینکه نه این گزارش و نه اقدام ۳ کشور اروپایی و آمریکا را قبول نداریم، ادامه داد: بانیان این قطعنامه باید بدانند هر چقدر هم این قطعنامه را به شکلی معرفی کنند از نظر ما مردود است و از همه اعضای شورای حکام خواستیم مراقب نیات رژیم صهیونیستی و بانیان قطعنامه باشند و به این قطعنامه رأی منفی بدهند تا پنجرهای که ایران برای دیپلماسی ایجاد کرده در مسیر خودش باز بماند.
ارسال به دوستان
اذعان صهیونیستها به بیتأثیر بودن ترور دانشمندان در توقف برنامه هستهای ایران
هستهای توقفناپذیر
گروه سیاسی: روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی اعلام کرد ترور دانشمندان و کارشناسان ایرانی توسط موساد، بیهوده و بیمعناست.
به گزارش «وطنامروز»، هاآرتص ضمن اشاره به اقدام تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن شهید حسن صیادخدایی، نوشت: پس از ترور دانشمندان، مهندسان و پدران برنامه هستهای ایران و دیگر متخصصان جمهوری اسلامی ایران، بررسی سود و زیان این قتلهای هدفمند بسیار مهم است. این روزنامه اسرائیلی هدف رژیم صهیونیستی از ترور دانشمندان ایرانی را ممانعت از برنامه هستهای دانست و در ادامه نوشت: به یقین میتوان گفت این برنامه (برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران) به یک متخصص یا گروهی متخصص وابسته نیست، حتی اگر این افراد نابغه فیزیک هستهای باشند.
رسانه رژیم صهیونیستی در ادامه گزارش خود نوشته است: ایران موفق شده به کمک زیرساختهای گستردهای که شامل دانشمندان، تکنیسینها و کمک کشورهایی چون کره شمالی، چین، پاکستان و روسیه و شرکتهای خصوصی کشورهای اروپایی میشود، یک برنامه هستهای پیشرفته را توسعه دهد. هاآرتص در ادامه تاکید خود بر تثبیت و توسعه برنامه هستهای ایران، افزوده است: هر کس معتقد است قتل یک دانشمند، ایران را مهار خواهد کرد، دروغ میگوید.
این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود، با توجه به اقدام تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی نوشت: اگر هدف اسرائیل نشان دادن برتری اطلاعاتی است که او را قادر میسازد هدفی را در قلب تهران بیابد و ترور کند، این سیاست گیجکننده است؛ نشان دادن توانایی اطلاعاتی به خودی خود نمیتواند به یک هدف تاکتیکی یا استراتژیک دست یابد.
هاآرتص در همین رابطه نوشت: اگر اسرائیل بخواهد ایالاتمتحده را متقاعد کند که حتی در صورت امضای توافقنامه هستهای جدید به مبارزه با ایران به تنهایی ادامه خواهد داد یا اینکه ترور کارشناسان ایرانی را انجام میدهد تا مذاکرات با غرب را متوقف کند، چنین ابتکاراتی غیرضروری و مضر است، زیرا تصمیم ایران برای پیوستن یا عدم پیوستن به برجام به ملاحظات داخلی بستگی دارد که ارتباطی به اقدامات تروریستی پیدا نمیکند.
این روزنامه اسرائیلی اعلام کرد: مقامات دولت آمریکا نیز به وضوح گفتهاند ترور دانشمندان ایرانی بیهوده است و آنها را از تلاش برای یافتن یک راهحل دیپلماتیک برای موضوع هستهای ایران منحرف نمیکند.
هاآرتص در پایان گزارش خود نیز نوشت: با این تفاسیر، خندهدار است که ایده ترور دانشمندان هستهای ایران موجب تغییر نظام در داخل ایران شود.
اما این نخستینبار نیست که هاآرتص به بیتاثیر بودن اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی بر برنامه هستهای یا قدرت نظامی ایران اذعان میکند.
پس از شهادت شهید حسن صیادخدایی به دست عوامل موساد، این روزنامه صهیونیستی در گزارشی با اشاره به ترور شهید صیادخدایی، نوشت: بعید است این ترور هم مانند موارد مشابهاش، جمهوری اسلامی ایران را از پیگیری اهدافش باز دارد.
در ادامه گزارش هاآرتص آمده بود: شاید ترور بتواند در زمینه دستیابی به یکسری اهداف تاکتیکی از قبیل مثلا کند کردن روند کمکهای ایران به حزبالله، شبهنظامیان شیعه عراق یا حوثیها تاثیر داشته باشد اما بیتردید کاری نیست که بتوان آن را برای مدیریت یک کمپین راهبردی مثلا برای جلوگیری از پیشرفت برنامه هستهای ایران کافی دانست.
این روزنامه صهیونیستی در بخش دیگری از گزارش خود نوشته بود: تاکنون ترور دانشمندان و ضربه زدن به تأسیسات هستهای ایران نتوانسته جلوی پیشرفت برنامه اتمی این کشور را بگیرد، همانطور که ترور فرماندهان سپاه قدس نیز باعث توقف عملیات این سازمان در جبهههای فعال آن نشده است. در مقابل، احیای روابط دیپلماتیک بین امارات عربی متحده و ایران، آغاز دورهای جدید مذاکرات مقامات ارشد سعودی و ایرانی و روابطی از این دست، نشان داده که فرضیه کارگر نبودن فعالیتهای تروریستی در جلوگیری از فعالیت هستهای ایران درست است.
دیماه سال 1400 نیز «دانی سیترینوفیتش» که ۲۵ سال در پستهای مختلف در حوزههای اطلاعاتی و امنیتی ارتش صهیونیستی از جمله ریاست میز ایران در حوزه پژوهش و تحقیقات اطلاعات ارتش اسرائیل فعالیت کرده است، در مطلبی با عنوان «چرا اسرائیل نمیتواند برنامه هستهای ایران را زمینگیر کند»، نوشت: برنامه هستهای ایران بر پایه تاسیسات بشدت محافظت شده و غیر متمرکز است. علاوه بر این، ایران توانسته است طی سالها برنامه هستهایاش را بر اساس علم و توانمندی دانشمندان خود به سمت بومیسازی ببرد. به عبارت دیگر، حتی اگر سایتهای هستهای ایران از بین بروند، دانش هستهای بومی شده و دانشمندان ایرانی قادر هستند برنامه هستهای را به سرعت از نو بنا کنند. وی در ادامه یادداشت تحلیلی خود نوشت: ایران هرگونه حمله به تاسیسات خود را بیپاسخ نخواهد گذاشت و هر گونه اقدامی از سوی اسرائیل، هزینه گزافی برای تلآویو خواهد داشت.
پیشتر نیز در سال 1399 پس از شهادت دکتر محسن فخریزاده، دانشمند هستهای کشورمان، یک مقام اسرائیلی به شبکه تلویزیونی «کانال 12» این رژیم گفته بود: ترور [شهید] محسن فخریزاده، دانشمند ارشد برنامه هستهای ایران، تاثیر مطلوبی در کاهش سرعت پیشرفت هستهای ایران نداشته است.
برنامه هستهای ایران سالهاست تثبیت شده و هر روز مسیر خود را به سوی توسعه و پیشرفت بیشتر ادامه میدهد و همانطور که مقامات و رسانههای اسرائیلی اذعان میکنند، این برنامه متکی به شخص نیست که با شهادت دانشمندان کشورمان متوقف شود. چنانکه ترور دانشمندانی مثل شهیدان علیمحمدی، رضایینژاد، شهریاری، احمدیروشن و محسن فخریزاده نیز نتوانست اسرائیل را در رسیدن به این هدف یاری کند.
ارسال به دوستان
دستور رئیس قوه قضائیه به دستگاه اطلاعاتی برای پیگیری موضوع اخلال در سخنرانی حسن خمینی
حاشیه سازان تحت پیگرد
گروه سیاسی: حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با بیان اینکه همان اوصاف حضرت امام خمینی(ره) امروز در ولی امر زمان، مقام معظم رهبری نیز قابل مشاهده است، تصریح کرد: بهرغم همه دشمنیها، فتنهانگیزیها، جنگهای روانی و اقدامات ترکیبی که شیاطین در داخل و خارج ترتیب میدهند اما نصرت خداوند و امام زمان(عج) همراه و شامل مقام معظم رهبری است و آزادگان و انسانهای پاکسیرت در اقصی نقاط دنیا، شیفته بصیرت، شجاعت، زمانشناسی و دشمنشناسی معظمله هستند. وی در نشست روز گذشته خود به «معاونت حقوقی» و «پژوهشگاه» قوه قضائیه دستور داد نسبت به جمعبندی و تجزیه و تحلیل فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری در حوزه مسائل قضایی و حقوقی، برنامه مدونی را در دستور کار قرار دهند تا این فرمایشات بهمثابه چراغ راهنما و هدایتگری در گام دوم انقلاب در دستگاه قضایی به قانون، دستورالعمل و رویه تبدیل شود.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به اتفاقی که در مراسم گرامیداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) در 14 خرداد در حرم مطهر امام راحل (هنگام سخنرانی حسن خمینی) رخ داد و با موضعگیری و نارضایتی رهبر معظم انقلاب همراه بود، گفت: با توجه به اینکه اتفاق رخ داده ۱۴ خرداد در حرم مطهر امام راحل، مسبوق به سابقه است، از دستگاه اطلاعاتی میخواهیم این موضوع را دنبال کند؛ چنانچه عدهای از روی غفلت مبادرت به چنین عملی میکنند باید متنبه شوند؛ همچنین چنانچه عدهای ناخواسته از ناحیه شیاطین تحریک میشوند، باید به این مساله توجه کنند؛ از سوی دیگر، اگر دستهای پشت پردهای نیز وجود دارد که میخواهند اینگونه مراسم ملی و مهم ما را مخدوش کنند و سوژه به دست دشمن بدهند، باید موضوع دنبال و تعقیب شود و اقدام مقتضی و متناسب انجام شود. محسنیاژهای در ادامه دستوراتی را در راستای رسیدگی دقیق و سریع درباره پروندههایی که در استان خوزستان در رابطه با فروریختن ساختمان متروپل تشکیل شده، صادر کرد؛ از جمله آنکه به معاون اول خود دستور داد موضوع را از این حیث که ممکن است رسیدگی به پرونده برخی افراد تحت تعقیب قرار گرفته در صلاحیت تهران باشد، بررسی کند. وی افزود: چنانچه امکان تفکیک وجود ندارد، بر اساس ضوابط تدبیری شود تا در یک مرجع با سرعت، نظم و هماهنگی توأمان باشد و بدین ترتیب امکان حاشیهسازی از آنهایی که قصد حاشیهسازی دارند، سلب شود. رئیس قوه قضائیه همچنین به معاون اول دستگاه قضا دستور داد نسبت به اتمام سریعتر تحقیقات درباره حادثه متروپل آبادان پیگیریهای لازم را انجام دهد تا پرونده هر شخص به هر میزان که در این حادثه مقصر بوده طبق قانون تکمیل شود. وی در ادامه از برخی رسانههای داخلی که «بعضی دروغها و مطالب خلاف واقع» را درباره حادثه متروپل منتشر میکنند گلایه کرد و به آنها تذکر داد مبادا در زمین دشمن بازی کنند. محسنیاژهای تصریح کرد: افراد متدین و وظیفهشناس عنایت داشته باشند خبری که میخواهند منتشر کنند، آیا صحت دارد یا نه؟ حتی اگر صحت داشته باشد با چه ادبیاتی باید منتشر کنند و چه کسی از این خبر بهره میبرد؟ آیا این خبر به تحقق عدالت کمک میکند؟ مبادا برای دشمن سوژهسازی شود. رئیس قوه قضائیه در ادامه مشخصا به انتشار خبر و تفاسیر خروج یکی از مسؤولان سابق استان خوزستان از کشور و سپس بازگشت او به ایران اشاره کرد و گفت: هیچ کدام از مسؤولان ذیربط و هیأتهای اعزامی (دولت، مجلس و دادستانی کل کشور) نسبت به فرد مورد اشاره درباره فرو ریختن ساختمان آبادان گزارشی ارائه ندادهاند و طبیعتا اقدام قضایی نیز درباره وی در این باره صورت نگرفته است.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت سیدمحمود دعایی
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی درگذشت مبارز قدیمی و یار دیرین امام بزرگوار حجتالاسلام سیدمحمود دعایی را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری متن پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت مبارز قدیمی و یار دیرین امام بزرگوار جناب حجتالاسلام آقای سیدمحمود دعایی رحمتاللهعلیه را به خاندان گرامی بویژه همسر و فرزندان مکرم و نیز مجموعه بزرگ دوستداران و همکاران ایشان تسلیت عرض میکنم. ایشان برخوردار از صفات نیک و پسندیدهای بودند: صفا و سلامت نفس، فروتنی و سادهزیستی، پاکدستی و قناعت، ارادت عمیق و راسخ به امام بزرگوار و انقلاب و پایداری و وفا در دوستی و رفاقت. گذشته ایشان در عراق و ایران در دوران مبارزات هم فصل مشبع دیگری است که موجب رحمت و مغفرت الهی است؛ انشاءالله. از خداوند متعال تفضلاتش را برای آن مرحوم مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۱۶ خرداد ۱۴۰۱
***
هراس صهیونیستها از انتقام خون شهید صیادخدایی
رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند تلآویو قصد دارد کشورهای بیشتری را به لیست هشدار سفر اتباع این رژیم اضافه کند.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی هفته گذشته از ترس ایران و انتقام خون شهید صیادخدایی به شهروندانش درباره سفر به ترکیه هشدار داد.
کانال 12 رژیم صهیونیستی گزارش داد به دلیل نگرانیهای امنیتی مقامات این رژیم از اقدامات ایران، وزارت خارجه در حال بررسی این مساله است که به غیر از ترکیه، اتباعش را از سفر به کشورهای بیشتری منع کند و درباره آن هشدار سفر صادر کند.
کانال 12 این رژیم بدون ذکر منبع، به این نگرانی اشاره کرد که ایران ممکن است در تابستان بخواهد انتقام صیادخدایی را بگیرد. این گزارش نگفته است چه کشورهایی برای توصیه منع سفر در نظر گرفته شدهاند.
این گزارش پس از آن منتشر شده که شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در ماه گذشته هشدار سفر خود به ترکیه را اصلاح کرد. این شورا اعلام کرد تهدیدی ملموس برای اسرائیلیها از سوی ایران در ترکیه و کشورهای اطراف وجود دارد.
***
سفیر هند در تهران به وزارت امور خارجه فراخوانده شد
در پی اهانت صورتگرفته در یک برنامه تلویزیونی هند به پیامبر اکرم(ص)، سفیر هند در تهران از سوی سیدرسول موسوی، مدیرکل آسیای جنوبی به وزارت امور خارجه فراخوانده شد و مراتب اعتراض دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران به سفیر هند ابلاغ شد.
سفیر هند در این دیدار با ابراز تاسف و غیرقابل قبول خواندن هرگونه توهین به پیامبر اسلام، اعلام کرد این موضع حکومت هند که بیشترین احترام را به ادیان قایل است، نبوده و شخص اهانتکننده هیچ سمت دولتی نداشته و فقط جایگاه حزبی داشته و از این جایگاه هم اخراج شده است.
در پی اهانت «ناوین کومار جیندال» سخنگوی حزب افراطی «بهاراتیا جاناتا» به عنوان حزب حاکم هند به ساحت نبی اکرم اسلام(ص) و افزایش اعتراضات، این حزب با صدور بیانیهای از تعلیق وی خبر داد. به نوشته الجزیره، حزب حاکم هند در این بیانیه تأکید کرد: «ما برای همه ادیان احترام قائلیم و با هر ایدئولوژی که در پی اهانت به هر دین و عقیدهای است، مخالفیم و قانون اساسی هند ضمن احترام به همه ادیان، به آنها آزادی عقیده داده است».
***
بزودی نشستی سهجانبه میان تهران بغداد و آنکارا برگزار خواهد شد
وزیر منابع آبی عراق در گفتوگو با خبرگزاری رسمی عراق (واع) گفت مذاکرات با کشورهای همجوار ادامه دارد و قرار است نماینده ویژه رئیسجمهور ترکیه به عراق سفر کند اما موعد دقیق سفر هنوز مشخص نشده است.
مهدی رشیدالحمدانی همچنین تاکید کرد بزودی نشستی سهجانبه میان عراق، ایران و ترکیه در بغداد برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به سفر اخیر یک هیات ایرانی به عراق به ریاست معاون رئیسجمهور ایران گفت این هیات به نخستوزیر عراق اعلام کرده است وزیر نیروی ایران به بغداد سفر خواهد کرد و درباره حل مشکلات آب رایزنی خواهد کرد. وزیر منابع آبی عراق گفت: ما منتظر سفر مسؤولان ۲ طرف ایرانی و ترک هستیم و با توجه به روابط خوب و منافع مشترکی که با این ۲ کشور داریم، معتقدیم این سفرها انجام خواهد شد.
***
ابراز همدردی ایران با نیجریه در پی حمله مسلحانه به یک کلیسا
سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته (دوشنبه ۱۶ خرداد) در پی حمله مسلحانه به یک کلیسا در نیجریه، مراتب تاسف و تاثر عمیق خود بابت جان باختن تعدادی از اتباع کشور نیجریه در این حمله مسلحانه را ابراز داشت و ضمن محکوم کردن این اقدام، با دولت، مردم و بازماندگان قربانیان ابراز همدردی کرد.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه شکلگیری اینگونه اختلافات را در چارچوب فتنهافکنی در بین پیروان ادیان الهی ارزیابی کرد که کاملا مردود است.
روز یکشنبه افراد مسلح به سمت افرادی که در حال نیایش در کلیسای کاتولیک «سنت فرانسیس» در شهرک آو بودند، آتش گشوده و چندین بسته انفجاری را در این کلیسا منفجر کردند. بر اساس اخبار منتشر شده ۵۰ نفر در این حمله کشته شدند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|