|
اخبار
اطلاعیه ستاد کل درباره عملیات یافتن بالگرد رئیسجمهور
مرکز ارتباطات ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد به دنبال وقوع سانحه برای بالگرد رئیسجمهور و هیأت همراه و وجود شرایط آب و هوایی بسیار نامساعد و پیچیدگی جغرافیایی و کوهستانی بودن منطقه و نیز حضور پهپادهای پیشرفته ایرانی مجهز به رادار «سار» برای انجام مأموریت در شمال اقیانوس هند و فاصله طولانی آنها با محل سقوط بالگرد، در مجموع نیروهای امدادی ناگزیر از راههای زمینی عملیات جستوجو را آغاز کردند.
در این شرایط ستاد کل نیروهای مسلح پس از اعلام همکاری کشورهای دوست، با پیشنهاد نزدیکترین کشور یعنی ترکیه موافقت کرد اما با وجود اینکه ترکیه پهپاد مجهز به دوربینهای دید در شب و حرارتی را به منطقه اعزام کرد، این پهپاد به دلیل نداشتن تجهیزات «تشخیص و کنترل نقاط زیر ابر» موفق به اعلام دقیق محل سقوط بالگرد نشد و در نهایت به ترکیه بازگشت.
نهایتاً در ساعات اولیه صبح روز دوشنبه نقطه دقیق حادثه سقوط بالگرد توسط نیروهای امدادگر زمینی و پهپادهای ایرانی نیروهای مسلح که از مأموریت در شمال اقیانوس هند فراخوانده شده بودند، کشف شد.
پهپادهای مجهز به «رادار سار» قادر به تشخیص و کنترل نقاط زیر ابرهای فشرده هستند. همچنین مرکز ارتباطات ستاد کل نیروهای مسلح با ارسال پیامهایی از تلاش و همکاری و همدردی همه کشورها از جمله روسیه، چین و بویژه کشور دوست ترکیه تشکر و قدردانی کرد.
***
شهید امیرعبداللهیان در حرم عبدالعظیم خاکسپاری میشود
حجتالاسلام سیدعلی قاضیعسکر تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) اظهار کرد: 2 نفر از شهدای خدمت؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و سردار سیدمهدی موسوی سرتیم حفاظت رئیسجمهور در این حرم مطهر دفن خواهند شد.
وی گفت: مراسم تشییع شهید امیرعبداللهیان پنجشنبه سوم خردادماه، 9 صبح در مقابل وزارت امور خارجه برگزار میشود و سپس برای تدفین به شهرری منتقل خواهد شد و حدود ظهر در شبستان آستان مقدس به خاک سپرده میشود.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) ادامه داد: پیکر شهید موسوی همراه با پیکر شهید آیتالله رئیسی برای آیین تشییع به مشهد منتقل خواهد شد و سپس برای تدفین به تهران و شهرری منتقل و در شبستان دفن میشود.
***
رهبران برخی کشورها برای اولینبار به ایران آمدند
علی بهادریجهرمی در گفتوگوی زنده تلویزیونی با اشاره به ویژگیهای شهید سید ابراهیم رئیسی، گفت: در جوانگرایی همه میدمند و از جوانگرایی سخن میگویند اما اینکه کسی بیاید و واقعا جوانگرایی کند و از رفقای 40-30 ساله خود و از کسانی که میشناسد و با آنها تجربه کار دارد عبور کند و سراغ کسانی برود که چندان آنها را نمیشناسد و با آنها تجربه کار چندانی هم ندارد و اعتماد کند و موضوعات کلان ملی را در اختیار نیروی جوان قرار دهد، کار مهمی میکند.
وی تصریح کرد: پس از شلوغی سال ۱۴۰۱ بحث این بود که دانشگاهها یا مدارس در مهر باز شود یا نه!؟ آقای رئیسی محکم ایستاد و دستور داد نظام آموزشی نباید معطل بماند و باید دانشگاهها باز شود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه به آقای مخبر گفتم امروز باید برای حضور در نماز به دانشگاه برویم، ضمن آنکه میهمانان خارجی هم قرار است به تهران بیایند پس جلسه را تعطیل کنیم، تصریح کرد: آقای مخبر نپذیرفت و گفت ما قرار است در این 50-40 روزی که امانتدار کابینه رئیسجمهور هستیم، مسیر او را ادامه دهیم.
بهادریجهرمی اضافه کرد: جلسه امروز (دیروز) هیات دولت از ساعت ۶ تا ۸ صبح برگزار شد، البته برخی وزرا هم به دلیل کار نتوانستند حضور پیدا کنند. ما سوگند یاد کردهایم در زمان باقیمانده رویه قبلی را با قوت در دولت ادامه دهیم.
وی درباره حضور رهبران و سران کشورهای مختلف در مراسم وداع با آیتالله شهید رئیسی، با بیان اینکه مقامهای کشورهای مختلف خودشان برای حضور در ایران اعلام آمادگی کردهاند، گفت: علاوه بر رئیسجمهور کشور تونس که در این سطح برای نخستین بار است به کشور ما میآیند، ما رهبران برخی کشورها را هم داریم که برای نخستین بار به ایران خواهند آمد.
سخنگوی دولت اضافه کرد: از جمله کشور مصر که روابط ما مدتها با آنها کمرنگ بود اما در سطح وزیر امور خارجه در مراسم شرکت میکنند یا کشورهایی هستند که برای نخستین بار بعد از مدتها یک مقام از سوی آنان در مراسم شرکت میکند.
***
اعضای هیأترئیسه ششمین دوره مجلس خبرگان مشخص شدند
انتخابات هیاترئیسه ششمین مجلس خبرگان رهبری برگزار شد و اعضای هیاترئیسه برای 2 سال آینده مشخص شدند. بر اساس آرای نمایندگان، آیتالله موحدیکرمانی با ۵۵ رای به عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. طبق آییننامه داخلی مجلس خبرگان رهبری، آیتالله موحدیکرمانی ۲ سال رئیس این مجلس خواهد بود.
همچنین با رأی نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، حضرات آیات حسینیبوشهری و اعرافی به ترتیب به عنوان نایبرئیس اول و دوم مجلس خبرگان رهبری برای مدت ۲ سال انتخاب شدند. همچنین در جلسه روز سهشنبه آقایان کعبی و اراکی به عنوان منشیان هیاترئیسه انتخاب شدند. به گزارش دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در ادامه با رأی نمایندگان 2 کارپرداز نیز به ترکیب هیاترئیسه اضافه خواهند شد.
ارسال به دوستان
فرماندهان ارتش و سپاه با خانواده شهدای خلبان دیدار کردند
امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و امیر حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش با حضور در منزل خانواده شهیدان سیدطاهر مصطفوی، محسن دریانوش و بهروز قدیمی، با خانواده معظم این شهیدان دیدار و گفتوگو کردند. شهیدان سیدطاهر مصطفوی، محسن دریانوش و بهروز قدیمی از شهدای نیروی هوایی ارتش بودند که در سانحه هوایی بالگرد رئیسجمهور به فوز عظیم شهادت نائل آمدند.
ارسال به دوستان
سران کشورهای مختلف برای ادای احترام وتسلیت به دیدار رهبر انقلاب رفتند
حرکت کشور متوقف نمیشود
رهبر حکیم انقلاب پس از آنکه با حضور در دانشگاه تهران و در میان خیل عظیم تشییعکنندگان، بر پیکر شهدای سرافراز خدمت اقامه نماز کردند، پذیرای امیر قطر، نخستوزیر عراق، رئیسجمهور تونس، نخستوزیر ارمنستان، رئیس مجلس لبنان، نخستوزیر پاکستان، نخستوزیر ارمنستان و رئیسدفتر سیاسی حماس بودند که در پی ضایعه عروج شهادتگونه رئیسجمهور و وزیر امور خارجه و همراهان، برای عرض تسلیت به تهران آمده بودند.
بر اساس این گزارش، شیخ «تمیم بن حمد بن خلیفه آلثانی» امیر قطر، «قیس سعید» رئیسجمهور تونس، «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان، «شهباز شریف» نخستوزیر پاکستان، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس، «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان و «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق با رهبر انقلاب دیدار کردند.
***
سفر اخیر آقای رئیسی به پاکستان میتواند نقطه عطفی در روابط 2 کشور باشد
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار آقای «شهباز شریف»، نخستوزیر پاکستان و هیات همراه، ضمن تشکر صمیمانه از ابراز همدردی دولت و ملت برادر پاکستان گفتند: برای جمهوری اسلامی ایران، روابط با پاکستان بسیار اهمیت دارد و به این کشور نگاه کاملاً برادرانه دارد اما روابط 2 کشور در سالهای گذشته با فراز و نشیبهایی همراه بوده است و ما معتقدیم در دولت جدید پاکستان امکان اوجگیری مجدد این روابط وجود دارد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تاکید آقای رئیسی رئیسجمهور فقید بر اهمیت روابط با پاکستان افزودند: سفر اخیر آقای رئیسی به پاکستان میتواند نقطه عطفی در روابط 2 کشور باشد و آقای دکتر مخبر مسیر همکاریها و توافقها را پیگیری خواهند کرد. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: ارتباطات دوستانه بین کشورهای برادر همیشه آسان پیش نمیرود و باید بر موانع فائق آمد و پیشرفت همکاریها را با جدیت و در عمل دنبال کرد. آقای شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان نیز در این دیدار، سفر چندی پیش آقای رئیسی به پاکستان را بسیار مفید و زمینهساز گسترش بیش از پیش روابط و نقشه راه آینده دانست و اظهار امیدواری کرد روابط در زمینههای مختلف ارتقا یابد.
***
حرکت کشور هیچ تغییری نمیکند
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار آقای «تمیم بن حمد آلثانی» امیر قطر و هیات همراه، با تشکر از ابراز همدلی و همدردی قطر در حادثه تلخ اخیر، بر لزوم استمرار مسیر پیشرفت همکاریهای ۲ کشور تاکید کردند.
ایشان از دست دادن رئیسجمهور جامعالاطرافی همچون آقای رئیسی را سخت خواندند و گفتند: به رغم این فقدان اما حرکت کشور هیچ تغییری نخواهد کرد و همان روح علاقه و اطمینان میان ایران و قطر که در دوره رئیسجمهور فقید حاکم بود از طرف آقای دکتر مخبر ادامه خواهد داشت. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به شرایط منطقه و تلاش دشمنان برای از بین بردن ثبات و آرامش آن خاطرنشان کردند: کشورهای منطقه یک گزینه بیشتر پیش رو ندارند و آن همراهی و همدلی با یکدیگر است. آقای تمیم بن حمد آلثانی، امیر قطر نیز در این دیدار با اظهار تسلیت به مناسبت درگذشت رئیسجمهور و همراهان ایشان گفت: روابط ایران و قطر همواره مستحکم بوده و این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد. وی تنها راه مقابله با تهدیدهای موجود در منطقه را همکاری و انسجام کشورهای منطقه دانست و افزود: ما هیچ حدی را برای گسترش روابط با ایران قائل نیستیم.
***
ملت ایران از حادثه تلخ اخیر تولید فرصت خواهد کرد
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار آقای «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان، با قدردانی از ابراز همدردی دولت و ملت لبنان در این حادثه تلخ و سنگین گفتند: اعلام عزای عمومی در لبنان نشانگر کمال همراهی ۲ کشور است و ما نسبت خودمان با برادران لبنانی و جناب آقای سیدحسن نصرالله را نسبت خویشاوندی و برادری میدانیم. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان حادثه اخیر را موجب از دست دادن یک شخصیت برجسته دانستند و خاطرنشان کردند: این موضوع برای ما سخت است اما به لطف خداوند، ملت ایران از این حادثه تلخ به عنوان یک فرصت استفاده خواهد کرد، همانگونه که در سالهای گذشته از حوادث سخت تولید فرصت شده است. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به حرکت ملت ایران در تشییع رئیسجمهور فقید و همراهان ایشان افزودند: ملت ما الحمدلله ملت ایستاده و بیداری است و اعتماد و توکل ما نیز به خدای متعال زیاد است و انشاءالله ملت ایران از این حادثه سود خواهد برد. حضرت آیتالله خامنهای همچنین با ابراز خرسندی از همدلی موجود میان مجموعههای مقاومت در لبنان و تایید سخنان آقای نبیه بری مبنی بر جنگ «وجود» در منطقه افزودند: شرایط کنونی منطقه به گونهای است که هم برای دشمن صهیونیست شرایط مرگ و زندگی است و هم برای جبهه حق. رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: ورود لبنان به قضایای اخیر فلسطین و غزه تاثیر عمیقی داشت و اگر چنین کاری انجام نمیشد، قطعا بیشترین خسارت به خود لبنان وارد میشد. آقای نبیه بری رئیس مجلس لبنان نیز در این دیدار با اعلام ناراحتی و اندوه شدید ملت و دولت لبنان از حادثه اخیر گفت: ما زخم و جراحت برادران ایرانی را زخم و جراحت خود میدانیم و وظیفه ما بود که به نمایندگی از دولت و ملت لبنان در تهران حضور پیدا کنیم.
آقای نبیه بری با اشاره به شرایط منطقه و جنگ غزه آن را جنگ «وجود» خواند و افزود: لبنان نمیتوانست در قبال کشتار مردم غزه ساکت بماند و به همین دلیل مقاومت لبنان برای کمک به مردم غزه وارد میدان شده است و ما شرط اول تغییر شرایط موجود را توقف جنگ غزه میدانیم.
***
ابلاغ پیام تسلیت و همدردی دولت و ملت عراق به رهبر انقلاب و ملت ایران
محمد شیاع السودانی، نخستوزیر عراق پیش از ظهر دیروز در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی، به نمایندگی از دولت و ملت این کشور، ضایعه درگذشت رئیسجمهور و وزیر امور خارجه و همراهان ایشان را به حضرت آیتالله خامنهای و ملت ایران تسلیت و تعزیت گفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، آقای سودانی در این دیدار خطاب به رهبر انقلاب گفت: در این شرایط متاثرکننده به دیدار حضرتعالی آمدم تا مراتب حزن، اندوه و تعزیت دولت و ملت عراق را به دولت و ملت ایران اعلام کنم. آنچه ما از آقای رئیسی، رئیسجمهور شهید ایران دیدیم چیزی جز صدق، اخلاص، پاکی، «کار و تلاش» و خدمت به مردم نبود.
نخستوزیر عراق همچنین با اشاره به حضور میلیونها نفر در مراسم تشییع رئیسجمهور شهید ایران گفت: تصاویری که من از تلویزیون دیدم پیامهای روشنی داشت که مهمترین پیام آن، عمق ارتباط مستحکم مردم با مسؤولان در جمهوری اسلامی، بهرغم همه فشارها و تحریمها و این حادثه ناگوار است. آقای سودانی تاکید کرد: پیام دیگر حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع این است که باید به مردم خدمت کرد و این تشییع باشکوه، نتیجه خدمت به مردم است و این درس باید سرلوحه ما در عراق نیز باشد. حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، با قدردانی از سفر نخستوزیر عراق به تهران برای ابراز همدردی، گفتند: ما شخصیت برجستهای را از دست دادیم. آقای رئیسجمهور برادر بسیار خوب و مسؤولی کارآمد و باکفایت و صمیمی و جدی بود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اکنون آقای مخبر بر اساس قانون اساسی مسؤولیت سنگینی را بر عهده گرفتهاند و انشاءالله همان مسیر همکاریها و توافقها با دولت عراق ادامه پیدا خواهد کرد.
***
همدلیهای کنونی ایران و تونس باید به همکاریهای میدانی تبدیل شود
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار رئیسجمهور تونس و هیات همراه، با سپاسگزاری از احساسات برادرانه و صمیمانه آقای «قیس سعید» نسبت به حادثه اخیر گفتند: حادثه از دست دادن رئیسجمهور و جمعی از مسؤولان و همراهان آنها، سنگین است اما در طول دوران جمهوری اسلامی همواره مشاهده کردهایم که بر اساس حکمت الهی و با صبر و پایداری مردم، حوادث تلخ منشأ پیشرفتها و حرکتها شدهاند. رهبر انقلاب اسلامی همچنین با ابراز مسرت از شکلگیری تجدید مطلع در روابط ایران و تونس به دلیل سفر رئیسجمهور این کشور، افزودند: حضور شخصیت فاضل و دانشگاهی همچون آقای «قیس سعید» در رأس کشور تونس، یک فرصت است تا این کشور بعد از سالها حاکمیت استبدادی و قطع رابطه با دنیای اسلام، چهره جدید و خوبی را از خود به نمایش بگذارد. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به حرکت چند سال قبل مردم تونس که زمینهساز یک حرکت بزرگ در شمال آفریقا شد، خاطرنشان کردند: ملت تونس استعداد زیادی برای پیشرفت و حرکت رو به جلو دارند و امیدواریم با تدبیر آقای «قیس سعید» وحدت لازم میان گرایشهای مختلف در تونس به وجود بیاید و زمینه پیشرفت بیشتر فراهم شود. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مواضع ضدصهیونیستی رئیسجمهور تونس تاکید کردند: اینگونه مواضع باید در دنیای عرب توسعه یابد، زیرا متاسفانه در دنیای عرب به اینگونه مسائل اهتمام ورزیده نمیشود و ما معتقدیم تنها راه موفقیت، استقامت و پایداری است. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به ظرفیتهای خوب ایران و تونس برای گسترش روابط گفتند: دولت رئیسجمهور فقید ما، دولت کار و تحرک و ارتباط بود و اکنون نیز آقای دکتر مخبر با اختیارات کاملی که در اختیار دارند همان مسیر را برای توسعه روابط ادامه خواهند داد. ایشان اظهار امیدواری کردند همدلیها و همزبانیهای کنونی میان ۲ کشور به همکاریهای میدانی تبدیل شود. در این دیدار آقای «قیس سعید» رئیسجمهور تونس با ابراز تسلیت قلبی و خالصانه دولت و ملت تونس به دلیل حادثه تلخ اخیر، گفت: آخرین دیدار ما با رئیسجمهور فقید ایران، چندی پیش در الجزایر بود و در همان جا توافق کردیم من به تهران بیایم اما هیچگاه تصور نمیکردم برای ابراز تسلیت درگذشت ایشان به تهران بیایم. رئیسجمهور تونس با اشاره به اراده مشترک ۲ کشور برای گسترش روابط در همه زمینهها اظهار امیدواری کرد با پیگیری توافقها، گسترش همکاریها به صورت عملی تحقق یابد. آقای «قیس سعید» همچنین با اشاره به شرایط منطقه و کشتار مردم غزه به دست رژیم صهیونیستی تاکید کرد: دنیای اسلام باید از موضع انفعالی کنونی خارج شود و با همصدایی به دنبال احقاق حق مردم فلسطین در همه سرزمینهای فلسطینی و تشکیل دولت مستقل به پایتختی قدس شریف باشد. وی خاطرنشان کرد: امروز جامعه انسانی در جهان از جامعه بینالمللی پیشی گرفته و جامعه انسانی در کشورهای مختلف یکصدا در مقابل ظلم و جنایت در غزه، به میدان آمده است.
***
وعده الهی برای محو رژیم صهیونیستی محقق خواهد شد
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و هیأت همراه هم پیش از ظهر دیروز در دیدار رهبر انقلاب اسلامی مراتب تسلیت و تعزیت خود را به حضرت آیتالله خامنهای و همچنین ملت و دولت ایران اعلام کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار با تشکر از ابراز همدردی ملت فلسطین بویژه مردم غزه، متقابلاً شهادت فرزندان آقای هنیه را تبریک و تسلیت گفتند و از صبر رئیس دفتر سیاسی حماس تمجید کردند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به مقاومت فوقالعاده مردم غزه که موجب تعجب جهانیان شده است، گفتند: چه کسی باور میکرد روزی در دانشگاههای آمریکا به نفع فلسطین شعار داده و پرچم فلسطین برافراشته شود و چه کسی باور میکرد روزی در ژاپن و در تظاهرات به نفع فلسطین، به زبان فارسی شعار «مرگ بر اسرائیل» سر داده شود.
ایشان تاکید کردند: در آینده نیز ممکن است درباره قضیه فلسطین حوادثی اتفاق بیفتد که امروز باورکردنی نیست.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به آیات قرآن که درباره تحقق 2 وعده خداوند به مادر حضرت موسی(ع) است، افزودند: اکنون نیز وعده اول خداوند درباره مردم فلسطین محقق شده و آن، همان غلبه مردم غزه که گروهی کوچک هستند در مقابل گروه بزرگ و قدرتمند آمریکا، ناتو، انگلیس و برخی کشورهای دیگر است. بر همین اساس وعده دوم یعنی محو رژیم صهیونیستی نیز قابل تحقق است و به لطف الهی آن روزی که فلسطین از «بحر» تا «نهر» تشکیل شود، فرا خواهد رسید.
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: آقای مخبر که بر اساس قانون اساسی مسؤولیت امور اجرایی کشور را
بر عهده دارد، سیاستها و جهتگیریهای رئیسجمهور فقید را درباره فلسطین، با همان انگیزه و روحیه ادامه خواهد داد.
در این دیدار آقای اسماعیل هنیه با ابراز قدردانی از حمایتهای همیشگی ملت و دولت ایران از مردم فلسطین، آقای رئیسی را شخصیتی دوستدار و یاور فلسطین و مقاومت خواند و گفت: آقای امیرعبداللهیان وزیر فقید امور خارجه نیز در همه صحنهها و سازمانهای بینالمللی همواره از فلسطین و مقاومت دفاع میکرد و من بارها به او میگفتم که شما وزیر امور خارجه مقاومت هم هستید.
رئیس دفتر سیاسی حماس با تشریح آخرین وضعیت میدانی غزه تاکید کرد: امروز جبهه مقاومت در منطقه و نیروهای مقاومت در فلسطین در بهترین حالت و دشمن صهیونیست در بدترین حالت قرار دارند و این، از الطاف الهی است.
***
سیاست گسترش روابط با ارمنستان تحت هدایت آقای مخبر ادامه پیدا میکند
نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان نیز پیش از ظهر دیروز در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی مراتب تاثر و همدردی ملت و دولت ارمنستان را اعلام کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار ضمن قدردانی از ابراز همدردی نخستوزیر ارمنستان، به مشترکات تاریخی و جغرافیایی و منافع مشترک ایران و ارمنستان اشاره کردند و گفتند: سیاست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر گسترش روزافزون روابط با ارمنستان، تحت هدایت آقای مخبر ادامه پیدا خواهد کرد. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تاکید نخستوزیر ارمنستان بر راهبردی بودن روابط 2 کشور، افزودند: تاکید اینجانب مبنی بر گسترش همکاریها ناظر بر راهبردی بودن روابط است اما مهم این است که روابط ایران و ارمنستان مخالفانی دارد که بر همین اساس باید مسائل مربوط به 2 کشور با دقت و مراقبت انجام شود. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: رئیسجمهور فقید ما نسبت به مسائل مرزی مربوط به ارمنستان و حوادث اطراف این قضیه، بسیار حساس بود و باید این حساسیتها و مراقبتها همچنان لحاظ شوند و ما باید خودمان بتوانیم منافع خود را تأمین کنیم.
نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان نیز در این دیدار گفت: ما از شنیدن خبر درگذشت رئیسجمهور و وزیر امور خارجه ایران و همراهان ایشان در سانحه هوایی شوکزده شدیم و در بهت هستیم اما همانگونه که حضرتعالی گفتید، مطمئنیم تحت هدایتها و رهبری شما خللی در امور ایران به وجود نخواهد آمد.
ارسال به دوستان
پیام رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز به کار ششمین دوره مجلس خبرگان
حکمرانی اسلامی؛ طرحی جامع، گرهگشا، جذاب و شگفتآور
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز به کار ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، این مجلس را مظهر مردمسالاری اسلامی خواندند و با اشاره به تدبیر هوشمندانه معرفت قرآنی و اسلامی در همجهت ساختن «شریعت و عقلانیت» و «غیب و شهود»، از وجدانهای بیدار سراسر جهان دعوت کردند ضمن توجه به واقعیتهای تلخ نظامات دینستیز یا دینگریز، در طرح جامع و استوار و گرهگشا و همچنین جذاب و شگفتآور حکمرانی اسلامی تأمل کنند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مقام معظم رهبری، ایشان در این پیام همچنین یاد رئیسجمهور فقید و عزیز و همچنین امام جمعه معزز تبریز را گرامی داشتند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
و الحمد لله رب العالمین و الصلاه و السلام علی سیدنا محمد المصطفی و آله الطیبین و صحبه المنتجبین و من تبعهم باحسان الی یوم الدین.
خداوند عزیز و حکیم را سپاس که توفیق تشکیل ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را به ملت بزرگ ایران ارزانی داشت. این مجلس یکی از پایههای اصلی نظام اسلامی مردمسالار است که در فاصلههای زمانی معین به دست توانای ملت استحکام مییابد، و سلامت و استمرار نظام را تضمین میکند. اعضای محترم و منتخب این مجلس، با مشیت الهی و با همت مردم، این فرصت را یافتهاند که یکی از برترین نقشها را در استحکام زنجیره پولادین رهبری نظام بر عهده بگیرند و سزاوار است به خاطر این نعمت، سپاسگزار خداوند و قدردان مردم باشند. مجلس خبرگان، مظهر مردمسالاری اسلامی است.
گزینش رهبر طبق معیارهای اسلامی بر عهده این مجلس است که خود، منتخب و برگزیده مردم است. معیارها، اسلامی است و گزینش، مردمی؛ این روشنترین نشانه و معرف جمهوری اسلامی ایران است.
در نظام اسلامی، حکمرانی، بشری و هدفها الهی است. هدفها، عدالت، کرامت انسان، آبادی زمین و پربار کردن زمان و در نهایت، زندگی توحیدی و عروج آدمی به مرتبت قرب خدا است و شیوهها، بهرهگیری از خرد و تجربه جمعی و به کار گرفتن فکرها و زبانها و بازوهای کارآمد و گامهای استوار آحاد مردم است.
این تدبیری است هوشمندانه که معرفت قرآنی و اسلامی به پیروان خود هدیه داده و در آن، شریعت و عقلانیت، غیب و شهود را در هم تنیده و همجهت ساخته است.
این، پدیده شگفتآور و جذابی در عرصه سیاستهای کلان است و تأمل در واقعیتهای تلخ نظامات دینستیز یا دینگریز، روزبهروز بر جذابیت آن خواهد افزود.
دعوت عام ما از وجدانهای بیدار در سراسر جهان آن است که به تجربه شکستخورده نظامهای مدعی عدالت یا آزادی ولی بیگانه از معنویت دینی بنگرند؛ ظلم، تبعیض و فساد فزاینده را، نابودی امنیت اخلاقی را، سستی بنیان خانواده و فروکاستن از شرافت زن و از جایگاه همسری، مادری را و غلبه جهتگیری مغرضانه بر آگاهسازی صادقانه در رسانهها را و بسیاری از گرههای کور دیگر در گستره نفوذ این نظامهای منافق، ریاکار و ستمگر را ببینند و آنگاه در طرح جامع و استوار و گرهگشای حکمرانی اسلامی تأمل کنند.
امروز فاجعه غزه و نسلکشی بیرحمانه رژیم غاصب صهیونیست و کشتار هزاران کودک، زن، مرد بیدفاع، غیرمسلح، آنگاه پشتیبانی و حمایت حکومتهای به اصطلاح لیبرال غربی از این گرگ خونخوار، معنی آزادی و حقوق بشر غربی را برای وجدانهای بیدار آشکار میکند.
امروز فرصت تازهای است که کارگزاران نظام جمهوری اسلامی و همه دلبستگان آن، حقیقت این پدیده بزرگ را در گفتار و عمل، به مشتاقان حقیقت در سراسر جهان نشان دهند.
بار دیگر توفیقات این مجلس محترم را از خداوند متعال مسألت میکنم.
لازم میدانم یاد رئیسجمهور فقید و عزیز و همچنین امامجمعه معزز تبریز را که عضو این مجلس بودند، گرامی بدارم و علو درجات آنان را از خداوند رحیم مسألت کنم.
والسلام علیکم و رحمهالله
سیدعلی خامنهای- 31/2/1403
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|