|
هیچ خطری مرزهای کشور را تهدید نمیکند
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: با تمام توان در مسیر ایجاد امنیت و آرامش برای کشور تلاش خواهیم کرد و اجازه عرض اندام را به هیچ قدرتی نخواهیم داد. امیر سرتیپ کیومرث حیدری با اشاره به درگیریها در مرزهای شمالی کشورمان گفت: الحمدلله هیچ خطری مرزهای شمال غرب کشور را تهدید نمیکند و با افزایش روزافزون قابلیتها و توانمندیهای نیروهای مسلح، آمادگی حفاظت و صیانت از مردم عزیز و مرزهای کشورمان را در حد بسیار خوبی به دست آوردهایم.
ارسال به دوستان
دولت بعدی آمریکا برای حضور دوباره در برجام باید چه اقداماتی را انجام دهد؟
مراحل بازگشت به برجام
گروه سیاسی: هر چند 4 روز از رایگیری برای انتخاب رئیسجمهور جدید آمریکا میگذرد اما هنوز نتایج آرا به صورت رسمی اعلام نشده است. با این حال بر اساس نتایجی که تاکنون منتشر شده، احتمال پیروزی بایدن در این انتخابات بیشتر از ترامپ است.
به گزارش «وطن امروز»، فارغ از آنکه نتیجه انتخابات ریاستجمهوری به سود کدام یک از ۲ کاندیدای جمهوریخواه یا دموکرات خواهد بود، دولت بعدی آمریکا مجبور به بازگشت به برجام به منظور تنظیم روابط سیاست خارجی خود با سایر کشورهاست.
برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام که سال 94 منعقد شد به عنوان نقشه راه تعامل دولت روحانی با ۳ کشور اروپایی و آمریکا قرار گرفت. نحوه تنظیم توافق و عمده بندهای این توافق با مخالفتهای جدی از سوی منتقدان و برخی اساتید دانشگاه مواجه شد. عمده انتقادات منتقدان داخلی مربوط به موضوعاتی چون نبود ضمانت لازم برای اجرای تعهدات از سوی طرف مقابل، نامشخص بودن امتیازاتی که قرار بود ایران از این توافق حاصل کند، فرآیند حلوفصل اختلافات موسوم به مکانیسم ماشه و... بوده است. با این حال، پس از آنکه ایران محدودیتها و تعهدات قیدشده در برجام را به صورت کامل اجرایی کرد، کشورهای غربی طرف قرارداد، با طفره رفتن از اجرای تعهداتشان، عملا برجام را به یک برنامه اقدام علیه ایران تبدیل کردند. حتی پس از روی کار آمدن ترامپ، وی در اردیبهشت 97 به صورت رسمی اعلام کرد آمریکا از این توافق خارج شده است و اینگونه به صورت «اسمی» نیز تعهدات قید شده در برجام را نپذیرفت.
هر چند برجام یک سند نامتوازن برای ایران به شمار میرود، با این حال اقدام آمریکا در خروج از برجام، ضربه مهمی به وجهه بینالمللی آمریکا در اجرا و انجام تعهدات بینالمللی این کشور وارد کرد به گونهای که شهریورماه سال جاری هنگامی که آمریکا مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کرد کشورهای اروپایی همراه با روسیه و چین با این اقدام آمریکا همراهی نکردند. دولت بعدی آمریکا مجبور است برای بهبود وجهه بینالمللی و تنظیم سیاست خارجی این کشور بار دیگر خود را متعهد به توافق جامع اقدام مشترک بداند.
البته آمریکا نمیتواند بدون توجه به ۳ مساله به برجام بازگردد. طبیعتا خروج آمریکا از برجام و هزینههای اقتصادیای که ایران پس از تعطیلی صنعت هستهای خود و عدم اجرای تعهدات طرف آمریکایی متحمل شده و اتفاقاتی چون ترور شهید سلیمانی از جمله مسائلی است که دولت بعدی آمریکا برای بازگشت به برجام باید آنها را تعیین تکلیف کند که در ادامه به این موارد اشاره میشود.
الف) لغو مکانیسم ماشه
ایالات متحده آمریکا طی نامه مورخ 30 مرداد 1399 (20 آگوست 2020) به رئیس شورای امنیت اعلام کرد مطابق ماده 11 قطعنامه 2231 شورای امنیت، ایران نسبت به اجرای تعهدات برجامی خود عدم پایبندی عمده
(Significant non performance) داشته و از همین رو مکانیسم حلوفصل اختلافات موجود در برجام را فعال میکند. طبق ادعای آمریکا، پس از اعلام شکایت این کشور به رئیس شورای امنیت، قطعنامههای گذشته علیه ایران باید ظرف مدت زمانی 30 روزه در مورخ 30 شهریور 1399 (20 سپتامبر 2020) به طور خودکار باز میگشت و تحریمهای پیشین علیه ایران مجددا اعمال میشد. 31 شهریورماه سال جاری نیز وزیر خارجه آمریکا آنچنان که انتظار میرفت با انتشار بیانیهای خبر از بازگشت تحریمهای منقضی شده سازمان ملل در چارچوب برقراری مکانیسم ماشه از سوی این کشور داد و نوشت: «تحریمها متعاقب فرآیند اسنپبک ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بازگشتهاند. در تاریخ بیستم آگوست، ایالات متحده درباره عدم اهتمام ایران به تعهدات برجامیاش، به رئیس شورای امنیت اطلاع داد». هر چند کشورهای عضو شورای امنیت از جمله روسیه، چین، فرانسه و انگلیس به همراه آلمان از این اقدام استقبال نکردند اما سایه تحریمهای سنگین آمریکا بر روابط کشورها و شرکتها تاثیر میگذارد و این ساختار تحریمی جدید باید توسط دولت بعدی آمریکا لغو شود.
ب) جبران تبعات اقتصادی خروج از برجام
برجام یک خسارت محض برای ایران بود. اما عدم اجرای بندهای نا متوازن همین توافقنامه، هزینههای مضاعفی به ایران تحمیل کرد. با خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریمهای بینالمللی در حوزه موضوعاتی که ایران بر مبنای برجام اجازه تعامل بینالمللی درباره آن موضوعات را پیدا میکرد، تعاملات بینالمللی ایران در ۲ سال گذشته بشدت آسیب دید.
بیعملی دولت در سال اول و انجام ندادن اقدامات مناسب برای مقابله با خروج آمریکا از برجام، بیتوجهی دولت روحانی به بهرهگیری از سایر ظرفیتهای بینالمللی برای کاهش تبعات اقتصادی خروج آمریکا از برجام و... سبب شد این اقدام آمریکا تبعات اقتصادی شدیدی علیه ایران داشته باشد. جبران صدمات واردآمده به اقتصاد ایران یکی از شروط ضروری برای بازگشت آمریکا به توافق هستهای است.
پ) پذیرش نقش دولت آمریکا در ترور حاجقاسم
یکی دیگر از مواردی که آمریکا به عنوان پیششرط حضور در برجام باید سرنوشت آن را مشخص کند، پذیرش نقش دولت این کشور در ترور سردار سلیمانی و تن دادن به قوانین بینالملل در تاوان این اقدام تروریستی است.
10 ماه از اقدام تروریستی دولت آمریکا در به شهادت رساندن سردار شهید حاجقاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میگذرد؛ اقدامی که از نخستین روزهای وقوع آن به عنوان مبدأ بسیاری از تحولات سیاسی و نظامی شناخته شد. آمریکاییها در حالی یک مقام ارشد نظامی ایران را در عملیاتی هدفمند ترور کردند که از همان لحظات نخست مسؤولیت این اقدام را نیز به عهده گرفتند و برخلاف دیگر اقدامات مشابه که دولتها از پذیرش مسؤولیت آن شانه خالی میکنند، این بار دولت متجاوز صراحتا نقش خود در طرحریزی و پیگیری عملیات را اعلام کرد.
شرح این صورتمساله که ترور شهید سلیمانی توسط پهپادهای آمریکایی اقدامی غیرقانونی بوده است هیچگاه محدود به گمانهزنیهای داخلی کشورمان نشد و بسیاری از حقوقدانهای غربی نیز آن را تکرار کردند، با این حال میتوان مهمترین شاهد مثال برای تایید این گزاره را در گزارش «اگنس کالامار» گزارشگر سازمان ملل در امور حقوق بشر یافت. کالامار اواسط تیرماه سال جاری در نشست ژنو با اشاره به غیرقانونی بودن اقدام تروریستی دولت آمریکا، گفت: عملیات ترور ژنرال سلیمانی در زمینه درگیریهای مسلحانه اقدامی بیسابقه بود. در این عملیات، یک مقام ارشد دولتی ایران در یک کشور دارای حاکمیت هدف قرار گرفت. وی همچنین با بیان اینکه اگر روند انتشار پهپادها را اصلاح نکنیم، بزودی همگی قربانیان آن خواهیم شد، تاکید کرد: شورای امنیت باید استانداردهای مربوط به استفاده از برخی سلاحها را تدوین کند. کالامار همچنین درباره ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر پیشگیرانه بودن این اقدام تروریستی گفته بود: ایالاتمتحده در توجیه حمله خود به کاروان حامل ژنرال سلیمانی در هنگام خروج از فرودگاه بغداد، نتوانسته است شواهد و ادله کافی مبنی بر [خطر] حمله قریبالوقوع یا حتمی به منافع [آمریکا] را ارائه کند.
اگر آمریکا مجبور به تن دادن به پذیرش قوانین بینالمللی در این باره نباشد، میتواند به کاهش هزینه و رغبت بیشتر دولت متجاوز آمریکا برای دست زدن به چنین اقدامات متجاوزانهای منتهی شود.
***
بازنشر بیانیه جو بایدن در حمایت از ترور سردار سلیمانی موجب انزجار و خشم افکار عمومی در ایران شد
شغال خبیث
گروه سیاسی: ماجرای ترور شهید سلیمانی از جمله موضوعاتی است که چهرههای سرشناس جمهوریخواه و دموکرات درباره آن اتفاقنظر داشتند و از این اقدام ترامپ تقدیر کردند. در روزهای گذشته در جریان اعلام آرای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، بیانیه جو بایدن در حمایت از ترور سردار سلیمانی در شبکههای اجتماعی بازتاب یافت. جو بایدن، کاندیدای حزب دموکرات در انتخابات 2020 ریاستجمهوری آمریکا که به احتمال زیاد رئیسجمهور بعدی آمریکا خواهد بود از جمله چهرههای سیاسی آمریکا به حساب میآمد که اقدام دولت این کشور در ترور سردار سلیمانی را ستود.
بایدن پس از اقدام تروریستی ارتش آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی، با انتشار بیانیهای نوشته بود: «هیچ آمریکاییای در مرگ قاسم سلیمانی عزاداری نمیکند. او مستحق بود برای جنایاتش علیه نیروهای آمریکایی و هزاران بیگناه منطقه در برابر قانون بایستد».
بایدن ضمن حمایت از اصل این ترور، سردار شهید سلیمانی را به ایجاد هرجومرج متهم کرده و گفته بود: «هیچ یک [از این موضوعات] این مساله را نفی نمیکند که کشتن او اقدامی بشدت تنشزا در یک منطقه خطرناک بود. بیانیه دولت [ترامپ] میگوید هدف از این اقدام جلوگیری از حملات آتی ایران است اما این اقدام یقینا اثر عکس خواهد داشت. رئیسجمهور ترامپ یک دینامیت را به یک قوطی کبریت انداخت و باید برای مردم آمریکا توضیح دهد راهبرد و برنامهاش برای ایمن نگاه داشتن نیروها و پرسنل دیپلماتیک آمریکا در منطقه، شهروندان و منافع ما، در داخل و خارج از کشور و نیز متحدان ما در منطقه و فراتر از این منطقه چیست. من اطلاعات محرمانهای از این موضوع در دست ندارم و بسیاری از آن نامعلوم است اما ایران حتما واکنش نشان خواهد داد. ما ممکن است در آستانه یک درگیری بزرگ در خاورمیانه باشیم».
13 دیماه سال گذشته ارتش آمریکا در اقدامی تروریستی به فرمان ترامپ، سردار قاسم سلیمانی و همراهانش را در یک حمله پهپادی در فرودگاه بغداد به شهادت رساند. این اقدام دولت آمریکا هر چند از سوی یک رئیسجمهور جمهوریخواه انجام شد اما چهرههای سیاسی و شاخص دموکرات نیز از این اقدام حمایت کردند. علاوه بر جو بایدن که با انتشار اطلاعیهای حمایت خود از این ترور را اعلام کرد، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دموکرات هم که یکی از جدیترین منتقدان ترامپ به شمار میرود، ضمن تأیید اهمیت حفظ منافع آمریکاییها توسط رئیسجمهور، تنها به خطرات احتمالی ناشی از این حرکت اشاره کرد و گفت ترامپ باید پیش از حمله با نمایندگان مشورت میکرد. تحلیلگران سیاسی با یادآوری اینکه ترامپ حتی در اوج اختلاف و کشمکش بر سر استیضاح براحتی طرح خود برای ترور سردار سلیمانی را اجرا کرد و هرگز نیازی به مشورت با نمایندگان کنگره آمریکا ندید و بدون مشورت با آنها طرح خود را عملی کرد، آن را نشان نوعی اتحاد سیاسی در نظام آمریکا علیه اصول منشور ملل متحد برای سایر کشورهای جهان میدانند. سیاستمداران دموکرات آمریکا برای حمایت از اقدام تروریستی ترامپ که مصداق تروریسم دولتی است چنین توضیح میدادند که حملات پهپادی آمریکا در عراق امری استثنایی نبوده و به دلیل حضور ارتش تروریستی این کشور در منطقه، نیازی به کسب اجازه یا مشورت با نمایندگان برای انجام عملیات نیز وجود نداشته است، زیرا نیازی هم نبوده که آمریکا برای چنین عملیاتی به عراق لشکرکشی کند.
انتقاد دموکراتها از ترامپ درباره ماجرای ترور شهید سلیمانی مربوط به اصل این ترور نیست و چنانکه گفته شد آنها حمایت صریح خود را از این اقدام اعلام کردند، بلکه این افراد از دولت آمریکا به علت محرمانه اعلام کردن گزارش ترور یا عدم انجام اقدامات محافظتی لازم برای سربازان آمریکایی در واکنش به اقدام تلافیجویانه ایران، انتقاد کردند.
ارسال به دوستان
اخبار
مقاومت فلسطین اجازه تصرف و الحاق کرانه باختری را نخواهد داد
دستیار ویژه رئیس مجلس تصریح کرد: بیتردید مقاومت فلسطین و امت اسلامی دست اشغالگران را قطع و همه سرزمین اشغالی فلسطین را آزاد خواهند کرد. حسین امیرعبداللهیان، مدیرکل بینالملل مجلس شورای اسلامی، اقدامات چراغ خاموش رژیم صهیونیستی در الحاق شهرها و روستاهای کرانه باختری را اقدامی برخلاف قطعنامهها و قوانین بینالمللی و تجاوزی بیشرمانه و گستاخانه از سوی صهیونیستها توصیف کرد که تحت پوشش خیانت تعداد اندکی از کشورهای عربی در حال انجام است. دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین، تخریب روستای فلسطینی «همسه البقیه» در کرانه باختری و بیخانمان کردن دهها نفر از ساکنان این روستا، از جمله ۴۱ کودک را جابهجایی اجباری (اشغالگرى و غصب) فلسطینیان خواند که در ادامه جنایات ضدبشری صهیونیستها رخ میدهد. امیرعبداللهیان کشورهای عربی را- که به رژیم صهیونیستی دست دوستی دادهاند- در این جنایت ضدانسانی شریک و مسؤول دانست و به رژیم صهیونیستی هشدار داد: بیتردید مقاومت فلسطین و امت اسلامی دست اشغالگران را قطع و همه سرزمین اشغالی فلسطین را آزاد خواهند کرد. دستیار ویژه رئیس و مدیرکل بینالملل مجلس از همه مجالس اسلامی، سازمانهای مردمنهاد و سازمانهای بینالمللی و حامیان فلسطین خواست این تجاوز خودسرانه صهیونیستها را قویا محکوم کنند.
***
دولت اوباما به معاونت بایدن با 13 تحریم رکورددار تحریم علیه ایران است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه دولت اوباما به معاونت بایدن با ۱۳مورد رکورددار تحریمهاست، تصریح کرد: مردم فریب جریان تحریف را که هدفش بزک کردن آمریکاست نمیخورند. ابراهیم رضایی در یادداشتی توئیتری با یادآوری تحریمهای دموکراتهای آمریکا علیه ایران، تصریح کرد: مردم فریب جریان تحریف را که هدفش بزک کردن آمریکا است نمیخورند. رضایی نوشت: «از پیروزی انقلاب تا تابستان۹۵، جمعا ۲۹ قانون و مقررات تحریمی از طرف آمریکا علیه ایران وضع شده، که ۲۲ مورد آن از طرف دموکراتها و ۷ تحریم از طرف جمهوریخواهان بوده است. دولت اوباما به معاونت بایدن با ۱۳مورد رکورددار تحریمهاست. مردم فریب جریان تحریف را که هدفش بزک کردن آمریکاست نمیخورند».
***
سفیر ایران در صنعا:
دشمن نمیتواند روابط دوستانه ایران و یمن را تحمل کند
سفیر کشورمان در یمن گفت دشمن توانایی تحمل روابط دوستانه ایران و یمن را که مبتنی بر احترام متقابل است ندارد. به گزارش المیادین، حسن ایرلو، سفیر ایران در یمن در گفتوگویی تاکید کرد: دشمنان با استفاده از روشهای گمراهکننده و دروغین ادعا میکنند دولت صنعا بازیچه دست ایران است. وی گفت: دشمنان با استفاده از رسانههای خود قصد دارند سفیر یک کشور را از صفت یک شخص دیپلماتیک خارج کنند. سفیر کشورمان در یمن افزود: بازگشت سفیر ایران به یمن چالشی بزرگ برای دشمنان ۲ ملت بود و شکست آنها را نمایان کرد. حسن ایرلو در ادامه تاکید کرد که دشمن اموال زیادی در راه خدمت به پروژههای افراطگرایانه خود هزینه کرد. سفیر ایران در یمن همچنین گفت: اگر ترامپ در انتخابات شکست بخورد، آنها (ائتلاف سعودی)یتیم خواهند شد، زیرا وی نقش سرپرست آنها را دارد. وی در انتها خاطرنشان کرد: دشمنان نمیتوانند رابطه دوستانه ایران و یمن را که مبتنی بر احترام دوجانبه است تحمل کنند.
***
امیر دریادار سیاری:
امنیت سایبری موضوع حیاتی برای نیروهای مسلح است
امیر دریادار حبیبالله سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، روز پنجشنبه در بازدید از نمایشگاه «توانمندیها و محصولات شرکت صنایع امنیت فضای تبادل اطلاعات صاایران در حوزه امنیت و سایبری» اظهار داشت: سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع بهعنوان یکی از متغیرهای اصلی و اثرگذار ارتقای رزم همه نیروهای مسلح بویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران است. امیر سیاری مقوله امنیت سایبری را یک موضوع حیاتی برای نیروهای مسلح عنوان کرد و گفت: در تعاملات پیش رو باید به جایگاهی برسیم که بتوانیم در عرصه تهدیدات آینده جوابگوی نیاز کل نیروهای مسلح در مقابله با هر گونه تهدید باشیم. وی نمایشگاه تجهیزات سایبری را بسیار مطلوب ارزیابی و اظهار کرد: محصولات نمایش داده شده اگرچه از نظر جسمی خیلی کوچک ولی از نظر فکری و نرمافزاری خیلی عظیم هستند و نشان میدهد دستاندرکاران شرکت صاایران تهدیدات آینده را خوب شناختهاند و متناسب با تهدیدات آینده با برنامهریزی دقیق به تجهیزات و امکانات و نرمافزارهایی دسترسی پیدا کردهاند که بتواند توان رزمی نیروهای مسلح از جمله ارتش جمهوری اسلامی ایران را تضمین و تأمین کند.
***
ایران، روسیه و ترکیه در پی برگزاری نشست بعدی روند آستانه
سخنگوی وزارت خارجه روسیه از تلاش تهران، مسکو و آنکارا برای برگزاری نشست روند آستانه بر سر موضوع سوریه خبر داد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد ایران، روسیه و ترکیه در حال کار روی برگزاری روند آستانه درباره مساله سوریه هستند. وی اعلام کرد به دلیل همهگیری ویروس کرونا تاریخ برگزاری پانزدهمین نشست بینالمللی بر سر سوریه باید به تعویق میافتاد. زاخارووا تصریح کرد: ما تلاش داریم از وقفه اجباری ایجادشده برای همفکری با شرکایمان به منظور پر کردن نشستهای آستانه با موضوعات و گفتوگوهای مستحکم برای فائق آمدن بر مشکلات موجود استفاده کنیم تا محتوای این نشستها نهتنها مهم بلکه تاثیرگذار و سازنده نیز باشد.
ارسال به دوستان
ظریف در جریان سفر به آمریکای لاتین با نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا دیدار کرد
پرواز دیرهنگام به کاراکاس
گروه سیاسی: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در مراسم تحلیف رئیسجمهور بولیوی به آمریکای لاتین سفر کرده بود و در برنامه سفر خود دیدار و گفتوگو با مقامات ونزوئلا و کوبا را نیز قرار داده بود، روز چهارشنبه به ونزوئلا رسید. سفر ظریف به ونزوئلا در حالی بود که تعمیق روابط تجاری میان ۲ کشور در ماههای گذشته با بازتابهای گستردهای در فضای بینالمللی مواجه شده است. در همین زمینه پس از آنکه ایران ۲ محموله سوختی خود را بهرغم تهدیدهای آمریکا به ونزوئلا ارسال کرد، زمزمههایی مبنی بر گسترش بیش از پیش مبادلات ۲ کشور تحریمی به گوش رسید. افتتاح فروشگاه «مگاسیس» در کاراکاس و ابراز علاقه نیکولاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا به خرید تسلیحات نظامی از کشورمان دیگر اخباری بود که حکایت از تقویت روابط میان تهران و کاراکاس داشت.
روابط استراتژیک میان ایران و ونزوئلا که قریب به ۲ دهه نیز سابقه دارد، با روی کار آمدن حسن روحانی در سال92 رو به فراموشی گرایید، تا جایی که نخستین سفر رئیسجمهور به آمریکای لاتین به آخرین سال دولت نخست او و در جریان سفر به اجلاس سران غیرمتعهدها بود. گرایش دولت به بهبود روابط با آمریکا و تقویت مناسبات اقتصادی با اروپا باعث شد بیشتر سالهای عمر دولت روحانی با کماهمیت شمردن آمریکای لاتین سپری شود. با این حال خروج آمریکا از برجام در اردیبهشتماه 97 و انفعال اروپا در برابر آمریکا، باعث شد تا بار دیگر توجهات نسبت به آمریکای لاتین جلب و تقویت مناسبات با بلوک تحریمیها در پیش گرفته شود. در عین حال حرکت پنج نفتکش ایرانی با پرچمهای برافراشته به سمت ونزوئلا در خردادماه سال جاری باعث شد خیلی از تحلیلگران این اقدام ایران را به عنوان شروع فصل جدیدی از روابط میان ۲ کشور تعریف کنند. در این میان سفر اخیر ظریف به ونزوئلا و دیدار وی با نیکولاس مادورو را میتوان گامی هرچند دیرهنگام اما بجا برای تقویت بیش از پیش روابط میان ۲ کشور دانست. وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار تصاویری از ملاقاتهای خود در کاراکاس، نوشت: در ونزوئلا با رئیسجمهوری نیکولاس مادورو، معاون رئیسجمهوری رودریگز، وزیر خارجه آرئاسا و دیگر وزرای ونزوئلایی درباره گسترش روابط دوجانبه ملاقات داشتم. وی افزود: همچنین در موسسه ساموئل رابینسون در ارتباط با تاکتیکهای ایجاد رعب آمریکا و غرب در راستای تلاش برای متوقف کردن مسیر تاریخ به سوی یک جهان پساغربی سخنرانی کردم. محمدجواد ظریف در ادامه گفتوگوهای خود با مقامات ونزوئلا، با خانم «دلسی رودریگز» معاون اول رئیسجمهوری ونزوئلا دیدار کرد. ظریف در ادامه برنامههای خود در نشست مشترکی با حضور خورخه آرئاسا، وزیر خارجه ونزوئلا در موسسه ساموئل رابینسون با موضوع «ونزوئلا و ایران در دفاع از جهان نوین در حال شکلگیری» با تمجید از مقاومت «نیکولاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا در مقابل کارزار آمریکا برای برکناری وی، گفت دوره «هژمونی غرب به پایان رسیده است». ظریف افزود: امروز، آمریکا و متحدانش نمیتوانند آنچه را که در دنیا رخ میدهد، کنترل کنند. آنها کنترل را از دست دادهاند. وزیر امور خارجه ایران تأکید کرد که آمریکا نمیتواند به کشورهای دیگر نشان دهد چگونه از حقوق شهروندانشان دفاع کنند. وزیر خارجه ونزوئلا نیز در این نشست، روابط کاراکاس- تهران را در اوج توصیف کرد و گفت دولت مادورو اگر لازم بداند، میتواند در آینده از ایران سلاح تهیه کند. «خورخه آرئاسا» در صفحه توئیتر خود نیز با اشاره به سفر ظریف نوشت: ملت ونزوئلا امروز بیش از تشکر، به خاطر همبستگی و شجاعت ملت و دولت ایران که در لحظات دشوار به ما کمک کردهاند، احساس عشق میکند.
لازم به ذکر است ظریف در ادامه سفر خود به آمریکای لاتین روز گذشته برای دیدار و گفتوگو با مقامات کوبایی راهی هاوانا شد.
ارسال به دوستان
فرمانده کل سپاه پاسداران در جریان بازدید از مناطق مرزی آخرین تحرکات در منطقه قرهباغ را رصد کرد
مشت آهنین در قبال خطای حداقلی
گروه سیاسی: با مسجل شدن انتقال و حضور نیروهای تکفیری تروریستی در نزدیکی مرزهای شمالی کشورمان طی یک ماه گذشته و در میانه درگیری شدید نظامی ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه قرهباغ، زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد.
به گزارش «وطن امروز»، ردپای حضور تروریستها در جوار مرزهای کشور از همان ابتدا مورد رصد مجموعههای نظامی کشورمان قرار گرفت و پس از اینکه روستای مرزی خداآفرین مورد اصابت چند راکت و خمپاره قرار گرفت ماجرا ابعاد جدیتری به خود گرفت و دامنه تحرکات کشورمان را جهت هشدار به تروریستهای تکفیری و همچنین برای پایان دادن به جنگ ۲ همسایه شمالی و کاستن از عوارض احتمالی آن بیشتر کرد. از آنجا که مخالفت با هر گونه بیثباتسازی در مناطق پیرامونی کشور همواره سیاست قطعی و رسمی جمهوری اسلامی بوده، وقوع بیثباتی در نزدیکی مرزهای کشورمان با شدت عمل بیشتری از سوی جمهوری اسلامی رصد میشود.
از این رو، ایران طی سالهای گذشته با عدم تحمل حضور مخاطرهآمیز تروریستها در نزدیکی مرزهای خود و قبل از آنکه به انتظار تهدیدات بنشیند، پیشدستانه به مقابله با تروریسم در منطقه پرداخته است. با این حال موضعگیری رهبر حکیم انقلاب در زمینه درگیریهای آذربایجان و ارمنستان را میتوان به عنوان آخرین هشدار کشورمان نسبت به عدم تحمل حضور تکفیریها در مرزهای شمالی کشورمان به حساب آورد. ایشان در بخشی از سخنان خود با اشاره به جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان خاطرنشان کردند: تروریستهایی که بر اساس گزارشهای قابل اطمینان وارد منطقه شدهاند، نباید به هیچوجه نزدیک مرز ایران شوند و اگر آنها نزدیک مرز شوند، قطعا برخورد قاطع خواهد شد.
پیش از هشدار رهبر انقلاب، نیروهای مسلح کشورمان یگانهایی از نیروهای زرهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی را به همراه تجهیزات لجستیکی به سمت مرزهای شمال غربی کشورمان اعزام کرد. در عین حال تصاویر تازهای که طی روزهای گذشته منتشر شد نشان میدهد تعدادی از تجهیزات زرهی قرارگاه عملیاتی لشکر ۱۶ زرهی قزوین، به منظور تقویت و پایداری امنیت مرزهای شمال غرب کشور، به این مناطق مرزی اعزام شده است.
همچنین عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه اوایل آبانماه در سفر به آذربایجان، روسیه، ارمنستان و ترکیه با نیت تبیین طرح ایران برای پایان مناقشه در قفقاز جنوبی، هشدارهای لازم را به طرفین درگیری و بازیگران منطقهای قرهباغ مبنی بر برخورد احتمالی ایران با تروریستها داد.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه هم درباره ناامنیهای ناشی از انتقال تروریستها بویژه بقایای داعش به منطقه قرهباغ و رایزنیهای دستگاه دیپلماسی برای مقابله با آنان، درباره حضور تروریستهای تکفیری و احتمال حضور صهیونیستها در این منطقه، گفت: درباره نیروهای تروریستی تقریبا مطمئنیم که آنان در میانه درگیریها حاضر بودند و ما تاکید کردیم این اقدام به صلاح هیچ کس نیست.
در آخرین تحولات، سرلشکر سلامی عصر پنجشنبه در جریان بازدید از نوار مرزی شهرستان اصلاندوز و سدمیل مغان در استان اردبیل اظهار داشت: امنیت پایدار خط قرمز ماست و هر گونه ناامنی و تهدید در مرزها که موجب آسیب به امنیت و آرامش روانی مردم عزیزمان شود، پذیرفتنی نیست.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن رصد آخرین تحرکات در منطقه قرهباغ، دستورات لازم برای تامین بیشتر امنیت مناطق مرزی را صادر کرد و افزود: تقویت تمهیدات دفاعی- امنیتی متناسب با وضعیت مناطق پیرامونی، مراقبت هوشمندانه و حضور هوشیارانه یگانهای مستقر در مناطق مرزی مجاور محل درگیریهای اخیر مورد تاکید است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|